Nick van Adrichem


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 5 augustus 2022 | week 31

Voorwoord

Narbonne
Helaas begint de week niet goed en is de duivensport na de lossing in Narbonne overal negatief in het nieuws. De lossing in Narbonne was een foute beslissing van de Belgische inrichter met navenante consequenties. Je wordt er mee geconfronteerd terwijl je er als NPO niet verantwoordelijk voor bent. Ik schat in dat ik door zo’n 15 media benaderd ben. Naast allerlei andere vragen komt één vraag altijd aan de orde: Wat denkt u, hoeveel duiven er inmiddels zijn teruggekeerd? Natuurlijk hoor je van sommige liefhebbers hoeveel er inmiddels terug zijn. Maar ja, dat kun je natuurlijk niet zomaar doortrekken naar een percentage. Het zou goed zijn als wij aan het einde van de week inzicht kunnen verschaffen in de werkelijke aantallen. In dat kader zou ik het bijzonder waarderen wanneer elk inkorfcentrum het aantal duiven en het percentage dat inmiddels terug is doorgeeft. Veel inkorfcentra werken met app-groepen. Het moet dus zonder veel inspanningen mogelijk zijn de stand van zaken te verzamelen en door te geven. Het geeft ons zelf informatie en wij laten aan de buitenstaanders blijken op welke manier wij er mee bezig zijn. Het kan worden doorgegeven aan //Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./" target="_blank" rel="noopener" style="text-size-adjust: 100%; color: rgb(0, 124, 137); font-weight: normal; text-decoration: underline;">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Grand Prix Bergerac
De Grand Prix Bergerac was de laatste Grand Prix voor 2022 met de oude duiven. Vrijdagmiddag om 13.30 uur zijn de 25.618 duiven gelost voor deze tweedaagse Nationale Marathonvlucht. Deze keer was de duif die als allereerste van de 25.618 duiven arriveerde uiteindelijk ook de Nationale winnaar. Uren in spanning wachten werd beloond en de zege kon gevierd worden. Deze prestatie werd geleverd door de duivin met ringnummer 2019 – 1710010 van Guy Fijen uit het Zeeuwse Nieuw-Namen. Het was niet de eerste keer dat deze duif bovenin de uitslag staat.

In Sector 2 was het Ineke van Rhee uit Alblasserdam die haar eerst getekende 2019 – 1680662 als eerste zag arriveren. Een topduifje die al veel mooie prestaties op haar naam heeft. Sector 3 kreeg A. Driessen &Zn. oftewel André en Jeroen Driessen uit Wijchen als winnaar. Al weken in de top van de uitslagen en met deze overwinning van hun doffer met ringnummer 2020 – 1310055 de kers op de taart.

In Sector 4 kwam de overwinning terecht bij een bekende naam in Marathon land, namelijk Jellema, in dit geval Ultsje Jellema uit Steggerda. Het was de duivin met ringnummer 2019 - 1225913 die om 09.15 uur arriveerde. Alle winnaars en iedereen die goed gepresteerd heeft van harte gefeliciteerd!

Kampioenen Dagfond
In deze editie van Op (de) Hoogte vindt u de voorlopige eindstanden van de Nationale Kampioenen van de Dagfond en voor de tweede week de standen van de Vitesse en de Midfond. Reclames op de standen van de Dagfond zijn mogelijk tot uiterlijk 19 augustus. Voor de Vitesse en de Midfond is reclame mogelijk tot uiterlijk 12 augustus. Ik vermeld dat ook maar op deze plaats omdat er in het verleden vaak na de sluiting van de reclameperiode nog diverse meldingen binnen kwamen. Wat te laat is, is te laat en daar zullen wij niet meer op reageren. Uiteraard wil ik graag iedereen die bij de kampioenen hoort feliciteren met dit fantastische resultaat.

Olympiade Roemenië
Volgende week rond deze tijd draait de Olympiade in Oradea (Roemenië) op volle toeren. Op een moment in het jaar dat er nog nooit een Olympiade is georganiseerd. Maar zoals wij weten is corona daar de reden van. De Roemeense organisatie zag samen met de FCI geen andere mogelijkheid om deze toch al uitgestelde Olympiade te organiseren. De kans dat corona in het najaar opnieuw roet in het eten gaat gooien werd te hoog ingeschat, vandaar de Olympiade in augustus. Volgens de laatste gegevens zullen 62 duiven Nederland vertegenwoordigen op deze Olympiade. Uiteraard hopen wij dat velen deze Olympiade gaan bezoeken.

