Duivenvaria 2020               Bony Pigeonvetcenter 2020

 
 
 

vrijdag, juni 01, 2018

vetten stapelen

 

donderdag, mei 31, 2018

Bezoek aan dr. Mariën

 

woensdag, mei 30, 2018

Weersomstandigheden en er mee dealen

 
Het is nogal wat... zo is het warm, enkele dagen later STIKHEET, luchtvochtigheid die als een achtbaan gaat en nagenoeg afwezigheid van wind, of toch weer niet. Vanmorgen moesten ze  het doen in een nevelig sfeertje. Heb je zelf wel eens gesport (hardlopen of fietsen bijvoorbeeld) met zulke omstandigheden dan weet je ook dat het wel degelijk verschil maakt!

Het heeft vast invloed op hoe het onze duiven vergaat.
Ik zie de mijne gezond zijn maar ik denk dat de koppen (wat is dat precies) meer open kunnen en mogen. Maar moet ik daar dan wat tegen geven? Weersverandering afwachten? Vanavond maar eens aan dr. Marien vragen. Het is nog 2 weken en dan zou het kunnen zijn dat we inkorven voor St. Vincent... ik zal bij de dag kijken. Laatste paar dagen de hoeveelheid vetten lekker verhogen en zo handelend kijken wat we klaar kunnen stomen voor de mooie vluchten!

Woensdag a.s. Marien

 
Ze vliegen maar niet goed genoeg tijdens de training. Ik weet het even niet waarom. De warmte?

Bij de jongen een enkeling die niet komt eten.

Lekker zaakje weer... duivensport is vaak een raadseltje.
De oude duiven zien er goed uit maar kunnen gewoon veel beter. Woensdag de vraag aan dr Marien, of er niet toch iets is dat we niet direct zien.

Forme op bestelling, bij wie moet ik zijn?

zondag, mei 27, 2018

Niet makkelijk, zoals we al hadden verwacht

 
Zaterdag was het niet eenvoudig. We voorzagen het al en het kwam uit.

Chevrainvillers kwam wel goed (omdat ze vroeger gelost waren?) maar de laatste was erg laat. Ik pakte op 5 over en op 15 waren er 6 vd 8.

Peronne er onderdoor! Maar ik pakte er 5 in 1 minuut op het moment dat ze vielen. Waren ze met overmanden terecht gekomen bij een latere losgroep? Je zou het haast denken temeer daar de duiven van man met wie mijn duiven in de mand zaten, ook te laat waren.

Heel veel marathonduiven waren flink te laat. Ik kan het niet verklaren!

Op naar komend weekend. Woensdag nog naar Marien. Ik weet het even niet hoor. Wat te doen??
Hoe forme proberen te krijgen de komende weken??

vrijdag, mei 25, 2018

Eieren niet in 1 mandje

 
Vandaag de ploeg gesplitst. 4 koppels naar Chevrainvillers, de rest op Peronne. Kwestie van risicospreiden. Ik heb het ook niet zo op het weer. De warmte kon wel eens een scherprechter worden. Niet de temperatuur alleen maar ook de lucht die wat instabiel is door o.a. Hoge vochtigheidspercentages.

Onze afdeling meldt al dat Blois naar Gien is verplaatst vanwege onweersbuien die te Blois worden verwacht. Ik ben benieuwd hoe ze dat zo kunnen voorspellen. In elk geval lijkt de westkant beter te worden morgen, dus daarom naar Gien.

Ik hoop wel dat ze Peronne eens vroeg durven lossen. Dat wachten van onze lossingscommissie is mij nu en dan te gortig. Te voorzichtig wat mij betreft. En een duif zit beter in de lucht dan in de mand hoor!
 

dinsdag, mei 22, 2018

Kleine aantallen duiven

 
In de club maar kleine aantallen duiven. De eerste dagfondvlucht is gelijk al een vlucht waarop we elders moeten inkorven omdat we niet aan 100 stuks komen. Jammer maar tekenend voor de duivensport. Kleine lokale verenigingen gaan stuk omdat we minder samenkomen. Verstandelijk en vooral bedrijfseconomisch best te snappen maar zo gaat de achteruitgang alleen maar sneller!

Het is gortdroog. Elders wel regen (soms veel) Oud-Beijerland nog niks... al weken niet.

