Nieuws

maandag 20 maart 2023


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 17 maart 2023 | week 11

Voorwoord

Terugblik Ledenraad
Afgelopen zaterdag 11 maart heeft de NPO haar jaarlijkse Voorjaars Ledenraad gehouden. De vergadering is goed verlopen, in deze Op (de) Hoogte kunt u een kort verslag van ruim twee pagina’s lezen zodat u weet wat er besloten is en wat er aan de orde is geweest. Het voorwoord staat ook in deze nieuwsbrief en als u de vergadering alsnog volledig wilt volgen, dan kan dat via deze link. Inmiddels zijn er 1606 bezoekers geweest die de vergadering geheel of gedeeltelijk hebben bekeken. Dat gedeeltelijk bekijken en verder skippen als u het minder interessant vindt, is natuurlijk ook een mogelijkheid om te kijken hoe het is verlopen. Als wij het over belangrijke onderwerpen hebben dan hoort daar zeker het certificeren van vervoer en vervoersmiddelen bij. Dit voorstel is met 21 stemmen vóór en 2 stemmen tegen aangenomen. Fijn dat er zoveel draagvlak is. Het nieuwe Vervoersreglement is belangrijk voor een toekomstbestendige duivensport! Nu dit traject is afgerond wil ik graag onze WOWD bedanken voor hun expertise bij het tot stand komen van dit Vervoersreglement. Met name wil ik in het bijzonder Albert Winkel graag bedanken voor zijn inzet bij dit onderwerp! Om het helemaal compleet te maken is ook de gehanteerde presentatie opgenomen in de nieuwsbrief inclusief de uitslag van de verschillende stemmingen. U ziet het, er is voor elk wat wils!

Huldiging Nationale Kampioenen
Morgen (zaterdag) worden de Nationale Kampioenen NPO/WHZB/TBOTB 2022 in Vianen gehuldigd. Een bijzonder moment in de Nederlandse duivensport, het is namelijk voor de allereerste keer op deze manier. Na 63 jaar WHZB-TBOTB is 2022, het jaar waarin de Nederlandse duivensport geen ‘dubbele’ kampioenschappen meer kent. Met dubbele kampioenschappen bedoel ik dat er kampioenen zijn van de sterke WHZB-TBOTB competitie en daarnaast de Nationale kampioenen van de Duivensportbond, NPO. De sterkste spelers op de verschillende disciplines, de Nationale Asduiven en de 10 beste liefhebbers van het land. Een fantastisch gezelschap dat morgen op het podium komt. Alvast gefeliciteerd en een fijne en vooral gezellige dag toegewenst!

Arie van Dam overleden
Bij het afronden van deze nieuwsbrief komt het bericht binnen dat Arie van Dam vrij onverwacht op 83-jarige leeftijd is overleden. Op 25 februari was hij nog in ons midden bij het landelijke overleg van NPO, IWB en Lossings coördinatoren. Arie was Gouden Speld drager van de NPO en heeft heel veel voor de Nederlandse duivensport betekend. Wij wensen zijn naasten en familie veel sterkte toe de komende dagen. Volgende week volgt een In Memoriam over Arie van Dam.

Goed weekend!


Ben Geerink
voorzitter 

 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR

Vaccinatietraject vogelgriep gaat door

Onderzoek in opdracht van de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft aangetoond dat twee nieuwe vaccins effectief zijn tegen hoogpatogene vogelgriep. Het gaat om een eerste experimentele proef onder gecontroleerde omstandigheden, uitgevoerd door Wageningen Bioveterinary Research (WBVR). Belangrijk is hierbij dat de vaccins in het lab niet alleen bescherming gaven tegen ziekteverschijnselen, maar ook verspreiding van het vogelgriepvirus tegengaan.

Lees hier verder
 


TERUGBLIK LEDENRAAD

Opening NPO Ledenraad 11 maart 2023


Goedemorgen dames en heren, allen van harte welkom bij deze NPO Ledenraad in zaal Verploegen te Wijchen. In het bijzonder heet ik de afgevaardigden van deze Ledenraad hartelijk welkom, alsook de leden van onze FBCC, leden van het IWB en de WOWD, onze Gouden spelddragers, de pers en andere belangstellenden. Welkom! Van ons bureau op Papendal zijn Frank Marinus en Marjan van Berkel vandaag aanwezig. Uiteraard is deze vergadering ook weer volledig te volgen via de live stream. Ook iedereen die de vergadering via deze stream volgt, van harte welkom.

Het is inmiddels traditie dat de voorzitter tijdens de opening van een Ledenraad, het hoogste orgaan binnen onze Duivensportbond, aan enkele belangrijke onderwerpen aandacht schenkt. Het is dan altijd laveren tussen wat er allemaal aan de orde is, of is geweest en eigenlijk wat is nog belangrijker is, wat staat er het komende jaar als speerpunt op de agenda. Tot heden is er voor dit bestuur nog geen gebrek aan voldoende belangrijke te behandelen onderwerpen voor de Nederlandse duivensport. Kortom er is voldoende werk aan de winkel.

Lees hier verder
 


TERUGBLIK LEDENRAAD

Belangrijkste besluiten en mededelingen NPO Ledenraad


Op zaterdag 11 maart 2023 hield de NPO haar voorjaar Ledenraad. De vergadering was goed bezocht en verliep in een constructieve sfeer. De agenda en stukken voor de Ledenraad zijn gepubliceerd op de NPO website: Ledenraad maart 2023 | NPO Duivensportbond . De Ledenraad is hier terug te kijken: NPO Live: Ledenraad 11 maart 2023 - YouTube

De notulen worden voor 1 mei 2023 op de NPO website en in Op (de) Hoogte gepubliceerd. In verkorte vorm zijn dit de belangrijkste mededelingen en besluiten van deze Ledenraad.

Lees hier verder
Presentatie NPO Ledenraad incl. de stemuitslagen
 

WEDSTRIJDEN

Eindstanden World Best Pigeon 2022

De eindstanden van World Best Pigeon 2022 zijn bekend. In onderstaande overzichten vindt u de top10 per discipline. Via de buttons helemaal onderaan vindt u het volledige overzicht per discipline. Allen van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestaties!
 

Top 10 World Best Pigeon Middle Distance 


Top 10 World Best Pigeon Speed Top 10 World Best Pigeon All round 
                                
Top 10 World Best Pigeon Super Marathon
         
                     
Top 10 World Best Pigeon Long Distance 


Top 10 World Best Pigeon Marathon 
                                                                                                            Terug naar inhoudsopgave

Winnaars WBP Middle Distance
Winnaars WBP Speed
Winnaars WBP All Round
Winnaars WBP Super Marathon
Winnaars WBP Long Distance
Winnaars WBP Marathon
 

Het laatste Olympiade nieuws op website
en social media 


Het laatste Olympiade nieuws is op de Olympiade website, Facebook en Instagram te volgen. 

Wilt u graag op de hoogte blijven? Dat kan via: 
- De Olympiade website: www.olympiade2024.nl
- De Olympiade Facebookpagina. Klik op 'vind ik leuk'*
- De Olympiade Instagrampagina. Klik op 'volgen'*

* Om de Facebookpagina en Instagrampagina te kunnen volgen, heeft u een Facebook/Instagram account nodig. 
Klik hier om naar de Olympiade Facebookpagina te gaan
Klik hier om naar de Olympiade Instagrampagina te gaan
 
 

Nationale competitie de Allerbesten


Ter gelegenheid van de Voorjaarsbeurs van 4 en 5 maart jl. vond de uitreiking plaats van de ingelijste oorkondes aan de eerste drie liefhebbers geëindigd in één van de acht disciplines welk ons duivenspel kent.

In een schitterende stand, gesponsord door Neerlands Postduiven Orgaan en Compuclub, werd zondagmiddag rond 13.30 uur begonnen met de uitreiking van de oorkondes, bloemen en voor de eerste prijswinnaars een prachtige beker. Dit alles onder de bezielende leiding van Ruud Moes en John Rimmelzwaan. Beide heren hadden er voor gezorgd dat veel van de winnende duiven gedurende de twee beursdagen tentoongesteld stonden in werkelijk schitterende kooien, onder voortdurende bewaking opgesteld achter opvallende afrastering. Het geheel kwam over als bijzonder zorgvuldig en door deze professionele aanpak, indruk makende op de vele passerende bezoekers. Een en ander was voor enkele liefhebbers (eigenaars van de tentoongestelde duiven) aanleiding zich te laten foto graveren naast hun duif in het neon licht van de kooi en als decor de opvallende achtergrond van de stand.

 
 

WEDSTRIJDEN

Sponsoren van de Grand Prix's: bedankt! 


De Grand Prix's 2022 zijn mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. We zijn dankbaar voor hun steun het afgelopen jaar. Hoogste tijd om onze sponsoren in het zonnetje te zetten! Deze week aandacht voor Mierèl Schilderwerken B.V.

Nogmaals hartelijk dank! 

                                                  
                                                                                                             Terug naar inhoudsopgave

 

Niet thuis te brengen duif met Marokkaans ringnummer 


Richard Driessen uit Rotterdam heeft een Marokkaanse duif opgevangen en is op zoek naar iemand die kan helpen om de eigenaar te achterhalen of een mogelijkheid om een duplicaat eigendomsbewijs te verkrijgen. Zie hieronder zijn oproep: 

De Marokkaanse duivin is een geval apart, die woont wel heel ver weg, en als de eigenaar het goed vindt mag ze bij mij blijven. De vraag is of er iemand is, bijvoorbeeld een lezer van Op (de) Hoogte met Marokaanse achtergrond, die mij kan helpen de eigenaar van de duif te achterhalen of een mogelijkheid een duplicaat eigendomsbewijs te verkrijgen zodat ik dan met deze duif kan spelen?

Kunt u Richard helpen? Laat het ons weten via //Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./" target="_blank" rel="noopener" style="text-size-adjust: 100%; color: rgb(0, 124, 137); font-weight: normal; text-decoration: underline;">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen  


Wekelijks tonen we in Op de Hoogte een overzicht van actuele bonnenverkopen en verkopen die lopen of van start gaan. Ook op de website is het overzicht van de verkopen te vinden. Zowel in ODH als op de website tonen we verkopen van verenigingen, afdelingen en NIC's. 
 

Duivennet

 

GPS Auctions

 • PV Maarssen in verband met 100 jaar bestaan, verkoop loopt af op 24 maart 20.00 uur
 

Terug naar inhoudsopgave

Overzicht bonnenverkopen op duivensportbond.nl
 
 

NPO BUREAU

Veelgestelde vragen 
 

Deze week antwoord op veelgestelde vragen over buitenlandse duiven op naam krijgen. 

Hoe krijg ik Belgische duiven op naam?
De Belgische eigendomsbewijzen kunnen worden opgestuurd naar het Bureau NPO, Postbus 60102, 6800 JC Arnhem. U mag ook een copie van de eigendomsbewijzen maken en die doorsturen naar mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De ringnummers worden op het Bureau geregistreerd, in de cloud gezet en doorgegeven aan de Belgische Bond (KBDB). De KBDB schrijft deze ringnummers over op naam van het betreffende lid.

Hoe krijg ik overige buitenlandse duiven op naam?
Deze hoeven niet naar het Bureau NPO te worden gestuurd. De betreffende buitenlandse eigendomsbewijzen dient u te overleggen aan de overschrijvingsfunctionaris van uw vereniging die de ringnummers vervolgens voor u in de cloud zet.

 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
 • 18 maart 2023 - Zaalverkoop Jonge Duiven van diverse (top)liefhebbers. Aanvang: 13.00 uur. Klik hier voor meer informatie. 
 • 19 maart 2023 - De Dag van Zutphen door PV Zutphen. Aanvang 10.00 uur. Klik hier voor meer informatie.
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 16 maart 2023
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

2023

 • 28 oktober 2023 - Feestmiddag / Kampioenshuldiging Stg. Marathon Noord
 • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
 

2024

 • 26 tot en met 28 januari 2024 - Olympiade in Maastricht
 • 9 maart 2024 - NPO Ledenraad
 • 23 november 2024 - NPO Ledenraad
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

vrijdag 17 maart 2023

Vanwege lichamelijke ongemakken waar ik ruim een week goed last van had heeft dit 6e logboek iets langer op zich doen wachten. De meest voorkomende kwesties van de afgelopen periode waren opmerkingen over gesjoemel met stamkaarten van op veilingen aangeboden duiven, wederom diverse reacties over ogen en vragen over wat te doen aan spuiters (duiven met jongen in het nest).

Gesjoemel met stamkaarten

Er werden de afgelopen periode weer diverse duiven aangeboden met stamkaarten waarop op zijn zachtst gezegd wel iets op viel aan te merken. Het is van alle tijden dat wanneer er ergens geld mee te verdienen valt de eerlijkheid van de meeste mensen zijn grenzen kent. En een ieder, dus ook iedere duivenmelker, hanteert zijn eigen grenzen voor wat hij eerlijk vindt of niet. Wat veel gebeurt is dat de naam van de fokker van de duif wordt weggelaten. Dit wordt soms onbewust gedaan omdat de stamkaart in plaats van op eigenaar op ras wordt uitgeprint. Dikwijls gebeurt het ook bewust bijvoorbeeld als er onenigheid is tussen de fokker en de latere eigenaar. Of als de fokker van de duif een onbekend liefhebber is. Duiven met namen van bekende liefhebbers op de stamboom brengen immers veel meer op. Dus gebeurt het ook regelmatig dat in plaats van de eigenlijke fokker van de duif, de naam van de fokker van de ouders van die duif wordt genoemd omdat die commercieel interessanter is. Maar ook dit gebeurt lang niet altijd bewust is mijn ervaring.

