Nieuws

vrijdag 19 januari 2018

De verhuisdatum is bekend: MAANDAG 5 FEBRUARI 2018.
In verband met alle werkzaamheden hieromtrent zijn wij niet bereikbaar op vrijdag 2 februari en maandag 5 februari.
Hieronder volgen de nieuwe contactgegevens van de NPO:
 
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

woensdag 17 januari 2018

Nationaal Voorzitter van het Sportcomité Dirk Schreel en drie anderen met onmiddellijke ingang geschorst
Op 17 januari werd in Halle tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering de resultaten van de verkiezingsfraude in West-Vlaanderen meegedeeld. Nadien werden ook vier liefhebbers met onmiddellijke ingang geschorst en ontzet uit al hun functies: Dirk Schreel, Frank Verkinderen en Kurt Dekeyzer (voor 6 jaar) en Richard Matton (voor 3 jaar).

Deze beslissingen zijn dus het gevolg van het onderzoek dat op 20 december tijdens een buitengewone algemene vergadering rond de verkiezingsfraude aangekondigd werd. Die dag werden ook nieuwe verkiezingen in West-Vlaanderen aangekondigd.

Meer info over de resultaten en vonnissen volgt later.

zaterdag 13 januari 2018

We hebben vanmiddag de kampioen uitreiking 2017 gehad van de Rijnklievers te Katwijk ....
4e Generaal onaangewezen
1e Generaal aangewezen
4 keer 1e prijs Kampioenduif oud de 16.1451143
1e aangewezen en 1e onaangewezen Vitesse
2e onaangewezen jonge duiven
2e aangewezen Natoer
1e kampioen oud aangewezen
Kampioen duif Vitesse de 14. 1877640
We zijn dik tevreden over het jaar 2017 nu maar weer hopen dat het jaar 2018 ook weer goed gaat elk jaar is anders we moeten dat weer afwachten hoe het afloopt we gaan ons best er voor doen het gaat niet vanzelf en dat weet iedere duiven melker als je wat wil bereiken met de duiven sport !
Fijn weekend Grt Aam Sijna 

vrijdag 12 januari 2018

 


Op zondag 10 dec. 2017 was het dan eindelijk zover, Hub Wetzelaer  secr. ZLU, was ooit de initiatiefnemer voor de aanvraag van de duivensport op de inventaris Immaterieel erfgoed, en op deze 10e december  werd de postduiven sport officieel erkend als immaterieel erfgoed. De NPO heeft als landelijke organisatie  de aanvraag medio 2015 samen met de ZLU ingediend, wisseling van de wacht binnen bestuur NPO, en daarnaast een gewijzigde aanvraag procedure, waardoor een flinke vertraging ontstond in de afhandeling van de aanvraag, is debet aan deze lange verwerkingstijd.Door de bijschrijving van de duivensport op de erfgoedlijst gaat de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie ook de verplichting aan zich bewust en actief in te zetten om haar immaterieel  erfgoed levend te houden en toekomst te geven. Er is door de NPO een erfgoed zorgplan gemaakt . De organisatie NPO heeft een jaar geleden het traject GPS 2021 gestart.Dit met het idee dat de duivensport nog lang niet tot de geschiedenis behoort.Door de sport te vernieuwen, hoe raar  het ook klinkt, is het een traditie die in een nieuw jasje nog een lang leven voor zich heeft. De eerste stappen zijn door de inschrijving op de erfgoedlijst hierin gezet.
 
  
Dhr. Evert Diepenveen  overreikte tijdens het diner het certificaat aan de vereniging ZLU , met dank voor de inzet van de ZLU secretaris Hub Wetzelaer.
 
De ondertekening tijdens de Nationale Manifestatie in Rosmalen vond plaats door NPO voorzitter Maurice van der Kruk, en ZLU secretaris Hub Wetzelaer. Tevens zijn zowel NPO als ZLU gerechtigd om vanaf nu het logo behorende bij de certificering  als  blijk van erkenning op hun briefhoofd te plaatsen, U mag dit zien als waardering  en erkenning voor de inzet om de duivensport levend te houden.In feite dus een onderscheiding voor beide organisaties.
12-01-2018
donderdag 11 januari 2018

