vrijdag, november 02, 2018

Ze in handen nemen

 
Ik moet dat vaker doen: ze even in handen nemen!
gisteren even gedaan en dan weet je weer waar je aan toe bent.
1 topper vastgehad. enkele mindere en 1 twijfelaar.

Twijfelaars bespreek ik graag met andere lui. hoewel zij natuurlijk alleen dan fysiek wat van een duif voelen en niet weten hoe het dier is of doet. Daar zit mijn doorslag vaak: bemerken hoe een duif is en daarin kansen zien of redenen om niet door te gaan met zo 1.

Op naar een klein team met duiven die allemaal kunnen winnen! Dan zijn er bij die het ook zullen doen, let maar op.

maandag, november 05, 2018

Uitwennen

 
Uitwennen van jongen is zoals ik al eens eerder schreef altijd een crime. Althans, ik vind het altijd maar een crime. Het zal ook per locatie vast verschillen. Heb je een zeer open ruimte en of aanvliegroute, dan zullen de jongen makkelijker terugkeren. Zit je ingebouwd en of heb je andere (soms verwilderde) duiven nabij, dan wordt het allemaal anders. Evenwel lukt het natuurlijk gewoon met 99% van onze duifjes... maar ja, net die ene, nietwaar?

Gisteren waren de late laatjes lekker buiten. dat gaat goed hoor.
hier weinig last van rovers hoewel die wel degelijk aanwezig zijn maar voorlopig nog op makkelijker prooien uit lijken te zijn.

Het doet er niet veel toe, ze moeten!
Waar ik altijd mee te maken heb ik schrik. De duifjes schrikken en maken zich zenuwachtig. te zenuwachtig om van een bepaalde positie naar het hok terug te keren... meestal is het de val naar het hok die ze kennelijk eng vinden. Ze komen er doorheen hoor maar dat is altijd wel aan de orde. Ook een eigenschap wat mij betreft die je kan beoordelen als gewenst of ongewenst... ik zie graag dat ze niet al te makkelijk zijn maar ook niet dat ze zichzelf maar schrik blijven aanjagen, dat is ook niet okee.

dinsdag, november 06, 2018

In deze tijd

 
Een titel zoals je die door een vooraanstaand stukjes schrijver nog wel eens gebruikt ziet worden. Best wel zelf ingenomen met diens resultaten als ik dat zo mag vinden. Nu zijn de resultaten behoorlijk goed tot super maar je positie zo vaak gebruiken om dat ook maar aan de wereld te melden vind ik overdreven. De prestaties spreken voor zich. Melden dat iedereen die je sprak jou prestaties de beste vond, tsja... Maar het kan! We kunnen dit allemaal maar gebruiken de mogelijkheden maar zeer beperkt.

Zo zijn we waarschijnlijk allemaal wel verwijtbaar als stukjesschrijver dat we graag over eigen situatie schrijven of voor eigen parochie. Je hebt nu eenmaal makkelijker iets te melden over de eigen boel dan die van een ander. Hoewel daar door meerdere collega's ook gerust over geschreven wordt, en met veel toewijding en respect voor andermans prestaties.
Het gaat een beetje over het doel dat je er mee voor ogen hebt. Dat kan commercieel zijn maar er kunnen evenzo ook andere motieven gelden, denk aan meningsvorming.

Het is in deze tijd in elk geval wel duidelijk dat ook in Postduivenland zogenaamde "influencers" zijn: Lui die de publieke opinie bespelen. dat is van alle tijd alleen nu met een veel hoger tempo via andere mediakanalen dan 'het krantje' van weleer.
Nu dicht ik de NPO niet perse toe dat ze het zo doen maar Trump zou ze volop aan het werk zetten, naast diens eigen getwitter! Wil je wat gedaan krijgen, is het bespelen van de opinie best wel van belang en met de stukjeschrijvers van weleer die op de sociale media actief zijn, bestaan er kansen.

Maar ach, het gaat me niet om aanspreken ofzo... waar ik uiteindelijk dit stukje voor schreef is de wijze waarop vissend Nederland Viskid heeft gemaakt. Een knulletje dat van zijn visavonturen filmpjes maakte. Die filmpjes waren eerst amateuristisch maar inmiddels niet meer en de jeugd kijkt deze filmpjes volop op YouTube.
Kijk en zoek zelf maar eens op YouTube en tik "Viskid" in!

