Scan 20181216                                        Banner Duivenvaria bony kerst 2018

Nieuws

woensdag 09 januari 2019
 
 
MINNERTSGA

Postduivenvereniging De Vliegende Post in Minnertsga houdt zaterdag 12 januari een tentoonstelling waarvoor een select aantal duiven wordt ingestuurd. De tentoonstelling is in het verenigingsgebouw aan de Rispinge. De tentoonstelling begint ‘s middags om 15.00 uur. De avond ervoor worden de duiven gekeurd door een gediplomeerde keurmeester.

Tijdens de tentoonstelling is er de bonnenverkoop van duiven van gerenommeerde liefhebbers uit de regio. Wie een gokje wil wagen kan dat doen bij het draaiend rad. Het is volgens het bestuur voor zowel de duivenliefhebber als belangstellenden zeker de moeite waard om een bezoekje aan de tentoonstelling te brengen. De liefhebbers beantwoorden graag vragen over hun hobby. De tentoonstelling duurt die zaterdag tot ongeveer 19.00 uur.

Historie

Al heel lang geleden heeft de mens de rotsduif, de stamhouder van de hedendaagse postduif, tam gemaakt. Minstens 5000 jaar geleden hielden de oude Egyptenaren al duiven als huisdieren. Zonder twijfel zullen deze ook zijn vergeten, maar men roemde ook al de schoonheid en het gezellige gekoer van deze vogel.

Vooral als postduif werd het dier geprezen. De duif beschikt namelijk, over het vermogen om grote snelheden te behalen, heeft een groot uithouding vermogen of laat staan over sublieme en uitzonderlijk orientatie vermogen. Dit maakte al in oude tijden, de duif uitermate geschikt voor het veilig overbrengen van berichten. Want het ongrijpbare dier was sneller dan een hardloper of een ruiter.

Bovendien neemt de duif gemakkelijk natuurlijke hindernissen als bergen en rivieren. Zo is bekend dat de Sultan van Bagdad in het jaar 1150 een uitstekend netwerk van postbezorging van duiven bezat. Veel later heeft de wedstrijdsport zich van de duif meester gemaakt. Voor al Nederland en Belgie zijn er liefhebbers van het houden van postduiven. Wel moet erbij gezegd worden, dat het hoogtepunt van het aantal liefhebbers tanende is.

Bron

woensdag 02 januari 2019

Hopelijk heeft u met uw dierbaren genoten van de Kerstdagen. Wij wensen u alvast een fijne jaarwisseling en een mooie start van een succesvol en bovenal gezond 2019.


Bij deze de laatste uitslag van 2018. De 10 prijswinnaars van de Asduif competitie.    Zij verdelen €2.500,-


De prijsuitreiking zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 19 januari 2019

bij P.V. De Verwachting in Tiel

Aanvang 14.00 uur. Zaal open 13.30 uur


Dan reiken wij onder genot van een hapje en drankje alle prijzen uit.
Ook de stamkaarten en eigendomsbewijzen worden overhandigd.
Tevens is er voor iedere aanwezige deelnemer een attentie.

Tevens zullen wij de ringen voor 2019 uitdelen die middag.

Met sportgroeten en tot over 3 weken, 

Peter van Utrecht
Leen van Horsen 
Willem van Maren
Rini van den Bogaard
Maurice van der Kruk


 

1e prijs

NL18-3838651 wint                          € 1.000,-

Speler: Schenk-van Vugt                  € 500,-

Kweker: Joh. Ackermans                  € 500,-

 

