maandag, oktober 01, 2018

Stop erop

 
Ik doe er een stop op!

Nee, niet stoppen met duiven houden maar wel met extra input. Ik bedoel dan: geen extra uitgaven voor bijvoorbeeld nieuwe duiven, geen extra middelen of supplementen ofzo. Basaal duiven houden, en in dit geval weinig duiven. Kwestie van leuke hobby overhouden die met marginale middelen en tijd leuk blijft en toch nog voor interessante prestaties blijft zorgen. Dat laatste is dus erg relatief want als je duiven houdt voor enkele prestaties op de marathonvluchten per jaar, dan is de opbrengst maar zo zo. In elk geval is dat mijn invulling de komende tijd.

Keuze gemaakt: niet alles kan en wat er wel kan proberen optimaal te fixen.

woensdag, oktober 03, 2018

Verezooi, klerezooi

 
Kunnen we daar nou eens niets mee, met al die veren? Nou, ik bedoel niet kussens vullen of zo maar bijvoorbeeld gebruiken voor het een of ander? Duivenmelkers kunnen in deze tijd zakken vol vullen maar per saldo is het allemaal voor de kliko terwijl er misschien best een bestemming voor is? Wie het weet, mag het zeggen!

Vergeet geen bad en ook geen druppeltje tegen de luizen. De nieuwe lichting veren, niet gelijk op laten eten of beschadigen hè!

Gisteren nog jongen geringd en vandaag de laatste jongen een ring om.
Tijd om nog even te nazomeren en dan winterregime.
Meestal hier als de klok wordt verzet.

Ze worden al weer mooi trouwens. Het ergste is hier achter de rug.


P.s. alles in het teken van een ideale verzorging voor de gevederde vrienden natuurlijk! Maar dan vooral niet met poeders of pillen. Een goede zak voer, lucht en licht, mineralen uit grit, een potje of allerhande bak. Zo mogelijk dagelijks nog uit en een zwembadje wekelijks.

donderdag, oktober 04, 2018

Dierendag!

 
4 oktober Werelddierendag!
De jongste heeft knuffelfeest op school en de andere 2 hebben het er wellicht over in de klas, dat is het dan ook wel weer. Vroeger, zo herinner ik me, ging het konijn wel eens mee of werd een duif losgelaten op het schoolplein. Volgens mij meer met spreekbeurt dan op dierendag trouwens.

Kijk, heb je dieren, dan verzorg je die goed!
Welzijn van dieren moet je in de vezels hebben zitten.
Dat is echter niet hetzelfde als met dieren knuffelen en ze behandelen alsof het mensen waren. Ik verbaas me erover hoe bijvoorbeeld mensen met honden het ooh zo gewoon vinden dat zo’n dier anderen aanraakt, besnuffeld en bekwijld. Is dat okee?
Gedachten over dieren verzorgen wisselen sterk. Het blijven dieren en eigenaren hebben de plicht er goed mee om te gaan. Soms echter gaat het voor de een te ver om een dier dood te maken en voor een ander is dat iets wat erbij hoort.... een never ending story.
Hier in NL en het westen slaan we de plank wel erg mis als je het mij vraagt. We leggen menselijke normen op dieren neer, een raar fenomeen.

Zorg vandaag maar weer een keer extra goed voor ze, die ene dag kan vast geen kwaad.

maandag, oktober 08, 2018

Minder

 
Terwijl anderen kennelijk alsmaar meer duiven lijken te gaan houden (of dat er alsmaar meer duiven per liefhebber worden gehouden.... of is het toch niet zo maar trekken de enkele heel grote liefhebbers het gemiddeld aantal duiven per melker zo omhoog?), hou ik er minder.

Ik had er laatst weer eens een enkeling in de vingers en concludeer gewoon dat ze wat tegenvallen. In de rui mag je niet keuren is het devies maar fouten merk je juist nu makkelijk op. Ik ga voor minder duiven en degenen die overblijven moeten dan maar fijnere dieren zijn.

Ik kan genieten van een enkele duif die top is. dat hoeven er voor mij zeker niet veel te zijn. Ik snap de risico's maar al te goed: klein hok kan amper tegenslag hebben. Maar het is per saldo voor een klein hok het dagsucces wat telt en niet de hoge toppen in de competities.