Fijn weekend!

Ben Geerink
Voorzitter NPO

 

Inhoudsopgave
 

 


WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden
 

Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.    
Wie lost waar
 

NPO BUREAU

Bestellingen ringen 2023
 

De ringen voor 2023 zijn te bestellen van 1 t/m 14 augustus 2022. Zondag 14 augustus is dus echt de uiterste besteldatum. Er is een mail gestuurd naar de secretarissen en ringenadministrateurs van de verenigingen waarin dit is aangegeven. De prijzen van de ringen 2023 en instructie voor bestellen ringen vindt u hieronder. 

Wijzigingen ten opzichte van vorig jaar: 
  • Chipringen kunnen weer tegelijk met de vaste voetringen besteld worden. 
  • Wanneer men in combinatie speelt, kunnen de ringen alleen op dat lidnummer besteld worden. Waar dit niet gebeurt, wordt dit door ons hersteld. 
  • Men kan per deelnemer maximaal 30 Ladies League ringen bestellen (dit is exclusief chipring, deze kan apart besteld worden). 

Let op: tussen 1 augustus en 16 augustus kunnen er geen nabestellingen voor 2022 gedaan worden.
 
Instructie ringen bestellen 2023
Prijzen ringen 2023
 

NPO BUREAU

Ledenadministratie deels gesloten
 

Tijdens de bestelperiode van de ringen voor 2023 (1 t/m 14 augustus) kunnen er geen leden worden aan- en afgemeld. Ook kunnen er dan geen leden worden overgeboekt naar een andere vereniging. Wijzigingen van telefoonnummer en mailadres blijven tijdens de bestelperiode wel mogelijk.

 

WEDSTRIJDEN

Kalender NPO Grand Prix 


 
                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave
 


WEDSTRIJDEN

Voorlopige uitslagen en terugblik Grand Prix Bergerac
 

Afgelopen weekend stond de Grand Prix Bergerac op het programma. Via onderstaande buttons delen we de voorlopige uitslagen. Reclames kunnen tot en met zondag 14 augustus per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of post worden ingediend bij het NPO Bureau. Reclame moeten ondersteund worden met kopieën van de inkorfstaten en aankomstlijsten en een omschrijving van de reclame.

Via de button hieronder kunt u ook de terugblik zoals gepubliceerd in Het Spoor lezen.
Voorlopige uitslag Grand Prix Bergerac Nationaal
Voorlopige uitslag Grand Prix Bergerac Sector 1
Voorlopige uitslag Grand Prix Bergerac Sector 2
Voorlopige uitslag Grand Prix Bergerac Sector 3
Voorlopige uitslag Grand Prix Bergerac Sector 4
Naturaprijzen Grand Prix Bergerac
Terugblik Bergerac - 29 juli
 

WEDSTRIJDEN

Nationale kampioenen Dagfond
 

De Nationale Kampioenen 2022 van de Dagfond zijn inmiddels bekend. Hieronder vindt u de top 10 winnaars en via deze link krijgt u de top 50 per discipline. Reclames op deze eindstanden zijn mogelijk tot uiterlijk 19 augustus a.s.

Iedereen van harte gefeliciteerd met deze fantastische prestatie! 


 
 

WEDSTRIJDEN

Nationale kampioenen Vitesse en Midfond 
 

Vorige week hebben we de top 10 winnaars van Vitesse en Midfond in Op (de) Hoogte gepubliceerd. Wilt u deze uitslagen nog eens terugkijken? Dat kan via onderstaande button. 
Top 10 winnaars
 

                                                                                                                      
 

NPO BUREAU

Gastles over duivensport bij Kindcentrum De Heydonck 

                                                                    
Leerkracht Koen de Lau gaf woensdag 20 juli een les over de duivensport aan alle leerlingen van Kindcentrum De Heydonck in Best. De kinderen vonden het fantastisch! 

