Artikelen

Voor de derde Midfond vlucht van het seizoen vanuit het Franse Fontenay Sur Eure  die gelost werd om 07:00 uur (zullen de duiven te maken krijgen met zomerse temperaturen)

Tijdens de lossing was het windstil op hun weg terug naar huis kregen de duiven te maken met een lichte ZZW wind. Wat betekende dat alles meezit je hier vroege duiven zal kunnen pakken.

Na het rekenen zal je als je vroeg wilde pakken om ongeveer 11:15 kunnen klokken. 

Nadat de eerste melding om 11:18 uur op compuclub live verscheen  moest je om half 12 zitten om mee te doen voor een vroege duif te kunnen klokken in de afdelling.

Een aantal minuten later werden Jaap en Marijn van de Plasse compleet verrast toen hun eerste duif viel om 11:24 uur  ( een achter klein dochter van de 42 van P Steketee die zelf 2 maal de 1e provinciaal won) 

toen wiste ze eigenlijk al dat ze een steenvroege hadden geklokt wat een lange middag/advond ging worden totdat alle verenigingen hadden ingezonden

10 minuten later viel de 2e pas in de vereging in Krabbendijke met Comb de Goffau wat de derde plek opleverde doordat Jaap en Marijn er een minuut later nr 2 thuis kregen. 

Tijdens de aankomsten zaten grote gaten in 30 minuten waren nog maar 10 duiven gevallen van de 257  

Als een midfond vlucht normaal ongeveer 30 minuten openstaat

Na het afslaan om 19:30 uur wisten we het zeker dat Jaap en Marijn de 1e provinciaal hadden gewonnen 

en dat zelfs hun 2e nog een 9e in de afdeling won

Klik HIER voor de volledige uitslag.