Nieuws

dinsdag 30 november 2021

Zo'n 100 postduiven ter waarde van tonnen gestolen in Friesland

Bron: RTLnieuws;  2 uur 30 minuten geledenAangepast: 33 minuten geleden
 
Duiven (archieffoto)Beeld © iStock

In het Friese dorp Steggerda zijn ongeveer honderd postduiven met een totale waarde van honderdduizenden euro's gestolen. In de nacht van zondag op maandag werden de dieren uit hun kooien gehaald en meegenomen. "We zijn er kapot van."

De politie zegt dat er aangifte is gedaan. Het onderzoek naar de zaak loopt.

Camerabeelden

Op de Facebookpagina die de eigenaars bijhouden over hun duiven is een bericht geplaatst over de diefstal. De gebroeders Homma fokken de duiven sinds 2006. "Het is lastig om te bevatten, wij zijn er kapot van", staat op het sociale medium. De mannen roepen mensen op die iets gezien hebben of camerabeelden hebben zich te melden.

Postduiven worden vaker gestolen, omdat de dieren voor veel geld verkocht kunnen worden. De eigenaren van de duiven uit Steggerda waren niet van plan de dieren te verkopen, ze hielden ze voor de sport en het fokken.

maandag 29 november 2021


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 26 november 2021 | week 47

Voorwoord

 
Ledenraad aanstaande zaterdag
Na de nodige vergaderingen en voorbereidingen is morgen, zaterdag 27 november, de Ledenraad van onze Duivensportbond NPO. Helaas ook deze keer weer digitaal. Het is niet anders, wij zullen het ermee moeten doen. Het is overigens nog afwachten met de persconferentie op komst of wij gebruik mogen maken van onze vaste locatie Zaal Verploegen in Wijchen. Er zijn al acties ondernomen om het op een ander plaats te organiseren als het door de overheid verboden wordt om het in een horecagelegenheid te laten plaatsvinden.

Bij de besprekingen via Teams merk je echt wel dat wij de laatste tijd niet meer in persoon hebben kunnen vergaderen. Dat geldt voor alle lagen van onze organisatie. Digitaal is snel op te zetten en het is een uitkomst zeker voor bepaalde bespreekpunten en ook voor informatieoverdracht werkt het prima. Maar bij onderwerpen die een diepgaandere discussie verdienen, is het niet de beste oplossing. Samen rond de tafel heeft dan zeker zijn extra functie en nut. Het non- verbale, de mogelijkheid om snel iets op te merken allemaal aspecten die bijdragen tot het welbevinden van de deelnemers van het in persoon vergaderen.

Als het weer kan zijn er wel zaken die wij rond de tafel willen bespreken met de afgevaardigden. Voor ons zal dat dan de eerste keer zijn sinds wij zijn aangetreden. Wij zien er naar uit! Voor nu zie ik eerst uit naar het resultaat van de 21 stemmen die elke afgevaardigden heeft uitgebracht. Dat is dan wel weer effectief! 

De digitale vergadering is zaterdagmorgen te volgen vanaf 10.00 uur via deze link: https://youtu.be/SXka1bDTIHA

Overleg KBDB – NPO
Vorige week vrijdag is er overleg geweest met de afvaardiging van het bestuur van de KBDB. Een prima en constructief overleg waar op verschillende punten overeenstemming was en/of duidelijkheid kon worden gegeven aan elkaar. Een belangrijk actiepunt is en blijft het zorgen voor voldoende geschikte lossingsplaatsen.

De KBDB wil daar aan meewerken, van de NPO wordt dan verwacht dat wij de benodigde losplaatsen voor het einde van dit jaar bij de KBDB bekend maken. Daarvoor moeten wij samen met de afdelingen overleggen, om na vaststelling van het Nationale Vliegprogramma spijkers met koppen te slaan. Dit zal in december plaatsvinden. De KBDB heeft dan ook voldoende tijd om e.e.a. te regelen met de plaatselijke autoriteiten voor het verstrekken van de lossingsvergunningen. De intentie is er, nu moeten wij het waarmaken met elkaar. Het verslag van de bespreking kunt u lezen in deze nieuwsbrief.
 
Olympiade 2022
Zoals vorige week al aangegeven vandaag de top 10 voor Team A van de Olympiade in deze Op (de) Hoogte. Alle eigenaren van deze topduiven van harte gefeliciteerd! Reclames zijn mogelijk tot en met 31 december 2021. Team B brengen we volgende week in beeld.
 
Leo Mackaay overleden
Op vrijdag 19 november 2021 is Leo Mackaay op 70 jarige leeftijd overleden. De Nederlandse duivensport is Leo Mackaay veel dank verschuldigd voor zijn jarenlange inzet als bestuurder. Hieronder het In Memoriam.
 
Let goed op uw gezondheid in deze tijd met sterk stijgende Covid-besmettingen en ziekenhuis opnames. Toch ook een fijn weekend!


Ben Geerink
Voorzitter NPO

 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR

In memoriam: Leo Mackaay

Op vrijdag 19 november 2021 is Leo Mackaay op 70-jarige leeftijd overleden. Leo heeft deel uitgemaakt van het NPO bestuur van juni 2007 tot en met 2010 en van juni 2011 tot en met maart 2016 als secretaris. Van maart 2016 tot en met maart 2017 was hij bestuurslid NPO. Hij is in zijn functie als secretaris altijd zeer gedreven geweest.

Als dopingcontroleur heeft hij ook zijn bijdrage geleverd aan de NPO organisatie. Leo heeft de NPO vertegenwoordigd bij de FCI, waarvan van 2012 tot en met 2017 als vice- voorzitter. Voor zijn tijd als NPO-secretaris is hij jaren actief geweest als secretaris van afdeling 7 Midden- Nederland. Ook heeft hij jarenlang een constructieve bijdrage geleverd op de NPO-Ledenraad als vertegenwoordiger van deze afdeling.

Leo is voor zijn verdiensten voor de NPO onderscheiden met de Gouden Speld van de NPO.

Wij houden hem in herinnering als een aimabele liefhebber en bestuurder. Wij wensen zijn vrouw Joke en de kinderen veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Wanneer u de familie wilt condoleren, kunt u dat doen via onderstaande link: https://condoleance.akeruitvaarten.nl. U wordt dan gevraagd hiervoor een naamcode in te vullen, deze luidt: Leo.

 

NPO BESTUUR

KBDB en NPO in gesprek

 
Op 19 november jongstleden vond het overleg tussen een delegatie van de besturen van de NPO en KBDB plaats. Via onderstaande button kunt het verslag van dit gesprek lezen. 
 

Terug naar inhoudsopgave

Verslag overleg NPO en KBDB
 

RUBRIEK

Livestream Ledenraad 27 november


Via de volgende link kunt u de Ledenraad volgen:
https://youtu.be/SXka1bDTIHA

 

 

Terug naar inhoudsopgave

Livestream Ledenraad 27 november 2021
 

NPO BESTUUR

Rooster van aftreden NPO Bestuur


Volgens het rooster van aftreden van het NPO Bestuur treden de heren Geitenbeek en van de Aast af tijdens de voorjaars Ledenraad van 12 maart 2022. De heer Geitenbeek is reglementair niet herkiesbaar. Het NPO Bestuur streeft ernaar de functie van secretaris NPO ook permanent in te vullen.

Het NPO Bestuur roept kandidaten op zich te melden bij het NPO bestuur. Daartoe kunt u een e-mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR

Definitieve agenda Ledenraad

  
 

NPO BESTUUR

Vergaderstukken Ledenraad 


Via onderstaande buttons kunt u de stukken voor de Ledenraad van 27 november 2021 raadplegen. 
Definitieve agenda Ledenraad 27 november 2021
3a. concept notulen 13 maart 2021
3b. concept notulen 31 maart 2021
4c. Evaluatie dopingbeleid definitief
5. Concept vliegprogramma 2022 - vernieuwde versie
5a. Afdeling 5 begeleidend schrijven
5a. Afdeling 5 concept vliegprogramma 2022
5b. Afdeling 9 Oost-Nederland concept vliegprogramma 2022
5c. Afdeling 6 voorstel nationaal vliegprogramma 2022
5c. Afdeling 6 begeleidend schrijven
5d. Afdeling 10 amendement op nationaal vliegprogramma
5e. Afdelingen 10 en 11 amendement op nationaal vliegprogramma
5f. Afdeling 4 amendement nationaal vliegprogramma
5h. Afdeling 3 amendement nationaal vliegprogramma
5g. Afdeling 2 amendement nationaal vliegprogramma
6a. Voorstellen Afdeling Zeeland
6b. Voorstellen Afdeling Oost-Brabant
6c. Voorstellen Afdeling 5 Zuid-Holland
6d. Voorstellen Afdeling 9 Oost-Nederland
6e. Voorstellen Afdeling 8 GOU
7. Leeswijzer wijziging Statuten HHR WVR. en Regl V en L 2021
7a. Voorstel huishoudelijk reglement november 2021
7b. Voorstel wedvluchtreglement november 2021
7c. Voorstel reglement Vervoer en lossingen november 2021
7d. Voorstel statuten november 2021
8. Kandidaten sectie sportbeleving
9a. Toelichting voorlopig resultaat 2021 definitief
9b. Afwikkeling pensioendossier definitief
10a. Toelichting meerjarenbegroting 2022-2026 definitief
10b. Meerjarenbegroting 2022-2026 definitief
11. Voorstel Bestuur verkorten wachttijd
Pre-adviezen NPO Ledenraad
 

WEDSTRIJDEN

Voorlopige kandidaten team A
 

Team A: totaaloverzicht alle nummers 1 tot en met 10
 

WEDSTRIJDEN

Eindselectie duiven Olympiade Budapest

 
Op 29 december 2021 is de selectie voor standaardduiven die naar de Olympiade in Roemenië gaan. De selectie vindt plaats in het clubgebouw van PV Soest. De duiven worden op 4 en 5 februari 2022 gekeurd in Budapest. De Olympiade wordt gehouden in augustus 2022. De duiven moeten, nadat ze zijn geselecteerd, een maand in quarantaine op het hok van de liefhebber.
 
Aanmelden van de duiven kan bij bureau NPO via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De uiterste inzenddatum is 20 december 2021.
 
Wat dient u bij uw opgave te vermelden:
 • Ringnummer(s) van de duif(duiven).
 • Oude duivin of doffer, jonge duivin of doffer
Wat dient u te overleggen bij het aanbieden op 29 december:
 • prestatie-overzichten van Compuclub
 • Entinglijst (voorwaarden data reeds eerder aangegeven)
Wij houden nauwlettend de coronaregels in de gaten. Mocht de selectie vanwege de dan geldende coronaregels niet kunnen doorgaan, dan zullen wij u hiervan tijdig op de hoogte stellen.

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BUREAU

Bijna tijd om voetringen en chipringen te versturen: zorg voor up to date gegevens


In december worden de vaste voetringen en chipringen voor 2022 weer verzonden. 

Oproep!
We verzoeken daarom alle verenigingen om ervoor te zorgen dat hun verenigingsgegevens kloppen. We vragen daarom alle besturen te letten op de volgende zaken:
 • Is de functie ringenadministrateur ingevuld?
 • Zijn de adresgegevens juist?
 • Klopt het mailadres?
Na verzending wordt een track & trace-code verstuurd naar de ringenadministrateur, zodat men weet wanneer men de ringen ongeveer kan verwachten.

Aanpassen vóór 13 december 2021 
Wanneer de functie of de adresgegevens niet kloppen, kan de ledenadministrateur van de vereniging deze corrigeren. Wij verzamelen de gegevens op 13 december aanstaande. Daarna kunnen wij de adresgegevens helaas niet meer aanpassen en wordt alles verstuurd naar het “oude” adres.

Terug naar inhoudsopgave

 

Terugblik op jaarvergadering keurmeesters
 

Door een bezoeker aan de jaarvergadering

De Nederlandse Groep van Keurmeesters van Postduiven (N.G.v.K.v.P)  hield haar jaarvergadering zaterdag 13 november jl.  in het verenigingslokaal van de P.V. Soest te Soest. Nadat iedereen bij de entree gecontroleerd was op een geldig toegangsbewijs kon voorzitter Wout de Vries om precies 10.30 uur iedereen van harte welkom heten. Rekening houdend met de omstandigheden met betrekking tot de coronaperikelen was toch nog meer dan de helft van de leden aanwezig om deze vergadering bij te wonen.

In zijn openingswoord stond de voorzitter nog even stil bij het wel en wee in de periode tussen november 2020 en november 2021. Een periode waarin geen tentoonstellingen konden worden georganiseerd en ook de jaarvergadering van ultimo 2020 geen doorgang kon vinden. Positief was het feit dat door het stoppen van de sponsoring van de keurlabels door de firma Teurlings, de firma Beyers direct bereid was deze sponsoring voor onbepaalde tijd voor haar rekening te nemen.

Voorzitter vroeg de vergadering een ogenblik stilte in acht te nemen ter nagedachtenis aan de overleden collega’s Jan Heikens, Jan van Dijk, Wilfried Zötsch en Gerit Bakker. Alvorens met de behandeling van de agenda te starten stond Wout nog even stil bij het feit dat in 2020 de georganiseerde postduivenliefhebberij in Soest 100 jaar bestond en het huidige bestuur van P.V. Soest voornemens was dit in maart 2020 te vieren maar dat toen e.e.a. om de inmiddels bekende redenen in het water viel . Omdat bij de beoogde receptie in maart 2020 het toenmalig bestuur NPO verhinderd was acte de présence te geven, werd Wout toen gevraagd ter herinnering aan e.e.a. een door de NPO beschikbaar gestelde plaquette aan te bieden. Omdat Erik van de Brakel, voorz. van PV Soest inmiddels gearriveerd was kon aan deze overhandiging alsnog gestalte worden gegeven (zie foto).

De te bespreken punten werden overeenkomstig de agenda met alle aandacht behandeld. De notulen van 12 oktober 2019 werden zonder op- of aanmerkingen goedgekeurd en secretaris Theo te Pas werd voor het op juiste wijze vervaardigen van de notulen gecomplimenteerd. Bij het punt mededelingen maakte de voorzitter o.a. nog bekend dat op verzoek van het bestuur NPO, enkele leden van de groep zich bereid hebben verklaard de organisatie en de selectie van de toekomstige Olympiade duiven m.b.t. de standaardklasse,  op woensdag 29 december as. te Soest voor hun rekening te nemen.

Hierna passeerden de in- uit uitgaande bescheiden de revue. De secretaris Theo te Pas kreeg hierna de gelegenheid zijn jaaroverzicht te presenteren. Het jaaroverzicht van penningmeester Bert Prasing was met de vergaderingsconvocatie aan iedereen toegestuurd. Zonder op- of aanmerkingen uit de vergadering, werd ook Bert bedankt voor zijn  uitvoerige verslag en het passen op de centjes. Bij het punt bestuursverkiezing werden tweede voorzitter Jan Heeres en Bert Prasing met terugwerkende kracht (2020) alsnog benoemd voor een nieuwe periode. Voorzitter Wout werd  eveneens benoemd voor een nieuwe periode. Nico de Jong was aftredend en niet herkiesbaar. In de ontstane vacature werd voorzien door de benoeming van Jos Nijman. Wout bedankt Nico de Jong voor de periode van ruim 30 jaar dat hij deel uitmaakte van het bestuur. Vooral zijn inbreng bij het herschrijven van de reglementen en zijn jarenlange zitting in de examencommissie werden nog even onder de aandacht gebracht. Dit alles was voor het bestuur reden Nico een passend afscheidscadeau en bloemen te overhandigen alsmede hem te benoemen tot lid van verdienste (zie foto). Nico kreeg hierna de gelegenheid zijn afscheid toe te lichten met de nadruk op de prachtige tijd welke hij in het bestuur mocht doormaken. Nico dankte de vergadering  voor  het vertrouwen al die jaren, voor de bloemen en zijn benoeming tot lid van verdienste en wenste zijn opvolger Jos veel succes en wijsheid.

