Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 17 september 2021 | week 37

Voorwoord


Grand Prix der Junioren
Gelukkig lieten de weergoden het toe om afgelopen zaterdag de Grand Prix der Junioren te lossen op de vijf vooraf afgesproken plaatsen. In een jaar met de nodige tegenslag is dat in elk geval fijn. In totaal zijn er 36.760 duiven ingekorfd op deze Grand Prix der Junioren. Nog altijd een mooi aantal, maar dat hadden er meer kunnen zijn bij een beter verloop van de jonge duivenvluchten. Neemt niet weg dat er door de verschillende specialisten op het gebied van de jonge duiven prachtige resultaten zijn neergezet. De winnaars van de Grand Prix der Junioren waren: Sector 1A:  Chateaudun, Couwenberg – vd Goorbergh – Breda, Sector 1B: Orleans, G. Everts & Zn. - Heerlen,  Sector 2: Fontenaye Sur Eure, L. Wols – Hoogvliet, Sector 3: Sens, H. Scheffel – Eburg, Sector 4: Chalons en Champagne, vd Nieuwendijk - Barger-Oosterveld. Allen gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

Binnenkort gaan wij dit nieuwe initiatief, Grand Prix vluchten, evalueren. Op basis van de deelname kan ik in ieder geval melden dat het een geslaagde start is geweest. De duiven moesten gezet worden om mee te kunnen doen, dat heeft u massaal gedaan. Dank hiervoor. Beter hadden wij het ons niet kunnen wensen. Ook voor de luxe hoofdprijzen zijn de nodige duiven gezet. Mooie ingrediënten om volgend jaar de 2e editie van de Grand Prix vluchten verder uit te bouwen.
 
Kampioenschappen 2021
In de vorige editie van deze nieuwsbrief heb ik aangegeven dat vanaf 16 september de Nationale kampioenen van de Vitesse, Midfond, Dagfond en de Marathon bekend gemaakt zouden worden. Helaas moet ik melden dat dit nog niet helemaal is gelukt, er is nog één reclame in behandeling. Voor de duidelijkheid: dit heeft te maken met een bestand van een andere rekenaar dan Compuclub. Nu de vluchten met de jonge duiven ook zijn afgesloten zijn ook daarvan de voorlopige eindstanden gepubliceerd. Door deze link te gebruiken ziet u direct wie op het voorlopige podium staat. https://www.compuclub.nu/uitslag/kampioen/npokamp/   Reclame op deze standen is mogelijk tot 30 september a.s.
 
“Eerlijk spel”
Een aantal onderwerpen gaan veelvuldig over de tong in duivenland. “Eerlijk spel” is er daar zeker één van. Aan eerlijk spel zijn veel facetten verbonden, te denken valt aan de vlieggebieden die vergelijkbaar zijn, professionals en amateurs in één competitie en de onbegrensde deelname van het aantal duiven per liefhebber. Het onbegrensde aantal duiven is op dit moment nog heel normaal in onze duivensport. Het valt mij op dat tijdens  contacten met de pers of niet ingewijden in de duivensport er altijd vragen zijn over hoe het dan werkt als de één 25 duiven mee heeft op een wedvlucht en de ander meer dan 100. Dat is toch oneerlijk en niet te vergelijken krijg ik dan vaak te horen. Het heeft dan weinig zin om te melden dat wij daar wel berekening voor hebben die vergelijken mogelijk maakt. Maar dat neemt de verbazing en het ongeloof niet weg. Als je dan kijkt hoe het zo ontstaan is kun je rustig zeggen dat het langzaam is binnengekomen in onze duivensport.
 
