Voorwoord


Ons land is in de ban van het coronavirus en alle bijbehorende gevolgen. Dat is natuurlijk logisch als je kijkt naar de grote impact van het virus. Afgelopen dinsdag kwam de overheid met het bericht dat de bestaande maatregelen tot en met 28 april gehandhaafd worden.

We begrijpen dat duivenliefhebbers zich afvragen of en wanneer hun duiven weer mogen vliegen. Zeker bij mooi weer worden duivenliefhebbers op de proef gesteld. Helaas kunnen we op dit moment geen antwoord geven op deze vragen. We kunnen alleen maar hopen dat het virus snel onder controle is waardoor we het vliegseizoen snel kunnen oppakken. Dat zal de komende weken helaas nog niet het geval zijn en daar moeten we ons bij neerleggen.

Voor nu is het belangrijk dat we ter voorbereiding op het seizoen alles op orde hebben. Lees daarom het artikel over de aanpassingen in het leden- en ringenadministratie programma eens door. In deze ODH ook aandacht voor duivendierenartsen die zich verenigen. De dierenartsen gaan met elkaar optrekken en van elkaars kennis gebruikmaken voor wat betreft postduivenziektes. 

We wensen u veel gezondheid en wijsheid. Vergeet niet om te genieten van de zon komend weekend! 

Frederik Dekker, Esther Noorderijk, Willem van Breene en Maurice van der Kruk
NPO bestuur
 

NPO BESTUUR
Ontwikkelingen coronacrisis


Afgelopen dinsdag heeft de overheid bekend gemaakt dat de maatregelen rondom het coronavirus tot en met dinsdag 28 april van kracht blijven. In Duitsland, België en Frankrijk gelden ook nog steeds dezelfde maatregelen. Dit betekent dat we voorlopig niet met het vliegseizoen kunnen starten. We moeten helaas afwachten. Het NPO Bestuur gaat alternatieven bekijken. Binnenkort volgt meer informatie hierover.

We vragen u om de bestaande adviezen te blijven opvolgen:
  • Leer geen duiven op. Het is in Nederland niet verboden, maar het is uw maatschappelijke taak bij te dragen om het virus in te dammen. In België mag er niet worden afgericht. 
  • Organiseer geen bijeenkomsten of vergaderingen in welke vorm dan ook. 
  • Neem maatregelen om later in het seizoen eventueel alsnog op een verantwoorde manier met de oude duiven te spelen.
    Tip: volg adviezen op van bekende duivencoaches. 
  • Help oudere liefhebbers waar kan en nodig. 

Let op uw gezondheid en op dat van uw medemens. Help oudere mensen en liefhebbers waar mogelijk. Dit is momenteel het allerbelangrijkste voor u zelf en de maatschappij.  
 

WEDSTRIJDEN
Eerste virtuele wedstrijd

Het coronavirus heeft er ook voor gezorgd dat alle duivensportwedstrijden zijn afgelast. Een zware dobber alle liefhebbers. Maar de Stabroekse Duivenbond (België) heeft een oplossing gevonden. Op 5 april organiseren ze voor hun leden een, jawel, virtuele vlucht. Klik op onderstaande afbeelding of de blauwe button onder dit bericht om het filmpje te bekijken dat het Belgische ATV maakte.

Eerste virtuele duivenwedstrijd
 
 

NPO BUREAU
Bonnenverkoop voor ernstig ziek meisje 

In ODH van 27 maart heeft u al een artikel kunnen lezen over de speciale bonnenverkoop die georganiseerd wordt om behandeling van de vijfjarige Anja Rizvic uit Swifterbant mogelijk te maken. In dit artikel stond een algemene link naar de website van NPO Auction. Dit maakte het vinden van de beschikbare kavels niet makkelijk. Daarom bij deze nogmaals een directe link naar de kavels die geveild worden voor Anja:

https://www.npoauction.com/category/verkoop-anja-rizvic-swifterbant/9598/?parent_id=9598&fbclid=IwAR0uUb3DpPa1z_Kt2lEeCHJmaTm5weLk38ez907-68kGfLcYupr10K_3-uI


De veiling eindigt op zaterdag 4 april 21.00 uur


Voor de volledigheid nemen we nogmaals het complete artikel op dat is aangeleverd door Simon Zeeman.

Anja Rizvic uit Swifterbant is slechts 5 jaar oud. Zij is getroffen door een zogenaamde 'hamartoma tumor' in haar hersenen. In Nederland is er helaas geen behandeling mogelijk. De noodzakelijke behandeling kan wel in de VS gedaan worden, namelijk in Mephis (Tennessee).