Wanneer is iets bedrog is de vraag die mij nogal eens gesteld wordt. Duidelijk is dat er een onjuiste voorstelling van zaken wordt opgewekt met bovengenoemde zaken. Wanneer dit met opzet wordt gedaan zou je mijn inziens wel kunnen stellen dat hier sprake is van bedrog. Echter de vraag hierbij is ook wie hier benadeeld wordt. De liefhebber wiens naam ontbreekt op een stamkaart zal zeggen dat hij wordt benadeeld, want hij krijgt namelijk niet de eer die hem toekomt als kweker van de desbetreffende duif. Of wordt de koper van de duif benadeeld omdat hij waarschijnlijk een hogere prijs voor de duif zal moeten betalen als de suggestie is gewekt dat de desbetreffende duif of diens ouders rechtstreeks afkomstig is/zijn van een top hok? Of loopt de liefhebber wiens naam ten onrechte wordt genoemd nu inkomsten mis omdat de koper anders wellicht bij hem een duif had aangeschaft? In dat geval kan ook hij zich gedupeerd voelen. Ik ben wel benieuwd naar de reacties van mijn lezers.

Opnieuw iets over duivenogen

Dit onderwerp houdt de gemoederen nogal bezig. Zo was er afgelopen week op Facebook een discussie of twee witogers wel met kans op succes op elkaar gezet kunnen worden. Ik meng me niet zo vaak in dit soort discussies, maar aan deze discussie heb ik wel meegedaan. G.J. H. een goede marathonspeler deelde mee dat hij een paar interessante koppelingen had gemaakt. De foto’s van de duiven met ogen (beide witogers) waren hierbij afgebeeld. H.Z. een andere marathonspeler die zijn sporen ook zeker verdiend heeft, plaatste een opmerking waarin hij liet doorschemeren weinig vertrouwen in deze koppeling te hebben, daar het hier twee witogers betrof. F. Een bekende kampioen op de midfond en dagfond liet vervolgens weten dat hij meerdere toppers uit twee witogers had gekweekt.

Zelf heb ik door de jaren heen op een groot aantal hokken een veel groter percentage toppers geboren zien worden uit koppels van een witoger tegen een geeloger. Dat wil uiteraard niet zeggen dat er uit twee witogers geen toppers kunnen worden gekweekt. Er zijn voorbeelden genoeg! Alleen het percentage goede duiven dat uit zo’n koppel geboren wordt ligt doorgaans lager. En dat geldt zeker voor de volgende generatie. Omdat ik altijd zoveel mogelijk op safe wil spelen, hetgeen in de duivensport al bijna onmogelijk is, adviseer ik dan ook altijd om zoveel als mogelijk twee verschillende oogkleuren op elkaar te zetten. De achterliggende gedachte hierbij is om zo min mogelijk afvallers te kweken en de kans op een topper in het nageslacht zo groot mogelijk te laten zijn. In het voorbeeld van G.J.H. waarbij het gaat om twee witogers met “rijke” ogen sluit ik zeker niet uit dat er bruikbare tot goede jongen uit gekweekt zullen worden. En het doel dat hem met deze koppeling voor ogen staat, namelijk genetisch materiaal bewaren van al wat ouder wordende topduiven, kan ik zeer goed volgen. De tijd zal uitwijzen of deze koppeling succesvol zal zijn.

 

 

Nestspuiters

In de kweekperiode wordt ik vaak benaderd met de vraag wat de oorzaak is van nestspuiters en wat er aan te doen is. Omdat de ouderduiven teveel drinken in de periode dat de piepers overgaan van pap naar vast voedsel ontstaat de waterige mest bij de piepers in het nest, alsmede bij de ouderduiven. De stofwisseling van de oude duiven is uit balans. Het is dus geen ziekte. Enkele van de liefhebbers die mij om raad vroegen, waren echter zelfs vrij zeker van een ziekte en wilden naar antibiotica grijpen. Helemaal fout dus! Nestspuiten is immers geen gevolg van een ziekte maar ontstaat doordat de duiven iets te kort komen. Als de duiven voldoende grit en mineralen toegediend krijgen en daar hoort voor mij in de kweekperiode ook beslist eivoer en Tovo bij, zal dit euvel waarschijnlijk weinig voorkomen. Ontstaat het toch dan adviseer ik om gedurende 2 à 3 dagen fijngeprakte Tofu door het voer te mengen. Dit is goedkoper dan de diverse producten die in de handel zijn en is zeer effectief. Tofu is een eiwitrijk sojaproduct. Naast eiwitten die opgroeiende jonge duiven in grote mate nodig hebben voor de groei bevat Tofu ook alle essentiële aminozuren en mineralen als natrium, kalium, calcium, fosfor en magnesium. Welke voedingsstoffen de duiven nu precies tekort komen waardoor het probleem nestspuiters ontstaat weet ik niet. Maar in ieder geval worden deze tekorten aangevuld middels het verstrekken van Tofu. Een half blok per 20 duiven fijnprakken en door het voer mengen is voldoende. Teveel soya schijnt volgens voedingsdeskundigen niet goed te zijn, dus 2 à 3 dagen moet voldoende zijn. En van de liefhebbers die dit advies hebben opgevolgd krijg ik terug dat dit ook zo is en groeien de jongen erg mooi op.

maandag 13 maart 2023


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 10 maart 2023 | week 10

Voorwoord

Terugblik Voorjaarsbeurs
Dat de Voorjaarsbeurs het afgelopen weekend goed bezocht is heeft u vast wel via de verschillende media meegekregen, maar ook velen van jullie zijn er zelf geweest. Op zaterdag was het zelfs erg druk, als je het tenminste afmeet aan de drukte in het gangpad voor onze NPO stand. Op het hoogtepunt was het soms schuifelen. Duivensport leeft volop zeg je dan, fijn. En omdat je al een poos bezig bent met de voorbereidingen van onze Olympiade januari 2024 in Maastricht kijk je natuurlijk ook met andere ogen. Ook ingegeven door de situatie in de wereld op dit moment, door de oorlog in Oekraïne hebben wij te maken met inflatie en daar krijgen de leden van onze Duivensportbond ook mee te maken. Denk aan de verhoging van de prijzen van het voer en aanverwante artikelen en de stijging van de brandstofprijzen waar wij mee te maken hebben bij het vervoeren van de duiven.

De Voorjaarsbeurs was natuurlijk ook het moment bij uitstek om alle aanwezige standhouders kort te bezoeken, onze brochure met daarin de propositie af te geven en de Olympiade onder de aandacht te brengen. De leden van de commissie Beurs hebben de PR machine voor de Olympiade volop laten draaien. Er wordt op dit moment gewerkt aan het floorplan en binnenkort kunnen de eerste afspraken gemaakt worden met de hoofdsponsors en overige exposanten. Wij zien er naar uit!

Zoals vooraf aangegeven hebben wij bij onze stand ook aandacht geschonken aan dopingcontrole. Elke dag waren er dopingcontroleurs aanwezig om uitleg te geven over het gehele proces. Het is fijn hier te melden dat dit zoals het er nu uitziet een succes is geworden. Er was de nodige belangstelling en er hebben zich een mooi aantal personen opgegeven voor de training en/of voor het verkrijgen van extra informatie. Ik verwacht en hoop dat wij het aantal dopingcontroleurs hierdoor kunnen uitbreiden en daardoor de werkzaamheden over het land beter te verdelen zijn. Ik wil de dopingcontroleurs die zich hiervoor hebben ingezet hartelijk bedanken!

Naast alles wat er te zien en te koop was op de beurs was er ook aandacht voor de Standaard Klasse van de Olympiade. Een volwaardige Olympische klasse die in Nederland wat minder belangstelling geniet. Om het te promoten hebben wij er onder andere in een Olympische Nieuwsbrief al aandacht aan geschonken. Het was een goed idee van Compuclub om naast de duiven die daar vanwege de sportieve prestaties zaten ook door de voorzitter van de Groep van Keurmeester, Wout de Vries, uitleg te laten geven over alles wat te maken heeft met Standaard Klasse en de selectie daarvan. Er was de nodige belangstelling voor, fijn! Het is een Olympische klasse, wie wil daar nu niet bij zijn met één of meer van zijn duiven?

Eindstanden World Best Pigeon 2022 (WBP)
Deze week heeft de FCI de eindstanden van de Word Best Pigeon bekend gemaakt. De eindstanden van de zes verschillende categorieën staan in deze nieuwsbrief. Zoals u zult zien staan er verschillende Nederlandse liefhebbers in de top van de eindrangschikking. Ik wil graag iedereen feliciteren met het behaalde resultaat. En hiermee kennen wij ook de namen van de eerste liefhebbers die in Maastricht op het podium komen. De eerste drie worden er namelijk persoonlijk gehuldigd.

Ledenraad
Morgen vindt de jaarlijkse voorjaarsledenraad vanaf 10.00 uur plaats bij zaal Verploegen in Wijchen. De agenda met alle bijbehorende stukken staan al een flink aantal weken in Op (de) Hoogte. Zoals gewoonlijk is de Ledenraad live te volgen. Dat kan via deze link . U kunt de Ledenraad naderhand ook op elk gewenst moment terugzien via dezelfde link.

Buitenlandse overschrijvingen
Dat duiven, zoals dat jaren kon, niet meer op de beurs kunnen worden overgeschreven is zo langzamerhand bij iedereen wel bekend, dat kunt u zelf doen of via de ringadministrateur/overschrijvingsfunctionaris van uw vereniging. Een vraag die tijdens de beurs een aantal keren is gesteld was; hoe kan ik mijn buitenlandse duiven overschrijven zodat ik ze op naam krijg. Nou, dat is eigenlijk heel eenvoudig: u maakt een foto van het eigendomsbewijs en stuurt deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U hoeft alleen uw lidnummer maar in de mail te zetten en de duif wordt op uw naam gezet.

Allen een fijn weekend toegewenst!


Ben Geerink
voorzitter 

 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR

Definitieve agenda Ledenraad zaterdag 11 maart 2023


Terug naar inhoudsopgave

 
Definitieve agenda 11 maart 2023
Bijlage 2 - Kiesregister NPO per 01-02-2023
Bijlage 3a - Concept notulen Ledenraad 26 november 2022
Bijlage 3b - Actielijsten Ledenraden NPO maart 2023
Bijlage 5a - Jaarverslag 2022
Bijlage 5b - Financieel rapport 2022
Bijlage 5c - Controleverslag 2022 FBCC
Bijlage 6a - CV Hans van Dijk
Bijlage 6b - CV Leen de Rijke
Bijlage 6c - CV Huib Bransen
Bijlage 6d - Rooster van aftreden NPO Bestuur 2023
Bijlage 7 - Toelichting bij agendapunt 7 - WBTR
Bijlage 8 - Eerlijk spel en NPO Kampioenschappen 2023
Bijlage 9a - Voorstellen Afdeling Zeeland'96
Bijlage 9b - Voorstellen Oost-Brabant
Bijlage 9c - ZLU Voorstel aan NPO 1 op 4
Bijlage 9d - Pre adviezen NPO Bestuur
Bijlage 10a - Olympiade organisatie
Bijlage 10b - Beursdeelname en partnerprogramma
Bijlage 10c - Spelregels Olympiade 2024
Bijlage 11a - Bijeenkomst vervoer en vervoermiddelen
Bijlage 11b - Presentatie Vervoer
Bijlage 11c - Reglement Vervoer en Lossingen
Bijlage 11c.1 - Protocol lossingen
Bijlage 11c.2 - Lossing Nationale concoursen
 

NPO BESTUUR

Ledenraad online te volgen en terug te kijken

De ledenraad van zaterdag 11 maart is ook online te volgen.

 

WEDSTRIJDEN

Eindstanden World Best Pigeon 2022

De eindstanden van World Best Pigeon 2022 zijn bekend. In onderstaande overzichten vindt u de top10 per discipline. Via de buttons helemaal onderaan vindt u het volledige overzicht per discipline. Allen van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestaties!
 

Top 10 World Best Pigeon Middle Distance 


Top 10 World Best Pigeon Speed Top 10 World Best Pigeon All round 
                                
Top 10 World Best Pigeon Super Marathon
         
                     
Top 10 World Best Pigeon Long Distance 


Top 10 World Best Pigeon Marathon 
                                                                                                            Terug naar inhoudsopgave

Winnaars WBP Middle Distance
Winnaars WBP Speed
Winnaars WBP All Round
Winnaars WBP Super Marathon
Winnaars WBP Long Distance
Winnaars WBP Marathon
 

Het laatste Olympiade nieuws op website
en social media 


Het laatste Olympiade nieuws is op de Olympiade website, Facebook en Instagram te volgen. 

Wilt u graag op de hoogte blijven? Dat kan via: 
- De Olympiade website: www.olympiade2024.nl
- De Olympiade Facebookpagina. Klik op 'vind ik leuk'*
- De Olympiade Instagrampagina. Klik op 'volgen'*

* Om de Facebookpagina en Instagrampagina te kunnen volgen, heeft u een Facebook/Instagram account nodig. 
Klik hier om naar de Olympiade Facebookpagina te gaan
Klik hier om naar de Olympiade Instagrampagina te gaan
 

 

WEDSTRIJDEN

Sponsoren van de Grand Prix's: bedankt! 


De Grand Prix's 2022 zijn mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. We zijn dankbaar voor hun steun het afgelopen jaar. Hoogste tijd om onze sponsoren in het zonnetje te zetten! Deze week aandacht voor De Rijke Group.

Nogmaals hartelijk dank! 

                                                                              
                                                                                                             Terug naar inhoudsopgave

 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen  


Wekelijks tonen we in Op de Hoogte een overzicht van actuele bonnenverkopen en verkopen die lopen of van start gaan. Ook op de website is het overzicht van de verkopen te vinden. Zowel in ODH als op de website tonen we verkopen van verenigingen, afdelingen en NIC's. 
 