Naar mijn idee kun je gemakkelijk duidelijkheid verschaffen en ervoor zorgen dat niemand meer iets heeft uit te leggen hoe het werkt, teams met gelijke aantallen hanteren. In elke competitie en sport worden afspraken gemaakt om met gelijke aantallen deelnemers, lees duiven, het tegen elkaar op te nemen. Dat zou kunnen betekenen dat je voor iedere discipline jouw eigen team kunt samenstellen. Dus vooraf aangeven welke duiven voor de Vitesse, Midfond, Dagfond, Marathon en Jonge duiven in jouw team zitten. Iedere liefhebber één team met bijvoorbeeld 20 of 30 duiven. Dat kan per discipline worden vastgesteld. Er mogen gedurende de competitie geen wissels worden ingebracht. Het moet beheersbaar blijven en is daarmee ook prima vergelijkbaar. Uiteraard mogen er wel meer duiven gespeeld worden voor de totaaluitslag van de wedvlucht. Dat aantal zou wat mij betreft op een maximum van 250 kunnen worden vastgesteld, dit om excessen van 500 of 1000 tegen te gaan. Volgens mij zitten wij daar niet op te wachten. Uiteraard is dit één van de mogelijkheden om tot, ik noem het altijd “eerlijker” spel, te komen. Een oproep aan iedereen: denk mee zodat wij samen tot vernieuwingen kunnen komen!
 
Poll Nationaal Vliegprogramma 2022
De uitslag van de poll van vorige week geeft aan dat er verdeeld wordt gedacht over het concept Nationaal Vliegprogramma 2022. Ik vertrouw erop dat er een dialoog gaat ontstaan die start in de verenigingen en die zijn beslag krijgt in de Ledenraad van de afdeling om vervolgens landelijk te kijken waarvoor een meerderheid is. Zo werkt het nu eenmaal als je democratisch tot besluitvorming komt. Succes met de dialoog en afwegingen!
 
Fijn weekend!

Ben Geerink
Voorzitter NPO

 
 

Inhoudsopgave
 

 

Resultaat Poll van afgelopen week 


Vorige week luidde de stelling "Het concept vliegprogramma is prima." In totaal reageerden 846 liefhebbers: 


Conclusie
De meningen over het conceptvliegprogramma zijn verdeeld zoals te zien is in bovenstaande grafiek. Ruim 40% is het (helemaal) eens met het concept programma, echter 46,5% van de liefhebbers die gereageerd hebben op de poll zijn het (helemaal) oneens met deze stelling. Belangrijk dus om komende weken met elkaar in gesprek te gaan zodat tijdens de ledenraad in november een programma kan worden vastgesteld waar de meerderheid achter staat.
 

Poll week 37

 

Stelling:
Het is belangrijk dat Nationaal én in elke vereniging, CC en Afdeling dezelfde systematiek gehanteerd wordt voor het berekenen van de kampioenen. 


Geef uw mening
Via onderstaande button 'Geef uw mening' of QR-code kunt u antwoord geven op de vier stellingen van deze week.  

Hoe werkt het?
 • klik op de groene button onder dit artikel of op onderstaande QR-code:

   
 • beantwoord de stelling door het antwoord van uw keuze aan te vinken (u kunt maximaal 1 vakje aankruisen)
 • klik op 'Verzenden'
Het resultaat
Het resultaat van deze poll kunt u in Op (de) Hoogte van 24 september aanstaande terugvinden.
 
Geef uw mening
 

NPO BESTUUR

Afvaardiging naar Olympiade 2022

De FCI heeft besloten dat de Olympiade in Roemenië wordt gehouden in augustus 2022. De keuring van de deelnemende duiven zal i.v.m. de rui eerder plaatsvinden en wel begin februari 2022. Deze keuring vindt plaats in Roemenië.

De Nederlandse afvaardiging zal te maken krijgen met de nieuwe EU-regels voor het transport van dieren over landsgrenzen welke ingaat in oktober 2021. Dit is de dezelfde EU-regeling waar we dit voorjaar over hebben bericht. De EU-regels worden zoals gepland van kracht en voor vluchten met duiven is een uitzondering gemaakt dankzij de inspanning van de NPO en andere bonden. Maar voor een tentoonstelling zoals de Olympiade gelden deze regels wel.

Het NPO Bestuur zet in op een zo soepel mogelijke afhandeling van de voorwaarden. Dat wil zeggen 21 dagen quarantaine op eigen hok en een gezondheidscertificaat welke heen- en terugreis mogelijk maakt. Daartoe hebben we de medewerking nodig van de NVWA. Om aan de Roemeense kant alles soepel te laten verlopen hebben we een beroep gedaan op de FCI. Alle deelnemende Europese landen hebben immers met dit probleem te maken.

