Gert van den Bogaard

Sportvrienden,

Wat gaat het toch weer snel eind februari het is dit weekend carnaval en in Maart start voor vele van ons weer het dagelijkse ritme op het duivenhok, het loslaten na het werk, de jongen verzorgen, de vliegduiven in ritme brengen, Ik hoop dat de roofvogel weg blijft, Ik heb hem de hele winter niet gezien dus hoop dat dat zo blijft, Ik begrijp dat niet iedereen dit geluk heeft, Ik heb hier ook jaren last gehad, maar de laatste jaren valt het in het voorjaar mee, sinds Ik geen vroege jongen meer heb gekweekt, die een makkelijke prooi zijn, deze heb Ik dit jaar weer wel dus hopen dat hij een ander restaurant heeft. De duiven moeten nu regelmatiger los om weer in het ritme te komen. We zijn zo weer aan het vliegen, tenminste als de Belgische maatregelen voor de vogelgriep tijdig worden opgeheven, We zullen het op de voet volgen,
Op mijn hok hebben mijn vliegduiven allemaal netjes op tijd een ei gelegd en zijn ze aan het broeden, deze jongen zijn voor de bonnen kopers en een stel voor mijn vader die gelukkig de duiven zelf weer kan verzorgen maar geen jongen kweekt dit jaar.
Ik heb mijn hok voor de doffers weer in de oude staat gebracht en het ziet er goed uit, alleen Ik ben benieuwd of er veel verspeeld gaan worden omdat ze als jonge duif alleen maar de navluchten hebben gespeeld. Als we de eerste vluchten zonder veel tegenslag doorkomen komt het goed, Ik heb vorige week de eerste ronde gespeend en Ik ben erg tevreden over de kwaliteit van de jongen uit mijn kweekduiven, hopen dat er wat bruikbaars bij zit.

 

Vorige week het feestje van de gouden duif gehad, gezelligheid ten top, veel mensen gesproken die je maar enkele keren per jaar tegen komt, het leek wel dat iedereen er was, veel liefhebbers gezien die van de duivensport moeten leven en die bewust commercieel bezig zijn, maar de grootste groep is toch de liefhebber die van zijn duiven  geniet en hoopt op een mooie uitslag, zelfs zo mooi dat je deze kan insturen voor de gouden duif, een heel mooi feest en een huldiging waar aandacht is voor de kampioen, de Comb Verbree uit Putte had de eer voor Nederland deze keer, Ik weet zeker dat ze genoten hebben van deze mooie huldiging, Veel liefhebbers die daar staan weten hoe moeilijk het is om daar op het podium te komen en hebben respect voor de uitslagen van andere liefhebbers, natuurlijk sta je er het liefst zelf, maar je moet ook kunnen opbrengen wat deze liefhebbers ervoor doen, Ik heb zelf niet zoveel tijd voor de duiven en kan ze al niet fatsoenlijk loslaten in Maart, vaak moet het licht nog aan om de duiven te kunnen verzorgen. Maar Ik geniet van de omgang en het voorbereiden op het nieuwe seizoen, en hoop dat mijn vluchten toch lekker gaan verlopen in het komende seizoen, Ik heb er zin in en hoop dat mijn duiven het goed gaan doen, een eerste prijs is mooi maar een mooie uitslag is net zo mooi, en daarvan ga Ik zeker genieten want anders is de duivensport niet vol te houden voor de gewone liefhebber, En als het een vlucht minder is een schepje erboven op. Ik houd jullie op de hoogte.

De week daarvoor ben Ik naar de bijeenkomst geweest van de NPO, het was een duidelijk verhaal, en helaas waren daar heel veel mensen die ook willen veranderen, weinig die het niet eens zijn met de plannen van de NPO de duivensport het moet veranderen, en daar mogen we niet te lang mee wachten, anders zijn we te lang bezig het tij te keren, Het gaat ons alle aan en als je wat wil betekenen voor de duivensport draag de duivensport dan positief uit, en kom uit je luie stoel om eerst te zorgen dat het in je eigen vereniging gezellig is en werk mee aan het verbeteren van de sfeer en stop met al die beren op de weg aan te wijzen, Zie het eens van een andere kant het moet veranderen en veranderen geeft weerstand, In de duivensport hebben we veel te veel bestuurders, vaak goedbedoeld vele hebben al een speld van verdienste gehad want ze vervullen al vele jaren diverse functies in het bestuur en doen ontzettend veel voor de sport (club), maar of dat nu allemaal goed is betwijfel Ik regelmatig zou er een andere op moeten staan om het stokje over te nemen, nu is dat niet gebeurd we zijn al blij dat we bestuurders hebben, de clubs worden kleiner en dan hebben deze mensen nog meer werk alleen om de club in takt te houden, Deze mensen genieten niet meer van de sport omdat ze veel te veel werk hebben om de club overeind te houden. Mensen fuseer met andere kleine verenigingen en kom er samen uit, en kijk naar de voordelen van het samen gaan een grotere groep die de werkzaamheden kunnen doen, en welk clubgebouw er overeind blijft is niet belangrijk, Als er maar enkele overblijven verdeeld over de afdeling en kijk naar het totaal plaatje en niet alleen in Uw eigen straatje. Ik heb het zelf meegemaakt en ken er meer die op tijd zijn gestopt met hun club en hebben nu onderdak bij andere verenigingen en wat belangrijk is deze mensen genieten weer van hun hobby de duivensport, en werken nog steeds voor hun club alleen nu wat beter verdeeld. Vele handen maken lichter werk.