De behandeling laat de tumor mogelijk slinken en daardoor zal Anja van haar hoofdpijn afgeholpen kunnen worden. Anja is net als alle andere meisjes van vijf jaar. Ze wil graag prinses of superheld worden, met vriendinnetjes spelen en vindt school leuk.

Steun jij als duivenmelker dit initiatief?
Om haar te helpen is geld nodig. De kosten worden rond de €10.000 geschat. Een gedeelte daarvan is reeds via een doneeractie opgebracht. Het is onze hoop dat wij als duivenmelkers klaar staan om dit jonge meisje te helpen.

Henk Strijker en Bertram van Zuiden hebben het initiatief genomen om een bonnenverkoop op te zetten. Bertram heeft dag en nacht naar schenkers voor bonnen gezocht. Daar is ruim gehoor aan gegeven, maar liefst 120 bonnen zijn er beschikbaar gesteld. Internationale- en regionale topbonnen, zoals Jelle Jellema Nijverdal, Hans en Evert-Jan Eijerkamp Brummen, Leon Roks Standaardbuiten, Marcel Sangers Eefde, Ineke en Adrie van Rhee Alblasserdam, Rekker-Westra Berlikum en nog heel veel meer. Daarnaast nog een splinternieuwe spoetnik van Dirk Verleun.

Om het geheel te organiseren is de hulp ingeroepen van Jacco van Grol en Simon Zeeman. Zij hebben monnikenwerk verricht door al deze bonnen te beschrijven, aan te kleden en op de website te zetten. Dit alles is in 1 week in elkaar gezet. De website www.npoauction.com heeft gratis haar medewerking verleend voor de verkoop. De verkoop gaat zaterdag 21 maart om 19.00 uur online en eindigt op 4 april om 21.00 uur.

Wij zijn ons er van bewust dat door de snelheid van de organisatie er foutjes kunnen zijn ontstaan. Meld deze dan per app of mail aan Bertram van Zuiden 06-42451288 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Telefonisch doorbellen levert altijd nieuwe fouten op. Heeft u een technisch probleem met de site, bijvoorbeeld met het inloggen bel dan even met Simon Zeeman 06-23801027.

Wij danken iedereen voor hun toezeggingen en hun medewerking aan wat dan ook. We wensen u en onszelf succes met de verkoop, niet in de laatste plaats om Anja te kunnen helpen, dat zou heel fijn zijn.
Kavels bonnenverkoop voor ernstig zieke Anja Rizvic
 

NPO BUREAU
Eenvoudige controle voor Ringenadministrateurs verenigingen 


Het programma voor de leden-en ringenadministratie is aangepast, zodat de ringenadministrateur in de vereniging eenvoudig kan controleren of de duiven van alle leden op naam staan. Hieronder volgt stap voor stap de uitleg hoe het werkt. 
  1. Log in en kies voor Ringenadministratie

     
  2. Ga naar de functie "Eigenaren"

     
  3. Vul het verenigingsnummer in 

     
  4. Kies bij 'selecteren op' voor lidnummer en klik vervolgens op zoeken


     
  5. U krijgt nu een lijst met lidnummers, namen en ringnummers te zien, 

     
  6. Klik rechts bovenin op het icoontje van Excel. De complete lijst wordt nu geopend in Excel.

    Dit ziet er als volgt uit:

    Op deze lijst staan de ringnummers van alle leden van uw vereniging. Hierdoor wordt het voor de vereniging makkelijker om te controleren of de duiven ook op naam staan.
    Enige uitzondering zijn de buitenlandse duiven. Deze staan niet vermeld in de lijst. 
Uitleg nieuwe functie ringenadministrateurs verenigingen (PDF-versie)
 
 

NPO BUREAU
Duivendierenartsen van over de hele wereld verenigen zich


Voordat de coronacrisis uitbrak en de maatregelen zeer terecht overal zijn ingevoerd, werd op 6 en 7 maart in het Warschau Plaza Hotel (Polen) het 1e Wereldcongres van de International Veterinary of Pigeons Association (IVPA) gehouden. Tijdens het congres werd de bestuursploeg van de organisatie verkozen voor de ambtstermijn 2020-2022. 

Lees hier het volledige verslag. 

 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de activiteiten te annuleren en de richtlijnen van het RIVM te volgen. 
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 1 april 2020

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40