Artikelen


Olympiade 2024 | Nieuws

uitgave augustus-2 2023 | nieuwsbrief #10
 
Vijf nieuwe sponsoren van de 38e Olympiade

Naast hoofdsponsor BENZING hebben we afgelopen weken maar liefst vijf contracten getekend met gouden en zilveren sponsoren. Bekende merken in de duivensport die de 38e Olympiade van harte ondersteunen met hun aanwezigheid en actieve betrokkenheid bij dit mooie event.

We stellen de sponsoren graag aan u voor:

Gouden sponsoren:
  • CEST PHARMA
    Happy pigeons, happy fanciers!
  • Beyers
    Kampioenen kiezen voor kwaliteit. Kampioenen kiezen voor Beyers
  • Belgica de Weerd
    Pioniers in de medische begeleiding van postduiven
  • Bricon | Compuclub
    Voor duivensport waar innovatie echt een meerwaarde wordt | professionele automatisering duivensport
Zilver sponsor:
  • GPS
    Het online veilinghuis gespecialiseerd in sportduiven
 

Aftellen tot aan de opening van de 38e Olympiade


motionmailapp.com  
 

HOOFDSPONSOR OLYMPIADE

 

Sponsor CEST PHARMA in the spotlight


We are proud to be sponsor of the 38th Olympiad.
 
 

Sponsor Beyers in the spotlight


BEYERS BELGIUM 
De meer dan honderdjarige geschiedenis van BEYERS staat garant voor een ruime ervaring in de productie van hoog kwalitatieve mengelingen en een kwalitatief aanbod van voedingssupplementen, grit- en mineraalmengelingen en verzorging & hygiëne producten.

Vernieuwing en voortdurende optimalisatie van het assortiment zorgt ervoor dat BEYERS een toonaangevende speler is en blijft op gebied van duivenvoeding.
 

Sponsor Bricon in the spotlight


Sint-Niklaas, een Belgische stad gelegen tussen Antwerpen en Gent is de thuishaven van de firma BRICON. Wij zijn een bedrijf opgericht in 1998 en gespecialiseerd in het vervaardigen van geautomatiseerde systemen voor de duivensport. In onze middens zitten dan ook meerdere duivenliefhebbers die mee de ontwikkeling bepalen van onze producten. Ondermeer onze CEO Ivan Baetens, vandaag in duivenmiddens beter bekent als Team Baetens is reeds jaren een bezeten liefhebber die weet wat en hoe een optimale duivensport kan zijn.

BRICON is steeds gekend voor haar vooruitstrevende technologie, denk maar aan de eerste die overlappende hok antennes bouwde zonder dode ruimtes (anno 2000), de eerste met online aanmeldingen via de klok (anno 2012). En nu de laatste jaren de ontwikkelaar van het PAS systeem, de (voorlopig) enige cloud based klok waar de afslag ook in de cloud zelf automatisch gebeurt. Ook hebben wij de volledige automatisatie van de KBDB administratie en hun registratie cloud ontwikkelt, volledig op maat voor een moderne duivensport.

Wij zijn een dynamisch team dat reeds van in het begin met een vast ontwikkelaars team werkt dat door de jaren heen wel versterkt werd. Ons doel is om de duivensport toekomstbestendig te maken en de liefhebbers het voordeel te geven van de huidige technologie met een maximum aan gebruiksgemak. In vele landen is de firma BRICON dan ook de marktleider wat EC systemen betreft. Het is dan ook voor ons fantastisch dat de Olympiade 2023 in Maastricht plaatsvindt, centraal in het hart van de duivensport!
 
 

Sponsor Belgica De Weerd in the spotlight



Henk de Weerd tekent de sponsorovereenkomst: "Trots om als sponsor verbonden te zijn aan de 38e Olympiade".
 

Sponsor GPS in the spotlight


GPS-Auctions en het Spoor der Kampioenen zijn er trots op dat wij onze namen mogen verbinden aan de Nederlandse Olympiade 2024 in Maastricht. Het is geweldig voor duiven houdend Nederland dat wij een dergelijk groot evenement mogen organiseren. Moge het de beste Spelen ooit worden! Wij ondersteunen altijd in brede zin alle evenementen die bijdragen aan onze positieve uitstraling van onze sport. 
 