Hierna werden de jubilarissen gehuldigd. De heren Verberkt en van de Zwaag voor hun 40 jarig lidmaatschap, een prachtige kristallen kaarsenstandaard en de bijbehorende bloemen werden hen overhandigd. De heren te Pas, Meulenveld kregen de herinneringsspeld met bloemen voor hun 25-jarig lidmaatschap (zie foto).

Gerard van de Bovenkamp was vanwege een positieve coronatest verhinderd zijn speld met bloemen in ontvangst te nemen. Theo te Pas zou er voor zorgen dat e.e.a. alsnog bij Gerard bezorgd zou worden. In januari 2020 slaagden de heren J. Goorhuis, Fr. Vunderink,  A. Majid, G. de Graaf en G.W. Heinrichs  voor het examen, voor zo ver aanwezig kregen zij hun diploma uitgereikt.

In zijn afsluiting bedankt de voorzitter Jos de Ridder nog voor het opslaan en bezorgen van de keurlabels. Gert van Dijk werd bedankt voor het bij de entree controleren van de QR-code. De heren Peter van de Brakel en Berend Sieben voor de verzorging van de inwendige mens en de PV Soest voor het beschikbaar stellen van de accommodatie. Zij ontvingen allen een bos bloemen. Hierna werd iedereen uitgenodigd voor de lunch waarna allen een voorspoedige thuisreis werd gewenst.
 

Terug naar inhoudsopgave

 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

DUIVENSPORT ALGEMEEN

Overzicht Bonnenverkopen  

 

Op de website en in Op (de) Hoogte plaatsen we wekelijks een overzicht van lopende en aanstaande verkopen. 

Verkopen via Duivennet:
 • PV Stormvogels, Zandpol, loopt af op 26 november 21.30 uur
 • PV De Snelpost, Enkhuizen, loopt af op 26 november 22.00 uur
 • PV De Witpen, Weurt, loopt af op 27 november 18.00 uur
 • PV De Postduif, Harlingen, loopt af op 27 november 20.00 uur
 • Regio 1 Hilversum & omstreken, loopt af op 27 november 21.30 uur
 • PV Nieuwleusen, loopt af op 27 november 22.00 uur
 • PV De Luchtreizigers, Glanerbrug, loopt af op 27 november 11.00 uur
 • PV DVS Marken, verkoop loopt af op 29 november 22.00 uur
 • CC5, Afdeling 9 Oost Nederland, loopt af op 29 november 22.30 uur
 • Dagfondclub Achterhoek Twente (afd. 9), loopt af op 28 november 22.00 uur
 • Afdeling Limburg, loopt af op 30 november 21.30 uur
 • Fondclub ZLU, loopt af op 30 november 22.00 uur
 • PV L'Estafette, Sneek, loopt af op 1 december 21.30 uur
 • PV Expresse, Zuidwolde, loopt af op 2 december 22.00 uur
 • PV De Reisduif, Zwaagwesteinde, loopt af op 3 december 18.00 uur
 • PV De Rode Doffer, Albergen, loopt af op 3 december 22.00 uur
 • PV De Voorbode, Ede, loopt af op 3 december 22.00 uur
 • PV Vice Versa, Drachten, loopt af op 4 december 21.30 uur
 • PV De Instuif, Elst (Utrecht), loopt af op 4 december 12.00 uur
 • PV Roderlo, Ruurlo, loopt af op 7 december 22.00 uur
 • PV De OUde Blauwband en Luchtklievers, loopt af op 7 december 21.00 uur
 • Attractiecommissie Kring 1, Afdelling Noord-Holland, loopt af op 7 december 21.30 uur
 • PV De Plassenjagers, Kortenhoef, loopt af op 9 december 22.30 uur
 • PV De Pelikaan, Oosterwolde, loopt af op 9 december 21.30 uur
 • PV Gevleugelde Vrienden, Twijzelerheide, loopt af op 9 december 22.00 uur
 • PV Ons Genoegen, Braamt, verkoop start 26 november 20.00 uur en loopt af op 10 december 22.30 uur
 • PV Vitesse, Beilen, verkoop start 26 november 20.00 uur en loopt af op 10 december 21.30 uur
 • NOC De Rode Doffer, Utrecht, verkoop start 26 november 20.00 uur en loopt af op 10 december 23.00 uur
 • Postduif Ingen & Omstreken, verkoop start 26november en loopt af op 10 december 22.00 uur
 • PV De Postduif, Amerongen, verkoop start 26 november 20.00 uur en loopt af op 10 december 21.00 uur
 • PV Zwartemeer, Zwartemeer, verkoop start 27 november 20.00 uur en loopt af op 11 december 21.30 uur
 • PV De Postduif, Groningen, verkoop start 27 november 20.00 uur en loopt af op 11 december 23.00 uur
 • PV De Valk, Meppel, verkoop start 27 november 20.00 uur en loopt af op 11 december 20.00 uur
 • PV De Reisduif, Groesbeek, verkoop start 27 november 20.00 uur en loopt af op 11 december 22.30 uur
 • PV Hoogeveen, verkoop start 27 november 20.00 uur en loopt af op 11 december 22.00 uur
 • Duivensport Heerenveen eo, verkoop start 28 november 20.00 uur en loopt af op 12 december 22.00 uur

Verkopen via GPS Auctions
Verkopen via Toppigeons
Verkopen via Doevepeet
 • Kaatsheuvelse Postduivenvereniging, loopt af op 28 november 21.00 uur
 • PV De Luchtbode, Vriezenveen, loopt af op 4 december 21.00 uur
 • PV De Vredesduif, Lepelstraat, start op 4 december en loopt af op 19 december 20.00 uur
   
Verkopen via EPW-eu.com  

Overig

Ook op www.duivensportbond.nl vindt u een overzicht van de bonnenverkopen die bij ons bekend zijn.

Organiseert uw vereniging/afdeling/samenspel een bonnenverkoop?
Stuur informatie over de verkoop naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen we de verkoop mee in het overzicht op de website en in ODH. Vergeet niet om de juiste link naar de veiling en/of contactinformatie mee te sturen.
 
Overzicht actuele bonnenverkopen
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 24 november 2021

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
maandag 22 november 2021


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 19 november 2021 | week 46

Voorwoord

Kampioenenhuldigingen NPO afgelast
In mijn voorwoord van vorige week had ik al aangegeven dat het spannend zou worden of wij de huldiging van onze kampioenen wel door zouden kunnen laten gaan. Inmiddels kennen wij de uitkomst, helaas hebben wij in onze vergadering na de persconferentie moeten besluiten om de huldigingen niet door te laten gaan. Bijzonder vervelend dat wij dit besluit hebben moeten nemen. Alles was gereed om er een stijlvolle huldiging van te maken. Onze kampioenen zullen er naar hebben uitgekeken, maar wij als bestuur zeker ook. Helaas..maar uiteindelijk gaat gezondheid voor alles. Ook goed om hier op te merken dat wij over het afgelasten geen negatieve opmerkingen hebben gekregen; wel enkele berichten waarin werd aangegeven dat er begrip was voor de beslissing.

Onze kampioenen zullen de bijbehorende herinnering thuis bezorgd krijgen. Ik wil alle kampioenen, mede namens mijn medebestuurders, graag nogmaals van harte feliciteren met de geleverde prestatie. Uiteraard stonden de bloemen ook al klaar om zaterdag uitgereikt te worden. Wij hebben besloten om deze bloemen te schenken aan zorgmedewerkers van het St. Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk en het Meander Ziekenhuis in Amersfoort. Het gebaar werd door de zorgmedewerkers bijzonder op prijs gesteld.
 
Ledenraad 27 november digitaal
Inmiddels hebben wij deze week ook het besluit genomen dat wij onze aanstaande Ledenraad digitaal gaan houden. Wij gaan het doen zoals wij het inmiddels in verband met Covid-19 al drie keer hebben moeten organiseren. De Covid noodwet maakt het nog steeds mogelijk. Ook als bestuur zouden wij graag in persoon met de Ledenraad in gesprek gaan, maar met de huidige hoeveelheid besmettingen en de gemiddelde leeftijd van onze leden is dat geen verstandige optie. Uiteraard is het weer volledig door iedereen te volgen via de live streaming. Een laatste update van alle stukken en pré adviezen staat vandaag in deze nieuwsbrief.
 
World Best Pigeon (WBP)
Vanuit de FCI hebben wij bericht gekregen dat wij voor 1 januari 2022 de resultaten moeten insturen van de Nederlandse kandidaten voor de competitie World Best Pigeon. De spelregels voor deze competitie staan in deze nieuwsbrief. De voorlopige standen staan op de site van Compuclub en zijn via deze link te bekijken. Er is dit jaar door de FCI een categorie toegevoegd, namelijk Super Marathon. Aan deze standen wordt gewerkt door Compuclub, ze zullen zeer binnenkort worden toegevoegd.
 
Olympiade 2022
Twee weken geleden bent u geïnformeerd over de uitgestelde Olympiade van 2021, deze zal nu in augustus 2022 in Roemenië wordt georganiseerd. De informatie had betrekking op de selectie en voorwaarden van de duiven voor de zogenaamde Standaardklasse, met de daaraan verbonden keuringen. Er bereiken ons ook vragen over de Sportklasse. Door het verplaatsen van 2021 naar 2022 heeft de FCI besloten dat er twee teams worden gevormd. Team A, dat bestaat uit de beste duiven over de jaren 2019 en 2020 en het Team B waarvoor de resultaten gelden van 2020 en 2021. Voor beide Teams staan de resultaten op de site van Compuclub. Reclames op deze voorlopige eindstanden kunnen worden ingediend tot en met 31 december 2021. Reclames die daarna worden ingediend worden niet meer in behandeling genomen. Informatie over de Sportklasse vindt u verderop in deze nieuwsbrief.

De voorlopige standen van Team A en Team B zijn te vinden op de site van Compuclub:

In de volgende editie van ODH besteden we wat uitgebreider aandacht aan de teams.

Covid-19
De maatregelen die onze overheid heeft afgekondigd op 12 november hebben ook impact op de vergaderingen, tentoonstellingen en andere activiteiten die georganiseerd worden. De maatregelen die van toepassing zijn staan in deze nieuwsbrief en wij hebben deze informatie naar alle Afdelingen gestuurd met het verzoek het te delen met hun verenigingen. Ook hiervoor geldt: het zijn flinke beperkingen, maar laten wij er ons in het belang van de gezondheid aan houden. Er komen in de toekomst vast en zeker weer mogelijkheden voor activiteiten in de verenigingen. En wat zou het fijn zijn wanneer iedereen er dan weer gezond en wel bij kan zijn.
 
Fijn weekend!

Ben Geerink
Voorzitter NPO

 
 

Inhoudsopgave
 

 


NPO BESTUUR

Opensteling duivenlokalen na persconferentie 12 november 2021


I.v.m. de covidproblematiek zijn er door overheid nieuwe regels afgekondigd om deze pandemie te bestrijden. Voor duivenverenigingen geldt nu het volgende;
 
 • Duivenverenigingen vallen onder sportkantines/horeca ( Dat is overigens vanaf dag één al zo).
 • De openingstijden zijn tussen 06:00 uur en 20:00 uur.
 • Vergaderingen moeten dus voor 20:00 uur afgelopen zijn, het al of niet gebruik maken van consumpties is daarbij geen criterium.
 • QR check is uiteraard van toepassing evenals een vaste zitplaats na binnenkomst.
 • Bovenstaande regels gelden ook bij openstelling voor tentoonstellingen.
 • In gebieden waar vogelgriep heerst zijn tentoonstellingen niet toegestaan. (3 en 10 km zone)
 • Tentoonstellingen moeten 8 dagen voor aanvang van de tentoonstelling zijn aangemeld bij de NVWA. Kennisgeving Tentoonstellingen/Evenementen (minlnv.nl)
 • Bovenstaande regels gelden minimaal drie weken.
 

NPO BESTUUR

Overleg NPO en KBDB

Terug naar inhoudsopgave

Agenda overleg NPO-KBDB 19 november
 

NPO BESTUUR

Van de bestuurstafel: komende bijeenkomsten

 

Ledenraad 27 november: digitaal

Gezien de zorgelijke Covid situatie heeft het NPO Bestuur besloten de Ledenraad van 27 november digitaal te houden.
De Ledenraad zal live te volgen zijn voor iedereen. Geregistreerde afgevaardigden kunnen tijdens de vergadering vragen stellen via e-mail. Tijdens de Ledenraad zijn alleen het dagelijks bestuur van de NPO en mensen van de techniek aanwezig op locatie .
De overige leden van het NPO Bestuur en de notulist volgen de vergadering eveneens via de live uitzending.
 

Bijeenkomst over Eerlijk spel en nieuwe Sector indeling

De geplande informele bijeenkomst van 11 december gaat eveneens niet door. Het NPO Bestuur kiest een andere vorm voor het uitwerken van de onderwerpen:
 • Eerlijk spel
 • kampioenschappen
 • nieuwe sector-indeling.
Aan de begeleidende stukken wordt op dit moment de laatste hand gelegd. Het is de bedoeling deze stukken met de Ledenraad te delen op woensdag 15 december tijdens een Teams-vergadering. De stukken bevatten een flink aantal vragen voor de Ledenraad.

Op woensdag 2 februari 2022 zullen we de antwoorden en aanbevelingen van het NPO Bestuur bespreken met de Ledenraad. Op de voorjaars Ledenraad van 12 maart 2022 kan er dan vervolgens een besluit worden genomen .
 
Het NPO Bestuur vindt het uiterst vervelend dat Covid wederom de reguliere vergader orde verstoort. Het is echter niet anders en gezondheid gaat voor alles. Echter wij moeten door met het toekomstbestendig maken van de duivensport en besluiten nemen over belangrijke onderwerpen. Daarom roeien we met de (digitale) riemen die we nog wel hebben.

Terug naar inhoudsopgave

 

FCI

Programma en praktische informatie Standard Judging BudapestHet programma en de praktische informatie voor de Standard Judging in Budapest op 4 en 5 februari is beschikbaar. Klik op onderstaande button voor de informatie zoals wij die van de FCI ontvangen hebben.

 

Terug naar inhoudsopgave

Programma en informatie Standard Judging Budapest
 

FCI

Spelregels World Best Pigeon


Voor 1 januari 2022 wil de FCI de resultaten van de Nederlandse kandidaten voor de competitie World Best Pigeon ontvangen. De spelregels voor deze competitie vind je onder de button. De voorlopige standen staan op de site van Compuclub

 

Terug naar inhoudsopgave

Spelregels World Best Pigeon
 

NPO BESTUUR

Rooster van aftreden NPO Bestuur


Volgens het rooster van aftreden van het NPO Bestuur treden de heren Geitenbeek en van de Aast af tijdens de voorjaars Ledenraad van 12 maart 2022. De heer Geitenbeek is reglementair niet herkiesbaar. Het NPO Bestuur streeft ernaar de functie van secretaris NPO ook permanent in te vullen.

Het NPO Bestuur roept kandidaten op zich te melden bij het NPO bestuur. Daartoe kunt u een e-mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR

Sportklasse Olympiade 2022


Via onderstaande button vindt u alle informatie van de FCI met betrekking tot de Sportklasse voor de Olympiade 2022.

