Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 8 oktober 2021 | week 40

Voorwoord

Wat vindt u van de uitslagen van het afgelopen jaar?
Ik schrijf regelmatig over het containerbegrip ‘eerlijk spel’. Daar zit zo ongeveer alles in wat te maken heeft met de wedstrijdsport met onze duiven. Als NPO Bestuur gebruiken wij de polls als thermometer om te kijken wat er wel of niet leeft onder onze leden. Je kunt er uren over speculeren met elkaar. Uiteindelijk moeten er keuzes worden gemaakt.

De poll van afgelopen week is er een mooi voorbeeld van. De meningen over de stelling wel of geen inkorfbeperking en bij welk aantal lopen sterk uiteen. We zijn blij met de ruim 1000 reacties. Dank hiervoor! Ook hier moeten wij besluiten over nemen, zonder knopen doorhakken kom je immers niet verder. Met zijn allen eens worden hierover zal nooit aan de orde zijn en dat hoeft ook niet als wij na uitwisseling van de argumenten maar een beslissing nemen. Vervolgens is het belangrijk dat we met zijn allen deze beslissing respecteren. Ik neem deze poll nu even als voorbeeld: het totaalpakket ‘eerlijk spel’ bestaat uit vele onderdelen. Laten wij met zijn allen gaan voor een mooi uitgebalanceerd geheel. Wij zullen allemaal op het ene of andere onderwerp concessies moeten doen, allemaal in het belang van onze mooie duivensport.
 
Doel van het NPO Bestuur is om in het voorjaar 2022 een aantal keuzes te maken. In dat kader ben ik nieuwsgierig wat u vindt van de verschillende uitslagen die dit jaar gepresenteerd zijn door Compuclub. Wij hebben daarvoor gekozen omdat door de coronapandemie het niet mogelijk was om brainstormsessies te organiseren en vooraf keuzes te maken. Om iedereen inzicht te geven in wat het gaat betekenen als wij keuzes maken uit de verschillende mogelijkheden/uitslagen. Met andere woorden: waar gaat de voorkeur naar uit? U heeft zich daar inmiddels een beeld bij kunnen vormen.

Hieronder de mogelijkheden op een rij. Dit zijn de mogelijkheden die wekelijks gepresenteerd zijn:
• Beste hokprestatie 1:10
• Beste hokprestatie gemiddeld aantal punten (huidig NPO kampioenschap en Grootmeester)
• Beste hokprestatie aangewezen.
• Traditionele uitslag snelste duif.

Er wordt op dit moment gewerkt aan eindstanden voor enkele afdalingen om ook te laten zien wat dit gaat betekenen voor de kampioenschappen. Puur als voorbeeld, uiteraard zonder consequenties voor dit jaar.   
 
Huldigen Nationale Kampioenen
Op dit moment wordt er gewerkt aan de uitnodigingen voor de huldiging van de kampioenen van 2020 en 2021. De huldigingen vinden plaats op 13 en 20 november bij van der Valk in Vianen.

In deze nieuwsbrief worden de kampioenen van de Jonge duiven van dit jaar gepresenteerd. Voor deze kampioenen een welgemeend proficiat!
 
Goed weekend!

Ben Geerink
Voorzitter NPO

 
 

Inhoudsopgave
 

 

Resultaat Poll van afgelopen week 


Vorige week luidde de stelling:

Ik kan mij vinden in een inkorfbeperking. Hierbij heb ik de volgende voorkeur:

In totaal reageerden 1.055 liefhebbers: 

Conclusie
De meningen lopen zeer uiteen bij deze stelling. Dit zien we ook terug in de aanvullende opmerkingen die geplaatst zijn. De mening op basis van de % en de feedback uit het opmerkingenveld gaan we komende periode goed bekijken om t zien of en op welke wijze we hier als bond mee verder kunnen.
 

Poll week 40

 

Stelling:

Door verschillende uitslagen van de wedvluchten te maken wordt een beter inzicht gegeven in 'wie het beste presteert'.
 

