Zondag, augustus 05, 2018

Wat een mooie beleving was dat!

 
Wat een geweldige dag was het gisteren. Ik was al vroeg op. Hardlopen bij het krieken van de dag. Ik durfde dat wel want meldingen zero.
Na de douche naar de bakker en toen we aan de buitentafel aan het ontbijten waren (wat een zomer!) Zag ik in een ooghoek een duif op het hok vallen. "Das een vroege" riep ik en stoof naar het hok. De duif was sneller en zat al binnen. Direct Wijntje gebeld want ik had niet eens de gegevens paraat van de meldpost. Het bleek de eerste melding... wauw een keivroege duif.

Later wordt het dan wachten of het ook de 1e in de sector blijft maar dat vond ik niet eens het voornaamste. Tuurlijk zou dat geweldig zijn maar op het nippertje lukte dat niet. Nu dus 1e Hoekse Waard, 1e afdeling, 2e sector en 7e nationaal.

Het is de 06 die dit flikte. Uit Ari x dochter Pau van Van Olmen. Voortaan noem ik 'm Habib. In oude blogs al vaker mijn favoriet. En hij (doffer dus) vloog vorig jaar in de HW al meermaals vroeg waaronder een 1e in de B tegen pakweg 2000.
Op Agen was het mijn eerste maar gewond terug (buts op de borst). Nu dus revanche. Niet precies helemal een geluksschot maar toch als soort van outsider sta ik opeens op het podium. Ontzettend gaaf!
Stand: jongen van nog geen week.


Habib, uurtje na de finish

Vooral de vele reacties op whatsapp en mail vond ik prachtig, dank allemaal!

Afslaan in Strijen ging ook nog gepaard met bloemen en een zak voer omdat het mijn eerstgetekende was. Samen met JP naartoe geweest. Pas om 22 uur ivm de Perpignanduiven die bij velen nog geklokt moesten worden. Die gasten daar hebben het voor elkaar: mooi gebouw, rust en het gaat allemaal gemoedelijk en snel. Als outsider felicitaties ontvangen van nationale en internationale duivenkampioenen, is ook wel weer erg leuk! Dank Wim en je mannen.

By the way: 85 jarige Piet de Zeeuw pakte keihard. 8 vd 10 en als aan een touwtje. Andere melkers wisten ook te schitteren. Vliegles op zijn laatste wedstrijd. De Akerslotenaren die me voor zaten pakten ook keivroeg op een lood- en loodzware Perpignan. Homma krijgt ze thuis als van Duffel, wauw. Zo vast nog meer melkers die top speelden maar die heb ik niet 1-2-3 in beeld. Eerst nog eens uitslagen lezen.

Een zeer mager jaar afsluiten met een overwinning, wie had dat gedacht? Ik heb ervan genoten! Dit najaar probeer ik 'm nog eens op de Limoges te koppelen. Op papier een mooi koppeltje!
 

Zilver op Perigieux

 
Wat een mooie ochtend zo!
Een mooie vroege op een loodzware Perigieux.
Mijn 1st getekende op 9:49.

Uit Ari (Saarloos) x dochter 113 Van Olmen

Het was even wachten maar de kampioenenformatie uit Akersloot sneed me net de pas af. Uiteindelijk niet 1e in de sector maar 2e. Wel 1e afdeling 5 en uiteraard Hoekse Waard. Erg blij mee.

Mooi man. Thanks voor alle positieve berichtjes.
Later dit jaar mag hij koppelen met mijn Limoges... kijken wat dat geeft.

Later meer info

5 mee op Cahors

 
Gisteren 5 meegedaan op Cahors. 2 ervaren, 3 minder (2 vd 3 jaarling).
Huiverig voor het warme weer... de rest op Chateauroux?

Gaten!

 
Als ik ze zie trainen valt me op dat er wel heel veel duiven zijn waarvan gaten in de vleugels zichtbaar zijn. Pennen zijn gegooid en dat zie je ook terug in het hok. Enkelen gebruiken ze gretig als nestmateriaal maar de meesten geven de voorkeur aan ander materiaal, zoals tabakstelen/stro.

Het geeft wat zorg voor komend weekend. Een volle vleugel heeft de voorkeur maar dat gaat zeker niet bij allemaal lukken.

