Jos Nijman

We zitten alweer in de laatste week van oktober en de huldiging/kampioenendag van ons rayon (B. Afdeling 6), evenals de najaarsvergadering van de afdeling staan op het programma. Van de ‘kampioenendag’ heb ik wat foto’s gemaakt waarop U kunt zien dat het wederom een geslaagde bijeenkomst is geweest. Van de afdeling vergadering kunt U een beknopte samenvatting lezen die ik van mijn clubvoorzitter heb gekregen. Niet meer uit eigen hand want ik heb mij voorgenomen geen (afd.) vergaderingen meer bij te wonen. (onze vereniging stuurt altijd 2 man naar de vergadering, die onze belangen prima vertegenwoordigen.)

Wat is er verder zo te melden; De nieuwste d.v.d. van de Koerier nr. 115 vind ik een echte aanrader! Deze d.v.d. gaat over het Moderne Fondspel volgens Tim Hage, zelf speel ik geen ‘zware’fond maar hoe Tim beschrijft/verteld hoe hij uiteindelijk tot zijn successen is gekomen, zijn visie, selectie, duiven, beleving, inzet, plezier en dat met een ‘normale’ hoeveelheid duiven, is een echte “Eye opener”. Ik heb er het nodige van opgestoken.

 

Verder is het wat ik noem “komkommertijd” want er is weinig nieuws te vertellen, natuurlijk zijn er de nodige vergaderingen alsmede de laatste huldigingen/kampioenendagen, vooral dat laatste verdient aandacht omdat veel vrijwilligers uren/dagen in de weer zijn om de winnaars in het zonnetje te zetten en ik verbaas mij dan ook jaarlijks over de mensen die niet komen opdagen. Eind november begint het tentoonstellingen seizoen en dit gebeuren heeft dit jaar mijn speciale aandacht omdat ik mij ga proberen te bekwamen in de discipline gediplomeerd keurmeester. De nationale Dagen/beurs in Houten zal ik zeker bezoeken, altijd leuk om daar sportvrienden te ontmoeten en wat ‘dingetjes’ aan te schaffen maar ook de Olympiade in Brussel staat (misschien) op de agenda, met onze club gaan we kijken of we een busreis kunnen organiseren. Toch schrijf ik over komkommertijd want in en rond het duivenhok, heerst rust. Geen spanning, geen heilig moeten, geen gehaast, alleen de ogen wagenwijd open houden, niets aan het toeval overlaten en de juiste verzorging geven. De duiven en de baas hoeven zich vooralsnog nergens druk om te maken.

Op het hok, zijn de duiven grotendeels door de dek en nek rui en je ziet ze dan ook al weer glad en strak worden. Bij de vliegduiven oud en jong moeten eigenlijk alleen maar de laatste 2-3 slagpennen en de nodige staartpennen nog gegooid worden, ze hebben daar nog wel een 10 tal weken voor. Nu het alleen nog maar om de grote pennen gaat, die in mijn optiek ontzettend belangrijk zijn want ik wil dat deze mooi lang en volledig uitgroeien, ga ik mijn duiven toch al wat eiwitarmer voeren. Eiwitarm maar wel vetrijk met daarnaast de nodige handjes snoep en kleinzaad. Daarnaast ben ik een groot voorstander van veel grit, roodsteen, mineralen, kalk en potjes piksteen, gewoon alle dagen een paar handjes en altijd alle weken een vers potje roodsteen. De duiven krijgen op deze manier genoeg bouwstoffen binnen om het laatste stukje rui tot een goed einde te brengen.

 

Afgelopen dinsdag een mailtje gestuurd naar de Compuclub met de vraag wanneer we de prestatie bestanden voor de compustam kunnen verwachten. Keurig antwoord terug en vanaf donderdag 27 oktober 2016 kunt U ze aanvragen en zijn ze beschikbaar! Zelf heb ik vrijdag alles kunnen downloaden en zijn de prestaties bij de duiven bijgewerkt..

Verslag van de vergadering.

