zaterdag, augustus 04, 2018

Zilver op Perigieux

 
Wat een mooie ochtend zo!
Een mooie vroege op een loodzware Perigieux.
Mijn 1st getekende op 9:49.

Uit Ari (Saarloos) x dochter 113 Van Olmen

Het was even wachten maar de kampioenenformatie uit Akersloot sneed me net de pas af. Uiteindelijk niet 1e in de sector maar 2e. Wel 1e afdeling 5 en uiteraard Hoekse Waard. Erg blij mee.

Mooi man. Thanks voor alle positieve berichtjes.
Later dit jaar mag hij koppelen met mijn Limoges... kijken wat dat geeft.

zondag, augustus 05, 2018

Wat een mooie beleving was dat!

 
Wat een geweldige dag was het gisteren. Ik was al vroeg op. Hardlopen bij het krieken van de dag. Ik durfde dat wel want meldingen zero.
Na de douche naar de bakker en toen we aan de buitentafel aan het ontbijten waren (wat een zomer!) Zag ik in een ooghoek een duif op het hok vallen. "Das een vroege" riep ik en stoof naar het hok. De duif was sneller en zat al binnen. Direct Wijntje gebeld want ik had niet eens de gegevens paraat van de meldpost. Het bleek de eerste melding... wauw een keivroege duif.

Later wordt het dan wachten of het ook de 1e in de sector blijft maar dat vond ik niet eens het voornaamste. Tuurlijk zou dat geweldig zijn maar op het nippertje lukte dat niet. Nu dus 1e Hoekse Waard, 1e afdeling, 2e sector en 7e nationaal.

Het is de 06 die dit flikte. Uit Ari x dochter Pau van Van Olmen. Voortaan noem ik 'm Habib. In oude blogs al vaker mijn favoriet. En hij (doffer dus) vloog vorig jaar in de HW al meermaals vroeg waaronder een 1e in de B tegen pakweg 2000.
Op Agen was het mijn eerste maar gewond terug (buts op de borst). Nu dus revanche. Niet precies helemal een geluksschot maar toch als soort van outsider sta ik opeens op het podium. Ontzettend gaaf!
Stand: jongen van nog geen week.


Habib, uurtje na de finish

Vooral de vele reacties op whatsapp en mail vond ik prachtig, dank allemaal!

Afslaan in Strijen ging ook nog gepaard met bloemen en een zak voer omdat het mijn eerstgetekende was. Samen met JP naartoe geweest. Pas om 22 uur ivm de Perpignanduiven die bij velen nog geklokt moesten worden. Die gasten daar hebben het voor elkaar: mooi gebouw, rust en het gaat allemaal gemoedelijk en snel. Als outsider felicitaties ontvangen van nationale en internationale duivenkampioenen, is ook wel weer erg leuk! Dank Wim en je mannen.

By the way: 85 jarige Piet de Zeeuw pakte keihard. 8 vd 10 en als aan een touwtje. Andere melkers wisten ook te schitteren. Vliegles op zijn laatste wedstrijd. De Akerslotenaren die me voor zaten pakten ook keivroeg op een lood- en loodzware Perpignan. Homma krijgt ze thuis als van Duffel, wauw. Zo vast nog meer melkers die top speelden maar die heb ik niet 1-2-3 in beeld. Eerst nog eens uitslagen lezen.

Een zeer mager jaar afsluiten met een overwinning, wie had dat gedacht? Ik heb ervan genoten! Dit najaar probeer ik 'm nog eens op de Limoges te koppelen. Op papier een mooi koppeltje!

maandag, augustus 20, 2018

Terug op het nest

 
Zo, even naar Frankrijk geweest. Leuk om weer veel losplaatsen te herkennen op de route naar het zuiden. Volgens mij moeten we andere eisen stellen. Plek genoeg! Alleen niet altijd water bij de hand.
Vind een boer spreek af voor elke lossing 1000,-
Dat is erg weinig per duif extra. Zo'n boer zal dat vast graag willen!

