NPO Nieuwsbrief, uitgave 10 juli 2020 | week 28

Voorwoord


Het mooie weer laat ons op dit moment even in de steek, en dat terwijl de vakantie voor de deur staat. Het is gemakkelijker om te wennen als de temperatuur van 18 naar 30 graden gaat dan andersom. We moeten het er maar mee doen. Datzelfde geldt voor onze duiven. Zij hebben het in veel gevallen de laatste weken niet gemakkelijk gehad. Ik hoor verschillende reacties vanuit het land. Gebieden waar helemaal geen verliezen zijn tot plaatsen waar het stroef verloopt en de duiven veel voor hun kiezen krijgen.

Over vakantie gesproken: onze medewerkers gaan uiteraard ook genieten van hun welverdiende vakantie. Dit houdt in dat er prioriteiten gesteld worden. Daardoor zal de uitvoering van sommige taken vanaf volgende week tot begin september wat langer op zich laten wachten dan normaal. Ik vraag jullie begrip hiervoor. Alles wat met de wedvluchten te maken heeft, krijgt uiteraard voorrang. Er zijn werkzaamheden zoals het overschrijven van duiven en het oplossen van problemen bij het inloggen die jullie, onze leden, ook prima zelf kunnen uitvoeren op onze website. Sterker nog, het is er speciaal voor gemaakt om het zelf gemakkelijk thuis te doen op elk moment van de dag. Als dat niet direct lukt, is het misschien mogelijk om iemand in de vereniging om hulp te vragen. Samen gaat het vast lukken. 

Iedereen die al vakantie heeft geniet met volle teugen van de vrijheid. Uiteraard wens ik iedereen succes komend weekend. Hopelijk met overal mooie wedvluchten. Het zou mooi zijn als het weer een positief steentje bijdraagt! 
 

Ben Geerink, voorzitter
 

WEDSTRIJDEN
Richtlijnen Nationale en Sectorale concoursen 2020

Aanstaande dinsdag 14 juli is het inkorven voor de eerste nationale/sectorale wedvlucht 2020 St. Vincent. Er zijn dit jaar 5 nationale/sectorale wedvluchten te weten:

A29                        17 juli                 St. Vincent
A30                        24 juli                 Bordeaux sector 1 & 2 / Perigueux Sector 3 & 4
A31                        01 augustus       Issoudun ( Eendaagse fond)
A32                        07 augustus       Dax
A33                        14 augustus       Bergerac

Bijgaand vindt u de richtlijnen voor de nationale wedvluchten. Wij verzoeken u deze door te nemen en te volgen. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u telefonisch terecht bij een van de in de richtlijnen opgegeven telefoonnummers. Op de NPO website kunt u zien voor welke vluchten u als inkorflokaal bent aangewezen.

Op de andere vluchten mag u niet inkorven. Enkele aandachtspunten waar u bij voorbaat rekening mee moet houden.
1. Er moeten minimaal 7 leden inkorven. Haalt u dit aantal niet, dan kunt u niet inkorven en moet u het inkorflokaal afmelden op van de genoemde telefoonnummers. 
2. U moet het coronaprotocol volgen. 
3. Er komt geen papieren uitslag meer. De leden kunnen de uitslag digitaal ontvangen.

De leden dienen vooraf te controleren of de e-mailadressen bij het lidnummer waarop men deelneemt correct zijn. Indien nodig kunnen zij deze wijzigen. De digitale uitslag wordt gratis verstrekt.
 

Wij wensen alle deelnemers veel succes.
 

Richtlijnen nationale en sectorale concoursen 2020
 
 

Deze zomer verschijnt ODH op de volgende data:
 • week 29 - vrijdag 17 juli - aanleveren kopij voor 16 juli 17.00 uur
 • week 30 - vrijdag 24 juli - aanleveren kopij voor 23 juli 17.00 uur
 • week 31 - maandag 3 augustus - aanleveren kopij voor 31 juli 17.00 uur
 • week 32 - vrijdag 7 augustus - aanleveren kopij voor 6 augustus 17.00 uur
 • week 33 - vrijdag 14 augustus - aanleveren kopij voor 13 augustus 17.00 uur
 • week 34 - vrijdag 21 augustus - aanleveren kopij voor 20 augustus 17.00 uur
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