Verslag afdelingsvergadering 27-10-2016

Voorzitter opent de vergadering en hoopt op een vlotte vergadering. Er waren drie verenigingen niet vertegenwoordigd dus een goede opkomst volgens de voorzitter. Onze afdeling heeft nog 1198 leden (stand 1 oktober). Op de notulen waren geen op of aanmerkingen. Daarna kwamen drie ingekomen stukken aan bod. De eerste ging over de herindeling van de rayons en het vliegprogramma, maar daar kwamen we later op terug. De tweede over de status met betrekking tot inkorven bij een N I C en uitslaan in eigen vereniging. Dat wordt mee genomen naar de N P O vergadering van   12-12-2016. De derde ging over de bezorgdheid van de ventilatie van de containers. Daar wordt onderzoek naar gedaan.

Bestuur mededelingen;

Huldiging kampioenen op 12-11-2016.

Er komt een vernieuwde versie van het informatie boekje op de site waar alle nieuwe gegevens in staan.

Daarna een korte evaluatie vliegseizoen en vervoer. 

 

Volgens de voorzitter was het over het algemeen wel goed en hadden zij goede beslissingen genomen als het nodig was. Zoals bijvoorbeeld uit wijken naar Le Mans. Natuurlijk een paar heel vervelende vluchten maar dat kan altijd gebeuren. Wat het vervoer betreft ging het in het begin moeilijk, wat hoofdzakelijk kwam door achterstallig onderhoud van de containers, maar dat ging in de loop van het seizoen beter.

Veranderen van vereniging kost geld als je over gaat naar een andere vereniging tijdens het seizoen tussen 16 maart en 30 september of je moet de punten laten vallen die je bij je oude vereniging hebt behaald. De kampioenschappen worden behandeld in de voorjaarsvergadering.

Voorstellen bestuur;

Vliegprogramma bestuur werd aangenomen zoals verwacht dus alle andere voorstellen werden niet behandeld. Het vliegprogramma wordt nog wel op de N P O vergadering van 12 december besproken er zouden dan nog wat wijzigingen kunnen komen i.v.m. verandering van nationale vluchten. Minimaal vier boxen per vereniging om opgehaald te worden blijft net als afgelopen seizoen. Bij de lossingen heeft het bestuur vrij mandaat om op te treden als het nodig is. Centraal inkorven de laatste vijf dagfond vluchten wordt nader bekeken om ook andere locaties aan te wijzen. En deze vluchten worden opgehaald en vervoerd door afdeling vijf en dan gaan wij ook gelijk met hen los. Hoe we gaan lossen gaat ook naar het voorjaar. De vergadering over de herindeling van de rayons zal in februari plaats vinden. De box prijs wordt zoals het er nu uitziet niet verhoogd en de kleine verenigingen moeten dus zelf de boxen aanleveren bij een andere vereniging. Er mogen geen jonge duiven als invliegduif worden ingekorfd op een oude duiven vlucht.

N P O vergadering;

De afdelingen hebben vooroverleg waar zij de voorstellen van de N P O bestuderen en kunnen dan hun mening geven aan het N P O bestuur om er zo voor te zorgen dat die vergaderingen vlot kunnen verlopen en volgens onze vertegenwoordigers gaat dat heel goed. Er wordt ook nog gesproken over de nationale jonge duiven vlucht of die vervalt of juist in meerdere verenigingen kan worden ingekorfd. Ook heeft de N P O aansluiting met instituut sportrecht, wat dat inhoud kan je lezen in "op de hoogte".

Om 23.45 uur sloot de voorzitter de vergadering en wenste ons wel thuis.

Namens mede vertegenwoordigers J Spaansen en M Knap heb ik dit verslag gemaakt.

G Weel.                                 

 

 

 

 

 

Wat ik persoonlijk van de besluiten vind is niet van belang, ik weet NU wanneer de oude vluchten beginnen en weet de datums voor de Dagfondvluchten en die zijn voor mij van belang. Het jonge duivenseizoen vangt 24 juni aan, dus we kunnen gaan plannen. De kweekduiven moeten jongen voortbrengen voor 2 hokken (mijn broer en voor mij zelf) en we zitten niet echt verlegen op jongen voor de Natoer dus dat wordt overleggen en ook uit de betere vliegers kweken. Samen met broer maar eens bespreken hoe en wanneer we gaan koppelen dat wordt best nog even puzzelen.