Poepen en plassen op een chemisch toilet.
Douche helaas niet, wel wasgelegenheid, maar dan in of bij de truck.
Water via de boer of lokale brandweer oid. Desnoods in de toekomst grotere tanks op de wagens.

Thuis was alles weer okee.
Soigneurs bedankt!

Habib zit op eitjes van een week. Wie heeft interesse?
Duivin is het mooiere zusje van de 56e nat Agen 2017. Uit Van Olmen (zoon 403) x 't Zusje (Jos Joosen).

zaterdag, augustus 25, 2018

De invloed van buien

 
Vandaag gelukkig toch vluchten. Ondanks veel regen in de nacht van vrijdag op zaterdag toch overdag goed genoeg. Hoewel? Op diverse plaatsen veel neerslag. Buien. Zo kon het erg verschillen waar veel of weinig viel.

Soms, en dat was ook vandaag, veel verschil, per dorp. Althans, soms door een bui was het ene dorp of het andere in het nadeel of in het voordeel. Soms heb je dat. Ook nog duiven achter begreep ik.

Gister een appje van GertJan. 1,2 en 10e NPO afd.8 noord.
Sterk staaltje! Proficiat heren vd Streek!!

Jp haalde vandaag weer 2x de 1e in de club. Nazaten van Oded wekelijks zijn eerste of bij diens eersten. Het vleugeltje van GertJan is ook een topkweekster.
Heere ziet de Odedjes naar voren komen!

Leuk, die referenties.
Ook al heb ik inmiddels het niveau van een ware hobbymelker, er zit best een enkele kwaliteitduif tussen.

De Limoges is ook terug. Wim kweekte er een seizoen mee. Kruisbestuiven met wat Van Dommelensoort. Wie goed doet, goed ontmoet, Wim!

Het uitruien en opnieuw beginnen is hier volop begonnen. 

woensdag, augustus 29, 2018

Rustig en de rui is volop gaande

 
Wat gaat dat hard zeg! Als je ze rust gunt (niet of weinig uitvliegen) en de dagen niet langer maakt, ruien ze hard. Kale koppen en dekveren. Het gaat hard hier.
Op dit tempo zijn ze voor november glad. Nadeel is wel altijd dat als je ze vroeg door de rui hebt, de rui het aanstaande jaar ook rap begint. Althans, zo is mijn ervaring.

Als er andere hulpjes zijn dan de legale die ik ken: donker, licht en puntjes knippen, hoor ik ze graag.


Wikipedia zegt:

Rui (biologie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
 
De rui of het ruien is het periodiek vervangen van het vederdek of de vacht door vogels en zoogdieren.

Vogels

Veren verslijten en zullen dus vervangen moeten worden. Als regel gebeurt dat niet in de inspannende of moeilijke broed- of trektijd. De winter met zijn voedselschaarste is ook ongeschikt. Daarom ruien de meeste vogels in de nazomer (juli en augustus), dus tussen broed- en trektijd in. In de ruiperiode wordt er niet gezongen en de vogels zijn minder zichtbaar. Hun nieuwe verenpak is het winterkleed. Het zal ervoor zorgen dat de vogels in topconditie zijn om een lange trektocht te maken, of de winter te kunnen overleven.
Sommige soorten ruien nog een tweede keer vlak vóór het broedseizoen. Hierbij krijgen de mannetjes hun zomerkleed (= broedkleed, prachtkleed). Bij deze soorten die twee keer ruien, is het winterkleed vaak dikker dan het zomerkleed.
Een aantal water- en moerasvogels zoals eenden, ganzen en rallen ruien een groot deel van hun verenkleed in één keer (volledige rui). Dit duurt wekenlang, kost veel energie en gaat ten koste van het vliegvermogen. Daarom houden de vogels zich in deze periode schuil in dichte vegetatie. Eenden, waarvan de mannetjes een bont zomerkleed hebben, ruien dan naar een vaalbruin, goed camouflerend kleed. Dit eclipskleed maakt ze minder opvallend voor roofdieren.
Roofvogels kunnen zich deze strategie niet veroorloven. Zij moeten goed kunnen blijven vliegen om aan de kost te komen. Daarom spreiden ze de rui van de vliegpennen over een lange periode uit. Ze ruien dus het hele jaar. Alleen tijdens de trek stopt het even en bij enige soorten ook tijdens het broedseizoen.
Ook pinguïns kunnen geen moment zonder hun verendek. Bij hen wordt het oude verendek verdrongen door het nieuwe verendek; de oude veren verdwijnen pas als de nieuwe veren groot genoeg zijn.
Sommige soorten, zoals de vink en de spreeuw, krijgen hun zomerkleed zonder een tweede keer te hoeven ruien. In de nazomer (juli en augustus) hebben ze nieuwe veren gekregen die hetzelfde zijn als hun zomerkleed, behalve dan dat er op ieder veertje een bruin (of wit) topje zit. Tijdens de winter slijten die topjes eraf, zodat tegen de lente de kleuren verschijnen.

