Nieuws

donderdag 23 november 2017

Op bezoek in Breskens, bij de vader zoon combinatie Sjaak van de Velde en Zn.

 De mannen van de kettinguitslagen op de internationale ZLU vluchten Pau en Perpignan. Meer dan 100 x top 100 ZLU sedert 2004 met weinig duiven en een bijzondere aanpak! Ook Hok Sjaak van de Velde en Zn komt met jongen uit hun beste duiven in een prachtige Top Pigeons 3.0 veiling!

De combinatie S. v.d. Velde & Zn bestaat uit vader Sjaak en zijn zoon en naamgenoot Sjaak van de Velde. Ze zijn woonachtig in het Zeeuwse Breskens: Senior woont samen met zijn vrouw Annie aan de dijk en junior met zijn gezin aan de andere kant van het markante vissersdorp. Sinds 1993 vormen vader en zoon een ijzersterke combinatie die zich in de duivensport volledig heeft toegelegd op de zware fondvluchten met ochtendlossing.

 
 
 
 
 
 
Fotoverslag van het bezoek van Jan Polder en Piet de Vogel namens Team Top Pigeons aan Sjaak van de Velde en Zn.

Zij hebben een reputatie opgebouwd door met een relatief beperkte accommodatie en vliegploeg op grootse wijze te acteren. In de nationale uitslagen werd een indrukwekkend palmares opgebouwd. Sinds 2004 werden ruim honderd top 100-noteringen in nationale uitslagen gerealiseerd . Daarbij met de fameuze `KLEINE DURE` de 1e Internationaal en Nationaal Bordeaux 2009!

In 2016 de beste zware fondduif van Nederland of te wel de 1e Asduif ZLU met de `SUPERLUC`. De absolute kers op de Duiven Taart daar in Breskens al hoewel de fameuze uitslagen op Pau, Tarbes en Perpignan ook tot de verbeelding spreken!

=> Een zeer sterke basisstam !!
Zulke resultaten met weinig duiven kunnen enkel worden behaald als je toppers op de kweek heb staan en een sterke stam hebt geformeerd.

En dit fundament is zeker aanwezig. De oudste basis zijn de duiven van Jan Theelen (top kweekmoeder het Laat Rood) en Lei Curvers. Bij deze fondkampioenen werden rechtstreeks duiven gekocht uit de oude sterke fondstam. Bijkomend is men zeer goed geslaagd met de bloedlijnen van Cor de Heijde (’t Mooi Rood). Met de inbreng van één duif van AP Overwater(moeder de Kleine Dure die 1e nat Bordeaux won) en de Van Der Wegen’s is men eveneens goed gelukt. Dat is de beroemde Strik lijn via Ben de Kramer. Deze oude sterke basis wordt verankerd (ook door ze soms dicht bij elkaar te kweken). ! Ook een zus van de PAARSBORST van Ko van Dommelen bracht prima nakweek! De SUPER LUC werd op een bon verkregen bij Luc vd Gucht. De man die op eenvoudige wijze meermalen de snelste melding van Nederland behaalde op de Zuid Limburgse Unie Nederland!

De laatste jaren zijn duiven bijgehaald bij Jos en Jan Loobuyck (Aalter, België) die de laatste jaren supersterk presteren met nationale zeges en asduiven en bij de toptandem Verwey-De Haan (Mijldrecht). De duiven van de basisstam zijn duiven van doorsnee grootte maar zeer sterk gevormd van rug en stuit, zachte pluimen en men houdt van een expressief oog. Ze ‘vallen’ in Breskens voor duiven die op één dag alles in het werk stellen om voor het duister hun hok te bereiken. Overnachten is leuk meegenomen, maar men mikt meer op de doorzetters die graag de dag zelf nog in hun nestbak willen slapen.

Een bijzonder systeem! Switchen tussen nest en weduwschap en inspelen op de motivatie en de duif. De duif en territoriumdrift staan centraal. Met 2011 als testjaar en wonderbaarlijke uitslagen op zowel Pau als Tarbes ZLU.