Wel is het duidelijk dat deze nieuwe EU-regels nog onbekend zijn en dat betekent dat er altijd een zeker risico is dat er ergens een kink in de kabel komt. De NPO zal zich maximaal inspannen om de Nederlandse duiven veilig in Roemenië te krijgen en na de keuring direct terug naar Nederland te transporteren. Omdat deze EU-regels nieuw zijn kunnen we dat niet garanderen. Het risico ligt bij de eigenaren van de duiven.

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR

Concept agenda Ledenraad


 
 

NPO BESTUUR

Vergaderstukken Ledenraad 


Via onderstaande buttons zijn de stukken beschikbaar voor de Ledenraad van 27 november 2021. 
 
3. Notulen Ledenraad 13 maart 2021
3. Notulen extra Ledenraad 31 maart 2021
5. Vaststellen Nationaal Vliegprogramma 2022
 

NPO BUREAU

Bestellen chipringen 2022


Sinds 9 september 2021 kunnen verenigingen chipringen voor 2022 bestellen. Dit kan tot uiterlijk 30 september 2021. De chipringen kunnen per soort enkel besteld worden per 50 stuks of een veelvoud van 50 (dus niet per stuk). Voor de Ladies League kunnen de chipringen ook apart besteld worden, dat hoeft niet meer in een set.

Er kunnen niet méér Ladies League chipringen besteld worden dan dat er Ladies League vaste voetringen besteld zijn. Deze hoeven niet op een vijftal afgerond te worden. Ook de diverse soorten vaste voetringen kunnen nog bijbesteld worden. Deze zullen wij met de eerste bestelling van de vaste voetringen meeleveren. Mocht een liefhebber met deze tweede ronde meer dan 100 ringen bestellen, dan zal voor het bestelde aantal vaste voetringen, dat boven de 100 uitkomt, (eerste plus tweede bestelling), een toeslag in rekening gebracht worden van € 0,50 per ring. Via onderstaande button kunt u het prijzenoverzicht van de chipringen en vaste voetringen raadplegen.
                                                                                                                                     Terug naar inhoudsopgave

Prijzen chipringen en vaste voetringen
 

WEDSTRIJDEN

Uitslagen Grand Prix Der Junioren


De voorlopige uitslagen van de Grand Prix Der Junioren zijn bekend. Het NPO Bestuur feliciteert alle winnaars met deze geweldige prestatie! De voorlopige uitslagen kunt u hier raadplegen.
 
 WEDSTRIJDEN

Terugblik Grand Prix Der Junioren


In het Spoor uitgebreid aandacht voor de Nationale Concoursen. Deze keer een terugblik op de Grand Prix 'Der Junioren' van 11 september 2021. Wilt u deze informatie bekijken? Klik dan op onderstaande button. 
 