Terug naar inhoudsopgave

Sportklasse Olympiade 2022
 

NPO BESTUUR

Agenda Ledenraad

  
 

NPO BESTUUR

Vergaderstukken Ledenraad 


Via onderstaande buttons kunt u de stukken voor de Ledenraad van 27 november 2021 raadplegen. Daarnaast is deze week toegevoegd het document Pre-adviezen NPO Ledenraad
3a. concept notulen 13 maart 2021
3b. concept notulen 31 maart 2021
4c. Evaluatie dopingbeleid definitief
5. Concept vliegprogramma 2022 - vernieuwde versie
5a. Afdeling 5 begeleidend schrijven
5a. Afdeling 5 concept vliegprogramma 2022
5b. Afdeling 9 Oost-Nederland concept vliegprogramma 2022
5c. Afdeling 6 voorstel nationaal vliegprogramma 2022
5c. Afdeling 6 begeleidend schrijven
5d. Afdeling 10 amendement op nationaal vliegprogramma
5e. Afdelingen 10 en 11 amendement op nationaal vliegprogramma
5f. Afdeling 4 amendement nationaal vliegprogramma
5h. Afdeling 3 amendement nationaal vliegprogramma
5g. Afdeling 2 amendement nationaal vliegprogramma
6a. Voorstellen Afdeling Zeeland
6b. Voorstellen Afdeling Oost-Brabant
6c. Voorstellen Afdeling 5 Zuid-Holland
6d. Voorstellen Afdeling 9 Oost-Nederland
6e. Voorstellen Afdeling 8 GOU
7. Leeswijzer wijziging Statuten HHR WVR. en Regl V en L 2021
7a. Voorstel huishoudelijk reglement november 2021
7b. Voorstel wedvluchtreglement november 2021
7c. Voorstel reglement Vervoer en lossingen november 2021
7d. Voorstel statuten november 2021
8. Kandidaten sectie sportbeleving
9a. Toelichting voorlopig resultaat 2021 definitief
9b. Afwikkeling pensioendossier definitief
10a. Toelichting meerjarenbegroting 2022-2026 definitief
10b. Meerjarenbegroting 2022-2026 definitief
11. Voorstel Bestuur verkorten wachttijd
Pre-adviezen NPO Ledenraad
 

NPO BESTUUR

Huldiging kampioenen afgelast


Door de verslechterde Covid situatie heeft het NPO bestuur vorige week helaas moeten besluiten de NPO kampioenen huldigingen van 13 en 20 november niet door te laten gaan. We vinden dit uiteraard erg vervelend. Nadat onze kampioenen huldiging ook al in 2020 was afgelast hadden we gehoopt dit jaar alle NPO kampioenen van 2020 en 2021 alsnog in het zonnetje te kunnen zetten voor hun prestaties en lang zag het ernaar uit dat dit ook mogelijk zou zijn. Wij keken hier, net als onze kampioenen, naar uit. Maar gezondheid gaat voor alles. Het is jammer dat het zo gelopen is. De prijzen worden thuisbezorgd. De bestelde bloemen hebben we geschonken aan zorgmedewerkers van het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk en het Meander ziekenhuis in Amersfoort. De geste werd op prijs gesteld. Nogmaals een welgemeend proficiat aan alle kampioenen!

  
Een greep uit de prijzen van 2020 en 2021

Terug naar inhoudsopgave

 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

DUIVENSPORT ALGEMEEN

Overzicht Bonnenverkopen  

 

Op de website en in Op (de) Hoogte plaatsen we wekelijks een overzicht van lopende en aanstaande verkopen. 

Verkopen via Duivennet:
 • PV De Vredesbode, Didam, loopt af op 19 november 22.00 uur
 • PV De Snelvlucht, Ameide, loopt af op 19 november 23.00 uur
 • CC Uden, loopt af op 19 november 21.00 uur
 • PV De Ordonnans, Opheusden, loopt af op 19 november 21.30 uur
 • PV De Snelle Thuiskomst, Roden, loopt af op 19 november 22.30 uur
 • PV De Snip, Ureterp, loopt af op 20 november 21.30 uur
 • PV De Voordevliegers, Voorthuizen, loopt af op 20 november 17.00 uur
 • PV De Waalvliegers, Tiel, loopt af op 21 november 22.00 uur
 • PV De Postduif, Ede, loopt af op 25 november 21.00 uur
 • PV 't Gooi- Colomba, Naarden-Bussum, loopt af op 25 november 22.00 uur
 • PV Ons Genoegen, Gendringen, loopt af op 25 november 22.30 uur
 • PV Stormvogels, Zandpol, loopt af op 26 november 21.30 uur
 • PV De Snelpost, Enkhuizen, loopt af op 26 november 22.00 uur
 • PV De Witpen, Weurt, verkoop start 13 november 20.00 uur en loopt af op 27 november 18.00 uur
 • PV De Postduif, Harlingen, verkoop start 13 november 20.00 uur en loopt af op 27 november 20.00 uur
 • Regio 1 Hilversum & omstreken, verkoop start 13 november 20.00 uur en loopt af op 27 november 21.30 uur
 • PV Nieuwleusen, verkoop start op 13 november 20.00 uur en loopt af op 27 november 22.00 uur
 • PV De Luchtreizigers, Glanerbrug, verkoop start op 13 november 20.00 uur en loopt af op 27 november 11.00 uur
 • PV DVS Marken, verkoop loopt af op 29 november 22.00 uur
 • CC5, Afdeling 9 Oost Nederland, loopt af op 29 november 22.30 uur
 • Dagfondclub Achterhoek Twente (afd. 9), loopt af op 28 november 22.00 uur
 • Afdeling Limburg, loopt af op 30 november 21.30 uur
 • Fondclub ZLU, loopt af op 30 november 22.00 uur
 • PV L'Estafette, Sneek, loopt af op 1 december 21.30 uur
 • PV Expresse, Zuidwolde, loopt af op 2 december 22.00 uur
 • PV De Reisduif, Zwaagwesteinde, loopt af op 3 december 18.00 uur
 • PV De Rode Doffer, Albergen, loopt af op 3 december 22.00 uur
 • PV De Voorbode, Ede, loopt af op 3 december 22.00 uur
 • PV Vice Versa, Drachten, verkoop start op 20 november en loopt af op 4 december 21.30 uur
 • PV De Instuif, Elst (Utrecht), verkoop start op 20 november en loopt af op 4 december 12.00 uur
   
Verkopen via GPS Auctions
Verkopen via Toppigeons Verkopen via Doevepeet
 • PV De Luchtklievers, loopt af op 19 november
 • PV De Luchtreizigers, loopt af op 19 november
 • PV De Vredesduif, Lepelstraat, start op 4 december en loopt af op 19 december 20.00 uur
   
Verkopen via EPW-eu.com  

Overig

 • Bonnenverkoop 'Belevingstuin voor Petralien', initiatief van John Nitrauw. Verkoop in vijf delen, via duivenveilingen.com; verkoop laatste deel loopt af op 3 december om 22.00 uur.

 • 21 november 2021 een Super verkoop bij SVEL in Edam
  Locatie: Clubgebouw SVEL, Keetzijde 19, 1135 VX Edam. Clubgebouw is 21 november open vanaf 13.00 uur. Voorbiedingen kunnen tot 20 november 12.00 uur gedaan worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vragen of meer informatie? Bel 06-11095063.

 • Veiling FCI World Championship 2021 en FCI GRAND PRIX OLR Belgrade Ace is gestart. Klik hier voor meer informatie of bezoek de website. Veiling loopt af op zondag 21-11-2021 om 20.00 uur.

Ook op www.duivensportbond.nl vindt u een overzicht van de bonnenverkopen die bij ons bekend zijn.

Organiseert uw vereniging/afdeling/samenspel een bonnenverkoop?
Stuur informatie over de verkoop naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen we de verkoop mee in het overzicht op de website en in ODH. Vergeet niet om de juiste link naar de veiling en/of contactinformatie mee te sturen.
 
Overzicht actuele bonnenverkopen
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 17 november 2021

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR

Antwoord op veelgestelde vragen

 


Om het antwoord op veelgestelde vragen makkelijker te vinden hebben we de informatie op de website aangepast. Er is een indeling gemaakt op onderwerp, vanuit de inhoudsopgave kan eenvoudig worden doorgeklikt naar het onderwerp naar keuze.

 

Terug naar inhoudsopgave

zondag 14 november 2021


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 12 november 2021 | week 45

Voorwoord

Kampioenenhuldiging en Corona
Toen wij als bestuur enkele maanden geleden de data voor het huldigen van de kampioenen van 2020 en 2021 hebben vastgelegd, waren wij er met de kennis van dat moment redelijk zeker van dat Corona wel zover onder controle zou zijn dat de huldiging verantwoord zou kunnen plaatsvinden. Inmiddels is dat enkele dagen voor de kampioenenhuldiging van 2020 niet meer zo zeker. Tijdens het tikken van dit voorwoord komt het bericht binnen dat het OMT een korte beperkte lockdown adviseert en dat er sprake is van een record aantal besmettingen. Het kabinet moet uiteraard nog beslissen maar de situatie is zorgelijk. Als bestuur zullen wij na de persconferentie van het kabinet een beslissing nemen over het al dan niet doorgaan van de huldiging en die direct daarna communiceren op onze website. In het begin van deze week hebben wij iedereen die zich heeft opgegeven voor de kampioenenhuldiging al een mail gestuurd; de mail is ook op onze site terug te vinden.

Hoe graag wij onze kampioenen op een waardige wijze persoonlijk willen huldigen, het moet uiteraard wel verantwoord zijn. Gezondheid voor alles. 

Overleg met Afdelingen over Nationaal Vliegprogramma
Afgelopen woensdagavond heeft er een digitaal informeel overleg plaatsgevonden van het NPO Bestuur met de Afdelingen. Zoals iedereen heeft kunnen lezen in de stukken van de Ledenraad zijn er door de afdelingen diverse amendementen en voorstellen ingediend na publicatie van het concept Nationaal vliegprogramma 2022. Het NPO Bestuur heeft een nieuw concept vliegprogramma opgesteld rekening houdend met zoveel mogelijk van de ingediende voorstellen en dat besproken tijdens het genoemde overleg op 10 november. Het resultaat van dat overleg en het definitieve concept van het Nationale Vliegprogramma staat direct na dit voorwoord in deze nieuwsbrief. Het is fijn om vast te stellen dat het een constructief overleg is geweest en dat het heeft geleid tot een definitief concept Nationaal Vliegprogramma 2022. Naast het overleg over het Nationale Vliegprogramma stond het discussiestuk “Vitaal houden van de duivensport in financieel perspectief” van onze penningmeester Hans van Dijk op de agenda. Dit discussiestuk is hoog over aan de orde geweest en zal op korte termijn in een vervolgmeeting met de Afdelingen besproken worden. Het discussiestuk staat samen met het NPO beleidsplan 2021 in deze nieuwsbrief. Ik kan iedereen aanraden de stukken door te nemen, het gaat over ons zelf, en de toekomst! Graag meedenken!

Ledenraad 27 november
Gezien de actuele covid-ontwikkelingen is het op dit moment onzeker of de Ledenraad van 27 november in de gewenste fysieke vorm door kan gaan. Als bestuur zien wij daar wel naar uit, plenair de verschillende ideeën met elkaar uitwisselen en daarna besluiten nemen. Mocht dit niet mogen of onverantwoord zijn, dan zullen wij overgaan op een digitale vergadering zoals we het inmiddels al enkele keren hebben gedaan. De covid-noodwet maakt het nog steeds mogelijk. We wachten af hoe de covid situatie zich de komende dagen en weken ontwikkeld voordat we een besluit nemen over de vergader vorm. Eén ding is zeker, de Ledenraad gaat door op de 27e november a.s. zo mogelijk met fysieke aanwezigheid en als dat niet kan dan wordt het digitaal.

NPO – ZLU
Blijkbaar is er nog te veel onduidelijkheid over het samen organiseren van wedvluchten van NPO met de ZLU. Dit is niet aan de orde, er worden geen gezamenlijke vluchten georganiseerd. Dat hebben wij gecommuniceerd in het verslag van de bijeenkomst van 9 oktober 2021. Voor de duidelijkheid staat dit verslag nogmaals in deze Op (de) Hoogte.

Fijn weekend en blijf gezond!


Ben Geerink
Voorzitter NPO

 
5. Concept vliegprogramma 2022 - vernieuwde versie
 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR

Vitaal houden van de duivensport vanuit financieel perspectief 


De Nederlandse duivensport wordt geconfronteerd met een sterk vergrijzend en dalend ledenaantal. Een fenomeen waar meer sporten mee van doen hebben, dus daarin is de duivensport niet uniek. In het vorig jaar uitgebrachte beleidsplan is de bewuste keuze gemaakt om te kiezen voor het adagium van een toekomstbestendige duivensport, gebaseerd op zoveel mogelijk liefhebbers (breedtesport). Daarnaast zijn de maatschappelijke opvattingen voor het beoefenen van sport met dieren behoorlijk
aan verandering onderhevig onder meer tot uitdrukking komende in toenemende beperkende weten regelgeving. Deze  ontwikkelingen waaien niet over, zoals heel veel duivenmelkers nog steeds denken. Dat vraagt om een betere communicatie met onze achterban, waarbij wordt herhaald onder andere gebaseerd op nader wetenschappelijk onderzoek, waarom het zo belangrijk is het welzijn en welbevinden van onze duiven bovenaan te plaatsen. Ook over pakweg 10 jaar willen we de duivensport nog beoefenen! Dit alles vraagt om de nodige investeringen om de sport toekomstbestendig te maken. Kiezen voor uitstel of het niet vrijmaken van middelen hiervoor is een defaitistische benadering: het zal onze tijd wel duren. Dat kan dus niet!

We hebben een notitie opgesteld waarin de noodzakelijke investeringen voor het vitaal houden van de duivensport worden afgezet tegen de financiële kaders en mogelijkheden. Deze notitie is via onderstaande button te lezen.

Het is duidelijk dat het knelt! Een gezamenlijke inspanning van NPO en Afdelingen is de enige weg voorwaarts. Hoe dit vorm te geven zal onderwerp van gesprek zijn met de Afdelingen op 10 november. Het is de eerste stap in een proces wat ongetwijfeld enige tijd in beslag gaat nemen. 
Notitie "Vitaal houden van de duivensport vanuit financieel perspectief"
 

NPO BESTUUR

NPO Beleids- en uitvoeringsplan 2021


Het NPO Bestuur heeft sinds haar aantreden op 2 juni 2020 in hoog tempo een aantal beleidsonderwerpen uitgewerkt. Veel van deze beleidsonderwerpen zijn voorgelegd aan de Ledenraad in het najaar van 2020. Het NPO Bestuur heeft op deze wijze een stevige basis gecreëerd voor het toekomstbestendig uitoefenen van de duivensport. Zoals in het voorwoord vermeld, delen we dit plan graag nogmaals met iedereen.
 

Terug naar inhoudsopgave

NPO Beleids- en uitvoeringsplan 2021
 

NPO BESTUUR

Van de bestuurstafel: vaste voetringen 2022


Om de leverzekerheid te vergroten van de vaste voetringen heeft het NPO Bestuur eerder dit jaar besloten de bestelling van de ringen een maand naar voren te halen. De bestelling bij onze leverancier is ook eerder geplaatst en volgens de meest recente informatie zullen de vaste voetringen 2022 tijdig geleverd worden. Verzending naar de verenigingen zal zoals ieder jaar
geschieden net voor de Kerst.

Om het gebruik van illegale vaste voetringen tegen te gaan heeft het NPO Bestuur een aantal maatregelen genomen. Zo zullen de ringenseries per liefhebber pas per 1 januari worden gepubliceerd, ook krijgen de vaste voetringen een wisselend begincijfer en worden de eigendomsbewijzen voorzien van wisselend beeldmerk. Alles valt na te maken, echter bovenstaande maatregelen maken het lastiger en daarmee onaantrekkelijk vaste voetringen na te maken, maar sluiten het niet uit.