Duivennet

 • Verkoop PV De Witpen (Hengevelde)
  verkoop start op 13 maart 20.00 uur en loopt af op 24 maart 22.00 uur
 • PV de Getrouwe Doffer (Utrecht),
  verkoop start op 24 maart 20.00 uur en loopt af op 7 april 2023 22.00 uur

 

Toppigeons

 

Pigeoncom.com

 

Overig

Terug naar inhoudsopgave

Overzicht bonnenverkopen op duivensportbond.nl
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
 • 11 maart 2023 - Zaalverkoop Jonge duiven PV de Voorhouter, Aanvang 15.00 uur, zaal open vanaf 14.00 uur. Klik hier voor meer informatie.
 • 18 maart 2023 - Zaalverkoop Jonge Duiven van diverse (top)liefhebbers. Aanvang: 13.00 uur. Klik hier voor meer informatie. 
 • 19 maart 2023 - De Dag van Zutphen door PV Zutphen. Aanvang 10.00 uur. Klik hier voor meer informatie.
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 8 maart 2023
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

2023

 • 11 maart 2023 - NPO Ledenraad
 • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
 

2024

 • 26 tot en met 28 januari 2024 - Olympiade in Maastricht
 • 9 maart 2024 - NPO Ledenraad
 • 23 november 2024 - NPO Ledenraad
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

zaterdag 04 maart 2023


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 3 maart 2023 | week 9

Voorwoord


IWB, Lossingscommissies, WOWD, Zimoa en meer
Afgelopen zaterdag zijn alle gremia die met het verantwoord lossen van onze duiven te maken hebben bij elkaar geweest in Zaal Verploegen te Wijchen. Een belangrijke dag voor een toekomstbestendige duivensport. En het is daarom fijn dat ik kan schrijven dat de dag op een positieve manier is verlopen. Ik constateerde een prima onderlinge sfeer tussen de verschillende lossing coördinatoren. Elke deelnemer zat er met een positieve instelling.

Het eerste deel van de bijeenkomst was de evaluatie van het vorige vliegseizoen. Rode draad is communicatie, elkaar altijd informeren, afspraken maken en nakomen. Dat is cruciaal bij het verantwoord lossen. Het klinkt uiteraard als vanzelfsprekend, maar in de praktijk krijg je met allerlei verschillende situaties te maken. Wat te denken van snel en/of onverwacht wijzigende weersomstandigheden. Belgische lossingen of aankomsten op het verwachte moment van de lossing. Kortom, met het wekelijkse scala aan lossingen is het een kunst om alles optimaal te laten verlopen. Maximale samenwerking is daarbij meer dan wenselijk. De lossing coördinatoren moeten voordat de duiven gelost kunnen worden ook nog al eens in actie komen, omdat bij aankomst op de losplaats blijkt dat er een andere activiteit plaatsvindt of de losplaats gesloten is en er niemand bereikbaar is. Hier gaan wij met de KBDB en de Franse Bond over in gesprek om een sluitende procedure af te spreken.
 
In het tweede deel kwam de Risico Tabel Lossingen (RTL) aan de orde. Eric Chavanu van Zimoa (meteoroloog) lichtte alle onderdelen die in de RTL staan uitgebreid toe en hoe ze toe zijn te passen in praktijk van elke week:

Het afsluitende deel was voor het uitleggen en toelichten van de informatie die beschikbaar is in ons lossingsportal www.vluchtbegeleidingduiven.nl . De lossingsportal is een modern hulpmiddel waar elke lossingsfunctionaris via een unieke inlogcode de informatie en adviezen krijgt die voor zijn vlieglijn van belang zijn. Ook de liefhebbers kunnen vanaf maandag op de portal de verwachting voor komende week zien.

Om voor u in beeld te brengen hoe het gehele proces verloopt en wie er allemaal bij betrokken is, wil ik het graag in het kort weergeven. Het proces start bij Zimoa onze meteorologische dienst. De dienstdoende meteoroloog brengt de verwachting in beeld voor de verschillende vlieglijnen. Dat begint vaak al op maandag. Die informatie deelt hij met de leden van het Instituut Wedvlucht Begeleiding (IWB). Het IWB bestaat uit Leo Sterken, Jouke Rottine, Ton de Vries en Enrico Doldersum. De adviezen voor de verschillende Afdelingen en ZLU worden gecommuniceerd met de betreffende lossingscommissie. Dit zijn adviezen, de besluitvorming ligt bij de lossingscommissie van de afdeling en ZLU. Om de adviezen te kunnen opstellen wordt er gebruik gemaakt van de Risico Tabel Lossingen (RTL) indien relevant het Hitteprotocol en de informatie en adviezen van de dienstdoende meteoroloog. Het IWB kan code rood vaststellen. Dat kan voor heel Nederland maar ook voor een deel van Nederland zijn. Het uitroepen van code rood wil zeggen dat er geen duiven gelost mogen worden. De portefeuillehouders van het NPO Bestuur worden hiervan op de hoogte gebracht. De RTL en het Hitteprotocol worden opgesteld door onze WOWD (Wetenschappelijk Onderzoek Welzijn Duiven). Wijzigingen in deze documenten moeten bekrachtigd worden door de Ledenraad. Bij uitzonderlijke weersomstandigheden kan het NPO Bestuur de wedvluchten in een weekend vooraf afgelasten; voorbeeld het weekend 13/14 augustus 2022 met extreem hoge temperaturen.

U ziet dat er wekelijks heel wat functionarissen in de weer zijn om onze duiven goed en verantwoord weer naar huis te krijgen. Wetenschappelijk onderzoek, professionele meteorologische begeleiding en adviezen, een moderne lossingsportal met up-to-date informatie en kennis en kunde van het IWB, lossingsfunctionarissen en convoyeurs zijn hiervoor de basis.  
Tot slot wil ik alle deelnemers aan de bijeenkomst hartelijk danken voor hun aanwezigheid en inbreng en ze veel succes toe wensen het komende seizoen.
 
Voorjaarsbeurs
Dit weekend is zoals inmiddels bekend de jaarlijkse Voorjaarsbeurs in Expo Houten. Als NPO zijn wij daar uiteraard ook aanwezig zoals vorige week al aangegeven. Ik heb vorige week geschreven dat wij aandacht schenken aan Dopingcontroles. Bij onze stand (382) zullen dopingcontroleurs aanwezig zijn om uitleg te geven over onder andere de procedure van het monsternemen. Ook zal er een PowerPoint presentatie draaien met informatie over het proces. Wij hopen op deze manier een aantal geïnteresseerden te ontmoeten die zich willen aanmelden voor de cursus die op 18 maart a.s. georganiseerd zal worden. Met andere woorden: het zou fijn zijn als wij het aantal dopingcontroleurs wat kunnen uitbreiden. Ik nodig u uit om bij onze stand te komen en te kijken of dopingcontroleur van de Nederlandse Duivensport iets voor u is. Wie weet...
 
Huldiging Nationale Kampioenen Jeugd 25- en Sectorwinnaars
Zaterdag 25 maart zullen bovengenoemde kampioenen en winnaars gehuldigd worden in Hotel De Witte Bergen te Eemnes. Afgelopen week zijn de uitnodigingen verzonden.
 
Fijn weekend en wij hopen als NPO Bestuur velen van u te ontmoeten bij de Voorjaarsbeurs!


Ben Geerink
voorzitter 

 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR

Definitieve agenda Ledenraad zaterdag 11 maart 2023


Terug naar inhoudsopgave

 
Definitieve agenda 11 maart 2023
Bijlage 2 - Kiesregister NPO per 01-02-2023
Bijlage 3a - Concept notulen Ledenraad 26 november 2022
Bijlage 3b - Actielijsten Ledenraden NPO maart 2023
Bijlage 5a - Jaarverslag 2022
Bijlage 5b - Financieel rapport 2022
Bijlage 5c - Controleverslag 2022 FBCC
Bijlage 6a - CV Hans van Dijk
Bijlage 6b - CV Leen de Rijke
Bijlage 6c - CV Huib Bransen
Bijlage 6d - Rooster van aftreden NPO Bestuur 2023
Bijlage 7 - Toelichting bij agendapunt 7 - WBTR
Bijlage 8 - Eerlijk spel en NPO Kampioenschappen 2023
Bijlage 9a - Voorstellen Afdeling Zeeland'96
Bijlage 9b - Voorstellen Oost-Brabant
Bijlage 9c - ZLU Voorstel aan NPO 1 op 4
Bijlage 9d - Pre adviezen NPO Bestuur
Bijlage 10a - Olympiade organisatie
Bijlage 10b - Beursdeelname en partnerprogramma
Bijlage 10c - Spelregels Olympiade 2024
Bijlage 11a - Bijeenkomst vervoer en vervoermiddelen
Bijlage 11b - Presentatie Vervoer
Bijlage 11c - Reglement Vervoer en Lossingen
Bijlage 11c.1 - Protocol lossingen
Bijlage 11c.2 - Lossing Nationale concoursen
 

                    

 

Bronzen speld van verdienste uitgereikt aan de heer Gert Akster


Tijdens de jaarlijkse feestavond op 18 februari jl. van postduivenvereniging PV De Hoksebergvliegers ’t Harde kreeg de heer Gert Akster de bronzen speld van verdienste uitgereikt. Gezien de vele werkzaamheden en verdiensten voor de vereniging heeft de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie (NPO) deze onderscheiding toegekend aan het 86-jarige erelid van de postduivenvereniging.

De speld met bijbehorende oorkonde werd namens het NPO uitgereikt door het bestuur van PV De Hoksebergvliegers. Jaap Akster, de zoon van de heer Gert Akster en tevens voorzitter van de vereniging, mocht de speld opspelden bij zijn vader (zie foto’s).

Gert Akster en de duivensport
De heer G. Akster, geboren 23 mei 1936, is op 14-jarige leeftijd begonnen met postduiven, dus al ruim 70 jaar duivenliefhebber. Eerst in een stenen schuur, later in een eigen gemaakt hok van allerlei soorten bouwmateriaal wat voor handen was. Dakleer verwerken in het hok was toen populair. Dit hok stond bij de boerderij van zijn ouders op ’t Harde. Samen met zijn zwager heeft de heer Akster, genaamd Gert, daar ook nog duiven gehouden. Sinaasappelkistjes van de toenmalige groenteboer op ’t Harde dienden als broedbak. Het klokken gebeurde toen in een centrale klok midden in het dorp. Een mooie herinnering dateert uit 1958 toen Gert net een paar jaar getrouwd was en zijn schoonvader Jac. Kasperink uit Wezep het jaar ervoor 15 jonge duiven had gebracht. Gert had een paar van deze duiven op Parkestone (Engeland) ingekorfd, en draaide toen een zeer vroege duif, welke een 1e prijs vloog in groot verband. Daar kan hij nu nog vol trots over praten. Later is hij in combinatie gaan vliegen met twee van zijn zonen, en hebben zij mooie onvergetelijke successen behaald, vooral in de jaren ’90 en begin 2000. Ook nu kan hij nog enorm genieten van zijn duiven en de gezelligheid in het duivenlokaal.

Vele werkzaamheden en verdiensten voor de vereniging
Al die jaren heeft Gert zijn steentje bijgedragen in de club: inkorven, klokken lichten, het voortouw nemen om de duiven met de club af te richten en de duiven ook mee wegbrengen. Daarnaast helpt Gert met manden schoonmaken, het clubgebouw schoonmaken, het verrichten van schilderwerkzaamheden binnen en buiten het clublokaal. Niks is Gert te gek. Zelfs op 86-jarige leeftijd helpt hij ook nog steeds met het organiseren van de feestavond, tentoonstelling en de Najaarsvluchten (taartenvluchten). Gert gaat daarvoor de winkeliers op het ‘t Harde nog steeds bij langs voor sponsoring. Iedereen vraagt zich steeds maar weer af waar Gert op zijn leeftijd die gedrevenheid vandaan haalt. Menig ander lid kan hier een voorbeeld aan nemen.

  

 

VOORJAARSBEURS

Ruim 170 exposanten aanwezig tijdens Voorjaarsbeurs 


Het startschot van het nieuwe vliegseizoen wordt al jarenlang in Expo Houten gevierd en daar wil iedere liefhebber graag bijzijn. Met vele duizenden komen de bezoekers dan ook uit heel Europa naar Expo Houten afgezakt. Het is nu zaak de laatste voorbereidingen te treffen op en rond het hok, want over enkele weken worden de oude duiven alweer opgeleerd. Veel liefhebbers gebruiken deze tijd om een beslissing te nemen over voedingsschema’s, gebruik van bijproducten tijdens het seizoen en tal van andere zaken.
 
Waar kan dat beter dan tijdens de Voorjaarsbeurs? Daar zijn immers alle voorname producten op duivensport gebied onder één dak te vinden, én u krijgt er voorlichting van de specialisten bij! Met exposanten uit meer dan 20 landen die de laatste ontwikkelingen op duivensportgebied tonen is een bezoek aan Houten beslist de moeite waard. Zo zijn er uit die landen veel zgn. One Loft Races wat toch een steeds prominentere rol begint te spelen binnen onze sport. Maar ook uit het buitenland nieuwe producten zoals een farmaceutisch bedrijf uit Spanje én een uit Polen, beide opzoek naar wederverkopers van hun producten. Op technisch gebied zijn er weer tal noviteiten bij de fabrikanten van elektronische systemen. Maar sta ook eens stil bij kleine nieuwkomers zoals De Cubber met zijn automatische voerbakken of bij Avirings Derby uit Slovenië die ringen op de markt brengt om duiven te volgen. Te veel om op te noemen dus!
                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave

Lees hier verder
 

WEDSTRIJDEN

Sponsoren van de Grand Prix's: bedankt! 


De Grand Prix's 2022 zijn mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. We zijn dankbaar voor hun steun het afgelopen jaar. Hoogste tijd om onze sponsoren in het zonnetje te zetten! Deze week aandacht voor Eijerkamp.

Nogmaals hartelijk dank! 

