Artikelen

Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Display images' to view images
Op (de) Hoogte
Nieuwsbrief 31 augustus 2018
placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Vooruitblik op de sectorvluchten
Spanning stijgt voor jonge duivenspecialisten
1 september is het dan eindelijk zo ver. Na de Nationale/sectorale vluchten op de Midfond, Dagfond en Marathon is het aan de liefhebbers van het jonge duivenspel om te laten zien waar hun junioren toe in staat zijn.

De start van de Nationale/sectorale vluchten jonge duiven is twee weken later dan gepland. Deze vertraging is ontstaan door de u allen bekende (weers)omstandigheden. Het NPO Bestuur is namelijk van mening dat alle deelnemers in Nederland de kans moeten krijgen hun duiven klaar te maken voor deze opdracht.

Feiten op een rij
Voor de vluchten van 1 september zijn 58.990 duiven van 3.557 deelnemers ingekorfd door. Zij gaan de strijd met elkaar aan.
    # duiven # deelnemers
Sector 1 Gien 10.943 848
Sector 2 Fontenay-sur-Eure 14.023 696
Sector 3 Nanteuil le Haudouin 14.370 1.039
Sector 4 Quievrain 19.654 974

De weerkaarten beloven een dag met weer zoals we het als duivenliefhebbers graag zien. Zon en NO-wind. Een mooiere wedstrijd voor de jonge duiven kunt u niet wensen! Dat de beste moge winnen! Bestuur wenst alle duiven en deelnemers veel succes!

Afbeeldingsresultaat voor jonge duiven
Klik hier voor het vliegprogramma
placeholder_600x120.png
SECTIES/PLATFORMEN
Concept vluchtprogramma 2019
Afgelopen maanden hebben we als sectie uitvoerig en langdurig overleg gevoerd met de achterban van alle spelsoorten in heel Nederland. We hebben inmiddels een concreet voorstel voor het vluchtprogramma 2019 uitgewerkt dat wij hierbij aan jullie willen presenteren.
 
Voorstel
Het voorstel voor het Landelijk wedvluchtprogramma Jonge Duiven 2019 bestaat uit een programma en een toelichting. Via onderstaande linkjes kunt u het voorstel bekijken: Balans tussen vele wensen en respect voor diervrinedelijkheid
We hebben er echt alles aan gedaan om met dit voorstel aan de wensen van de meerderheid van de liefhebbers van alle secties tegemoet te komen zonder daarbij de diervriendelijkheid uit het oog te verliezen.

Wat nu? 
Binnen enkele weken krijgen alle leden die lid zijn van de sectie jonge duiven een mail met een enquête waarin ze o.a. voor of tegen dit voorstel kunnen stemmen.
 
Daarnaast worden alle leden uitgenodigd voor een sectievergadering op zaterdag 13 oktober voor overleg met het sectiebestuur. Deze uitnodiging volgt medio september.
 
Tijdens de ALV op 10 november kunnen alle afdelingen, platforms en secties zich definitief uitspreken over dit voorstel.

Afdelingsbesturen aan zet
Aan de afdelingsbesturen het vriendelijke verzoek om dit voorstel op de agenda te zetten van de afdelingsvergaderingen die na het vliegseizoen worden gehouden. De afdelingsbesturen krijgen het voorstel ook nog separaat toegestuurd. 

Heeft u vragen of suggesties met betrekking tot het programma of andere zaken die betrekking hebben op de sectie jonge duiven? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
IN MEMORIAM
In herinnering: Rob Hesselink
Op maandag 27 augustus 2018 is Rob Hesselink op 88 jarige leeftijd, na een leven vol gedrevenheid, overleden. Binnen de NPO heeft Rob voor velen een enorme bijdrage geleverd in het beleven van plezier en spanning aan de duivensport.
Rob is van 1978 tot 1986 voorzitter geweest van de NPO.

