maandag, februari 04, 2019

Eierleg gestart

 
De leg is gestart. Alles zit los en de eierleg is vrijdagavond gestart. Een duivinnetje van Cees Elzakkers opende het bal door haar eerste in de schaal te leggen. Was een bestaand koppel sinds afgelopen najaar (Doffer uit Ari, 1 van mijn mooiste). Het duivinnetje heeft bloed van kampioenen in de aderen maar is een aparte. Ik ben benieuwd wat ze verder gaan brengen.

Tabakstelen worden volop gesleept. 1 jaarling koppel wilde niet maar wat bleek is dat ik de duivin bij een doffer had gezet waar ze niet dol op was. Ik zette haar terug in het jonge duivenhok waar de restant zat en ze papte gelijk weer aan met haar oude liefde.
Had ik moeten weten!

Mooiste jaarling is een doffer uit met 3/4 Saarloos in het bloed en 1/4 Joosen. Mooiste duivinnen zijn momenteel 2 jaarlingen. Fijn om daar wat upgrade en -date te hebben want daar moet nog wat verbetering plaatshebben vind ik.

woensdag, februari 06, 2019

Het is weer eens een natte boel

 
Als ik toch ergens een hekel aan heb is het wel dit weer: kletsnat van de regen en dat bij lage temperaturen. Het is in het hok ook het minst fijne weer. Evenzo geeft het je ook de kans om de beste er weer uit te pikken: die blijven het langst het gladst!

Zorg dat je je plan paraat hebt en kan acteren waar nodig: wat is je doel dit jaar en wat is er nodig? In tijd, materialen enz! Nu nog in orde brengen of de boot missen.

Beute wijst naar de veiling op Pipa van Stef Bals. Dat is iemand die in een enorme kampioenenstijl de midfond domineerde samen met zijn maat Huijsmans. Werd 1e o.a. Midfond in Brabant 2000... Mooi hoe zulke kampioenen worden geëtaleerd. Onder de indruk van zulk vuurwerk!

Blijft toch ontzettend apart hoe de pers de aandacht bepaald die kampioenen krijgen. Destijds toen ik het vergelijkbare kampioenschap (1e Midfond o.a.) innam in grotere afdeling 5 (West) amper voor het voetlicht. Dat is vrees ik niet anders voor verschillende kleine grote kampioenen, nu nog.

donderdag, februari 07, 2019

Pech met de leg?

 
Elk  jaar is er wel pech met de leg of het eerste kroost. Vroeger kon ik er erg mee zitten als uitgerekend uit die ene er zo'n pechgevalletje was. Tegenwoordig niet meer eigenlijk. Wat het is, is dat de kans dat net die ene de ultieme topper worden zou, zo klein is dat je het best maar zo snel mogelijk kan incasseren en doorgaan. Tuurlijk ruimte om te balen maar realisme snel voorrang geven.

Momenteel gaat het hier voorspoedig. Op de 8e dag al 6 vd 14 koppels op eieren. Vanmorgen bleken er nog maar enkele hun eerste eitje nog niet te hebben gelegd. Prima zover dus. Ik verwacht enkele lege eitjes meer dan anders omdat ze minder los zijn geweest. Nu is er in zo'n klein hok te makkelijk gelegenheid voor buurtbewoners om het treden te verstoren en dan zullen de eitjes dus leeg = onbevrucht kunnen zijn.

Ik heb mijn voerplannen etc rond. Weinig vernieuwends. Iets meer structuur in supplementen van Marien (netjes elke x geven en niet slordig daar in zijn). Belangrijkste toevoeging is Spirulina dit seizoen. Dat is goed spul als je het mij vraagt!

maandag, februari 11, 2019

Laatste keer over nat + VRAAG

 
De laatste keer gemopper over de natte boel. Gisteren amper droge momenten en bij tijd en wijle enorme hoeveelheden regen. Als ik ergens een hekel aan heb in relatie tot het duivenhok en het klimaat voor de duiven is het zulk weer. geen eer aan te behalen en je ziet het in een zucht terug in de algehele conditie van de duiven. Blèh.

1 duivin legt niet, vreemd. Alsof er iets mis is.
Ik zal er vanavond een nep-eitje onder leggen.
Verder een zeer goed resultaat: na 12 dagen alle op eitjes.