                                                                                     
                                                                                                             Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BUREAU

Veelgestelde vragen 


Deze week antwoord op veelgestelde vragen over ringnummers overschrijven en duplicaten aanvragen.

Kan ik tijdens de Voorjaarsbeurs in Houten mijn ringnummers laten overschrijven?
Nee, dit is niet mogelijk. Het overschrijven van duiven kunt u zelf online regelen via ‘Mijn overschrijvingsaanvragen’. Klik hier voor de link naar de site (naar beneden scrollen waarna 2 filmpjes in beeld komen waarin het wordt uitgelegd). Via de overschrijvingsfunctionaris in uw vereniging kunnen ook ringnummers worden overgeschreven.

Kan ik tijdens de Voorjaarsbeurs in Houten een duplicaat aanvragen?
Nee, dit is niet mogelijk. De kosten voor een duplicaat zijn 5 euro per stuk. Vraagt u meer dan 5 duplicaten aan, dan geldt vanaf de zesde aanvraag een ander bedrag, namelijk € 2,50.

Het geld kan worden overgemaakt op ons nummer NL51INGB0000019666, t.n.v. NPO met vermelding van het jaartal, ringnummer en het verenigings/lidnummer. Na ontvangst van de betaling wordt het verzoek in behandeling genomen. Middels uw account op de site www.duivensportbond.nl kunt u ook duplicaten aanvragen. Na het inloggen klikt u op de button ‘Mijn duplicaataanvragen’. Na aanvraag van een duplicaat kunt u de betaling met Ideal doen. De aanvraag wordt dan meteen in behandeling genomen. 
 
 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen  


Wekelijks tonen we in Op de Hoogte een overzicht van actuele bonnenverkopen en verkopen die lopen of van start gaan. Ook op de website is het overzicht van de verkopen te vinden. Zowel in ODH als op de website tonen we verkopen van verenigingen, afdelingen en NIC's. 
 

Duivennet

 • Verkoop PV De Witpen (Hengevelde)
  verkoop start op 13 maart 20.00 uur en loopt af op 24 maart 22.00 uur


Toppigeons


GPS Auctions


Pigeon.com


Overig

Terug naar inhoudsopgave

Overzicht bonnenverkopen op duivensportbond.nl
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
 • 11 maart 2023 - Zaalverkoop Jonge duiven PV de Voorhouter, Aanvang 15.00 uur, zaal open vanaf 14.00 uur. Klik hier voor meer informatie.
 • 18 maart 2023 - Zaalverkoop Jonge Duiven van diverse (top)liefhebbers. Aanvang: 13.00 uur. Klik hier voor meer informatie. 
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 2 maart 2023
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

2023

 • 11 maart 2023 - NPO Ledenraad
 • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
   
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

maandag 27 februari 2023


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 24 februari 2023 | week 8

Voorwoord

IWB en Lossingscommissies
Morgen is er een bijeenkomst van het IWB (Instituut Wedvlucht Begeleiding) en de Lossingscommissies van onze Afdelingen, de ZLU en een vertegenwoordiging van de WOWD. Zoals al eerder aangegeven zal de ZLU dit jaar ook gebruik maken van de informatie van het IWB. Het IWB en de Lossingsverantwoordelijken vervullen cruciale functies in onze duivensport. Tijdens deze dag wordt er gestart met het evalueren van het seizoen 2022. Wat zijn de ervaringen, wat kunnen wij ervan leren en wat kunnen wij nog verbeteren? Ons uitgangspunt is dat er hoe dan ook altijd wel iets te verbeteren is. Dat zal ook vast wel opgaan voor het IWB en LC’s. Dat wil niet zeggen dat wij niet goed bezig zijn, maar nieuwe inzichten en ervaringen moeten ons samen scherp houden. Onze duivensport verdient het en het draagt bij tot een toekomstbestendige sport. Vervolgens gaan wij ons aan de hand van voorbeelden verdiepen in de Risico Tabel Lossingen (RTL). Voor degene die nu denkt: wat zou daar allemaal in die RTL staan, dan verwijs ik u met deze link graag naar de inhoud. Hierna volgt uitleg en instructie over onze lossingsportal: www.vluchtbegeleidingduiven.nl .

Dit is met name relevant voor de nieuwe lossing coördinatoren. Uiteraard is het ook een opfrissing voor degenen die er vorig jaar mee gewerkt hebben. Ik vertrouw erop dat iedereen aan het einde van deze bijeenkomst met een goed gevoel het komende jaar zijn verantwoordelijke taak weer op zich kan nemen.

Ladies League
Tijdens de Voorjaarsbeurs op 4 en 5 maart kunnen de Ladies die niet aanwezig waren bij de Kampioenenhuldiging hun trofee afhalen bij de NPO stand. Bij de NPO stand kunnen ook de gewonnen hoofdprijzen worden afgehaald. De uitnodigingen zijn verstuurd naar de winnaars en de mooie prijzen, allemaal ter waarde van 100 euro, staan nog een keer in deze Op (de) Hoogte. Gefeliciteerd met de prijs!

Welke beleidsvoornemens heeft het bestuur voor 2023?
Als rode draad loopt de voorbereiding voor de Olympiade in Maastricht op 26 tot en met 28 januari 2024 door het jaar heen. Wij zijn er nu al druk mee bezig. De Olympiade website is in de lucht en er zijn al 5 Olympische Nieuwsbrieven verschenen. De voorbereiding van de Olympiade is natuurlijk niet het enige waarmee wij aan de slag gaan. Dit zijn onze beleidsvoornemens voor 2023:

 • Visie ontwikkelen op duivensport in 2030
 • Beheersing vogelgriep
 • Nieuw Nationaal Vliegprogramma (Commissie Evaluatie Vliegprogramma)
 • Verbeteren imago duivensport
 • Visie op buitenlandse en splijt leden
 • Ontwikkelen communicatiestrategie NPO
 • Eigen losplaatsen realiseren, eventueel samen met KBDB

Kortom, wij hoeven ons niet te vervelen, maar dat deden wij toch al niet. Er is reeds gestart met het eerste punt, het ontwikkelen van een visie op de duivensport in 2030. Het behouden van onze leden is daarbij uiteraard een van de belangrijke onderwerpen.

De Commissie Evaluatie Vliegprogramma is ook al druk bezig met haar opdracht. En laat ik het vooral hier ook noemen: de Vogelgriep heeft continue onze aandacht en dat is hard nodig ook. In deze Op (de) Hoogte het laatste nieuws over vogelgriep. Zoals u inmiddels van ons gewend bent houden wij u op de hoogte van alle nieuws en ontwikkelingen.

Voorjaarsbeurs
Zoals ik al aangaf staan wij met een stand op de Voorjaarsbeurs. Wij willen daar graag aandacht schenken aan de Olympiade, Doping controles, Ladies League en Grand Prix’s. En uiteraard zijn wij er ook om met u, onze leden, te spreken. Horen welke ideeën er leven en welke vragen er zijn. Om teleurstellingen te voorkomen worden er tijdens de beurs geen ringen overgeschreven. Ringen overschrijven kunt u zelf en via uw vereniging, maar daar was u wellicht al van op de hoogte.

Fijn weekend!

Ben Geerink
voorzitter 

 

Inhoudsopgave
 

 

WEDSTRIJDEN

Kampioenen Ladies League 2022 in beeld


Vorige week zaterdag zijn de Ladies League kampioenen gehuldigd in Hotel de Witte Bergen te Eemnes. Hieronder vindt u de individuele foto's van de kampioenen.

Nogmaals van harte gefeliciteerd! 

 
Uitslag Grand Prix Der Junioren
Uitslag Grand Prix Issoudun
Uitslag Grand Prix Nieuwe Oogst
 


VAN DE BESTUURSTAFEL

Update vogelgriep: Vaccinatie programma


De Europese Commissie heeft aangekondigd dat door de enorme vogelgriep epidemie het non-vaccinatiebeleid niet langer houdbaar is. Daarom komt de Commissie met speciale regels voor vaccinatie tegen vogelgriep, heeft Eurocommissaris Kyriakides (Gezondheid en Voedselveiligheid) aangekondigd.

                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave
Lees hier verder
 

NPO BESTUUR

Definitieve agenda Ledenraad zaterdag 11 maart 2023


Terug naar inhoudsopgave

 
Definitieve agenda 11 maart 2023
Bijlage 2 - Kiesregister NPO per 01-02-2023
Bijlage 3a - Concept notulen Ledenraad 26 november 2022
Bijlage 3b - Actielijsten Ledenraden NPO maart 2023
Bijlage 5a - Jaarverslag 2022
Bijlage 5b - Financieel rapport 2022
Bijlage 5c - Controleverslag 2022 FBCC
Bijlage 6a - CV Hans van Dijk
Bijlage 6b - CV Leen de Rijke
Bijlage 6c - CV Huib Bransen
Bijlage 6d - Rooster van aftreden NPO Bestuur 2023
Bijlage 7 - Toelichting bij agendapunt 7 - WBTR
Bijlage 8 - Eerlijk spel en NPO Kampioenschappen 2023
Bijlage 9a - Voorstellen Afdeling Zeeland'96
Bijlage 9b - Voorstellen Oost-Brabant
Bijlage 9c - ZLU Voorstel aan NPO 1 op 4
Bijlage 9d - Pre adviezen NPO Bestuur
Bijlage 10a - Olympiade organisatie
Bijlage 10b - Beursdeelname en partnerprogramma
Bijlage 10c - Spelregels Olympiade 2024
Bijlage 11a - Bijeenkomst vervoer en vervoermiddelen
Bijlage 11b - Presentatie Vervoer
Bijlage 11c - Reglement Vervoer en Lossingen
Bijlage 11c.1 - Protocol lossingen
Bijlage 11c.2 - Lossing Nationale concoursen
 

                    

 

NPO BESTUUR

Nieuwe website positief ontvangen

Inmiddels is de nieuwe website al weer een paar weken in de lucht en via de korte vragenlijst krijgen we goede reacties en waardevolle feedback. Dit is wat liefhebbers hebben laten weten:
Ook hebben we waardevolle feedback en suggesties ontvangen om de site nog beter te maken. Een deel van de suggesties stond al gepland voor fase 2 en 3 die beiden nog voor de start van het vliegseizoen gepland staan. En een aantal zaken gaan we bekijken om te zien of en hoe we dit na april kunnen verwezenlijken.

Wat komende weken te verwachten?
Zoals we bij de introductie van de nieuwe site al aangaven, worden in maart nog een aantal zaken / functionaliteiten toegevoegd aan de website. Denk hierbij onder meer aan:

 • lossingsinformatie
 • actuele weersinformatie
 • zoekfunctie
 • uitbreiding 'duif gevonden' met stappenplan
 • antwoord op veelgestelde vragen
 • informatie over en link naar Nederlandse Groep van Keurmeesters (NGvK)
Waardevolle suggesties vanuit bezoekers van de website
Via het onderzoek zijn ook goede suggesties gegeven om de site nog verder te verbeteren. Waar mogelijk pakken we deze suggesties op om te verwerken in maart. Zo staat bijv. nu nog 'Duif gevonden' bovenaan op elke pagina, vanuit de gebruikers is aangegeven dat het prima is om prominent op de homepage te vermelden, maar dat het niet op iedere pagina zo nadrukkelijk aanwezig hoeft te zijn. 
Een suggestie die we verder zullen onderzoeken nadat de geplande verbeteringen in maart zijn doorgevoerd, heeft betrekking op het spreekbeurtpakket. Op dit moment kan dat aangevraagd worden via het NPO Bureau. De suggestie is gedaan om het pakket met alle informatie via de website te delen. Een goede tip, waarmee we aan de slag gaan.

Suggesties en tips blijven welkom
Komende weken blijft het mogelijk om feedback te geven op de nieuwe website. Wij blijven de reacties, tips en wensen bekijken en volgen. Afhankelijk van de aard van de melding pakken we dit ofwel direct op (als bijv. een link niet werk), nemen we de suggestie mee in een aanpassing die al gepland staat of bekijken we of en hoe het idee op een later moment verwerkt kan worden. Via onderstaande button kunt u uw mening en ervaringen met ons delen. 
www.duivensportbond.nl | deel uw ervaring
 

VOORJAARSBEURS

Ruim 170 exposanten aanwezig tijdens Voorjaarsbeurs 


Het startschot van het nieuwe vliegseizoen wordt al jarenlang in Expo Houten gevierd en daar wil iedere liefhebber graag bijzijn. Met vele duizenden komen de bezoekers dan ook uit heel Europa naar Expo Houten afgezakt. Het is nu zaak de laatste voorbereidingen te treffen op en rond het hok, want over enkele weken worden de oude duiven alweer opgeleerd. Veel liefhebbers gebruiken deze tijd om een beslissing te nemen over voedingsschema’s, gebruik van bijproducten tijdens het seizoen en tal van andere zaken.
 
Waar kan dat beter dan tijdens de Voorjaarsbeurs? Daar zijn immers alle voorname producten op duivensport gebied onder één dak te vinden, én u krijgt er voorlichting van de specialisten bij! Met exposanten uit meer dan 20 landen die de laatste ontwikkelingen op duivensportgebied tonen is een bezoek aan Houten beslist de moeite waard. Zo zijn er uit die landen veel zgn. One Loft Races wat toch een steeds prominentere rol begint te spelen binnen onze sport. Maar ook uit het buitenland nieuwe producten zoals een farmaceutisch bedrijf uit Spanje én een uit Polen, beide opzoek naar wederverkopers van hun producten. Op technisch gebied zijn er weer tal noviteiten bij de fabrikanten van elektronische systemen. Maar sta ook eens stil bij kleine nieuwkomers zoals De Cubber met zijn automatische voerbakken of bij Avirings Derby uit Slovenië die ringen op de markt brengt om duiven te volgen. Te veel om op te noemen dus!
                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave

Lees hier verder
 
 

Het laatste Olympiade nieuws ook op social media


Vanaf nu is het laatste Olympiade nieuws ook te vinden op Facebook en Instagram.