Tijdens zijn voorzitterschap werd de organisatiestructuur gewijzigd, de afdelingen kwamen in de plaats van de bonden. De NPO verhuisde naar een nieuw pand in Veenendaalen in 1979 werd de olympiade in Amsterdam onder zijn leiding georganiseerd.

Wij houden Rob in herinnering als een aimabele liefhebber en bestuurder. Wij wensen zijn familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
 
Rob is voor zijn verdiensten voor de NPO onderscheiden met de Gouden speld van de NPO.
 
Namens bestuur NPO
 
M. van der Kruk
Voorzitter
Annonce Rob Hesselink
placeholder_600x120.png
SECTIES/PLATFORMEN
Nieuws vanuit de eerste bestuursvergadering sectie Vitesse/Midfond
Woensdag 29 augustus kwam het bestuur van de sectie Vitesse/Midfond voor het eerst bij elkaar en tijdens deze vergadering zijn de verschillende rollen bekrachtigd. De taakverdeling ziet er als volgt uit: 
  • Voorzitter: Gijs Heinrichs
  • Secretaris: Daan Admiraal + afgevaardigde Ledenraad NPO
  • Penningmeester: Math Claessen
  • algemeen bestuurslid: Bob Berendsen + afgevaardigde Ledenraad NPO
  • algemeen bestuurslid: Robert Borneman
  • lid kerngroep: Egbert Pleijter
  • lid kerngroep: Sibble Broos
Na het verdelen van de rollen hebben we uitvoerig stilgestaan bij een Nationaal vliegprogramma. Voor de benoeming van het bestuur is er al verkennend contact geweest. Hierdoor waren de contouren hiervan geen verrassing. Wel is er uitvoerig stilgestaan bij elk onderdeel. 

Enkele beoogde kernpunten:
  • de seizoenstart is de 2e zaterdag in april en het einde de 3e zaterdag van september.
  • elke week wordt er op vrijdag ingekorfd voor een Vitessevlucht die op zaterdag los gaat. Hiermee hoopt men te bereiken dat het overgrote deel van de liefhebbers deze vluchten kan benutten voor hun hobby, als opleiding, voor het herinzetten van zieke en teruggekomen duiven, benutten van rustperiodes, training enz.

Verder zoeken we vanuit onze sectie op korte termijn contact met de overige Secties om onderlinge afstemming te zoeken zodat er vanuit de secties één Nationaal en uniform vliegschema bij de eerstkomende NPO Ledenraad kan worden gepresenteerd.

De Sectie realiseert zich dat er nog veel onderwerpen te bespreken zijn maar acht het vliegprogramma op dit moment het meest actueel. Hiermee zijn alle Secties en Platformen formeel van start en hopen zij gezamenlijk de impulsen te kunnen leveren om onze hobby te voorzien van nieuwe ideeën zodat we weer aantrekkelijk worden voor buitenstaanders, het imago wordt opgepoetst, bestaande leden zich (gaan) herkennen en de eenheid onder de leden terugkeert.

Dat kan alleen slagen als iedereen zich open opstelt, het collectief voorop stelt en begrijpt dat dit de enige weg is naar een sport die plezier oplevert voor alle deelnemers. De eerste stappen zijn gezet.    
Afbeeldingsresultaat voor olympiade
NPO BESTUUR
Sportcriteria Olympiade 2019 - Polen
Klik hier voor informatie m.b.t. invulling van de Nederlandse deelname
placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden
Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.
Klik hier voor actuele vluchtinformatie
placeholder_600x120.png
JEUGD
Jessica geeft duivenpresentatie op school
Jessia is dol op duiven. Zo enthousiast dat ze er graag over vertelt en regelmatig een bezoekje brengt aan de Lindekleuters.