Lees hier de terugblik op de Grand Prix Der Junioren
 WEDSTRIJDEN

DAT Nanteuil en Sens 


Nanteuil jonge duiven
De jonge duiven vlucht Nanteuil is gewonnen door Jolanda Kniest uit het Gelderse Didam. Het werd een zware vlucht met een harde noordenwind kracht 4 tot 5. De duiven werden per afdeling om 09.30 uur gelost. Haar vale doffer, de NL21-1690578, legde met een snelheid van 1104 mpm de 391 km af. Net voor de aankomst van de winnende duif was echtgenoot André aan het bellen met een clubgenoot toen deze wist te vertellen dat hij de vale doffer al aan zag komen. André beëindigde snel het telefoongesprek waarna inderdaad de doffer na nog een ereronde te hebben gemaakt op de antenne landde. De winnende tijd was 15.24.24 uur. Jolanda en Andre spelen hun jonge duiven gewoon vanaf het schapje. Echter lopen ze samen en komen ze op nest dan is dit geen probleem. De winnende doffer zat te broeden. Schijnbaar gaf dit het goed gebouwde doffertje de motivatie om zo snel naar huis te komen. Jolanda en André nogmaals van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning en succes met de afsluitende vluchten.Sens jonge duiven
Voor de combinatie Falckenborg-Nijhof pakt het jonge duivenseizoen dit jaar geweldig uit. Binnen de DAT weten ze maar liefst 3 van de 4 vluchten op hun naam te schrijven. De vorige vluchten werden er ook echt sterke uitslagen neergezet. Deze vlucht beschouwen ze zelf als een “lucky”. Alle kopduiven zitten verder in het noorden van de afdeling. Toch knap dat de 440 koers wist te houden en om 14.36 uur als een bezetene het hok in te knallen. Het leek erop dat ze achterna werd gezeten door een roofvogel, met zo’n snelheid wist ze het hok te bereiken. De 440 stamt van moederskant uit de lijnen van Gert Rotman en van vaderskant uit de lijnen van Fons. De moeder van de 440 won vorig jaar als jonge duif de 1e NPO Morlincourt. De 440 wist zich dit jaar op de Natourvluchten van Heusden Zolder ook al in het neusje van de uitslag te plaatsten. Marco en Fons waren enigszins verrast door de vroege aankomst van de duif, zeker omdat er nog maar nauwelijks meldingen stonden op de site van Compuclub live. Door de aantrekkende wind had de combinatie verwacht dat er in het noordelijk deel snellere duiven zouden vallen. Maar dat bleek achteraf toch niet het geval te zijn. Het is mooi om het seizoen zo af te kunnen sluiten. De rustigere maanden zijn nu in aantocht, waarin de combinatie het vizier weer op 2022 gaat richten.

 

WEDSTRIJDEN

Nieuwsbrief 3 Giant Najaarsklassiekers  

Door Simon Zeeman

Het mooie weer is in aantocht, precies op tijd voor de najaarsklassiekers. Wij organiseren de najaarsklassiekers nu voor de 16e keer en ook dit keer loopt de organisatie prima. Er is veel belangstelling in heel groot deel van het land voor de vluchten van dit jaar. Dit merken we aan de vele berichten die we binnen krijgen. We proberen deze zo snel als mogelijk te beantwoorden, maar dat lukt niet met alle berichten tegelijk. 

De 8 inkorflokalen staan er klaar voor. 3 inkorflokalen hebben de afgelopen week de eerste oefenvlucht verzorgt aan de westkant. Vrijdagavond volg het inkorven van de oefenvlucht aan de Oostkant vanuit Zutphen en volgende week dinsdag korven we in voor Duffel aan de Westkant. Helaas lukt dat geen dag eerder omdat we alleen op woensdag mogen lossen in België.

Veel informatie is te vinden in deze nieuwsbrief. Ook kunt u veel informatie vinden op www.taartvluchten.nl en anders kunt u informatie inwinnen bij de hoofd van de organisatie Simon Zeeman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-23801027. Specifieke informatie over inkorven kunt u bij uw eigen inkorflokaal krijgen. De mailadressen staan in deze nieuwsbrief.

Wij wensen iedereen veel succes en vooral veel plezier tijdens deze editie van de najaarsklassiekers.

Lees hier nieuwsbrief 3 van de Giant Najaarsklassiekers
 

WEDSTRIJDEN

Thijs Boomkamp voor de lens want hij wint vanuit Sens


De aller-allerlaatste wedvlucht van het jaar, de koninginnevlucht voor de jonge duiven, werd vervlogen op 11 september. De 57 duiven van leden van PV De Vale Doffer, werden ingekorfd op donderdag en vervolgens samen met duiven uit Gelderland en Utrecht vervoerd naar Sens, alwaar ze tezamen werden gelost op zaterdag 11 september om 09.00 uur.

Een laatste vlucht van maar liefst 504 kilometer, waar alleen duiven worden ingekorfd die nog voldoende in de veren zitten, want bij vele duiven heeft de rui inmiddels haar intrede gedaan. Zoals de eerste bomen hun bladeren laten vallen, zo zijn vele duiven al vrij kaal aan het worden door het vervangen van hun verenpak.

