Het is even wat later geworden met het weeknieuws, maar er moesten even een paar belangrijke dingen geregeld worden, afgelopen maandag een mail verzonden naar de NPO, daar in een uitleg gegeven over de te houden hokrace van onze vriend Pieter van Hoolwerff in Uitgeest, ook de benodigde vragen er bij gedaan, hier even een copie van de mail die ik verstuurd heb, zo dat iedereen het inhoudelijke gelezen heb.

aan iDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heren van het NPO bestuur

Laat ik me eerst even voorstellen, ik ben Dirk Verleun, lid van S.V.E.L. Edam, helaas geen actief lid meer, dit komt helaas door longproblemen, maar om toch te kunnen blijven genieten van een fantastische hobby, doe ik tegenwoordig mee met eenhok race,s, door middel van deelname blijft men toch nauw betrokken bij de hobby.

Nu is er een persoon, genaamd Pieter van Hoolwerff die een hok race organiseert van uit het Noord Hollandse plaatsje Uitgeest. dit doet hij voor kans arme kindertjes uit de Filipijnen die aan ongeneselijke kanker lijden, het is natuurlijk een mooi gebaar richting deze kindertjes, maar deze man heeft geen onbesproken gedrag, in 2016 was hij agent voor de Spaanse derby race Sevilla, bij deze organisator heeft hij niet alle ge.inde derby gelden afgedragen, wel de duiven op transport gedaan, maar duizenden euro,s achter gehouden.

Ook in dat zelfde jaar heeft hij een bonnenverkoop ge,organiseert, ook voor het zelfde doel, er zaten bonnen bij die normaal een fors bedrag opleveren, maar volgens Piet van de Hoolwerff heeft dit maar tussen de twaalf en vijftienhonderd euro op gebracht, we hebben nooit een verkoop lijst gezien en een eind bedrag, wel een vaag fotootje van een brommertje in de rimboe van de Filipijnen, om patiënten te vervoeren en er waren medicijnen en lakens van gekocht.

Ook heeft hij in die periode Bezing Live benadert voor een aankomst systeem voor een te houden hok race op de Filipijnen, bij nader onderzoek bleek er niet eens een duiven onderkomen te zijn, nu organiseert hij die race maar hier, omdat er op de Filipijnen niet verder gebouwd mag worden, grond is aangekocht fundering zou er al zijn, er mocht alleen niet verder gebouwd worden.

De race wordt nu dus gehouden in Uitgeest, de kosten bedragen 35 euro per ring, een bedrag dat vooraf betaald dient te worden, en de duiven dienen in Heemskerk afgeleverd te worden, waarna ze in Uitgeest op het hok worden geplaatst.

Hij gaat uit van 500 duiven, weet dat hij dan geen vergunningen nodig heeft qua vervoer en lossingen, hij gaat de beroemde Oostlijn op, deze lijn is getrokken van Uitgeest naar Berlijn, op deze lijn zullen er op dinsdag woensdag en donderdag gelost gaan worden, zowel de 4 of 5 africhtingen vluchten en de geplande 5 race,s en de slot race van 620 kilometer.

Bij gestelde vragen over de onkosten van voer transportkosten en prijzengeld, geeft hij geen uitleg, de vraag wie het financiële gebeuren controleert geeft hij ook geen uitleg, en hij spreekt zich op alle fronten tegen in zijn uitleg, de ene keer vermeld hij dit en de andere keer weer anders om, al met al riekt dit naar pure oplichting, en ik hoop dat dit door de NPO onderzocht gaat worden, en zolang er geen duidelijkheid is, de man een verbod wordt opgelegd van het verder aannemen van duiven  en de te houden race, zolang het onderzoek loopt.

Onze mooie hobby wordt op deze manier wel in een kwaad daglicht te staan, als deze race doorgaat zonder een onderzoek van de Npo.

In afwachting op uw antwoord

met vriendelijke sportgroeten

Th.p.j.Verleun

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-41054383

Dus dit is de mail die verstuurd is naar de NPO toe, en inmiddels heb ik ook de bevestiging ontvangen dat de mail is ontvangen, dus gaan we afwachten, en laat ik jullie gabbers het antwoord van de NPO weten.

Dan dient het volgende probleem zich ook alweer aan, ook weer een duister geval van oneerlijkheid, het gaat over de Paloma producten, Paloma heeft inmiddels het assortiment uitgebreid, ze stonden op de Fugare in Brussel, ook hun eerlijke Nederlandse agenten waren er aanwezig, voor een duidelijkere uitleg, maar ook om gelijk natuurlijk weer om de Sevilla hok race te promoten, een prachtige mooie race, een aanrader om hier op mee te doen, een race die eerlijk is, alle duiven zitten onder de zelfde omstandigheden gehuisvest, niks geen U hok of een L vormig hok, nee een recht hok, waar alle ruimtes het zelfde klimaat hebben, ik zou graag weer mee hebben gedaan aan dit prachtige spektakel, ware het niet dat ik getild ben door de agent van 2017 Karel Jurrisen, en ik ben een jonge die geen schulden wil hebben, laat staan iemand benadelen, dus Antonio krijgt op de Beurs in Houten het verschuldigde bedrag wat open staat van mij persoonlijk betaald, dan maar een jaartje geen Sevilla, dank zij een man die ik dacht te kunnen vertrouwen.