Ook de afdelingen en vooral hier in het zuiden zijn niet blij met de plannen van de NPO en proberen overal waar ze komen de plannen van de NPO negatief te brengen, ze zijn bang dat ze niets meer te vertellen hebben over hun afdeling, hun vervoer, ze vinden zelf dat ze hun zaken het beste geregeld hebben ze willen het beste vervoer niet delen met andere afdelingen terwijl hier een mooie taak is voor afdelingen die het goed voor elkaar hebben zo kunnen ze andere afdelingen helpen ook op eenzelfde niveau te komen, zodat de kwaliteit van het vervoer landelijk verbeterd daar profiteert elk lid van.
ze zijn bang geen inbreng meer te hebben maar dat wordt landelijk geregeld door mensen die graag hun schouders onder het plan van de NPO willen zetten, zorg dat er vanuit de afdeling ook mensen in deze platforms plaats nemen, voordat we een stap in de goede richting kunnen maken
moet het systeem van de kiesmannen worden veranderd.
Maar voor de afdelingen blijft er genoeg te regelen over, alleen in samenwerking, Het zal niet makkelijk zijn want zoals Ik eerder aangaf de meeste doen het al jaren een 25 jaar jubileum hebben de meeste bestuurders al gehad. En Ik heb daar heel veel respect voor omdat zij het werk doen wat niemand wil/mag doen, Ik heb veel (jongere) liefhebbers gesproken die best wat willen doen maar niet zolang de gevestigde orde op deze manier blijft zitten, deze niet willen veranderen omdat het hun tijd wel zou duren, veranderen zit nu eenmaal niet in mensen en organisaties. Maar we moeten iets doen samen, met z’n alle en niet alleen de bestuurders.


Zo is het mij ook helemaal duidelijk dat we moeten aansluiten bij het NOC-NSF om draagkrachtig met beleidsmensen in Den Haag te overleggen en kunnen laten zien waar wij met de NPO voor staan, dat we dierenwelzijn en duivensport samen willen behouden, zodat we als een professionele  organisatie een plaats hebben in de samenleving. Maar dat we vooral duivensport kunnen blijven beleven. En daarom moeten de statuten van de NPO worden aangepast, een nieuwe organisatiestructuur moet zorgen voor een toekomst met de duivensport.

Het zou mooi zijn als we het ledental in stand kunnen houden er zelfs weer mensen erbij kunnen gaan krijgen omdat we de duivensport duidelijk op de kaart hebben staan, we laten zien wat de duivensport is en dat het een sport is die tot op hoge leeftijd fanatiek kan worden beoefend de jeugd warm kunnen maken voor onze sport doordat we via de computer real time de duiven en vluchten kunnen volgen, dat we de technieken omarmen welke een enorme vlucht hebben genomen de laatste jaren en wat er nog gaat gebeuren, we moeten zorgen dat we daarbij zijn, en diegene die deze nieuwste techniek niet kunnen of willen volgen moeten we zeker niet uitsluiten maar laten zien hoe mooi de techniek is, onbekend met deze techniek maakt vaak bang dat ze het niet meer kunnen maar door de juiste voorbereiding en uitleg en hulp doen we dit ook samen,
Samen genieten van de duivensport het moet toch mogelijk zijn anno 2017 en GPS2021 wil Ik samen met jullie beleven.

Ik hoop dat GPS2021 echt van start kan na de ALV op 11 Maart 2017

Iedereen denk er eens over na hoe wil je de duivensport een toekomst geven, niet door alles negatief te zien, Ga ervoor en haal niet je schouders op maar zet ze eronder en zorg voor weer een mooi duivenjaar.

Gr Gert van den Bogaard

Nieuwsbrief Peter Boskamp

eiwitten
27 augustus 23
Eiwitten. Dat is ook weer een onderwerp waar je hele boeken over vol kunt schrijven. Als voedingssupplement zijn ze ook in de duivensport in de mode. Niet geheel ten onrechte, want ze kunnen hun nut...

Columnist in Spotlight

08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23
24 februari 23
Toen ik op Face Book  het bericht  plaatste dat ik van...
17 februari 23
01 februari 23
Als je door het hekken aan het kerkhof van...
13 januari 23
BEELDEN UIT MIJN KINDERJAREN DEEL III Deze foto is...
23 december 22
Ik heb vroeger enkele heel mooie kerstverhalen...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new LouisvZuijlen185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40