Nieuws

zondag 15 april 2018

Deze week stonden we met 1077 duiven in Oudenaarde en op nieuwe is de winnaar Leo Wols uit Hoogvliet met 1,2,4,7 15,16 enz Leo gefeliciteerd en gaat zo door.

Klik hier voor de gehele Uitslaglijst

zondag 15 april 2018

DEN BOSCH - Voor het negende jaar broedt een paartje slechtvalken op het provinciehuis in Den Bosch. Iedereen wacht in spanning op het dertigste jong in negen jaar, want het provinciehuis is een vruchtbare plek.

Nog een week of vijf en dan zullen er bij het provinciehuis weer jonge slechtvalken uit het ei kruipen. Het leven van de slechtvalken is via een livestream te volgen. Datzelfde geldt voor de slechtvalken in de tv-toren in De Mortel.

Ecoloog Patrick Lansing klom naar boven om voor de camera van de provincie iets te vertellen over de wondere wereld die zich hoog boven onze hoofden afspeelt.

 Klik op foto voor video

 

dinsdag 03 april 2018

foto van Benno Kastelein.

Genemuiden, 13-03-2018

Geachte leden van de sectie Marathon,

Na een tweetal vergaderingen met het NPO-bestuur en alle andere secties bij elkaar, willen wij nu samen met u de officiële aftrap gaan geven met onze eigen sectie.

Hierbij willen wij u graag uitnodigen voor een vergadering op 18-04-2018 aanvang 20:00 uur op het sportcomplex Hotel Papendal, adres: Papendallaan 3, 6816 VD Arnhem, Nederland

Als u zich nog niet heeft aangemeld voor onze sectie, dan willen wij u vragen dit alsnog te gaan doen. U kan uw eigen “duivenpaspoort” aanmaken via, www.npo-keuzewijzer.nl
Wij hopen u allen te ontmoeten om samen met u de toekomst van ons marathonspel te bespreken. Op deze avond hebben we een aantal agenda punten welke wij met u willen bespreken en delen. Onderstaand de agenda punten.

Agenda:
1- Opening door dhr. B.Kastelein.
2- Bestuur mededelingen.
3- Bestuursverkiezing voor de 2 openstaande plekken.
• Kandidaat 1: dhr. Ruud Vermaat- Driehuis.
• Kandidaat 2: dhr. Carlos Dominicus- Goes.
• Kandidaat 3: dhr. Frank Zwiers- Terheijden.
• Kandidaat 4: dhr. Fred Kramer- Wormer.
• Kandidaat 5: dhr. Dennis Steeghs- Uden.
• Kandidaat 6: dhr. Frans Verheggen-Lennisheuvel.
• Kandidaat 7: dhr. Rex de Leeuw-Made.
• Kandidaat 8: dhr. Jos Litjens-Afferden.
4- Invulling functies binnen het bestuur.
5- Uitleg van de nieuwe NFO regeling door dhr.Eddy Fleming. ( onder voorbehoud)
6- Behandeling van de ingekomen stukken.
7- Rondvraag.
8- Sluiting.

Mocht u als marathon sectie lid voorstellen willen inbrengen voor deze vergadering, dan dient u deze op te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uiterlijk 5 dagen voor aanvang van deze vergadering.
Wij hopen iedereen die de marathon vluchten een warm hart toedraagt, te ontmoeten op deze vergadering.
Namens de sectie marathon,
A.J.Beens, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-29050810

 
 
 
vrijdag 30 maart 2018

Beste sportvrienden en sportvriendinnen,

Afgelopen zaterdag hebben wij voor het tweede keer in de zaal de lijst van aanwezige duiven en kwekers overzichtelijk kunnen verdelen.
Dit werd goed ontvangen. Voor diegenen die jongen aanleveren het verzoek dit uiterlijk 13.00 uur te doen.

Bent u er ook bij zaterdag 31 maart in Tiel tijdens de laatste verkoop om een jonge duif en dus één van de kanshebbers op een deel van de prijzenpot van de Golden Regio 4 Race te bemachtigen ???  !!!
 
Aanstaande zaterdag is de laatste zaterdag in de rij van 4 waarop de duiven worden aangeboden en verkocht.