Wilt u graag op de hoogte blijven via social media? Volg dan de kanalen: 
Instagram: Olympiad2024 en klik op 'volgen'*
Facebook: Olympiad2024 en klik op 'vind ik leuk'*

*Om de Facebookpagina en Instagrampagina te kunnen volgen heeft u een Facebook/Instagram account nodig. 
 
Klik hier om naar de Olympiade Facebookpagina te gaan
Klik hier om naar de Olympiade Instagrampagina te gaan
 

Nieuws over The Dutch Golden Classic 2023

 

Door Wim Vos 

We hebben 18 jaar geleden een fantastisch evenement binnen de duivensport opgestart door, voor intussen 5 samenspelen, een zg. ringenrace op te zetten. Goede liefhebbers uit het hele land doen mee en leveren elk 2 jonge duiven aan die binnen onze 5 samenspelen worden verkocht. Per coördinaat mag men er 5 kopen. En met die jonge duiven kan iedereen geweldig mooie geldprijzen winnen door ze te spelen op de jonge duivenlijn.

Terug naar inhoudsopgave

Lees hier verder
 

WEDSTRIJDEN

Sponsoren van de Grand Prix's: bedankt! 


De Grand Prix's 2022 zijn mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. We zijn dankbaar voor hun steun het afgelopen jaar. Hoogste tijd om onze sponsoren in het zonnetje te zetten! Deze week aandacht voor Beyers.

Nogmaals hartelijk dank! 

 

NPO BUREAU

Veelgestelde vragen 


Deze week antwoord op veelgestelde vragen over ringnummers overschrijven. 

Kan ik tijdens de Voorjaarsbeurs in Houten mijn ringnummers laten overschrijven?
Het overschrijven van duiven kunt u zelf online regelen via ‘Mijn overschrijvingsaanvragen’. Hierbij de link naar de site: https://www.duivensportbond.nl/over-ons (naar beneden scrollen waarna 2 filmpjes in beeld komen waarin het wordt uitgelegd). Via de overschrijvingsfunctionaris in uw vereniging kunnen ook ringnummers worden overgeschreven.
 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen  


Wekelijks tonen we in Op de Hoogte een overzicht van actuele bonnenverkopen en verkopen die lopen of van start gaan. Ook op de website is het overzicht van de verkopen te vinden. Zowel in ODH als op de website tonen we verkopen van verenigingen, afdelingen en NIC's. 
 

Duivennet

Verkoper Start datum Eind datum Bon/Duiven
P.V. De Bilt 08-02-2023 / 13:20 25-02-2023 / 22:00 43
Fondclub Noord Nederland 12-02-2023 / 20:00 26-02-2023 / 22:00 22
P.V. de Lingebode, Zetten 15-02-2023 / 20:00 01-03-2023 / 22:00 32
P.V. de Witpen, Hengevelde 13-03-2023 / 20:00 24-03-2023 / 22:00


Toppigeons


Duivenveilingen


GPS Auctions

Overig

Terug naar inhoudsopgave

Overzicht bonnenverkopen op duivensportbond.nl
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
 • 11 maart 2023 - Zaalverkoop Jonge duiven PV de Voorhouter, Aanvang 15.00 uur, zaal open vanaf 14.00 uur. Klik hier voor meer informatie.
 • 18 maart 2023 - Zaalverkoop Jonge Duiven van diverse (top)liefhebbers. Aanvang: 13.00 uur. Klik hier voor meer informatie. 
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 23 februari 2023
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

2023

 • 11 maart 2023 - NPO Ledenraad
 • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
   
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BUREAU

maandag 20 februari 2023


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 17 februari 2023 | week 7

Voorwoord


Huldiging Kampioenen Ladies League 2022
Afgelopen zaterdag zijn de kampioenen van de Ladies League 2022 gehuldigd in Hotel De Witte Bergen te Eemnes. Om 11.00 was iedereen gearriveerd en kon Annette Espeldoorn de aanwezigen van harte welkom heten. Na de huldiging van de Marathon kampioenen stond er een overheerlijke brunch klaar. Hierna mochten alle overige kampioenen naar voren komen voor een blijvende herinnering, een leuke attentie en een prachtig boeket bloemen. Tussendoor stond het dessert klaar. Het was een fijn samenzijn waar voldoende tijd was om gezellig met elkaar aan tafel te praten over onze mooie duivensport. Verderop in deze nieuwsbrief groepsfoto's van de winnaars 2022. 

Inmiddels is de Ladies League een mooie competitie geworden waar veel belangstelling voor is. Het is fijn te constateren dat er steeds meer Afdelingen zijn die er ook de nodige aandacht aan schenken en er een mooie Afdelingscompetitie van maken. Alles staat of valt met aandacht, daar waar er die aandacht aan wordt geschonken gaat het vaak van mond op mond en een betere reclame is er niet. Vaak zijn het de dames die het binnen de Afdeling oppakken, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Denkt u nu, ik wil ook graag ringen voor de Ladies League? Dat kan uiteraard nog steeds. U kunt ze bestellen via de ringadministrateur van uw vereniging. De duiven doen het eerste jaar mee aan de Jonge duiven competitie en daarna elk jaar, ongeacht welke discipline zolang ze mee gaan op de wedvluchten. Naast de Kampioenen die gehuldigd zijn, is er op de beurs de uitreiking van de vervlogen prijzen, maar liefst 33 prijzen van 100 euro.

Verslag van het overleg met de KBDB
In deze nieuwsbrief het verslag van het overleg van het bestuur van de KBDB en de NPO eind vorig jaar. Naast het verslag staan er ook twee foto’s in van de verharde losplaats Noyon/Morlincourt. De Belgen staan hier normaliter op zondag en wij op zaterdag. Als NPO dragen wij 50% bij in de betaling van de kosten voor deze verharding. Wij hebben hiermee een mooie losplaats voor veel containers waar wij samen met de Belgen 10 jaar gebruik van mogen maken. Eigenlijk is dat precies wat wij ook in ons beleid hebben opgenomen. Grotere, goed verharde losplaatsen waar wij meerdere jaren gebruik van kunnen maken. Belangrijk voor de toekomst van onze sport.

Olympiade Maastricht 2024
Op veel manieren houden wij u op de hoogte over de ontwikkelingen rondom de Olympiade in Maastricht. Zo heeft u vorige week nog in Op (de) Hoogte kunnen lezen hoe de bemensing is van de verschillende commissies. In deze Op (de) Hoogte willen we u nogmaals attenderen op de Olympiade website, namelijk www.olympiade2024.nl . Op de website wordt o.a. het programma in grote lijnen weergegeven. 

Vacatures Sectie Sportbeleving
Tijdens de laatste Ledenraad hebben wij kort aandacht geschonken aan de Sectie Sportbeleving en het al dan niet doorgaan van de huidige bezetting. Inmiddels is er duidelijkheid en moet ik helaas melden dat het viertal dat benoemd is zich terug heeft getrokken. Jammer, maar het gaat soms zoals het gaat. Iets doen voor de sport kost energie maar je moet er ook energie voor terugkrijgen. Lukt dat niet dan is er geen juiste match. Ik wil het viertal John Logeman, Jannes Mulder, Wendela Wiersema en Arnold Paalman graag bedanken voor hun inzet voor de duivensport en veel succes toe wensen.

Het wil natuurlijk niet zeggen dat de Sectie Sportbeleving wordt opgeheven. Als bestuur vinden wij inbreng van onze leden die mee willen denken en brainstormen over de invulling van de duivensport belangrijk. Goede in frisse ideeën zijn van belang voor de toekomst van de sport. Dus denkt u: ik wil daar wel eens een over nadenken of ik mij daarvoor wil inzetten dat kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met mij. Wie o wie?

Huldiging Nationale Kampioenen (senior) 2022
Alle kampioenen hebben een persoonlijke uitnodiging gehad voor de huldiging op zaterdag 18 maart. Inmiddels zijn er al vele aanmeldingen binnen. Heeft u zich nog niet aangemeld? Doe dit dan vóór 1 maart aanstaande.


Fijn weekend!

Ben Geerink
voorzitter 

 

Inhoudsopgave
 

 

WEDSTRIJDEN

Kampioenen Ladies League 2022 in beeld


Afgelopen zaterdag zijn de Ladies League kampioenen gehuldigd in Hotel de Witte Bergen te Eemnes. Deze week publiceren we de groepsfoto's van de Ladies League kampioenen. De komende weken delen we de individuele foto´s van de kampioenen. 

Nogmaals van harte gefeliciteerd!

 


VAN DE BESTUURSTAFEL

Thuisafslag

Inleiding
Een aantal kloksystemen ondersteund een door de NPO goedgekeurde zgn. thuisafslag. Er komen regelmatig vragen binnen bij het NPO Bureau hoe het nu reglementair zit. Mag een lid die beschikt over een ECS systeem met een goedgekeurde thuisafslag daarvan gebruik maken en mag het op alle vluchten?

                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave
Lees hier verder
 

Verslag overleg KBDB


Het verslag van het overleg d.d. 21 december 2022 met de KBDB is beschikbaar. Klik op onderstaande button om het verslag te raadplegen. 

                                                                                          
                                                                                                                            


   Foto's: verharde losplaats Noyon/Morlincourt

Lees hier het verslag overleg KBDB
 

NPO BESTUUR

Definitieve agenda Ledenraad zaterdag 11 maart 2023


Terug naar inhoudsopgave

 
Definitieve agenda 11 maart 2023
Bijlage 2 - Kiesregister NPO per 01-02-2023
Bijlage 3a - Concept notulen Ledenraad 26 november 2022
Bijlage 3b - Actielijsten Ledenraden NPO maart 2023
Bijlage 5a - Jaarverslag 2022
Bijlage 5b - Financieel rapport 2022
Bijlage 5c - Controleverslag 2022 FBCC
Bijlage 6a - CV Hans van Dijk
Bijlage 6b - CV Leen de Rijke
Bijlage 6c - CV Huib Bransen
Bijlage 6d - Rooster van aftreden NPO Bestuur 2023
Bijlage 7 - Toelichting bij agendapunt 7 - WBTR
Bijlage 8 - Eerlijk spel en NPO Kampioenschappen 2023
Bijlage 9a - Voorstellen Afdeling Zeeland'96
Bijlage 9b - Voorstellen Oost-Brabant
Bijlage 9c - ZLU Voorstel aan NPO 1 op 4
Bijlage 9d - Pre adviezen NPO Bestuur
Bijlage 10a - Olympiade organisatie
Bijlage 10b - Beursdeelname en partnerprogramma
Bijlage 10c - Spelregels Olympiade 2024
Bijlage 11a - Bijeenkomst vervoer en vervoermiddelen
Bijlage 11b - Presentatie Vervoer
Bijlage 11c - Reglement Vervoer en Lossingen
Bijlage 11c.1 - Protocol lossingen
Bijlage 11c.2 - Lossing Nationale concoursen
 

Oplichters actief in de duivensport 

 

Sinds enige tijd ontvangen wij, Team Duivenmarktplaats, diverse meldingen van oplichting via advertenties welke op onze website stonden.

Vooropgesteld dat Duivenmarktplaats hobbymatig is, helemaal handmatig bijgehouden wordt én wij pogen om oplichters er tussenuit te halen door diverse controles uit te voeren, schiet er toch nog wel eens een door. Om mogelijke oplichters er nog beter uit te kunnen filteren willen wij gedupeerden vragen om contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan een beter beeld krijgen en hopelijk nog beter filteren.

                                                                                                                                         Terug naar inhoudsopgave

Lees hier verder
 

WEDSTRIJDEN

Kampioenenhuldiging Fondclub de Glazen Stad
Zaterdag 4 februari werden de kampioenen van Fondclub De Glazen Stad gehuldigd. Na de beperkingen van de afgelopen jaren als gevolg van corona, is er nu weer een ouderwetse middag waarin de kampioenen en vluchtoverwinnaars van 2022 op een mooie manier in het zonnetje zijn gezet. Om bij die kampioenen te geraken moet je van goeden huize komen. In 2022 werden door leden van de Fondclub 2 Nationale overwinningen behaald, diverse ZLU-kampioenschappen en -ereplaatsen en de nodige “vaasjes”.

Terug naar inhoudsopgave

Lees hier verder
 
www.duivensportbond.nl | deel uw ervaring
 

VOORJAARSBEURS

Meer dan 150 exposanten aanwezig tijdens Voorjaarsbeurs 


Het belooft weer een ouderwets gezellige Voorjaarsbeurs te worden op 4 en 5 maart 2023 in Expo Houten. Al in het najaar schreven de fabrikanten van duivenvoer en andere producten snel in en komen zij met fraaie grote stands om de laatste ontwikkelingen te tonen. Het gevoel dat we zijn teruggekeerd naar een situatie van voor Corona overheerst en voert de bovenhand naast alledaagse zorgen! Met complete duivenhokken en hokinterieur tot voeding, supplementen en advies van de dierenartsen is een bezoek aan Expo Houten in het eerste weekend van maart beslist de moeite waard. Zie onze lange lijst met deelnemers die nog dagelijks groeit op de Facebook pagina.

Bij de duivenverkopers zijn er al volop jongen (die super mooi opgroeien) in de nestschotels. Vandaar wellicht ook de vele inschrijvingen voor de 27e beurs in Expo Houten die overigens al snel plaats vindt! Hal 2 en hal 3 zijn nagenoeg vol met ondernemingen en nu ook hal 4 volloopt met duivenstands zijn er dit jaar weer volop jonge duiven. Op facebook is een leuke pagina gemaakt met tal van items over de beurs. In de laatste weken voor de beurs komt deze pagina helemaal tot leven. Beslist een aanrader om de facebook pagina Voorjaarsbeurs Houten te bezoeken. Daar zullen de exposanten de komende weken veel nieuws posten betreffende hun deelname. Ook foto’s van de jonge duiven zij kweken of kortingen en acties van het bedrijfsleven en veel meer actueel nieuws!