2e prijs

NL18-3838724 wint                          € 650,-

Speler: Dick van Elst & Milan           € 325,-

Kweker: M. Smit                               € 325,-
 

3e prijs

NL18-3838646 wint                          € 450,-

Speler: A. den Hartog                      € 225,-

Kweker: Dick van Oort                     € 225,-
 

4e prijs

NL18-3838672 wint                          € 250,-

Speler: A. van Zomeren                   € 125,-

Kweker: Bas & Belinda Jansen        € 125,-
 

5e prijs

NL18-3838700 wint                         € 150,-

Speler: A. Altelaar                           € 75,-

Kweker: F. Kerpentier                     € 75,-
 

GR4R 2018, uitslag van de de Asduif competitie
GR4R 2018 Asduif
1. Schenk-van Vugt
Schenk-van Vugt 2018
2. Dick van Elst & Milan
Dick van Elst & Milan 2018
3. A. den Hartog
Arie den Hartog 2018
4. A. van Zomeren
Alex van Zomeren 2018
 
5. A. Altelaar
A. Altelaar
1. Joh. Ackermans
Joh. Ackermans
2. M. Smit
M. Smit 2017
3. Dick van Oort
Dick van Oort
4. Bas & Belinda Jansen
Bas & Belinda Jansen
5. F. Kerpentier
Frenk Kerpentier 2018
 
dinsdag 01 januari 2019

Uitnodiging tentoonstelling en nieuwjaarsbijeenkomst 2019

PV Tot Weerzien Puttershoek        Samenspel CC Hoeksche Waard e.o.

Beste Sportvrienden,

PV Tot Weerziens en het Samenspel CCHW e.o. nodigt al haar leden uit voor de nieuwjaarsreceptie in combinatie met de jaarlijkse tentoonstelling,  en natuurlijk het RAD van AVONTUUR! 

Wanneer: 4 en 5 januari 2019

Waar:  Clublokaal van P.V. Tot Weerziens Puttershoek.

Adres:  Pieter van Slingelandtstraat 16

Tijdstip: 4 januari vanaf 19.30 (aanleveren van de duiven)

  5 januari van 14.00 tot 17.00 uur

Tentoonstelling: Alle verenigingen worden gevraagd om 3 keer een 4-tal ( 4-tal = oude doffer, oude duivin, jonge doffer en jonge duivin) in te zetten. Het totaal aantal punten van de 12 duiven wijst een vereniging aan als winnaar. Tevens zal de mooiste oude en jonge doffer en de mooiste oude en jonge duivin van de show worden aangewezen. De duiven kunnen worden ingezet vrijdagavond tussen 19.30 en 21.00 uur en worden zaterdagmorgen gekeurd. Al geldt hier wel meedoen is belangrijker dan winnen!

Het Samenspel CCHW e.o. en de PV Tot Weerziens rekent erop dat ALLE verenigingen meedoen.

Als een vereniging niet mee doet, dan dit doorgeven, voor 25 december 2019 (wij gaan ervanuit dat ALLE verenigingen meedoen).

Het samenspel CCHW eo en de PV Tot Weerziens wenst jullie allemaal prettige feestdagen en alvast een heel mooi en gezond 2019. 

Wij zijn jullie graag op de nieuwjaarsreceptie met tentoonstelling.

Namens : Samenspel CCHW eo en PV Tot Weerziens, Puttershoek

Parkeertip :         Arent van Lierstraat 31 (tbv navigatie), daarna lopend door het ‘smalle”pad naar het lokaal

  Of (Arie van Drielstaat en omliggende straten)

zaterdag 29 december 2018

Op de foto staat Hendrik Koekoek met de uitgereikte bokaal.

STERKSTE NIC NATIONAAL MARATHON-VLUCHTEN VAN NEDERLAND

Zaterdag werd in Nieuwegein, op de feestelijke avond van het NPO, de huldigingen van de kampioenen 2018 op de diverse disciplines in de duivensport gehouden. Een groot en uitvoerig opgezet “spektakel” verpakt in een keurig jasje, met gezelligheid – muzikale omlijsting van diverse artiesten – hapje en een drankje – en daar tussendoor huldigen van de besten op hun métier in 2018!

Tijdens deze sfeervolle avond werd ook gehuldigd het NIC met de beste prestaties over de Nationale Marathonvluchten; St.Vincent, Dax, Bergerac en Perigueux. De punten van de eerst geklokte duif, van de eerste  drie liefhebbers over deze vluchten, tellen daarvoor in een landelijk klassement. Dus alle nationale inkorfcentra doen aan deze competitie mee.

