donderdag, januari 12, 2017

Mr. Do Ping

 
Wat zich afspeelt in Belgie snap ik niet hoor. van 9 naar 3 positieve meststalen. Vrijspraak, boetes enz. Zeer beperkte transparantie maar veel "schijn" tegen.

Ook ene Jo Claeskens zat er tussen. Hij geeft toe spul gebruikt te hebben voor een kwaal aan zijn kuiten. Net als Droog kennelijk het hok krabben met nu niet knieen maar zelfs met diens kuiten over de vloer en de zalf er zo dik opgesmeerd dat de duiven het van de bodem afpikten... Geloven ze zichzelf nog? Liggend het hok schrappen? tot zijn knieen in de voerton? Bijna clownesk!

PEC vrijgesproken. Onduidelijk of geld daar een rol speelt en of goede (dure) juristen.
Zure sessie voor onze hobby. Geen winnaars... veel koffie is onzuiver als je het mij vraagt.


Ik denk dat de zondaars (zo die er zijn) zich moeten schamen en stoppen met de sport. Ik denk ook dat de beleidsmakers en controleurs eens professioneler moeten worden. Het rammelt langs alle kanten. Het is kennelijk oooh zo makkelijk op te sporen. Maak werk van onderzoek: leg vast welke stoffen in welke waardes zijn te traceren. Leg vast hoe de waardes toe of afnemen. Zet in scene zo'n situatie van zalf aan je knieen en kruip over de vloer van een hok. Neem dan monsters enz enz. Leg vast in welke bronnen wat zit, zodat je alle verhalen de mond kan snoeren.
Laat onze duivendierenartsen die zelf notabene allerlei van dit soort zaken al lang hebben onderzocht openheid geven en helpen met het aanleggen van dit soort data.

Wat er nu gebeurt kan echt niet, en is voor niemand okee.
Willen we een schone sport dan moeten we echt flink andere maatregelen nemen.
GROOT voordeel van wat er nu gebeurt is dan wellicht wel dat iemand die overweegt te 'zondigen' zich nog wel een keer extra bedenkt!


Op mijn hok is het rust. Met een koude periode in het vooruitzicht wacht ik nog wel even met koppelen. Ik hoef niet zo nodig, heb niet veel jongen nodig en liever in topforme koppelen dan maar zo zo.
Rustig aan de eerste stapjes weer naar buiten. Vooral rust in de tent nog!

vrijdag, januari 13, 2017

Sneeuw

 
Duiven uit in de sneeuw? Nu en dan zijn de sneeuwbuien dezer dagen talrijk. Meestal kun je het zien aankomen, al helemaal als je buienradar bekijkt. Hier maak ik er geen probleem van maar handel wel wijzer dan voorheen. Ik heb nog altijd spijt van 2 weduwnaars die ik kwijtraakte toen het hard waaide (6+bft). 2 potentiele goede doffers zoek (nooit meer teruggezien). Mijn beste jaarling (toen 3 op 3 op de dagfond + de broer van mijn 91 oftewel Ari). Balen zulke ervaringen. Ik had ze gewoon binnen moeten laten zitten. Dat soort overmoedige acties kan ik mezelf nog wel eens kwalijk nemen. Al te voorzichtig ben ik niet maar stootte dus al wel eens mijn neus, helaas.

Schreef ik het al? Op de tentoonstelling van het samenspel had ik nog de mooiste doffer. Zoon van Oded x duivin Jos Joosen (toen te leen).
Deze inmiddels 2 jarige is inderdaad mooi maar ook de doffer die vorig jaar eens na een dag vliegen niet meer in of uit z'n woonbak kwam. Later leek de kracht wat uit zijn vleugelslagen, hoewel hij wel weer mee was tot en met Argenton (dag later terug). Vanwege zijn schoonheid en herkomst nog een kansje maar zulke (met zo'n historie) geven altijd wat twijfels.

Gelukkig wordt het aankomende week weer droger, qua weer. Zul je zien dat ze meer donzen... droog weer doet ze goed!
Sneeuw op de mest zou je kunnen zeggen.