Onlangs kwam Jessica namelijk weer langs op school en net als tijdens eerdere bezoeken had ze ook dit keer een aantal duiven meegenomen. Jessica had een echte powerpoint presentatie gemaakt en vertelde allerlei interessante dingen over de duiven. De kinderen waren erg onder de indruk van het feit dat de duiven zo ver kunnen vliegen. Soms wel 1000 kilometer!

En Jessica had niet alleen een leuk verhaal en mooie powerpointpresentatie. Ze had ook allerlei kleurplaten en boeken meegenomen én een superleuk duivenmasker. Omdat Jessica ook duiven meegebracht had, mochten alle kinderen met een duif op de foto. Dat was best spannend én heel leuk.

Jonge duiven
Jessica had ook twee jonge duiven meegebracht. Deze jonge duiven mochten op tafel zitten en groepjes kinderen konden de duiven van dichtbij bekijken en aaien. De kinderen vonden de duiven erg schattig. En ook knap, omdat ze zo rustig bleven zitten.

Samen met Jessica zijn alle kinderen naar het voetbalveld gelopen. Om samen de duiven los te laten. In een mooie mand zaten wel zeven duiven die zelf naar huis kunnen vliegen. Wat een mooi gezicht! De kinderen zwaaiden naar de duiven en riepen: veel geluk!

In de klas mochten alle kinderen en de juffen nog een keer met een duif op de foto. En dit keer mocht de duif op de schouder of zelfs op het hoofd zitten. Dat was helemaal leuk!

De Lindekleuters hebben genoten van deze bezoekjes. En ze zijn blij, want volgend schooljaar komt Jessica weer terug!
placeholder_600x120.png
AGENDA
Activiteiten in de verenigingen
Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden. Wekelijks besteden we ook in Op de Hoogte aandacht aan de geplande activiteiten.

Zondag 23 september 2018
Goede duiven koop je in het najaar. Daarom organiseert Onze Sport Haaksbergen een najaars duivenmarkt. Het programma bestaat uit verkoop, bonnenverkoop, loterij en stands van onder mer Garvo, Duo Kruidenelixer, Beyers, BLT en Weerink.

Klik hier voor meer informatie.

Zaterdag 29 september 2018
Eind september is het weer tijd voor de oergezellige uitreiking van de gewonnen prijzen op de NPO en ZLU vluchten en huldigen we de prijswinnaars van de Golden Classic Marathon. Alle winnaars, supporters en belangstellenden zijn van harte welkom om onder het genot van een drankje en een hapje van  Rizette, Margareth of Heleen dit feest met ons mee te maken.

Waar?
Nationaal Inkorfcentrum PV De Luchtbode
Reeweg 89, Hendrik-Ido-Ambacht

Hoe laat?
Vanaf 16.00 uur

Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor de complete agenda
placeholder_600x120.png
Joe Bruinenberg op hokbezoek bij familie Van Kester (Poeldijk)
Tijdens de nationale dagen won Joe Bruinenberg een hokbezoek aan Peter en Ted van Kester uit Poeldijk. Na een telefonische afspraak kon Joe op 9 mei jl. op bezoek komen.

En dus ging Joe met gezelschap vanuit Glanerbrug op pad naar Poeldijk. Na een auto rit van ca. 2 uur werd de auto geparkeerd. Na een ontvangst door moeder Van Kester werd er in de tuin plaats genomen. Peter werd door Joe al snel ondervraagd over de duiven.

Peter en Ted van Kester genoten om hun kennis en ervaring te delen en Joe kon er geen genoeg van krijgen. Na ca. 30 minuten kwam ook Ted van Kester aan, hij had een stapel pizza's bij zich. Deze hadden Joe met gezelschap volgens de familie van Kester wel verdiend na zo’n een lange auto rit. Tijdens het verorberen van de pizza’s werd er door Peter en Ted aan Joe uitgelegd dat je met weinig duiven wel goed kunt spelen en dat je geen massa inkorver hoeft te zijn om een goede concurrent te zijn.

Meer lezen over het hokbezoek? Klik hier voor het complete verslag.
 