Waar veel duivensporters zweren om, wanneer de resultaten goed zijn, niets te wijzigen aan de aanpak, is dit bij de beide Sjaaks andersom. Ze observeren hun duiven goed en schuwen niet om, inspelend op het moment, de aanpak te wijzigen. Dit las ik op een bekende duivensite. `Tot 2011 werd uitsluitend met nestduiven gespeeld. Toen kwam het erop aan om de duiven in een ideale nestpositie in te manden. Tot het seizoen 2011….de oude duiven waren samen tot 15 januari, zonder nestschotel op het hok en brachten rustig op het hok de winter door. Nu en dan dient er wel eens een eitje geraapt, maar dat is sporadisch en vormt geen probleem. Medio januari werden de duivinnen verwijderd en werden de duiven niet meer herkoppelt voor de start van het seizoen. Tijdens het opleren ging iedereen mee in de korf en bij thuiskomst mochten ze samen. De internationale vlucht van Pau kondigde zich aan en ze waren nog niet tezamen. Sjaak sr liet de duivers een ganse dag samen met hun duivin en enkel de duivers gingen de korf in. Op 25 minuten tijd werden alle 4 de duiven in de kop van de vlucht neergezet. Na deze vlucht werden ze gekoppeld en op nest gelaten met de vlucht van Tarbes in zicht. Van de 4 doffers werd in het vooruitzicht van deze vlucht de duivin terug weggehaald en zaten ze terug op weduwschap. Voor de inkorving werden ze terug de ganse dag samengebracht met hun duivin en het was terug bingo, 4 duiven op 30 minuten in de kop. Deze 4 duiven zaten dan op weduwschap tussen de nestduiven. Na deze vlucht werden ze verder in het seizoen terug op nest verder gespeeld. Van een flexibiliteit en wijziging in aanpak gesproken. Hiermee werden wat heilige huisjes omvergehaald mbt nestspel en weduwschap.

Op weduwschap worden normaliter zowel de duivinnen als de duivers gespeeld, zeker wanneer men weet dat bepaalde duivinnen ook toppers zijn op de zware fond. Zijn er duivinnen die het minder goed doen, dan worden deze al eens thuisgelaten in het voordeel van de duiver. Zo werden bijvoorbeeld de Barcelona-duiven in 2016 op nest gespeeld en nadien op weduwschap verder gespeeld om te worden ingekorfd op bijvoorbeeld Perpignan.

De Sjaak’s zijn ervan overtuigd dat het territorium voor een duif zeer belangrijk is in de motivatie om huiswaarts te keren en dat het partnerschap, hetzij op nest, hetzij op weduwschap een middel is om deze motivatie nog een extra duwtje te geven. Hiermee spelen, hierin wijzigingen aanbrengen ontregelt de duiven niet, wel integendeel, en dat wordt gestaafd door hun zeer sterke resultaten.

De vlieghokken achter het huis van Sjaak senior zijn praktisch ingericht maar relatief beperkt in ruimte. Onderaan op de benedenverdieping huizen de jonge duiven (jaarlijks worden er een 40 à 50 ingezet) en op de bovenverdieping huizen de oude duiven. Zowel de duivers als de duivinnen worden, naargelang de mogelijkheden gespeeld. Op deze wijze bestaat de vliegploeg uit een 15 à 16 koppels die vliegklaar zijn of maximaal 35 duiven.`

==> Tot slot besluiten wij met een korte anekdote hoe deze mannen in de sport staan. Toe de vraag werd gesteld of zij wat moois wilden schenken voor de Top Pigeons 3.0 Promo Veiling was de wedervraag wat we wilden hebben. Fantastisch en de schenking wordt een laat jong uit de Internationale winnaar en superkweker de ***KLEINE DURE***! Je zou voor minder gaan!

Mannen bedankt voor de geweldige ontvangst en de geweldige schenking!

 
 
 
zondag 12 november 2017

Grondstof in de kijker
Gebruik van erwten in onze voeders
Iedereen kent de erwtjes die wij zelf dagelijks gebruiken in onze maaltijd. Samen met bonen, vitsen en linzen behoren ze tot de peulvruchten.