P.S. op Pipa nu wat opheldering na de persconferentie van de KBDB. Eindelijk eens wat duidelijkheid. De KBDB zou er goed aan doen om allerlei duivenmedia deze info te verstrekken, eenduidig. Er circuleert ook een stuk van ene Vandersanden, een professor onwaardig om zo te schrijven, me dunkt.
 

zaterdag, januari 14, 2017

In een hagelbui

 
Vandaag vlogen de duivinnen lekker. Voordat ze daalden werden ze overvallen door een hagelbui. Zelf gaan we schuilen en ik dacht dat ze wel direct zouden dalen. Wat deden ze echter? Ze gingen hoger vliegen alsof ze er boven wilden gaan hangen of op zo'n niveau gaan vliegen sat het draaglijk was. Vallende hagel gaat immers steeds sneller vallen. Hoe hoger, hoe minder hard en misschien acceptabel?

Doping en do ofpot

 

http://www.pitts.be/index.asp?par=f_news.detail&ID=26225


Duidelijk?
Er wordt in de doofpot gestoken kennelijk.
Mannen toch? Waarom? Als dit inderdaad zo is...biechten gaat u niet helpen...

zondag, januari 15, 2017

Ze vliegen prima

 
Opmerkelijk genoeg vliegen de duivinnen heerlijk. Vandaag in een iets druilerig weertje gewoon meer dan een uur. Ik vind het hokklimaat met dit weertype om te huilen maar de gezondheid is prima.

Ook de late doffertjes zijn nu weg bij de duivinnen. Paar uurtjes verleng ik de dag om ze te gaan koppelen over enkele weken.

Saarloos had een spectaculair goede verkoop op toppigeons. Men gaat hem erkennen als ZLU topper. Met zijn Peirenduiven al jaren een ZLU kampioen. De laatste seizoenen ook veel duiven uit kruisingen met Saarloosduiven in de kop van de uitslag. Ben blij dat ik een flink aantal van deze maestro heb zitten.

maandag, januari 16, 2017

Koude boel

 
Het is fris, koud, waterkoud. Honger voldoende, dat werkt wel, zo'n kou. Als het extreem koud is kun je mais bijvoeren omdat daar relatief veel suikers in zitten die verbrandingswarmte geven. Energie dus.

Niet nodig nu maar mocht het harder vriezen, zou je dat kunnen overwegen.
Hier nu rustmengeling en dat bevalt.

De doffers zijn zelfs al aan de drukke kant vind ik. Ook van rustmengeling kunnen ze dus druk worden als je maar genoeg geeft. Ze vliegen niet die doffers en hoeven de krop maar vol te eten... voor je het weet zijn ze voldaan en hebben ze praatjes!
 

dinsdag, januari 17, 2017

Minder minder

 
Minder duiven op het hok = minder problemen met de gezondheid. Minder stress, minder ziektes, minder mest, minder gesjouw met de duiven naar het clublokaal. Minder voer en of medicatie, minder kosten dus. Minder mest ruimen en minder veren. Minder, dus strenger... en meer vroege prijzen. Ik geloof er wel in!
 

woensdag, januari 18, 2017

combi enting PMV en POX

 
Naar ik vernam is het weer beschikbaar: PMV (Paramixo) entstof van het merk COLOMBOVAC. De enkelvoudige maar ook de combi waarbij je tegen PMV en tegen Pokken kan enten. KWastje niet meer nodig...

Ooit schreef ik dat eerder en toen bleek het niet beschikbaar. Nu lijkt het erop van wel!

Jellema ent 1x tegen pokken met het kwastje, zoals velen.
Ik prik diezelfde entstof erin met een naaldje. Ik doe het daarbij ook nog vaker in het duivenleven (2+ keer).
Mijn idee is: 1x met kwastje is geode dekking. Vaker (onafhankelijk van de methode) is vast een betere dekking.
Nodig? Niet persé. Nuchter af te wegen.
Ik weeg af: het zijn de kosten niet bij de aantallen die ik heb en ga voor een optimale dekking.