Waarom ik graag Zlu speelt is simpelweg doordat ik er van kan genieten. Het is de YinYan in mijn lijf. Een geweldig gevoel van broederliefde. Vol interesse in je ervaringen. Vele mensen gesproken en een grensverleggende gedachtes. Sebastiaan Toom gaf zijn visie dat hij een middaglossingsduif en ochtendlossing graag niet samen koppelt. Tim Hage vertelde over reacties op zijn dvd en belang van een goede ontluchting en zeker dat zijn duiven een perfecte bouw moeten hebben. SUPER melker en bezitter Vincent Vork vertelde de gedrevenheid en zijn goeie koppels, die ook zijn Perpignan gaf. Eind van de avond gesproken met Bert Saarloos. Nu alleen Blue Dusk, maar waarom die nieuwe kooi op dat moment. Het antwoord was het was nodig en veel vertrouwen in de nieuw groep jaarlingen. Vandaag gesproken met Gerard van Tuyl, Giel Janssens van de combinatie Janssens - Hansoul. Verder viel me op dat Gertjan Rigter veel op het podium stond. Voor mij de kers op de taart voor het gebeuren 2017 wordt alsnog Kees Droog gelauwerd voor zijn prestaties 2016. Brabant hoogtepunt waren Nico van de Hurk en van Schijndel Geffen die op de hoogste trede mochten staan. Verder wil ik heren als Richard Van Den Berg Frank Hage Willem Tiellemans Tim Hage Harry Hendriks Martijn Buck de Kruijf bedanken voor gewéldige uurtjes.

 

woensdag 10 januari 2018

 


K. van Dorp & Zn, Rotterdam winnen nationale vlucht Chateauroux in FondclubDat het seizoen vreemd verlopen is voor Klaas en Rik van Dorp is nogal zacht uitgedrukt. Na de verkoop van alle oude duiven in 2015, wisten ze in 2016 alweer aardig aan de weg te timmeren. De ploeg jaarlingen stond er al meteen en op Chateauroux werd de snelste duif van de Fondclub geklokt. Ook dit jaar werd er zegegevierd op de nationale dagfondvlucht. Maar deze mooie overwinning is helaas niet het overheersende gevoel over het afgelopen seizoen.

De oude duiven presteerden niet naar behoren. Goede uitslagen werden afgewisseld met minder uitslagen. Men kon de vinger niet op de zere plek leggen. In het loop van het seizoen kwamen de duiven wel op gang, maar toen sloeg het noodlot toe. Bij het autorijden kreeg Rik het problemen met het zicht. Eenmaal veilig thuisgekomen, werd het alsmaar erger. De koorts liep op tot boven de 40 graden met zelfs een ziekenhuisopname tot gevolg. Menig onderzoek is er gedaan, maar de exacte oorzaak is helaas nooit gevonden. En dat maakt het herstel natuurlijk knap lastig. Inmiddels zijn de grootste problemen wel weer opgelost, maar merkt Rik dat hij nog steeds niet helemaal de oude is.

Klaas en Rik van Dorp behoren al jaren tot de absolute top in Zuid-Holland. Klaas is inmiddels op leeftijd geraakt, houdt het reilen en zeilen van de duiven nog elke dag in de gaten, maar laat de dagelijkse verzorging over aan zoon Rik. Als Rik dan wegvalt, dan heeft de combinatie wel een probleem. Het is zoals ook in het wielrennen wordt beschreven: de Tour wacht op niemand. Dit geldt
FONDCLUB GROOT ROTTERDAM

ook op vooor de duivensport. Je moet nu eenmaal de duiven optimaal nalopen, anders kun je het wel vergeten. Gelukkig nam Sten van Dorp (zoon van Rik) de handschoen op en deed hij alles om de ploeg elke week weer optimaal aan de start te krijgen.

Zoals beschreven liep het oude duiven seizoen niet naar wens en toch werd er op de enige nationale dagfondvlucht de overwinning behaald. In 2016 werd deze prestatie geleverd door de 15-1680187 en dit jaar was het de 16-1499233 die dit kunstje flikt. Beide duiven hebben de mannen zelf gekweekt en komen voort uit de basislijnen die men bezit. Naast het oude soort, zien we ook de inbreng van Geerinckx uit België.

De combinatie heeft de beschikking over 2 ruime hokken die achter elkaar staan. De jongen en de oude duiven zitten gescheiden van elkaar en dit biedt vele voordelen. Bij de oude duiven worden enkel met duivinnen deelgenomen. Duivinnen op weduwschap zijn nu eenmaal de besten. Dat is de simpele redenering van Klaas en Rik. En dat hebben de mannen uiteraard al vaak zat bewezen.

