Gerard Dekker

Voorwoord bestuur


"Europa, wat is dat eigenlijk? Je hoort vooral wat er misgaat, maar wat doet de EU eigenlijk allemaal? Gaat er ook wel eens iets goed?" Dit is wat Audrie van Veen van the Europeanologist, zich onlangs afvroeg. Audrie is expert op het gebied van Europa, innovatie en regionale ontwikkeling. Als The Europeanologist vindt Audrie dat communicatie door en over Europa, ontwikkeling en innovatie directe invloed heeft op het draagvlak. 

Niets is zo gemakkelijk als het uiten van kritiek op bestuurders in de politiek, in sport/verenigingsleven of binnen organisaties. Als bestuurder heb je de taak en verantwoordelijkheid om het collectieve belang te behartigen, om te vernieuwen en te verbeteren zodat het bedrijf, de sport, de stad, het land etc. een goede toekomst heeft. De bestuurders zijn in de meeste gevallen enorm betrokken, willen vooruit en zijn bereid veel te investeren. Investeren in de zin van inzet, kennis, kunde en dat alles met een tomeloze energie. Hoe frustrerend is het dan als de oppositie er voor kiest om de persoonlijke aanval te kiezen, om te focussen op wat niet goed gaat en het doel uit het oog te verliezen.

Het niet met elkaar eens zijn is prima, mits we elkaar met respect behandelen, luisteren naar elkaars standpunt en samen strijden voor een goede toekomst van ons land, ons dorp, ons bedrijf of onze sport. Kiezen voor het collectieve belang. Dit betekent ook het sluiten van compromissen, het maken van keuzes die niet voor iedereen persoonlijk direct het beste resultaat geven, het gaat tenslotte om het collectieve belang. En wat nu het mooie is, het collectieve belang en de collectieve vooruitgang zorgt er op langere termijn voor dat ook ieder individu beter af is.

Nog een wijze les die afgelopen week duidelijk werd: richt je niet op het besmetten en aanvallen van je tegenstander, vertel wat jouw plannen en ideeën zijn en hoe je het verschil wilt maken. Zorg dat collega's, leden, medewerkers, stad- en landgenoten weten wat jij voor ogen hebt en wat het doel is en wat je verwacht van anderen. Als iedereen zijn bijdrage levert, maak je samen het verschil. 
 

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 
 

WEDSTRIJDEN
Actuele vluchtdata- en tijden


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.
 
 

GPS2021
Nieuwsbrief Zeeland

De afgelopen weken zijn er in Het Spoor der Kampioenen een aantal artikelen geplaatst met betrekking op het landelijke GPS2021 project. Er waren vele vragen over de feitelijke uitwerkingen van de plannen die beschreven staan op de website www.gps2021.nl en de zaken die momenteel worden uitgetest in de Zeeuwse pilot van dit project.

Afdeling Zeeland brengt regelmatig een nieuwsbrief uit om hun directe achterban te informeren. Via ODH en www.gps2021.nl delen we de Nieuwsbrieven, zodat iedereen geïnformeerd wordt over de pilot/ontwikkelingen binnen GPS2021.

 
Nieuwsbrief #7 Zeeland
 
 

 

WEDSTRIJDEN
Marathon competitie Noord- en Midden Nederland

Stichting Marathon Noord (SMN) organiseert voor de Marathon spelers in het Midden en Noorden van Nederland een competitie voor zowel de ochtend  als middaglossing.

Interesse?
Klik hier voor meer informatie over deze competitie.
Flyer SMN Marathon competitie Noord en Midden Nederland
 

WEDSTRIJDEN
Aanvragen inkorfcentra Nationale/Sectorale vluchten 2019
 

Afbeeldingsresultaat voor inkorfcentra duivenEvenals in voorgaande jaren worden de Nationale en Sectorale vluchten ingekorfd in Nationale/Sectorale inkorfcentra. 

Om in aanmerking te komen voor een Nationaal/Sectoraal inkorfcentrum dient u dit aan te geven bij uw afdelingssecretaris. Let er op dat u bij het aanvragen controleert of u voldoet aan de voorwaarden.
 
Aanvragen inkorfcentra Nationale/Sectorale vluchten 2019
 
 

Samen aan de slag voor het opvangen van duiven


Nu het seizoen begonnen is, komen ook de meldingen van opgevangen duiven weer binnen. Niet alleen van collega-duivenliefhebbers maar ook van mensen die geen duiven hebben. Vaak lukt het om de eigenaar te vinden, maar in een aantal gevallen kan de melder de eigenaar niet bereiken of kan hij het ringnummer niet lezen. Wij raden telefonisch in eerste instantie aan om te wachten of de duif vanzelf vertrekt. Blijft de duif rond het huis of komt hij steeds terug dan weet de opvanger vaak niet wat hij met de duif moet doen. In dat geval zoeken wij een vereniging (of liefhebber) in de buurt die de duif kan ophalen en geven wij zijn/haar telefoonnummer door aan de melder.

