Update ringen 2018
Het laatste nieuws over de ringen 2018 datum 02-02-2018

Afgelopen week zijn de laatste ringen naar de verenigingen verzonden en kunnen wij terugzien op een moeizame start van het seizoen 2018. In deze hectische periode zijn alle liefhebbers die een beroep hebben gedaan op noodringen geholpen. Daarmee hebben wij er voor kunnen zorgen dat alle jonge duiven gewoon konden worden geringd.

Ondanks alle inspanningen en noodacties heeft een aantal liefhebbers hun ongenoegen op allerlei wijze en via de social media kenbaar gemaakt. Wij kunnen stellen dat er helaas sprake is geweest van veelvuldige overschrijding van fatsoensnormen.

Het is aan te bevelen om elkaar hier op aan te spreken. 

Harrie Meijners, wnd secretaris

Inmiddels zijn alle ringen naar de verenigingen toegezonden, ook is er gestart met het versturen van de nabestellingen voor 2018.


In de dozen met ringen werd ook een brief verstrekt, helaas is gebleken dat deze niet bij eenieder is aangekomen, deze kunt u dan ook hier nogmaals lezen.

NPO Bestuur
Lees verder

Wilt u meer weten? Kijk dan ook op de website: http://www.jansmitveendam.nl/, bij het volgen van bovenstaande banner krijgt u de laatst uitgebrachte nieuwsbrief van Jan Smit Kruidenelixer te lezen!
Informatie
Belangrijke stap gezet in voortgang van het proces GPS 2021.
Woensdag 31 januari was er een bijeenkomst gepland voor alle mogelijke geïnteresseerden en kandidaten voor een functie in de verschillende Secties en Platformen. Deze bijeenkomst werd gehouden in het sportcentrum Papendal waar in de zeer nabije toekomst ook de Ned. Postduivenhouders Organisatie haar onderdak gaat krijgen.

Lees verder
Promotie bij de seniorenclub 'Probus' te Geldermalsen.
Enige weken terug was ondergetekende te gast bij een seniorenclub Probus ook wel genaamd 'De Ronde Tafel' te Geldermalsen.
Daar is met behulp van de D.V.D. Houden van Postduiven onder de daar aanwezige 23 senioren een presentatie gegeven over het wel en wee van onze postduivenliefhebberij met alle ins en outs.

Hoewel er niet verwacht werd dat er herintreders waren kreeg de schrijver toch het gevoel dat menigeen enthousiast werd, m.a.w. wellicht resulteert dit nog tot een intreder!

Dit kon worden opgemaakt uit het feit dat er vele vragen werden gesteld. Het is zeker de moeite waard ook elders in het land deze presentatie te geven als daarom gevraagd wordt.
Er zijn beslist liefhebbers in onze organisatie die deze lezingen kunnen verzorgen.
 
Bestuursverslagen
Inmiddels zijn er weer 2 bestuursverslagen toegevoegd aan de lijst.
Lees de beide verslagen hier.
www.proffsport.nl
Populaire Voorjaarsbeurs in Houten-NL toonaangevend evenement voor de Europese duivensport!
Op 3 en 4 maart 2018 gaan de deuren weer open voor de vele duizenden bezoekers die allen het startschot voor het nieuwe seizoen willen meemaken. Om mee te gaan met de trends en de laatste ontwikkelingen heeft een dergelijk evenement met 10.000 m² vloeroppervlak een aanzienlijke voorbereidingstijd, dat nu zijn voltooiing nadert. De organisatie meldt een groeiende interesse bij de eenhoksvluchten en bij sterk spelende liefhebbers. Die laatste groep verkoopt hun eerste of soms al tweede ronde jongen. Exposanten die hun eerste ronde ter verkoop aanbieden koppelen meestal zo rondom de jaarwisseling en hebben de duiven in deze periode op eieren. Ook voor hen is er een aanzienlijke voorbereidingstijd om aan een dergelijk evenement deel te nemen.
 
