Artikelen

Het seizoen van 2019 dat ligt alweer achter ons en als we daarop terug kijken dan is dat verlopen in goede en slechte tijden. En in beide gevallen had daar de weersgesteldheid mee te maken. Zoals als zo vaak was het bij de eerste vluchten weer te nat en te koud en in de zomermaanden veel te heet. Dat had tot gevolg dat enkele vluchten werden afgelast en heel wat keren aanpassingen in het programma moesten gedaan worden. Het is voor het afdelingsbestuur een hele klus geweest om het vluchtprogramma in goede banen geleid te krijgen. Met het nodige kunst en vliegwerk is hun dat gelukt en daar mag wel even aan terug gedacht worden. Hoewel er niet over rampvluchten gesproken kan worden is het toch een feit geweest dat veel duiven hun hok niet meer bereikten. Vooral bij de jonge duiven werden op onverklaarbare wijze grote verliezen geleden. En waarom? Het juiste antwoordt daarvoor dat weet niemand te geven en heel waarschijnlijk zal dat verschijnsel een raadsel blijven. Het is een mysterie! Maar ondanks dat allemaal heeft het seizoen heel wat fijne en goed verlopen vluchten gekend. Meer goeie dan slechte! Vluchten waaruit geweldige winnaars voortvloeiden en een heleboel liefhebbers die bijzonder succesvol waren. Zoals het winnen van een titel of een andere ereprijs bij Wefo-Limburg. Het is natuurlijk weer logisch dat deze geweldenaren op 14 maart volgend jaar, tijdens de kampioenen dag van de Wefo in het Maaslandcentrum te Elsloo, een grootse huldiging krijgen. Net als de vele andere keren zal het daar dan weer gaan daveren. Het applaus zal dan weer oorverdovend zijn als de kampioenen op het erepodium staan. En dat zijn ………

Vitesse kampioen: De Gebroeders Rings uit Meerssen die op hun eigen wijze weer de nodige sensatie in de concoursen brachten. Het zijn de reuzen bij de Wefo. De broers zijn in elke vlucht blikvangers geweest. Niet alleen omdat ze met veel duiven deelnamen maar nog meer wat ze daarmee presteerden. En bij heel wat vluchten werd men met stomheid geslagen hoe het bij hun duiven regende. Het was schering en inslag dat ze welhaast bij elk vlucht in de kop zaten met daarbij ook nog een hele lange rits andere prijzen. Een aaneenschakeling van prijzen die vaak tot de verbeelding spraken. Met hun fantastische successen en de overwinning op Melun van 12 mei en met de titel van Vitesse Kampioen kunnen de broers terug zien op een rijk duivenseizoen.

Vitesse hok kampioen. De familie Jacob uit Beek dat zijn vaste winnaars in het duivenspel. Het is een vaststaand feit dat ze bij de Wefo ieder seizoen bij de kampioenen zijn en als winnaars het Goud om de nek krijgen gehangen. Op de vlucht van Chalon op 29 juni met in het concours 842 duiven en op de vlucht van Rethel van 7 september met 1985 duiven, kwamen ze als trotste winnaars uit de bus. Als er op deze twee vluchten een naam bleef hangen dan was het wel die van de Familie Jacobs. Na diverse keren ook met zilver en brons te zijn getooid met veelal een staart aan prijzen erbij mogen de “Jacobsen” spreken van een succesvol seizoen. Met de titel van Vitesse hok Kampioen en 3e kampioen Koningschap gaan ze bij de Wefo de boeken in.

Midfond kampioen Iedereen die weet dat Jean Hornesch uit Cadier en Keer een melker is die ieder seizoen bij de Wefo de concurrenten wel ’n paar keer laat sneuvelen. Bij het huldigen van de kampioenen zie je hem ieder seizoen op de rode loper naar de eretribune lopen om geëerd te worden. Zo zal dat op 14 maart a.s. in Elsloo dan ook weer gebeuren als hij op het podium wordt geroepen met het behalen van het Midfond Kampioenschap en het winnen van twee wedvluchten. Namelijk op Sens van 1 juni en op Gien van 15 juni, met respectievelijk 1246
en 1305 duiven in de concoursen, was hij weer baas boven baas. Toen ging hij voor Goud en haalde dat ook binnen. Twee medailles die er niet lagen om zo maar op te rapen maar waar fel om gevochten werd en die voor Jean weer een paar mooie parels aan zijn toch al rijke kroon zijn geworden.