VRAAG
Ik wil de oude duiven ontzien. Moet ik ze laten overbroeden en de jaarlingen de jongen laten opkweken? Met overbroeden hoop ik de doffers en duivinnen de kweekcyclus niet af telaten maken en de rui remmen. Is dat zinvol of juist niet? Wie heeft er ervaring en wat adviseer je eventueel?

Overbroeden zinvol?
Jongen opkweken tot bijv. 8 dagen (tot de pap eraf is??)
wat is wijs?

woensdag, februari 13, 2019

Dierenarts Gobel komt naar Oud-Beijerland

 
Vrijdag de 22e is Stefan Gobel bij ons in de club!
Presentatie en discussiëren, wees erbij.
Altijd gezellig, en met deze hard presterende jonge dierenarts zonder twijfel ook leerzaam!

Allemaal van harte welkom.
Aanvang 20.00 uur


http://www.gobelpigeons.nl/

https://www.duivenkliniek.nl/

maandag, februari 18, 2019

Dr Marien en Dr Gobel

 
Woensdag aanstaande is Dr Marien in de buurt: in Mookhoek bij Reedijk diervoeders. Van halverwege de middag tot eerste deel van de avond.
Als je op consult wil, even bellen met Jan, die je dan op het lijstje zet!

Vrijdag is Dr Gobel in de club. Dat is dan niet voor consulten (althans de clubleden hebben beperkt de mogelijkheid) maar vooral voor een presentatie over de laatste ontwikkelingen, zijn visie en mening hierop enz!

Wees erbij. Het belooft leerzaam en gezellig te worden.

donderdag, februari 21, 2019

Geen verrassingen

 
Geen verrassingen bij dr Marien. Alles was weer goed. Mest en keeluitsrijkjes in orde. Duiven staan er goed genoeg op. Doffers aan de zware kant. Dat komt door de manier waarop ik ze nu houd/ voer. De mannen kunnen wat meer eten dan de duivinnen. Even beetje bijsturen maar!

Conditiepoeder geregeld. Roze had ik nog. Pokkenentstof geregeld.

VOLGENDE KEER DR MARIEN OP 17-4 TE MOOKHOEK,
REEDIJK DIERVOEDERS. AFSPRAAK VIA JAN TE MAKEN: EVEN BELLEN!

Opvallend toch hoor: veel kampioenen schuiven bij Marien aan. Na mij was er een groot kampioen van de afdeling 5 uit Bergschenhoek aan de beurt!

Voor de leuk ook nog bij Gobel vrijdag. Ik laat gelijk de doffers enten tegen paramixo. die kan ik makkelijk pakken in de vooravond en meenemen.  Heel veel zijn het er toch niet. De duivinnen doe ik dan binnenkort bij de dierenarts in het dorp.

maandag, februari 25, 2019

Gobel op dreef

 
Wat een goede avond was het met Stephan Gobel!
Heldere duidelijke kijk op de sport, in het bijzonder natuurlijk het veterinaire stuk. Korte samenvatting is dat we alert behoren te zijn, geholpen door controles. Frequent vaccineren, wat de weerstand helpt opbouwen. Verder gewoon kort op de bal!
Dank Stephan, het was zeer leerzaam. Dank ook aan de bezoekers van buiten de eigen club. Altijd gezellig om gasten te ontvangen. Het was lekker vol en gezellig.

Klein onderzoek bij 2 van de 3 zelfde duiven als bij Dr Marien leverde evenmin iets op. Oftewel, de uitkomst was hetzelfde: de duiven hadden bij beide artsen geen geel in de krop. Mest vergat ik mee te nemen, dus dat wordt niet nog eens bekeken.
Ik had wel de doffers mee die gelijk een prik ontvingen tegen parmixo en als ik het juist heb, direct ook tegen herpes (combi).

Thuis kruipen alle jongen dezer dagen uit de eitjes. Het zijn er veel want als ik het juist bekijk is er maar 1 eitje onbezet op het totaal, een superscore. Uitkomen van de eitjes is vers 2, dat gaat blijken de komende dagen. Vrijdag lagen de eerste doppen er al.
Trouwens een machtig mooi iets om te zien dat ze die halve eierschalen eruit werken, nietwaar? Uit de weg en uit het zicht (van rovers).