Met colombovac versus Nobilis: mij lijkt wisselen van merk ook goed voor de dekking.
dr Marien geeft liefst Nobilis omdat dat op juiste basis is gemaakt (Oliebasis dacht ik of dat moet nu juist Colombovac zijn...) Anyway. Mijn idee is dus streven naar optimale dekking. Hierbij denk ik ook (niet onderbouwd) dat vaker en divers qua soorten enten, die dekking vergroot èn dat in de toenemende immunisatie van een duif ook neveneffecten zijn voor andere ziekten. Oftwel: hoe meer afweer tegen om het even welke kwaal, hoe sterker het dier.
 

donderdag, januari 19, 2017

Drinkpotten bevriezen

 
Dat de drinkpotten in deze tijden van Vorst bevriezen is geen problem.
Normaalgesproken kieper ik ze 's avonds leeg en vul ze smorgens weer met water dat een nachtje in een kan stond in de vorstvrije schuur.
Vriest het overdag nog flink dan is het oppassen geblazen. Geen water ter beschikking is erger dan geen voer.
Opletten dus maar dat zal allemaal geen nieuws zijn.

Ik verneem goede berichten van diverse vrienden van een vlot verlopende kweek. Snel op eitjes en zonder problemen de eerste jongen uit het ei.
Hier wacht ik nog even maar binnenkort dus ook hier de koppels samen voor 12 - 16 jongen. De overige hoef ik niet omdat ze niet passen in het hok. er zitten nog 11 laatjes en nog een enkele oude waarmee ik niet vlieg. Ik heb nog enkele eitjes van anderen in het verschiet dus voller moet ik het niet gaan maken. Als er interesse is voor de eitjes van de overige koppels laat het me dan weten hè! Geen commercieel gedoe hier.

10 feb nog in de gaten?
Beekman te oud-beijerland.
20:00 uur

Maurice
 

vrijdag, januari 20, 2017

Belgische perikelen

 
Vervloesem zou in België een compromis hebben bereikt met de KBDB. Die kiest (KBDB) eieren voor hun geld. Claims die men dreigt te verliezen omdat het dopingregelement en -gebeuren aan alle kanten rammelt, leiden hiertoe. Zo heeft de KBDB het failliet voorkomen van zichzelf maar failliet van eerlijke duivensport bereikt. Dopingzondaars (uit oogpunt van het regelement) dreigen met claims en men voorziet dat de KBDB die gaat verliezen en moet betalen, wat niet kan.
Het heeft er alle schijn van dat alle discutabele 6 dopingszondaars die opeens niet meer zouden bestaan, waaronder dus de grote commerciële boys, ook vergelijkbare compromissen sloten. Wat een sof dit alles.

Prikken en spuiten maar mannen! De KBDB kan je met het huidige dopingbeleid toch niets maken!

prutsers. Sorry hoor maar kon dit nou niet anders?
 

dinsdag, januari 24, 2017

Verwijzing

 
Wil je meer over die Belgische perikelen lezen, check dan Pitts.be of kijk af en toe eens bij AS op diens logbook.

Ik kan er met mijn verstand niet bij dat er zoveel misgaat in duivenland nr 1 (althans zo heb ik dat altijd geleerd... nr 1).
Duivensport gaat op het niveau van KBDB en de commerciele spelers en betrokkenen naar de vaantjes. Hoe heft het toch zo ver kunnen komen.

Hopelijk blijven genoeg gewone melkers goed met duiven spelen en proberen ze elkaar te bevechten met goede duiven!
Ik heb met de Belgische duivenmelkers te doen, hoewel het vast ook zo zal zijn dat lokaal, vooral om de kerktoren er niet zo'n heisa zal zijn als op het wereld wijze(?) web.


Hier groeien de duiven naar een betere conditie. Nog even en ze kunnen samen.
Ik hoop op droog weer en zon in 't hok. Ik verwacht dan weinig gedoe en vlotte koppelingen.
Ik hou je op de hoogte
 

woensdag, januari 25, 2017

Bert Saarloos komt ook de 10e

 
De invulling van de 10e februari aanstaande was voor de winteractiviteitencommissie nog een puzzle. Uiteindelijk ontstond de gedachte om een regionale held toe te voegen aan de Noord-Hollandse Crack. Zo ontstond het idee dat Beekman en Bert Saarloos samen aan tafel gaan... voor een vragenuurtje, praatje over de duivensport.

