Maarten Hakvoort

Voorwoord


De laatste maand van het jaar is aangebroken. De Nationale Dagen en de huldiging zijn achter de rug en afgelopen week in overleg met de afdelingsbesturen afgesproken om de Ledenraad van 21 december te verplaatsen naar het nieuwe jaar. Dit zorgt dat iedereen de Ledenraad goed kan voorbereiden, kan afstemmen wat belangrijk is, welke wensen en behoeften en voorkeuren er zijn. Op www.nationaleduivensportdagen.nl zijn vanaf medio week volgende foto's te zien van de Nationale Dagen 2019.

In deze ODH aandacht voor de kampioenen, een terugblik op het Ledencongres, verslag van de Ladies League Samenspel Zuid-Hollandse Eilanden en de reglementen van de Franse Bond met betrekking tot de lossingen in Frankrijk.

Maurice van der Kruk, voorzitter
 
 
 

NATIONALE DAGEN
Presentatie Ledencongres 30 november 2019
 

Zaterdag 30 november vond het Ledencongres plaats tijdens de Nationale Dagen 2019. Via onderstaande buttons kunt u de presentatie bekijken en de livestream terug kijken. Deze livestream is inmiddels ruim 1.200 bekeken. 
 
Presentatie Ledencongres 30 november 2019
Terugkijken livestream Ledencongres
 

WEDSTRIJDEN
Kampioenen 2019
 

Zaterdagavond 30 november zijn in het Holland Duiven Huis de kampioenen gehuldigd. In een volle, sfeervolle zaal was het podium telkens gevuld met vele liefhebbers. Een mooie beloning voor de knappe prestaties van het afgelopen seizoen. In ODH vermelden we komende weken in iedere editie een overzicht van de winnaars van een aantal categoriën. Deze keer de eerste winnende categorieën van de jeugd. Komende weken volgen de overige categorieën.

Op de site van compuclub zijn alle uitslagen te vinden. 
 

Duifkampioenschap Jeugd Vitesse

Jeugd Vitesse Aangewezen

Jeugd Vitesse Onaangewezen

Duifkampioenschap Jeugd Midfond

Jeugd Midfond AangewezenJeugd Midfond Onaangewezen

Duifkampioenschap Jeugd Jonge Duiven Vitesse

Jeugd Jonge Duiven Vitesse aangewezen

Jeugd Jonge Duiven Vitesse onaangewezen

Duifkampioenschap Jeugd Jonge Duiven Midfond

Jeugd Jonge Duiven Midfond aangewezen

Jeugd Jonge Duiven Midfond onaangewezen

Duifkampioenschap Jeugd Eendaagse Fond

Eendaagse Fond Jeugd aangewezen

Eendaagse Fond Jeugd onaangewezen

Duifkampioenschap Jeugd Plus Vitesse

Vitesse Jeugd Plus aangewezen

Vitesse Jeugd Plus onaangewezen

Duifkampioenschap Jeugd Plus Midfond

Midfond Jeugd Plus aangewezen

Midfond Jeugd Plus onaangewezenDuifkampioenschap Jeugd Plus Jonge Duiven VitesseJonge duiven Vitesse Jeugd Plus aangewezenJonge duiven Vitesse Jeugd Plus onaangewezenDuifkampioenschap Jeugd Plus Jonge Duiven MidfondMidfond Jonge Duiven Jeugd Plus aangewezenMidfond Jonge Duiven Jeugd Plus onaangewezenDuifkampioenschap Eendaagse fond jeugdDuifkampioenschap Jeugd-senior Vitesse
Vitesse Jeugd Senior aangewezenVitesse Jeugd Senior onaangewezen

Uitslagen 2019
 
 


NPO BESTUUR
Datum ledenraad gewijzigd


Na overleg tussen diverse afdelingsbesturen en het NPO Bestuur is besloten om de Ledenraad te verplaatsen van 21 december naar 25 januari 2020.

Noteer deze nieuwe datum in uw agenda.  
 