Het NIC ZWH te Balk werd dit jaar winnaar van deze sterke competitie. Een prestatie van heb ik jou daar, en wederom een bevestiging dat het spel op de overnachtconcoursen een aanhang heeft in de Friese Zuidwesthoek met geweldig presterende duivenmelkers en dito duiven. Deelnemers vanuit Harlingen tot Joure – Sneek – Urk – Koudum – Stavoren – Warns - Balk.. en  al wie binnen dit gebied woonachtig is,  komen naar het gebouw van De PV De Blauwband gedurende het vliegseizoen  om aldaar hun duiven in te brengen bij NIC ZWH. Door de sterke spelers die al jaren in Balk komen inkorven voor de overnacht, is er ook een sportieve drang om steeds maar beter te presteren onderling. En dat leidt, ook dit seizoen, weer tot sectoroverwinningen en vele teletekst noteringen. 

Door al die sterk presterende, naar- en in Balk met hun duiven komende liefhebbers, is   over het seizoen 2018 het NIC ZWH uitgeroepen tot sterkste inkorfcentrum nationaal voor de Nationale Marathonvluchten. Een resultaat om trots op te mogen zijn!

Hendrik is één van de commissieleden van NIC ZWH, en een "stille gouden kracht" binnen het commissie team.

Hij was de vertegenwoordiger aldaar bij de prijsuitreiking namens het NIC en De Blauwband.

maandag 24 december 2018

               


 

Het zijn nu sfeervolle dagen voor Kerstmis. Het is bedompt en het is stil op straat. Een serene rust hangt over de gemeente. De schemer valt in, ten teken dat het avond wordt. Zachte miezerige regen valt als een gordijn door de kille winterlucht en zorgt voor plasjes op de straat. Nee, niks geen sneeuw die de daken van de huizen bedekt. Niks er van! Maar om in de juiste stemming van Kerstmis te komen daarvoor moet men zich afzonderen. Geen TV kijken, geen krant lezen en ook geen radio aan. Want de ellende wat er wordt gepresenteerd dat  past niet in deze tijd van vrede en welbehagen. Nee, ik wil even geen beelden van mensen in lange rijen voor het hoognodige voedsel. Ik wil ook het kabaal en het geweld van de “Gele Hesjes” niet zien in Parijs of waar ook. Ik wil welbehagen de komende dagen en geen narigheden. Maar wel heb ik 10 euro gedoneerd aan de voedselbank. Bestemd voor mensen die echt armoe hebben.  Bovendien heb ik ook nog een blik erwtensoep in de bak gedeponeerd die bij de supermarkt “Linders” geplaatst was voor de voedselbank. Een lekker bord snert gaat er bij iedereen altijd wel in dacht ik zo.  En zo zal het gebeuren dat ik met die gift heel voldaan aan het Kerstfeest gestalte kan geven. Maar toch vraag ik me ook af of de mensen die zo’n kerstpakket ontvangen daarmee de winter zullen door komen. Ik berust in mijn geweten door te zeggen dat alle beetjes helpen. Nu, met deze Kerst, ligt de halve wereld op zijn gat. Dat gedoe met die “Brexit” in Engeland is uitgedraaid op een complete wanorde. De Britse Premier Theresa May die ligt onder vuur. Wat het zal worden zal wel in 2019 uit de bus komen. Maar nu is Kerstmis aan de orde. Vrede en welbehagen voor alle mensen. We zijn het niet vergeten. En maar kerstkaarten schrijven en versturen. Naar familie en vrienden met de beste wensen voor 2019 erbij. Volgens mij is er met Kerstmis iets goed mis wel te verstaan. Het zou pas heel leuk zijn als op de vijfentwintigste een flink pak sneeuw zou vallen. Dat geeft zo’n lekker sfeertje en iets vredigs en vooral komt dan het welbehagen bovendrijven. Vrede op aarde voor alle mensen “ van goede wil ”. Het wordt gezegd en gedacht, maar is het wel zo? Mij       maken ze niet wijs dat driekwart van de mensheid kwaadwillig is. En voor degene die wel kwaadwillig zijn daarvoor moge Kerstmis van dit jaar een keerpunt zijn.

