Artikelen

Voorwoord


De coronacrisis duurt voort. Het allerbelangrijkste is en blijft natuurlijk de gezondheid van ons allemaal. Als bestuur van de NPO houden we het nieuws nauwlettend in de gaten en informeren wij u zodra er meer bekend is over o.a. het vliegseizoen. 

Verder willen wij u er op wijzen dat het belangrijk is om de overschrijvingen van uw duiven aan te vragen. Dit om te voorkomen dat we geen ophopingen krijgen van de duplicatenaanvragen op het moment dat we eventueel kunnen starten met vliegen. Hierover meer in deze editie van ODH.

Draag zorg voor uzelf en voor elkaar!

Maurice van der Kruk, Esther Noorderijk, Frederik Dekker, Willem van Breene
NPO Bestuur
 
 
 

NPO BESTUUR
Ontwikkelingen volgen en verantwoordelijkheid nemen


Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen afgekondigd om het rondwarende coronavirus te beteugelen. Er leven onder de liefhebbers veel vragen. Gaat het seizoen wel van start? Zo ja, wanneer dan en hoe gaat dit georganiseerd worden.

We begrijpen als bestuur deze vragen. Het bestuur volgt het nieuws en de eventuele mogelijkheden op de voet. We zijn hierbij niet alleen afhankelijk van de Nederlandse overheid, maar ook van de Belgische, Franse en Duitse overheid. Deze hebben momenteel een streng(er) beleid. 

Wanneer er meer duidelijk is over een mogelijk vervolg over de invulling zullen we in contact treden met de vertegenwoordigers van de afdelingen, platforms en secties, zodat iedereen dan ook weet wat wij met elkaar aan activiteiten gaan ondernemen. We komen rond 6 april met een nieuwe update. 

In België en Nederland wordt namelijk op 5 en 6 april gekeken naar de stand van zaken. Duitsland volgt ook. Frankrijk is één van de zwaarst getroffen landen. Er gelden maatregelen dat mensen een uur per dag van huis mogen in een straal van 1 km, wanneer nodig. Boetes worden opgehoogd en de verwachting is dat dit nog zeker enkele weken zal duren. Eventuele maatregelen worden dan aangescherpt, verlengd of versoepeld.  

Tot die tijd vragen wij u: 
  • Leer geen duiven op. Het is in Nederland niet verboden, maar het is uw maatschappelijke taak bij te dragen om het virus in te dammen. In België mag er niet worden afgericht. 
  • Organiseer geen bijeenkomsten of vergaderingen in welke vorm dan ook.
  • Neem maatregelen om later in het seizoen eventueel alsnog op een verantwoorde manier met de oude duiven te spelen.
    Tip: Volg adviezen op van bekende duivencoaches.
  • Help oudere liefhebbers waar kan en nodig. 
Nu het mooie weer aanbreekt en er niet gestart kan worden met opleren en spelen van de duiven, voelt dat voor een duivenliefhebber erg tegenstrijdig. Toch vragen we u allen bewaar de rust.

Let op uw gezondheid en op dat van uw medemens. Help oudere mensen en liefhebbers waar mogelijk. Dit is momenteel het belangrijkste voor u zelf en de maatschappij.  
 

NPO BESTUUR
Ophokplicht commercieel gehouden vogels geldt niet voor postduiven

Met ingang van 12 februari 2020, heeft minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor heel Nederland een ophokplicht ingesteld voor alle bedrijven die commercieel pluimvee houden. De maatregel werd genomen naar aanleiding van een uitbraak van vogelgriep (aviaire influenza) op een hobbylocatie bij Bretzfeld, Duitsland. Postduiven vallen niet onder commercieel gehouden pluimvee en mogen daarom gewoon uitvliegen.

Recente publicatie
Rijksoverheid heeft recent een update geplaatst. Daaruit blijkt dat er op dit moment geen andere gevolgen zijn. Dat betekent dat we onze duiven gewoon mogen laten vliegen. 