Aanleveren duiven  12.00-13.00 uur
Bezichtigen             13.00-14.00 uur
Verkoop begint om            14.00 uur

P.V. De Verwachting in Tiel aan de Meidoornstraat 8 In Tiel. Telefonisch bereikbaar op
06-22454582 Rinus van Dee. 

Van onderstaande liefhebbers verwachten wij zaterdag jonge duiven. Het kan ook zijn dat de jonge duiven nog niet speenklaar zijn maar volgen, dan is, indien aangeleverd, de stamkaart aanwezig: 

Hans Aaldijk, Kerkwijk
W.J. van der Kruk, Ede
Henk de Bok, Hedel
Ronald Veenendaal, Buurmalsen
Annemijn van der Kruk, Tiel
Van der Kruk-van Tuil, Tiel
Bosveld-Liethof, Rheden
Bert Klein Haneveld, Borculo
Hans Hak, Maurik
Gert van den Bogaard, Rijen
H.A.M. van Vilsteren, Dodewaard
Ralph Jepson, UK
Bruce Verbeek, Cothen
John Wheatcroft, UK
Comb. van den Berg, Utrecht
Matt Cotton, UK
Van Velzen-van Utrecht, Tiel
Gottel-van Tuil, Tiel
Alex van Zomeren, Tiel
I. Lauwen, Prinsenbeek
Leen van Horsen, Hellouw
Mw. A. van Horsen, Hellouw
S. van Zuijdam, Haaften
Jan Leusink, Wezep
 


Sportgroeten en tot zaterdag,
 
Willem van Maren        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                       06-11737565
Rini van den Bogaard  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.          06-29436917
Peter van Utrecht         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.            06-23115633
Leen van Horsen         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.               0418-581910
Maurice van der Kruk  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                    06-53276934

 

vrijdag 23 maart 2018
Datum: 2018-03-24 16:00

Plaats: De Westereen, Nederland

De P.V. De Reisduif organiseert een jonge duivenverkoop van haar leden. De jonge duiven die worden aangeboden zijn o.a. van: Auke Smid, een gekend Z.L.U. en Barcelona speler, Johan Alma, een topspeler Nationale competitie op Vitesse, De comb. Johannes en Marcel Postma, die met hun Buddy als 9e eindigden in de Nationale top op de Vitesse, Harrie Loonstra, die triomfen vierde met zijn bekende ‘ 120 ‘. Kortom voor een ieder een kans om een prima jonge duif te bemachtigen. De aanvang van de verkoop is om: 16.00 uur

donderdag 22 maart 2018

BESCHERMINGSGEBIED VAN 500 METER INGESTELD

Bij duivenhouder Ferdy Debecker in de Spuistraat in Bornem is het virus ‘paramyxovirose’ vastgesteld. “Er bestaat geen gevaar voor de volksgezondheid, maar omwonenden moeten enkele maatregelen nemen”, klinkt het.

“Paramyxovirose is een mildere vorm van Newcastle Disease bij duiven, een zeer besmettelijke virusziekte, waar vrijwel alle wilde en tamme vogels gevoelig voor zijn. De mens is echter niet gevoelig voor deze ziekte, en ook de consumptie van eieren, vlees van pluimvee en afgeleide producten houdt geen enkel risico in”, communiceert de gemeente Bornem.

Het virus werd dinsdag door het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) vastgesteld bij een controle-onderzoek, nadat meerdere jonge duiven van duivenmelker Debecker overleden. “Als kind al was ik bezeten van de duivensport, en nu nog steeds neem ik als hobby deel aan verschillende wedstrijden. Ook nu weer keken we uit naar het nieuwe duivenseizoen, tot het ene kleintje na het andere plots stierf. Daarop contacteerden we onze dierenarts en lieten we zelf zo’n jonge duif opsturen naar het labo voor onderzoek”, aldus Debecker.

Besmettelijk virus

“Omdat bleek dat het om dit besmettelijke virus ging, en we niet wilden dat de andere kleintjes ook zouden afzien, werden alle jonge duiven intussen opgeruimd. Alle andere dieren werden opnieuw gevaccineerd en moeten 60 dagen binnen blijven.”