De duivinnen zitten los in het hok. Men ziet de duiven liever niet aanparen met elkaar, maar dit wordt ook weer niet voorkomen. Krapper voeren om aanparen tegen te gaan is de mannen niet besteed. In het begin zou je er nog wel mee weg komen, maar als het seizoen vordert, moeten de duiven niks te kort komen. En dus wordt er goed gevoerd. Voor de herstel wordt gebruik gemaakt van Nutrilon. Dit product (eiwitten) wordt dan met roosvicee aan het voer geplakt.

De kweek wordt gedaan uit de kwekers. Uit de beste vliegers wordt er wel eens een eitje omgelegd zodat ook daar jongen van opkomen. Naast de gezondheidsproblemen, ging het spel met de jongen ook de mist in. Dit ondanks dat ze er veel werk van gemaakt hebben, speelde de "jonge duiven ziekte"ook hier op en verliep het allemaal niet naar wens. Neem daarbij ook de vele gewonde duiven die thuis zijn gekomen. De jongen zijn gespeeld op de natour. Dat ging best goed, zeker de laatste vluchten. Ze hebben een mooie ploeg overgehouden, maar ze vinden dat de duiven met slechts 5 vluchten onvoldoende ervaring hebben opgedaan. Gelukkig zaten daar wel 2 vluchten met 2-nacht mand bij.

Van oudsher zijn Klaas en Rik van Dorp echt allround spelers. Een kijkje in het bezoekershok laat vele duivenfoto's en trofeeën zien. Vroeger werd er ook hard gevlogen op de overnachtvluchten. Hier werden ook regelmatig overwinningen behaald waaronder een 1e Nationaal Cahors. We gaan dan echter wel vele jaren terug. Sinds het invoeren van het 1:10 puntensysteem heeft men de fondploeg vaarwel gezegd. Met dit puntensysteem kan je namelijk niet klakkeloos elke duif inkorven als je voor de kampioenschappen mee wilt strijden.

Na zoveel kampioenschappen te hebben behaald, is de focus verlegd op het behalen van uitslagen en prestigieuze titels. Dit geeft meer voldoening dan een zoveelste beker op een kampioenenavond. Een paar jaar terug hadden de mannen nog 2 Olympiade duiven en behaalde men succes in de Gouden Duif competitie. Dit is het doel wat de mannen voor ogen hebben. Daarnaast willen ze het plezier in de sport blijven houden. Duiven heb je voor de lol, maar het blijft wel sport. Met die instelling zullen we volgend jaar zeker weer rekeningen moeten houden met de mannen uit Overschie.

Peter Sebel

dinsdag 09 januari 2018

Grondstof in de kijker
Aminozuren in diervoeding
Aminozuren zijn de meest verspreide organische moleculen in planten en dieren. Ze zijn opgebouwd uit koolstof (C), zuurstof (O), stikstof (N) en sommige bevatten ook nog zwavel (S). Ze vormen de bouwstenen van het eiwit. Bij de eiwitsynthese worden de aminozuren in de juiste volgorde aan elkaar gekoppeld in functie van het soort eiwit dat gemaakt moet worden. Eiwit bestaat dus uit lange, in elkaar gevouwen ketens van verschillende aminozuren. Indien we eiwit vergelijken met een trein, dan zijn de aminozuren als het ware de wagons.
Er zijn 22 aminozuren gekend. Ze zijn uiterst belangrijk voor een dier. Hun belang blijkt duidelijk uit de verscheidenheid van biologische functies: opbouw van spierweefsel, melkproductie, enzymen, hormonen, immuunsysteem...
De voeding van dieren moet er dan ook op gericht zijn dat ze dagelijks voldoende aminozuren kunnen opnemen. Aminozuren worden via het voedereiwit aangeboden. In de regel zullen eiwitrijkere grondstoffen meer aminozuren bevatten.
Bij het samenstellen van de voeders moet je wel een onderscheid maken tussen essentiële en niet-essentiële aminozuren. De niet-essentiële aminozuren (12) kan het dier zelf aanmaken (uit andere aminozuren). Voorbeelden van niet-essentiële aminozuren zijn glutamine, alanine, glycine en serine. In principe zal een dier geen tekort hebben aan de niet-essentiële aminozuren. De essentiële aminozuren kan het dier niet zelf aanmaken. Er zijn 10 essentiële aminozuren, voorbeelden zijn lysine, methionine, threonine, tryptofaan en valine. Vooral bij snelgroeiende en lacterende dieren die een hoge behoefte aan essentiële aminozuren hebben, kunnen er al snel tekorten optreden. Die zullen dan via de voeding aangevuld moeten worden. Wanneer het aanbod aan essentiële aminozuren uit de grondstoffen ontoereikend is bij het samenstellen van het voeder, kan er gebruik gemaakt worden van synthetische aminozuren. Op dit ogenblik kunnen de 5 hogergenoemde essentiële aminozuren in synthetische vorm worden toegevoegd.
Een ander belangrijk aspect in de voeding van dieren met aminozuren is het begrip “limiterend aminozuur”. Dat wordt geïllustreerd in onderstaande figuur. Stellen we bijvoorbeeld de groei van een dier gelijk aan het waterniveau van het vat en beschouwen we de hoogte van elke duig van het vat als het aanbod van één essentieel aminozuur, dan bepaalt de laagste duig de groei van het dier. Het aanbod methionine bepaalt in dit geval de groei en is dus limiterend; de andere aminozuren worden niet meer benut en worden in feite in overmaat verstrekt.