Illegale vaste voetringen ondermijnen de duivensport o.a. door hun competitie vervalsend karakter. Daarom overweegt het NPO Bestuur stevige sancties te verbinden aan het gebruik van illegale vaste voetringen. Voorstellen daarvoor zullen worden geagendeerd voor de voorjaar Ledenraad 2022. 
 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR

Agenda Ledenraad

  
 

NPO BESTUUR

Vergaderstukken Ledenraad 


Via onderstaande buttons kunt u de stukken voor de Ledenraad van 27 november 2021 raadplegen. We wijzen u er op dat het concept Vliegprogramma is gewijzigd en dat er een Leeswijzer voor agendapunt 7 is toegevoegd en dat de documenten 7a, 7b, 7c en 7d gewijzigd zijn. Via onderstaande oranje buttons kunt u de actuele documenten raadplegen.
3a. concept notulen 13 maart 2021
3b. concept notulen 31 maart 2021
4c. Evaluatie dopingbeleid definitief
5. Concept vliegprogramma 2022 - vernieuwde versie
5a. Afdeling 5 begeleidend schrijven
5a. Afdeling 5 concept vliegprogramma 2022
5b. Afdeling 9 Oost-Nederland concept vliegprogramma 2022
5c. Afdeling 6 voorstel nationaal vliegprogramma 2022
5c. Afdeling 6 begeleidend schrijven
5d. Afdeling 10 amendement op nationaal vliegprogramma
5e. Afdelingen 10 en 11 amendement op nationaal vliegprogramma
5f. Afdeling 4 amendement nationaal vliegprogramma
5h. Afdeling 3 amendement nationaal vliegprogramma
5g. Afdeling 2 amendement nationaal vliegprogramma
6a. Voorstellen Afdeling Zeeland
6b. Voorstellen Afdeling Oost-Brabant
6c. Voorstellen Afdeling 5 Zuid-Holland
6d. Voorstellen Afdeling 9 Oost-Nederland
6e. Voorstellen Afdeling 8 GOU
7. Leeswijzer wijziging Statuten HHR WVR. en Regl V en L 2021
7a. Voorstel huishoudelijk reglement november 2021
7b. Voorstel wedvluchtreglement november 2021
7c. Voorstel reglement Vervoer en lossingen november 2021
7d. Voorstel statuten november 2021
8. Kandidaten sectie sportbeleving
9a. Toelichting voorlopig resultaat 2021 definitief
9b. Afwikkeling pensioendossier definitief
10a. Toelichting meerjarenbegroting 2022-2026 definitief
10b. Meerjarenbegroting 2022-2026 definitief
11. Voorstel Bestuur verkorten wachttijd
 

NPO BESTUUR

Mijmeringen: handhaving in de duivensport


Door Gerard van de Aast

Geen enkele organisatie kan functioneren zonder duidelijke regels en afspraken. In de duivensport hebben we de regels en afspraken vastgelegd in statuten,  reglementen en besluiten van de Ledenraad. Regels en afspraken staan of vallen bij handhaving en sancties bij het overtreden ervan. 

Een goed voorbeeld van handhaving en sancties zien we in het voetbal. Een derde gele kaart betekent een schorsing. Heel duidelijk. In de duivensport is het wat  handhaving en sancties betreft magertjes gesteld. Onze reglementen en statuten bevatten heel wat regels en afspraken maar vrijwel geen sancties voor het overtreden ervan. Simpel gezegd in onze reglementen en statuten staat wat we moeten doen of laten maar er staat meestal niet wat de sanctie is als we er ons niet aan houden.

Deze situatie is historisch zo gegroeid maar het past niet meer bij de huidige tijd. Het nodigt uit het niet zo nauw te nemen met de regels en afspraken en of de grenzen op te zoeken van wat nog toelaatbaar is. Er staan immers toch geen sancties op. Als het bestuur dan toch optreedt dan zal de eerste vraag zijn; waar baseren we de sanctie op, er is immers niet vastgelegd. Ook in de duivensport worden financiële belangen steeds groter wat zich vaak vertaalt in een toenemende bereidheid juridische procedures aan te spannen bij een conflict. Dit alles betekent dat de organisatie kwetsbaar is zonder een duidelijk vastgelegd sanctiebeleid. 

Laten we eens wat voorbeelden langslopen. In onze reglementen staat dat een liefhebber vaste voetringen dient te gebruiken verstrekt door de NPO. Ringen bestellen in China en die vervolgens gebruiken mag niet. Maar nergens staat wat de sanctie is als een liefhebber het toch doet. Sluiten we dan de duif die geringd is met zo’n illegale ring uit van de vluchten of leggen we ook een boete of een schorsing van 1 jaar op? Deze onduidelijkheid helpt niet bij handhaving van deze regel en maakt de
organisatie ook kwetsbaar als een liefhebber een opgelegde sanctie aanvecht. Er zijn ook wel voorbeelden hoe het beter kan. In het door de Ledenraad aangenomen Losplaatsenbeleid is een boete van € 1.000 opgenomen voor elke overtreding van dat Losplaatsenbeleid. Dat is duidelijk en iedereen weet waar hij of zij aan toe is.

Hoe dichten we dit gat in onze reglementen en statuten? Allereerst bij alle nieuwe afspraken en regels die we maken nemen we vanaf nu ook een sanctie op voor overtreding van die afspraak of regel. Dan wordt het probleem in ieder geval niet groter. Ook kunnen we voor alle bestaande regels de bijhorende sanctie vaststellen. Dat geeft duidelijkheid maar een mogelijk nadeel is dat we achter de feiten blijven aanlopen en dat overtreders van het eerste uur de dans ontspringen. Wellicht zijn er ook andere meer algemene oplossingen mogelijk. 

Welke oplossing we ook kiezen het is belangrijk dat de gekozen oplossing voldoet aan de Nederlandse wet en dat een opgelegde sanctie overeind blijft in een juridische procedure. Daarom zal de gekozen oplossing juridisch goed onderbouwd dienen te zijn. De NPO heeft juridisch advies gevraagd wat de beste oplossing is voor dit vraagstuk. Als dat juridisch advies er is zal het NPO Bestuur dit onderwerp agenderen voor de voorjaars Ledenraad van 2022. 

Terug naar inhoudsopgave

 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

DUIVENSPORT ALGEMEEN

Overzicht Bonnenverkopen  

 

Op de website en in Op (de) Hoogte plaatsen we wekelijks een overzicht van lopende en aanstaande verkopen. 

Verkopen via Duivennet:
 • PV De Snelle Vogel, Asperen, loopt af op 13 november 22.30 uur
 • Nacht van de Postduiven tbv KWF, afd. 6 N.H., loopt af op 14 november 22.00 uur
 • PV De Vechtvliegers, Gramsbergen, loopt af op 18 november 22.00 uur
 • PV De Vredesbode, Didam, loopt af op 19 november 22.00 uur
 • PV De Snelvlucht, Ameide, loopt af op 19 november 23.00 uur
 • CC Uden, loopt af op 19 november 21.00 uur
 • PV De Ordonnans, Opheusden, loopt af op 19 november 21.30 uur
 • PV De Snelle Thuiskomst, Roden, loopt af op 19 november 22.30 uur
 • PV De Snip, Ureterp, loopt af op 20 november 21.30 uur
 • PV De Voordevliegers, Voorthuizen, loopt af op 20 november 17.00 uur
 • PV De Waalvliegers, Tiel, loopt af op 21 november 22.00 uur
 • PV De Postduif, Ede, loopt af op 25 november 21.00 uur
 • PV 't Gooi- Colomba, Naarden-Bussum, loopt af op 25 november 22.00 uur
 • PV Ons Genoegen, Gendringen, loopt af op 25 november 22.30 uur
 • PV Stormvogels, Zandpol, loopt af op 26 november 21.30 uur
 • PV De Snelpost, Enkhuizen, loopt af op 26 november 22.00 uur
 • PV De Witpen, Weurt, verkoop start 13 november 20.00 uur en loopt af op 27 november 18.00 uur
 • PV De Postduif, Harlingen, verkoop start 13 november 20.00 uur en loopt af op 27 november 20.00 uur
 • Regio 1 Hilversum & omstreken, verkoop start 13 november 20.00 uur en loopt af op 27 november 21.30 uur
 • PV Nieuwleusen, verkoop start op 13 november 20.00 uur en loopt af op 27 november 22.00 uur
 • PV De Luchtreizigers, Glanerbrug, verkoop start op 13 november 20.00 uur en loopt af op 27 november 11.00 uur
   
Verkopen via GPS Auctions Verkopen via Toppigeons Verkopen via Doevepeet
 • PV De Witpen, Hapert, loopt af op 13 november
 • PV De Luchtklievers, loopt af op 19 november
 • PV De Luchtreizigers, loopt af op 19 november
 • PV De Vredesduif, Lepelstraat, start op 4 december en loopt af op 19 december 20.00 uur
   
Verkopen via EPW-eu.com

Overig

 • Bonnenverkoop 'Belevingstuin voor Petralien', initiatief van John Nitrauw. Verkoop in vijf delen, via duivenveilingen.com; verkoop laatste deel loopt af op 3 december om 22.00 uur

 • 21 november 2021 een Super verkoop bij SVEL in Edam
  Locatie: Clubgebouw SVEL, Keetzijde 19, 1135 VX Edam. Clubgebouw is 21 november open vanaf 13.00 uur. Voorbiedingen kunnen tot 20 november 12.00 uur gedaan worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vragen of meer informatie? Bel 06-11095063.


Ook op www.duivensportbond.nl vindt u een overzicht van de bonnenverkopen die bij ons bekend zijn.

Organiseert uw vereniging/afdeling/samenspel een bonnenverkoop?
Stuur informatie over de verkoop naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen we de verkoop mee in het overzicht op de website en in ODH. Vergeet niet om de juiste link naar de veiling en/of contactinformatie mee te sturen.
 
Overzicht actuele bonnenverkopen
 

IN MEMORIAM

Adri Swagemakers 


Afgelopen week bereikte ons het verdrietige bericht dat Adri Swagemakers van Brabant 2000 is overleden. De afscheidsdienst heeft op donderdag 11 november plaatsgevonden. 

Terug naar inhoudsopgave

 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 10 november 2021

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

NPO BESTUUR

Notulen bijeenkomst ZLU | NPO 9 oktober 2021


Er bestaat nog onduidelijkheid over het al dan niet samen organiseren van wedvluchten van NPO en ZLU. Dit is niet aan de orde, er worden geen gezamenlijke vluchten georganiseerd. Dat is eerder gecommuniceerd via het verslag van de bijeenkomst van 9 oktober 2021. Om duidelijkheid weg te nemen, plaatsen we het verslag van de bijeenkomst nogmaal in deze editie van Op (de) Hoogte.
Notulen bijeenkomst ZLU | NPO 9 oktober 2021
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
 

 

AGENDA

Activiteiten in het land 

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
 • Jaarlijkse prijsuitreiking en kampioenen huldiging Fondunie 2000 op zaterdag 13 november 2021 van 16.00-21.30 uur. Locatie: Golden Tulip Ampt van Nijkerk te Nijkerk. 
 • Forumavond PV Deuteren & PV De Zwaluw. Deze activiteit vindt plaats op vrijdag 26 november 2021. Locatie: Clublokaal PV De Zwaluw Rosmalen, Laaghemaal 32 5245NE Rosmalen. Klik hier voor meer informatie. 
 • ZLU Sterrenshow, locatie: Hanenhof, Herenhof 2, 6162 EB Geleen:
  • zaterdag 15 januari 2022: prijsuitreiking 2021, zaal open 18.00 uur, start prijsuitreiking 19.00 uur
  • zondag 16 januari 2022: prijsuitreiking 2020, zaal open 10.30 uur, start prijsuitreiking 11.00 uur.
    
Geplande activiteiten en vergaderingen
 

Data om niet te vergeten


November

 • 13 en 20 november 2021 - huldiging kampioenen 2020 en 2021
 • 27 november 2021 - NPO Ledenraad
 • 12 maart 2022 - NPO Ledenraad
 • 26 november 2022 - NPO Ledenraad
maandag 08 november 2021


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 5 november 2021 | week 44

Voorwoord

Grand Prix vluchten
Het afgelopen seizoen hebben wij de start gemaakt met het organiseren van een achttal Grand Prix vluchten. Een nieuw initiatief dat ervoor moet zorgen dat er voor heel Nederland een aantal aansprekende vluchten zijn. Vluchten met allure om elk jaar naar uit te kijken. Het was fijn te constateren dat er al snel een achttal sponsoren bereid waren om dit initiatief te steunen. Waarvoor dank!!! Nieuw was dat de duiven gezet moesten worden op niveau 9 en dat er gezet kon worden voor de hoofdprijzen in kolom 19. Gelukkig is dit na de nodige instructies goed verlopen. Veel liefhebbers zijn voor het eerst bezig geweest in het ECS systeem om duiven te zetten en te poulen. Een mooie vooruitgang in onze sport waar wij samen ook plezier van kunnen beleven in de toekomst. De systemen hebben veel mogelijkheden die ons van dienst kunnen zijn. 

De winnaars van deze eerste editie van de Grand Prix vluchten zullen in maart in het zonnetje worden gezet. Datum en plaats worden binnenkort bekend gemaakt, eveneens de informatie over de gewonnen prijzen.
 
Is het in dit eerste jaar direct allemaal verlopen zoals wij dat gedacht/gehoopt hadden? Een eerste evaluatie leert dat er nog wel verbeterpunten zijn, dat kan ook bijna niet anders. Er waren posters voor elke vereniging en er is uitgebreide aandacht geweest in deze nieuwsbrieven. Er waren prachtige voorbeschouwingen en rapportages in het Spoor der Kampioenen. Toch ontmoet je dan leden die niet van het bestaan van de GP vluchten op de hoogte zijn. Er is dus nog braakliggend terrein. Vooraf de hoofdprijzen vaststellen is ook een punt van aandacht. Na het eerste jaar is het in ieder geval mogelijk om enigszins een inschatting te maken voor de hoogte van de te winnen prijzen. Het is gewenst vooraf te weten wat er te winnen valt. Grand Prix vluchten op Afdelingsniveau hebben onvoldoende uitstraling, die gaan wij niet meer organiseren. Sector niveau of samenspel tussen Afdelingen is minimaal nodig om van een Grand Prix vlucht te kunnen spreken. Ik doe dan ook een beroep aan de Afdelingen om hierin mee te denken. Samen kunnen wij er een nog grotere succesformule van maken.

Ik heb voor u de deelname aan de eerste jaargang van de GP vluchten nog eens op een rij gezet.

Grand Prix St. Vincent  11.617 duiven  sponsor Beyers
Grand Prix Midi France  29.685 duiven  sponsor Beute Duivenproducten
Grand Prix Issoudun  34.236 duiven  sponsor Benzing
Grand Prix Rondom Parijs  53.719 duiven  sponsor Jaap Koehoorn Products
Grand Prix Bergerac  32.374 duiven  sponsor Mierèl Schilderwerken
Grand Prix Nieuwe Oogst  62.237 duiven  sponsor Travipharma
Grand Prix der Junioren  39.172 duiven  sponsor Eijerkamp Wonen, Slapen & Design

Helaas kon vanwege de weersomstandigheden de Grand Prix TGV met sponsor DE RIJKE niet doorgaan. In totaal zijn er op deze zeven Grand Prix vluchten 11.734 duiven gezet voor de hoofdprijzen, een mooie start voor het eerste jaar. Zeker als je bedenkt dat het voor veel liefhebbers de eerste keer is geweest dat ze in een elektronisch systeem duiven hebben gepould. Op dit moment wordt er gewerkt aan een mooi boekwerk waarin alle GP vluchten met winnaars en sponsoren de nodige aandacht krijgen. Op naar een waardige huldiging van de winnaars in maart en de tweede editie van de NPO Grand Prix vluchten in 2022.
 
Corona en tentoonstellingen
Er komen de laatste dagen regelmatig vragen binnen of er tentoonstellingen georganiseerd mogen worden in verband met de corona pandemie. Zoals de situatie nu is mogen er tentoonstellingen gehouden worden als de inzenders en bezoekers een QR-code tonen en zich legitimeren. Overigens moet er wel rekening worden gehouden met de gebieden waar op dit moment vogelgriep heerst. Dat aantal stijgt verontrustend snel en staat nu al op vijf. Volg voor informatie hierover het actuele nieuws op onze site www.duivensportbond.nl.
 
Olympiade Roemenië augustus 2022
In deze nieuwsbrief de informatie over de selectie van de Nederlandse duiven voor de uitgestelde Olympiade in Roemenië. De selectie zal plaatsvinden op woensdag 29 december, waarna de keuring van de Olympiade zal plaatsvinden in Boedapest (Hongarije) op 5 en 6 februari 2022.
 
Duplicaat eigendomsbewijs
Het komt nog regelmatig voor dat er duplicaat eigendomsbewijzen worden aangevraagd via de mail of per post. Dat kan voor alle partijen veel eenvoudiger, namelijk door in te loggen op de site en daar via duplicaataanvragen de gevraagde gegevens in te vullen. Lekker gemakkelijk, dus maak er gebruik van!
 