Maar we komen terug op het Assortiment Paloma producten, de lijn is verder uitgebreid, het begon allemaal met de Paloma Bleu, Karel Jurrisen uit Enschede WAS hier de hoofdistribiteur van in Nederland, samen met Patrick Elsbergen uit Landgraaf en Klaas Booij uit Munnekeburen, maar inmiddels heeft de firma C.E.C.A.C. Karel Jurrisen de distributie ontnomen, en krijgt hij niets meer rechtstreeks van de firma C.E.C.A.C. aangeleverd. de enigste door C.E.C.A.C. aangestelde Paloma leveranciers zijn Patrick Elsbergen en Klaas Booij, alleen via hun of via mijn persoontje zijn de enige echte Paloma producten te bestellen.

Inmiddels zijn er al 8 verschillende Paloma,s verschenen op de markt, het begon met de ,,Bleu ,, versie, later verscheen de ,,Respir,, en de ,,Red,, en de ,,Vital,, versie,s, maar inmiddels zijn ook de ,, Brown,, de ,, Yellow,, de Black en de Paloma ,,Electro,, op de markt gebracht, en ook deze producten zijn alleen via Patrick en Klaas te verkrijgen, maar inmiddels adverteert Karel Jurrisen ook al met deze Paloma producten, volgens zijn gegevens zijn vanaf 12 Februari alle Paloma producten bij hem verkrijgbaar, en heeft gelijk een speciale aanbieding pakket bij het bestellen van alle 7 soorten. [Maar Karel waar is nr.8 dan] maar mensen wees gewaarschuwd, deze man heeft mij al financieel benadeelt, hij krijgt de producten niet rechtstreeks van de Firma C.E.C.A.C. het zit ook niet in de bekende fessen van ,,Paloma,, met de vertrouwde regenboog kleuren, maar in gewone bruine Flesjes met zelfgemaakte stickers er op.

Patrick Elsbergen en Klaas Booij hebben mij inmiddels al laten weten, Dat de Firma C.E.C.A.C. hier niet in mee kan gaan, en dat de producten niet rechtstreeks door hun aan Karel Jurrisen geleverd zijn, daar ze hem de distributie ontnomen hebben, dus kunnen ze nu ook niet garant kunnen staan voor de echtheid en de kwaliteit van het door Karel Jurrisen aangeboden Paloma assortiment, dus voor de enige echte Paloma producten alleen rechtstreeks bestellen of via Klaas, Patrick en evt. mijn persoontje, dan zijn het de echte producten in de originele verpakkingen, of u kunt ze ook op de voorjaars beurs in Houten kopen, en eventueel u ook aanmelden voor de prachtige Sevilla hok race op 6 Oct 2018.

tot sinas

Nieuwsbrief Peter Boskamp

06 oktober 18
Bony Farma Pigeon Products: De filosofie achter de producten. Het uitgangspunt hierbij is het bevorderen van de gezondheid van de duiven door middel van de verstrekking van voedingssupplementen. Dit zijn...

Columnist in Spotlight

05 oktober 18
Inderdaad alweer een tijdje niets geschreven....
20 augustus 18
Wie zong dat ook alweer? Dat liedje over die...
07 augustus 18
23 juli 18
Dat ging dus niet goed, die coupe special die ik...
19 juli 18
Hoogtijdagen in de duivensport, de maanden juni...
10 juli 18
04 juli 18
Morgen inkorven voor Dax, hier eentje mee. De...
26 juni 18
Raceday, het weekend in juni waar ik kan...
18 juni 18
Zaterdagavond, net terug van een bezoekje aan...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

30 september 18
” Winnaars Duuk, Ravi, Frans en Jordi Damen”   Door Chris den Braber Zaterdag 14 september...
27 september 18
Alblasserdam 21 sept. 2018'DAT WAS HET DAN.' Enkele dagen later dan gepland dat wel....
26 september 18
  “trotse Leo Dekkers winnaar op Morlincourt”   Door Chris den Braber Zaterdag 8 september...
24 september 18
Het nieuwe veilingseizoen gaat zondag 23 september van start op Top Pigeons. We hebben...
20 september 18
Laatste Jonge duivenvlucht vanaf Morlincourt “Prachtige overwinning voor Poelstra-...
17 september 18
Zoals U in het 3e periodiek  van de ZLU heeft kunnen lezen zou er medio sept. 2018 de...
17 september 18
H en J Romijn zegevieren vanuit Bergerac De titel van de reportage kon ik zo overnemen...
14 september 18
Beste sportvrienden,Bijgaand de tweede uitslag van de Golden Regio 4 Race 2018...
10 september 18
Peet Solleveld & Paloma zegevieren op Marseille Zeer bijzonder dit keer geen uitstel van de...
09 september 18
Beste sportvrienden,Bijgaand de eerste uitslag van de Golden Regio 4 Race 2018...
08 september 18
Door Chris den Braber Afgelopen zaterdag ideale weersomstandigheden. Temperatuur van 22...
05 september 18
Wefo – LimburgWedvlucht Sens op 25 aug. voor 966 duiven. Los 11.15 uur. 1e duif 15.11.18 uur....

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40