ArtikelenDe rode duivin “115” doet het weer !


Na de 1e NPO West Gien eind mei nu de 3e NPO West Chateauroux. Beide pittige vluchten zoals bijna het hele seizoen.  Wat een fantastische duivin !
Gelost om 7.20 uur in Chateauroux konden de 536 duiven van het Samenspel Zuid Hollandse Eilanden als onderdeel van een Nationale vlucht huiswaarts keren.


 


Wederom een kopwind en hoge temperaturen. Dat dit prima omstandigheden voor haar zijn dat blijkt wel uit haar prestaties dit gehele seizoen.
Ze staat nu in de stand voor de Dagfond en Generaal bovenaan in het samenspel. Maar is ook als 2e duifkampioen Midfond geëindigd.
In 2017 werd ze ook al duifkampioen Natour in het samenspel Rayon Oost. In dat hele seizoen won ze 20 prijzen!
Over beide jaren is ze nu 7x mee geweest op de dagfond (pas vanaf de 4e dagfondvlucht als jaarling), en speelde ze 7x bij de 1e 99 prijzen in Rayon West afd.5!

Volgens Richard is het een groot voorrecht om zo’n duif te mogen bezitten. Altijd als ze thuis komt zit ze er enorm fris bij en zit er geen veertje verkeerd.

Dat ze uit het goede hout is gesneden blijkt uit de prestaties van ouders en broers en zussen.
Zo was haar broertje s’ochtends vanaf Menen de 2e snelste duif van de hele lossing tegen 12.000 duiven. Inmiddels was dit ook zijn 5e prijs 1:100 dit jaar.
De vader komt van Roos Doorn uit Dirksland en won zelf ook o.a. een 1e Peronne in afdeling 5 tegen 4.500 duiven.
De moeder komt van het kampioenenhok van Comb. Kroese/Helmholt uit Leek.  Met deze combinatie ruilt Richard al vele jaren duiven en daarmee is hij zeer geslaagd.

Uit dit koppel heeft hij al vele zeer goede en bruikbare duiven gekweekt. Helaas is de doffer gestopt met bevruchten en hopelijk gaan de nazaten nu verder met kweken waar hij gebleven was….

De 2e prijs was voor Combinatie Grinwis van Alphen uit Ouddorp en de 3e prijs voor Rien vd Baan uit Melissant.

Allen Proficiat !

BK