Erwten zijn zeer voedzaam. Zij bevatten nl. naast zetmeel ook een belangrijke hoeveelheid eiwit (ongeveer 20%). Bij Versele-Laga worden het meeste erwten verbruikt in de duivenvoeders. Dit vooral in onze producten specifiek voor de kweekperiode. Duiven hebben ook de neiging om (vooral bij grote honger) in eerste instantie naar de grote, bolvormige granen te pikken. Op Linkeroever hebben we gele en groene erwten. De groene erwten kopen we in twee maten. De kleine groene erwten zijn onder andere specifiek voor sierduiven. De grote vooral voor volwassen sportduiven. De voedingswaardes van de verschillende erwtensoorten zijn wel gelijk. Het gebruik van de gele erwten is gelijkaardig aan dat van de groene erwt. In de kippenvoeders die bestaan uit gebroken graanmengelingen, worden gebroken en gecalibreerde erwtenstukjes ingemengd als aanbrenger van eiwit.
Ook in de hondenvoeders worden erwten gebruikt. In de samenstelling worden ze als groente gebruikt en het zetmeel is bovendien ook een prima aanvulling op of een alternatief voor het zetmeel van rijst, mais of tarwe.


Erwten en erwtenvlokken kunnen ook teruggevonden worden in muesli’s voor knaagdieren en paarden. Hier telt naast de aanbreng van voedingsstoffen ook het uitzicht. Zij brengen variatie en kleur in de mengeling.
Vroeger werden erwten ook gebruikt in de voeders van Quartes en voornamelijk in de varkensvoeders. Omwille van de gestegen interesse vanuit menselijke voeding zijn erwten vandaag echter te duur voor economisch gebruik in de veehouderij. Zij worden vervangen door een mengsel van tarwe of gerst en sojaschroot.
Wist je dat:
- Groene erwten onder invloed van het licht bleekgeel kleuren. - Wij onze erwten voornamelijk in Frankrijk en Engeland kopen. - Er een kever bestaat die alleen op erwten kan overleven, nl. de keversoort Bruchus. De larven van deze erwtenkever maken gaatjes in de erwten, wat ervoor zorgt dat ze niet meer bruikbaar zijn voor onze mengelingen.

zondag 12 november 2017

Organiseert wekelijkse Hokkenshowtjes vanaf 10 November en op 10 November een Forum

Klik hier voor poster

donderdag 09 november 2017

Beste duiven liefhebbers,
zet 25 november vast in uw agenda.
(tussen 11.00 – 16.00 uur)

“De eerste GPS Champions open deur gaat dan van start”.

Wij nodigen u van harte uit !
Om onze nieuwe locatie te komen bezichtigen.

Wij hebben ook de tent, de bar, het eten en het drinken reeds geregeld.
En hopen u alle daar te mogen ontmoeten.

Team GPS

Graag even opgeven via:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 
woensdag 25 oktober 2017
Sinds mei is het Platform Transport een feit. We zijn daarom op zoek naar bestuurders voor dit platform. In de flyer kunt u lezen naar wie we precies op zoek zijn.

Download de flyer!

We rekenen op veel enthousiaste reacties!

 

maandag 23 oktober 2017

 

Nieuw: introductie van Top Pigeons "Duif Beschrijvingsmethode 3.0

Top Pigeons introduceert een nieuwe beschrijvingsmethode voor de veilingduiven. Deze simpele methodiek is tot stand gekomen op basis van een aantal ontmoetingen en gesprekken met toppers uit onze sport. De duif wordt beschreven op een beperkt aantal belangrijke fysieke eigenschappen. Fysieke eigenschappen die mede bepalend zijn voor de intrinsieke kwaliteit van de zware fond duif. Eigenschappen waarover bij topliefhebbers grote consensus bestaat en die mede bepalend zijn voor hun selectie.

Er is gekozen voor een "Keep it Simple" filosofie en daarom wordt het aantal criteria beperkt gehouden. De klant moet toch door de bomen het bos blijven zien. Wij willen nadrukkelijk een schijn exactheid voorkomen. Wel zijn dit de criteria die door de meeste toppers/kenners naar voren zijn gebracht bij onze inventarisatie. Het blijft een momentopname in die zin dat met name bij onvolgroeide jonge duiven het beeld nog kan verbeteren.
Met deze methodiek geven we de klant een "tool' om tot een beter beeld te komen, zonder dat hij/zij zelf de duif in handen heeft gehad. De Top Pigeons klant krijgt hiermee de mogelijkheid om van achter de computer, tablet of mobiele telefoon, toch een goed beeld van de duif te krijgen en in combinatie met de foto's en de pedigree een beoordeling te maken!