Ook voor de omwonenden neemt de gemeente Bornem enkele maatregelen. “We stellen een beschermingsgebied in van 500 meter, het gaat hier gelukkig maar om een vijftal huizen, waarvan we de eigenaars allemaal persoonlijk contacteerden. Binnen die zone wordt ook het transport van pluimvee verboden, en moeten alle duiven en pluimvee verplicht worden gevaccineerd binnen de 48 uur. Deze maatregelen blijven van kracht tot woensdag 11 april 2018.”

 

Bron

donderdag 22 maart 2018

Wat een weelde, wat bedoel ik hiermee, ik kom bij meerdere liefhebbers en deze hebben het beste met mij voor, en even voor de negatievelingen onder ons, deze liefhebbers proberen mij in ieder geval te helpen, ik waardeer wat deze mensen voor mij doen, en dat zijn er echt velen, maar we moeten wel dankbaar blijven met wat mensen voor je doen en wat je van ze krijgt, mijn duivenmaat Kees Korf ook, hij ringt er zo één uit zijn beroemde 699 voor mij, dank daarvoor, ik heb eigenlijk door de emoties vergeten om foto`s te nemen van deze bezoeken, eerst vorige week woensdagavond op naar Sneek naar de weledelgestrenge heer Lucas Scholten, wat een topper, en een prachtig hok met duiven, ik heb van Lucas Scholten twee prachtige jongen gekregen, ik ben hier erg blij mee, Lucas Scholten bedankt voor alles, de dag erna op naar Elp in Drenthe, dit ligt tussen Beilen en Hoogeveen, dicht bij kamp Wersterbork, wat een hok met duiven heeft deze man, de heer Jan Oost uit Elp heet deze liefhebber, jaren terug twee keer in drie jaar tijd duifkampioen midfond van heel Nederland geworden, vliegt al jaren goed, ik kwam in contact met Jan Oost door Marginus Oostenbrink uit Spier bij Hoogeveen, vliegen bij dezelfde vereniging, Jan Oost is al met pensioen, meerdere liefhebbers zijn al geslaagd met zijn duiven, prachtige duiven in de hand, zo zie je maar dat ik ook probeer om elk jaar beter te worden, en samen met mijn kwekers hogerop proberen te komen, prachtige hobby toch, jonge duiven al een paar keer in het rennetje gehad, deze week maar voor het eerst naar buiten, dus wat kunnen we hier van leren, laten we genieten van wat we hebben en niet van wat we niet hebben, een hele wijze uitspraak van iemand die deze week net 55 jaar is geworden, ja klopt, in 1963 geboren, en ja, toen reden ze op 15 maart nog met auto`s over ijs van het IJsselmeer naar Enkhuizen, prachtig toch, allemaal veel succes met de aanloop naar het nieuwe seizoen.

                                                             jongen in ren

p.s. ik kon vorige geen stukje maken, mijn computer was niet goed.    

Jan Oost uit Elp                                                              Lucas Scholten uit Sneek.
woensdag 21 maart 2018

Winnaar Andre Witteveen uit Leiden met een duif van Kees Nijeboer uit De Pollen.

Het was al weer de 9e jonge duiven Classic in 2017 die werd georganiseerd door P.V. de Zwaluw uit Voorschoten. De Classic is ontstaan in het voormalige Kring Delfland van Afdeling 12, en na het opgaan van Afdeling 12 in Afdeling 5 is in 2016 verder gegaan onder de naam Classic Leiden e.o. in het Samenspel Leiden e.o. van Afdeling 5 met 13 verenigingen.

Op 18 maart 2017 werden de duiven voor de editie van 2017 verkocht bij P.V. de Zwaluw uit Voorschoten, de animo was weer groot en de kwaliteit van de duiven was weer goed, er zijn 124 duiven geschonken. Alle records werden gebroken, met een opbrengst van € 15.440, een gemiddelde van € 125 en een duurste van de verkoop van € 430. Niets stond dus een succesvolle editie in 2017 in de weg.