Wefo Cup Winnaar en Midfond Hok kampioen. De naam van Dennis Veugelers uit Nieuwstadt staat voor altijd in het Kampioenenboek van de Wefo. Dat hij met het winnen van de Wefo-Cup geschiedenis schreef dat is met blijdschap door hem heen gegaan. Dat schrijf je sowieso als je een monument wint. Het is bij lange niet gemakkelijk om de fel begeerde Wefo Cup te winnen. De erelijst van Dennis bij de Wefo in het seizoen van 2019 is zeer bijzonder. Hoe blij kun je zijn met ereprijzen waar je thuis je hele kamer mee kunt versieren? Superlatieven schieten te kort voor de beste speler van het seizoen van 2019 bij de Wefo. In zijn duivenspel op hoog niveau deed hij dingen waar alleen de grote kampioenen toe in staat zijn. Dennis ging als eerste door het lint op de vlucht Chimay op 6 juli en op de vlucht Melun van 19 augustus en zijn prijzen percentage over het gehele seizoen is weer bijzonder goed geweest. Hij zal de “ ster” op de kampioenen dag in Elsloo zijn en als het “Limburgs Volkslied’ zal klinken als hij op het erepodium staat dan zal hem dat beslist niet onberoerd laten. En dat zwelt nog aan als hij gelauwerd wordt voor de andere gewonnen kampioenschappen zoals: 4e Eendaagse fond, 2e Eendaags Hok kampioen, 2e Keizerschap, 2e en 4e Jonge duiven Kampioen, 3e As jonge duiven. Dat betekent dat Dennis het hele seizoen verspreid en groots met zijn duiven heeft gepresteerd. Het kan haast niet beter!

Eendaags Fond Kampioen De combinatie Jo Hendriks & Zoon uit Nijswiller hadden dit seizoen weer trefzekere pijlen op hun boog. Nog niet vaak speelde iemand het klaar om in een provinciaal concours van een zware eendaagse fond vlucht het Goud-Zilver en Brons te winnen. Het is nog sterker! Jo en Florian die deden dat zelfs twee keer. Hun schokkende overwinningen op de vluchten Chateauroux en Argenton die zorgden voor een plotse statusboost van deze twee klassiekers. Het winnen van 1-2-3-4-5 van Argenton en 1-2-3 van Chateauroux dat waren hun twee grootste hoogtepunten van het duivenseizoen. Het bracht een spektakel teweeg die in heel duivenland hoorbaar was en de boventoon voerde. Hun overmacht op die twee moeilijke klassiekers was zo groot dat het deed denken dat ze boven hun eigen kunnen uitstegen. Met het winnen bij de Wefo van het 1e Eendaags fond kampioenschap, het 3e Eendaagse hok Kampioenschap en het 3e Keizerschap dat maakt dat op 14 maart volop de schijnwerpers op hun gericht zullen zijn en hun triomf een extra cachet zullen geven. Fluitend zullen ze na de Show naar huis gaan!

Eendaags fond Hok kampioen en Keizerschap. In de maand juni werd de naam van Jan Deliege uit Vijlen in één adem genoemd. Omdat die het huzarenstuk uithaalde om kort na elkaar twee knoerten van vluchten te winnen. Dat waren namelijk de klassiekers Mont Lucon op 8 juni en La Satourain op 22 juni. Als een mokerslag sloeg toen de hitte in je gezicht toen deze vluchten plaats vonden. Toen liet Jan zien dat hij vanuit de meest extreme situatie met zijn duiven topprestatie kan leveren. En om met die successen nog mooier voor de dag te komen plakte hij daar ook nog Vierzon van 3 augustus aan vast. Het is voor een deel talent, maar vooral ook door de kwaliteit van zijn duiven. De menige provinciale overwinningen die Jan in zijn carrière heeft behaald, en de velen in zijn Samenspel en de Wefo, die vormen een erelijst waar veel liefhebbers in heel hun loopbaan niet eens in de buurt komen. De door de wol geverfde routinier zal met de titel van Eerste eendaags Hok Kampioen en 2e en 3e eendaags fond kampioen en als 1e Keizer tijdens de kampioenendag van de Wefo trots poseren. Jan heeft zijn niveau bij de afdeling ook
bevestigd want daar komt hij ook uit de bus met het 1e kampioenschap eendaagse fond. Dat dikt goed aan en dat zegt meer dan genoeg zou ik zeggen!