De gehanteerde uitgangspunten bij deze methodiek zijn:
- Niemand kan aan de buitenkant zien of een duif een topper is. Oriëntatie-vermogen en karakter/"mordant" oftewel de wil om door te gaan, zijn nauwelijks aan de buitenkant af te lezen. Wel kan de duif dermate fysieke eigenschappen bezitten dat het moeilijk wordt om een top duif te worden. 
- Duiven met "fouten" worden niet aangeboden.
- Schijnexactheid moet worden voorkomen. "Keep it Simple".

Deze set van 7 criteria tezamen geven een vrij betrouwbaar beeld van de fysieke eigenschappen van de duif. De beoordeling wordt gemaakt door ervaren liefhebbers .


Criteria
- Grootte van de duif. Om een goed beeld te krijgen spreekt dit voor zichzelf.
- Kwaliteit veren en pluim. Des te zachter en vetter de pluim, des te beter het vermogen om langer door weer en wind te vliegen.
- Spieren, soepelheid van de spieren. Des te soepeler des te beter de uithouding en het vermogen om grote afstanden te overbruggen.
- Balans/evenwicht. Des te meer de duif in balans is, des te gemakkelijker gaat de vlucht en wordt minder energie verbruikt.
- Stuitbeentjes-onderbouw. Toppers prefereren een sterk frame met meer gesloten stuit.
- Rug. Des te sterker en meer flexibel de rug des te gemakkelijker de vlucht.
- Kleursterkte, des te beter en dieper gepigmenteerd de duif is in de staart, hals en oog, des te meer kans om kwaliteit te vererven!

Team TopPigeons

 Het formulier is als bijlage in de vorm van afbeelding bij elk koopnummer toegevoegd.

 
 
 
 
TopPigeons-veilinghuis
Voor liefhebbers van Top-liefhebbers!
 
dinsdag 17 oktober 2017

Bij deze de 10 prijswinnaars van de Asduif competitie.    Zij verdelen €2.500,-


De prijsuitreiking zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 11 november 2017
bij P.V. De Verwachting in Tiel
Aanvang 14.00 uur. Zaal open 13.30 uur

Dan reiken wij onder genot van een hapje en drankje alle prijzen uit.
Ook de stamkaarten en eigendomsbewijzen worden overhandigd.
Tevens is er voor iedere aanwezige deelnemer een attentie.

Robert van Gameren
Leen van Horsen 
Willem van Maren
Rini van den Bogaard
Maurice van der Kruk


 

1e prijs

NL17-3747531 wint                          € 1.000,-

Speler: F. Kerpentier                        € 500,-

Kweker: Harrie van Boxmeer           € 500,-

2e prijs

NL17-3747530 wint                          € 650,-

Speler: Schenk-van Vugt                 € 325,-

Kweker: Tommy van Grinsven         € 325,-
 

3e prijs

NL17-3747614 wint                          € 450,-

Speler: N. Koetsier                           € 225,-

Kweker: Thomas den Hartog           € 225,-
 

4e prijs

NL17-3747621 wint                          € 250,-

Speler: J. den Hartog & Zn              € 125,-

Kweker: C.J. van Oort & Zn             € 125,-
 

5e prijs

NL17-3747637 wint                         € 150,-

Speler: J. den Hartog & Zn             € 75,-

Kweker: Christian v.d. Wetering      € 75,-
 

GR4R 2017 Asduif competitie
1. F. Kerpentier
Comb. Kerpentier 2016
2. Schenk-van Vugt
Schenk-van Vugt
3. Nico Koetsier
Nico Koetsier 2016
4. J. den Hartog & Zn
Johan den Hartog & Zn 2017-2
 
5. J. den Hartog & Zn
Johan den Hartog & Zn 2017-1
1. Harrie van Boxmeer
Harrie van Boxmeer 2016-2
2. Tommy van Grinsven
Tom van Grinsven 2016-2
3. Thomas den Hartog
Thomas den Hartog 2017-4
4. C.J. van Oort & Zn
C.J. van Oort & Zn
5. Christian v.d. Wetering
Christian vd Wetering 2017-1
Deze e-mail is verstuurd aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.
maandag 16 oktober 2017

De bonnenverkoop van Wefo Limburg start op 05.10.17 a.s. via duiven net.
Klik hier voor een overzicht van de schenkingenBonnen-2017-1 

Klik hieronder op de link en dan gaat u naar de verkoop op duivennet:
http://www.duiven.net/verkoop/?page=view&id=202

zaterdag 14 oktober 2017

Nieuwsflits -23- GR4R 2017. Uitslag wedvlucht Melun 02-09-2017


Beste sportvrienden,

Zie bijgaande de uitslag van de vijfde en laatste wedvlucht Melun.

