Artikelen

PROPERE VLEUGELS ONGELOOF ALOM 21 januari 2020

Hierbij het verhaal achter de foto’s van 12 jan. 2020. Voor degene die de foto’s niet gezien hebben, zie mijn Facebook pagina: https://www.facebook.com/Duiven-aanmelding-496981040791030/ .

De betreffende duif werd in november 2019 te Westerlo dood gevonden op straat.

Een sportieve persoon deed wat meer zou moeten gedaan worden, “aanmelden” en zo kwam men met elkaar in contact.

Uit het telefonisch gesprek nadien bleek dit een duif te zijn van liefhebber Wijnen Paul uit Waltwilder, de aanmelder vertelde dat hij duif 5002995/2019 dood op straat gevonden had. Eerst dacht Paul dat er een foutieve ringnummer vermeld werd, want hij wist dadelijk over welke duif het ging de enige bonte van het hok, de ouders van deze jonge duif waren een geschenk van zijn overleden broer, en vroeg dan de aanmelder om nog eens na te kijken of de cijfers wel juist waren. Aan de andere kant van de lijn werden dezelfde nummers herhaald, toch kon de liefhebber het nog steeds niet geloven, de bonte zat daarstraks nog op het hok. Paul begreep het niet de bonte zat er nog altijd en aan de andere kant van de lijn bleef men dezelfde cijfers herhalen, er werd dan besloten om foto’s te maken en door te sturen.(De geplaatste foto’s bij de prijsvraag.)

ONGELOOF ALOM

Onlangs op een kijkdag,kwam ik in gesprek met Paul waar hij mij zijn verhaal deed. Bij mij ging dadelijk een belletje rinkelen, vorige winter na een panelgesprek kon ik nog even napraten met een der grootste, waar het gesprek toen over asduiven ging. Ik kon toen niet geloven dat er asduif titels gewonnen werden met namaak ringen, daar bleef het destijds bij. NU kreeg ik het bewijs wel door dit voorval. Nu was het duidelijk: vervalste ringen bestaan. En klopt het verhaal dan toch van een jaar geleden? Als de ringen vervalst zijn dan is het maar een kleine stap om ook de eigendomsbewijzen te vervalsen. Wat kan de bedoeling zijn van dit bedrog? GELD

Wel opvallend is hier dat duiven geringd werden door iemand die zelfs niet in het bezit is van de originele ringen met eigendomsbewijzen.

IS DE COMMERCIE HIER DE OORZAAK VAN?

Volgende week vervolg.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. https://www.facebook.com/Duiven-aanmelding-496981040791030/