Zaterdag 14 april - Kapot kunstgebit -

Vanmiddag aan het supporteren bij loftmanager Marije, maar man man wat was ik blij dat mijn fladderaars binnen zaten. Kon nog snel, mwoah, met de mountainbike Nijemirdum op en neer om de aankomst van de lokale winnaar mee te maken. Bij aankomst was het al klappertanden van de dalende warmte. Zal je vertellen, moest mij aan het koude flesje gerstenat vastpakken om enigszins warm te houden, en daar zat de condens al op, kun je nagaan. Was wel leuke middag, ouderwetse afdeling Friesland vlucht met veel te lange concourstijd en lage snelheid. Kon ook niet anders, lossing uit het zuidoosten met toch stiekem pittige westen tot noordwestenwind, half op de kop voor de kusstrook bewoners. Aan de aankomsten al te zien dat de grote groepen waarschijnlijk via de Ketelbrug de provincie zijn binnengekomen, waardoor ze met een grote bocht uit het oosten tot noordoosten terug kwamen. De latere aankomsten vanuit het westen, mogelijk al een rondje IJsselmeer in de vleugels. Ben je programmaman, ja dan moet je wel meedoen, wie weet over 3 weken alles in de regen, dan hebben de laat instappers gewoon pech.

Weet je wat opvalt, misschien alleen in Friesland of juist bij ons hier in de Zuidwesthoek. Er komen steeds meer duiven aan de start zo lijkt het wel, bijzonder toch? Echt waar, in mijn jeugd kwamen er hoogstens 3000 aan de start, nu gaat het richting de 4000 en het aantal deelnemers is ook niet lager, bijzonder toch? Kun je denken, ja die fondduiven moeten nu allemaal over de antenne, maar die had je toen niet, dus gaat mooi niet op. De sport veranderd, accepteer het maar. Negatief zuigen is zo gemakkelijk, een sterfhuisconstructie accepteren stelt ook weinig voor, ergens naartoe motiveren is lastiger, toch mag het hoor. Sport en hobby gaat over beleving, hoeft niet nep overdreven vriendelijk te zijn, begint in ieder geval bij het benaderen van bijvoorbeeld het aantal dat je thuis krijgt. Vragen naar hoeveel je nog kwijt bent, of hoeveel er nog onderweg zijn geeft al een andere inslag. Dat gejank over kromsnavels, natuurlijk heb ik er ook aandacht voor, en ja er zijn veel meer dan 20 jaar terug. Ik zit aan de rand van een flinke bosgebied, met bijna alle soorten rovers op de loer in de lucht zowel als op de grond. Vervelend genoeg allemaal. Andere kant, het is wel de natuur ook al is het natuur met een hek er omheen. Er mee omgaan kan ook anders, er op selecteren bijvoorbeeld, mijn ervaring, mijn mening, ook al is niet iedere aanval te voorkomen, ook niet door selectie. Wat denk je van het effect van de meldsite, betrokkenheid en moderne beleving van de sport.

Ongehoord dat er nog volk is dat stuitert omdat ze de lossingen niet meer op teletekst kunnen volgen, handjes boven het hoofd houden omdat men niet weet hoe internet werkt. Denk je werkelijk dat die over een paar jaar nog meedoen? Rooksignalen dan maar. Dan zijn Friezen wel heel bijzonder vooruitstrevend volk, want werkelijk iedereen meldt zijn of haar duiven digitaal op de site. Het gaat niet om een verplichting, wel mag je medewerking verwachten, meegaan in de vaart der volkeren, of denk je dat wij geen grijze brigade hebben hier? Elektronisch constateren is er ook volledig doorgekomen, ja dat was makkelijker, en live melden niet zeker? Waarom eenhoksraces opleven in de neergaande markt? Live uitslagen, live beelden, filmpjes, interactie, betrokkenheid, onder de noemer beleving.... 

Zou het toeval zijn denk je dat de afdelingen die het meest vooruitstreven zijn, het minste achteruitgang in leden en aantallen duiven hebben?  Kies voor kwaliteit in beleving, blijft het langst houdbaar denk ik, wat denk jij?


Donderdag 12 april - flieperdehiephoelaaa -

Mooi, als je steeds jonger wordt, ja de kalender werkt tegen alleen de looks in het voordeel, en al jaloers? De mountainbike is weer in stelling gebracht, hardloopschoenen beginnen te slijten en 'Two and a half men' wordt voor de 20e keer herhaald op Veronica, kortom het vliegseizoen gaat bijna beginnen. Vond het nogal fris vandaag, blij dat ik nog niet onder spanning sta voor de eerste keer inkorven, weet nog niet eens hoe ik ze in het lokaal krijg? Had vorig jaar nog een combo, andere situatie nu, wordt passen en meten, heb nog een paar weken. Jaarlingen vonden het ook fris, wel trekken de duivinnen een half uur volledig uit beeld, ouderwets en de laatste twee seizoenen niet meegemaakt. Zou toch mooi zijn al weer een deel van het lek wordt gedicht, lijkt het wel op in ieder geval. Tot volgend weekend mogen de overjaarse broeden op eieren, sluiten daarna aan bij de jaarlingen in de trainingen en hop de grote mand in. Opleren of africhten komt er vast niet aan te pas, zal wel laag zoeken worden op de uitslag, geklokt wordt er wel, of het er nou uitziet of niet. Ik heb de machinerie dus dan maar gebruiken ook, maakt mij niets uit of een ander 'mijn puntenduiven' pakt, veel plezier met de lolly. Als ze maar verbeteren in de weken daarna, vooraan melden zal er niet in zitten, mooi zo laten. Zaterdag maar even supporteren, waar moet ik nog bekijken, skybox of noordtribune, beide kan ook toch, leg ik nog wel eens uit?