Ledenraad: 25 januari 2020
 
 

NATIONALE DAGEN
Keizer van de show

Door Tom Haenraets

De 3e ontmoeting in Boxmeer werd een prooi voor Theo Lankes, die toch echt geweldige mooie duiven bezit, mooie tweede in de viertallen werd Sander Verwegen die hiermee zijn vader en oom net overbleef, goed gedaan Sander.

De rest van de uitslag was als volgt:
Mooiste duiven uit de viertallen waren voor J en H Verwegen die de mooiste oude doffer hadden, mooiste jonge doffer was voor Theo Lankes, die tevens de mooiste oude duivin had, de mooiste jonge duivin en de mooiste in de losse klasse waren voor J en H Verwegen .

De losse klasse oude doffers
1 Sander Verwegen
2 T Haenraets
3 Fr Koopen en an

Losse klasse jonge doffers
1 T Haenraets
2 D en G Rooijackers
3 J en H Verwegen

Losse klasse oude duivinnen
1 J en H Verwegen
2 J en H Verwegen
3 Fr Koopen en an

Losse klasse jonge duivinnen
1 Sander Verwegen
2 Fr Koopen en an
3 Sander Verwegen
 
En dan afgelopen weekend de Nationale dagen in Nieuwegein, vol verwachting klopte ons hart, en wat kregen we een mooie winnaar uit het Zuid Hollandse Ouddorp de comb Grinwis die met de eerste prijs aan de haal gingen bij de viertallen, van harte proficiat. 2 en 3 voor de gebr J en H Verwegen, de toppers op showgebied uit het Brabantse Zeeland.

De Mooiste duiven uit de viertallen waren J en H Verwegen die naast de mooiste duif van de show ook de mooiste oude doffer, de mooiste jonge doffer en de mooiste oude duivin hadden, wat een overmacht, de mooiste jonge duivin was van Th Lankes en de mooiste in de losse klasse was van P Voogd.

We hadden een mooie centrale plaats in het midden van de hal waar we samen met de Olympiade duiven opgesteld stonden met dank aan de organisatoren.

De uitslag in de losse klasse was als volgt
Oude doffers
1 T Haenraets
2 Gebr Tempels
3 J en H Verwegen

Jonge doffers
1 Sander Verwegen
2 Comb Grijs is
3 Brigitte Müller

Oude duivinnen
1 P Voogd
2 J en H Verwegen
3 P Voogd

Jonge duivinnen
1 Fr Koopen en zn
2 Fr Koopen en zn
3 Th Lankes

Verder dank aan iedereen die deze show heeft mogelijk gemaakt, en verder nog een dankwoord voor Ronny van Tilburg voor de gesponsorde produkten,

Volgende show 21 december in Gemert in het gebouw van de Driestar aan de sportlaan, kom eens langs voor een duivenpraatje en een bak koffie,we zijn open vanaf 15 uur,
 
 

WEDSTRIJDEN
Reglementen Franse Bond m.b.t. lossingen

Van de Franse Bond hebben we de reglementen m.b.t. de lossingen ontvangen. Bijgaand de Nederlandse versie.
Nederlandse versie Reglement Frans Bond m.b.t. lossingen
 

LADIES LEAGUE
Kampioenenhuldiging van de Samenspel Zuid-Hollandse Eilanden

Door Sonja Hagens

Op zaterdag 2 November was het dan zover, de kampioenenhuldiging van het Samenspel in Verenigingsgebouw “Ons Huis” te Herkingen. Hier werden ook de deelneemsters van de Ladies League speciaal gehuldigd door voorzitter Jaap Jongejan, aan wie je zoiets heel goed kan overlaten. Het was een hele gezellige middag, die druk werd bezocht en waarbij we tussendoor ook nog eens van het heerlijk Chinees buffet konden eten.

 
Na de verloting was er van Jaap een mooi woordje voor het oprichten van onze eigen competitie, en iedereen die prijs had gewonnen tijdens onze competitie van 3 vluchten, werd het podium op het geroepen om hun prijzen in ontvangst te komen nemen. En wat waren we trots allemaal!
 