Met sportgroeten,

De commissie


 

1e prijswinnaars P. Bambacht &
Peter Bambacht 2
Joh. Ackermans
Joh. Ackermans
Uitslag Melun 2 september 2017
GR4R 2017 Uitslag Melun 02-09-2017
 
vrijdag 13 oktober 2017

 

Bij een bedrijf met pluimvee in het Zeeuwse Sint Philipsland is vogelgriep (H5) geconstateerd. Dat heeft het Ministerie van Economische Zaken bekendgemaakt.
Cris Sohier 13-10-17, 08:29 Laatste update: 08:34

 

Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het bedrijf geruimd. In totaal gaat het om circa 42.000 legkippen. Het gaat waarschijnlijk om een milde H5-variant.

Omdat een laagpathogene (milde) H5 variant kan muteren tot een hoogpathogene (zeer besmettelijke en voor kippen dodelijke) variant, moet het bedrijf zowel bij een laag- als een hoogpathogene variant worden geruimd. Dit gebeurt op basis van Europese regels. De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Vervoersverbod

In het gebied van 1 kilometer rond het bedrijf in Sint Philipsland liggen geen andere bedrijven. Minister Kamp van Economische Zaken heeft per direct een vervoersverbod voor pluimveebedrijven afgekondigd in een zone van 1 kilometer rond het bedrijf in Sint Philipsland. Een vervoersverbod heeft betrekking op onder andere pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

16 oktober 17
  Nieuwsbrief duiven - Oktober 2017 Antibiotica-Probiotica-Paratyfus   Regelgeving In een tijd waarin steeds duidelijker wordt dat het ongebreidelde gebruik van antibiotica tot ongewenste nevenwerkingen...

Columnist in Spotlight

10 november 17
Vorige week publiceerde ik een blog dat de...
02 november 17
Discussies zijn weer behoorlijk opgelopen. De...
16 oktober 17
Het winterseizoen is hier ook begonnen. Drie...
27 september 17
Eind September Vliegseizoen 2017 is weer...
10 september 17
Een week na Bergerac ontbreken er nog steeds 2...
07 september 17
Doorduwen, de jongen moeten nog worden...
21 augustus 17
Aardige mensen: ik kwam er zomaar een aantal...
06 augustus 17
Zo, dat was het weer, vliegseizoen 2017....
24 juli 17
  Nog een paar dagen, dan gaat het gebeuren....

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

19 november 17
Bonnenverkoop Postduivenvereniging Barendrecht e.o. Deze zal plaatsvinden op 25 november 2017 in...
16 november 17
Elk jaar organiseert de NPO haar Nationale Dagen. Voor deze dagen geldt het thema...
08 november 17
Theo en Bernard Burgers uit Weurt winnen knap de Nationale Marathon 2017. Nu de boeken van...
03 november 17
BERGERAC EEN PROOI VOOR DE VALE JAARLING VAN CORNE UIT OVERBERGDe overwinning op...
01 november 17
TopPigeons Road Tour Op bezoek bij Peet Solleveld Maasdijk Topper op de internationale...
31 oktober 17
Hier informatie over Zaalverkoop Heemskerk
24 oktober 17
Geachte sportvrienden, De reclamaties welke door u zijn ingediend bij de internationale...
16 oktober 17
In het kerkdorp Egchel ,Gem Peel en Maas, voorheen Helden-Panningen ,daar woont Wim...
15 oktober 17
Vandaag op bezoek geweest bij één van mijn grote voorbeelden in de sport Cor de Heijde...
14 oktober 17
ZLU Sterrenshow 2017 vindt plaats op zat. 6 en zon. 7 jan. 2018 in de Rodahal te...
11 oktober 17
   Op naar Mheer. Naar Fons Lanckohr. Om een reportage te maken. Nee niet om dat de...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40