Heerlijk warm en droog weer overigens. Voor de rui geweldig!
(vooral droge hokken)
 

dinsdag, oktober 09, 2018

Superzonnig
 
Heerlijk zonnig deze weken. Super voor de rui. snachts valt de kou nogal mee gelukkig.
Ik ben erg te spreken over Robays, de superruimengeling.

Binnenkort de hokken winterklaar maken: Nieuwe zeoliet, soppen en droogmaken.
Zover erg tevree over het verloop van de rui en de groei van de laatjes

woensdag, oktober 10, 2018

Save the date

 
Nog wat vroeg maar zet gerust in je agenda: 22 feb 2019, Stephan Gobels bij ons in de club. Klein spreekuur gevolgd door een presentatie. Wees erbij!

maandag, oktober 15, 2018

Duiven of stambomen

 
Het blijft toch wel eigenaardig: zie je op duivenmarktplaats een advertentie staan voor een bepaalde duif, dan is dat wat trekt de herkomst vaak. Bijvoorbeeld “ Jellema doffer” , zoiets.
Maar klik je dan op de advertentieregel, dan zie je geen Jellema doffer maar een Jellema stamboom. Ik haak dan gelijk al af. Ik ben niet zo stamboom-achtig. I know, commercieel gezien niet zo slim. Ik zie de duif het liefst zelf... van een afstandje, observerend en in de hand. Het gokken op een foto gaat me te ver. Gokken op een stamboom al helemaal. De grotere verkoopsites doen het met een soort beoordelingskaartje erbij (hoe de duiven aanvoelen etc). Dat helpt maar kan me niet echt overhalen in elk geval. Mijn eigen eigenwijsheid waarschijnlijk.

dinsdag, oktober 16, 2018

Worden ze zwaar?

 
Ik geef ze goed te eten. Gerust veel en een prachtzak ruimengeling. Toch zitten er verschillen in gewicht. Ik zie maar wat graag dat het geen kiloknallers worden. Ik zie liever dat ze op gewicht blijven en per saldo minder gaan eten. De kiloknallers kunnen vertrekken. Overigens is het ook zo dat die wel erg makkelijk gewicht op doen. Op zich een eigenschap die we ook wel graag zien. Maar zoals Ko van Dommelen het eens zei: het gaat om een efficiënt motortje.

vrijdag, oktober 19, 2018

Voorspelling

 
Achteraf zat ik er niet naast door Habib in het verleden al te bestempelen als favo. Het ouderkoppel noemde ik al mijn favo koppel, toen de 06 en 05 nog piepers waren. Ook met de 919 in het verleden was ik duidelijk en met Oded heb ik achteraf gezien ook wel in beeld gehad dat het een fijne zou zijn!

Nu waag ik me eens aan een gokje door te zeggen dat de 2 uit de Limoges ook wat gaan doen de komende jaren. 2 mooie doffers waar alles aan klopt. Vader is uit een fijne van Bert die ik ben verspeeld met het zusje. een klassieke koppeling waar de 2 bloedlijnen in "het midden van de stamboom" samenkomen (familie zijn).

Kzal ze binnenkort eens op de foto zetten.

Een halfbroer van Habib heb ik hoog zitten voor 2019... we gaan het zien!

woensdag, oktober 24, 2018

De eerste zijn al klaar

 
Ik heb er al tussen zitten die klaar zijn met de rui. De laatste slagpennen staan door en met 2 - 3 weken zijn die helemaal volgroeid. Naar de staarten keek ik nog niet maar gemakshalve denk ik dat ook die (bijna) klaar zijn.

Een stel mooie jaarlingen die volgend jaar iets mogen laten zien van hun capaciteiten.

Verder is het stil eigenlijk. De prijsuitreikingen zitten er aan te komen maar dat is niet mijn ding. Ik mag 2x omdat ik de 1e had in samenspel en afdeling maar uitgerekend beide keren kan ik niet helaas. Ik maal er niet om maar ik begrijp ook wel dat de organisatoren van de uitreikingen anders zouden willen zien.