WEDSTRIJDEN
ZLU Wedvlucht Pau 2020
 

Inmanden: maandag 13 juli
Los: vrijdag17 juli

Internationaal georganiseerd door: LA COLOMBE JOYEUSE – BRUSSEL
GPS Coördinaten:  Noord + 431830.0   West - 001905.0

Deelname met jaarlingen is niet toegestaan
 • De vrachtkosten bedragen € 5,35 per duif.
 • Afdracht door inrichter aan de KBDB € 0,10 per duif (verplicht); dit bedrag is niet opgenomen in de vrachtkosten. 
 • Internationale uitslag € 8,00 en is niet verplicht.
 • Alle duiven nemen zonder verdere kosten deel aan de internationale wedstrijd.
Dubbeling duivinnen: u dient een aparte poulebrief in te vullen.
 • internationaal: € 0,25 per duif; uitslag in internationale uitslag.
Extra ereprijzen:
 • De eerste 25 duiven van de uitslag
De ZLU stelt  twee horloges ter beschikking aan het meerjarig asduif kampioenschap over 3 en 4  jaar. Een liefhebber kan met de zelfde duif maar een horloge winnen.

Ereprijs voor de eerste prijswinnaar is beschikbaar gesteld door BRABANT 2000.
Uitvoerige reportage van de winnaar 2020 is te vinden in/op:ZLU. Wedvluchtverslaggeving vluchten wordt mogelijk gemaakt door: 
 
 • duivensportblad De Duif
 • website (ZLU) 
 • Op de Hoogte (Duivensportbond NPO)
Namens bestuur ZLU, Hub Wetzelaer, PR wedvluchten.  
 

WEDSTRIJDEN
Liefhebber aan het woord

Door Marcel Görtzen 

De 10 geboden, niet van Mozes maar van: Martin de Poorter uit Sluis (Zeeland).


1. Hoe is de voorbereiding seizoen 2020 verlopen?

Tot nu toe verloopt de voorbereiding goed, al is het kort dag om ze dit jaar i.v.m. de verlate start voldoende vluchten en km’s te geven. De duiven vliegen 4-7 als alles verloopt volgens planning en qua weeromstandigheden hun laatste voorbereidingsvlucht, dit zal dan Chateauroux worden.

2. Verzorgt U de duiven alleen of ……………………… ?
Ik verzorg de kolonie geheel alleen. Wel is er wat hulp voor poets- en tilwerkzaamheden De woensdag heb ik wat poetshulp van mijn vader. Mijn vrouw helpt in de voorbereidingsperiode met het dragen van de manden tijdens het inmanden.

3. Hoe groot is de vliegploeg die straks aan de ZLU vluchten gaat deelnemen ?
Heeft U verschillende ploegen gevormd; zo ja waarom en zo nee waarom niet?

Voor Pau zijn er 10 koppels tweejaarse duiven gezet, waarvan een deel laatjes 2018. Indien alles volgens planning verloopt zullen deze Pau vliegen en daarna mogelijks Perpignan of Narbonne. Beetje afhankelijk van de neststanden, conditie en pennenstanden op dat moment.
 
De rest van de vliegploeg die dit jaar vooral uit jaarlingen bestaat gaan we proberen gereed maken voor Agen. Daarna vliegen ze mogelijk nog Narbonne.
 
Barcelona slaan we over dit jaar i.v.m. geen ervaren driejaarse duiven en ouder op de kooi momenteel.
 4. In welk lokaal gaat U inkorven, welke toppers ontmoet U daar?
De duiven worden ingekorfd in het keldertje in Terneuzen, waar fondminnend Zeeuwsvlaanderen samen komt om in te korven voor de ZLU vluchten. Bang om mensen of namen te vergeten kan ik in zijn algemeenheid stellen dat dit lokaal een rijke historie kent aan nationale winnaars, kopvliegers en kampioenen e.d.!
 
5. Zoekt U een speciale vlucht uit om te "pieken"?
Ik probeer 4x te pieken dit jaar. LOL

6. Is het aantal duiven per mand en het aantal manden per auto maatgevend voor de goede conditie waarmee de duiven thuiskomen na de vlucht?
Dit is zeker waar! De mandbezetting, mandbedekking en totale verzorging is al jaren top bij de ZLU. De duiven komen van 1000km vaak mooier thuis dan van 200km.