Thijs Boomkamp had 3 duiven gevonden die in hun goede verenpak een eerlijke kans zouden krijgen tijdens deze wedstrijd. Toen de eerste meldingen van liefhebbers op kortere afstand op het internet prijkten, wist Thijs dat hij toch zeker tussen 15.00 en 15.30 uur een duif moest klokken om kans te maken op het eremetaal. Om 15.23.00 kwamen 2 duiven aangevlogen, waarvan er 1 met een sierlijke draai op de klep viel. Yes, de eerstgetekende duivin die de laatste weken al vaker in de top 5 te vinden was! De eerste prijs voor Thijs.

Mooie anekdote: enkele maanden geleden kwam dit duivinnetje van een vlucht terug met gebroken poot. Thijs verzorgde het duivinnetje door haar in de garage apart te zetten in een grote mand met daarin een handdoek waar ze op kon liggen. Na enkele weken kon de duif weer op haar pootje staan en toen deze genezen was, werd ze weer teruggeplaatst op het hok. Dat een duif zijn baas beloont voor zo’n verzorging was zaterdag te zien, want de laatste vlucht werd dus prooi voor dit duivinnetje dat hiermee 56 concurrenten achter zich liet.

De eerste prijs en dus de bloemen voor Thijs Boomkamp. Dan een speciale en eervolle vermelding voor de vliegende bakker, Herman ter Avest. Herman had op Sens 21 duiven ingekorfd en hij legt in de vereniging beslag op plek 2-3-4-5-6-7. Knappe prestatie waarmee Herman erg in zijn nopjes was. Ook wint Herman op plek 5 een grote bigshopper met boodschappen, gesponsord door de eigen vereniging. Met deze vlucht sluiten we seizoen 2021 af. Binnenkort worden de kampioenschappen van 2021 opgemaakt. Daarover later meer.

 
 

LADIES LEAGUE

 Verslag Ladies League SZHE vlucht Fontenay 

Terug naar inhoudsopgave

Uitslag Fontenay
Eindstand Kampioenschappen Jong
Eindstand Grand Prix jonge duiven
 

NPO BESTUUR

Sport stimuleren én het goede doel steunen met de NPO Pluim

Goede ideeën zijn waardevol en maken onze sport leuker en aantrekkelijker. Van klein tot groot, we horen jullie ideeën graag via de digitale NPO Ideeënbox. Alle ideeën en initiatieven die duivensport mooier maken op gebied van wedstrijden, dierenwelzijn, samenwerking, ontwikkelingen, bijeenkomsten, contacten zijn welkom. 

De NPO Pluim is bedoeld voor iedereen die de duivensport een warm hart toe draagt. Het gaat om ideeën die bijdragen aan de sport en de sport verbeteren of aantrekkelijker maken. Ideeën kunnen worden ingestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alle inzendingen worden bekeken en beoordeeld door het NPO Bestuur. De drie meest aansprekende ideeën worden vermeld in Op (de) Hoogte en op de website én het winnende idee van de maand wordt opgepakt om verder uit te werken / te realiseren. 

Terug naar inhoudsopgave

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 


WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 


Terug naar inhoudsopgave

Wie lost waar
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

DUIVENSPORT ALGEMEEN

Bonnenverkopen van start

 

De eerste bonnenverkopen gaan binnenkort van start. In Op (de) Hoogte plaatsen we wekelijks een overzicht van de verkopen die zijn doorgegeven.
 • Najaars duivenmarkt Onze Sport, Haaksbergen, verkoop start 3 september en loopt af op 17 september
 • Bonnenverkoop 2021-2022 ten behoeve van Duivencompetitie.nl
 • NIC Drachten, verkoop start op 25 september en loopt af op 9 oktober
Ook op www.duivensportbond.nl vindt u een overzicht van de bonnenverkopen die bij ons bekend zijn.