Waarom geen door de duivensport gesponsorde jongelui, (of volwassene) die dergelijke filmpjes maakt en verspreid om het mooie ervan te pakken en te vertellen en te laten zien? in deze tijd toch een must zou ik zeggen?! NPO op instagram? etc... investeer daarin om de aantrekkingskracht te vergroten. Zomaar een idee in deze tijd.

woensdag, november 14, 2018

6,6 miljoen

 
Wat een prijzen voor de duiven van Gaby.
Eigenlijk wel super, nietwaar? Maar ook zo'n andere wereld dan de hobby die het voor de meesten is, in elk geval voor mij! Als ik de eerste win van een Perigueux, schrijft Wim Vos dat ik een echte hobbyist ben... een geuzennaam bijna vergeleken met d'n Gaby.

Ik vermoed dat de duivensport in een nog veeeeel sneller tempo veranderen zal en de tweedeling alsmaar groter wordt. We ouwehoeren wat af over de klassieke onderwerpen (rayonindelingen bijvoorbeeld of aftrekvluchten) en introduceren het zoveelste andere organisatiemodel (bij NPO).

Onderwijl houden we de boel in stand voor een aanzienlijk aantal die we nog graag in hun laatste levensjaren op de aloude manier duiven willen laten houden. We reiken geen stokje aan, naar de toekomstige melkers... en verliezen zodoende eigenlijk alleen maar: de oude sport verdwijnt en de nieuwe ontwikkelt te langzaam.
Dat laatste komt wel op gang inmiddels en zal niet meer zijn zoals we dat kenden. Jammer? Ik weet het niet. het is wat lastig oordelen als je niet duidelijk wordt wat het vergezicht is. Voetbal blijft met zijn 22-en tegen de bal trappen. Duivensport blijft duiven op z'n snelst naar huis laten vliegen maar daar waar de spelregels bij voetbal al jaren min of meer hetzelfde zijn, zal dat in de duivensportwereld aanzienlijk gaan wijzigen... let maar op en... doe mee!

donderdag, november 15, 2018

De laatste veren

 
Ik bedacht mezelf dat de oude duiven nu laat zijn voor hun doen. Dat komt omdat ik ze bij elkaar liet en ze nog nestjes maakten. De laatste broedsels zonder dat er jongen uit voortkwamen natuurlijk maar toch doet dit hormonaal vanalles met ze waardoor fases van de rui tijdelijk stil liggen. In the end zijn ze natuurlijk wel bijna klaar maar toch.

Zo snel als GertJan Beute de duiven door de rui krijgen lukt mij niet. De mijne zullen wel niet zulke toppers zijn en ik geef ze natuurlijk ook niet genoeg van diens middelen... ik neem 't allmaal maar met een korrel zout. Lijkt me noodzakelijk!

maandag, november 19, 2018

Gescheiden en tarwewater

 
Sinds afgelopen weekend zitten bij mij de doffers en duivinnen apart!
1 hok schoongemaakt en dat gaf me een goede gelegenheid het nu maar te doen.
De doffers deze keer in het jonge duiven hok. Kijken raar maar ach, ze kennen die stek.

De duivinnen hebben nog wat rui te gaan in de nek. De slagpennen zijn er bij allen zo ongeveer wel uit, nog enkele te gaan. Nog een goede zak ruimengeling gekocht voor de eindspurt. Daarna een tijdje winter/rust mengeling, daar ben ik over te spreken!

Het is ook een slappe tijd voor blogberichtjes. Ik zal er toch wel wekelijks eentje proberen te maken. Tot hier toe maakte ik er 1648. Dank voor het meelezen!

Ik gaf weer een enkele keer tarwewater. Ik blijf daar fan van.
Door het kiemen ontstaan allerhande goede stoffen (enzymen en vitaminen) die de duiven erg goed doen. Klein klusje eigenlijk maar helpt de duiven zeker de eindspurt goed te doen!
By the way: duiven zijn zeer goed door de rui gekomen. nergens nog een rare pen of wat ook ontdekt en ze staan er goed op. Binnenkort nog eens paratyphus enten en paramixo en pokken ook alvast. Kan er maar inzitten!

dinsdag, november 20, 2018

De laatjes

 
Er zitten mooie laatjes. 4 x van Bert uit toppers. 1 halve van Bert: uit dochter d'n Arie x Oded (geweldig mooi duivinnetje dat recht naar voren kijkt) en 1 uit een beloftevolle jaarling doffer x een duivin van Elzakkers (Kees won 1e nationaal Dax).

Uitgewend, vliegen weinig. Als ze een maand of 3 zijn moet dat flink beter zijn en krijgen ze ook gewoon mand te zien voor enkele korte stukjes. Doel is ze op te gaan leren met de jongen mee. Beetje extra vooraf dus omdat ze nu eenmaal al wel mee kunnen en dat is alleen maar gunstig lijkt me.