Zoogdieren

Verharing bij zoogdieren is vaak opvallend in het voorjaar bij het verliezen van de wintervacht.

vrijdag, augustus 31, 2018

Doorkweken

 
Met doorkweken bedoel ik dat duiven misschien niet direct de grootste cracks op de wereld zetten maar dat kleinkinderen het juist wel laten zien qua vliegprestaties!

Dit jaar blijkt dat de oma van Habib (die bij mij de 1e van de afdeling vanuit Perigueux won) bij Bert dit jaar ook al oma was geworden van een 1e van de afdeling bij Hans Romijn. De 469 werd dus dit jaar alleen al grootmoeder van 2x een 1e in de afdeling.

Goed spul, die Saarloosjes!

Bert koppelde deze oude dame op zijn beste vliegdoffer. Jongen komen in de verkoop op Toppigeons.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

28 december 19
Handige Tips Nu er de laatste tijd zo veel te doen is over de diverse virussen die onze duiven belagen, zouden we haast de ‘eenvoudige ziekten’ van de duiven vergeten. Toch moeten we ook aandacht...

Columnist in Spotlight

22 januari 20
                                      Gezellig op net uitgekomen jongen Op naam zetten Door...
15 januari 20
Jonge duivenhok weer schoon Brief De vorige week...
08 januari 20
Kweekdoffer op de eieren   Branden Na weer veel...
01 januari 20
U allen een gezond en sportief 2020 toegewenst Het jaar...
25 december 19
  U allen Prettige Kerstdagen 2019 Kerst Deze week...
11 december 19
  Het mooie dorpje Zonder Eigen Voer Ben voorbije...
04 december 19
   Ad de JONG  - HEUKELUM Ondanks de kou in de zon...
20 november 19
         2000-2007554 1e asduif overnacht afd.7 2005...
13 november 19
 Golden 10 verkoop in Asten  In het weekend van 2...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

01 januari 20
Bij deze de 2e serie van 36 prijswinnaars van de vierde vlucht van de 2019 editie.   De...
29 december 19
In deze Riviera hal van de Rotterdamse diergaarde Blijdorp werd jaren aan één de...
23 december 19
Breaking News. Vooraankondiging Totale verkoop Jan Schreurs Nieuw Vennep Één van de...
Kenny De Tobel en Roger van Doorslaer, respectievelijk het jongste en oudste lid van Union Opdorp. “De duivensport is de schoonste die er bestaat”, menen ze.
20 december 19
“Het koeren van een duif, dat is het mooiste geluid op aarde” Geert De Rycke Kenny De...
17 december 19
Hieronder ziet u de foto,s van de feestavond 2019 Klik hier voor...
16 december 19
Dit zal plaatsvinden op 3 en 4 januari 2020:3januari vanaf 19.30 uur (​aanleveren van...
04 december 19
Zo kan je dus ook vertellen GPS 2021 en de trein van de het NPO Bestuur, “We zijn...
28 november 19
Gisteravond was de feestavond van het samenspel tussen PV de Snelpost Ermelo en PV de...
26 november 19
Wie heeft niet eens de wens om een tijdje op een onbewoond eiland te zitten? Ver van...
26 november 19
Stand van zaken GPS2021 Automatisering Zoals in de kop vermeld gaat het in dit verhaal...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40