Bij het samenstellen van een voeder is het dus zeer belangrijk dat de essentiële aminozuren in een juiste verhouding worden aangeboden.
Ten slotte is het ook beter voor het milieu dat de aminozurenvoorziening van dieren nauwkeurig wordt afgestemd op de behoeften. Bij een optimale aminozurenvoorziening zal de stikstofbenutting toenemen en stikstofuitstoot naar het milieu via mest en urine afnemen.

maandag 08 januari 2018

Toos en Piet Heeren twee snelste duiven vanuit Peronne

De eerste jonge duivenvlucht vanuit Frankrijk was afgelopen weekend vanuit Peronne. Zaterdag was de vlieglijn niet optimaal en werd het lossen uitgesteld tot zondag 24 juli. Zondag was het om 09.45 uur bekwaam om de duiven de vrijheid te geven. Met een lichte wind in het voordeel kwamen de duiven met een gemiddelde van 90 kilometer voorspoedig naar huis. Om even na twaalven arriveerden de eerste duiven in Etten-Leur. De combinatie Toos en Piet Heeren hadden hun jonge duiven op scherp staan. Om 12.08.40 werd de blauwe duivin 2016-3619425 als eerste geklokt en had een voorsprong van 31 seconden op een hokgenoot van de combinatie. Binnen 20 minuten werden de prijzen verdeeld. De combinatie Heeren hadden 56 duiven in concours en speelden er 26 in de prijzen. Zij spelen de jonge duiven gescheiden op de deur. De winnende duif speelde verleden week de 166e prijs en nu de eerste. De tweede duif had al drie prijzen verdiend nl. de 96e,35e en nu de tweede prijs. Beide duiven speelden in Brabant 2000 de eerste en derde prijs tegen 15809 duiven, een formidabele prestatie. Voor de 6e maal dit seizoen spelen de combinatie Heeren de 1e prijs in Etten-Leur. Toos en Piet proficiat met deze hele mooie overwinning.


Uitslag Peronne

PV De Eendracht 605 duiven:
1-2-21-23-25 Comb. Heeren, 3-4-6-10-14-15-16-17-18 Comb.Embregts-Theunis, 5 Comb.Robbeson, 7-19 Comb.Palinckx-Leijten, 8-24 R. van Poppel, 9-13 J.Embregts, 11 Fr.Damen en zn, 12-22 AC Wevers, 20 Fr.Nooijens.
PV De Snelpost 226 duiven:
1-2-22 A.Christianen, 3-4-5-6-8-9-11-14-15-18-23-25 C.J.Lauwen, 7-19-21 J.Dirven, 10 C.Bulkmans, 12-17 C. van Beek, 13-16 P. van Nijnatten, 20 M.Hermes, 24 C.Robbeson.

 

maandag 08 januari 2018

Grote tentoonstelling in ons clubgebouw aan de van Gorkumstraat 5 te Sommelsdijk.

Op zaterdag 13 januari 2018 zal weer de jaarlijkse tentoonstelling plaatsvinden, echter in een iets andere opzet

Op vrijdag worden de duiven ingezet en is er na 19.30 uur gelegenheid om eens lekker ouderwets te melken,
 en dan zal ook het rad nog een paar rondes draaien, dus wie zaterdagavond niet kan is op vrijdagavond hartelijk welkom.