Om inzicht te krijgen in het effect van het berekenen van uitslagen hebben we afgelopen seizoen meerdere uitslagen laten berekenen en gecommuniceerd. De uitslagen die we wekelijkse gepresenteerd hebben zijn:
• Beste hokprestatie 1:10
• Beste hokprestatie gemiddeld aantal punten (huidig NPO kampioenschap en Grootmeester)
• Beste hokprestatie aangewezen.
• Traditionele uitslag snelste duif.

Geef uw mening
Via onderstaande button 'Geef uw mening' of QR-code kunt u antwoord geven op de stelling van deze week.  

Hoe werkt het?
 • klik op de groene button onder dit artikel of op onderstaande QR-code:

   
 • beantwoord de stelling door het antwoord van uw keuze aan te vinken (u kunt maximaal 1 vakje aankruisen)
 • klik op 'Verzenden'
Het resultaat
Het resultaat van deze poll kunt u in Op (de) Hoogte van 15 oktober aanstaande terugvinden.
 
Geef uw mening
 

NPO BESTUUR

Concept agenda Ledenraad 
 

NPO BESTUUR

Vergaderstukken Ledenraad 


Via onderstaande buttons zijn de stukken beschikbaar voor de Ledenraad van 27 november 2021. 
 
3. Notulen Ledenraad 13 maart 2021
3. Notulen extra Ledenraad 31 maart 2021
5. Vaststellen Nationaal Vliegprogramma 2022
 

WEDSTRIJDEN

Definitieve uitslagen Nationale Kampioenschappen 2021 bekend


De definitieve uitslagen zijn bekend. Deze week zetten we de top 10 winnaars van de Jonge duiven vluchten in het zonnetje. De uitslagen vindt u hieronder. Wilt u graag de volledige uitslag per categorie raadplegen? Klik dan op 'Klik hier voor de volledige uitslag'. Alle winnaars nogmaals van harte gefeliciteerd!   
                                                                                            

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BUREAU

Najaarsbeurs op 23 en 24 oktober in Expo Houten

Door Pieter Kos 

Verleden week was het eindelijk zover! Na anderhalf jaar van beperkende maatregelen en met ups en downs omtrent het coronavirus is de anderhalve meter maatregel eraf en mag er weer veel meer.

De maatregelen zijn door het kabinet dermate versoepelt dat het leven weer makkelijker wordt en we langzaam teruggaan naar “normaal” bij wijze van spreken. Nu het seizoen op zijn eind is, komen de najaars- en winteractiviteiten weer in beeld, daarmee ook het organiseren van duivensportbeurzen. Met de annulering van de Voorjaarsbeurs schreven wij in februari al dat we mogelijk een beurs zouden willen gaan organiseren in het najaar. De NPO is er immers om tal van redenen mee gestopt en zeker nu - na anderhalf jaar van beperkingen - is het fijn om elkaar weer eens te treffen nu de omstandigheden rondom Corona dat in zekere zin toelaten.

Het was moeilijk om een vrije datum in de kalender van Expo Houten te vinden die iedereen schikt. Met het vrijkomen van het derde weekend van oktober in de internationale duivensport agenda hebben we dit weekend meteen vastgelegd. In afwachting van de beloofde versoepelingen kunnen we nu volle bak aan de slag om er een gezellige beurs van te maken waar voor eenieder wat te beleven valt. Er zijn twee hallen ingehuurd wat neer komt op de helft van het complex. In beide hallen zijn er ruime terrassen om met vrienden en bekenden bij te kletsen.

Terug naar inhoudsopgave

Klik hier voor meer informatie over de Najaarsbeurs
 

NPO BUREAU

Warmte brengt verandering bij mens en dier


Door Manfred Georges 

Wij mensen kunnen ons snel zelf helpen. Bij de dieren moet de mens vaak een handje meehelpen. Zo is het ook nu in dit verslag. Mensen hebben voor de altijd hoger wordende temperaturen apparaten ontwikkeld die ons tegen dit fenomeen kunnen helpen. Dat zijn airconditioners, ventilatoren en veel flessen met drank. Drinken is voor mij belangrijk bij onze duiven in de transport. Veetransporters zijn bij dit klimaat extra aangepast geworden voor het vervoer van dieren. Onze duiventransporters zijn zo gebleven als dat ze jaren geleden waren. Er moeten veranderingen worden doorgevoerd aan onze transporters om het grote uitblijven van de duiven te verminderen.