Openingstijden 27e editie:
Zaterdag 4 maart van 9.00 – 17.00 uur
Zondag 5 maart 9.00 – 14.00 uur
Entree: € 14,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis.

Potentiele bezoekers of degene die op het laatste moment nog een duivenstand willen huren kunnen contact opnemen met Pieter Kos: +31-650.280.525 (GSM-nr) of per e-mail. Het email adres is: //Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./" target="_blank" rel="noopener" style="text-size-adjust: 100%; color: rgb(0, 124, 137); font-weight: normal; text-decoration: underline;">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Noteer in ieder geval de datum alvast in uw agenda! Meer informatie vind u op de webiste www.proffsport.nl
 

 
 

Het laatste Olympiade nieuws ook op social media


Vanaf nu is het laatste Olympiade nieuws ook te vinden op Facebook en Instagram.

Wilt u graag op de hoogte blijven via social media? Volg dan de kanalen: 
Instagram: Olympiad2024 en klik op 'volgen'*
Facebook: Olympiad2024 en klik op 'vind ik leuk'*

*Om de Facebookpagina en Instagrampagina te kunnen volgen heeft u een Facebook/Instagram account nodig. 
 
Klik hier om naar de Olympiade Facebookpagina te gaan
Klik hier om naar de Olympiade Instagrampagina te gaan
 

Dorus de Doffer - Boekenweek 11 t/m 19 maart

 

De Boekenweek komt eraan en Rense Sinkgraven (schrijver van Dorus de Doffer) is van harte bereid om in die week iets te vertellen over Dorus de Doffer, bijvoorbeeld door een korte lezing te geven of geïnterviewd te worden. Er is van alles mogelijk rond Dorus de Doffer. Heeft u interesse hierin? Neem dan contact op met Rense via //Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./" target="_blank" rel="noopener" style="text-size-adjust: 100%; color: rgb(0, 124, 137); font-weight: normal; text-decoration: underline;">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . 

Terug naar inhoudsopgave

Biografie Rense Sinkgraven
Greep uit de media
 

WEDSTRIJDEN

Sponsoren van de Grand Prix's: bedankt! 


De Grand Prix's 2022 zijn mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. We zijn dankbaar voor hun steun het afgelopen jaar. Hoogste tijd om onze sponsoren in het zonnetje te zetten! Deze week aandacht voor Travipharma.

Nogmaals hartelijk dank! 

 

WEDSTRIJDEN

Winnaars Grand Prix's 2022 in beeld


De komende weken delen we foto´s van de Grand Prix winnaars. Deze week zetten we winnaars van de Grand Prix Der Junioren in het zonnetje.

Nogmaals van harte gefeliciteerd!

Overzicht winnaars Grand Prix's 2022
Kampioenen in beeld: animatie van de groepsfoto's
 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen  


Wekelijks tonen we in Op de Hoogte een overzicht van actuele bonnenverkopen en verkopen die lopen of van start gaan. Ook op de website is het overzicht van de verkopen te vinden. Zowel in ODH als op de website tonen we verkopen van verenigingen, afdelingen en NIC's. 
 

Duivennet

Verkoper Start datum Eind datum Bon/Duiven
Regio B1 (rondje om de Dom) Utrecht 04-02-2023 / 20:00 18-02-2023 / 21:30 20
PAX Snelpost Lochem 05-02-2023 / 20:00 19-02-2023 / 22:00 32
P.V. De Bilt 08-02-2023 / 13:20 25-02-2023 / 22:00 43
P.V. de Toekomst, Harderwijk 08-02-2023 / 20:00 22-02-2023 / 21:30 22
Fondclub Noord Nederland 12-02-2023 / 20:00 26-02-2023 / 22:00 22
P.V. de Lingebode, Zetten 15-02-2023 / 20:00 01-03-2023 / 22:00 32
P.V. de Witpen, Hengevelde 13-03-2023 / 20:00 24-03-2023 / 22:00
     
       


Toppigeons


Duivenveilingen


GPS Auctions

Overig

Terug naar inhoudsopgave

Overzicht bonnenverkopen op duivensportbond.nl
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
 • 18 maart 2023 - Zaalverkoop Jonge Duiven van diverse (top)liefhebbers. Aanvang: 13.00 uur. Klik hier voor meer informatie. 
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicatien tot en met 15 februari 2023
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

2023

 • 11 maart 2023 - NPO Ledenraad
 • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
   
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 
maandag 13 februari 2023


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 10 februari 2023 | week 6

Voorwoord


Nieuwe website live!
Zoals vorige week vrijdag aangekondigd is afgelopen maandag onze nieuwe website live gegaan. Even over het weekend heen getild om de live gang goed te kunnen monitoren en om bij eventuele meldingen direct paraat te zijn. Dat gaat beter doordeweeks dan in het weekend met alle mogelijke verbindingen. Gelukkig is het live gaan goed verlopen, met dank aan onze host Trendo. In zeer korte tijd heeft Trendo twee nieuwe websites opgeleverd: als eerste de mooie Olympiade website (www.olympiade2024.nl) en nu de website van de Duivensportbond (www.duivensportbond.nl). Komende maanden wordt alles wat nodig is voor het aankomende seizoen live gezet. Daarmee zijn we er natuurlijk nog niet, we hebben de sites niet voor ons zelf laten maken. Het is voor onze leden, dus voor u en alle geïnteresseerden. Wij willen graag van onze leden weten wat ze vinden van de nieuwe website: bent u tevreden, wat mist u of wat kan beter? Laat het ons weten door op deze link te klikken en een aantal vragen te beantwoorden. Het kost maar twee minuten van uw tijd en u helpt ons bij het optimaliseren van de website. Alvast bedankt en veel plezier bij het bezoeken van de nieuwe website! 

Certificering vervoer
Er staat weer het nodige op de agenda van de komende Ledenraad. Zonder de rest van de punten tekort te doen durf ik wel te zeggen dat de Certificering van onze vervoersmiddelen het belangrijkste is. Het is voor de toekomst van de duivensport van groot belang dat wij alles wat met het vervoer van onze duiven te maken heeft professioneel geregeld hebben. Daarvoor is het hebben van actuele wetenschappelijke onderbouwde stukken en inzichten voorwaardelijk. Iedere liefhebber heeft allerlei ideeën waar goed vervoer aan moet voldoen. Maar dat zijn met de beste bedoelingen allemaal inzichten die niet onderbouwd zijn, gevoel maar daar kom je bij deze materie niet ver mee als je op enig moment verantwoording moet afleggen bij onze overheid. Gelukkig hebben wij onze WOWD (Wetenschappelijk Onderzoek Welzijn Duiven) die de input heeft geleverd voor de stukken die op de Ledenraad aan de orde komen. Wilt u goed geïnformeerd zijn? Neem een kijkje in de stukken voor de vergadering en u bent volledig op de hoogte over de toekomstige ontwikkelingen voor wat betreft het vervoer van onze duiven.

Kick off Olympiade commissie
Deze week is de eerste officiële bijeenkomst geweest van de Olympiade Commissie. Er zijn uiteraard al de nodige zaken opgepakt en geregeld, daar hebben wij u regelmatig van op de hoogte gehouden. Nu komt het aan op het uitwerken en regelen van allerlei zaken die bij het organiseren van een Olympiade horen. De Olympiade Commissie bestaat uit: Harry Roks, Jannes Mulder, Albert Poulisse, Gerrit van Eikenhorst, Iris Hillen en Jolanda Kros en het NPO Bestuur en medewerkers op Papendal. Iris en Jolanda ondersteunen ons. Zij zijn van Gazeuse Communicatie & Evenementen, het bedrijf dat ook deze wekelijkse nieuwsbrief verzorgt en de ontwikkeling van de nieuwe website begeleid heeft. Samen gaan wij er alles aan doen om er een succes van te maken voor de duivenliefhebbers maar er ook bekendheid aan geven aan onze landgenoten. Zoals ik wel vaker schrijf: wij weten wel hoe mooi de duivensport is, nu het positief uitdragen naar anderen. Wij zullen er alles aan doen om het zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen.

Bijeenkomst ECS
Afgelopen zaterdag is er een bijeenkomst geweest waarbij de volgende gremia aanwezig waren: alle ECS leveranciers die bij ons op de markt zijn, de rekenaars, onze ECS- en automatiseringscommissie en een delegatie van het NPO Bestuur. Alle betrokkenen waren vooraf op de hoogte gesteld van de ECS strategie van de NPO. Deze is nog eens uitgebreid toegelicht en besproken. Al met al een zinvolle bijeenkomst die een vervolg gaat krijgen.

Huldiging Kampioenen Ladies League
Morgen, zaterdag 11 februari, worden de Kampioenen van de Ladies League 2022 gehuldigd in de Witte Bergen in Eemnes. Kampioenen van de Ladies League alvast van harte gefeliciteerd en een gezellige dag toegewenst. Er is een mooi programma dus komt vast goed!

Allen een fijn weekend toegewenst!

Ben Geerink
voorzitter 

 

Inhoudsopgave
 

 


VAN DE BESTUURSTAFEL

Notitie ECS strategie NPO


Inleiding
In november 2020 is als onderdeel van het NPO Beleidsplan de ECS-strategie gepubliceerd en besproken met de NPO Ledenraad. We zijn nu ruim 2 jaar verder. Tijd dus om de balans op te maken en de ECS-strategie te actualiseren. In het kort; de in november 2020 door het NPO Bestuur vastgestelde ECS-strategie is robuust gebleken en diverse ontwikkelingen bevestigen dit.

                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave
Lees hier verder
 

NPO BESTUUR

Definitieve agenda Ledenraad zaterdag 11 maart 2023


Terug naar inhoudsopgave

 
Definitieve agenda 11 maart 2023
Bijlage 2 - Kiesregister NPO per 01-02-2023
Bijlage 3a - Concept notulen Ledenraad 26 november 2022
Bijlage 3b - Actielijsten Ledenraden NPO maart 2023
Bijlage 5a - Jaarverslag 2022
Bijlage 5b - Financieel rapport 2022
Bijlage 6a - CV Hans van Dijk
Bijlage 6b - CV Leen de Rijke
Bijlage 6c - CV Huib Bransen
Bijlage 6d - Rooster van aftreden NPO Bestuur 2023
Bijlage 7 - Toelichting bij agendapunt 7 - WBTR
Bijlage 8 - Eerlijk spel en NPO Kampioenschappen 2023
Bijlage 9a - Voorstellen Afdeling Zeeland'96
Bijlage 9b - Voorstellen Oost-Brabant
Bijlage 9c - ZLU Voorstel aan NPO 1 op 4
Bijlage 9d - Pre adviezen NPO Bestuur
Bijlage 10a - Olympiade organisatie
Bijlage 10b - Beursdeelname en partnerprogramma
Bijlage 10c - Spelregels Olympiade 2024
Bijlage 11a - Bijeenkomst vervoer en vervoermiddelen
Bijlage 11b - Presentatie Vervoer
Bijlage 11c - Reglement Vervoer en Lossingen
Bijlage 11c.1 - Protocol lossingen
Bijlage 11c.2 - Lossing Nationale concoursen
 

Makkelijk en snel entlijsten maken 


In onderstaande video uitleg over makkelijk en snel entlijsten maken met gekoppelde duiven in Autokon. Daarnaast ziet u hoe u het kunt versturen via Winver naar Compuclub. Het wordt vervolgens naar de NPO Cloud gestuurd. Op deze manier kunnen liefhebbers inkorven met geënte duiven bij Nationale inkorfcentra of bij zusterverenigingen. 

                                                                                                                                         Terug naar inhoudsopgave

 
 

NPO BESTUUR

Nieuwe website sinds 6 februari in de lucht


Sinds maandag 6 februari is de nieuwe website in gebruik. Komende weken wordt nog mee informatie toegevoegd en gaan we aan de slag om onderdelen die van belang zijn voor het vliegseizoen (wie lost waar, losplaatsen, vliegprogramma etc.) technisch in orde te maken en te testen.

Benieuwd naar uw mening
Wij horen graag wat u vindt van de nieuwe website. Via onderstaande button kunt u laten weten wat u van de nieuwe website vindt. Ook kunt u aangeven welke informatie of functionaliteit u op dit moment nog mist. 

Terug naar inhoudsopgave

Uw mening over www.duivensportbond.nl
 

VOORJAARSBEURS

Meer dan 150 exposanten aanwezig tijdens Voorjaarsbeurs 


Het belooft weer een ouderwets gezellige Voorjaarsbeurs te worden op 4 en 5 maart 2023 in Expo Houten. Al in het najaar schreven de fabrikanten van duivenvoer en andere producten snel in en komen zij met fraaie grote stands om de laatste ontwikkelingen te tonen. Het gevoel dat we zijn teruggekeerd naar een situatie van voor Corona overheerst en voert de bovenhand naast alledaagse zorgen! Met complete duivenhokken en hokinterieur tot voeding, supplementen en advies van de dierenartsen is een bezoek aan Expo Houten in het eerste weekend van maart beslist de moeite waard. Zie onze lange lijst met deelnemers die nog dagelijks groeit op de Facebook pagina.

Bij de duivenverkopers zijn er al volop jongen (die super mooi opgroeien) in de nestschotels. Vandaar wellicht ook de vele inschrijvingen voor de 27e beurs in Expo Houten die overigens al snel plaats vindt! Hal 2 en hal 3 zijn nagenoeg vol met ondernemingen en nu ook hal 4 volloopt met duivenstands zijn er dit jaar weer volop jonge duiven. Op facebook is een leuke pagina gemaakt met tal van items over de beurs. In de laatste weken voor de beurs komt deze pagina helemaal tot leven. Beslist een aanrader om de facebook pagina Voorjaarsbeurs Houten te bezoeken. Daar zullen de exposanten de komende weken veel nieuws posten betreffende hun deelname. Ook foto’s van de jonge duiven zij kweken of kortingen en acties van het bedrijfsleven en veel meer actueel nieuws!