Vanavond maar eens uitzoeken welke er mee mogen!
De rest op de dagfond, wat overigens beste eens net zo zwaar zou kunnen worden of zwaarder. Cahors mag er voor mij of vroeg uit (ochtend) of na 15 uur (ergste warmte gehad). Ben benieuwd wat het wordt. Vorig jaar had Wijntje de 1e, prachtig was dat voor die mannen!

Jongen op Peronne of wat het wordt. Hok leeg, hopelijk 's avonds gewoon weer vol.
Principiëlen weer de boeman?

 
Op het blog van AS (en elders zo begrijp ik) worden principiële liefhebbers (degenen die niet op zondag spelen willen) aangewezen als degenen die het zaterdag inkorven en afgelopen zondag met de duiven spelen onmogelijk maakten, in meerdere afdelingen althans.

"Daar gaan we weer" was het eerste dat in me opkwam. Ik ken de statuten, regelementen enz per afdeling niet zo exact maar hoe makkelijk is het weer om een boze vinger te wijzen zeg. Lui die niet op zondag willen concoursen zijn er in de duivensport als zolang het bestaat. Inmiddels een marginaal percentage maar ze zijn er nog.
Op de site van afdeling 5 kan je het zo nazien, welke leden dat zijn (lidnrs). Mag vast niet van die nieuwste wetgeving op gebied van infoveiligheid maar allee.

Geef toch deze mensen niet de schuld van zoiets maar bespreek de mogelijkheden van wijzigen van afspraken (statuten, regelementen enz) over zoiets. Die principiële lui konden er uitermate goed voor kiezen om zaterdag niet in te korven omdat ze op voorhand wisten dat er een zondagconcours inzat. En het leeuwendeel zal echt niet hebben willen beletten voor de anderen om wel een dergelijk concours te houden. Kom op hee!
Er speelt heel veel meer mee waarom inkorven op zaterdag (en dat kort tevoren moeten beslissen) even geen optie is... Lui in een hoek zetten is wel weer heel gemakkelijk. Als we het met elkaar willen blijven doen is dat allemaal niet zo wijs, lijkt mij.

Zelf nam ik ze mee op familiebezoek naar Tholen, de jongen. Onderweg terug passeerden we op de Haringvlietbrug nog een strijder die een mooi Geraldy karretje achter zijn Hyundai had en ze waarschijnlijk ook was wezen lappen.
Bergerac kende toch geen nachtvliegers. Wel hele vroege aankomsten. Meeste indruk maakte Homma op me door keivroeg al in Balk (als eens op de kaart gekeken waar dat ligt) een duif te pakken. Indrukwekkend.

Komend weekend wordt weer zomer verwacht en kopwind. Ik twijfel nog over Cahors. Ik ben eigenlijk gewoonweg niet content over de forme maar enkelen zitten er wel heel lekker bij!
Zaterdag, juli 28, 2018

Politie op bezoek!

Wat een giller... vandaag de politie op bezoek. Ze hadden een melding ontvangen van de buurman. De duiven zouden er niet goed bijzitten.

Wat een verhaal, nietwaar? Buurman kijk en filmt ongevraagd en ongewenst mee en meent dat de duiven niet goed worden verzorgd. En maakt er een melding van bij de politie.

We leven al jaren in onmin met betreffende knakker maar de laatste tijd stijgt het echt naar zijn hoofd. Hij maakt klimopplanten dood, schuttingdelen worden kapotgemaakt en schrijft allerhande dreigementen. Heel triest zo'n figuur maar helaas leeft hij in zijn eigen wereld en voelt zich niet gehinderd door zijn bizarre rancune, tunnelvisie of andere krankzinnige denkbeelden.

Politieagent van dienst was snel klaar en zag in een oogwenk voldoende. Duiven zaten deels buiten. Pico bello voorzien van alle gemakken, eten en drinken... wie is hier nou niet in orde?
De zoveelste bizarre ervaring met onze buur. Hoe stop je zo'n leipo?


Narbonne liep goed. Kooreman scoorde prachtig. Kleijn en de Jong ook een mooie uitslag. Bergerac zojuist los. Die komen vannacht nog. Ik ben benieuwd!

vrijdag, juli 27, 2018

Wat een hitte

Het is te gek voor woorden, deze hitte.
Begrijpelijk afgelast, alles. Nu gewoon wel Narbonne los.
Ik vermoed dat die vlucht een fatsoenlijk verloop zal kennen.