Jongen gaat goed. Ouden nog wat ongewis. Volgens mij de meesten wel okee. 1 a 2 doffers kunnen beter vind ik. De duivinnen heb ik minder goed in beeld. Zitten best strak maar forme not yet!

maandag, mei 21, 2018

Chevrainvillers was te doen maar niet eenvoudig

 

vrijdag, mei 18, 2018

Hank voor dikke 400 km

 
Vandaag gaan ze naar Hank. Inkorven voor Chevrainvillers. Volgens mij is dat een goede 420 km. Ik zal het eens narekenen. Kopwind. Koel. Mooie test.

Ze vliegen beter. Doffers nog aanzienlijk beter dan de duivinnen.
Morgen weten we meer.

Gisteren nog een bel uit Rotterdam. Er zit een jong. Besloten dat de melder hem loslaat vandaag maar einde van de morgen nog niet gezien.
Als hij weer teruggaat naar de man, dan haal ik hem op.

Afhankelijk van hoe ze komen gaan ze volgende week naar Blois. Ik denk overigens maar van niet. Peronne is mij ook best. Dan de week nadien midfond en dan nog een keer de kans op een dagfond van dikke 500 km. Wat mij betreft leven van week naar week: duiven zelf bepalen het qua conditie en weersvooruitzichten tellen ook mee.

Vooruitzichten

 
Zaterdag zijn de vooruitzichten okee. Kopwind en naar ik meen ‘open’ weer. Misschien eerst nog wat lager hangende bewolking maar als dat breekt en blauw te zien is, kunnen ze ervoor gaan. 1 niet mee: de dame die aan 1 kant de broek verloor. De doffer die butste en een deel van zijn start kwijtraakte moet er aan geloven. Dat is deels omdat hij nu eenmaal iets kritischer wordt beoordeeld door me vanwege diens afkomst (ander hok, soort en ras). Een mooie duif, en hij lijkt me sterk. Vliegt op een dag als gisteren ook gewoon een vol uur lekker mee. Ik krijg de indruk dat ie het best kant ook al mist een stuk staart.

Jongen vliegen goed. De 2 jongsten doen nu mee. Opleren is in de maak.
Chipclips wil ik laten toekennen, nu nog ringen om ze in te doen. Beste NPO, wanneer mag ik die aub, ik wil met mijn jongen gaan spelen!!!

donderdag, mei 17, 2018

oude truuk werkt

 
Vroeger uitlaten met veel duiven in de lucht werkt voor de doffers. Ze gingen gisteren eerder uit terwijl er nog veel (m.n. Jonge duiven) ploegen van andere melkers waren.
ze trainden zondermeer 1 uur!

Kritisch oordeel over mijn eigen duiven

 
Als ik de mijne kritisch moet en mag beoordelen vind ik dat ze gewoon niet goed genoeg zijn. Koppen zijn strak maar dat kan beter. Trainen kan beter. Mest is okee maar mag nog mooier en ook vind ik dat er meer dons mag liggen. Duivinnen marcheren het minst.
Beide geslachten vind ik te licht van gewicht en te weinig bol, spanning of spieren...

Hey, geen tranendal maar met zulke makkers ga ik niet winnen!

Voerde ik te vet?
Of juist niet?
Kwaliteitsgebrek?
Hok niet goed?
andere zaken?

Hoofdbrekens zou je er van krijgen.

Ik ga voor komend weekend 400 km tegenwind. daar acht ik ze prima toe in staat. Echter hoe krijg ik ze beter? Ik denk aan toch wat verschralen nadien. Aan het trainen proberen te krijgen en in het gaandeweg opvoeren de form te gaan krijgen...

Duiven aan het eten houden

 
Een fenomeen waar eigenlijk niet veel over wordt geschreven: Hoe houdt je je duiven aan het eten? Vooral weduwnaars kunnen het voer makkelijk laten staan als ze zich al goed genoeg voelen. Dat terwijl we er allemaal zo veel mogelijk krachtvoer in willen stoppen om ze genoeg reserves mee te geven voor een verre race.

Ik heb er geen oplossing voor anders dan ze aan het trainen zien te krijgen. Trainen = eten namelijk. Maar ja, wat doe je als ze niet trainen en je dat dus wel wilt?

Wie heeft tips!?

Hier zijn de plannen in de maak om ze mee te geven op Chevrainvillers. Te korven in Nishoek op vrijdag en dan zaterdag dus dikke 400 km's huiswaard met duiven uit heel Nederland. Leerzaam om dat laatste en een toets voor de spierballen. Vooral aanstaande zaterdag ook interessant vanwege de kopwind die wordt verwacht!

Het jonge grut is aan de beurt op vrijdag. Ik weet nog niet precies hoe maar het gaat gebeuren!
Komende week een vervolg.