Fijn weekend!


Ben Geerink
Voorzitter NPO

 
 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR
Olympiade Roemenië augustus 2021 


In augustus van 2022 wordt in Roemenië de uitgestelde Olympiade 2021 gehouden. Omdat in augustus duiven beginnen te ruien is er besloten de duiven in het weekend van 5 februari en 6 februari 2022 te keuren in Budapest, Hongarije.
 
Keuring Nederlandse afvaardiging
Gezien het bovenstaande heeft de NPO besloten op woensdag 29 december een keuring te organiseren om de Nederlandse afvaardiging te kiezen. Deze keuring vindt plaats in het clubgebouw van P.V. Soest, Oostergracht 46, 3763 LZ Soest. Er worden maximaal 20 duiven (6 oude doffers en 6 oude duivinnen en 4 jonge doffers en 4 jonge duivinnen) geselecteerd voor de Olympiade.
 
Richtlijnen
Voor het vertrek naar Budapest moeten de duiven op eigen hok minimaal 21 dagen in quarantaine gehouden worden in lijn met de nieuwe Europese regelgeving. Daarnaast moeten de duiven over een geldige paramyxo-entverklaring beschikken (minimaal 14 dagen en maximaal 358 dagen voor vertrek geënt).  De NVWA zal voorafgaand aan het vertrek een gezondheidsverklaring af geven om de duiven in Budapest te krijgen en na afloop van de keuring weer terug te laten komen naar Nederland.

Criteria
Om deel te nemen aan de keuring, gelden de volgende criteria waar de duiven aan moeten voldoen:

Oude doffers:
 • 2500 prijskilometers behaald in de jaren 2019, 2020 en 2021
 • Meer dan 20% van de prijskilometers behaald in 2021
 • Minimale afstand van de vluchten is 100 km, met een marge van 5%
 • De behaalde prijzen moeten 1 op 5 zijn
 • De prijskilometers zijn afkomstig van wedvluchten met minimaal 150 duiven in concours van minimaal 20 liefhebbers
Oude duivinnen:
 • 2500 prijskilometers behaald in de jaren 2019, 2020 en 2021
 • Meer dan 20% van de prijskilometers behaald in 2021
 • Minimale afstand van de vluchten is 100 km, met een marge van 5%
 • De behaalde prijzen moeten 1 op 5 zijn
 • De prijskilometers zijn afkomstig van wedvluchten met minimaal 150 duiven in concours van minimaal 20 liefhebbers
Jonge doffers (2021):
 • 300 prijskilometers behaald in 2021
 • Minimale afstand van de vluchten is 100 km, met een marge van 5%
 • De behaalde prijzen moeten 1 op 5 zijn
 • De prijskilometers zijn afkomstig van wedvluchten met minimaal 150 duiven in concours van minimaal 20 liefhebbers.
Jonge duivinnen (2021):
 • 300 prijskilometers behaald in 2021
 • Minimale afstand van de vluchten is 100 km, met een marge van 5%
 • De behaalde prijzen moeten 1 op 5 zijn
 • De prijskilometers moeten afkomstig zijn van wedvluchten met minimaal 150 duiven van minimaal 20 liefhebbers.
Bent u geïnteresseerd en hebt u duiven die voldoen aan de criteria? Dan kunt u deze duiven opgeven bij het  NPO Bureau. Dit kan per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na aanmelding ontvangt u voorafgaand aan bovengenoemde keuring een uitnodiging ontvangen. 
 

NPO BESTUUR

Agenda Ledenraad

  

NPO BESTUUR

Vergaderstukken Ledenraad 


Via onderstaande buttons kunt u de stukken voor de Ledenraad van 27 november 2021 raadplegen.  
3a. concept notulen 13 maart 2021
3b. concept notulen 31 maart 2021
4c. Evaluatie dopingbeleid definitief
5. Concept vliegprogramma 2022
5a. Afdeling 5 begeleidend schrijven
5a. Afdeling 5 concept vliegprogramma 2022
5b. Afdeling 9 Oost-Nederland concept vliegprogramma 2022
5c. Afdeling 6 voorstel nationaal vliegprogramma 2022
5c. Afdeling 6 begeleidend schrijven
5d. Afdeling 10 amendement op nationaal vliegprogramma
5e. Afdelingen 10 en 11 amendement op nationaal vliegprogramma
5f. Afdeling 4 amendement nationaal vliegprogramma
5h. Afdeling 3 amendement nationaal vliegprogramma
5g. Afdeling 2 amendement nationaal vliegprogramma
6a. Voorstellen Afdeling Zeeland
6b. Voorstellen Afdeling Oost-Brabant
6c. Voorstellen Afdeling 5 Zuid-Holland
6d. Voorstellen Afdeling 9 Oost-Nederland
6e. Voorstellen Afdeling 8 GOU
7a. Voorstel huishoudelijk reglement november 2021
7b. Voorstel wedvluchtreglement november 2021
7c. Voorstel reglement Vervoer en lossingen november 2021
7d. Voorstel statuten november 2021
8. Kandidaten sectie sportbeleving
9a. Toelichting voorlopig resultaat 2021 definitief
9b. Afwikkeling pensioendossier definitief
10a. Toelichting meerjarenbegroting 2022-2026 definitief
10b. Meerjarenbegroting 2022-2026 definitief
11. Voorstel Bestuur verkorten wachttijd
 

In memoriam: Janus Comperen


Door Christ van der Linden, Brabant 2000

Op donderdag 28 oktober jl. is op 84 jarige leeftijd overleden Janus Comperen uit Oosterhout. Janus Comperen heeft gedurende meer dan 40 jaar voor de toenmalige Afdeling Midden-Brabant en later Brabant 2000 als chauffeur duiven vervoerd naar vooral België en Frankrijk. Janus Comperen was al die jaren een vaste waarde voor het vervoer. Op Janus kon je rekenen. Week in week uit en vaak nog meer was Janus beschikbaar als chauffeur of voor alle voorkomende loods werkzaamheden. Zijn inzet was ongelofelijk.

Op de vele ritten naar België en Frankrijk blonk Janus altijd uit door zijn behulpzaamheid. Op de losplaatsen zelf was het Janus die zorgde voor koffie voor iedereen die daar zin in had en duurde het wachten heel lang dan werd de keuken tevoorschijn getoverd en werden er eieren gebakken voor iedereen die daar zin in had.

Het was een hard gelag voor Janus toen hij ongeveer 15 jaar geleden tijdens het uitoefenen van zijn grote passie het vervoeren van duiven in Peronne een lichte beroerte kreeg. Het besturen van vrachtauto’s was er niet meer bij maar hij genoot er niet minder om als hij weer zowat wekelijks als convoyeur het duiventransport kon begeleiden. De volgende grote tegenslag was het overlijden van zijn vrouw. Later werd ook het mee gaan als convoyeur door gezondheidsproblemen te zwaar. Wij bedanken Janus Comperen voor zijn jarenlange inzet.

Wij wensen alle nabestaanden en speciaal zijn dochter Lisette veel sterkte bij dit verlies.
 
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

DUIVENSPORT ALGEMEEN

Overzicht Bonnenverkopen  

 

Op de website en in Op (de) Hoogte plaatsen we wekelijks een overzicht van lopende en aanstaande verkopen. 

Verkopen via Duivennet:
 • PV De Reisduif, Tiendeveen
 • loopt af op 5 november 22.00 uur
 • PV BEP, Purmerend, loopt af op 6 november 22.30 uur
 • WEFO Limburg, loopt af op 7 november 22.00 uur
 • Vrienden Hospitaalschip Prins Willem Alexancer, Harderwijk, loopt af op 12 november 22.00 uur
 • PV De Snelvlucht, Oldenzaal, loopt af op 12 november 22.00 uur
 • PV De Snelle Vogel, Asperen, loopt af op 13 november 22.30 uur
 • Nacht van de Postduiven tbv KWF, afd. 6 N.H., loopt af op 14 november 22.00 uur
 • PV De Vechtvliegers, Gramsbergen, loopt af op 18 november 22.00 uur
 • PV De Vredesbode, Didam, loopt af op 19 november 22.00 uur
 • PV De Snelvlucht, Ameide, loopt af op 19 november 23.00 uur
 • CC Uden, loopt af op 19 november 21.00 uur
 • PV De Ordonnans, Opheusden, loopt af op 19 november 21.30 uur
 • PV De Snelle Thuiskomst, Roden, loopt af op 19 november 22.30 uur
 • PV De Snip, Ureterp, loopt af op 20 november 21.30 uur
 • PV De Voordevliegers, Voorthuizen, verkoop start 6 november en loopt af op 20 november 17.00 uur
 • PV De Waalvliegers, Tiel, verkoop start 7 november en loopt af op 21 november 22.00 uur
Verkopen via GPSAuctions Verkopen via Toppigeons Verkopen via Doevepeet
 • Nationaal Inkoopcentrum 0137, loopt af op 8 november
 • PV Nijkerk, loopt af op 11 november
 • PV De Witpen, Hapert, loopt af op 13 november
Verkopen via EPW-eu.com
 • Willy Ckelaere, loopt af op 6 november
 • Pau Winners, loopt af op 7 november, 14.30 uur
 • Harry Collection, loopt af op 7 november 15.00 uur
 • André Roodhooft Originals, loopt af op 7 november 15.30 uur
 • Leo Xuan Breeding Loft, loopt af op 7 november 16.00 uur
 • The prestige project, loopt af op 7 november 16.30 uur

Overig

 • Grote bonnenverkoop najaarsklassiekers op Urk 2021 

 • Bonnenverkoop 'Belevingstuin voor Petralien', initiatief van John Nitrauw. Verkoop in vier delen; start op 6 november 20.00 uur en laatste deel loopt af op 3 december 21.00 uur

 • 21 november 2021 een Super verkoop bij SVEL in Edam
  Locatie: Clubgebouw SVEL, Keetzijde 19, 1135 VX Edam. Clubgebouw is 21 november open vanaf 13.00 uur. Voorbiedingen kunnen tot 20 november 12.00 uur gedaan worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vragen of meer informatie? Bel 06-11095063.


Ook op www.duivensportbond.nl vindt u een overzicht van de bonnenverkopen die bij ons bekend zijn.

Organiseert uw vereniging/afdeling/samenspel een bonnenverkoop?
Stuur informatie over de verkoop naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen we de verkoop mee in het overzicht op de website en in ODH. Vergeet niet om de juiste link naar de veiling en/of contactinformatie mee te sturen.
 
Overzicht actuele bonnenverkopen
 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen 

 

Wekelijks komen er vele vragen binnen bij de medewerkers op het NPO Bureau. We delen een aantal veelgestelde vragen via ODH, want wellicht leven deze vragen bij meer van de lezers/liefhebbers. Ook op de website is een speciale pagina met veelgestelde vragen en uiteraard een antwoord op de vraag. Via de button onder dit bericht komt u direct op de webpagina.

Mag ik mijn duiven loslaten en vervoeren nu er in verschillende plaatsen vogelgriep heerst?
In het gebied binnen de 3 km zone mag u de duiven niet loslaten en niet vervoeren. 

In het gebied tussen de 3- en 10 km zone mogen de duiven niet worden vervoerd, maar mogen ze, in het kader van het welzijn, wel beperkt worden losgelaten (dus niet de hele dag buiten laten vliegen).

Buiten de 10 km zone zijn er geen beperkingen.
 
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 3 november 2021

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
 

 

AGENDA

Activiteiten in het land 

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
 • Jaarlijkse prijsuitreiking en kampioenen huldiging Fondunie 2000 op zaterdag 13 november 2021 van 16.00-21.30 uur. Locatie: Golden Tulip Ampt van Nijkerk te Nijkerk. 
 • Forumavond PV Deuteren & PV De Zwaluw. Deze activiteit vindt plaats op vrijdag 26 november 2021. Locatie: Clublokaal PV De Zwaluw Rosmalen, Laaghemaal 32 5245NE Rosmalen. Klik hier voor meer informatie. 
 • ZLU Sterrenshow. Deze activiteit vindt plaats op zondag 16 januari 2022. Locatie: Hanenhof, Herenhof 2, 6162 EB Geleen
Geplande activiteiten en vergaderingen
 

Data om niet te vergeten


November

 • 13 en 20 november 2021 - huldiging kampioenen 2020 en 2021
 • 27 november 2021 - NPO Ledenraad
 • 12 maart 2022 - NPO Ledenraad
 • 26 november 2022 - NPO Ledenraad
 
zaterdag 30 oktober 2021


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 29 oktober 2021 | week 43

Voorwoord

Geen Op (de) Hoogte ontvangen
Afgelopen weekend bereikten ons enkele berichten van leden die de Op (de) Hoogte niet hadden ontvangen. Wij hebben maandag direct actie ondernomen en de ruim 12.000 nieuwsbrieven opnieuw verstuurd. Helaas hebben wij nog niet kunnen achterhalen waar het fout is gegaan. Van de nieuwsbrieven die niet bezorgd kunnen worden, krijgen wij normaal een bericht. Het kan een fout in het mailadres zijn maar ook mailboxen die vol zitten. Nu wil het wel eens voorkomen dat de nieuwsbrief om de een of andere reden in de ‘ongewenste mail’ terecht komt. Vreemd maar waar, in het verleden is dat bij mij ook wel eens aan de orde geweest. Ik kan u met zekerheid melden dat er iedere week op de vrijdagmiddag een nieuwe Op (de) Hoogte verschijnt. Mocht het om welke reden dan ook niet zo zijn, dan zullen wij u daarvan vooraf op de hoogte stellen. Ik hoop dat het niet nodig zal zijn, maar wil u graag oproepen om een bericht te sturen naar //Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./" target="_blank" rel="noopener" style="text-size-adjust: 100%; color: rgb(0, 124, 137); font-weight: normal; text-decoration: underline;">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als u de nieuwsbrief niet ontvangt. Dan kunnen wij actie ondernemen.
 
Huldiging Jeugdkampioenen 2020 en 2021
Als NPO Bestuur hebben wij er bewust voor gekozen om onze jeugdkampioenen niet uit te nodigen op 13 en 20 november aanstaande. Dat hebben wij niet gedaan omdat wij dachten dat wij onze jeugd geen plezier zouden doen om ze samen met de senior kampioenen te huldigen. Om het netjes te zeggen: er is een flink leeftijdsverschil met de senior leden. Wij dachten de jeugd daar geen plezier mee te doen en dat we dus de jeugd te weinig konden bieden. Het is goed om te horen dat sommige jeugdleden daar anders over denken. Je als jeugdlid tussen de landelijke senior kampioenen kunnen begeven heeft natuurlijk ook wel iets bijzonders. Wij knopen ons deze opmerkingen goed in de oren en zullen voor de jeugd een onvergetelijke huldiging regelen tijdens de Voorjaarsbeurs.
 
Rechtsgang NPO
Afgelopen dinsdag is er een belangrijke zitting geweest van de ISR arbitragecommissie, aan de orde was het bezwaar tegen het Losplaatsenbeleid van de NPO. De ISR arbitragecommissie heeft daarin belangrijke conclusies getrokken voor onze Duivensportbond. Een kort verslag van deze zitting staat in deze nieuwsbrief.
 
Vogelgriep
Dinsdag 26 oktober is er vogelgriep vastgesteld in Zeewolde. Terwijl ik dit schrijf zie ik het bericht dat er een preventieve ruiming is in Barneveld. Bij berichten over de vogelgriep verschijnen er op social media berichten van mensen die de klok hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt. Voor de duidelijkheid: per 21 april 2021 zijn er nieuwe EU-regels van kracht (daar zit het verschil met het verleden). Door deze nieuwe regels zijn er ook consequenties voor de duivenliefhebbers binnen de drie en tien kilometer zone. In deze nieuwe regeling staat onder andere dat er geen vogels - dus ook geen duiven - vervoerd mogen worden binnen de drie en tien kilometer zone. De liefhebbers die binnen deze gebieden wonen mogen niet inkorven voor wedvluchten (gelukkig nu niet meer aan de orde) en tentoonstellingen.
 