 

Zaterdagmiddag naar de huldiging van ons Rayon geweest, voor de Heemskerkers wederom een thuis wedstrijd want gelijk vorig jaar was P.V. Heemskerk de gastheer. Wederom prima georganiseerd en de belangstelling was groot, ik telde toch ruim 70 man/vrouw in de kantine, daarnaast de nodige gasten in het inkorflokaal en buiten rond de statafels voor de verstokte rokers. De voorzitter van het rayon Gerard Weel verwelkomde de gasten om 16.00 uur en vertelde dat de prijsuitreiking om 17.00 uur zou plaats vinden gevolgd door een Chinees buffet rond 18.00 uur. De commissie (bestaande uit Gerard Weel, Frank Rodenburg en Remco Martens), zorgde voor een vlotte prijsuitreiking en de kampioenen kregen de ‘’aandacht” die zij verdienden, hierna was het dus tijd voor de inwendige mensen en kon men het buffet aanvallen, met die mondjes vol werd het voor het eerst wat rustiger in de zaal. Het mooie van deze opzet is dat wanneer je ook nog andere verplichtingen op de zaterdag hebt, je rond 18.00 uur er tussen uit kunt knijpen en toch aan de huldigingen hebt deelgenomen. Na het buffet volgde nog wat plichtplegingen en kon men nog lang nazitten. De dames achter de bar zorgden wel dat de kelen gesmeerd bleven. Kortom een bijzonder geslaagde middag/avond. De mannen/vrouwen die dit mogelijk hebben gemaakt verdienen een groot compliment.

 

https://www.compuclub.nu/uitslag/kamp.php?org=4620&pointer=d95979b853365c88f241aa830aa3a802&afd=4600 op bovenstaande link kunt U alle kampioenen en kampioenschappen vinden.

 

 

 

Zelf mocht ik ook naar voren komen en kreeg een diploma en plaquette voor de 1e Asduif Vitesse, een 1e prijs op Pont st Max en de 5e plaats in het kampioenschap ‘jonge duiven’, daarnaast nog een baal voer, 2 emmers mineralen en nog een prijs van de verloting. Ik was blij dat ik met de auto was en nam rond 19.15 afscheid.

kofferbak vol!

 

Eind volgende week zal op de verkoopsite van G.P.S. een bonnen verkoop van ons rayon komen, alleen maar bonnen van liefhebbers die een 1e prijs in het rayon hebben gewonnen. Zelf stel ik een zomerjong beschikbaar, komende week zal ik de afstamming op mijn site plaatsen…….

Nieuwsbrief Peter Boskamp

06 oktober 18
Bony Farma Pigeon Products: De filosofie achter de producten. Het uitgangspunt hierbij is het bevorderen van de gezondheid van de duiven door middel van de verstrekking van voedingssupplementen. Dit zijn...

Columnist in Spotlight

23 november 18
Er speelt momenteel van alles in duivenland, de...
12 november 18
Volgens mij heeft iedereen weleens zo'n moment....
31 oktober 18
De duivensport moet geweldig zijn voor mensen...
05 oktober 18
Inderdaad alweer een tijdje niets geschreven....
20 augustus 18
Wie zong dat ook alweer? Dat liedje over die...
07 augustus 18
23 juli 18
Dat ging dus niet goed, die coupe special die ik...
19 juli 18
Hoogtijdagen in de duivensport, de maanden juni...
10 juli 18

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

21 november 18
  In verband met het overlijden van Ries van Zundert worden alle duiven verkocht. De...
18 november 18
Beste sportvrienden, De duivensport is momenteel het spoor een beetje bijster. Ondanks de...
15 november 18
A van Zoeren Regio A: onaangewezen: 10eGeneraal,8eGeneraal Snelheid. Regio A2: 5eGeneraal,...
De ZLU
29 oktober 18
  Afgelopen weekend verkaste een afvaardiging van het ZLU besuuur vanuit het Zuid...
24 oktober 18
  Rumbeke onder de rook van Roeselare; in prachtige landschap van het echte west...
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht hier wel thuis...
20 oktober 18
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht...
18 oktober 18
Datum: Vrijdag 16 november 2018 Adres: Clublokaal aan de Nachtegaalsteeg ( naast...
11 oktober 18
Het keizerkampioenschap komt voor deze combinatie van de 70 jarige Jan en zijn 44 jarige neef...
30 september 18
” Winnaars Duuk, Ravi, Frans en Jordi Damen”   Door Chris den Braber Zaterdag 14 september...
27 september 18
Alblasserdam 21 sept. 2018'DAT WAS HET DAN.' Enkele dagen later dan gepland dat wel....

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40