We schermen daar overigens mee, dat die ZLU vluchten met ochtendlossing het wel gewoon goed doen maar we gaan ook wel erg vlot voorbij aan de ENORME verliezen die daar mee gepaard gaan. We hanteren ineens een wat andere maat als het over die vluchten gaat. Ook wel apart eigenlijk.

Ben benieuwd wat het komende week wordt.
Ik hoop nog duiven te kunnen zetten op Cahors maar of dat allemaal wel doorgaat?!

donderdag, juli 26, 2018

Te warm!

Vrijdag te warm om in te korven?

Denk een wijs besluit hoewel duiven heus wel tegen warmte kunnen moet je beschermend optreden tegen de duiven die in mindere doen zijn. Soms ook melkers beschermen tegen hun eigen miskleunen (duiven inkorven die er niet aan toe zijn).

Het is extreem en vraagt om extreme keuzes.

Veel wijsheid voor de beslissingsnemers gewenst!

dinsdag, juli 24, 2018

Deze week niet mee

Ik heb besloten niet mee te doen deze week, (of 1 of 2 koppels)
De jongen nog wel hoor maar de oude niet. Ze zijn goed genoeg! Met deze hitte waag ik het er dan niet op. Ik weet het, een flutjaar (nog nooit zo slecht gehad) op deze manier maar daar leg ik me bij neer. Duiven meegeven die niet 100% zijn is niet wijs.
Voornemen is volgende week Cahors te doen en Ruffec. De standen zijn net wat beter en ik kan ze nog enkele keren lappen, wat ik denk dat ze goed zal doen. Gisteravond net na 21 uur zag ik zo'n zelfde groepje weer gaan, trouwens!

Jongen zijn levendig, diverse op goede standjes. Die moeten gewoon mee kunnen. Morgen nog een lapje uit Tholen met de club. Vrijdag de mand in voor Peronne (235 km).

maandag, juli 23, 2018

Gaat het wel door?

Ik moet serieus overwegen of ik wel mee moet doen. Duiven komen voor geen meter naar huis. is dat omdat het fondduiven zijn? Ik vrees dat dit maar deels de reden is. Voorbeeld: oude duiven komen van Quievrain een 15 minuten na de eerste in de club en dan vallen er direct 8 in 2 minuten oftewel bijna de helft is dan ineens thuis!
Jongen komen ook matig. 1 achter. precies die ene die vorige week nog wel als laatste terugkeerde.

Senior suggereerde dat er misschien sprake was van schimmel. Iets waarover je veel leest. Ik denk dat het dat niet is of kan zijn eigenlijk maar wat het dan wel is?? De duiven tieren niet genoeg, glimmen niet genoeg en trainen matig.
Ik zie geen kans naar de dierenarts te gaan, een duivendierenarts dan. Het zou goed zijn om daar eens een oordeel van te krijgen. Misschien deze week maar niet korven en dan a.s. week alles op Cahors?
"de dood of de gladiolen" - althans... wel verstandig zijn hè?!

MAAR gaat het wel door?
Met zoveel warmte is het maar de vraag of het zaterdag a.s. wel doorgaat. Plus wat kun je er van maken... duiven gaan in deze tijd bizar laat los. Het is om half 6 licht en prima weer. Maar we lossen gerust ruim na 8 uur... snap jij het nog?

Opvallend: Duiven komen meer moe aan dan me lief is. Ze vallen het hok nou niet bepaald aan, zeg maar. Enkele doffers hebben uiteraard volop over bij thuiskomst maar kort na de vlucht zie ik dat ze er teveel weet van hebben. Niet goed, gewoon geen forme maar mij niet duidelijk wat er in de weg zit!

Donderdag, juli 19, 2018

Melker niet scherp, duiven niet scherp

 
24 uur in het licht omdat de melker de lampen niet op de tijdschakeling had staan... het overkwam me minimaal enkele dagen afgelopen week. Melker niet scherp, duiven daardoor ook totaal niet. Hopelijk is het effect minder lang merkbaar en pakken ze de draad weer beter op vanaf komend weekend.