 

 Ik wens jullie een fijne Kerst en vooral een voorspoedig en gezond nieuwe jaar.  

 

Veel groeten van Pie.

zaterdag 22 december 2018

ZATERDAG 29 DECEMBER FORUMAVOND BIJ P.V.INSULINDEPOST AMSTERDAM 20.30 UUR

Wij zijn bijzonder vereerd dat onderstaande liefhebbers zitting willen nemen in ons forum.

▪️ Martijn Kramer (M.& M.Kramer) ( Kramerduiven.nl)
▪️ Richard van den Berg (Baas & Berg) (Richard Van Den Berg)
▪️ Dierenarts Stephan Göbel (v.d.Sluis-Göbel) (Göbel Pigeons)
▪️ Jan Schutte (J.Schutte en Zn.)

Deze forumavond staat onder deskundige leiding van
Jos Nijman uit Heemskerk (Jos Nijman - pigeons

AANVANG FORUM: 🕤20.30 UUR

ADRES: CLUBGEBOUW TER GOUWSTRAAT 2A,
1093 JZ, AMSTERDAM OOST

🚉ACHTER NS STATION AMSTERDAM MUIDERPOORT

ZAAL OPEN ZATERDAG: 17.00 UUR

zaterdag 22 december 2018

 

Voorwoord bestuur


Het jaar zit er bijna op. Een jaar met vele mooie momenten. Afgelopen week is er op het NPO Bureau hard gewerkt met als resultaat dat alle vaste voetringen voor 2019 naar u onderweg zijn. In deze laatste editie van Op (de) Hoogte van dit jaar onder meer de traditionele kerstboodschap, nieuws en informatie met betrekking tot de Olympiade, de Ladies League, de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen Afdeling Zeeland, de NPO en Stg. Nishoek en de activiteiten die de komende weken in het land georganiseerd worden. 

Op de website en op de Facebook-pagina kunt u mijn kerstboodschap 2018 bekijken

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 
 

Afdeling Zeeland aan de slag met GPS2021

Op 20 december jongstleden tekenden de Afdeling Zeeland, de NPO en Stichting Nishoek tijdens een drukbezochte bijeenkomst een samenwerkingsovereenkomst. Een mooi moment voor de duivensport. Tijdens de bijeenkomst werd naast het ondertekenen van de overeenkomst ook een startdocument voor vernieuwing en modernisering van de postduivensport in Zeeland gepresenteerd. 

Het is nog maar een paar weken geleden dat werd vastgesteld dat fusie geen begaanbare weg was en dat het afdelingsbestuur in deze situatie voortschrijdend inzicht had en de hulp in riep van het NPO Bestuur om met elkaar hier in Zeeland een moderne doorstart te maken. Inmiddels hebben we een samenwerkingsovereenkomst met elkaar en kunnen we nu al de contouren schetsen. Let wel de overeenkomst is geen eindplaatje maar gaat primair over het proces. Hoe gaan we stap voor stap voor stap, met elkaar op zoek naar de beste aanpassingen. 

Graag delen we de presentatie zoals deze op 20 december gegeven is. Klik hier om de presentatie te bekijken. En mocht u vragen hebben, neem dan contact op met een van de bestuursleden van Afdeling Zeeland of het NPO Bestuur.

Ook de pers was aanwezig bij dit unieke moment. En dat leverde vandaag al een publicatie op in de PZC. 

 

22 januari 2019: eindselectie Standaardklasse Olympiade
 

Op dinsdag 22 januari 2019 vindt in het verenigingslokaal van de PV Soest de eindselectie plaats voor de standaardklasse. 