Op zaterdagmiddag vanaf 14:00 uur zal de bekende radioduiven man Harald van der Kruik uit Monster aanwezig zijn
om ook met ons over de duivensport te kletsen ook met het oog op de toekomst.

Er is dan gelegenheid om vragen te stellen en ook om je eigen duivenkennis weer wat bij te schaven,

Komt dus allen naar dit festijn op 12 en 13 januari

Onze gegevens

Van Gorcumstraat 5
3245BE Sommelsdijk
Telefoon: 06-20563093
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

maandag 08 januari 2018

Koster-Sommeling, Delft winnen een loodzware editie van BarcelonaVoor de echte liefhebbers is Barcelona een meerjarenplan. Alles is tot in de puntjes voorbereid en alles staat in het teken van deze ene vlucht. Vrijdag 7 juli was het dan zo ver. Om 09:05 werden de duiven in vrijheid gesteld aan de monstertocht die voerde over de Middellandse zee, of over de Pyreneeën om vervolgens via het bloedhete Franse land de koest huidswaarts te voltooien. De afstand is al een uitdaging, maar het zomerse weer deed er nog een schepje bovenop. De temperaturen liepen vrijdag op tot rond de 30 graden en dat had een impact op de vlucht.

De eerste duif viel ruim 24 uur later in Noord-Frankrijk en daarmee werd het duidelijk dat dit geen gemakkelijke editie zou gaan worden. Toen er zaterdag rond 12:00 nog steeds maar 1 duif gemeld was, werd de moeilijkheidsgraad nog maar eens extra verduidelijkt. Maar ineens was daar een melding vanuit Standaardbuiten. Om 12:58 klokte Leon Roks de snelste duif in het internationale veld. Het is tevens de enige Nederlandse duif die een snelheid wist te behalen van boven de 800 meter per minuut.

Op zaterdag wisten slechts enkele duiven het hok te bereiken. In de Fondclub waren dat 2 duiven. Familie Toom klokten om 21:16 een duif. Dat was in ruime mate niet voldoende om de winnende duif van Koster-Sommeling te verslaan. Zij zagen namelijk om 19:30 hun 14-1868536 arriveren, goed voor de overwinning in de Fondclub tegen 123 duiven en een 31e plek nationaal. Ook de 3e plek was voor de heren uit Delft. Hun 1e getekende wisten zij zondagochtend om 7:23 te klokken.

FONDCLUB GROOT ROTTERDAM 2017

Bert Koster en Mart Sommeling hebben beiden een passie voor de fondvluchten. Het kan hun niet zwaar genoeg zijn. En daarmee werd Barcelona een vlucht die op hun lijf geschreven was. De mannen spelen nu enkele jaren in combinatie met elkaar. De vliegduiven zitten op het adres van Bert. De kwekers vinden hun onderdak bij Mart. Bij de kwekers zien we voornamelijk bloedlijnen van Jan Ernest en van Van Wanrooy.

Bert heeft een beperkte tuin tot zijn beschikking en de hokken staan optimaal opgesteld. Het seizoen wordt begonnen met 80 vliegdoffers. Dit zijn hoofdzakelijk weduwnaars, maar ook een aantal paters. Dit omdat ze niet genoeg duivinnen hebben voor de doffers. Voordat het seizoen begint worden de vliegdoffers gekoppeld en mogen ze op eieren komen. Na 10 dagen broeden worden de geslachten weer gescheiden en begint het weduwschap.

De duiven trainen 2x per dag. Ook vroeg in het seizoen. Zo komt het in de lentemaanden voor dat de duiven in het donker naar buiten moeten. De training start namelijk al om 06:30. In het begin hebben de duiven daar weinig trek in. Maar als het eenmaal gewend zijn, hebben de duiven geen moeite om 's ochtends vroeg de donkerte in te vliegen. Omdat de paters soms druk op zoek gaan naar duivinnen, trainen zij maar 1x per dag. Zij vliegen 's middags hun rondjes. Het trainen is vrijblijvend. Ze trainen nooit lang, maar zijn over het algemeen wel heel actief.

