Petrus Stas


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 19 april 2024 | week 16
 


Voorwoord


Vooraf
U bent van mij gewend dat ik wekelijks wat uitgebreider aandacht schenk aan een aantal onderwerpen. Dat is deze keer anders. Ik benoem kort de onderwerpen. Bij de meeste onderwerpen komt u via een link bij de uitgebreide tekst. 

Herindeling en de toekomst van onze sport
Deze week is er via vele fronten aandacht voor dit onderwerp. In deze Op (de) Hoogte vindt u alle informatie hierover. Daarnaast ontvangt iedere liefhebber deze week het Spoor der Kampioenen met ook daarin alle informatie.

Communicatie
Na het lezen van de informatie over de herindeling en de toekomst vraagt u zich wellicht af of er meer aandacht aan het werven van nieuwe leden geschonken kan worden. Ook daar is aan gedacht. Volgende week presenteren wij het communicatieplan 2024-2028.

Roofvogelproblematiek
In de Op (de) Hoogte van vorige week stond een artikel van het NPO Bestuur over de overlast door roofvogels. Inmiddels is er contact geweest met Vogelbescherming en de Werkgroep Roofvogels en is het genoemde document gedeeld met de Werkgroep Roofvogels. Het eerste positieve bericht is dat de Werkgroep Roofvogels negatief adviseert over het plaatsen van nog meer nestkasten voor slechtvalken. Ik verwacht op korte termijn een gesprek, uiteraard houden wij u op de hoogte. Daarmee is het niet langer nodig om overlast van roofvogels te melden. 

Ladies League 
Verderop in deze Op (de) Hoogte informatie over de Ladies League 2024. Daarnaast een oproep aan alle verenigingsfunctionarissen: plaats de naam van de Ladies in het betreffende veld in Winver of elke andere versie van het rekenprogramma van de vereniging. 

Persbericht 'Waarom is postduiven houden zo'n prachtige hobby'
Alle verenigingen hebben het persbericht 'Waarom is postduiven houden zo'n prachtige hobby' ontvangen met het verzoek om na het komende weekend bij de plaatselijke weekbladen aandacht te vragen voor onze prachtige duivensport. Stuur zelf een passende en lokaal herkenbare foto mee. Als alle verenigingen meedoen, kan iedere Nederlander lezen hoe geweldig het houden van postduiven is. Dat is een kleine moeite. Ik verwacht dat alle verenigingen meedoen, onze sport is het meer dan waard!

NPO Uitslagen Dashboard 
De uitslagen (Duif en Grootmeester) van alle vlieggebieden die gelden voor de Nationale Kampioenschappen zijn te vinden en te volgen via het NPO Uitslagen Dashboard. Ook via de button op de website van de NPO is het dashboard te openen. Dank aan Compuclub voor de realisatie van het NPO Uitslagen Dashboard.
Opmerking: op dit moment staan de sponsoren van de NPO Grand Prix vluchten 2023 er nog op met logo. 

Veel succes bij de start van het Nationale vliegprogramma 2024!

 
Ben Geerink
voorzitter NPO

 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR

Herindeling afdelingen en duivensport anno 2030 


In Het Spoor der Kampioenen deze week veel aandacht voor de herindeling van de afdelingen en de duivensport anno 2030. Als bestuur vinden we het erg belangrijk dat alle liefhebbers goed geínformeerd worden over de aanleiding, het doel en de plannen. Alle leden van de NPO ontvangen daarom deze week editie 12 van Het Spoor per post. En via onderstaande buttons delen we drie artikelen uit deze editie:
Link naar digitale versie Het Spoor week 12
 

LADIES LEAGUE

Start van het vliegseizoen
 

Names het NPO Bestuur - Annette Espeldoorn-Dokter 

Aankomend weekend start officieel het vliegseizoen 2024 en daarmee ook de Ladies League. Na een mooie huldiging op de Olympiade in Maastricht (zie foto’s) kunnen wij ons weer richten op een nieuw seizoen. 

Aanpassingen Ladies League 2024
In overleg met Compuclub hebben wij enkele aanpassingen gedaan voor de Ladies League seizoen 2024. Een kampioenschap berekenen voor de Ladies League over 11 verschillende afdelingen en de daarbij behorende vlieggebieden is erg lastig. Dit komt mede doordat er in sommige vlieggebieden te weinig deelname is voor de Ladies League. Daarom kiezen wij er voor om dit jaar:
 • Per afdeling één Ladies League uitslag te maken voor de NPO kampioenschappen, daar waar twee losplaatsen zijn zullen dit twee uitslagen zijn waaruit de punten gehaald worden
 • Kampioenschap 1:10 
 • Per onderdeel zal er 1 aftrekvlucht zijn
 • Er zullen per onderdeel 5 kampioenen zijn en 5 duifkampioenen
 • De onderdelen zijn Vitesse- Midfond- Eendaagse Fond- Jong en Marathon.
 
Link naar volledige artikel 'Start van het vliegseizoen'
 

WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata- en tijden


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.    
Wie lost waar
 


WEDSTRIJDEN

Nieuws vanuit the Dutch Golden Classic 2024 


Door Wim Vos 

Jawel, we gaan weer vliegen en zelfs het weer werkt mee. Gelukkig hebben we nog even tijd om onze jonge duiven goed voor te bereiden. Dat geldt ook voor de duifjes die zijn aangeschaft op de 4 verkopingen van de Dutch Golden Classic. U weet wel het jaarlijkse evenement wat in Zuid-Holland wordt verspeeld in 5 samenspelen. Dit jaar wordt het alweer de 19e keer dat dit georganiseerd wordt. Daar nemen rond de 125 liefhebbers uit Nederland, België en Engeland aan deel. Onder hen veel topliefhebbers die elk  2 duifjes aanleveren voor de verkopingen in maart. Die verkopingen brengen een mooi bedrag op wat de organisatie volledig kan besteden aan een reusachtige prijzenpot. 
Lees hier verder
 
 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen


Ik heb een Duitse duif gemeld. Waarom duurt het zo lang voordat ik hier wat op hoor?
 
