Jos Nijman

jos

De duiven zien er goed uit, al zie ik wel ’n enkeling met een licht nat neusje of oogje. In deze tijd zijn ze toch vatbaarder voor een virusje. Ik ben voornemens ze eind van de maand te laten vaccineren tegen paratypus, de duiven moeten dan prima in orde zijn want ze verdragen de vaccinatie dan zonder complicaties en bouwen beter antistoffen op. Hierna (enige tijd later) volgt nog de Paramixo/Circo vaccinatie en dan zijn we weer voor een jaartje klaar……Vele wegen leiden naar Rome, het belangrijkste is dat ik mijn eigen ‘plan’ uitvoer om zo in het nieuwe jaar problemen te voorkomen.  Verder alle dagen de duiven tiptop verzorgen want binnen 2 maanden begint het kweekseizoen alweer!!!!.

Ondertussen is de tijd weer aangebroken van een grote stroom verkopingen tegenwoordig bijna allemaal digitaal. De mooiste foto’s en dito stambomen, leuk om er doorheen te scrollen. De verkopingen van de zomer en late jongen vind ik het leukst om te volgen omdat die duiven worden aangeboden uit de ‘beste’ vliegers of kweekduiven en daar wordt vaak een prestatielijst bij getoond. hierdoor kan je zien hoe hoog de lat gelegd wordt, alvorens men er jongen uit kweekt en verkoopt.

Dan heb je nog die bonnenverkopingen, eerlijk is eerlijk wij hebben er een paar knappe duiven aan overgehouden, bij Eijerkamp en Ruitenberg zijn we weggegaan met duifjes die echt goed hebben voldaan. Garantie krijg je nergens maar tegenwoordig worden op dit soort bonnen zulke hoge bedragen geboden dat je ook ‘rechtstreeks’ zaken kan doen.

De aanbieders, clubs, goede doelen varen er wel bij, de mensen die de bonnen binnen moeten harken, hebben een ‘hell of a job’ en de schenkers hebben er vaak een hoop en ondankbaar werk aan.

Broer Peter en ik hebben vorig jaar al besloten dat wij samen uit ons kweekhok slechts 2 bonnetjes beschikbaar stellen, één voor de club en één voor de kring, beide bonnen komen direct ten goede aan de duivensport.

Begin dit seizoen kocht ik bij een echte Vitesse man 2 jonge duiven, hij speelt Vitesse en Midfond vluchten maar ik denk dat die duiven veel meer kunnen. Ik kocht er 2 en kreeg er 3, één verhuisde naar mijn broer en wij zijn ermee gaan spelen.  Deze week bekeek hij bij mij de 2 duiven en gaf zijn oordeel, ze mogen beiden het als jaarling laten zien en zullen aan de tand gevoeld worden. Van een andere goede duivenkennis, kreeg ik als wederdienst 4 prachtige jongen met de mooiste afstammingen, twee hebben goed voldaan en mogen ook als jaarling hun kunsten vertonen.  Nog 2 andere duiven kwamen als jong op mijn hok, deze zijn verwant aan mijn eigen duiven en komen uit de allerbeste. Deze duiven zijn ook gespeeld.  Met alle verkregen jonge duiven wordt dus gespeeld en mocht er na 2 jaar een super tussen zitten, ben ik de koning te rijk.

Dit jaar heb ik ook nog een negental duiven overgehouden uit co-breeding, ook hier is meegespeeld, ook bij deze duiven geldt meten is weten en eind augustus 2021 wordt het net opgehaald.

Dan nog even wat nieuws van onze vereniging, in November staat een Afdelingsvergadering gepland dus kan je als vereniging voorstellen indienen maar ook vragen stellen. In 2020 is begonnen met een nieuw bestuur en zij werden direct geconfronteerd met allerlei nieuwe maatregelen en beperkingen door Covid 19.  Daarnaast een onderbezetting en dan kan je alleen maar blij en dankbaar zijn dat zij de schouders eronder hebben gezet.  Covid 19 is nog lang niet verdwenen dus een groot aantal maatregelen zal ook voor 2021 gaan gelden. Tijd om over voorstellen na te denken en vragen te beantwoorden om zaken helder en duidelijk te krijgen voor het nieuwe seizoen.  

Het bestuur van PV Heemskerk heeft een bestuursvergadering gehouden en komt met een aantal vragen en aanbevelingen, om een echt voorstel in te dienen heb je de verenigingsvergadering nodig en dat is niet gelukt in deze corona tijd (heel begrijpelijk) Persoonlijk had ik opnieuw voor de Vitesse mannen graag een voorstel gezien om een oost en west lossing tot de Franse grens in te voeren. Uiteraard zal je dan opnieuw geconfronteerd worden met wat splitleden maar die hebben mogelijkheden genoeg om lid te worden in de kring waar ze thuis horen. Ook had ik zelf nog graag een voorstel of aanbevelingen gezien betreffende fusies die echt noodzakelijk zijn en (her)indelingen Rayons. De sport loopt terug, achteruit leunen en afwachten lijkt mij niet verstandig maar dat 'roepen' wij al jaren. 

De brief van PV Heemskerk

Geacht bestuur.

Voor de komende ledenvergadering heeft P.V. Heemskerk geen directe voorstellen, echter wel een aantal opmerkingen welke wellicht meegenomen kunnen in de evaluatie van het seizoen 2020 en tot verbetering in de komende seizoenen kunnen leiden.

Er zijn nogal wat geruchten geweest over het voer en het water in de duivenwagens, wij hebben inmiddels vernomen van de vervoersleider hoe het echt zit (gesproken bij het terugbezorgen van de boxen) onze duiven worden met de NH-mengeling gevoerd, ook als zij samen met ZH in de container zitten, het water wordt elke week ververst, de kwaliteit van het water is zo goed dat zij dat ook zelf drinken!.  Het had een hoop onrust gescheeld als u hier duidelijker over had gecommuniceerd.

Het is niet helemaal duidelijk of de rayons altijd (en vooral op de kortere vluchten) vanuit 1 container gelost zijn, wat wel afgesproken was. P.V. Heemskerk werd opgehaald door de wagen van kring 1, werd deze overgeladen in de auto van kring 3??

Begin dit jaar heeft P.V. Heemskerk u diverse mails gestuurd betreffende manden prijs of prijs per duif, wat was de argumentatie om van manden prijs naar duif prijs te gaan?? Duiven die niet (mag overigens niet !! schijnt wel te gebeuren!!) over de klok gaan worden bij manden prijs wel betaald!!

Puntentelling: De puntentelling in kring 3 is van het begin af aan niet juist geweest, een aantal leden werden in een (niet bestaande) CC uitgerekend, ondanks herhaalde verzoeken dit te corrigeren, is dit niet opgelost.

Is de site van de afdeling wel up to date ?? bereikbaarheid is niet altijd gegarandeerd en een goede versie voor de mobile telefoon zou gewenst zijn. De beloofde verbetering van de communicatie is niet echt waargemaakt, een filmpje of foto’s van de lossing (of bij niet lossen foto van het weer ter plaatse, met eventuele verklaring waarom er niet gelost wordt) zou veel discussie kunnen voorkomen.

Begin van het seizoen heeft P.V. Heemskerk voorgesteld om een App groep te maken met de vereniging contactpersonen, om zodoende direct contact met elkaar te kunnen hebben bij calamiteiten, wij werden op een van de vluchten verrast door het tijdstip van ophalen, wat pas laat op de site vermeld werd, zo’n App groep zou dit voorkomen hebben.

Met vriendelijke sportgroeten,

Namens bestuur P.V. Heemskerk,

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40