7. Hoe volgt U de aankomsten van de duiven tijdens de vlucht ?Standaard staan de meldpagina`s van 3 websites open als de duiven kunnen gaan komen. www.pipa.bewww.dezlu.nl en www.ifcinfo.nl
 
8. Gaat Uw voorkeur uit naar Internationaal of Nationaal spel ?
Beiden!!
 
9. Hoe ervaart U de huldiging op de ZLU Sterrenshow?
Zou wat mij betreft iets centraler gelegen in het land mogen plaatsvinden, of in ieder geval noord-westkant van Limburg. Daarnaast zou de grote van de zaal wat kleiner (intiemer,gezelliger) kunnen m.i. en alles op één avond met eventueel een buffetje (betaald) erbij. De bonnen volledig digitaal verkopen zou ook een overweging kunnen zijn.
 
10. Tot slot
De ZLU heeft laten doorschemeren in de communicatie te kijken naar mogelijks minder vluchten in de toekomst. Persoonlijk vind ik dat een goede zaak gezien de terugloop in liefhebbers en duiven en soms overvol programma! Het programma zoals dit jaar met vijf vluchten vind ik persoonlijk erg mooi, een rust weekend na Barcelona zou daarbij nog een optie kunnen zijn. Vooral voor de nestspelers i.v.m. de 2e vlucht maar ook voor de organisaties zou dat geen slechte zaak zijn, al is dat uiteraard mijn persoonlijke mening en zal niet iedereen het daarmee eens zijn.
 
Zijn er nog verbeter/aanpassingspunten inzake de ZLU organisatieop te noemen?
Graag de mogelijkheid om digitaal in de klok de poules e.d te kunnen ingeven. Zodat we van de papieren poulebrieven afkunnen. Minder werk voor de verenigingen e.d. en minder papier verspilling.
 
Verbeterpunt vorig jaar vond ik toch wel de meldsite, dit liep het ganse seizoen erg stroef tot zelfs helemaal niet. Vooral voor de verenigingen die aanmelden via het online meldsysteem van ifcinfo. Hopelijk is dit voor het aankomende seizoen goed geregeld en een vast en toegankelijk contactpersoon voor problemen in deze zou ook wenselijk zijn!
 
Aldus Martin!
 

COVID-19 WERKGROEP
Actuele protocollen 


In de vorige ODH zijn de aangepaste protocollen (versie 3.0) gepubliceerd. Deze protocollen zijn nog steeds van kracht. U vindt de protcollen hieronder: 
 
Protocol 3.0 'Inkorven, vervoeren, lossen en afslaan tijdens de Coronacrisis'
Technische toelichting op versie 3.0 van het protocol en 'vraag en antwoord'
Alle informatie met betrekking tot duivensport en corona op een rij
 

NPO BUREAU
Uw mening over de duivensportbond app 


De nieuwe app van de Duivensportbond NPO is enkele maanden geleden gelanceerd. Door middel van deze app heeft u alle actuele informatie binnen handbereik. Zo vindt u in de app o.a. het laatste nieuws, kunt u via de app overschrijvingen regelen en vindt u er informatie over de wedstrijden. Denk aan informatie over de lossingen, het vluchtschema en de uitslagen. De informatie die we op onze website plaatsen, verschijnt ook in de app. Door de lancering van de app hoeft u niet meer reactief op zoek te gaan naar informatie maar ontvangt u meldingen op uw smartphone zodra er nieuws gepubliceerd is. 

Hoe download ik de app?
De app is te downloaden in de App Store (Iphone) of Play Store (Androidtoestel). Typ bij de zoekfunctie 'duivensportbond' in. De app verschijnt in beeld. Klik vervolgens op downloaden. Daarna kunt u gebruik maken van de app.

Suggesties of opmerkingen?
Mocht u suggesties hebben of onjuistheden tegenkomen in de app, stuur dan gerust een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 

NPO BUREAU
Opvang duiven bij Centrale hokken


Nu het vliegseizoen weer is begonnen, komen er bij de centrale hokken ook weer veel duiven binnen. We leggen via dit bericht nogmaals uit hoe het werkt. 