 


Dinsdag 10 april - Too good not to -

Zo dat voelde wel heel erg als een rondje rennen in de zomer, zweten als een bever, otters zijn pas vervelende beestjes schijnt, maar niet doen dan. Te mooi weer om niet te gaan rennen, naja wat voor rennen moet doorgaan, ik ga vooruit en niet zo langzaam dat ik terug in de tijd reis, best genoag. De eierenregen is dag of drie begonnen, zitten nog niet allemaal, hoe anderen dat allemaal doen geen idee. Ze blijven binnen deze dagen, iets te link met zwangere duivinnen rondjes doen in het voorjaar. Ze hangen dan aan de buitenkant van de groep en met eigen ogen vaker dan mij lief gezien dat de rover dat ook ziet. Die doet aan kansberekening en leert snel wat de makkelijk grijpbare zijn. Denk je dat ik spoken gezien heb prima, gewoon goed opletten en redeneren, mogelijk klinkt het dan wat minder belachelijk, snap je het dan nog niet, veel succes met de blokkendoos, maar dat zal wel al te hoog gegrepen zijn om die te begrijpen. Gras groeit hard, schijnt dat het vrouwenvolk overkookt als de man gaat maaien, maar goed dat wij kunstgras hebben en ik niet weet hoe zo'n ding werkt, emancipatie is hier ook doordrongen, tot de rand van mijn ligbank.. uitkijken naar tsjempionsliek zo.. 

Laat het mooie weer verder maar niet naar de kop stijgen, goed de eerste boerenzwaluwen zijn er al, enthousiasme al groot bij velen, kop erbij, het is nog lang geen juni. Heb allerlei systemen getest en doorstaan, vroeg starten is vroeg pieken maar of je begin augustus nog verwacht er te staan, kan wel eens tegenvallen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, daarom zijn het uitzonderingen, zou niet op dat succes willen leunen als de waarheid of een garantie. Dus nog maar de rem er op, is wel eens lastig, gaat mij nu wel gemakkelijk af trouwens. Ploeg jongen groeit wel snel trouwens. Vorige week voor het eerst aan de myst, was een beetje laat, volgende dag stonden ze in de lucht zonder op te jagen, bijzonder toch? Reclame maken is niet zo lastig, moet wel ergens over gaan natuurlijk, lucht verkopen gaat het best als je geperste zuurstof in gasflessen kan krijgen, gouden handel, met eigen ogen gezien in een ver verleden in de zandbak, avonturen.     

Nieuwsbrief Peter Boskamp

28 december 19
Handige Tips Nu er de laatste tijd zo veel te doen is over de diverse virussen die onze duiven belagen, zouden we haast de ‘eenvoudige ziekten’ van de duiven vergeten. Toch moeten we ook aandacht...

Columnist in Spotlight

26 februari 20
           Jongen van de 2e ronde kwekers Voorjaarsbeurs Nu het...
19 februari 20
Jongen 2020 in eigen hok Storm Wat het weer...
12 februari 20
Deel van de Kampioenen Fondclub Utrecht Fondclub De...
05 februari 20
     Oudste jongen van 14 januari 2020 Corona /...
29 januari 20
                                  Christian v d Wetering kreeg de felicitaties...
22 januari 20
                                      Gezellig op net uitgekomen jongen Op naam zetten Door...
15 januari 20
Jonge duivenhok weer schoon Brief De vorige week...
08 januari 20
Kweekdoffer op de eieren   Branden Na weer veel...
01 januari 20
U allen een gezond en sportief 2020 toegewenst Het jaar...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

22 januari 20
  Wij, Erica Saarloos en Monique Gielen vinden dat de dames in ons samenspel niet achter...
19 januari 20
Trijntje van Ham is in Rotterdam bekend geworden als 'het duivenvrouwtje'. Jarenlang...
18 januari 20
De duiven van St. Vincent werden toch vrijdagmiddag gelost rond 14.30 in St. Vincent....
16 januari 20
De  Sterrenshow 2020  is op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2021. U alvast een voorspoedig en...
13 januari 20
  Afgelopen weekend huldigde de ZLU haar vluchtwinnaars en kampioenen van het zware...
03 januari 20
Elk jaar is het een verassing wie nu uiteindelijk de kampioen wordt van de oude duiven...
01 januari 20
Bij deze de 2e serie van 36 prijswinnaars van de vierde vlucht van de 2019 editie.   De...
29 december 19
In deze Riviera hal van de Rotterdamse diergaarde Blijdorp werd jaren aan één de...
23 december 19
Breaking News. Vooraankondiging Totale verkoop Jan Schreurs Nieuw Vennep Één van de...
Kenny De Tobel en Roger van Doorslaer, respectievelijk het jongste en oudste lid van Union Opdorp. “De duivensport is de schoonste die er bestaat”, menen ze.
20 december 19
“Het koeren van een duif, dat is het mooiste geluid op aarde” Geert De Rycke Kenny De...
17 december 19
Hieronder ziet u de foto,s van de feestavond 2019 Klik hier voor...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40