Poll vorige week
De poll luidde: “Het NPO Bestuur wijst voor elke afdeling losplaatsen aan die zoveel mogelijk recht onder de afdeling liggen”. De uitkomst van de poll is dat 71% van de 1153 liefhebbers die hebben deelgenomen het hiermee eens is. Bij de meerderheid van de deelnemers is er dus draagvlak. De teksten in het opmerkingenveld geven ons mooie inzichten in de beweegredenen waarom iemand het wel of niet eens is. Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën. Dat is goed te lezen en prima, maar wij moeten er samen met de afdelingen er wel iets werkbaars van maken. Met andere woorden: zoveel mogelijk kansen creëren om te lossen als het volgens het IWB en de lossingsverantwoordelijken kan. Het niet te hoeven wachten op elkaar is er daar één van. Voldoende losplaatsen zeker een ander item. Daar ligt ook een belangrijke taak voor ons als NPO Bestuur. Wij kunnen het niet alleen, buitenlandse sportbonden en financiële middelen zijn van belang bij het verkrijgen van voldoende losplaatsen die geschikt zijn. Interessante onderwerpen waar wij mee aan de slag gaan. In december bespreken wij het met de afdelingen.
 
Fijn weekend!


Ben Geerink
Voorzitter NPO

 
 

Inhoudsopgave
 

 

Resultaat Poll van afgelopen week 


Vorige week luidde de stelling:

Het NPO Bestuur wijst voor elke afdeling losplaatsen aan die zoveel mogelijk recht onder de afdeling liggen.


In totaal reageerden 1153 liefhebbers, waarvan maar liefst 308 respondenten - zowel voor als tegenstanders - een toelichting gaven via het opmerkingenveld. 

Conclusie
Een ruime meerderheid is het eens met deze stelling. We gaan de toelichtingen door nemen.
 

RECTIFICATIE

In de oorspronkelijke conclusie van de poll van week 41 is helaas een storende fout geconstateerd. De juiste conclusie is dat "Een ruime meerderheid is van mening dat het noodzakelijk is dat bestuurders zelf met duiven spelen". In de oorspronkelijke conclusie stond dat dit niet noodzakelijk is.  

Om duidelijk te zijn in het resultaat plaatsen we nogmaals het resultaat van de poll van week 42 met uiteraard de juist conclusie.  
 
In week 41 luidde de stelling:

Het is noodzakelijk dat bestuurders in de duivensport zelf met duiven spelen.


In totaal reageerden 1.090 liefhebbers: 
 

Conclusie

Een ruime meerderheid is van mening dat het noodzakelijk is dat bestuurders zelf actief met duiven spelen. De informatie vanuit het opmerkingenveld gaan we nog goed bekijken. Ruim 300 respondenten hebben gebruik van gemaakt het opmerkingenveld. 
 


VAN DE BESTUURSTAFEL
NPO rechtsgang 


Afgelopen week was er een zitting van de Arbitrage commissie van het ISR. Op de agenda stond onder andere. het bezwaar van een vereniging tegen het niet verstrekken van lossingsvergunningen door de NPO, een bezwaar tegen de procedurele gang van zaken daarover en de door het NPO Bestuur opgelegde boetes voor het overtreden van het door de NPO Ledenraad vastgestelde Losplaatsenbeleid.

De uitkomst van deze zitting is belangrijk voor de toekomst van de rechtsgang binnen de NPO. Het ISR heeft geconcludeerd dat zij niet bevoegd is om te oordelen over een geschil aangaande NPO beleid. Die geschillen horen thuis bij de NPO Ledenraad. Leden, verenigingen of afdelingen die het niet eens zijn met beleid zoals vastgesteld door de NPO Ledenraad moeten bij de NPO Ledenraad zijn en niet bij het ISR. Op zich volstrekt logisch, democratisch en belangrijk voor de duivensport als geheel! Het onderschrijft nogmaals het uitgangspunt dat de NPO Ledenraad het hoogste orgaan is in de duivensport en dat besluiten van de NPO Ledenraad bindend zijn.

Beroep tegen door het NPO Bestuur opgelegde boetes of schorsingen bij het ISR is wel mogelijk maar daarvoor had in dit geval deze vereniging niet de juiste weg bewandelt. Het ISR gaf verder nadrukkelijk aan dat de voorliggende zaak van africhtingsvluchten in Zeeland in hun visie beslecht dient te worden door overleg en dialoog. Het NPO Bestuur heeft eerder bij herhaling en ter zitting wederom aangeven dat zij bereid is tot deze dialoog op de uitdrukkelijke voorwaarde dat de betreffende vereniging zich houdt aan de NPO reglementen en besluiten van de Ledenraad. De betreffende vereniging heeft nu de eerste stap gezet door ter zitting de zaak in te trekken. Als de vereniging bevestigt zich vanaf nu te houden aan de NPO reglementen en besluiten van de NPO Ledenraad en zich constructief en redelijk opstelt in de gesprekken over africhtingsvluchten in Zeeland, dan zal het NPO Bestuur zich coulant opstellen inzake de opgelegde forse boetes voor overtredingen van het NPO Losplaatsenbeleid.

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR

Agenda Ledenraad

  
 

NPO BESTUUR

Vergaderstukken Ledenraad 


Via onderstaande buttons kunt u de stukken voor de Ledenraad van 27 november 2021 raadplegen. Via de blauwe buttons de stukken die deze week nieuw zijn. Via de onderste button komt u op de webpagina waarop alle stukken die beschikbaar zijn, geraadpleegd kunnen worden.

De nog ontbrekende vergaderstukken worden zodra ze beschikbaar zijn, toegevoegd aan de website en via ODH informeren we u over de nieuw gepubliceerde stukken. 
 
5f. afdeling 4 amendement Nationaal Vliegprogramma
5g. afdeling 2 amendement Nationaal Vliegprogramma
5h. afdeling 3 amendement Nationaal Vliegprogramma
Alle beschikbare stukken van de Ledenraad
 

WEDSTRIJDEN

Definitieve uitslagen Nationale Kampioenschappen 2021 bekend 


Twee weken geleden publiceerden we de top 10 winnaars van de Ladies League kampioenschappen. Afgelopen week zijn er alsnog nog een aantal uitslagen door Compuclub gewijzigd. In deze editie van Op (de) Hoogte publiceren we de definitieve uitslagen. De uitslagen vindt u hieronder. Wilt u graag de volledige uitslag per categorie raadplegen? Klik dan op 'Klik hier voor de volledige uitslag'. Alle winnaars nogmaals van harte gefeliciteerd! 


 
 

 

NPO BUREAU

Koninklijke onderscheiding voor Jaap Jongejan uit Middelharnis
 


Bron: Flakkeenieuws.nl  Foto: Wim van Vossen

In het clubgebouw van Postduivenvereniging De Combinatie in Middelharnis reikte burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman zaterdagmiddag 23 oktober 2021 een Koninklijke onderscheiding uit aan Jaap Jongejan. Voorzitter Jongejan was daar aanwezig voor het 100-jarig jubileum van de vereniging, toen de burgemeester hem verraste met zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees hier het volledige artikel
 

LADIES LEAGUE

Nieuws vanuit Grand Prix Ladies League SZHE

                                                                                                        
                                                                                                                                      Terug naar inhoudsopgave

 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

DUIVENSPORT ALGEMEEN

Bonnenverkopen van start 

 

De eerste bonnenverkopen gaan binnenkort van start. In Op (de) Hoogte plaatsen we wekelijks een overzicht van de verkopen die zijn doorgegeven.

Verkopen verlopen via Duivennet:
 • PV De Eendracht Harderwijk
  loopt af op 30 oktober 22.00 uur 
 • PV Het Luchtvermaak, Rijssen
  loopt af op 2 november 22.00 uur
 • PV De Reisduif, Tiendeveen
  loopt af op 5 november 22.00 uur
 • PV BEP, Purmerend
  loopt af op 6 november 22.30 uur
 • WEFO Limburg
  loopt af op 7 november 22.00 uur
 • Vrienden Hospitaalschip Prins Willem Alexancer, Harderwijk
  loopt af op 12 november 22.00 uur
 • PV De Snelvlucht, Oldenzaal
  loopt af op 12 november 22.00 uur
 • PV De Snelle Vogel, Asperen
  verkoop start op 30 oktober en loopt af op 13 november 22.30 uur
 • Nacht van de Postduiven tbv KWF, afd. 6 N.H.
  verkoop start op 30 oktober en loopt af op 14 november 22.00 uur
   
Verkopen via GPSAuctions
Verkopen via Toppigeons
Verkopen via Doevepeet
 • Samenspel De Kleine Westhoek, loopt af op 29 oktober 20.00 uur
   
Verkopen via EPW-eu.com
Ook op www.duivensportbond.nl vindt u een overzicht van de bonnenverkopen die bij ons bekend zijn.

Organiseert uw vereniging/afdeling/samenspel een bonnenverkoop?
Stuur informatie over de verkoop naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen we de verkoop mee in het overzicht op de website en in ODH. Vergeet niet om de juiste link naar de veiling en/of contactinformatie mee te sturen.
 
Overzicht actuele bonnenverkopen
 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen 

 

Wekelijks komen er vele vragen binnen bij de medewerkers op het NPO Bureau. We delen een aantal veelgestelde vragen via ODH, want wellicht leven deze vragen bij meer van de lezers/liefhebbers. Ook op de website is een speciale pagina met veelgestelde vragen en uiteraard een antwoord op de vraag. Via de button onder dit bericht komt u direct op de webpagina.

Ik ben op zoek naar een houder voor mijn chipclips. Kan ik die bij de NPO verkrijgen?
Nee, die zijn niet bij de NPO verkrijgbaar.

Ik heb een factuur ontvangen voor de vaste voetringen en chipringen, maar de ringen zijn reeds betaald.
Mocht u reeds betaald hebben, dan wordt het bedrag niet meer afgeschreven.
 
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 27 oktober 2021

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
 

 

AGENDA

Activiteiten in het land 

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
 • Jaarlijkse prijsuitreiking en kampioenen huldiging Fondunie 2000 op zaterdag 13 november 2021 van 16.00-21.30 uur. Locatie: Golden Tulip Ampt van Nijkerk te Nijkerk. 
 • Forumavond PV Deuteren & PV De Zwaluw. Deze activiteit vindt plaats op vrijdag 26 november 2021. Locatie: Clublokaal PV De Zwaluw Rosmalen, Laaghemaal 32 5245NE Rosmalen. Klik hier voor meer informatie. 
 • ZLU Sterrenshow. Deze activiteit vindt plaats op zondag 16 januari 2022. Locatie: Hanenhof, Herenhof 2, 6162 EB Geleen
Geplande activiteiten en vergaderingen
 

 

Data om niet te vergeten


November

 • 13 en 20 november 2021 - huldiging kampioenen 2020 en 2021
 • 27 november 2021 - NPO Ledenraad
 
maandag 25 oktober 2021


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 22 oktober 2021 | week 42

Voorwoord

Huldigingen Nationale Kampioenen op 13 en 20 november
Iedere kampioen uit de categorieën Senior en Jeugd 30- heeft inmiddels een uitnodiging voor de huldiging ontvangen. Wij vragen iedereen die de uitnodiging heeft ontvangen om door te geven of hij/zij komt en met hoeveel personen. Tot op heden zijn er nog niet bijzonder veel aanmeldingen. Wij zullen nog een herinnering sturen voor het geval het u ontgaan is. Indien u onverhoopt niet kunt, wilt u zich dan afmelden? Het aan- en afmelden is van belang in verband met inrichten van de zaal, maar misschien nog wel belangrijker: iedereen gaat met een goed gevulde maag naar huis als het aan uw bestuur ligt. Dat lukt alleen als wij weten hoeveel mensen er komen. Dus meldt u vandaag nog aan als u komt. Uiteraard alles met het voorbehoud dat de regelgeving rondom corona het toelaat.
 
Ledenraad 27 november
Zoals u in deze editie van Op (de) Hoogte kunt zien, is de agenda voor de komende Ledenraad al behoorlijk gevuld. Hoe kan het ook anders, er zijn veel reacties op het vliegprogramma binnengekomen. Dat is prima. Wij gaan op 27 november merken waar een meerderheid in onze Ledenraad voor of tegen is. Overigens kunnen amendementen op het vliegprogramma nog worden ingediend tot 29 oktober. Ik vertrouw erop dat de afgevaardigden de toekomstbestendigheid van de duivensport bij de afwegingen die ze maken bij de agendapunten zullen betrekken.

Terwijl het vliegprogramma 2022 nog niet vastligt, komen er al vragen binnen over de lossingsstations. Alle vragen over de losplaatsen willen wij graag parkeren tot december. In die maand gaan wij met de afdelingen bekijken welke plaatsen beschikbaar zijn onder andere om kruislossingen te voorkomen. Uitgangspunt is om zo recht mogelijk onder de afdelingen te lossen. Situaties zoals wij die afgelopen jaar hebben gehad - waarbij zo ongeveer elke afdeling met meerdere andere afdelingen rekening moest houden - moeten tot het verleden gaan behoren. Het is niet meer uit te leggen dat je meer dan een uur of zelfs langer moet wachten terwijl er qua weersomstandigheden prima gelost kan worden. Liefhebbers begrijpen er - en dat is begrijpelijk - op dat moment niets meer van. En als je pech hebt kom je ook nog in een tijdslot waarbinnen niet gelost mag worden omdat de duiven van de liefhebbers die rondom de losplaats wonen duiven thuis verwachten. Kortom, er alles aan doen om onnodig oponthoud tegen te gaan. Daarvoor is uiteraard ook nodig dat er voldoende losplaatsen beschikbaar zijn/komen. Hierover gaan wij in november in overleg met de KBDB.

In de begroting maakt onze penningmeester Hans van Dijk melding van het feit dat wij feitelijk in een spagaat zitten. De inkomsten lopen terug, minder leden, duiven en ringen. Anderzijds is het wel nodig om onze sport positief onder de aandacht te brengen, dat brengt kosten met zich mee. De website is sterk verouderd, dus moet worden vervangen. Wij moeten er alles aan doen om voldoende losplaatsen te verwerven in België en Frankrijk en zo kan ik nog wel even doorgaan. Niet alles kan tegelijk maar wij moeten samen met de afdelingen zoeken naar oplossingen. Het is immers ook niet alleen een landelijk probleem. De afdelingen hebben er zelf in gelijke mate mee te maken, maar dan deels met andere onderwerpen.
 
Sectie Sportbeleving
De benoeming van de eerste vier bestuurders van deze nieuwe Sectie Sportbeleving staat op de agenda van de komende Ledenraad. Op de eerste plaats ben ik blij dat deze vier samen de eerste stappen willen zetten. Het zijn Jannes Mulder, Arnold Paalman, Wendela Wiersema en John Logemann. Ze stellen zich aan u voor in deze nieuwsbrief. De eerste kennismaking die onlangs heeft plaatsgevonden heeft mij een goed gevoel gegeven. In wens ze veel succes maar ook plezier bij het vorm en inhoud geven aan vernieuwingen en de beleidsontwikkeling in de duivensport.

Nog niet alle beschikbare plaatsen in de sectie zijn ingevuld. Er zijn vijf zetels in de Ledenraad, maar het zou mooi zijn als de ‘denktank’ van de Sectie uit 8 tot 10 personen zou bestaan. Er kan dan onderling worden besloten wie de vertegenwoordiging in de Ledenraad op zich neemt. Dus hierbij de oproep: wilt u ook meedenken en bijdragen aan vernieuwingen en een toekomstbestendige duivensport? Meld u dan aan voor een gesprek/kennismaking. Het zou fijn zijn als de verschillende delen van ons land iemand hebben die wil bijdragen en meedenken. Samen sterk! Denkt u nu: "Ik wil dat gesprek wel aangaan want duivensport is me zo lief dat ik mij daarvoor gemiddeld enkele uren in de maand wil inzetten?" Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 
Fijn weekend en blijf gezond!


Ben Geerink
Voorzitter NPO

 
 

Inhoudsopgave
 

 

Resultaat Poll van afgelopen week 


Vorige week luidde de stelling:

Het is noodzakelijk dat bestuurders in de duivensport zelf met duiven spelen.