Het comité van de Ladies League, Marlien, Corina en Sonja,  hadden het er druk mee gehad in de dagen naar aanloop van deze feestmiddag. Alles moest in kannen en kruiken zijn, en dat wasgoed gelukt. De een haalde de geschonken prijzen op, de ander maakte de bonnen gereed om te laten ondertekenen door de liefhebbers die een jonge duif 2020 aan onze competitie hadden beloofd (hierover later meer), terwijl de ander druk bezig was om kaartjes te maken om aan de geschonken prijzen te kunnen hangen. Dit natuurlijk ook om onze sponsors te prijzen. Natuurlijk wel met een roze lintje er aan.

Joop Torreman, van het tuincentrum uit Rocanje, had bloemen geschonken voor de vluchtwinnaressen en voor de kampioenen. En wat had hij dit ook fantastisch gedaan zeg! In plaats van de 3 bossen bloemen die Annemiek Tiggelman uit Middelharnis had gewonnen, had hij een één héél groot  boeket gemaakt. Hetzelfde voor Marlien van den Bos uit Middelharnis,  zij had 2 bossen bloemen gewonnen en kreeg ook één groot boeket, iets kleiner dan die van Annemiek. En dan was er nog een boeketje voor de eerste vluchtwinnares Heléne Zwackhalen uit Ooltgensplaat.
  
Bakkerij Koese uit Sommelsdijk had speciale Ladies League taartjes gemaakt, in de duivenpakketjes van Duivenshop Nobels uit Achthuizen zat o.a. een zakje grit, zakje roodsteen, pot badzout, potje piksteen en blok piksteen, en dan waren er nog de VVV cadeaubonnen geschonken door Toppigeons Veilinghuis uit Oude-Tonge , de rollades van Slagerij van Zuidland uit Dirksland, en 25 kg. voer van Fam. Wijnties uit Oudenhoorn.
 
Als laatste wilden wij natuurlijk ook Richard van den Bos bedanken voor zijn inzet.
Dankzij Richard werden onze uitslagen gemaakt en de kampioenschappen berekend. Hij kreeg van ons een cadeaubon, geschonken door Tuincentrum Graka uit Sommelsdijk.
 
Deze kampioenen kregen een mooie bokaal, geschonken door het bestuur van het Samenspel.
 
Onaangewezen Kampioen:  
  1. Marlien van den Bos
  2. Annemiek Tiggelman
  3. Sonja Hagens
 
Aangewezen Kampioen:  
  1. Annemiek Tiggelman
  2. Sonja Hagens
  3. Purdey Wetterhahn
 
Duifkampioen: Marlien van den Bos.
 
Na de prijsuitreiking wilde Jaap Jongejan de dames die hebben meegedaan allemaal op het podium voor een groepsfoto. Annemiek had speciaal voor deze prijsuitreiking een mooi shirt aangetrokken. 
 
Kortom het was een heel geslaagd 1e seizoen van de Ladies League, en dit hebben we mogelijk kunnen maken door onze sponsors waarvoor onze hartelijke dank!
 
Intussen hebben zich voor volgend jaar alweer 5 nieuwe dames aangemeld en we hebben een eigen comité opgericht, dus dat beloofd een leuke competitie te worden hier op Goeree-Overflakkee en Voorne Putten.

 
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

31 mei 20
  Nog even over vaccins Als ik zie hoeveel vragen ik binnen krijg over vaccins, dan lijkt het me nuttig hier opnieuw even aandacht aan dit onderwerp te besteden. Er is veel te doen in vaccinland. Niet in...

Columnist in Spotlight

21 juni 20
    Het is een tijdje geleden dat ik mijn rondje...
24 april 20
  10 Minuten geleden sprak onze Minister Premier...
27 maart 20
  Nederland stoeit met de verschrikkelijke gevolgen van...
16 maart 20
Het Coronavirus slaat wereldwijd fors om zich...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40