Quievrain spelen we.
2 uurtjes en iets meer tegen de wind in.
De jongen moeten wat mij betreft een keer of 7 - 8 mee en liefst ook meermaals 2 dgn mand. Ik wil de jaarlingen de komende jaren gewoon van voor af aan zonder excuus kunnen spelen.

Volgende week peronne (230) en dan naar de midfondconcoursen. Game on.

Trouwens, in de week van inkorven perpignan is het maandag Perpignan, dinsdag Cahors, woensdag Ruffec, do.dag midfond jong inkorven en vrijdag start dan gelukkig net nog niet de nalijn.... wat een gezinsvriendelijke sport hè?!

‘s avonds lappen

 
Gisteravond ca 21.30 ging er een groep duiven over, iets naar ZW richting. Keihard. Duiven die een avondtraining kregen als je het mij vraagt. Mooi om te zien.

Ik probeer het aanstaande week nog eens te doen... week van 30-7 wordt het: Perpignan, Cahor en Ruffec inkorven... druk weekje.

Regen!

 
Wat een regen, gisteravond laat. Het was zo welkom, dat het wel een beetje een soort vreugdesprongetje gaf! Vandaag iets koeler, wat mij betreft nog heerlijk.

Ik vind de (nu) nestduiven nog niet goed genoeg en tot mijn zorg zie ik ze pennen gooien. Gaten in de vleugels helpen niet om snelle slagen te maken en daarmee snel thuis te zijn. Hopelijk trekken die snel genoeg dicht en kunnen ze binnenkort op marathons mee.

Jongen gaan goed. Ik heb nog altijd eigenlijk gewoon de fijnste dieren aan boord. Ik was er geen kwijt (of 1 dan) en nu inmiddels 4 extra. Op dat aantal erg gewoon. 2 stuks uit 1 koppel (broer en zus dus) en dat is altijd verdacht. Uit meerdere koppels zitten ze er gewoon nog allemaal, en dat is juist altijd positief! Uit de Limoges 2 mooie doffers bijvoorbeeld en uit Ari met name een mooi duivinnetje. Uit Het zusje al wel 1 kwijt maar de mooiste, een doffertje, zit er nog!

Wat een hitte!

 
Wat een zomer hebben we zeg! Heerlijk veel zon maar wat een hitte. Mens en dier en planten zuchten er onder. Gelukkig wind in de noordhoek waardoor het nog wel koel is 's morgens en snachts.

Zaterdag 2 jongen nog achter. 1 op zondag nog gekomen. Niet naar mijn zin maar ik weet het niet wat het kan zijn. Nu 3 dgn iets tegen het geel en wat conditiespul van Marien. Komend weekend gewoon weer mee want op het oog zijn ze echt niet slecht hoor.

JP ging erg goed. Duiven van GertJan's vleugeltje steeds voorin...

Brabant een drama begreep ik. Ook hier ging het maar net goed met de duiven van NH of van eigen afdeling die langskomen als de eigen duiven die te ver gingen terug willen. Komen die dan tig duiven tegen, dan trekken ze daar weer mee mee. Dat lossen en groepen en afstemmen enz, moet echt anders!

Junior weer in orde

 
Onze jongste lag op OK, dat ging niet gelijk goed maar alles is weer orde. Dat maakt dat duiven op plaats laatst belanden zul je begrijpen.

Vanavond weer inmanden, oud en jong. een enkele later terugkerende jonge duif hou ik voor de nalijn. NO 3 en een jas te hebben uitgedaan acht ik voer voor kwijtraken.

Allen succes op Agen en St. Vincent. Weer mooie zware marathons!
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

31 mei 20
  Nog even over vaccins Als ik zie hoeveel vragen ik binnen krijg over vaccins, dan lijkt het me nuttig hier opnieuw even aandacht aan dit onderwerp te besteden. Er is veel te doen in vaccinland. Niet in...

Columnist in Spotlight

21 juni 20
    Het is een tijdje geleden dat ik mijn rondje...
24 april 20
  10 Minuten geleden sprak onze Minister Premier...
27 maart 20
  Nederland stoeit met de verschrikkelijke gevolgen van...
16 maart 20
Het Coronavirus slaat wereldwijd fors om zich...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40