                                                                                                                                        Terug naar inhoudsopgave
 

NPO BUREAU

Duif overleeft klap tegen raam


Laatst vloog er een duif tegen het raam van de heer van de Berg uit Tuk. Het ging erg hard, de afdruk is heel goed zichtbaar. De duif vloog tegen het raam na een aanval van een roofvogel. Wonder boven wonder heeft de duif het overleefd

 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen


 
Wekelijks komen er vele vragen binnen bij de medewerkers op het NPO Bureau. We delen een aantal veelgestelde vragen via ODH, want wellicht leven deze vragen bij meer van de lezers/liefhebbers.
 

Vraag van de week 

Hoe kan het dat mijn telefoonnummer niet wordt getoond wanneer ik kijk of de duif op naam van onze combinatie staat.

Bij veel combinaties is geen telefoonnummer en/of mailadres vermeld. Enkel bij de individuele lidnummers van de combinatie. Vraag aan uw ledenadministrateur of die de contactgegevens bij het combinatienummer doorgeeft. Daarna kunt u ook bericht van o.a. een opgevangen duif ontvangen.

                                                                                                                                                                                                Terug naar inhoudsopgave

Antwoord op veelgestelde vragen
 

WEDSTRIJDEN

Uitslagen van dopingcontroles ronde 2


Vanaf eind juni zijn er weer dopingcontroles uitgevoerd bij diverse liefhebbers.

De uitslagen hiervan zijn:

Naam  Woonplaats Uitslag
Jan vd Pasch en dochter Grubbenvorst negatief
Pierre Faes Baarn negatief
J.H. Hak Maurik negatief
W. en F. Ebben Beneden Leeuwen negatief
H. Scheffel Elburg negatief
H. Dekker Manderveen negatief
G.J.M. Ros Delden negatief
Peter Janssen Kleve-Lobith negatief
Comb. Ottens Anderen negatief
Comb. Snijder-Mulder Vries negatief
Wendela Wiersema Appingedam negatief
Gerard Heinhuis Steenwijk negatief
Henk Douna Donkerbroek negatief
Gero Dijk Alblasserdam negatief
P.A. Goeree Driewegen negatief
John Hardebol Castricum negatief
Johan Verwei Wissenkerke negatief
D. van de Vrede Kaatsheuvel negatief
Robbert Pijnenburg Helvoirt negatief
Ph. Baadjou Eijgelshoven negatief
C.& M. Everling Stolwijk negatief
Zoontjes Beverwijk negatief
R.C. Bakker Zoelen negatief
Hendriks-Sanders Nijmegen negatief
Willi Linsen Kleve Kellen negatief
L. Bakker Kollumerzwaag negatief
 

OLYMPIADE

Nieuws vanuit Olympiade 2022


De organisatie van Olympiade 2022 plaatst regelmatig nieuws op de website. Op de website vindt u o.a. de tickets, het programma, top 10 bezienswaardigheden van de stad Oradea en het laatste nieuws. 

Website Olympiade 2022
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 4 augustus 2022


Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
  • Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten. 

Data om niet te vergeten


2022

  • 26 november 2022 - NPO Ledenraad
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
06 juli 24
De Herpesvirus - infectie is een veelvoorkomende aandoening bij duiven. Desondanks worden er over het algemeen maar weinig woorden aan vuil gemaakt. Hoog tijd dus voor een nadere beschouwing. Het...

Columnist in Spotlight

peter hok
20 juli 24
Zoals gezegd vielen de verliezen hier gelukkig...
peter hok
12 juli 24
Code geel qua wind zit erop. Zoals verwacht...
peter hok
06 juli 24
Vorig jaar werden wij gedupeerd bij de start van het...
peter hok
29 juni 24
Ik ben blij dat ze afgelopen zondag een...
peter hok
22 juni 24
Hier is het lang niet zoals vorig jaar. Toen was het...
peter hok
15 juni 24
In de duivensport blijven er weinig echte...
peter hok
08 juni 24
Het weer zit niet mee dit jaar en dat is voor de...
peter hok
01 juni 24
Ik krijg regelmatig de vraag of ik tot nu toe...
peter hok
25 mei 24
Gelukkig korven we vrijdag pas in. Die dag extra rust...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new Promo185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Promo185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Promo185x75new GJBeute185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Windy.com

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40