GPS-Auctions is al meer dan 10 jaar het toonaangevend online veilinghuis van Nederland. Het aanbod van duiven is jaarlijks van hoge kwaliteit. Onze medewerkers zijn zelf actief op hoog niveau in onze sport en dit komt tot uiting in een representatief inspectieverslag van iedere duif. Het geheel ondersteunen wij met betrouwbare informatie en goede foto’s en films van de duiven. Vele klanten zijn tevreden met de aangeschafte duiven waarmee zij hun kolonie op een hoger peil konden brengen.
 
Het Spoor der Kampioenen is het enige nog actieve postduivenmagazine in Nederland. In het vliegseizoen verzorgen wij korte verslagen van de vluchtwinnaars. Extra aandacht is er voor de Grand Prix wedstrijden. In het ‘stille’ seizoen is er ruim aandacht d.m.v. reportages over de kampioenen van het afgelopen seizoen. Een tiental columnisten geven hun visie op de duivensport, zowel over de organisatorische kant als de inhoudelijke kant van onze sport. Steeds up-to-date en inspelend op de actualiteit. Zo verslaan wij bijvoorbeeld de ontwikkelingen op het gebied van de GPS-tracks.
 

Uniek Olympiadeboek voor alle leden


Met plezier maken we bekend dat er een speciaal Olympiadeboek komt. En dit boek wordt gratis beschikbaar gesteld aan alle NPO-leden. De boeken worden gelijk met de vaste voetringen uitgeleverd. Het boek verschijnt ook in het Engels; deze editie is verkrijgbaar tijdens de Olympiade.

Collectors item
In het boek krijgen de Nederlandse Olympiade duiven een plaats, evenals de Nationale kampioenen 2023 en de Grand Prix winnaars 2023. Kortom een echt collectors item in full color met harde kaft. Een prachtig naslagwerk van wat de duivensport te bieden heeft. 

De commissie heeft al vele liefhebbers en bedrijven weten te enthousiasmeren om ook in het boek een plekje te krijgen. Mensen die begrijpen dat ze hun steentje moeten bijdragen aan de hun geliefde sport die hun al zoveel gebracht heeft. Hier is ook uw kans om in dit prachtige boek te komen met een of twee pagina’s. Wat mag daarop staan? Wat u wilt! Dat kunnen uw duiven zijn, alle aanverwante zaken van de duivensport, maar misschien wilt u uw eigen bedrijf wel promoten, of het bedrijf waar u werkt! Veel is mogelijk. De kosten van één pagina bedragen € 750,00 en voor twee pagina’s zijn de kosten € 1.000,00.

Mee doen?
Ook u kunt meedoen. Een mailtje of belletje is voldoende om u op de lijst van adverteerders te zetten, of gewoon een sponsorbijdrage, want dat kan ook. Laten we er samen een succes van maken. U kunt uzelf aanmelden bij Albert Poulisse via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bij Raymond Schalkwijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

En heeft u vragen? Ook daarvoor kunt u bij Albert of Raymond terecht. 
 
Programma huldigingen is bekend

Het programma van de huldigingen - nationaal en internationaal - is bekend. De huldigingen vinden plaats op zaterdag én zondag. Tijdens de Olympiade is er volop aandacht voor de geleverde prestaties: erkenning én waardering voor de prestaties.

Prijswinnaars ontvangen dit najaar een uitnodiging en informatie over de huldiging(en). 
Programma huldigingen
 

Overzicht exposanten en plattegrond komt eraan


De beurscommissie heeft de eerste contracten verstuurd, voert gesprekken met potentiële exposanten en de tekenaar is aan de slag met het uitwerken van de beursplattegrond. Binnen enkele weken presenteren we de lijst met exposanten en de eerste versie van de plattegrond.

Interesse om op uw organisatie of initiatief te presenteren tijdens de Olympiade? Algemene informatie voor exposanten is te vinden op de website en uiteraard gaat de commissie graag in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.
Informatie en aanmeldformulier exposanten
 
 

Activiteiten in aanloop van 38e Olympiade

 
  • september 2023: opening webshop voor bestellen van Olympiade artikelen
  • najaar 2023: Olympiade (bonnen)veiling - georganiseerd door NPO

Organiseert uw vereniging/afdeling een activiteit rondom de Olympiade? Stuur informatie over de activiteit door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We nemen de activiteit dan op in de Olympiade Nieuwsbrief. 
Olympiade Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40