 
NPO BESTUUR
Bestel de vaste voetringen 2019 vóór 10 september 2018
Van maandag 27 augustus 2018 tot en met zondag 9 september 2018 kunnen de vaste voetringen voor 2019 besteld worden. Alle vaste voetringen en chipringen die in 2018 geleverd zijn, kunnen ook in 2019 geleverd worden. Combiringen en chipclips worden in 2019 niet meer geleverd.

Bestelinstructie
Om het bestellen van de ringen zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben we een toelichting gemaakt die stap-voor-stap uitlegt hoe het werkt. Klik hier voor de instructie.

Klik hier voor de tarieven voor de voetringen en chipringen 2019.

Geen mutaties in ledenbestand vanaf 27 augustus 2018
Tot en met het moment dat de ringen zijn toebedeeld aan lidnummers kunnen er geen mutaties in het ledenbestand worden gedaan. Naar verwachting is dit vanaf eind september weer mogelijk.
 
placeholder_600x120.png
Wie is de eigenaar van...
De heer Hans van der Stelt uit Stampersgat heeft een duif gevonden met ringnummer 1004749 NL uit 2018. Het is een kras duifje met een blauwe knijp ring boven de vaste voet ring.

Bent u eigenaar van deze duif of kent u de eigenaar? Neem dan contact op met het NPO Bureau zodat wij u in contact kunnen brengen met de heer Hans van der Stelt.
DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot en met 30 augustus 2018
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
 
Klik hier voor het overzicht van de aangevraagde duplicaten
Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook
Afmelden voor de nieuwsbriefNieuwsbrief Peter Boskamp

23 juni 19
Rotavirus en zo meer. Ik weet niet of U het weet, maar artsen en dierenartsen mogen sinds 2006 geen meldingen meer maken omtrent de heilzame werking van vitamines en kruiden. Naar verluid zijn de...

Columnist in Spotlight

25 juni 19
De Oranje Leeuwinnen winnen hun groep en gaan...
11 juni 19
26 april 19
  Het werd deze week wel weer eens tijd om over de...
19 april 19
  Weer zo'n titel waarvan je denkt: wat bedoelt-ie...
07 april 19
Mooi was het zaterdagmiddag. Ik was bij de...
29 maart 19
Op bezoek bij één van de beste overnachters van...
27 maart 19
  Zo af en toe heb je zo'n weekend. Zo'n weekend...
18 maart 19

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

17 juli 19
  Stekeligheden 4 Ledenraad 4 juni Ooggetuige verslag van 1 van de 8 belangstellende !!!! op de...
10 juli 19
De wedvlucht Barcelona is jaarlijks het summum qua afstand in de duivensport. En dat...
08 juli 19
03 juli 19
Ook op de tweede internationale wedvlucht van het ZLU-programma, n.l. Agen voor oude en...
01 juli 19
Naast het overzicht van alle deelnemers met de kwekers, kopers en spelers is  het...
29 juni 19
“Zege La Souterraine voor Peter Theunis” Foto Henk van Boheemen Afgelopen weekend was de...
28 juni 19
Ontketende Ridderhof speelt vereniging aan flarden op Quievrain oude duiven. Groot...
26 juni 19
“Frans en Jordi Damen winnen op Quievrain” Foto: Henk van Boheemen Zaterdag 22 juni was...
25 juni 19
  FOND IN HET GROENE HART NIC DE SNELVLUCHT BODEGRAVEN ( 1714 ) THEO WIJFJES UIT NIEUWVEEN...
25 juni 19
Dit weekend staat weer geheel in het teken van de duiven bij PV de Woudvliegers. Er zijn 4...
18 juni 19
De gisteren uitgestelde vlucht vanuit het Belgische Lessines werd vandaag al vroeg...
16 juni 19
Péronne 1-6-2019:Herman Testerink 1e prijs en een hele mooie uitslag   Met stralend...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40