Openingstijden 27e editie:
Zaterdag 4 maart van 9.00 – 17.00 uur
Zondag 5 maart 9.00 – 14.00 uur
Entree: € 14,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis.

Potentiele bezoekers of degene die op het laatste moment nog een duivenstand willen huren kunnen contact opnemen met Pieter Kos: +31-650.280.525 (GSM-nr) of per e-mail. Het email adres is: //Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./" target="_blank" rel="noopener" style="text-size-adjust: 100%; color: rgb(0, 124, 137); font-weight: normal; text-decoration: underline;">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Noteer in ieder geval de datum alvast in uw agenda! Meer informatie vind u op de webiste www.proffsport.nl
 

 
 

Het laatste Olympiade nieuws ook op social media


Vanaf nu is het laatste Olympiade nieuws ook te vinden op Facebook en Instagram.

Wilt u graag op de hoogte blijven via social media? Volg dan de kanalen: 
Instagram: Olympiad2024 en klik op 'volgen'*
Facebook: Olympiad2024 en klik op 'vind ik leuk'*

*Om de Facebookpagina en Instagrampagina te kunnen volgen heeft u een Facebook/Instagram account nodig. 
 
Klik hier om naar de Olympiade Facebookpagina te gaan
Klik hier om naar de Olympiade Instagrampagina te gaan
 

NPO BUREAU

Veelgestelde vragen 


Deze week antwoord op veelgestelde vragen over online een ringnummer overschrijven en duplicaataanvragen. 

Ik wil online een ringnummer overschrijven. Welk verenigingslidnummer moet ik invoeren?
Je logt in met je eigen verenigingslidnummer en wachtwoord. Vervolgens kies je bij ‘Mijn overschrijvingsaanvragen’ voor een nieuwe aanvraag of een nieuwe overdracht. In beide gevallen vul je dan bij de overschrijvingsgegevens het verenigingslidnummer van de andere partij in, nooit dat van je zelf.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn aangevraagde duplicaat ontvang?
Nadat het ringnummer is ingevoerd voor een duplicaat, duurt het altijd 30 dagen voordat het duplicaat kan worden verstrekt. Er wordt in ons programma geen onderscheid gemaakt tussen eigen duiven en duiven die u van een ander heeft gekocht/gekregen. Ook voor uw eigen duif geldt dus een wachttijd van 30 dagen. Houd hier rekening mee.

Terug naar inhoudsopgave

 

WEDSTRIJDEN

Sponsoren van de Grand Prix's: bedankt! 


De Grand Prix's 2022 zijn mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. We zijn dankbaar voor hun steun het afgelopen jaar. Hoogste tijd om onze sponsoren in het zonnetje te zetten! Deze week aandacht voor Patagoon Duivenvoeders.

Nogmaals hartelijk dank! 

 

WEDSTRIJDEN

Winnaars Grand Prix's 2022 in beeld


De komende weken delen we foto´s van de Grand Prix winnaars. Deze week zetten we winnaars van de Nieuwe Oogst in het zonnetje.

Nogmaals van harte gefeliciteerd!

Overzicht winnaars Grand Prix's 2022
Kampioenen in beeld: animatie van de groepsfoto's
 

Nieuws vanuit de ZLU                            


De ZLU heeft nieuws over de uitreiking ereprijs WEOM 2023. De nieuwsbrief kunt u raadplegen via onderstaande button. Terug naar inhoudsopgave

Nieuws ZLU
 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen  


Wekelijks tonen we in Op de Hoogte een overzicht van actuele bonnenverkopen en verkopen die binnenkort van start gaan. Op de website vindt u een overzicht waarin verder vooruit gekeken wordt. In het overzicht tonen we verkopen van verenigingen/afdelingen en NIC's. 
 

Duivennet

Verkoper Start datum Eind datum Bon/Duiven
       
Dagfondclub Achterhoek Twente (afd.9)     27-01-2023 / 20:00     10-02-2023 / 22:00  
N.I.C. Fondvrienden Parkstad, Heerlen 28-01-2023 / 22:00 11-02-2023 / 21:00  
Union Postjager, Zeist 01-02-2023 / 20:00 15-02-2023 / 22:00  
HPC Den Haag 01-02-2023 / 20:00 15-02-2023 / 21:30  
P.V. IJsselmeervliegers te Urk 02-02-2023 / 20:00 16-02-2023 / 22:00  
Regio B1 (rondje om de Dom) Utrecht 04-02-2023 / 20:00 18-02-2023 / 21:30  
P.V. de Toekomst, Harderwijk 08-02-2023 / 20:00 22-02-2023 / 21:30  
P.V. De Bilt 08-02-2023 / 20:10 22-02-2023 / 22:00  
Fondclub Noord Nederland 12-02-2023 / 20:00 26-02-2023 / 22:00  
P.V. de Lingebode, Zetten 15-02-2023 / 20:00 01-03-2023 / 22:00  

P.V. de Witpen, Hengevelde

13-03-2023 / 20:00

24-03-2023 / 22:00
PAX Snelpost Lochem 05-02-2023 / 20.00  19-2-23 / 22.00 


Toppigeons


Duivenveilingen


GPS Auctions

 

Terug naar inhoudsopgave

Overzicht bonnenverkopen op duivensportbond.nl
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
 • 11 februari 2023 - Huldiging/uitreiking seizoen 2022 Fondclub Marathonvliegers bij PV De Luchtbode H.I. Ambacht.
 • 11 februari 2023 - Jan Hommes en zonen vertellen hun verhaal over de duivensport bij PV Heemskerk, Lijnbaan 93 in Heemskerk. Zaal open: 14.30 uur. Aanvang: 14.30 uur. Einde middag: 17.00 uur. Toegang is gratis.
 • 18 maart 2023 - Zaalverkoop Jonge Duiven van diverse (top)liefhebbers. Aanvang: 13.00 uur. Klik hier voor meer informatie. 
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicatien tot en met 9 februari 2023
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

2023

 • 11 maart 2023 - NPO Ledenraad
 • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
   
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

vrijdag 10 februari 2023

HET GAAT NIET OM DES KEIZERSBAARD,MAAR OM DES KEIZERSKROON

Een waar gebeurd verhaal anno 2023 ……………….. !
.

.
Na de huldiging van het ZLU Keizerkampioenschap, gewonnen door Frank Hage uit Woerden, werd de bijbehorende keizerskroon na afloop van de huldiging in ontvangst genomen door ons ZLU bestuurslid Ron Krijgsman. Deze plaatste het kroonjuweel terug op het podium. Op zondagmorgen toen de opruimploeg o.l.v. onze voorzitter Mickel Roumans alles ging inventariseren alvorens het opruimwerk begon mistte men plotsklaps de keizerskroon. In alle mogelijke hoeken kasten en dozen werd speurwerk verricht, geen resultaat.  Dit voorval werd mij midden in de week gemeld, ook ik heb nog contact gezocht met diverse aanwezigen, bestuursleden en zelfs winnaars, ook geen resultaat. Afgelopen donderdag was de 1e vergadering na de succesvol verlopen Sterrenshow, op enig moment kwam de “keizerskroon “ter sprake. En wat kwam ons ten ore, afgelopen woensdag werd er een pakket bezorgd bij Piet Franssen, hij had geen idee inzake de inhoud. Bij controle van de inhoud bleek dat er de “verdwenen “ keizerskroon “ inzat. Er was geen brief met afzender, ook geen brief voor eventueel “losgeld “, niets van dit alles. &nb sp;
.
Ongelofelijk maar waar !!

We zullen maar zeggen eind goed al goed !!.

.


Frank Hage Woerden 2022


.

.
Sandra en Toon Dekkers 2021


.

.
IJsbrand Kaptein en Tijmen Soeterbroek 2019.

.
Hub Wetzelaer, Pr. ZLU vluchten.
donderdag 09 februari 2023

Fugare 2023

Kortrijk Xpo is met Fugare voor de 12e keer het centrum van de internationale duivensport

Fugare vindt opnieuw plaats op 11 & 12 februari in Kortrijk Xpo. Duivenliefhebbers komen er samen en ontdekken er het totaalaanbod van meer dan 100 exposanten uit maar liefst 10 verschillende landen.

Totaalaanbod toonaangevende bedrijven zijn present
Fabrikanten van voeder en duivensupplementen presenteren er hun laatste ontwikkelingen en voedermixen, waaronder firma’s als Vanrobaeys uit het West-Vlaamse Rekkem.
Hokken- en volièrebouwers zoals Demster tonen er hun recentste creaties en diverse veeartsen zijn present met een eigen stand voor het geven van informatie en medisch advies. Leveranciers van GPS tracking systemen tonen hun technologische innovaties. Dit alles aangevuld met leveranciers van duivenringen, bagagedragers en - aanhangers, jonge duivenrennen, bakken, transportbanden, weduwnaarshokken, verwarmingssystemen en drinksystemen geven de bezoeker een totaalaanbod op 1 locatie.

Topduiven
Uiteraard kunnen en mogen duiven niet ontbreken. Ondanks de duivengriep die circuleert werd de regio Kortrijk gespaard gebleven en is er groen licht om duiven tentoon te stellen.

De beurs verwelkomt naar goede traditie diverse topliefhebbers en kweekcentra uit binnen- en buitenland waaronder vaandeldragers als Annemie Vanhee, Marc Polin, Emiel Denys, Gino Clique Racing Pigeons, Joël Verschoot Pigeons en Team Platteeuw met aan het roer Kurt Platteeuw en zijn duif ‘Melissa’. Deze top duif geniet sinds kort extra visibiliteit langs de autosnelweg van Kortrijk. Kurt Platteeuw: “Wij doen dit ter ondersteuning van de duivensport en voor de beurs Fugare.” Het volledige overzicht van alle aanwezige exposanten kan je vinden op www.fugare.be .

Daarnaast presenteert Fugare ook meer dan 10 one-loft-races die het internationale karakter kleuren met prijsuitreikingen van wedstrijden van over de hele wereld zoals Thailand, Polen, Bulgarije, Spanje, Portugal, Roemenië , Tenerife en Portugal!

Ook de Vlaamse jeugdclubs tekenen present, er is opnieuw een BCK duivenkeuring, je kan terecht bij de stand van de Belgische KBDB en tal van voorzitters uit diverse landen zijn aanwezig!

Fugare verzekert duidelijk een volledig aanbod en een mooi programma! Afspraak op zaterdag 11 en zondag 12 februari 2023 in Kortrijk Xpo (B). Meer info op www.fugare.be
Praktische info:

Dagen en openingsuren
Zaterdag 11 februari 2023 van 9u00 tot 18u00
Zondag 12 februari 2023 van 9u00 tot 15u00

Kortrijk Xpo
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk (België)

Toegangsprijs:
10,00 EUR per persoon - kaarten verkrijgbaar aan de inkom.
Vrouwen en kinderen < 12 jaar gratis

zondag 05 februari 2023


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 3 februari 2023 | week 5

Voorwoord

Nieuwe website gaat maandag 6 februari live
Met gepaste trots kan ik hier melden dat onze nieuwe website komende maandag live gaat. In de loop van de dag komt de website beschikbaar, monitoren we of de omzetting technisch goed verloopt en sturen we bij waar nodig. Een nieuwe look, maar wat veel belangrijker is: een website die weer up to date is, gemakkelijk toegankelijk, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. De oude website had zijn tijd gehad, zo werkt dat nu eenmaal in deze tijd waar technische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. De nieuwe site is uiteraard geschikt voor computers, tablets en smartphones. De komende periode zullen wij nog verschillende onderwerpen, met name over het vliegseizoen, toevoegen. .
 
Commissie Losplaatsen
Het is bij vrijwel iedereen wel bekend dat het verkrijgen en behouden van voldoende en geschikte losplaatsen een onderwerp is dat continue onze aandacht vraagt. Het is daarom van wezenlijk belang dat er een commissie is die daar speciale aandacht voor heeft. Deze commissie is de afgelopen week benoemd. Een commissie die, zoals wij het genoemd hebben, gevraagd en ongevraagd advies geeft over losplaatsen in het binnen- en buitenland. Een commissie die tevens zorgt voor goede en duurzame contacten ter plaatse en bouwt aan netwerken. Ik wens de commissie Losplaatsen die bestaat uit Harry Roks, Hans Ekkel en Niels den Dunnen veel succes bij het behouden van en zoeken naar geschikte losplaatsen.
 
Verantwoordelijk voor onze duiven
Natuurlijk zijn wij verantwoordelijk voor onze duiven zult u denken na het lezen van dit kopje. De werkelijkheid is in de praktijk helaas wel eens anders. Het is nodig dat ik er nogmaals aandacht voor vraag. Zelfs in deze winterperiode zijn er bij ons weer een aantal klachten binnengekomen van vogelopvangcentra en van de dierenambulance. Het gaat dan om duiven die niet worden opgehaald, terwijl ze bij het opvangcentrum worden verzorgd of duiven die er dusdanig slecht aan toe waren dat een dierenarts ze met euthanasie uit het lijden heeft moeten verlossen. In dat laatste geval heeft de dierenambulance daarvoor een rekening ontvangen, die uiteraard door de eigenaar van de duif moet worden betaald. Als er dan contact met de eigenaar wordt opgenomen krijgt de melder te horen dat de duif is weggegeven aan iemand anders en meer van dat soort smoezen. Dit gedrag is uiteraard niet acceptabel. De duiven staan allemaal op naam en degene bij wie de duif op naam staat is er zelf verantwoordelijk voor. Zo simpel is het.

