Gebr. Dekker
- donderdag 23 februari 2017
Talent bepaald wat je kunt bereiken; inzet of je het bereikt.
Vorige week schreef ik over enkele activiteiten die we bezochten hadden en de dingen die nog op het programma staan. We starten maar met het bezoek aan de Olympiade. Dat was wat mij betreft erg geslaagd. Op vrijdagochtend zijn Arie en ondergetekende richting Brussel vertrokken om daar alles eens van dichtbij te bekijken. Na een bijzonder vlotte rit, zeker voor de Belgische wegen kwamen we rond 11u in Brussel aan. Daar konden we direct doorlopen, iets wat zaterdagochtend compleet anders zou zijn. Wel was de beveiliging zeer scherp. Er werd een start gemaakt om de stands te bezoeken, we ontmoeten de eigenaar van de Costa del Sol en natuurlijk werd er ook even een bezoekje gebracht aan de PIPA stand.
Verder werd de nieuwe mengeling van Bas Verkerk bekeken. Toen we rond 18u klaar waren, hadden we kort contact met een groepje Italianen die we aardig kennen. Zij waren net gearriveerd en we zouden samen een hapje gaan eten. Dit werd zeer gezellig het was dan ook pas zaterdag tegen de middag dat we terug in Terneuzen arriveerden. Kortom, zeer veel nieuwe contacten gemaakt en contacten onderhouden. Tuurlijk zijn er verbeterpuntjes, maar dat is overal. Het eten was prijzig en de duiven hadden inderdaad in een mooiere opstelling kunnen staan. Maar voor ons draaide het vooral om de gezelligheid. En dat was er zeker in grote mate!
Helaas
Soms heb je wel eens pech. Ik heb er nog niet over geschreven, maar in het begin van de kweek kwam de moeder van Maurice (11-289) in de problemen. Ze had nog 1 ei gelegd, maar het tweede ei kwam niet. Met van alles geprobeerd te hebben toch een paar bezoekjes aan de duivenarts gebracht. Slot van het liedje was dat ze niet meer in leven is. Na 6 jaar gaf ze het op. Er zat een kanker gezwel ter grote van een citroenkop in haar buik. Frapant dat ze toch nog een bevrucht ei gelegd heeft. Het jong is goed opgekomen en is ook zeker van haar gezien het uiterlijk en de bouw.
Van alles wat
Meer dan een jaar geleden was ik op hokbezoek bij Herman Calon. Daar zag ik rond de broedschalen allemaal vlasvezel liggen. Herman was er vol lof over en hij prijsde dit ons ook aan. Dit jaar werd het voor het eerst geprobeerd en het moet gezegd worden dat het zeker een oplossing is. Als de duiven mooie balletjes mest hebben, en dat is als het goed is zo, dan rollen ze prima in het vlas. Alles blijft lekker droog en het waait ook niet door het hok heen. Tuurlijk heb je voor en tegen standers en zijn er mensen die elke dag krabben. Maar zo heeft ieder zijn ding en wij zijn er mee gebaad! De verkoop op GPS was afwachten geblazen. De eerste keer... en alles wat er bij komt kijken. Toch blikken we positief terug! Vanaf zondag a.s. staan er 9 duiven van Bustraan-Pigeons op. Afgelopen vrijdag werd er een hokbezoek gebracht aan Pieter en Aant-Arjen Veenstra.
Het was een aardig reisje, maar het was zeker de moeite waard. Enkele duiven mogen bekijken en natuurlijk de hokken bekeken. Bedankt voor de gastvrijheid! Natuurlijk werden er enkele duiven uitgewisseld en we zijn dan ook benieuwd wat de resultaten gaan zijn! Op de terug weg werd er even een bezoekje gebracht aan de 'vergadering' van de NPO. Een zeer duidelijk uitleg van verschillende personen. U hebt het overal kunnen lezen. Als ze dit daadwerkelijk in gang gezet krijgen dan heb ik er alle vertrouwen in dat dit zeker goed gaat komen! Verder was de prijsuitreiking van Ruffec in de FNZ een hoogte punt voor ons van deze winter.
Ik heb wel eens gezegd alles wat Jan/ Rik Hermans doet is goed of moet goed zijn en dat was deze avond ook weer het geval. Alles tot in de puntjes geregeld! Top! Door deze huldiging werd het bezoek aan de verkoping van de Nishoek over geslagen. Een mens kan zich nu eenmaal niet in tweeën delen. Verder zijn we nog steeds druk bezig met de hokken en alles er rondom op orde te krijgen en dat vraagt ook de nodige tijd. Broeder lief heeft deze week even de sneeuw opgezocht en vermaakt zich daar prima!
De duiven
De kwekers zitten op het moment in Terneuzen even een paar dagen gescheiden, om eind van de week omgekoppeld te worden na 2 a 3 rondes. Dit geldt overigens lang niet voor alle kwekers. De jongen van de vliegers zijn nu ongeveer een week oud en de oude duiven komen elke dag buiten. 's Morgens om rond 7u zet ik de ramen open en het thuisfront sluit de ramen rond de middag. Ze vliegen dat het een lust is en kunnen doen en laten wat ze willen! Vrijheid blijheid. Inmiddels zijn er een kleine 50 jongen afgezet.
Die komen nu in de ren en gaan de wijde wereld verkennen. De eerste jongen zijn vanuit Heinkenszand naar Terneuzen verhuist. In Heinkenszand zijn er al behoorlijk wat jongen afgezet. Daar zijn de vliegers deze week klaar met kweken en kunnen dus gescheiden worden en sommige zijn al gescheiden. Ook daar komen de duiven (bijna) elke dag buiten. Ik weet dat we blij mogen zijn dat we op beide locaties geen last hebben van roofvogels. Verder is er weinig nieuws te melden. a.s. weekend natuurlijk naar Antwerpen voor het Feest van De Duif en de Fugare staat ook op de planning.