De duiven gaan elke week de mand in. Ze moeten veel kilometers maken om goed voorbereid aan het fondseizoen te beginnen. Het eerste goede signaal kwam al op de eerste dagfondvlucht. De vlucht vanuit Blois was de eerste hete vlucht van het seizoen met een zuidoosten wind. Vele duiven hadden grote problemen, maar de duiven van Koster-Sommeling kwamen vlotjes naar huis. In het samenspel wisten namelijk 50% prijs te vliegen, waaronder enkele kopprijzen.

Naar de vluchten toe krijgen de duiven 1 week rust. Dit is voldoende om de nodige reserves op te bouwen. De duiven mogen elke dag eten uit een volle voerbak. Na 20 minuten wordt dit weggehaald. Zo hebben ze voldoende tijd om hetgeen eruit te zoeken wat ze nodig hebben. De mannen voeren met voer van Van Tilburg. Af en toe krijgen de duiven wat snoepzaad en uiteraard is er vers grit. Verder geen speciale mengelingen. Ook worden de duiven niet speciaal opgevoerd.

Op medische gebied is het ook simpel. De mannen gebruiken het liefst zo min mogelijk medicijnen. Ze komen slechts bij Van der Sluis voor de jaarlijkse enting tegen paramyxo en verder zien ze zelf wel of de duiven gezond zijn. Enkel in het stille seizoen wordt er gekuurd tegen paratyfus omdat dit toch een gevreesde ziekte is. Ter ondersteuning van de gezondheid geloven ze in de kracht van knoflook. Dat is dus ook regelmatig in het water te vinden. Het draait om goede duiven en een goede gezondheid. En verder moet je ook een portie geluk hebben.

De duiven worden simpel gehouden en worden zorgvuldig getest. Er is hier enkel plek voor de besten en deze methode werkt goed. Na 4x een 2e plaats in het seizoen2016, was het nu wel raak op de monstervlucht vanuit Barcelona. De mannen genieten van de duivensport, maar de duiven moeten wel op tijd komen. Want anders is er niks aan. Ongetwijfeld zal er in de toekomst nog de nodige succes behaald worden en kunnen de mannen blijven genieten.

Peter Sebel

Nieuwsbrief Peter Boskamp

16 oktober 17
  Nieuwsbrief duiven - Oktober 2017 Antibiotica-Probiotica-Paratyfus   Regelgeving In een tijd waarin steeds duidelijker wordt dat het ongebreidelde gebruik van antibiotica tot ongewenste nevenwerkingen...

Columnist in Spotlight

15 januari 18
Ik werd er gisteren fijntjes aan herinnerd....
28 december 17
  Het is er weer de tijd voor. Iedereen wenst...
19 december 17
Mooie middag gehad met de overnachters uit de...
07 december 17
Wordt aan gewerkt              Project late jongen dan toch maar...
04 december 17
Gisteravond schaatsen kijken, wereldbeker van...
10 november 17
Vorige week publiceerde ik een blog dat de...
02 november 17
Discussies zijn weer behoorlijk opgelopen. De...
16 oktober 17
Het winterseizoen is hier ook begonnen. Drie...
27 september 17
Eind September Vliegseizoen 2017 is weer...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

16 januari 18
Donderdag 4 januari - Iets met nieuwjaar - Lichaam moet weer even wennen aan de...
15 januari 18
 Zeg het met bloemen. Tijdens de huldingen seizoen 2017 was er ook ruimte ingevuld voor 2...
14 januari 18
Met heel veel dank aan de Nederlandse fondspelers. Afgelopen weekend werd de 59e ZLU...
13 januari 18
Update ringen 2018 Het laatste nieuws over de ringen 2018 Wij hebben begrepen dat de...
07 januari 18
De besturen van Fiante, Fondunie 2000, SMN, SNZH en de besturen van de Fondclubs van...
06 januari 18
  42e Oostbrabantse Sterrenparade Actie Zorgenkind door de duivensport 21 Januari 2018 in...
04 januari 18
    Jan Van Oeckel, vader en schoonvader van Bart en Nance, is zeker mee verantwoordelijk...
01 januari 18
Auteur: 25 december 2017 Tijdens de nationale NPO dagen, dit jaar weer in...
23 december 17
… een fenomeen op zichzelf. Een man met een plan en eigenaar van steengoede stamduiven....
22 december 17
Eindejaarsaanbiedingen bij « Hobbyshop Van Tilburg » Folder 1folder...
21 december 17
In het vroege voorjaar van 2016 bemachtigde Arie Bustraan Pigeons via Pipa een door ons...
20 december 17
Mooi stukje over duivensport in Limburg

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40