20:00 uur
Clublokaal PV de Reisduif, Oud-beijerland
adres: Karel Doormanstraat

Het belooft interessant te worden!
 

zondag, januari 29, 2017

Bijna zover

 
Het is bijna zover en ik zal ze koppelen. De duivinnen lijken al wel in een goede vliegconditie. 1,5 uur is heel gewoon. De doffers vliegen minder maar zien er goed uit. De jaarlingen glimmen erg naar mijn zin, dat doet goed.

Ik ga heel selectief jongen aanhouden. Natuurlijk weet je het nooit precies maar ik wil ze vooral uit enkele duiven hebben. Odes kwam ooit uit 2 voedsters, due je weet het idd niet maar die voedsters waren natuurlijk wel van goede komaf.

Vanaf 07:00 begint de dag hier en om 09:00 uur gaan de lampen weer uit. Dat is amper 2 uren meer licht inmiddels maar goed om het toch iets te verlengen denk ik. Verder eigenlijk alleen een beetje zwaarder gaan voeren. Bijvoorbeeld door het bijmengen van een kweekmengeling. De mest is werkelijk perfect, zelden zo goed. Volgens mij echt toch dat winter/rust voer van Matador, hoewel ook andere merken het inmiddels in hun assortiment hebben. Ik begreep dat Robaeys ook erg populair is, met name ook door de gunstige prijs. Ik hou het nog even op Matador. En een maanzaadje neem ik op de koop toe.

De olympiade laat ik schieten. Ik hoop dat het een promo was voor de sport. Nog enkele uitreikingen enz te gaan en daarna is het al zover dat de Vitessers zich gaan opmaken. Hier ga ik niet haasten maar ook de boot niet missen. Wie te laat begint aan het begin van het seizoen, blijft te laat komen. Afgelopen jaar korfde ik in voor Roye bij De Nishoek. Toen waren we al meerdere weken op weg. Pas toen waren er diverse grote fondmelkers die hun duiven de eerste Quiévrain gaven. Het spijt me zeer maar ik heb ze amper vroeg gezien op de lijsten... het spijt me collega's maar de tijd dat je je dat kon permitteren is geweest.

Een principe dat ik ga hanteren is dat een jaarling die ik speel op de verre vluchten en als die dan vroeg is, hoeft niet nog een 2e keer weg voor zo'n afstand. Waarom? Die belooft en is een troef voor de toekomst. Dat is niet zwart wit of in beton gegoten maar ik vind dat wat verstandiger dan maar te spelen voor het spelen. Beetje spaarzaam zijn... met zo'n minikolonie als die van mij ben je zo ruiter te voet.

Ik schreef nog naar Martijn of het niet een idee was om je duiven eiwit te geven simpelweg door het eiwit te verstrekken van een duivenei. Is dan gelijk 100% eiwit van de beste soort. Afblussen met bijvoorbeeld biergist en je hebt denk ik heel goed spul. De afweerstoffen die je duivin (legger van dat eitje) meekreeg zitten er ook gelijk in. Ik vind het wel wat. Bang voor Salmonella? Je weet de herkomst toch? Ik wacht z'n antwoord af.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

31 mei 20
  Nog even over vaccins Als ik zie hoeveel vragen ik binnen krijg over vaccins, dan lijkt het me nuttig hier opnieuw even aandacht aan dit onderwerp te besteden. Er is veel te doen in vaccinland. Niet in...

Columnist in Spotlight

21 juni 20
    Het is een tijdje geleden dat ik mijn rondje...
24 april 20
  10 Minuten geleden sprak onze Minister Premier...
27 maart 20
  Nederland stoeit met de verschrikkelijke gevolgen van...
16 maart 20
Het Coronavirus slaat wereldwijd fors om zich...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40