Een Duitse duif kan rechtstreeks bij de Duitse Bond of via ons aan de Duitse Bond worden gemeld. De Duitse Bond informeert de liefhebber niet rechtstreeks dat er een duif is gemeld. Dit doen zij via het blad ‘’Die Brieftaube’. De ontvangen ringnummers worden gepubliceerd in de eerstvolgende uitgave van dit blad. De liefhebbers houden dit in de gaten om te kijken of er een duif van hen is gemeld. Omdat ‘Die Brieftaube’ om de 14 dagen wordt uitgegeven, kan het voorkomen dat pas twee weken na de door de Duitse Bond ontvangen melding het ringnummer gepubliceerd wordt.
 
Dan is het te hopen dat de eigenaar het opmerkt en reageert hij/zij snel. Wij ontvangen ‘Die Brieftaube’ op ons kantoor. We kunnen nakijken of het ringnummer is gepubliceerd.
Mocht de eigenaar niet reageren, dan is hieronder uitgelegd hoe een Duits duplicaat aan te vragen. Deze tekst komt uit ‘Die Brieftaube’.
 
Korte vertaling: een brief sturen naar de Duitse Bond waarin is aangegeven welk ringnummer het betreft en in welke editie van het blad het is gepubliceerd.
 
Gegevens Duitse Bond:
Verband Deutscher Brieftaubenzüchter E.V.
Katernberger Strasse 115
D-45327 Essen
Duitsland
Tel. 0049 020187224
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 

ALGEMEEN

NPO Uitslagen Dashboard: handige button op Homepage

Onlangs introduceerden we de eerste versie van het NPO Uitslagen Dashboard. Inmiddels is er een aantal verbeteringen doorgevoerd én is het dashboard ook eenvoudig bereikbaar via een aparte button op de Homepage.

Werk in uitvoering
Het Dashboard is volop in ontwikkeling. Komende weken werken we aan de puntjes op de i. Zijn er zaken die opvallen of missen? Laat het weten door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We verzamelen de feedback en bespreken dit met CompuClub om te zien of en hoe dit verwerkt kan worden. 

Terug naar inhoudsopgave

NPO Uitslagen Dashboard
 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen

Wekelijks publiceren we in Op (de) Hoogte een overzicht van de bonnenverkopen die bij ons bekend zijn. Ook op de website vindt u een actueel overzicht van bonnenverkopen (van verenigingen/afdelingen/NIC's).


Pigeon.com

Terug naar inhoudsopgave

Actueel overzicht bonnenverkopen
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

AGENDA

Activiteiten in het land


Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten

 

21 april | Stg. Marathon Noord | Soest

Stichting Marathon Noord. Zaalverkoop 30 tot 40 speenklare jongen van Nederlandse top op de Marathon en enkel Dagfond. Locatie: PV Soest - Zaal open en bezichtigen vanaf 12.00 uur. Start verkoop: 13.30 uur. Voorbieden op www.pigeoncom.com.

Terug naar inhoudsopgave

 

PROMOTIE DUIVENSPORT

NPO Update verstuurd aan secretarissen: aandacht voor start van het seizoen
 

Door Gerrit Knol

Aan het begin van het jaar heb ik aan de lezers van het Spoor gevraagd om reacties over het gebruik van de toolkit van de NPO en de promotie rondom de Olympiade. Ik kreeg feedback van Kees Grinwis te Ouddorp hoe zij daarmee omgegaan zijn. Mooi om te zien dat we aan promotie blijven doen. Dat leidde mij tot de volgende inspiratie.
 
Om e.e.a. een vervolg te geven en aan onze buitenwacht te laten zien dat de sport nog volop leeft, heb ik in overleg met NPO bijgaand artikel opgesteld. Dit artikel is verstuurd via een NPO Update naar alle secretarissen met het verzoek dit bericht, aangevuld met lokale informatie / uitslagen  en een leuke foto naar de plaatselijke (week)krant.
 
Als iedere club hier gehoor aan geeft kunnen we op deze wijze onze sport weer eens mooi voor het voetlicht brengen. De tekst is kant en klaar, u hoeft hem alleen aan te vullen met uw clubgegevens. Indien het succesvol verloopt zal ik in de loop van het seizoen, wanneer er een passend moment is, nogmaals het voortouw hiervoor nemen.
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 18 april 2024
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

 

2024

 • 1 mei 2024 - Extra NPO Ledenraad (herindeling / duivensport anno 2030
 • 23 november 2024 - NPO Ledenraad
   

2025

 • 8 maart 2025 - NPO Ledenraad
 • 22 november 2025 - NPO Ledenraad
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

Nieuwsbrief Peter Boskamp

duif orni oog
19 mei 24
Luchtwegaandoeningen vormen tijdens het vliegseizoen samen met het Adeno-coli-complex de grootste bedreiging voor de gezondheid van de duiven. Een fikse uitbraak van het ornithose-complex kan in...

Columnist in Spotlight

30 april 24
Ik heb het knap lastig dezer dagen . Ik was het...
04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40