De inschrijvingen voor Europa’s grootste evenement in het voorjaar zijn daarmee al weer enkele maanden in volle gang. Met nog een paar vrije plaatsen te gaan zit het complex van Expo Houten tot de nok toe vol. Voor deze 23e editie voorspelt de organisatie een groei van 10% van het aantal exposanten. Om al deze groei te kunnen bijbenen zijn er wat gangpaden ingekort en is het kleine terras in hal 1 opgeofferd. Zitplaats is er sowieso voldoende in Houten, want op de grote terrassen in hal 2 en 3 en in het sfeervolle restaurant kunnen zo’n 700 bezoekers de benen strekken.
Om op de hoogte te blijven van alle informatie, klik op deze link voor de volledige bijlage.
Informatie

Terugtreden Evert Diepeveen.

Tijdens de bestuursvergadering van 29 januari jl. heeft bestuurslid Evert Diepeveen ons geïnformeerd over zijn besluit om per direct zijn bestuursfunctie neer te leggen. 
 
Evert is met ons van mening dat het succes van GPS2021 gebaat is bij bestuurders die met oog voor de liefhebbers, efficiënt en effectief keuzes kunnen maken aan dit veranderingsproces. Echter, het huidige plan van aanpak vindt hij niet meer aansluiten bij zijn manier van besturen.
 
“Wij zijn Evert dankbaar voor zijn tomeloze inzet in de afgelopen jaren. Mede door zijn bijdrage is het plan GPS2021 ontwikkeld en zijn de eerste fundamentele stappen gezet. Ook heeft Evert als portefeuillehouder Nationale Dagen de nieuwe formule met succes vormgegeven. Wij wensen Evert veel succes en met de nu beschikbaar gekomen tijd een mooi vliegseizoen!”
 
NPO Bestuur
 
Verhuisbericht NPO
De NPO verhuist per 5-2-2018 naar Papendal (Arnhem).

De verhuisdatum is bekend: MAANDAG 5 FEBRUARI 2018.
In verband met alle werkzaamheden hieromtrent zijn wij niet bereikbaar op maandag 5 en dinsdag 6 februari. Vanaf woensdag 7 februari zijn wij weer volledig bereikbaar op onderstaande contactgegevens.

Voor contact over en vragen met betrekking tot de leveringen van de ringen 2018 en de overschrijvingen blijft het telefoonnummer 0318-559705, tussen 9 en 12 uur, voor u beschikbaar. Uitsluitend voor deze onderwerpen  kunt u op dit nummer terecht.

Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Publicatie
Promotie in het AD
Afgelopen week stond er een mooi stuk duivensportpromotie in het Algemeen Dagblad. Om alles te lezen verwijzen we u door naar deze link!

De bonnenverkoop wordt mede mogelijk gemaakt door:
Promotie
Presentatie voor de vrouwenvereniging van Ter Idzard 
2 weken terug hebben Ydo Homma en Henk Kromkamp een presentatie gegeven voor de vrouwenvereniging van Ter Idzard. Aan de foto's te zien was het een interessante avond!

Ook op het AOC Terra worden jaarlijks door deze melkers presentaties gegeven en wordt er gekeken naar wat de duivensport nu allemaal met zich meebrengt.
De leerlingen van het AOC Terra hebben daar inmiddels een eigen hok met duiven. De vereniging doet veel om de duivensport onder de aandacht te brengen, een mooi stuk promotie!
PV de Streekvliegers - Staphorst

Voor alle jeugdleden,

Zaterdag 3 februari staat een spectaculaire jeugdmiddag in ons clubgebouw gepland. De aanvang is om 14.00 uur en het duurt tot ongeveer 16.00 uur. De commissie heeft een prachtig programma opgezet met onder andere topmelker en entertainer André van de Wiel uit Luycksgestel en NPO voorzitter Maurice van de Kruk. Deze mensen zijn bereid hun vrije zaterdag op te offeren. We verwachten dan ook dat jullie allemaal aanwezig zijn deze middag! We maken er een leerzame- en gezellige middag

van. Mocht je onverhoopt niet kunnen, geef dit dan even uiterlijk zaterdag a.s. door. Zonder afmelding rekenen we op je komst.

Neem gerust vrienden en / of vriendinnen mee! Ook zij zijn van harte welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de vereniging.

Alle jeugd is welkom om zonder verplichtingen kennis te maken met onze en jouw hobby! We zorgen voor een drankje en een hapje en de hele middag is gratis. (Eventuele afmeldingen graag per email)

Voor alle seniorleden,

Bovenstaande middag is specifiek voor de jeugd. Vanaf 16.00 uur zijn jullie echter ook van harte uitgenodigd om samen nog even

wat te drinken om zo een gezellige middag te hebben. Enige verschil met de jeugd: voor jullie is het niet gratis.