Kampioen jonge duiven - Fond. Bij de huldiging op 14 maart zullen de aanwezigen in de zaal hun van harte toejuichen. Het betreft de Combinatie Berensfreise uit Nieuwstadt. Al het hele seizoen van 2019 zijn die blikvangers geweest. In het snuitje van de uitslag waren ze welhaast iedere vlucht te vinden. Dat ze op een bepaalde vlucht iedereen er uit zouden vliegen dat kon men ruiken. De druk die ze uitoefenden wees daar op. En op Rethel van 25 Mei was het zover. Met een tegenstand van 1147 duiven werden ze als eerste afgevlagd en dwongen toen 56 deelnemers op de knieën. In het bolwerk van de Wefo zijn Wofgang met zijn vrouw Bertha een opvallende verschijning. Niet alleen omdat ze een echtpaar zijn maar door de fantastische uitslagen die ze alle seizoenen op het papier laten komen. In de duivensport zijn ze ’n paar apart! Dat ze eerste kampioen met de jonge duiven werden en tweede hokkampioen midfond met de oude duiven dat is het gevolg van hun goed spel. De combinatie heeft weer laten zien dat ze geen eendagsvliegen zijn.

Vitesse en As-duif Kampioen jonge duiven. De feeststemming op de avond zal in een dip geraken als de Kampioen jonge duiven en de As- duif kampioen zijn huldiging krijgt. De presentator zal het daar zeker even moeilijk mee hebben als dit aan de orde komt. De feestelijke sfeer zal dan ook voor momenten terug vallen in een rouwige sfeer. Het geval is dat de winnaar van beide titels onlangs dit aardse leven heeft verlaten. De allerbeste liefhebber bij de Wefo, met name Harie Winkens, die is komen te overlijden. We hebben dan nog altijd te maken met de man die een record heeft. Een record dat denkelijk nooit verbeterd zal worden. De jaren dat hij onafgebroken bij de duivenbond Generaal Kampioen werd dat zijn er méér dan tien. De keren dat hij bij de Wefo wedvluchten won en kampioen in diverse categorieën werd, die zijn zo veeltallig dat ze waarlijk uniek zijn. Karren vol ! Harie was een fenomeen en dat zal niemand ontkennen. Er werd zich vaak genoeg afgevraagd of er iets was wat hij niet met zijn duiven kon? Ondanks dat zijn lichamelijke toestand niet zo best was kwam hij het afgelopen seizoen, met de hulp van zijn vrouw Lenie, toch weer tot hoogstandjes. Zijn overwinning op de sluitvlucht Sezanne op 22 september was daar een van. En natuurlijk het winnen van het Vitesse en het As-duif kampioenschap met de jonge duiven. Persoonlijk kan hij helaas niet meer de toejuiching horen die gegeven wordt als zijn vervanger bij de huldiging op het ereschavot staat. Maar zeker zal het zijn dat dan de ovatie aan zijn adres respectvol en ingetogen zal gebeuren. Nooit zal hij worden vergeten!
Kampioen Natour. De combinatie Lamers-Hermans uit Herten die zijn niet onopgemerkt gebleven in de wedvluchten. Met een goede regelmaat wedijverden ze steeds mee met de toppers in de wedstrijd. Menige van hun wedvluchten die waren zo rijk aan prijzen dat ze die zullen blijven koesteren. Bij hun samen spel “de Roerstreek” speelden ze het klaar om in de natour van Rethel op 7 september met 28 duiven 18 prijzen te winnen met te beginnen met 1-2-3. Een week later van Chalons en Champagne op 15 september was het weer raak en begonnen ze met 1-7-8-10 en nu ook weer met 18 prijzen van 27 duiven. Ze hadden de smaak van het winnen goed te pakken want op Sezanne van 22 september, de sluitvlucht, toen was ook weer niemand van “de Roerstreek” bij machte om hun een pootje te lappen. Van de 26 duiven wonnen ze toen 15 prijzen met 1-2-8-9 als begin. Op deze 3 vluchten oogsten ze met 81 duiven 51prijzen en dat geeft als uitkomst de som van 63%. En bij de Wefo was dat al niet
veel minder. Ze zaten daar als vast geroest in de top tien. De ogen van allemaal zullen op hun gericht zijn als ze in het zonnetje worden gezet met het 1e kampioenschap bij de late tour. Wie het laatst lacht………