Organiseert uw vereniging/afdeling/samenspel een bonnenverkoop?
Stuur informatie over de verkoop naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen we de verkoop mee in het overzicht op de website en in ODH.
Najaars Duivenmarkt Onze Sport Haaksbergen | 3 - 17 september
Bonnenverkoop Duivencompetitie.nl | 15 - 29 september  
NIC Drachten | 25 september - 9 oktober
 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen 

 

Wekelijks komen er vele vragen binnen bij de medewerkers op het NPO Bureau. We delen een aantal veelgestelde vragen via ODH, want wellicht leven deze vragen bij meer van de lezers/liefhebbers. Ook op de website is een speciale pagina met veelgestelde vragen en uiteraard een antwoord op de vraag. Via de button onder dit bericht komt u direct op de webpagina.
 

Kunnen de chipringen op alle elektronische constateersystemen worden gebruikt?
Ja, alle soorten chipringen zijn geschikt voor alle elektronische systemen.

Ik krijg een nieuw mailadres, hoe kan ik de nieuwsbrief dan blijven ontvangen?
U stuurt een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarin u aangeeft wat uw oude mailadres was en wat uw nieuwe mailadres wordt. Vermeld ook uw verenigingslidnummer erbij. U kunt wel zelf uw mailadres wijzigen wanneer u inlogt.

Kan ik mutaties doen tijdens de bestelperiode van de ringen?
Nee, dit is niet mogelijk. Zodra de bestelperiode voorbij is, kunnen mutaties weer worden ingevoerd.


Wanneer kan ik chipringen voor 2022 bestellen?
Halverwege september wordt het bestelprogramma geactiveerd en kunnen de chipringen besteld worden. U kunt het beste de machtiging invullen, dit wordt in november geïncasseerd. De bestelperiode staat ca. twee weken open, in die tijd kan er besteld en gewijzigd worden. We publiceren binnenkort de exacte data. 

We zijn er achter gekomen dat we voor 2022 meer vaste voetringen nodig hebben, hoe komen we hieraan?
Tegelijk met de chipringen wordt het ook mogelijk om vaste voetringen na te bestellen voor 2022. Nabestellen voor 2021 is vanaf dat moment niet meer mogelijk.
 
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 16 september 2021

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
 

 

AGENDA

Activiteiten in het land 

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
 • Najaars duivenmarkt PV Onze Sport, Ten Vaarwerkstraat 53 te Haaksbergen op 19 september 2021. Meer informatie over de Najaars duivenmarkt leest u hier.
 • 100-jarig bestaan PV de Vredesbode Veldhoven. Op zaterdag 2 oktober is er een receptie en op zondag 3 oktober een feest voor leden en genodigden. Vrijdag 8 oktober is er een forumavond. Meer informatie over deze bijeenkomsten leest u hier
 
Geplande activiteiten en vergaderingen
 

Data om niet te vergeten


November

 • 13 en 20  november 2021 - huldiging kampioenen 2020 en 2021
 • 27 november 2021 - NPO Ledenraad
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

28 juni 22
Nieuwsbrief Juni 2022    TerreinAl in de 19de eeuw vond een fel dispuut plaats in de bacteriologie. Aan de ene kant stond Louis Pasteur, die van mening was dat iedere ziekteverwekker uitgeroeid diende te...

Columnist in Spotlight

RC14 7
17 juli 22
Het wel en wee mijner duiven.... Laten we...
RC1 4
07 juli 22
Ladies en gentlemen.... today i introduce you  "...
RC1
09 juni 22
Inderdaad , zoals de titel laat vermoeden wordt...
rc16 1
18 mei 22
Hier ziet u CASIUS  , een mijner topduiven....
RC6 5
07 mei 22
Moest ik dit duivendagboek een titel willen...
rc14 1
16 maart 22
Ge moogt zeggen dat ik een vuile stoefer ben...
RC31 1
03 februari 22
Ongeveer twee jaar geleden werd kunstenares...
RC9 1 1
09 januari 22
DERDE KEER , GOEDE KEER ? Ik heb in mijn leven...
RC5 1 1
05 januari 22
Mijn naam is Roger Casier .Altijd duivenmelker...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new GebrDekker185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new LouisvZuijlen185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40