De duiven van de voorselectie in Nieuwegein geklasseerd 1 t/m 6 worden die dag verwacht, aangevuld met  de door keurmeester(s) nieuwe geselecteerde duiven. De loting (pot van deelnemers/keurmeesters) voor het arrangement Poznan (reis/verblijf/tickets en Gala) voor twee personen zal deze avond gebeuren onder toezicht van u allen.

Praktisch
 • Het tijdstip van inbrengen van de duiven is 14.00 uur. Aansluitend vindt de keuring plaats en wordt het aantal teruggebracht tot vier duiven per categorie. De standaardklasse zal in totaal bestaan uit zestien duiven.
 • Om 18:00 dienen de deelnemers/eigenaars de duiven voor de sportklasse aan te leveren. Falco Ebben draagt er zorg voor dat alle Olympiadeduiven op de door hem karakteristieke wijze worden gefotografeerd.
 • Na alle handelingen en controles gaan de duiven dezelfde avond nog op transport naar Poznan (Polen). Zo worden de duiven op de meest geriefelijke wijze vervoerd door het transport zo kort mogelijk te houden.
 • De volgende dag (woensdagavond) zitten de duiven in hun kooi op de Olympiade!
 • Voor de standaardklasse: vergeet niet om per mail voor de standaardklasse opgave te doen van uw lidnummer en het ringnummer van de desbetreffende duif voor 16 januari aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit om vooraf de controle te doen of de duif aan de gestelde criteria voldoet. Wij hebben Compuclub van Balveren gevraagd de controles  op prestaties van de duiven te verrichten.
 

NPO BUREAU
Vaste voetringen 2019 zijn verstuurd

 

Een korte sfeerimpressie van de laatste grote klus van 2018: het versturen van de vaste voetringen. Inmiddels zijn alle bestellingen verstuurd en is de opslag/inpakruimte weer net zo opgeruimd als op de eerste foto.
  
   
   
   
 
 

WEDSTRIJDEN
Enthousiasme voor Ladies League

 

Tijdens de Nationale Dagen vond de aftrap van de Ladie’s League plaats. Door de belangstelling op social media wisten we al dat er wel belangstelling voor zou zijn. Maar dat er zóveel vrouwen in zouden schrijven, ging zelfs onze verwachtingen te boven:
 • 244 vrouwen schreven zich in
 • 3683 Ladies League ringen werden gereserveerd
 • ongeveer de helft was reeds lid van de NPO
 • 14 vrouwen werd lid van de NPO
Enthousiasme
Niet alleen de dames waren enthousiast, al snel bleek dat diverse verenigingen een vrouwencompetitie gaan opzetten, middels dezelfde Ladies’s League ringen. Wat een geweldige initiatieven om meer dames te betrekken in onze geliefde sport en samen naar een toekomst met duiven en saamhorigheid te gaan.

Online aanmelden
Vorige week informeerden we u in Op (de) Hoogte al over de ontwikkelingen rondom de Ladies League. Sinds gister (20 december 2018) is het mogelijk om online aan te melden voor de Ladies League en de bijbehorende roze ringen te bestellen.

Veelgestelde vragen
En natuurlijk zijn er bij de start van een nieuwe activiteit ook veel vragen. Op de website vindt u onder Ladies League een overzicht van de veelgestelde vragen met de bijbehorende antwoorden. heeft u een vraag? Check even of uw vraag er al bij staat, zodat u snel het antwoord kent. En heeft u een vraag die er niet bij staat? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij proberen uw vraag dan zo snel mogelijk te beantwoorden.

 
 
Aanmelden Ladies League
Vragen en antwoorden Ladies League
 

NPO BESTUUR
Verbetering communicatie door nieuwe versie van leden- en ringenadministratie

De nieuwe versie van Polis die onlangs geïntroduceerd is, helpt ons allen doordat we zaken digitaal kunnen organiseren. Het geeft inzicht in de voorkeuren van liefhebbers en daardoor kunnen we onze informatievoorziening verbeteren. Een duidelijke wens die we al vele malen gehoord hebben vanuit het land, vanuit afdelingen en verenigingen én waar de medewerkers van het NPO Bureau en wij als NPO Bestuur behoefte aan hebben.