De spelregels zijn simpel: in maart 2017 werden er ruim 124 geschonken jonge duiven verkocht, die gespeeld moeten worden bij een lid van het Samenspel Leiden e.o. op de 10 jonge duiven vluchten van het vliegprogramma. De opbrengst van € 15.440 wordt geheel vervlogen en wel op basis van 50% weekprijzen op de 10 jonge duiven vluchten en 50% voor de 13 kampioensduiven over alle vluchten. De gewonnen geldbedragen worden uitbetaald op basis van 50/50 voor koper en schenker. De wekelijkse uitslag en puntentelling wordt opgemaakt uit de Samenspel Leiden uitslag en start bij 100 punten voor de eerste Classic duif in de uitslag met 1 punt aftrek voor de volgende Classic duif.

Je hoeft niet veel geld uit geven om veel geld terug te winnen of een goede duif over te houden dat blijkt maar weer uit de 12 kampioensduiven van 2017 die € 7.470 mochten verdelen. Er zaten 3 duiven bij die voor nog geen € 70 waren verkocht. Het gemiddelde van deze 1e 12 duiven was een verkoopbedrag van € 128.

Winnaar van de hoofdprijs van € 1.200 van de Classic 2017 duifkampioenschappen en nog € 430 aan weekprijzen werd na een slopende afvalrace van 10 weken de koper van de duif 17-1749022 Andre Witteveen uit Leiden. De winnende duif, een jonge doffer komt van schenker Kees Nijeboer uit De Pollen. De duif werd gespeeld op het hok van Combinatie Duivenbode –Bekooij uit Leiden waarvan Andre Witteveen de jonge duiven ploeg onder zijn hoede nam in 2017. Zoals het een winnaar van de Classic behoort was het ook Andre zijn eerste duif op de laatste en verste jonge duivenvlucht vanuit Fontenay sur Eure en Combinatie Duivenbode –Bekooij behaalde daarmee ook het jonge duiven kampioenschap van Samenspel Leiden e.o. Je moet van goede huize moet komen om dit jonge duivenkampioenschap te winnen. In dit samenspel spelen Jan van ’t Oever en Frans van der Laan de 1e jonge duif van de Pipa ranking jonge duiven midfond 2017 en presteerde Peter de Mooij het om met dezelfde duif de 500 de eerste 2 jonge duivenvluchten met 2 nachten mand de snelste van Afdeling 5 West te vliegen en later op de laatste jonge duivenvlucht uit Fontenay ook nog de 1e, 6e en 7e van Afdeling 5 West te winnen.

De schenker van de winnende duif Kees Nijeboer uit De Pollen is een verhaal apart, buiten de Classic winnaar de 022 die een onder meer een 1e in de club won bij Andre Witteveen nam Kees Nijeboer voor Classic organisator Ronald Lobee op een gekochte bon de 018 mee deze won op de natour vlucht N35 uit Peronne de 1e in Samenspel Leiden. Voor Classic organisator Koos de Best die enkele jongen duiven van Kees Nijeboer in de blind had gekocht omdat Ronald Lobee hem had verteld dat Kees in zijn ogen hele goeie duiven heeft nam Kees de 023, 024 en 025 mee. Ze wonnen in de club alle 3 een 1e, de 023 zelfs een 1e en 2e de 025 was op de natour op vlucht N32 uit Duffel zelfs de snelste van de lossing tegen ruim 11.000 duiven. Zeer bijzonder gedaan door deze duiven van Kees Nijeboer de schenker van de winnende duif van de Classic 2017. Zijn andere schenking aan de Classic de 026 vloog zich op de ochtend van inkorving van de 1e Classic vlucht dood bij de koper. Ik denk nog wel eens als … , nu winnen 4 opeenvolgende ringnummers van Kees Nijeboer een 1e prijs als jonge duif. Uniek lijkt mij.

Op 24 maart 2018 worden de duiven voor de editie van 2018 verkocht bij P.V. de Zwaluw uit Voorschoten, de animo is weer groot en het zal weer een drukke en gezellige avond worden. De duiven zullen weer gekeurd, beoordeeld en veroordeeld worden maar niemand die het weet wie de editie 2018 op zijn naam zal schrijven.