Kampioen “Koningschap”. De trofee van deze titel die heeft beslist glans voor de winnaars. En dat is het duo NijssenWulms uit Asenray. Dat is een koppel die met veel bravoure hun duivensport uit oefenen. Het zijn mannen die bij de Wefo een vaste waarde hebben. De keren dat ze daar alle deelnemers op de knieën heb gedwongen dat zijn er menige. En om maar over de vele kopprijzen te zwijgen. Want die bij de Wefo als “Koning” uit de strijd komt die heeft zich moeten bewijzen. De strijd om die titel wordt gestreden door giganten. En niet met zachte hand maar met bloed aan de paal of anders gezegd met zeer grote inzet. Nog altijd loopt bij veel liefhebbers rillingen over de rug als ze de namen van de rivalen horen. Onder meer van Huub Hermans, Fam. Jacobs, B.Martens & zn, Gebr. Rings, Dennis Veugelers, Geenen_Peters, Jhon van Heel, H.Winkens en K & R Lomans. In deze volgorde rangschikten zich die genoemden in de eindstand om het koningschap. Op 14 maart zal het duo Nijssen-Wulms met een lekker gevoel op het podium staan als ze de kroon van KONING krijgen opgezet. Wat een mooi moment zal dat worden!

Runnerup-Cup Het is blijkbaar een vurig verlangen geweest van de combinatie Emmerich-Wauben uit Nieuwstadt om de “runnerup-cup” te winnen. En daarom werden door hun alle registers opengetrokken. En het resulteerde na een spannende strijd om deze waardige Cup in de wacht te slepen. Tevens hebben ze met het winnen van deze cup hun reputatie van fondspelers ook weer waargemaakt. In het voorbije seizoen is weer fel gestreden geworden voor de titels en het duo uit Nieuwstadt nam daar met veel animo aan deel. Daar ze zeer gedreven hun sport beoefenen is het wel zeker dat we die mannen in de toekomst vaker zullen tegenkomen.

Duifkampioen – Hokkampioen ( L-B-C ) Michael Schmell uit Uckelhoven is er ene die het klappen van de zweep van het fondspelen kent. Doordat hij regelmatig met kopduiven in de uitslagen te zien is geweest dat is bij iedere fond speler wel bekend. Het vorige seizoen van 2018 won hij de vlucht Bordeaux en nu in 2019 werd hij van Bressels op 21 juli bij de Wefo de winnaar. De overige prachtige resultaten die Michael op de lange afstand behaald heeft die hebben menigeen aan het denken gezet. Het komende seizoen zal dan ook weer terdege met die die kerel in Uckelhoven rekening moeten gehouden worden. De voorzitter mag op 14 maart twee prachtige bekers aan hem uitreiken voor de titels van Duifkampioen en Hokkampioen (L.B.C.) En bij de afdeling Limburg zal Michael ook als grote fond kampioen het podium op moeten. Dat als extra!!!

Duifkampioen Jarige + Jarige Havens ( L-B-C ) Van Piëre Paulissen & zoon in Roosteren weet men dat ze op de grote fond geduchte tegenstanders zijn. Dat ze het goeie soort hebben voor de grote fond dat hebben ze door de seizoenen heen reeds lang bewezen. En omdat ze ook met grote inzet hun duiven verzorgen en als zodanig de sport uitoefenen dat heeft hun hoog op de sportladder gebracht. Met hun klasrijke fond duiven zijn de vader en zoon Paulissen er zeker van dat ze kunnen wedijveren met de beste lange afstand vliegers. Dat ze jarige-duif-kampioen worden met hun crack 1878705 dat geeft hun positie aan. Op de vlucht Limoges waar ze liefst 30 prijzen wonnen klasseerde zich de “705” in de top honderd als 80ste en op de vlucht van Bressons in de top tien als 2de . De twee titels werden hun niet cadeau gegeven omdat er stevig om geknokt is
geworden. Het is daarom niet alleen dat ze van waarde zijn maar nog méér dat de ze met die crack ook 1e Kampioen werden bij de afdeling Limburg. Dat prikt!!!