Terug naar inhoudsopgave

Lees hier meer
 

NPO BESTUUR

Kandidaten voor Tucht- & Geschillencolleges en het Beroepscollege gezocht


Sinds 2017 zijn tucht- en geschillenzaken overgebracht naar het Instituut Sportrechtspraak (ISR) met uitzondering van zaken met betrekking tot het Oneigenlijk Gebruik van Substanties bij Postduiven (doping). Wij hebben momenteel vacatures in het Beroepscollege en het Tuchtcollege dat toekomstige zaken moet gaan behandelen, op aangeven van de Aanklager NPO.
 
Wij zijn daarom op zoek naar kandidaten die bereid zijn om zitting te nemen in een van genoemde colleges. Enige kennis van de duivensport is gewenst. Ook niet-leden zijn van harte welkom en benoembaar. Juristen of kandidaten met meer dan gemiddelde kennis van juridische zaken door opleiding of ervaring, worden nadrukkelijk uitgenodigd om zich aan te melden. Via de NPO krijgt u scholing over het dopingreglement en de procedures rondom de dopingcontroles.
 
U kunt uw belangstelling kenbaar maken door een brief of e-mail te zenden aan Bestuur NPO, waarin u aangeeft naar welk College uw interesse uitgaat, met daarbij een korte motivatie en een kort CV.
 
Uw brief of e-mail kunt u richten aan:
 
Bestuur NPO
t.a.v. de heer J. van Dijk
Postbus 60102
6800 JC  Arnhem
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Voor nadere informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen met Marjan van Berkel, telefoon 085-26 37 210.
       
                                                                                                                                     Terug naar inhoudsopgave

 

WEDSTRIJDEN

Nieuws vanuit de Giant Najaarsklassiekers

Het zestiende jaar alweer dat de GIANT najaarsklassiekers worden georganiseerd. Inkorven kan bij de Blauwband in Balk, De Blauwe Doffer in Damwoude, De Koeriers in Bedum (Onderdendam), De Vredesduif in Noordwolde, De Alphense Vriendenclub in Alphen aan den Rijn, BVZ in Zaandam, De Luchtbode in Hendrik Ido Ambacht en PV Flevoland in Urk. Van deze mogelijkheid werd volop gebruik gemaakt zodat ruim 3.650 duiven werden ingemand en de slechte vooruitzichten beïnvloede de deelname. Op deze vooruitzichten werd enigszins ingespeeld door uit te wijken naar Menen voor de Westlijn en Waalwijk voor de Oostlijn. De praktijk was echter anders, de vluchten konden onder geweldige omstandigheden plaats vinden. Het werden mooie vluchten met een geweldig verloop en zo goed als geen verliezen. Lees het volledige verslag door op onderstaande button te klikken. 
                                                                                                                                     Terug naar inhoudsopgave

Volledig verslag tweede weekend Giant Najaarsklassiekers
Nieuwsbrief Giant Najaarsklassiekers
Informatie over bonnenverkoop voor Ronald McDonald Huis
 

FCI

Oproep van de FCI


Onderstaande vraag ontvingen we van de FCI. Zij hebben deze vraag op verzoek van de bond uit Bosnië uitgezet: 

We would like to buy a pigeon transport truck with a capacity of 2200 to 2600 pigeons year 2015 and younger, so if there is an alliance or they know, send us a contact, thank you. Many thanks. Federation of Bosnia Herzegovina.

Reacties kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 


WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden 


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 


Terug naar inhoudsopgave

Wie lost waar
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

DUIVENSPORT ALGEMEEN

Bonnenverkopen van start 

 

De eerste bonnenverkopen gaan binnenkort van start. In Op (de) Hoogte plaatsen we wekelijks een overzicht van de verkopen die zijn doorgegeven.