De eindstanden 2017 van de 13 kampioensduiven:

duif kamp. week. prijzen totaal ringnummer Schenker Koper

1 € 1.200 € 430 € 1.630 1749022 Kees Nijeboer Andre Witteveen
2 € 1.100 € 310 € 1.410 1218818 Ton van Wissen PV de Reisduif Den Hoorn
3 € 1.000 € 260 € 1.260 1219429 Gijs Lobee Bert van der Helm
4 € 900 € 310 € 1.210 1213317 van Delft - Driebergen Ron Sebel
5 € 800 € 280 € 1.080 1216586 Hennie Koene Willem Faas
6 € 700 € 230 € 930 1218858 Ton van Wissen Koos de Best
7 € 600 € 300 € 900 1141632 Willem Faas Willem van de Kooy
8 € 500 € 270 € 770 1291609 Martin Heijne PV de Reisduif Den Hoorn
9 € 400 € 310 € 710 1219560 Ton Karper Jan van 't Oever
10 € 300 € 230 € 530 1200894 Dirk Nulkens en Zoon PV de Reisduif Den Hoorn
11 € 200 € 220 € 420 1193014 Vieveen - Nieuwenbroek Peter Verhoork
12 € 100 € 190 € 290 1216587 Hennie Koene Ton van Berkel / Nico Rietkerken
13 € 100 € 200 € 300 1219326 Loek en Theo Verhoork Ron de Bruin

De duiven gekocht door leden van PV de Reisduif uit Den Hoorn vlogen bij Bert van der Helm in Noordwijkerhout.

Op bijgaande foto Dani de trotse kleinzoon van Andre Witteveen die in 2017 in zijn eerste jaar als zelfstandig jeugdlid al eerste prijzen won in de club met de schenker van de winnende duif van de Classic Leiden e.o. 2017 Kees Nijeboer uit De Pollen.

Namens de organisatie Classic Leiden e.o.
Ronald Lobee en Koos de Best.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

10 maart 18
Nieuwsbrief duiven - Februari 2018 Microbioom   Een goede gezondheid begint bij een optimale darmwerking. De uitspraak dat ‘de dood in de darmen schuilt’ is geen loze kreet. U wilt niet weten...

Columnist in Spotlight

11 april 18
De kop is er weer af, gisteren hebben we de...
04 april 18
Op 29 maart 2018 is mijn vader Joop Logemann...
27 maart 18
Waar zal ik eens beginnen deze keer.....Er...
14 maart 18
  "Je moet zelf je stinkende best doen, een ander...
07 maart 18
Het was koud inderdaad, winter zoals winter...
21 februari 18
Afgelopen donderdag ook naar de Olympsche 10...
15 februari 18
Zoals U op de foto kunt zien zijn de...
31 januari 18
Ik begin met het schrijven van dit blog op het...
15 januari 18
Ik werd er gisteren fijntjes aan herinnerd....

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

18 april 18
Gezamenlijk africhtprogramma Afdeling 2 Brabant 2000 en Afdeling 7 Midden-Nederland voor de...
09 april 18
UITSLAG LINKER MAAS OEVER V14 VANUIT ASSE ZELLIK. MET 1087 DUIVEN OP 07-04-2018 OM 10.30...
05 april 18
  “Golden Classic Marathon” 2018/2019 Inkorfcentrum P.V. De Luchtbode Hendrik-Ido-Ambacht...
29 maart 18
Een leeg hok en kuikens zonder ouders. Dat heeft de dief op zijn geweten die drie...
27 maart 18
Onlangs hebben we het verzoek gekregen van Award-winning fotograaf Zak Waters om zijn...
25 maart 18
Sportplezier ervaar ik vooral uit het bezig zijn met de duiven maar zeker ook uit de...
IMG 6674 2
22 maart 18
Martin is al decennia een gevestigde waarde op de grote  fond. De laatste jaren gaan zijn...
18 maart 18
Limburgse duivenvanger met 50 jaar ervaring spreekt: “Roofvogels geven voorkeur aan...
17 maart 18
 © 'Pigeons', Niko_shogol Tongeren steriliseert zijn vliegende ratten De Belgische stad...
IMG 4735 2
15 maart 18
Deze vader en zoon en kleinzoon combinatie hebben reeds hun strepen verdiend in de loop...
13 maart 18
Duivenmelker Gert Jan Beute is boos. Zijn beste postduif (en vriendin) Hibiki is door...
10 maart 18
Gouden NPO-speld voor Aaldert van Amerongen Vrijdag 2 maart heeft Aaldert van Amerongen...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40