Duifkampioen Middaglossing. Het is J. Heuts uit Heerlen geweest die het afgelopen seizoen met een gulle lach tussen zijn concurrenten heeft mogen rond lopen. Om de doodeenvoudige reden dat hij op de grote fond liet zien wat hij onder de pannen van zijn hok heeft zitten. Dat zijn doorbijters. Op de vlucht van Dax - Bordeaux en Bergerac was hij met zijn crack 7/1508023 er als de kippen bij. Op die genoemde vluchten won hij bij de Wefo met zijn “023” respectievelijk de prijzen van 3e -58e en de 8e en die meteen goed waren voor de titel “kampioen middaglossing”. En die titel werd ook zijn deel bij de afdeling Limburg. Daar kreeg hij te kampen met het kruim van de Limburg fondspelers waaronder de meervoudige Limburgse Marathon Kampioen met name de grote “J.Corstjens” uit Thorn. En als je bij machte bent om deze, en de vele andere fondgrootheden van Limburg weet te kloppen, dan mag je met recht zeggen dat je bij de topspelers op de grote fond behoort. In de sterrenparade van de Wefo zal J,Heuts een de aanwezigen voorbij gaan met een prijs in zijn handen die betekenisvol is. Hij heeft geflikt wat nauwelijks lukte…..

Kampioen 1e geklokte duif middaglossing. Kampioen meeste prijzen. Jarige Duifkampioen Havens (B-A-C) De winnaar van dit kampioenschap is er ene die er ieder seizoen staat. Nooit in de schaduw van de beste fond spelers maar altijd waar de lamp brand. Het is een feit dat zich R. Nijs uit Tegelen heeft opgewerkt tot een grote meneer in de duivensport. Die zijn uitlagen van het afgelopen seizoen bekijkt die zal van verbazing de mond openvallen. In elke grote fondvlucht waar hij aan deelnam eindigde hij in de spits en was aldus een opvallende verschijning. Om nog even het geheugen op te frissen begon hij van St. Vincent met 10-38-82-88, van Dax werd dat 27-44-48-59, van Caussade 4-17-20-25-26-44-45-46, van Bergerac 17-44-48-63-65, van Agen 6-13-16-38-52-61, en van Bordeaux 18-23-57-75-100. Dat zijn toch bijzondere prestaties en die tevens het bewijs leveren dat ze zijn behaald door een liefhebber met klasse fondduiven. Hij is een liefhebber die veel duiven speelt, en die vooral bewezen hebben dat ze zich ook weten te klasseren. Hij heeft nagenoeg een kolonie duiven die hij de “Nijs- kolonie mag noemen. Het heeft hem vele jaren gekost maar zijn inspanningen hebben hem dit gebracht. Ik durf te zeggen: R.Nijs is geen toevallige kampioen die drie toevalstreffers had, maar hij is een gevestigde grootheid tussen de landelijke fondtoppers. Een door de wol geverfde routinier!

Kampioen 1e getekende middaglossing en 1e en 2e getekende middaglossing. Huub Nijsten: Hij heeft in de laatste jaren heel wat stof doen opwaaien in het Nederlandse en Internationale fond-wereldje. Hij is de man die met onnoemelijk veel kopprijzen op de grote fond wereldnaam maakte. Hij staat te boek met zijn nationale en internationale overwinning op Bordeaux en zijn nationale overwinning van Pau. En dat spreekt aan ! Om die vluchten te winnen daarvoor moest de elite van de nationale en internationale fond-wereld door de knieën. En als je de bovenstaande titels op je naam schrijft dan moet je toch maar altijd de eerste getekende duiven vroeg op de plank krijgen. En dat was bij Huub weer het geval. Door de seizoenen heen heeft Huub Nijsten op de grote fond resultaten behaald die hem van het ene podium naar het andere hebben gesleept. Huub begon over 25 jaar terug aan de grote fond met de intentie om zo snel mogelijk aan de top te geraken en ook om er te blijven natuurlijk. En om dat te bereiken is hij vanaf het begin op zoek gegaan naar het beste fond materiaal wat er te koop was in Nederland. En de jonge duiven uit die aanschaf werden tot en met getest en alleen de beste die bleven zitten. Wat geresulteerd heeft dat men heden ten dage spreekt over
het ras H.Nijsten. In het spel op de grote fond vindt Huub zijn voldoening en daar heeft hij de erkenning in gekregen die een speler van zijn kaliber verdient. Hij is niet alleen een uitblinker met de duiven maar ook als bestuurder is hij een kei. Op 14 maart heeft hij de regie weer in zijn handen.