Melding duif door centraal hok 
 • De beheerders van de centrale hokken melden de duiven via het computersysteem van de NPO aan bij de eigenaar. 
 • De eigenaar waarvan het mailadres bij het NPO bureau geregistreerd is, ontvangt dan direct een mail waarin is vermeld in welk centraal hok zijn/haar duif zich bevindt (houd uw mailbox in de gaten!). 
 • Eigenaren zonder mailadres ontvangen de melding via een brief.
Normaal gesproken worden brieven dagelijks verstuurd, echter dit gebeurt nu slechts éénmaal per week. Vanwege Corona werken de medewerkers van het NPO Bureau vanuit huis. Een dag per week zijn zij op kantoor verzorgen dan ook verzending van de post. In dit geval kan er dus ruim een week zitten tussen de melding van het centraal hok en de ter kennisname van de eigenaar.

Neem uw verantwoordelijkheid
Uw duif, die op uw naam staat, is uw verantwoording. Wij zien het dan ook als uw morele plicht om op de melding te reageren. Daarom ons dringende verzoek: 
 • Laat het centraal hok direct weten wat u wilt en geef door:
  • dat u de duif komt halen, en wanneer (tegen betaling van € 5,00)
  • dat u de duif wilt laten ophalen door bijv. een koeriersdienst, en wanneer (tegen betaling van € 5,00)
  • dat u graag ziet dat de duif wordt losgelaten (mits in goede gezondheid) (tegen betaling van € 5,00)
  • dat u de duif niet komt ophalen; in dat geval wordt de duif niet langer als uw eigendom beschouwd. Daarom vragen we u ten bewijze daarvan het eigendomsbewijs naar de beheerder op te sturen. 
Bovenstaande voorkomt dat een duif onnodig lang bij een centraal hok moet blijven. Reglementair moet de beheerder van een centraal hok een Nederlandse duif namelijk 12 dagen op het hok houden en een buitenlandse duif zelfs vier weken. Dit is niet nodig wanneer u direct uw besluit laat weten. Dat bespaart verzorgingskosten.

Tenslotte: blijf bij contact met de beheerder altijd netjes en probeer te allen tijde tot een goede passende oplossing te komen!
 

WEDSTRIJDEN
Dutch Golden Classic 2020


Door Wim Vos namens bestuur van The Dutch Golden Classic 

Wat een moeilijk seizoen beleven we toch met onze liefhebberij. Verenigingen op slot, bar gesloten, inkorven op afstand, verlate start en uiteindelijk toch weer echte vluchten. Ook wij als organisatie zijn er door getroffen en slechts de helft van onze deelnemers hebben hun duiven kunnen aanleveren. Iedereen begrijpt dat we dus ook onze prijzenpot behoorlijk hebben moeten aanpassen. We hebben er voor gekozen om het aantal prijzen gelijk te houden, maar de bedragen moesten we aanpassen aan de opbrengst.

Ook wij kennen een vertraagde start maar een start komt er. We beginnen met de finalevlucht op; Zaterdag 22 aug. vanuit Pnt. St. Maxence en vervolgen op 29 augustus met weer Pnt. St. Maxence, 5 september Fontenay en op 12 september sluiten we af met Pnt. St. Maxence.  

De prijzenpot, helaas wat kleiner maar nog best de moeite waard! Alle prijzen worden gedeeld tussen de kweker en de koper van de duiven.
 • Op de laatste drie vluchten wint de 1ste in elk samenspel € 75, = en de volgende 9 van de totaaluitslag winnen ook nog eens € 75,=;
 • Er zijn vijf duifkampioenen te winnen over de vier vluchten en zij winnen elk:
  1e prijs € 700,=   2e prijs € 500,=   3e prijs € 300,=
  4e prijs € 200,=   5e prijs € 100,=      
  Tevens een permanent aandenken voor de winnaars.
 • Let op! We hebben dit jaar geen reservevlucht, valt er één uit dan is het jammer.
 • Zaterdag 20 juni voor het eerst en dan op de vier volgende midfondvluchten wint de snelste duif met een “golden classic ring” van 2019 nog eens € 100,=.
 • De uitslagen zijn wekelijks terug te vinden op onze site.
Ook wij hadden gehoopt op een voltekend evenement maar toch kunnen we nog een prijzenpot van ruim € 23.000,= vervliegen en waar vindt je die mogelijkheid nog? De verkochte 157 duiven van 81 deelnemers gaan het, als ze er nog zijn, uitmaken.

Op zaterdag 3 oktober gaan we de prijzen uitreiken. Houd die datum vrij s.v.p.   
                           