Verkopen verlopen via Duivennet:
 • NIC Drachten, verkoop start op 25 september en loopt af op 9 oktober 22.00 uur
 • PV Het Nude Kwartier, Wageningen
  verkoop start op 1 oktober en loopt af op 15 oktober 22.00 uur
 • CC De Graafschap
  verkoop start op 1 oktober en loopt af op 15 oktober 21.30 uur
 • Fondclub Gooi- en Eemland
  verkoop start op 1 oktober en loopt af op 15 oktober 22.30 uur
 • Rayon Oostgrens
  verkoop start op 5 oktober en loopt af op 19 oktober 22.00 uur
 • PV De Luchtbode, Groningen
  verkoop start op 11 oktober en loopt af op 25 oktober 22.00 uur
 • Klaas Talen, Meppel
  verkoop start op 12 oktober en loot af op 26 oktober 22.00 uur
 • PV De Eendracht, Harderwijk
  verkoop start op 16 oktober en loopt af op 30 oktober 22.00 uur
   
Verkopen via GPSAuctions
Verkopen via Toppigeons
Verkopen via Duivenveilingen
 • Bonnenverkoop najaarsklassiekers op Urk voor RonaldMCDonaldhuis; loopt af op 16 oktober. Lees hier meer.
   
Verkopen via verenigingssite(s)
 • Verkoop van twee late jonge duiven bij PV De Voorhouter (Voorhout). Loopt af op 16 oktober om 22.00 uur. Lees hier meer. 

Ook op www.duivensportbond.nl vindt u een overzicht van de bonnenverkopen die bij ons bekend zijn.

Organiseert uw vereniging/afdeling/samenspel een bonnenverkoop?
Stuur informatie over de verkoop naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen we de verkoop mee in het overzicht op de website en in ODH.
Diverse bonnenverkopen Duivennet
Diverse bonnenverkopen GPS Auctions
 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen 

 

Wekelijks komen er vele vragen binnen bij de medewerkers op het NPO Bureau. We delen een aantal veelgestelde vragen via ODH, want wellicht leven deze vragen bij meer van de lezers/liefhebbers. Ook op de website is een speciale pagina met veelgestelde vragen en uiteraard een antwoord op de vraag. Via de button onder dit bericht komt u direct op de webpagina.

Wat wordt verstaan onder een fantasienaam?
Onder een fantasienaam verstaan we alles behalve de eigen achternaam. Normaliter is bij ‘Naam op de uitslag’ de achternaam van het lid weergegeven of bij een combinatie minstens van een van de leden de achternaam voluit. Is dit niet het geval, dan spreken we van een fantasienaam of van een commerciële naam. Dit is enkel mogelijk tegen een vastgestelde vergoeding van € 75 per jaar.


Kunnen de chipringen op alle elektronische constateersystemen worden gebruikt?
Ja, alle soorten chipringen zijn geschikt voor alle elektronische systemen.

 
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 6 oktober 2021

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
 

 

AGENDA

Activiteiten in het land 

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
 • Huldiging kampioenen de Fondclub Gooi en Eemland. De huldiging vindt plaats op zaterdag 16 oktober. Aanvangstijd: 18.00 uur. Het belooft een gezellige avond te worden met live muziek en een buffet. Locatie: Houtrust, Heideweg 23, 3829 BC Hooglanderveen.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

15 februari 22
Nieuwsbrief Februari 2022Paratyfus    Opnieuw Paratyfus De laatste weken worden we niet alleen in de kliniek geconfronteerd met gevallen van paratyfus, ook via het internet bereiken ons veel vragen...

Columnist in Spotlight

rc16 1
18 mei 22
Hier ziet u CASIUS  , een mijner topduiven....
RC6 5
07 mei 22
Moest ik dit duivendagboek een titel willen...
rc14 1
16 maart 22
Ge moogt zeggen dat ik een vuile stoefer ben...
RC31 1
03 februari 22
Ongeveer twee jaar geleden werd kunstenares...
RC9 1 1
09 januari 22
DERDE KEER , GOEDE KEER ? Ik heb in mijn leven...
RC5 1 1
05 januari 22
Mijn naam is Roger Casier .Altijd duivenmelker...
RC16 12
18 december 21
Het is echt gebeurd . De Kerstnacht in 1914 aan...
RC16 11
21 november 21
DE MAN MET DE MONDHARMONICA . Dit verhaal...
RC8 11 1
12 november 21
Ik beschouw mezelf als een ambassadeur voor de...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new Promo185x75new NPO185x75new GebrDekker185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new ZLU185x75new BannervanAdrichem185x75

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40