In totaal reageerden 1.090 liefhebbers: 

Conclusie
Een ruime meerderheid is van mening dat het niet noodzakelijk is dat bestuurders zelf actief met duiven spelen. De informatie vanuit het opmerkingenveld gaan we nog goed bekijken. Ruim 300 respondenten hebben gebruik van gemaakt het opmerkingenveld. 
 

Poll week 42

 

Stelling:

Het NPO Bestuur wijst voor elke afdeling losplaatsen aan die zoveel mogelijk recht onder de afdeling liggen. 


Geef uw mening
Via onderstaande button 'Geef uw mening' of QR-code kunt u antwoord geven op de stelling van deze week.  

Hoe werkt het?
 • klik op de groene button onder dit artikel of op onderstaande QR-code:

   
 • beantwoord de stelling door het antwoord van uw keuze aan te vinken (u kunt maximaal 1 vakje aankruisen) en eventueel een korte toelichting toe te voegen via het opmerkingenveld. 
 • klik op 'Verzenden'
Het resultaat
Het resultaat van deze poll kunt u in Op (de) Hoogte van 29 oktober aanstaande terugvinden.
 
Geef uw mening
 

NPO BESTUUR

Agenda Ledenraad

  
 

Mijmeringen


Door Gerard van de Aast

Deze week vindt u in Op (de) Hoogte de vergaderstukken voor de NPO Ledenraad van 27 november. Als net (weer) aangetreden secretaris a.i. is dat een klus die wat tijd kost maar tegelijkertijd ook een mooie gelegenheid om nog eens inhoudelijk stil te staan bij zaken die geagendeerd zijn.

In bijlage 4.c vindt u een bericht van collega’s Rittersma en van Dijk over de dit jaar weer opgestarte dopingcontroles. Het is een puike prestatie van de dopingcommissie en de controleurs om vanuit stilstand het dopingcontrole programma  weer stevig neer te zetten. Ook verheugend is het feit dat geen doping zondaars zijn betrapt. In België hebben ze helaas wel een aantal doping gevallen dit seizoen. Internationaal schijnen de dopingcontroles nogal verschillend te worden opgepakt of geheel niet te worden opgepakt. Het was daarom goed te lezen in een bijdrage van drs. De Weerd in het Spoor van 15 oktober dat hij zich gaat inzetten om ervoor te zorgen dat binnen de FCI gewerkt gaat worden aan een eenduidige lijst van verboden middelen en goedgekeurde laboratoria. Dat de FCI deze taak op zich neemt werd hoog tijd en het zou een stap in de goede richting zijn. Een volwassen sport die zichzelf serieus neemt dient het doping vraagstuk zo te benaderen.   

Bij het agendapunt over het vliegprogramma kunt u kennisnemen van alle amendementen en voorstellen vanuit de afdelingen. Dit zijn er best veel enerzijds en de termijn is nog niet gesloten. Anderzijds zijn de verschillen met het NPO voorstel te overzien. Een vliegprogramma raakt aan de essentie van onze sportbeleving en verdient daarom een brede discussie. En laten we eerlijk zijn; we vinden er allemaal wat van en we hebben allemaal zo onze voorkeuren. Het zou echter mogelijk moeten zijn om samen uit alle voorstellen een gedragen programma op te stellen. Om dat te bereiken gaat het NPO Bestuur informeel in overleg op 10 november met de afdelingen als voorbereiding op de Ledenraad van 27 november. Als we dan op de Ledenraad het Nationaal vliegprogramma vaststellen is het wellicht ook een idee om het voor langere tijd vast te klikken. Twee zaken wil ik nog benoemen bij de discussie over het vliegprogramma. Het is nu niet gelukt om de ZLU en NPO marathon vluchten dichter bij elkaar te brengen. Dat is dan maar zo en het zal nog wel enige tijd duren voordat het weer aan de orde komt. Het laatste punt zijn de soms ongepaste en grievende bijdragen aan de discussie over het concept vliegprogramma op met name social media. Daar kan ik kort over zijn. Ongepaste en grievende bijdragen gaan en horen in de prullenbak.

Terug naar inhoudsopgave

Lees hier het volledige artikel
 

NPO BESTUUR

Vergaderstukken Ledenraad 


Via onderstaande buttons kunt u de stukken voor de Ledenraad van 27 november 2021 raadplegen. Via de blauwe buttons de stukken die deze week nieuw zijn. Via de onderste button komt u op de webpagina waarop alle stukken die beschikbaar zijn, geraadpleegd kunnen worden.

De nog ontbrekende vergaderstukken worden zodra ze beschikbaar zijn, toegevoegd aan de website en via ODH informeren we u over de nieuw gepubliceerde stukken. 
 
4c. Evalauatie dopingbeleid definitief
5c. Afdeling 6 voorstel Nationaal Vliegprogramma
5c. Afdeling 6 begeleidend schrijven
5d. Afdeling 10 amendement op Nationaal vliegprogramma
5e. Afdelingen 10 en 11 amendement op Nationaal vliegprogramma
8. Kandidaten Sectie Sportbeleving
9a. Toelichting voorlopig resultaat 2021 definitief
9b. Afwikkeling pensioendossier definitief
10a. Toelichting meerjarenbegroting 2022-2026 definitief
10b. Meerjarenbegroting 2022-2026 v-def
Alle beschikbare stukken van de Ledenraad
 

NPO BUREAU

Dit weekend: najaarsbeurs in Expo Houten
 

Door Pieter Kos 

Hét mag weer! Een beurs bezoeken zoals in het pre-corona tijdperk ook kon. Inderdaad gewoon een dagje uit zonder 1,5 meter maatregel, zonder mondkapje, zelfs geen QR-code nodig of registratie of wat dan ook. Op naar Expo Houten want daar vindt dit weekend de eerste duivensportbeurs van het winterseizoen plaats!

Met opzettelijk breed gehouden gangpaden en voldoende ruimte tussen de stands is dit beursbezoek gewoon een leuk uitje. U zult zeker niet het gevoel krijgen bovenop uw medebezoekers te lopen! De hallen zijn overigens super goed geventileerd wat in het verleden nog eens tot irritatie heeft geleid bij exposanten die onder zo’n ventilatie rooster stonden. Kortom, de organisatie heeft alles gedaan aan een ordentelijk verloop. Een kaartje kopen in de lobby bij binnenkomst volstaat, niets meer en niets minder!

Voor velen nog steeds onwerkelijk. En ook – als organisatoren – hebben wij ons meerdere keren verwonderd wat er nu wél en niet mag. Tot in de laatste week aan toe. Daarom was er verleden week zondag een afspraak in Expo Houten gepland in combinatie met een bezoek aan de ESV slangendag. Een beetje een zelfde soort beurs alleen dan worden er levende slangen en producten voor deze hobby verkocht. Fijn dat bezoekers weer zonder mondkapje naar binnen mogen en dat er ook niet gecontroleerd hoeft te worden op QR code. De sfeer zat er goed in tijdens deze eendaagse beurs! Foto’s hiervan kunt u zien op de facebook pagina Voorjaarsbeurs Houten.

Ook staan er op de Facebook pagina Voorjaarsbeurs Houten vanaf vandaag foto’s van de stands in opbouw en worden er gedurende het weekend foto’s geplaatst van het verloop. Wie weet ziet u nét dat ene product wat u eigenlijk nodig heeft!

                                                                                                                                        Terug naar inhoudsopgave

Klik hier voor meer informatie over de Najaarsbeurs
 

 

WEDSTRIJDEN

Definitieve uitslagen Nationale Kampioenschappen 2021 bekend


De definitieve uitslagen zijn bekend. Deze week zetten we de top 10 winnaars van Ladies League duifkampioenschappen in het zonnetje. De uitslagen vindt u hieronder. Wilt u graag de volledige uitslag per categorie raadplegen? Klik dan op 'Klik hier voor de volledige uitslag'. Alle winnaars nogmaals van harte gefeliciteerd! 


        

                
                            

     


                                                                         Terug naar inhoudsopgave

 

IN DE MEDIA

Duivencoach Bas Verkerk doet mee in de absolute wereldtop van de duivensportBron: NPO Radio 1  / BNNVARA 


Velen weten het niet, maar Bodegraven kent een van de beste duivencoaches die er op aarde rondloopt. Bas Verkerk is duivencoach in hart en nieren en heeft inmiddels al een flink oeuvre opgebouwd. Zo is hij drievoudig winnaar van de Gouden Duif Nederland, zeg maar de eredivisie van de duivensport, had hij ooit de snelste duif van de wereld, en heeft hij maar liefst 400 duiven onder zijn hoede. Bas Verkerk vertelt erover in Dijkstra & Evenblij Ter Plekke.
Klik hier om de uitzending te beluisteren
 


WEDSTRIJDEN

Uitslagen kampioenschappen DAT 2021

De eindstanden van de DAT kampioenschappen Dagfond oude duiven en jonge duiven zijn bekend. Reclames op deze kampioenschappen kunt u inzenden vóór 5 november 2021. Klik op onderstaande button voor de uitslagen van de kampioenschappen DAT. 
                                                                                                                                     Terug naar inhoudsopgave

Klik hier voor de uitslagen van de kampioenschappen DAT
 


WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden 


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 


Terug naar inhoudsopgave

Wie lost waar
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

DUIVENSPORT ALGEMEEN

Bonnenverkopen van start 

 

De eerste bonnenverkopen gaan binnenkort van start. In Op (de) Hoogte plaatsen we wekelijks een overzicht van de verkopen die zijn doorgegeven.

Verkopen verlopen via Duivennet:
 • PV De Luchtbode, Groningen
  verkoop start op 11 oktober en loopt af op 25 oktober 22.00 uur
 • Klaas Talen, Meppel
  verkoop start op 12 oktober en loot af op 26 oktober 22.00 uur
 • PV De Eendracht, Harderwijk
  verkoop start op 16 oktober en loopt af op 30 oktober 22.00 uur
 • PV Het Luchtvermaak, Rijssen
  verkoop start op 19 oktober en loopt af op 2 november 22.00 uur
 • PV De Reisduif, Tiendeveen
  verkoop start op 22 oktober en loopt af op 5 november 22.00 uur
 • PV BEP, Purmerend
  verkoop start op 23 oktober en loopt af op 6 november 22.30 uur
 • WEFO Limburg
  verkoop start op 25 oktober en loopt af op 7 november 22.00 uur
 • PV De Pelikaan, Oosterwolde
  verkoop start op 28 oktober en loopt af op 11 november 21.30 uur
 • Vrienden Hospitaalschip Prins Willem Alexancer, Harderwijk
  verkoop start op 29 oktober en loopt af op 12 november 22.00 uur
 • PV De Snelvlucht, Oldenzaal
  verkoop start op 29 oktober en loopt af op 12 november 22.00 uur
 • PV De Snelle Vogel, Asperen
  verkoop start op 30 oktober en loopt af op 13 november 22.30 uur
 • Nacht van de Postduiven tbv KWF, afd. 6 N.H.
  verkoop start op 30 oktober en loopt af op 14 november 22.00 uur
   
Verkopen via GPSAuctions
Verkopen via Toppigeons
Verkopen via Doevepeet
 • Samenspel De Kleine Westhoek, loopt af op 29 oktober 20.00 uur
Verkopen via EPW-eu.com
Verkopen via verenigingssite(s)

Ook op www.duivensportbond.nl vindt u een overzicht van de bonnenverkopen die bij ons bekend zijn.

Organiseert uw vereniging/afdeling/samenspel een bonnenverkoop?
Stuur informatie over de verkoop naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen we de verkoop mee in het overzicht op de website en in ODH.
Overzicht actuele bonnenverkopen
 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen 

 

Wekelijks komen er vele vragen binnen bij de medewerkers op het NPO Bureau. We delen een aantal veelgestelde vragen via ODH, want wellicht leven deze vragen bij meer van de lezers/liefhebbers. Ook op de website is een speciale pagina met veelgestelde vragen en uiteraard een antwoord op de vraag. Via de button onder dit bericht komt u direct op de webpagina.

Is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk om het verenigingsgebouw te mogen betreden?
In de Op (de) Hoogte van 24 september jl. is in het voorwoord de link naar meer informatie over de gewijzigde maatregelen weergegeven. Klik hier voor de link naar deze nieuwsbrief. Wilt u graag uitgebreide informatie omtrent toegangsbewijzen en de daarvoor geldende maatregelen? Klik dan hier.

Hoe vraag ik als bestuurslid een onderscheiding aan voor een lid van mijn vereniging?
U kunt mailen naar het NPO bureau: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld de gegevens van het lid waarvoor u een onderscheiding wilt aanvragen en de verdiensten die hij/zij voor de betreffende vereniging heeft verricht. Een onderscheiding wordt namelijk niet enkel voor het aantal jaren lidmaatschap toegekend, maar meer voor datgene wat men voor de vereniging (heeft) betekend. Hierbij ook nog de link naar de betreffende informatie op de site: https://www.duivensportbond.nl/over-npo/ereleden
 
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 20 oktober 2021

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
 

 

AGENDA

Activiteiten in het land 

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
 • Jaarlijkse prijsuitreiking en kampioenen huldiging Fondunie 2000 op zaterdag 13 november 2021 van 16.00-21.30 uur. Locatie: Golden Tulip Ampt van Nijkerk te Nijkerk. 
 • Forumavond PV Deuteren & PV De Zwaluw. Deze activiteit vindt plaats op vrijdag 26 november 2021. Locatie: Clublokaal PV De Zwaluw Rosmalen, Laaghemaal 32 5245NE Rosmalen. Klik hier voor meer informatie. 
 • ZLU Sterrenshow. Deze activiteit vindt plaats op zondag 16 januari 2022. Locatie: Hanenhof, Herenhof 2, 6162 EB Geleen
Geplande activiteiten en vergaderingen
 

Data om niet te vergeten


November

 • 13 en 20 november 2021 - huldiging kampioenen 2020 en 2021
 • 27 november 2021 - NPO Ledenraad
maandag 18 oktober 2021


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 15 oktober 2021 | week 41

Voorwoord

Huldiging Nationale Kampioenen 2020 en 2021
In de Op (de) Hoogte van vorige week heb ik aangegeven dat we de uitnodigingen aan het klaarmaken waren. Op dat moment heb je ook klip en klaar de ‘dubbelingen’ in beeld. Wij stonden voor de keuze om de kampioenen één keer te laten komen en te huldigen voor de totaal behaalde kampioenschappen in 2020 en 2021. Of zoals wij in eerste instantie hebben aangegeven de kampioenen van 2020 op 13 november en de kampioenen van 2021 op 20 november. Uiteindelijk hebben wij voor het laatste gekozen, om de volledige top 10 van een discipline in één keer op het podium te krijgen. De top 10 bij elkaar! Wij hebben op dit moment vier categorieën Kampioenen, te weten: Senior, Jeugd 30 min, Jeugd met Senior en Jeugd. De kampioenen van de categorie Senior en Jeugd 30 min worden uitgenodigd voor 13 en 20 november. De categorieën Jeugd met Senior en Jeugd worden gehuldigd tijdens de voorjaarsbeurs van 2022.

Polls
Allereerst wil ik iedereen bedanken die regelmatig via de poll zijn of haar mening geeft. De laatste twee weken was het mogelijk om toelichting te geven middels een vrij invulveld. Uiteraard nemen wij alle toelichtingen door en vormen ze samen met de uitslag van de poll een beeld hoe er gedacht wordt over de verschillende onderwerpen. Zoals al vaker aangegeven, is het niet zo dat het resultaat van een poll als vaststaand gegeven door het leven gaat bij uw bestuur. Natuurlijk niet, maar het is wel een richting die wordt aangegeven. Zonder de poll kun je over een onderwerp spreken met elkaar maar dan is het maar net wie je tegenkomt hoe er gedacht wordt over het onderwerp. Ik hoor dan ook regelmatig: "onze oudere leden zullen vast niet mee doen aan de polls." Dat is iets wat wij niet weten, maar wat wij wel weten is dat onze nieuwsbrief Op (de) Hoogte elke week naar bijna 12.000 leden gaat. Daarbij is het goed te weten dat wij op dit moment 14.616 leden hebben. Zeker is ook dat niet iedereen deze nieuwsbrief leest. Uit rapportages blijkt dat wekelijks gemiddeld 5000 leden de nieuwsbrief openen. Het aantal reacties op de poll ligt tussen de 700 en 1400. Dat is dus een percentage tussen de 14- en 28%. Ik weet één ding zeker: iedere onderzoeker is dolblij met zo’n responspercentage. En onderzoeken met deze respons zijn in elk geval geldig als de relevante doelgroep aangeschreven is. In een van de volgende edities zullen wij alle polls nog eens op een rij zetten en met u delen. Misschien moeten we sommige polls nog eens herhalen om te checken hoe de verhoudingen nu liggen, dat kan nooit kwaad.