Klik hier voor de publicatie van Rijksoverheid
 

NPO BESTUUR
Terugblik op FCI-vergaderingen


Eind februari hebben de FCI-vergaderingen plaatsgevonden in Houten. Een deel van de verslagen vindt u hier:
 
Notulen vergadering 'Statutes & Law committee'
Notulen vergadering 'standard comission'
Organisatie FCI Olympiade - minimumnormen en modaliteiten
Beoordelingsinstructies
 

NPO BUREAU 
Update over WK in Arad 


Door Jo Vos 

Beste duivenvrienden,

Hier even een update betreffende het deelnemersveld voor het WK te Arad. Zoals afgesproken zijn de eerste vijftien deelnemers, die gereageerd hebben geplaatst voor het komende WK (natuurlijk is alles afhankelijk van het verloop van de corona-crisis). De duifjes moeten eind mei klaar zijn voor verzending. Deelname is gratis, exclusief 10 euro p/d transportkosten. Nadat er meer duidelijkheid verschaft wordt door de diverse overheden van de betrokken landen, informeer ik u zo snel mogelijk over de details. Nu is alles nog te onoverzichtelijk.

De lijst van deelnemers: Bas v. Beveren, Henk Schepens, Thijs Boomkamp Jan de Jonge, Ap Peters, Sjaak Buwalda, Bas Giltay, Patrick Elsbergen, Frank Kerkhoffs, Mike Smeets, André Siegerink, Chris Elderbroek, Johan Meulendijks, John Stoffer en Peter Spiljard.

Willen deze mensen hun deelname nog even bevestigen via de mail, dan is de deelname definitief. Indien u niet of te laat reageert, kan ik uw plaats overdoen aan de eerstvolgende op de reservelijst. Graag voor zaterdag 4 april. Voorlopig geen transportkosten overmaken in verband met de huidige onzekerheid!

Met vriendelijke sportgroet,
Jo Vos
 

NPO BUREAU 
Bonnenverkoop voor ernstig ziek meisje 


Door Simon Zeeman

Anja Rizvic uit Swifterbant is slechts 5 jaar oud. Zij is getroffen door een zogenaamde 'hamartoma tumor' in haar hersenen. In Nederland is er helaas geen behandeling mogelijk. De noodzakelijke behandeling kan wel in de VS gedaan worden, namelijk in Mephis (Tennessee).

De behandeling laat de tumor mogelijk slinken en daardoor zal Anja van haar hoofdpijn afgeholpen kunnen worden. Anja is net als alle andere meisjes van vijf jaar. Ze wil graag prinses of superheld worden, met vriendinnetjes spelen en vindt school leuk.

Steun jij als duivenmelker dit initiatief?
Om haar te helpen is geld nodig. De kosten worden rond de €10.000 geschat. Een gedeelte daarvan is reeds via een doneeractie opgebracht. Het is onze hoop dat wij als duivenmelkers klaar staan om dit jonge meisje te helpen.

Henk Strijker en Bertram van Zuiden hebben het initiatief genomen om een bonnenverkoop op te zetten. Bertram heeft dag en nacht naar schenkers voor bonnen gezocht. Daar is ruim gehoor aan gegeven, maar liefst 120 bonnen zijn er beschikbaar gesteld. Internationale- en regionale topbonnen, zoals Jelle Jellema Nijverdal, Hans en Evert-Jan Eijerkamp Brummen, Leon Roks Standaardbuiten, Marcel Sangers Eefde, Ineke en Adrie van Rhee Alblasserdam, Rekker-Westra Berlikum en nog heel veel meer. Daarnaast nog een splinternieuwe spoetnik van Dirk Verleun.

Om het geheel te organiseren is de hulp ingeroepen van Jacco van Grol en Simon Zeeman. Zij hebben monnikenwerk verricht door al deze bonnen te beschrijven, aan te kleden en op de website te zetten. Dit alles is in 1 week in elkaar gezet. De website www.npoauction.com heeft gratis haar medewerking verleend voor de verkoop. De verkoop gaat zaterdag 21 maart om 19.00 uur online en eindigt op 4 april om 21.00 uur.

Wij zijn ons er van bewust dat door de snelheid van de organisatie er foutjes kunnen zijn ontstaan. Meld deze dan per app of mail aan Bertram van Zuiden 06-42451288 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Telefonisch doorbellen levert altijd nieuwe fouten op. Heeft u een technisch probleem met de site, bijvoorbeeld met het inloggen bel dan even met Simon Zeeman 06-23801027.