Een complete en actuele database is een gezamenlijke verantwoordelijkheid en daarom roepen we iedereen op om zijn/haar gegevens te controleren en aan te vullen. 

En om in 2019 maximaal te profiteren van een goede bereikbaarheid vragen we iedereen dit te doen vóór 7 januari 2019.
Informatie m.b.t. actualiseren gegevens mijn.duivensportbond.nl
 
 

NPO BESTUUR
Bronzen NPO-speld voor Johannes Minnaard
 

De duivensport kent vele trouwe liefhebbers, liefhebbers die al vele jaren de sport beoefenen en zich vaak ook lange tijd inzetten voor de sport in het algemeen. Dit maakt onze sport uniek en elke keer zijn we als NPO weer verrast over de mooie verhalen die hier achter schuil gaan. 

Afgelopen week had Maurice van der Kruk, als voorzitter van de NPO,de eer om Johannes Minnaard te decoreren. Johannes is bijna 98 jaar en was vorig jaar 80 jaar lid van een duivenvereniging. Tot vorig jaar speelde hij nog zelfstandig, 80 jaar actief melker, dat is zelfs binnen onze sport uniek.

De sport werd Johannes met de paplepel ingegoten en op het moment dat zijn vader stopte, kwam Johannes in actie en haalde eigenhandig de duiven op de fiets terug.Mooie en moeilijke (oorlogs) jaren wisselden elkaar af. Maar de sport was altijd een belangrijk onderdeel in het leven van Johannes.

Binnen de duivenvereniging heeft men Johannes leren kennen als een enthousiaste liefhebber die voor de bestuurders altijd een ondersteunend en motiverend woord heeft.
 

DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot en met 20 december 2018
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. Klik hier voor het overzicht van de aangevraagde duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

NPO BESTUUR
Gaat u met uw duiven naar de Olympiade?
 

Wij vinden het erg belangrijk dat we vanuit Nederland de beste duiven inzenden naar de Olympiade. Tijdens de Nationale Dagen is er al een flinke groep duiven gekeurd door keurmeesters Theo Vervoort en Hans Korewijk.

Resultaat eerste voorselectie
Vanuit de keuringen op 1 en 2 december zijn de volgende duiven geselecteerd voor de eindselectie die in de loop van januari plaatsvindt. Klik hier voor de kandidaten die tot nu toe bekend door zijn naar de eindselectie voor de Standaardklasse tijdens de Olympiade.

Laat uw duiven keuren!
Komende weken zijn er nog vele tentoonstellingen in het land en daar kunt u uw duiven ook laten keuren. De beste duiven doen mee aan de eindselectie op 22 januari 2019. Heeft u interesse uw duiven te laten keuren? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan welke duiven u wilt laten keuren en waar u dit wilt laten doen.

Keurmeesters actief op zoek
Natuurlijk kunt u zelf uw duiven aanmelden. Onze keurmeesters zijn komende weken echter ook extra alert. Dit betekent dat wanneer zij bij tentoonstellingen in het land potentiële kandidaten tegen komen, ze deze voordragen voor selectie.

Win een verzorgd arrangement
En niet alleen uw duiven gaan naar de Olympiade. Als eigenaar én als keurmeester maakt u ook kans op een verzorgd bezoek aan de Olympiade in Poznan. Want wanneer u uw duiven aanmeldt - maakt u kans op een arrangement om de Olympiade in Polen te bezoeken en toppers van de hele wereld met eigen ogen te bekijken.

De keurmeesters kunnen een bezoek aan de Olympiade winnen door eigenaren van topduiven te enthousiasmeren mee te doen én op het inschrijfformulier duidelijk aan te (laten) geven dat het een inschrijving is op aanbeveling van een officiële keurmeester.   
 
