Artikelen

Het is uiteraard geen sinecure om nu als NPO – bestuurder het nieuwe jaar in te gaan. Ik bedoel, het zijn net als wij allemaal maar mensen, die gewoon goed willen doen. En dan is het nu niet bepaald prettig om te worden onderuitgehaald. Immers, dat doet pijn.

Ik ben net als vele anderen gepolst om de goede kanten van GPS 2021 op een andere manier vorm te geven. Of, als bestuurder, of als iemand die wil helpen de nieuwe macht te steunen. Alleen, ik voel me iemand die niet langer in het oude machtsvacuüm wil stappen. Dat het nieuwe in de weg staat. Met nieuw bedoel ik niet mw. Reijnen, want ook die zie ik als vertegenwoordigster van de oude macht, net zoals ik. Met nieuwe machthebbers, denk ik aan mensen als Eddy Fleming, die heel goed instaat zijn om het GPS 2021 koren van het kaf te scheiden. Maar natuurlijk moeten ook anderen erbij komen om als eerste de boel te sussen, want niemand is gebaat bij elkaar verbaal blijvend naar het leven te staan. Met nieuwe machthebbers bedoel ik, degenen die o.a. de volgende karaktereigenschappen bezitten:

- Sterk zijn in het sociaal de boel bij elkaar houden;

- Sterk zijn in het uiten van hun geloof in de goede kanten van GPS 2021;

- Sterk zijn in zaken als met geduld kunnen luisteren naar anderen; dus niet het adagium huldigen: Wie niet mét mij is, is tegen mij!

Nou, en ik weet heel erg goed van mijzelf, dat ik op deze punten niet een ruim voldoende score. Dus houd ik mij afzijdig als bestuurder.