Wij danken iedereen voor hun toezeggingen en hun medewerking aan wat dan ook. We wensen u en onszelf succes met de verkoop, niet in de laatste plaats om Anja te kunnen helpen, dat zou heel fijn zijn.


Namens de organisatie,
Bertram van Zuiden

 
 

AGENDA

Activiteiten in het land


In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de activiteiten te annuleren en de richtlijnen van het RIVM te volgen. 
 

NPO BUREAU
Aanvragen duplicaten en overschrijving ringnummers 

De medewerkers van het bureau signaleren dat er op het moment ineens veel minder duplicaten worden aangevraagd ten opzichte van voorgaande jaren. De reden zal ongetwijfeld zijn dat de vluchten nog niet doorgaan in verband met het coronavirus. Realiseert u zich dat, ondanks dit feit, u altijd een eigendomsbewijs of een duplicaat van een duif moet kunnen tonen?

Het advies is, indien u geen eigendomsbewijs ‘meer’ heeft van een duif, zo snel mogelijk een duplicaat aan te vragen. Wacht niet met de aanvraag totdat de vluchten alsnog starten. De kans is dan aanwezig dat het bureau ontzettend veel aanvragen tegelijk ontvangt waardoor het langer kan duren voordat het in behandeling genomen kan worden. Het duurt altijd ongeveer 4 weken voordat het duplicaat kan worden verstrekt. Het maakt hierbij niet uit of de duif van u zelf is of van een andere liefhebber was.

De kosten voor een duplicaat zijn 5 euro per stuk. Vraagt u meer dan 5 duplicaten aan, dan geldt vanaf de zesde aanvraag een ander bedrag, namelijk € 2,50. U kunt het geld overmaken op ons nummer NL51INGB0000019666, t.n.v. NPO met vermelding van het jaartal, ringnummer en uw verenigings/lidnummer. Na ontvangst van uw betaling wordt uw verzoek in behandeling genomen.

Middels uw account op de site www.npoveenendaal.nl kunt u ook duplicaten aanvragen. Na het inloggen klikt u op de button 'Mijn duplicaataanvragen'. Na aanvraag van een duplicaat kunt u de betaling met iDeal doen. De aanvraag gaat dan gelijk in behandeling.

Ook de overschrijving van ringnummers kan op dit moment gewoon doorgaan, al is de uiterste datum van 1 april opgeschoven. Ook hier raden we aan: wacht niet tot de vluchten weer beginnen!

Voor uitleg hoe u online kunt overschrijven, kunt u kijken op: https://www.duivensportbond.nl/inloggen/ringen/ringnummers-op-je-eigen-naam-registreren .

 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 26 maart 2020

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Duif stapt uit bij station Duivendrecht


In deze crisistijd mag een glimlach op ons gezicht niet ontbreken. Hieronder een leuk YouTube filmpje van een duif die uitstapt bij station Duivendrecht. 
 
 
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

nbpigeon
17 oktober 20
GezondheidDe prijzen voor het komende jaar worden tijdens de ruiperiode gemaakt. Dat feit verkondig ik al jaren. Regelmatig hoor ik nog, dat liefhebbers na de vluchten een tijdje afstand nemen van de...

Columnist in Spotlight

rogier 21
25 oktober 20
Lissewege 21 oktober 2020 Op 12 oktober...
rc1010
12 oktober 20
Mijn vader zei dikwijls....AN  JE EIGEN ZELVEN ,...
roger 24 9
27 september 20
  Het seizoen zit er op . Tijd voor een overzicht...
rc9 9
10 september 20
Een dagboek in schuifjes. Ik ga er vandaag al...
RC31 8
05 september 20
  ADRIAAN VAN DEN HOOF .Acteur en de populaire...
charles
25 augustus 20
Duivensport is bikkelhard. Ik ga even terug in...
rc16 1
19 augustus 20
Dit wordt een moeizaam geschreven  dagboek . Ik...
roger 29 7
30 juli 20
Ik ga er geen doekjes om winden . Het was...
Roger
22 juli 20
Duivendagboek 19 juli 2020   Elk jaar krijgen we...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40