Verantwoordelijkheid tonen voor positief imago van de sport
Wij zouden het heel fijn vinden als u dan ook deze persoon helpt. Door hem of haar advies te geven en eventueel de duif op te halen. Deze heeft dan onderdak en goede verzorging tot de eigenaar gevonden is. De opvanger heeft dan geen zorg meer over de duif en de eigenaar kan met u naar een passende oplossing zoeken. Als per vereniging één iemand dit coördineert, kunnen wij als ervoor zorgen dat mensen buiten de sport niet de verantwoordelijkheid voor andermans dier hoeven te nemen en dragen wij onze sport en hobby op een positieve manier uit.
 

Eigenaar gezocht!


We zijn op zoek naar de eigenaar van duif NL 2018-5155604. Bent u of kent u de eigenaar van deze duif? Wij komen graag met u in contact. 
 
Binnenkort besteedt NOS Langs de Lijn aandacht aan de duivensport. Zodra bekend is wanneer het uitgezonden wordt, laten we dit weten via social media en de website.  
 
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Momenteel zijn er naast de wedstrijden geen activiteiten in het land gepland cq zijn deze bij ons (nog) niet bekend. Organiseert uw vereniging/afdeling een bijeenkomst, lezing of heeft u iets te vieren? Laat het ons weten. We vermelden de activiteit dan op de website én besteden er aandacht aan in Op (de) Hoogte.

Stuur informatie over uw activiteit(en) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 

WEDSTRIJDEN

Aandachtspunten Nationale Kampioenschappen

 

Over het algemeen zijn de regels rond de Nationale Kampioenschappen duidelijk. Om misverstanden te voorkomen, is er een notitie uitgewerkt waarin alle zaken op een rij gezet zijn. Tijdens de Ledenraad van november 2018 zijn deze uitgangspunten ook aan de orde geweest, maar wij raden u aan de notitie voorafgaand aan de Nationale Kampioenschappen (nogmaals) aandachtig te lezen.
 
De Nationale Kampioenschappen worden berekend door onze nationale rekenaar Compuclub. Het landelijk vliegprogramma 2019 bestaat uit de volgende vluchten per discipline:
 
Vitesse 9 vluchten
Midfond 7 vluchten
Jonge duiven Vitesse 5 vluchten
Jonge duiven Midfond 5 vluchten
Eendaagse fond 6 vluchten
Marathon 6 vluchten
AANDACHTSPUNTEN NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN
 

NPO BESTUUR

Inzicht in financiën en aan de slag voor de toekomst

Het NPO Bestuur en de FBCC hebben afgelopen week een constructief overleg gehad waarbij gekeken is naar de financiële ontwikkelingen van het eerste kwartaal van 2019. Ook is er gesproken over de verwachte ontwikkelingen voor komende maanden. Tijdens de Extra Ledenraad op 4 juni worden de inzichten ook gedeeld met de (reserve) afgevaardigden.

Op 1 juli 2019 staat een volgend overleg gepland tussen FBCC en het NPO Bestuur. Die avond staat in het teken van de meerjarenbegroting. Als voorbereiding daarop is er op 27 mei een strategische bestuursbijeenkomst waarin de contouren voor het meerjarenplan worden uitgewerkt.Hierbij wordt gekeken naar de periode tot 2021 (GPS2021) én verder. Het is noodzakelijk om verder te kijken omdat investeringen cycli kennen van vijf jaar en de Olympiade in 2023 op de planning staat.
 
 
Dinsdag 4 juni is het tijd voor een Extra Ledenraad. Een informatieve, extra avond om (reserve) afgevaardigden bij te praten over ontwikkelingen. Na deze extra bijeenkomst wordt informatie gedeeld via de bekende kanalen (website, Het Spoor, Op (de) Hoogte).

Besluitvorming vindt plaats tijdens de Ledenraad in november. Hierbij kunnen afdelingen, secties en platformen agendapunten en voorstellen indienen én vindt vooraf de gebruikelijke afstemming van afdelingen, secties en platformen met hun achterban plaats. 
 
Kijk voor alle informatie met betrekking tot GPS2021 op www.gps2021.nl
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 23 mei 2019

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Postduivenhouders ervaren steeds meer problemen met roofvogels. Om het probleem écht inzichtelijk te maken hebben we een speciale meldpagina ontwikkeld. Met een goed gevulde database kunnen we duidelijk maken dat het niet om incidenten gaat!

Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

31 mei 20
  Nog even over vaccins Als ik zie hoeveel vragen ik binnen krijg over vaccins, dan lijkt het me nuttig hier opnieuw even aandacht aan dit onderwerp te besteden. Er is veel te doen in vaccinland. Niet in...

Columnist in Spotlight

21 juni 20
    Het is een tijdje geleden dat ik mijn rondje...
24 april 20
  10 Minuten geleden sprak onze Minister Premier...
27 maart 20
  Nederland stoeit met de verschrikkelijke gevolgen van...
16 maart 20
Het Coronavirus slaat wereldwijd fors om zich...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40