Dit is de laatste editie van Op (de) Hoogte in 2018. Op 11 januari verschijnt de eerste editie van 2019. Kopij is altijd welkom. Heeft u interessante, relevante informatie die een plaats verdient in Op (de) Hoogte of www.duivensportbond.nl, stuur de informatie dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deadline voor het aanleveren van kopij is donderdagmiddag 16.00 uur voor publicatie in Op (de) Hoogte van vrijdag.
 
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden. Komende tijd staan onder meer op het programma: 

21 en 22 december 2018
 • Tentoonstelling PV Nooit gedacht in Ochten
 • Tentoonstelling + bonnenverkoop PV De Vredesduif  in St. Philipsland
22 december 2018
 • Tentoonstelling + bonnenverkoop PV De Reisduif in Bergen op Zoom
 • Hokkenshow PV Samen Sterk in Wateringen
22 + 23 december 2018
 • Tentoonstelling PV Ons Vermaak in Eerbeek
28 december 2018
 • Duivenmiddag bij PV De Streekvliegers in Staphorst
 • Puttense Kampioenendag, PV de Woudvliegers in Putten
29 december 2018:
 • 29 december 2018: Postduiven-tentoonstelling en Kampioenendag, PV Vliegensvlug in Knegsel
3 januari 2019
 • Prijsuitreiking Jeugd Peetvadercompetitie 2018, CC Eindhoven in Valkenswaard
Activiteiten in het land
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
vrijdag 21 december 2018

We zitten alweer in december…voor het eerst hebben we op Pipa een grote veiling gedaan, 40 stuks jonge duiven hebben we aangeboden. We willen alle kopers en bieders bedanken voor het vertrouwen in onze duiven. Het jaar 2018 is bijna om en de voorbereidingen voor 2019 zijn al in volle gang. Afgelopen maandag hebben we de kweekduiven gekoppeld. De omstandigheden zijn ideaal. Vooraf zijn de duiven 10 dagen bijgelicht en het koppelen ging van een leien dakje.

We hopen weer een paar topkoppels bij elkaar gezet te hebben. Een aantal bewezen koppels hebben we laten zitten zo ze zaten. Als je immers uit een koppel reeds meerdere duiven met meerdere keren teletekst of NPO overwinningen gekweekt hebt, dan laat je zo’n koppel het beste maar zitten. Althans zo is onze ervaring en zo denkt bijvoorbeeld grootmeester Jan Theelen er ook over: een koppel waar meerdere toppers uitkomen, laat dat maar bij elkaar ! Zo hebben we bijvoorbeeld “Alexia” weer gekoppeld tegen “Dolce Beauty”. Uit dit koppel kweekten we bijvoorbeeld “Alyda” (1e NPO en 8e NPO), “Alex” (2e NPO), “De 17/503” (10-30-44e NPO), de “233/17” (4e Nat. Asduif Jong Fondspiegel), maar ook de “Dochter Alexia” van Wout Spierings, en die is weer grootmoeder van zijn “Golden Prince”, 4e Nationaal Asduif Dagfond, winnaar 1e NPO Chateauroux en kandidaat Olympiade duif.


Pedigree “Golden Prince”

Op het filmpje hieronder zie je hoe Jan de NL15-1850817 Dochter Blue Brave koppelt tegen haar partner “Harry Junior” (NL16-1663140).
Dit koppelt is nog jong maar geeft samen reeds 5 verschillende teletekst NPO duiven + een winnaar van Afdeling 7 op Asse Zellik tegen 8.257 duiven.
Wat goed is komt snel zegt men, dus dan zal het goed zijn. Seizoen 2018 was bij uitstek ook een echt testjaar met veel vluchten met prachtig duivenweer, dus van dit koppel verwachten we nog veel goeds.