Laatjes zijn prima, net zo'n kwaliteit als andere en dus ook net zo vaak minder bruikbare. Wat wel zo is, is dat de meeste laatjes die worden behouden nog uit de betere prestatieduiven (of kwekers) komen van het achterliggende seizoen, dat is gunstig en doet extra kwaliteit vermoeden. Net zo vaak een tegenvaller maar je zou kunnen zeggen: gemiddeld genomen van betere komaf dus beter.

maandag, november 26, 2018

Uitvliegen in deze tijd & topper te koop

 
Het ontbreekt me aan de mogelijkheid om ze dagelijks uit te doen maar goed is het wel als je het mij vraagt. Hier zijn ze het weekend gewoon weer uit geweest en ik heb het idee dat het prima is. Ik heb in het centrum van ons dorp niet veel last van roofvogels en dus gaat het nog altijd wel naar wens wat dat betreft. Ze gaan in bad buiten en drogen op buiten of binnen, net naar believen.

Ik moet er nog een aantal uit doen en dan kies ik toch ook wel weer voor de handmatige selectie, vnml op bouw dus. De ploeg verbeterd wat dat betreft nog altijd en hoewel het niet het voornaamste is, hoeft het toch ook echt weinig uitleg als je een goede in de hand hebt en daarna een mindere. De mindere heeft op meerdere onderdelen van diens bouw gewoon ook mindere scores. Ik bedoel dan niet een platte kop ofzo maar meer balans, stuiten, spieren etc.

Daar probeer ik dan maar weer wat kritisch op te zijn.
Het leuke van ze nu en dan weer beet te hebben is dat je er van leert!
Mijn beste (voor zover dat bij mij op gaat hè) mankeren nauwelijks wat van bouw.

Bert Saarloos heeft weer een verkoop actueel staan op Toppigeons.
1 duif sowieso ertussen van de moeder van mijn Ari (de 69, uit d'n Arie). Met als vader een jonge belofte die 2x een zlu prijs binnen harkte afgelopen seizoen (Berts beste vlieger over 2018).
https://auctions.toppigeons.com/Home/TppAuctionItem/tabid/85/auctionItemId/33280/language/nl-NL/Default.aspx

woensdag, november 28, 2018

Verder reduceren

 
Ik moet de ploeg verder reduceren. Er mogen er nog enkelen vertrekken om zo afdoende plek te hebben voor de dieren die ik echt denk nodig te hebben in de toekomst.
Binnenkort nog maar eens een second opinion van anderen vragen. Altijd leuk zo'n keuringsrondje met duivenmaatjes.

donderdag, november 29, 2018

Paddy!

 
Wat vind ik dat een fijn voer zeg, Paddy. Dat is ongepelde rijst. Voelt goed en droog aan en is als je het mij vraagt erg vezelrijk. Ze eten het liever dan gerst ook. Ik ben niet helemaal op de hoogte van de voedingswaardes ervan. Ik lees er soms over bij anderen, dat ze het door hun eigen mengeling mixen. Ik heb bij Jan op Mookhoek weer eens 5 kg geregeld en erdoor heen gemengd, bij de restanten die ik heb en bij de rustmengeling. Ik bouw af qua “zwaarte” en over een week of wat is het vooral wintermengeling. Dat schoont toch goed op als je het mij vraagt. Ik denk het wel eens te zijn met de woorden van Willem Mulder van matador wat dat betreft: goede ervaringen met het geven van dat wintermengsel

vrijdag, november 30, 2018

Wauw, tarwewater!

 
Wauw, wat voelen ze goed aan zeg. Ze zitten er zelfs zo goed bij dat ik niet anders kan concluderen dan dat het tarwewater wat ze 2-3 dgn in de week krijgen sinds 3 weken, erg goed spul is. Bol als een fietsband en poeder op de veren zoals we dat graag zien!

Het is ooh zo'n simpel klusje en het is iets wat goed aanslaat!

De rest van de kiemen krijgen ze ook nog of die gaan naar onze kippen. Dat blijft ook goed, gezond en eigenlijk erg makkelijk!

Nieuwsbrief Peter Boskamp

31 mei 20
  Nog even over vaccins Als ik zie hoeveel vragen ik binnen krijg over vaccins, dan lijkt het me nuttig hier opnieuw even aandacht aan dit onderwerp te besteden. Er is veel te doen in vaccinland. Niet in...

Columnist in Spotlight

21 juni 20
    Het is een tijdje geleden dat ik mijn rondje...
24 april 20
  10 Minuten geleden sprak onze Minister Premier...
27 maart 20
  Nederland stoeit met de verschrikkelijke gevolgen van...
16 maart 20
Het Coronavirus slaat wereldwijd fors om zich...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40