Bij het verzaken van het nemen van die eigen verantwoordelijkheid zullen wij de eigenaar confronteren met de consequenties die in onze gedragscode staan. De gedragscode leest u hier.  Ik hoop van harte dat dit laatste niet nodig is. Laten wij onze verantwoordelijkheid nemen voor onze duiven, ze verdienen het. Uiteraard schaadt het ook het imago van de duivensport als wij niet thuis geven bij een melding van een opgevangen duif, door wie dan ook.
 
Ledenraad 11 maart 2023
U treft al enkele weken de concept agenda van de komende Ledenraad aan in deze nieuwsbrief. Er worden wekelijks bijlagen toegevoegd. Dat is deze week onder andere het financiële verslag van 2022. Bent u geïnteresseerd in het financiële reilen en zeilen van de duivensportbond? Open dan de bijlagen. U zult dan alle kosten en opbrengsten in beeld krijgen en zien dat wij het jaar afsluiten met een positief resultaat van € 27.000.
 
Fijn weekend toegewenst!

Ben Geerink
voorzitter 

 

Inhoudsopgave
 

 


VAN DE BESTUURSTAFEL

Ledenaantallen van verenigingen

Inleiding
1 februari is altijd de peildatum voor het aantal leden van verenigingen, afdelingen en NPO. De uitkomst is dat we per 1 februari 2023 13.342 leden en 484 verenigingen hebben. Dat is wat ledenaantal betreft een daling van 5,5% t.o.v. 2022. Het aantal verenigingen is gedaald met 6,2%. De daling van het aantal leden is iets groter dan in de voorgaande jaren (5,5% versus 4,5%) Gestegen kosten, opheffen van verenigingen en vogelgriep zouden een verklaring hiervoor kunnen zijn.

Eisen aan verenigingen
In Op (de) Hoogte van 18 november 2022 is al uitgebreid stil gestaan bij de eisen die worden gesteld aan het aantal leden en het aantal spelende leden van verenigingen. Het betreft artikel 4 van het Huishoudelijk Reglement en artikel 7 van onze Statuten. Zonder hier uitgebreid de regelementen en statuten de revue te laten passeren komt het er in het kort op neer dat verenigingen ten minste 12 leden dienen te hebben. Als daar 3 jaar achtereen niet aan is voldaan dan vervalt het lidmaatschap van de vereniging en daarmee ook van de leden. Dan zullen de leden dus op zoek moeten naar een nieuwe vereniging.

Lees hier verder
 


VAN DE BESTUURSTAFEL

Splijtleden en buitenlandse leden


Splijtleden
In de duivensport kennen we splijtleden. Dat zijn leden die lid zijn van een vereniging welke niet behoort tot het samenspel of vlieggebied waar het coördinaat van het lid in is gelegen. In het NPO Huishoudelijk Reglement is in artikel 13, lid 1.b geregeld hoe hier mee om te gaan.

HR 13.1.b indien de coördinaten van het Basislid zijn gelegen buiten het Samenspel waartoe de Basisvereniging behoort, wordt het Basislid opgenomen in de uitslagen van het Samenspel waar zijn coördinaten zijn gelegen, mits: - er sprake is van een gelijke lossing vanaf dezelfde lossingsplaats; - de rekenaar over de wedvluchtgegevens van het Basislid beschikt. In alle andere gevallen wordt het Basislid niet in bovengenoemde uitslagen opgenomen. Bestuur Basisvereniging is bevoegd deze Basisleden dispensatie te verlenen om in de verenigingsuitslag te worden opgenomen.

Lees hier verder
 


VAN DE BESTUURSTAFEL

Installatie NPO Losplaatsen Commissie


Het NPO Bestuur heeft besloten per direct een NPO Losplaatsen Commissie te benoemen.

Motivatie
Het verwerven en behouden van Losplaatsen in met name België en Frankrijk wordt steeds lastiger en zal ook steeds vaker investeringen vragen van de NPO. Een ter zake bekende en deskundige NPO Losplaatsen Commissie is van grote toegevoegde waarde hierbij.

Opdrachtomschrijving
Het gevraagd en ongevraagd adviseren van het NPO Bestuur over losplaatsen in binnen en buitenland.

Leden
Het NPO Bestuur benoemt de heren Harry Roks van Afdeling 4, Hans Ekkel van Afdeling 9 en Niels den Dunnen van Afdeling 5 als leden van de NPO Losplaatsen Commissie.

 

Financieel jaarverslag 2022


Het financieel jaarverslag van 2022 is beschikbaar. U kunt het verslag raadplegen via onderstaande button. 

Financieel jaarverslag 2022
 

NPO BESTUUR

Concept agenda Ledenraad zaterdag 11 maart 2023


Terug naar inhoudsopgave

Concept agenda 11 maart 2023
Bijlage 2 - Kiesregister NPO per 01-02-2023
Bijlage 3a - Concept notulen Ledenraad 26 november 2022
Bijlage 3b - Actielijsten Ledenraden NPO maart 2023
Bijlage 5a - Jaarverslag 2022
Bijlage 5b - Financieel rapport 2022
Bijlage 6a - CV Hans van Dijk
Bijlage 6b - CV Leen de Rijke
Bijlage 6c - CV Huib Bransen
Bijlage 6d - Rooster van aftreden NPO Bestuur 2023
Bijlage 7 - Toelichting bij agendapunt 7 - WBTR
Bijlage 8 - Eerlijk spel en NPO Kampioenschappen 2023
Bijlage 9a - Voorstellen Afdeling Zeeland'96
Bijlage 11a - Bijeenkomst vervoer en vervoermiddelen
Bijlage 11b - Actualisatie Reglement Vervoer en Lossingen
Bijlage 11c - Reglement Vervoer en Lossingen
Bijlage 11c.1 - Protocol lossingen
Bijlage 11c.2 - Lossing Nationale concoursen
 

WEDSTRIJDEN

Huldiging kampioenen vliegseizoen 2022 van afdeling Midden Nederland

 

Zaterdag 28 januari jl. werden de afdelingskampioenen van het vliegseizoen 2022 gehuldigd. In partycentrum De Schildkamp te Asperen waren alle kampioenen en leden alsmede belangstellenden uitgenodigd aanwezig te zijn om de afdelingskampioenen op gepaste wijze in het zonnetje te zetten.

Om precies 16.00 uur heette interim voorzitter Ronald Veenendaal, mede namens zijn mede bestuursleden Constance Zondag, Aaldert van Amerongen en Herman Bouwmeester, iedereen van harte welkom. Voor iedere discipline/onderdeel van het vliegprogramma werden 10 kampioenen uitgenodigd hun welverdiende glazen trofee of plaquette in ontvangst te nemen. Om 17.45 uur werd het ritueel onderbroken voor een fantastisch koud- en warm buffet. Hierna werden de gewonnen prijzen met betrekking tot de derby prijzen, auto prijs, top 25, beste jaarling, beste jonge duif, 1e prijzen over alle afdelingsvluchten alsmede de verenigingskampioenschappen uitgereikt. Nadat ook de aanwezige jeugdleden in het zonnetje waren gezet en de door hen zo felbegeerde kampioensprijs in ontvangst hadden genomen werd iedereen uitgenodigd van het ijsbuffet gebruik te maken. Nadat iedereen zich het ijs goed had laten smaken was het tijd geworden voor de apotheose van de avond.

Keizer-Generaal 2022 Peter van Vliet alsmede Generaal-Kampioen bij de jeugd Annemijn van der Kruk kregen van de zaal een ovationeel applaus, velen namen hierna de gelegenheid te baat de generaal kampioenen persoonlijk te feliciteren. Zowel bestuur alsmede de aanwezigen kunnen terugkijken op een zeer geslaagde huldiging.

Een bezoeker

 

NPO BESTUUR

Nieuwe website vanaf 6 februari in de lucht


Maandag 6 februari gaat in de loop van de dag de nieuwe website live. De eerste fase is afgerond en daarmee is de basis klaar. Vanaf volgende week gaan we aan de slag om meer informatie toe te voegen. En onderdelen die van belang zijn voor het vliegseizoen (wie lost waar, losplaatsen, vliegprogramma etc.) worden technisch in orde gemaakt, getest en toegevoegd aan de website. 

Terug naar inhoudsopgave

 
 
 

Het laatste Olympiade nieuws ook op social media


Vanaf nu is het laatste Olympiade nieuws ook te vinden op Facebook en Instagram.

Wilt u graag op de hoogte blijven via social media? Volg dan de kanalen: 
Instagram: Olympiad2024 en klik op 'volgen'*
Facebook: Olympiad2024 en klik op 'vind ik leuk'*

*Om de Facebookpagina en Instagrampagina te kunnen volgen heeft u een Facebook/Instagram account nodig. 
 
Klik hier om naar de Olympiade Facebookpagina te gaan
Klik hier om naar de Olympiade Instagrampagina te gaan
 

NPO BUREAU

Unikon thuisafslag toegelaten


Na advies van de Commissie ECS heeft Bestuur NPO de thuisafslag van Unikon met ingang van het seizoen 2023 opnieuw toegelaten. Wilt u graag weten welke andere software zijn toegestaan? Klik op onderstaande button een overzicht van toegestane software. Terug naar inhoudsopgave

Overzicht toegestane software
 

WEDSTRIJDEN

Sponsoren van de Grand Prix's: bedankt! 


De Grand Prix's 2022 zijn mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. We zijn dankbaar voor hun steun het afgelopen jaar. Hoogste tijd om onze sponsoren in het zonnetje te zetten! Deze week aandacht voor Jaap Koehoorn Products.

Nogmaals hartelijk dank! 

 

WEDSTRIJDEN

Winnaars Grand Prix's 2022 in beeld


De komende weken delen we foto´s van de Grand Prix winnaars. Deze week zetten we winnaars van de Grand Prix Bergerac in het zonnetje.

Nogmaals van harte gefeliciteerd!

Overzicht winnaars Grand Prix's 2022
Kampioenen in beeld: animatie van de groepsfoto's
 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen  


Wekelijks tonen we in Op de Hoogte een overzicht van actuele bonnenverkopen en verkopen die binnenkort van start gaan. Op de website vindt u een overzicht waarin verder vooruit gekeken wordt. In het overzicht tonen we verkopen van verenigingen/afdelingen en NIC's. 
 

Duivennet

Verkoper Start datum Eind datum Bon/Duiven
       
RCC West (Roosendaal) 20-01-2023 / 20:00 03-02-2023 / 22:00  
Samenspel Midden Holland West Afd. 5 21-01-2023 / 20:00 04-02-2023 / 22:00  
Midfondclub Ons Samenspel Afdeling 9 (Noord)     22-01-2023 / 20:00 05-02-2023 / 22:00  
P.V. de Zwaluw, Elspeet 25-01-2023 / 20:00 08-02-2023 / 22:00  
Dagfondclub Achterhoek Twente (afd.9) 27-01-2023 / 20:00 10-02-2023 / 22:00  
N.I.C. Fondvrienden Parkstad, Heerlen 28-01-2023 / 22:00 11-02-2023 / 21:00  
Union Postjager, Zeist 01-02-2023 / 20:00 15-02-2023 / 22:00  
HPC Den Haag 01-02-2023 / 20:00 15-02-2023 / 21:30  
P.V. IJsselmeervliegers te Urk 02-02-2023 / 20:00 16-02-2023 / 22:00  
Regio B1 (rondje om de Dom) Utrecht 04-02-2023 / 20:00 18-02-2023 / 21:30  
P.V. de Toekomst, Harderwijk 08-02-2023 / 20:00 22-02-2023 / 21:30  
P.V. De Bilt 08-02-2023 / 20:10 22-02-2023 / 22:00  
Fondclub Noord Nederland 12-02-2023 / 20:00 26-02-2023 / 22:00  
P.V. de Lingebode, Zetten 15-02-2023 / 20:00 01-03-2023 / 22:00  

P.V. de Witpen, Hengevelde

13-03-2023 / 20:00

24-03-2023 / 22:00
PAX Snelpost Lochem 05-02-2023 / 20.00  19-2-23 / 22.00 


Toppigeons


Duivenveilingen


GPS Auctions

 

Terug naar inhoudsopgave

 

Duivenwelzijn en GPS-ringonderzoek. Gaat dat wel samen? 


Door Jaap van Doormaal 

Klik op onderstaande button om het artikel te lezen. 
 
Artikel Duivenwelzijn en GPS-ringenonderzoek
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
 • 11 februari 2023 - Huldiging/uitreiking seizoen 2022 Fondclub Marathonvliegers bij PV De Luchtbode H.I. Ambacht.
 • 11 februari 2023 - Jan Hommes en zonen vertellen hun verhaal over de duivensport bij PV Heemskerk, Lijnbaan 93 in Heemskerk. Zaal open: 14.30 uur. Aanvang: 14.30 uur. Einde middag: 17.00 uur. Toegang is gratis.
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 2 februari 2023


Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

2023

 • 11 maart 2023 - NPO Ledenraad
 • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
   
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

Subcategorieën

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Foto1
24 februari 23
Salmonella een blijvend probleem? Een oude duivenwijsheid door de jaren heen te be- luisteren is en was: ‘Als je paratyfus op je hok krijgt kunt je het hok beter aansteken. Daar kom je nooit van...

Columnist in Spotlight

24 februari 23
Toen ik op Face Book  het bericht  plaatste dat ik van...
17 februari 23
01 februari 23
Als je door het hekken aan het kerkhof van...
13 januari 23
BEELDEN UIT MIJN KINDERJAREN DEEL III Deze foto is...
23 december 22
Ik heb vroeger enkele heel mooie kerstverhalen...
21 december 22
  Alvorens dit verhaal aan te vatten een woordje...
30 november 22
Beelden uit mijn kinderjaren . Uit mijn jeugd zo...
23 november 22
Et maintenant....Zo zong Gilbert Bécaud....
26 oktober 22
Er stond geen maat op de uitslagen van mijn...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new GebrDekker185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new LouisvZuijlen185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40