 

Afgelopen zomer wisten we duivin “Nikkie” naar ons hok te transfereren. Zij won de 1e NPO op een loodzware Orleans van 500 kilometer aan 1098 meter per minuut bij Jarco de Jong uit Ameide. Ook de moeder van Nikkie is inmiddels ons eigendom. De moeder van Nikkie is de NL15-1850807 en is een volle zus van de NL15-1850817 (dochter Blue Brave, vaste partner van Harry Junior en moeder van 5 teletekst duiven). Onze gedachte bij de aanschaf van deze volle zus was om haar te koppelen tegen “New Harry”. New Harry en Harry Junior zijn immers halfbroers en genetisch voor 87,5% dezelfde bloedlijnen.
Versterking van ons kweekhok hebben we dit jaar voornamelijk voorzien in bewezen duiven. Onze beide NPO winnaars  ‘Hans’ (1e NPO Gien) en “Son Cees 986” (1e NPO Chateaudun), de Nationale winnaars “Solo Warrior” (1e Nationaal Ancenis in Engeland) en “Jane” (1e Nationaal Nanteuil) en diverse andere NPO winnaars/winnaressen of asduiven zijn toegevoegd. Ook op One Loft Race gebied hebben we weer geïnvesteerd door 3 topduiven aan te kopen van de South Africa One Million Dollar Race, waaronder de 1e Knock Out winnares. We kijken er naar uit wat ze ons gaan brengen.

We wensen iedereen alvast een goed kweekseizoen toe.

donderdag 20 december 2018

woensdag 19 december 2018

Prettige Kerstdagen en een gezond 2019
 
Ad en Aartje de Jong

Subcategorieën

Nieuwsbrief Peter Boskamp

06 oktober 18
Bony Farma Pigeon Products: De filosofie achter de producten. Het uitgangspunt hierbij is het bevorderen van de gezondheid van de duiven door middel van de verstrekking van voedingssupplementen. Dit zijn...

Columnist in Spotlight

10 januari 19
Ik weet niet of U het ook heeft gezien. Ik doel...
04 januari 19
1 januari 2019. We zijn weer begonnen aan een...
17 december 18
  "Dirk stopt er mee", mijn moeder kwam met het...
23 november 18
Er speelt momenteel van alles in duivenland, de...
12 november 18
Volgens mij heeft iedereen weleens zo'n moment....
31 oktober 18
De duivensport moet geweldig zijn voor mensen...
05 oktober 18
Inderdaad alweer een tijdje niets geschreven....
20 augustus 18
Wie zong dat ook alweer? Dat liedje over die...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

15 januari 19
Beste leden van de sectie Marathon, Vanaf deze plek wil ik jullie om te beginnen een...
03 januari 19
Ik waan mij in de beginjaren veertig deel 3 Jarnac 15/07/ 2018 Andermaal weer veel...
31 december 18
Beste liefhebbers, Zoals gebruikelijk heeft het bestuur tijdens de jaarlijkse evaluatie...
29 december 18
“De winnaars van de tentoontelling”   Door Chris den Braber Zaterdag 8 december 2018 hield PV De...
IMG 7208
27 december 18
De Belgische duivensport is weer een nieuwe liefhebber rijker, in 2018 begon Patrick aan een...
26 december 18
De Woudvliegers-Putten - Puttense kampioenendag 2018 Vrijdag a.s is de Puttense...
26 december 18
De 98-jarige Johannes Minnaard ontvangt een speldje van NPO-voorzitter Maurice van der...
21 december 18
Maurice van der Kruk © Marcel Buijsse LEWEDORP - Tribunes waarop toeschouwers het lossen van...
20 december 18
Op 4 november jl. werden de kampioenen gehuldigd van onze Postduivenhouders Vereniging...
15 december 18
Hoeselt Hoe bezorg je mensen met dementie opnieuw wat levensvreugde? Laura Nijssen (22)...
13 december 18
Op Vrijdag 28 December 2018 is het zover de Puttense Kampioenendag… Vanaf 13 December...
08 december 18
Hartelijk dank! Wij kijken terug op een prachtig weekend. Twee drukbezochte beursdagen, veel...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40