Nevelige start

 
Een nevelige start deze morgen. Het wordt warm, zo is de voorspelling maar de start is kil. De doffers vlogen ondanks dat prima. Hard en toch wel een dikke 25 minuten (is best okee t.o.v. Eerder dit seizoen). Terug op de dakpannen waren ze er gewoon nat van, van de nevel.

De duivinnen marcheren maar niet okee. Geen idee waarom eigenlijk niet. Kan ik dat niet? Zijn her er geen goede duiven voor (voor dit spelletje?). Nog even blijven proberen maar als het niet op de rit komt, dan speel ik liever alleen doffers.

De jongen moeten deze week eens voor de leeuwen. De eerste opleervluchtjes moeten het worden. Ff kijken wat lukt want de agenda is er eigenlijk niet naar.
Ze vallen me niet tegen, hoewel er geen beauties van formaat tussen zitten. Doffertjes beginnen al praatjes te krijgen. Binnenkort maar een chipring omdoen. Ik vermoed dat de NPO niet snel genoeg is  met de knijpringen waar die clips in moeten, u wel?

Zaterdag staat vooralsnog een N wind in de boeken. Dat zou voor Chevrainvillers zo om en nabij een 7 uurtjes vliegen zijn. Pfff valt niet mee. Het is evenzo wel de target. Splitsen zou kunnen: duivinnen op de midfond, doffers Chevrainvillers. Duivinnen kunnen beter tegen nachtje extra mand en durf ik eigenlijk ook goed dagfond te geven en de doffers hou ik liever op de midfond dan.


Je zou er je regenpak voor hebben aangetrokken

 
Dit weekend geen duiven gespeeld. Donderdag wilde ik niet korven omdat ik mijn zinnen zette op weer een vluchtwagen op zondag. Uiteindelijk pakte het weer beter uit dan ik eerst dacht. Zaterdag was prima en vooral de inkorting van Hank/ Nishoek voor de 400km afstand viel mee (uiteindelijk een losplaats dichterbij). De reguliere vlucht was ook okee.
Afdeling Brabant 2000 lastte de vlucht af en uiteindelijk dus geen vlucht voor mijn duiven.
(Vrijdag korven in Nishoek werd hem niet vanwege een bruiloft die dag, wat een prima reden is natuurlijk!)

Vandaag, Moederdag zou verregenen. Nou, dat zal allemaal wel maar niet hier. Wel een gesloten wolkendek en hoogstens zodanig gebroken dat je wist waar de zon was, maar deze feitelijk nergens echt gezien. Duivinnen maar mee naar Zeeland, want daar was een bezoekje gepland voor Moederdag. Was niet makkelijk, ze kwamen verspreid. Kwam natuurlijk door de betrokken luchten en de enkele spetter die er viel.

Hier thuis, bleef het gortdroog.
Dat terwijl de weersvoorspellers toch echt weer voorspelden waarbij je het regenpak nodig had. Ik denk maar zo: ze kunnen het toch nog steeds niet goed genoeg voorspellen.

De doffers vliegen beter, vooralsnog niet lang maar de laatste dagen keihard!
De Jongen afgelopen week met Hemelvaart tegen pokken geënt. De oudste zoon hielp me en dat ging wonderwel erg goed... Was wel leuk om dat zo samen te doen en hij was er erg gebrand op om het erg goed te doen!
Een topper trouwens want voor de zoveelste keer was hij in zijn leeftijdscategorie afgelopen zaterdag weer 1e bij de meerkamp atletiek. Vorig jaar overall al eerste aan het einde van het seizoen en de eerste 2 wedstrijden van dit jaar al 2x afgetekend 1e. In de duivensport zou het een crack in de dop zijn!

2 pechvogels overigens: 1 van de doffers liep vorige week een deuk op en een kapotte staart en 1 van de duivinnen gisteren aan 1 kant de volledige rij broekpennen eruit: een roofvogelaanval?
Altijd weer rot dat zoiets gebeurt en het remt de boel ook altijd zo.

woensdag, mei 09, 2018

The road to Beaumont de Lomagne

 

Wel of niet goed?

 
De laatste had een aanval overleeft van een roofvogel. Staart stuk, en een flink deel van zijn stoere houding was zoekgeraakt. Hij vliegt mee maar dat is meer routine dan lust.