Wij wensen iedereen nog een fijn seizoen en hopen voor u dat we prachtige vluchten krijgen met de jonge garde, zeker voor de vier laatste krachtmetingen.
 

IN DE MEDIA
Schooldirecteur krijgt duif met stamboom bij afscheidHet Laatste Nieuws (HLN) plaatste een leuk artikel op de website over het afscheid van schooldirecteur Paul de Wilde. Paul gaat met pensioen en voor zijn collega's was het geen probleem om een passend afscheidscadeau te bedenken. Lees het complete artikel via onderstaande button.
Afscheidscadeau: duif met stamboom
 

 

LADIES LEAGUE
NPO Benzing Ladies League 2020

 
Om in 2020 mee te spelen met de Ladies League met duiven met Ladies League ringen uit 2019 is het belangrijk om voor 20 juli aanstaande deze duiven aan te melden. Dit kan eenvoudig via onderstaande activatiebutton. 

Hoe werkt het?
Speel jij als zelfstandig spelende vrouw nog mee? Speelt je vrouw, buurmeisje, (klein)dochter, schoondochter, clubgenote of welke vrouw ook nog mee met de Ladies League? Activeer dan de nog meevliegende duiven uit 2019!

Je hoeft alleen een paar gegevens in te vullen en de ringnummers van de LL 2019 duiven waar nog mee gevlogen wordt. De Ladies League ringen 2020 zijn automatisch geactiveerd.

Uiteraard is het activeren van de Ladies League ringen geheel kosteloos .Wij proberen zo spoedig mogelijk een tussenstand te genereren die we uiteraard ook zullen publiceren. Activeren kan tot 20 juli 2020!
Activatieknop Ladies League
 

LADIES LEAGUE
Samenspel Zuid Hollandse Eilanden: verslag vlucht Peronne

Door Sonja Hagens


 
Uitslag Ladies League Samenspel Zuid Hollandse Eilanden 5 juli
 


INSTITUUT WEDVLUCHTBEGELEIDING

Weersverwachting voor zaterdag 11 juli en zondag 12 juli 


Het lagedrukgebied dat de laatste dagen voor zoveel slecht weer zorgde trekt over Noord-Duitsland naar het oosten weg. Echter het bijbehorend koufront en daarachter een occlusiefront trekken in de ochtend en het begin van de middag naar het zuidoosten. Dit zorgt in Frankrijk voor veel (lage) bewolking en lichte regen. Een hogedrukgebied ligt op de oceaan en trekt gedurende de dag wat op naar het Europese vasteland. Belgie profiteert hier al van. Achter de storingen is de wind tijdelijk noordelijk en en draait dan naar noordwest. In de middag (hoe laat ?) achter het frontensysteem , zeker naar het noorden toe, trekt de bewolking omhoog naar 1500 meter en volgen er opklaringen De verwachting is tussen 14.00 en 15.00 uur. Het frontale systeem ligt zaterdag boven de Alpen en wordt het in de nacht naar zaterdag al droog en helder.


Bron: I.W.B. (10 juli/11.30 uur)

 WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 
 
Wie lost waar
 
 

NPO BUREAU
Thijs Boomkamp wint zeer snelle vlucht vanuit Duffel

De leden van postduivenvereniging De Vale Doffer hadden een druk weekend. Donderdag werd er ingekorfd voor de dagfondvlucht vanuit Orleans. Vrijdag werd ingekorfd voor een vitessevlucht vanuit Etroeungt. Helaas waren de weergoden ons niet goed gezind. Zaterdag werden beide vluchten uitgesteld vanwege regen op de vlieglijn. De duivenmelkers hoopten dat zondag de beide vluchten zouden worden gelost. Echter, ook zondag bleek het voor de vlucht vanuit Fontenay niet mogelijk deze te lossen, omdat het tot 13.00 uur bleef motregenen op de vlieglijn. De vitessevlucht vanuit Etroeungt was inmiddels teruggereden naar de westelijke losplaats Duffel, omdat verwacht werd dat daar de eerste opklaringen zouden doorbreken. Een goed besluit bleek later.