Met dit extreem warme en zonnige weer voor deze tijd van het jaar merk je dat de eetlust anders is dan bij kou. Na deze week zal het wel weer hard gaan. Ik heb voer op voorraad om het aan te gaan kunnen, die vreetbuien...

dinsdag, februari 26, 2019

WARM en popcorn

 
Wat een winter! In plaats van vorst is het in de zon ruim boven de 20 graden (in de schaduw ca 15). Wauw wat is dat lekker maar o jee, gaan we dat niet moeten bekopen joh!?

De duiven doen het er goed op. Mij best.

Het lijkt wel popcorn zo poppen de jongen uit de eitjes. Halve schalen overal.

De strategie is bepaald. Vliegseizoen 2019 mag komen!

woensdag, februari 27, 2019

Toch kun je ze niet alles bieden, incl. TIP

 
Ondanks een weelde aan extra's zoals grit, meerdere mineralenpoeders, bakken met beute-bak en beute-bak achtige zaken, scharrelen de duiven maar al te graag in de tuin. Nu en dan eens een korrel grond, dan weer eens een takje voor het nest. Je denkt dat ze voldoende hebben maar toch zoeken ze naar meer. Vandaar dat ik in het verleden wel eens een molshoop opschepte en het hok in bracht. Ik denk dat we ze meer zouden moeten kunnen bieden dan we doen maar het is ook gewoon niet altijd realistisch. Daarnaast: nemen ze het op of gebruiken ze het eigenlijk alleen om maar wat in te scharrelen?

Ik las ook wel eens dat het een beetje is als met kippen: die hebben het ook nodig tegen hun verveling of juist gezien hun behoefte: die moeten nu eenmaal scharrelen omdat het hun natuur is! Dat heeft geen kweker er ooit uit gekweekt.

Koopman brengt een bak zand op het hok om ze te doen scharrelen. Ik geloof we wel in.

Ik vrees dat er 1 eitje niet uitkomt. Uitgerekend dat ene eitje bij het koppeltje waar het andere ei van onbezet bleek. Mijn eigen schuld overigens: Bij het kijken eerder al, viel het uit mijn hand. Raakte de rand van de broedschotel. ogenschijnlijk niks. wel een mini breukje maar niet zo erg dat ik er bijvoorbeeld een (stukje van een) vloeitje over wilde plakken (TIP trouwens). Maar gisteren mijn nieuwsgierigheid opnieuw niet kunnen bedwingen en het is iets lichter heb ik het idee en de kleur wat te donker. Ik denk dat het zo is dat het wat uitgedroogd is geraakt. Balen maar ook geen grote treurnis. Wel een mooi stel jaarlingen trouwens. Het duivin is uit Ari, dus halfzus van Habib. De doffer lijkt me een krachtpatser. Het valt me op dat hij een enorm krachtige vleugelslag heeft. Eerst maar weer eens zien wat dat zegt.

Beurs zaterdag? Misschien.
Niet perse iets nodig dus waarom zou ik dan?
De kids zouden wel mee willen maar toen ik zei dat ik niet perse naar de beurs zou gaan, was er gelijk meer interesse om met het gezin weer wat te doen... nog beter lijkt me!

Deze week weer mailcontact gehad met Frans de Coux uit Berlaar. Kan af en toe een heel sterke pot meespelen daar in het Berlaarse. Woont op boogscheut van Gaston vd Wouwer en Jos Maris. Mocht je interesse hebben in duiven van hem, wees er dan op tijd bij want in Duitsland en Engeland kennen ze de kwaliteiten van zijn duiven maar al te goed!
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

31 mei 20
  Nog even over vaccins Als ik zie hoeveel vragen ik binnen krijg over vaccins, dan lijkt het me nuttig hier opnieuw even aandacht aan dit onderwerp te besteden. Er is veel te doen in vaccinland. Niet in...

Columnist in Spotlight

21 juni 20
    Het is een tijdje geleden dat ik mijn rondje...
24 april 20
  10 Minuten geleden sprak onze Minister Premier...
27 maart 20
  Nederland stoeit met de verschrikkelijke gevolgen van...
16 maart 20
Het Coronavirus slaat wereldwijd fors om zich...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40