Ik mis zowieso de trainingslust bij de duiven. Waarom weet ik niet maar het is opmerkelijk. Ik wil ze opjutten maar het lukt me niet naar mijn zin. Wie heeft er nog tips?
Vlaggen en ballonnen is beste een optie maar ik heb het idee dat er meer nodig is dan dat. Koppen strak, mest in orde. Dons kan beter... wat te doen?!

maandag, mei 07, 2018

Noyon was ook pittig

 
Een pittige Noyon op zondag was vergelijkbaar met zaterdag. Vergelijkbaar weer, iets meer Oost in de wind en duiven uit diverse regio's in 1x los. Ik denk 2 duiven op tijd op 11:01 en 11:02. Daarna met regelmaat. Duiven kwamen veelal uit de kust. Waarschijnlijk door oostenwind en duiven die uit die regio mee waren?

Ik moet er nog 3. 2 bijgehaalden van 1 ander hok. 1 van mezelf. beiden van de onderste vakken overigens... het geeft een beetje te denken. Is het een keer zomers, dan moeten ze niet afhaken, of wel? Typisch dat het alledrie duiven zijn die vaker bij de laatsten zaten. Ik denk makkelijke conclusie: dit zijn en worden ze niet!

Nu op naar komend weekend. Voorlopig weinig hoopvol a.s. zondag maar ff afwachten maar.

donderdag, mei 03, 2018

Roofvogel als trainingstool

 
Ik zag het gebeuren: de duivinnen waren los en er hing een valkje. Zolang die ze alleen maar wat opjut is het prima en vliegen ze er lekker door. Wel merk ik dat de grote buizerds ze niet eens heel bang meer maken. Ze weten kennelijk al snel dat die niet of minder gevaarlijk zijn.

Blauwe bakjes en een halve mand.
Vandaag heb ik de halve mand staan en de blauwe bakjes eraan gehangen. Leren ze drinken uit de mand. Nu nog 1x aan de binnenkant gehangen. Morgen aan de buitenkant. Dan is het zoals zoals in het echt. Dat doe ik niet steeds. Nu en dan. Het houdt ze scherp dat de drinkgelegenheid niet altijd op dezelfde plek staat. Plus zo leren ze hoe het straks in de mand ook is en is dat dus alvast maar aangeleerd.

Heerlijk helder weer. Je kunt kijken tot in het oneindige, zo helder!
Hopelijk in het weekend ook zo, waardoor de goede duiven in goede conditie simpelweg de eersten zullen zijn. Eerlijke wedstrijdjes.
 
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

28 december 19
Handige Tips Nu er de laatste tijd zo veel te doen is over de diverse virussen die onze duiven belagen, zouden we haast de ‘eenvoudige ziekten’ van de duiven vergeten. Toch moeten we ook aandacht...

Columnist in Spotlight

10 december 19
Vrije dag, klinkt bijna als een vies woord voor...
29 november 19
Het is zaterdagmorgen. In de verte hoor ik het...
22 november 19
Hoewel ik mij liever met de duiven bezig hou en...
15 november 19
07 november 19
Prijsuitreikingen, ze zijn er weer genoeg in...
01 november 19
Ik kreeg wat vragen naar aanleiding van een...
26 oktober 19
Niet zo'n rare vraag, de titel van dit stuk. Ons...
20 oktober 19
15 oktober 19

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

01 januari 20
Bij deze de 2e serie van 36 prijswinnaars van de vierde vlucht van de 2019 editie.   De...
29 december 19
In deze Riviera hal van de Rotterdamse diergaarde Blijdorp werd jaren aan één de...
23 december 19
Breaking News. Vooraankondiging Totale verkoop Jan Schreurs Nieuw Vennep Één van de...
Kenny De Tobel en Roger van Doorslaer, respectievelijk het jongste en oudste lid van Union Opdorp. “De duivensport is de schoonste die er bestaat”, menen ze.
20 december 19
“Het koeren van een duif, dat is het mooiste geluid op aarde” Geert De Rycke Kenny De...
17 december 19
Hieronder ziet u de foto,s van de feestavond 2019 Klik hier voor...
16 december 19
Dit zal plaatsvinden op 3 en 4 januari 2020:3januari vanaf 19.30 uur (​aanleveren van...
04 december 19
Zo kan je dus ook vertellen GPS 2021 en de trein van de het NPO Bestuur, “We zijn...
28 november 19
Gisteravond was de feestavond van het samenspel tussen PV de Snelpost Ermelo en PV de...
26 november 19
Wie heeft niet eens de wens om een tijdje op een onbewoond eiland te zitten? Ver van...
26 november 19
Stand van zaken GPS2021 Automatisering Zoals in de kop vermeld gaat het in dit verhaal...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40