Op 5 juli werden om 13.50 uur de kleppen van de duivenwagen geopend, waarna de 146 duiven van De Vale Doffer samen met 11898 andere duiven uit Overijssel en Gelderland aan hun terugreis konden beginnen. Een stormachtige zuidwestenwind betekent dat de duiven hoge snelheden kunnen behalen. Zo bleek ook later, want Thijs Boomkamp zat net de start van de Formule 1 te bekijken toen hij zag dat de eerste duif in Gelderland was gemeld. Om vroeg te zitten zou in Haaksbergen rond 15.20 uur geklokt moeten worden. Daarop werd de TV op stand-by gezet waarna Thijs rond 15.16 uur een duif vanuit Duitsland aan zag komen vliegen en deze duif landde gelijk op het hok. Geconstateerd om 15.16.55 uur bleek dit voldoende om 1280 duiven uit de CC5 Enschede-Losser-Haakbergen-Beckum-Lonneker “de staart te laten zien.”

Ook was deze duif de tweede van de hele afdeling met 11898 duiven. Een puike prestatie waarmee Thijs erg in zijn nopjes was. Dat deze duif geen eendagsvlieg is bleek wel uit een eerder dit jaar behaalde prestatie: op 23 mei vloog deze duif ook al een tweede prijs vanuit Beek en Donk tegen 14720 duiven. De jaarling duif was dit keer vanuit Duffel met ruim 134 kilometer per uur teruggevlogen naar Haaksbergen!!! De taart was voor Thijs alsmede plek 3 en 4. Plek 2 was voor Bart Goering, plek 5 voor Rudolf Temmink die daarmee een waardebon won gesponsord door slagerij De Hoeve en ook Jan Witbreuk won met plek 10 een waardebon gesponsord door eerdergenoemde slagerij.

 

IN DE MEDIA

Dubbelvlucht met hoge snelheden en snipperuren


Op 7 juli publiceerde In & Om Ootmarsum op de website een artikel over de dubbelvlucht voor de Othmarvliegers: een vitesse en een dagfondvlucht in het weekend van 4 en 5 juli jongstleden.

Artikel Dubbelvlucht met hoge snelheden en snipperuren
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 8 juli 2020Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

NPO BUREAU
Adverteren in Op (de) Hoogte 

Wekelijks verschijnt Op (de) Hoogte (ODH), de digitale nieuwsbrief van de NPO. Vrijdag einde dag wordt ODH verstuurd naar bijna 8.500 abonnees. Het is mogelijk om in ODH advertenties te plaatsen in de vorm van een banner. 

Een banner is een afbeedling met daarachter een hyperlink. Door op een banner te klikken, wordt een pagina geopend waar meer informatie over het geadverteerde te vinden is. Met een banner wordt de aandacht van de bezoeker getrokken. De banners in Op (de) Hoogte worden geplaatst tussen de artikelen in. Een banner in ODH is 800 pixels breed, de hoogte kan variëren van 190 tot 250 pixels.

Prijzen

 • 1 week: € 150,00
 • 3 weken: € 400,00
 • 6 weken: € 750,00

Interesse?
Stuur een kwalitatief goede (goed leesbare) afbeelding - die voldoet aan de eisen - per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef aan:

 • welke link gekoppeld moet worden aan de banner
 • hoe vaak de banner geplaatst mag worden
 • op welke data de banner geplaatst moet worden 
Meer weten? Klik op onderstaande button.
Adverteren in Op (de) Hoogte
 

AGENDA

Activiteiten in het land


In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

14 maart 21
Pseudomonas aeruginosa (Pestkop)Een duivenmelker zei afgelopen week bij het onderzoek van zijn duiven tegen mij, dat hij het idee had dat ik antibiotica wel heel erg haatte. Ik moest glimlachen. Glimlachen,...

Columnist in Spotlight

RC8 4 1
08 april 21
Zijn of niet zijn , dat is de vraag !De...
RC3 4
04 april 21
Laten we eens een kat een kat noemen...
RC19 3 1
19 maart 21
Wat een heerlijk gevoel is dat !! De lente in...
RC1 3 1
04 maart 21
Ik herinner mij nog goed toen de TV bij ons zijn...
RC18 2 1
21 februari 21
Mijn artikel moest eigenlijk al lang geschreven...
RC22 1
23 januari 21
Ik schrijf al heel lang . Het is boeiend en...
r23 12
23 december 20
Hallo ,  Het is eigenlijk weer de tijd om een...
rc13 12
12 december 20
Ik ga een beetje uit de losse pols aan mijn...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40