Allen succes als je wat op te halen hebt!
 

donderdag, oktober 25, 2018

Wat een zooi!

 
Het blijft de periode met de meeste zooi als je het mij vraagt: de rui. In de kweekperiode is het ook vies maar dat is feitelijk maar 3 weken als de jongen groter groeien en enorm veel poep produceren. In de ruiperiode vooral veren en als je nog laatjes kweekt, zit dat er ook nog bij.

Zoals al geschreven raken ze hier al aardig door de rui heen inmiddels.
Gisteren nog een bad en dat doet goed. Een must, zeker in deze tijd.
Deze week weer wat afvallers. Ik nader het getal 30 al aardig.

zondag, oktober 28, 2018

Komend jaar wordt ik kampioen!

 
Zo, daar staat het!
Aankomend seizoen wordt ik kampioen.
voor minder gaan we niet of het moet zijn dat we gewoon elke vlucht voor de winst gaan en een dijk van een uitslag realiseren.

Meedoen is belangrijker dan winnen maar dat geeft het ambitieniveau maar een rare wending vind ik! Zo won je geen zilver maar je verloor goud!

Het staat er zo nogal zwart-wit maar het is uiteindelijk wel hetgeen we graag willen, toch? Doe je niet mee voor de winst van de vlucht of het kampioenschap, wat doe je dan wel? Ik doe op een midfondvlucht niet mee voor de winst, want mijn doel is de marathonvluchten. De laatste hebben dus beetrekking op mijn stelling of andersom. GAME ON

woensdag, oktober 31, 2018

De bibbers?

 
Flink frisser en gisteren nog met veel water uit de lucht. De duiven hebben het niet snel koud hoewel je dat met duiven die veel veren missen nu (nog) wel in de gaten moet houden. Het principe is simpel: voer geeft verbrandingswarmte dus als er voer genoeg is, is er ook warmte genoeg.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

06 oktober 18
Bony Farma Pigeon Products: De filosofie achter de producten. Het uitgangspunt hierbij is het bevorderen van de gezondheid van de duiven door middel van de verstrekking van voedingssupplementen. Dit zijn...

Columnist in Spotlight

12 november 18
Volgens mij heeft iedereen weleens zo'n moment....
31 oktober 18
De duivensport moet geweldig zijn voor mensen...
05 oktober 18
Inderdaad alweer een tijdje niets geschreven....
20 augustus 18
Wie zong dat ook alweer? Dat liedje over die...
07 augustus 18
23 juli 18
Dat ging dus niet goed, die coupe special die ik...
19 juli 18
Hoogtijdagen in de duivensport, de maanden juni...
10 juli 18
04 juli 18
Morgen inkorven voor Dax, hier eentje mee. De...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

De ZLU
29 oktober 18
  Afgelopen weekend verkaste een afvaardiging van het ZLU besuuur vanuit het Zuid...
24 oktober 18
  Rumbeke onder de rook van Roeselare; in prachtige landschap van het echte west...
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht hier wel thuis...
20 oktober 18
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht...
18 oktober 18
Datum: Vrijdag 16 november 2018 Adres: Clublokaal aan de Nachtegaalsteeg ( naast...
11 oktober 18
Het keizerkampioenschap komt voor deze combinatie van de 70 jarige Jan en zijn 44 jarige neef...
30 september 18
” Winnaars Duuk, Ravi, Frans en Jordi Damen”   Door Chris den Braber Zaterdag 14 september...
27 september 18
Alblasserdam 21 sept. 2018'DAT WAS HET DAN.' Enkele dagen later dan gepland dat wel....
26 september 18
  “trotse Leo Dekkers winnaar op Morlincourt”   Door Chris den Braber Zaterdag 8 september...
24 september 18
Het nieuwe veilingseizoen gaat zondag 23 september van start op Top Pigeons. We hebben...
20 september 18
Laatste Jonge duivenvlucht vanaf Morlincourt “Prachtige overwinning voor Poelstra-...
17 september 18
Zoals U in het 3e periodiek  van de ZLU heeft kunnen lezen zou er medio sept. 2018 de...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40