1e Hok Kampioen Middaglossing Belgica – 1e Marathon Kampioen 1-2-3 getekende en 2 getoonde – 1e Automarathon kampioen 1e of 2e getekende en 1e getoonde. De klinkende successen op de fond-vluchten die blijven voor J.Corstjens uit Thorn voortduren. Het spelen op de verre vluchten is voor hem gesneden koek. Als de duiven moeten ploeteren en zwoegen om thuis te geraken dan klokt hij ze aan de lopende band. Hoe vaak weet hij al niet de Marathonkampioenschappen te winnen? Dat moet opgezocht worden want uit het blote hoofd weet dat niemand meer. En de strijd voor dat bewuste marathonkampioenschap die is steeds fel en hard. Die wordt je niet in de schoot geworpen want van iedere fond-vlucht moet je vroege duiven klokken. Zijn wapenfeiten door de seizoenen heen op de fond-vluchten bij de Wefo en bij de Z.L.U. van o.a. Barcelona-Marseille en Perpignan liggen nog vers in het geheugen. Dat heeft een gevolg gehad dat zijn naam bij de fond-spelers op ieders lippen werd gebracht en hij daardoor internationale faam kreeg. Jan die is een man die met grote passie op de fond speelt en met groot succes. Zijn duiven worden altijd zo dicht mogelijk bij de natuur gehouden en meestal selecteren ze zich zichzelf. De zwakkeren die vallen af ! Het is bekend dat Jan sterke duiven op zijn hokken heeft zitten die praktisch allemaal naar huis komen. Dat is geen grootspraak. Hij was weer succesrijk en een lang applaus zal Jan Corstjens weer ten deel vallen als hij met zijn gewonnen titels op 14 maart wordt gehuldigd. Heel zeker!

Jarige Duifkampioen (B-D-A-B) Heel wat keren kwam het afgelopen seizoen de naam van Bernard Hanno uit Roermond in de wedvluchtverslagen voor. Op diverse vluchten van de lange afstand was hij weer een degelijke tegenstander. Een liefhebber waar rekening mee gehouden werd. En de vroege prijzen die hij al zeker bij de Wefo en de Roerstreek wist te behalen die hadden glans. Met zijn mooie successen heeft hij weer bewezen dat hij materiaal bezit die het zware werk aan kunnen. Met zijn jarige cracks met ringnummer 8/5176607 en 8/5176645 die 1ste en 2de kampioen werden schaarde zich Bernard weer triomfantelijk tussen de fond toppers. Klasbakken zoals o.a. R.Nijs, Winkens-Rothenburg, Jac van Heel en Kurvers-de Weerd die werden voor dit kampioenschap geklopt. En als je deze mannen kunt verslaan dan weet iedereen dat dit niet is gebeurd met alledaagse duiven. Daar is meer voor nodig. En wat? Daar moet je een goeie melker voor zijn met goeie duiven. En die twee dingen brengen Bernard al vele jaren succes.

Automarathon Kampioen 1e getekende – 1e getoonde. De man die deze waardevolle titel won is Jeu Rongen uit Tienray. En als die het podium opklimt en de trofee voor dit kampioenschap krijgt uitgereikt dan zal dat leven in de brouwerij brengen. Want de automarathon kampioen die mag beslist met de borst vooruit en met grote trots het ereschavot opstappen. Alle ogen zullen beslist op Jeu Rongen gericht zijn als dit zal gebeuren. En dan zal hij met lovende woorden worden toegesproken en belicht worden hoe hij tot die prestatie kwam. Met veel geduld en doorzettingsvermogen heeft Jeu zich tussen de grote in de fondwereld geschaard. Hij heeft de marathontitel van de 1e getekende en 1e getoonde op zak en die heeft hij gewonnen tegen de sterksten van de Limburgse fondspelers. Een strijd waar hij als beste uit de bus kwam.


Tot ziens op 14 maart in Elsloo !!!!!!Pie Schepers.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

31 mei 20
  Nog even over vaccins Als ik zie hoeveel vragen ik binnen krijg over vaccins, dan lijkt het me nuttig hier opnieuw even aandacht aan dit onderwerp te besteden. Er is veel te doen in vaccinland. Niet in...

Columnist in Spotlight

27 mei 20
  Land besproeien bij de buren Droogte Wat is het...
20 mei 20
     Jongen 2020 in de ren Start seizoen Afdelingen 9 en...
13 mei 20
  Vanaf 11 mei mogen er weer vluchten We kunnen...
09 mei 20
  Nieuw half gelaatsmasker Masker Had eerder al...
29 april 20
              Jongen in de manden PROTOCOL CORONA / COVID Het...
22 april 20
Red Pearl rechtstreeks Jan van Gils  Oosterhout...
15 april 20
Genieten van de bloesem Top weer Heel de...
08 april 20
   Alleen rondjes maken rond het hok Geen begin...
01 april 20
Kleinzoon Unionkoppel H Simonsz                   Andere spanning Dit...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40