!!!!!!!!!!    TOT ZATERDAG 3 FEBRUARI       !!!!!!!!!!!

 
Agenda
Activiteiten in verenigingen
DatumLocatieDoorOmschrijving  
       
       
         
02-02-2018 Dorpsweg 2, Ooltgenplaat P.V. de Zwaluw Forumavond met Drs. H. v.d. Sluis en Drs. S. Gobel.  
         
16-02-2016 Amerikastr. 20, Kaatsheuvel Kaatsheuvelse Postduiven Vereniging

Dit jaar heeft de Kaatsheuvelse Postduiven Vereniging twee Belgische liefhebbers bereid gevonden om deel te nemen aan een gezellige maar bovenal informatieve duivenavond. Deze heren hebben samen kennis van alle aspecten van de hedendaagse duivensport:

  • een is dierenarts
  • een is voedingsdeskundige
  • beiden zijn topliefhebbers met super prestaties
 
         
16/3-17/3
 
Hoogdijk 32, Oost-West-Middelbeers PV de Drie Beerzen Jubileum 50jarig bestaan P.V. de Drie Beerzen.
Forumavond 16/3 vanaf 19.00 met dierenarts Stijn Rans, Frans Bungeneers, Martin van Zon. 17/3/18 receptie van 14-17u
         
Ga naar de volledige agenda
Agenda
Ook uw activiteit op de agenda!
Staat er een tentoonstelling, huldiging of een andere activiteiten op de agenda? Wij kunnen uw activiteit in Op (de) Hoogte vermelden. Laat ons weten wanneer uw activiteit plaatsvindt, heel kort wat het inhoudt en uiteraard waar het wordt gehouden.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten 2 februari 2018
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

22 maart 19
  Tip van de week 6 Toen ik 30 jaar gelden aangaf dat we in de duivensport meer aandacht zouden moeten besteden aan het gezond houden van de duiven, werd ik meestal vreemd aangekeken. Iedereen was...

Columnist in Spotlight

18 maart 19
14 maart 19
Ik heb er niet vaak veel tijd voor, maar als er...
06 maart 19
Begin maart,  je merkt het onder de liefhebbers, het...
18 februari 19
Misschien een rare manier om een blog te...
15 februari 19
Altijd weer apart, de eerste eitjes vinden van...
08 februari 19
Het is altijd weer een dag waar je naar uit...
21 januari 19
Net terug van een weekje winterstop. We hebben...
10 januari 19
Ik weet niet of U het ook heeft gezien. Ik doel...
04 januari 19
1 januari 2019. We zijn weer begonnen aan een...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

13 februari 19
Hieronder staat het reis-programma van de Afdeling Limburg voor 2019 Reisprogramma...
09 februari 19
Voor de 5de keer in haar bestaan organiseert P.V. Heemskerk op zondagochtend 17 maart...
07 februari 19
De data voor de Sterrenshow in 2020 en 2021 zijn: 2020: vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5...
03 februari 19
  De jaarlijkse feestavond met uitreiking van provinciale, nationale en internationale winnaars...
30 januari 19
Afgelopen zaterdag vond in het lokaal van PV de Snelvlucht te Bodegraven weer de...
28 januari 19
Weer even op antenne… Het nieuwe jaar 2019 is reeds een paar weken oud. Duiven...
26 januari 19
Fantastische jubileum Sterrenshow ter afsluiting van het 60 jarig bestaan van de ZLU 60...
25 januari 19
Olympiade Poznan stand Bony Farma een half uur voor de start Hieronder foto,s zaterdag...
21 januari 19
Fondsnippers: Met beide benen op de grond blijven staan – Dokter en patiënt- Hou het...
18 januari 19
Ik waan mij in de beginjaren veertig deel 4 Perpignan 03/08/2018...
15 januari 19
Beste leden van de sectie Marathon, Vanaf deze plek wil ik jullie om te beginnen een...
14 januari 19
Nikolaas Gyselbrecht van Pipa samen met de gebroeders Liu. Beeld © Nikolaas Gyselbrecht...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40