Heeft u suggesties voor onderwerpen voor de poll?  Ik nodig u van harte uit om de poll die u graag ziet in Op (de) Hoogte te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ladies League
Deze week worden de kampioenen van de Ladies League gepresenteerd in Op (de) Hoogte. Volgende week de duifkampioenen van de verschillende disciplines van de Ladies League. Ik wil graag alle Ladies die dit jaar goed hebben gepresteerd van harte feliciteren. En bovenal hoop ik dat jullie genoten hebben van de duiven. De huldiging van de Ladies League kampioenen vindt plaats tijdens de Voorjaarsbeurs in 2022. 

Fijn weekend toegewenst!


Ben Geerink
Voorzitter NPO

 
 

Inhoudsopgave
 

 

Resultaat Poll van afgelopen week 


Vorige week luidde de stelling:

Door verschillende uitslagen van de wedvluchten te maken wordt een beter inzicht gegeven in 'wie het beste presteert'.

In totaal reageerden 725 liefhebbers: 

Conclusie
Een duidelijke uitslag deze week. Daarnaast hebben 108 liefhebbers gebruik gemaakt van het opmerkingenveld. Komende weken gaan we die informatievan zowel voor- als tegenstanders bekijken om te zien welke aanvullende inzichten dit geeft voor de uitslagen.
 

Poll week 41

 

Stelling:

Het is noodzakelijk dat bestuurders in de duivensport zelf met duiven spelen.


Geef uw mening
Via onderstaande button 'Geef uw mening' of QR-code kunt u antwoord geven op de stelling van deze week.  

Hoe werkt het?
 • klik op de groene button onder dit artikel of op onderstaande QR-code:

   
 • beantwoord de stelling door het antwoord van uw keuze aan te vinken (u kunt maximaal 1 vakje aankruisen) en eventueel een korte toelichting toe te voegen via het opmerkingenveld. 
 • klik op 'Verzenden'
Het resultaat
Het resultaat van deze poll kunt u in Op (de) Hoogte van 22 oktober aanstaande terugvinden.
 
Geef uw mening
 

NPO BESTUUR

Concept agenda Ledenraad

  
 

NPO BESTUUR

Vergaderstukken Ledenraad 


Via onderstaande buttons zijn er al een aantal vergaderstukken beschikbaar voor de Ledenraad van 27 november 2021. De komende weken volgen de overige vergaderstukken.
 
3a. Notulen Ledenraad 13 maart 2021
3b. Notulen extra Ledenraad 31 maart 2021
5. Vaststellen Nationaal Vliegprogramma 2022
5a. Amendement Afdeling 5
5a. Amendement Afdeling 5 (begeleidend schrijven)
5b. Amendement - Afdeling 9 (Oost-Nederland)
6a. Voorstellen Afdeling 1 (Zeeland)
6b. Voorstellen Afdeling 3 (Oost-Brabant)
6c. Voorstellen Afdeling 5 (Zuid-Holland)
6d. Voorstellen Afdeling 9 (Oost-Nederland)
6e. Voorstellen Afdeling 8 (GOU)
7a. Huishoudelijk reglement NPO
7b. Wedvlucht reglement
7c. Reglement Vervoer en Lossingen
7d. Statuten
11. Voorstel verkorten wachttijd na melding duiven
 

NPO BESTUUR

Van de NPO-bestuurstafel 


Wisseling secretariaat NPO
Tot zijn spijt heeft Huib Bransen zijn functie als NPO secretaris neergelegd. Uitbreiding van zijn werkzaamheden eisen zoveel tijd dat het onmogelijk is dit met de functie van NPO-secretaris te combineren. Huib Bransen blijft wel aan als NPO bestuurslid en hij wil op deze wijze een bijdrage blijven leveren aan de duivensport. Gerard van de Aast neemt de taken van NPO secretaris op ad-interim basis per direct over. Er zal de komende tijd worden gezocht naar een permanente invulling van de rol van secretaris. Kandidaten kunnen zich melden bij het NPO Bestuur. Tijdens de Ledenraad van maart 2022 kan in de vervulling van de vacature worden voorzien. Op dat moment ontstaat er een vacature in het bestuur vanwege het vertrek van Ton Geitenbeek die reglementair niet herkiesbaar is. Bij de invulling van de vacature van secretaris NPO zien we ook gaarne kandidaten vanuit de werkgebieden van de Afdelingen 5 en 6.
 
Eerlijk spel en nieuwe sector indeling
Op zaterdag 11 december staat er een informele bijeenkomst van de NPO Ledenraad en NPO Bestuur gepland. Gedurende die dag zal er gesproken worden over eerlijk spel en een nieuwe sector indeling. Het doel is om samen gedragen voorstellen uit te werken welke vervolgens kunnen worden geagendeerd voor de voorjaar Ledenraad van 2022. Van de bijeenkomst zal een verslag worden gepubliceerd in Op (de) Hoogte.
 
Vergadering met ZLU bestuur
Op zaterdag 9 oktober hebben het ZLU en NPO bestuur met elkaar gesproken. Een aantal onderwerpen zijn de revue gepasseerd zoals doping controles, africhtingsvluchten en vliegprogramma. Het was een positieve bijeenkomst waarin een aantal concrete afspraken zijn gemaakt. Wel is het duidelijk dat integratie van de NPO en ZLU vliegprogramma’s er voor 2022 niet in zit. Zoals in het concept NPO vliegprogramma al is aangegeven zal het NPO bestuur naast de marathon vluchten met middaglossing ook marathon vluchten met ochtendlossing in het  programma opnemen. Bestuur NPO en bestuur ZLU hebben afgesproken te bekijken hoe de toekomst van de marathonvluchten, zeker gezien het dalend aantal leden, eruit zal zien.
 
Kandidaten Sectie Sportbeleving
Het NPO bestuur is verheugd dat zich een aantal kandidaten hebben gemeld voor de Sectie Sportbeleving. Bij de agenda van de Ledenraad vindt U binnenkort hun CV. De Sectie Sportbeleving kan een belangrijke rol gaan spelen bij het aantrekkelijk maken en houden van onze duivensport. Ons aller doel is immer een toekomstbestendige duivensport waar het welzijn van de duif en spelplezier centraal staat.

                                                                                                                                     Terug naar inhoudsopgave

 

WEDSTRIJDEN

Definitieve uitslagen Nationale Kampioenschappen 2021 bekend


De definitieve uitslagen zijn bekend. Deze week zetten we de top 10 winnaars van Ladies League kampioenen in het zonnetje. De uitslagen vindt u hieronder. Wilt u graag de volledige uitslag per categorie raadplegen? Klik dan op 'Klik hier voor de volledige uitslag'. Alle winnaars nogmaals van harte gefeliciteerd! De uitslagen van de Ladies League duifkampioenen verschijnen volgende week in Op (de) Hoogte.    


 
          
                                                                                 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BUREAU

Najaarsbeurs op 23 en 24 oktober in Expo Houten
 

Door Pieter Kos 

Verleden week was het eindelijk zover! Na anderhalf jaar van beperkende maatregelen en met ups en downs omtrent het coronavirus is de anderhalve meter maatregel eraf en mag er weer veel meer.

De maatregelen zijn door het kabinet dermate versoepelt dat het leven weer makkelijker wordt en we langzaam teruggaan naar “normaal” bij wijze van spreken. Nu het seizoen op zijn eind is, komen de najaars- en winteractiviteiten weer in beeld, daarmee ook het organiseren van duivensportbeurzen. Met de annulering van de Voorjaarsbeurs schreven wij in februari al dat we mogelijk een beurs zouden willen gaan organiseren in het najaar. De NPO is er immers om tal van redenen mee gestopt en zeker nu - na anderhalf jaar van beperkingen - is het fijn om elkaar weer eens te treffen nu de omstandigheden rondom Corona dat in zekere zin toelaten.

Het was moeilijk om een vrije datum in de kalender van Expo Houten te vinden die iedereen schikt. Met het vrijkomen van het derde weekend van oktober in de internationale duivensport agenda hebben we dit weekend meteen vastgelegd. In afwachting van de beloofde versoepelingen kunnen we nu volle bak aan de slag om er een gezellige beurs van te maken waar voor eenieder wat te beleven valt. Er zijn twee hallen ingehuurd wat neer komt op de helft van het complex. In beide hallen zijn er ruime terrassen om met vrienden en bekenden bij te kletsen.

Terug naar inhoudsopgave

Klik hier voor meer informatie over de Najaarsbeurs
 

NPO BUREAU

Verslag vergadering NPO met ZLU


Op 9 oktober 2021 heeft er een bijeenkomst plaatsgevonden met de besturen van de NPO en ZLU. Via onderstaande button kunt u het verslag van deze bijeenkomst raadplegen. 
 

Terug naar inhoudsopgave

Verslag bijeenkomst ZLU 9 oktober
 

 

NPO BESTUUR

Uitslagen dopingcontroles juni en juli 2021


In de afgelopen maanden hebben er controles plaatsgevonden bij diverse liefhebbers. De monsters zijn door het laboratorium Ducares geanalyseerd en het doet ons goed te kunnen melden dat in geen van onderstaande monsters het oneigenlijk gebruik van substanties werd vastgesteld.
 

Naam Plaats
Combinatie Fokkinga Harkema
Will & Dirk Geudens Knegsel
Jacky Warnier Eijsden
J. Keen Ter Apel
Reedijk-Jongekrijg Puttershoek
Combinatie Van Rooij Tull en 't Waal
J. Kniest- V/D Boom Didam
Manders & Zn Beek en Donk
Couwenberg-vdGoorbergh Breda
Combinatie Oomen Sprundel
Roegiest & Visser Phillippine
J. & S. Timmermans Donkerbroek
Combinatie Van Huijgevoort Tilburg
L. Wols Hoogvliet
Comb. Schrik  Ter Apel
Aalt & Mandy Boeve Putten
Gebr. Van Deutekom Elburg
Ahmad Majid Assen
D. Zandstra Jubbega
G. en H. Calis Bussum
E. Greve Houten
Combinatie vd Nieuwendijk Oosterveld
W. Geurtz en Zn. Haalderen
B. Thiele Velserbroek
H. Scheffel Elburg
Ron den Boer Uithoorn
A.J. Roording Eefde
Comb. Kroesen Erica
Falckenborg-Nijhof Beltrum
A.H.M. Pot Rotterdam                                                                                                                                     Terug naar inhoudsopgave

 

WEDSTRIJDEN

Nieuws vanuit de Giant Najaarsklassiekers 


Door Simon Zeeman

Afgelopen zaterdag 9 oktober is de derde vlucht van de najaarsklassiekers vervlogen. De omstandigheden zitten erg mee dit jaar waardoor we mooie vluchten kunnen organiseren me een fantastisch verloop en weinig verliezen. Het vluchtverslag vindt u hieronder. De vooruitzichten voor de komende weken zijn goed. U kunt op elk moment instappen. Kijk op www.najaarsklassiekers.nl voor de inkorflokalen of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ook de bonnenverkoop voor het goede doel is gestart, met vele topbonnen van nationale en regionale toppers en is te vinden op www.duivenveilingen.com . Verder kunt u alle informatie vinden op www.najaarsklassiekers.nl Wij wensen iedereen veel succes bij de laatste wedstrijd en geniet van de thuiskomsten.
 
Meer informatie over de bonnenverkoop
Verslag winnaars derde vlucht Giant Najaarsklassiekers
 


WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden 


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 


Terug naar inhoudsopgave

Wie lost waar
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

DUIVENSPORT ALGEMEEN

Bonnenverkopen van start 

 

De eerste bonnenverkopen gaan binnenkort van start. In Op (de) Hoogte plaatsen we wekelijks een overzicht van de verkopen die zijn doorgegeven.

Verkopen verlopen via Duivennet:
 • PV Het Nude Kwartier, Wageningen
 • verkoop start op 1 oktober en loopt af op 15 oktober 22.00 uur
 • CC De Graafschap
  verkoop start op 1 oktober en loopt af op 15 oktober 21.30 uur
 • Fondclub Gooi- en Eemland
  verkoop start op 1 oktober en loopt af op 15 oktober 22.30 uur
 • Rayon Oostgrens
  verkoop start op 5 oktober en loopt af op 19 oktober 22.00 uur
 • PV De Luchtbode, Groningen
  verkoop start op 11 oktober en loopt af op 25 oktober 22.00 uur
 • Klaas Talen, Meppel
  verkoop start op 12 oktober en loot af op 26 oktober 22.00 uur
 • PV De Eendracht, Harderwijk
  verkoop start op 16 oktober en loopt af op 30 oktober 22.00 uur
 • PV Het Luchtvermaak, Rijssen
  verkoop start op 19 oktober en loopt af op 2 november 22.00 uur
 • PV De Reisduif, Tiendeveen
  verkoop start op 22 oktober en loopt af op 5 november 22.00 uur
 • PV BEP, Purmerend
  verkoop start op 23 oktober en loopt af op 6 november 22.30 uur
 • WEFO Limburg
  verkoop start op 25 oktober en loopt af op 7 november 22.00 uur
   
Verkopen via GPSAuctions
Verkopen via Toppigeons
Verkopen via Duivenveilingen
 • Bonnenverkoop najaarsklassiekers op Urk voor RonaldMCDonaldhuis; loopt af op 16 oktober. Lees hier meer.
Verkopen via Doevepeet Verkopen via verenigingssite(s)
 • Verkoop van twee late jonge duiven bij PV De Voorhouter (Voorhout). Loopt af op 16 oktober om 22.00 uur. Lees hier meer. 

Ook op www.duivensportbond.nl vindt u een overzicht van de bonnenverkopen die bij ons bekend zijn.

Organiseert uw vereniging/afdeling/samenspel een bonnenverkoop?
Stuur informatie over de verkoop naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen we de verkoop mee in het overzicht op de website en in ODH.
Overzicht actuele bonnenverkopen
 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen 

 

Wekelijks komen er vele vragen binnen bij de medewerkers op het NPO Bureau. We delen een aantal veelgestelde vragen via ODH, want wellicht leven deze vragen bij meer van de lezers/liefhebbers. Ook op de website is een speciale pagina met veelgestelde vragen en uiteraard een antwoord op de vraag. Via de button onder dit bericht komt u direct op de webpagina.

Is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk om het verenigingsgebouw te mogen betreden?
In de Op (de) Hoogte van 24 september jl. is in het voorwoord de link naar meer informatie over de gewijzigde maatregelen weergegeven. Klik hier voor de link naar deze nieuwsbrief. Wilt u graag uitgebreide informatie omtrent toegangsbewijzen en de daarvoor geldende maatregelen? Klik dan hier.

Hoe vraag ik als bestuurslid een onderscheiding aan voor een lid van mijn vereniging?
U kunt mailen naar het NPO bureau: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld de gegevens van het lid waarvoor u een onderscheiding wilt aanvragen en de verdiensten die hij/zij voor de betreffende vereniging heeft verricht. Een onderscheiding wordt namelijk niet enkel voor het aantal jaren lidmaatschap toegekend, maar meer voor datgene wat men voor de vereniging (heeft) betekend. Hierbij ook nog de link naar de betreffende informatie op de site: https://www.duivensportbond.nl/over-npo/ereleden
 
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 13 oktober 2021

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
 

 

AGENDA

Activiteiten in het land 

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
 • Huldiging kampioenen de Fondclub Gooi en Eemland. De huldiging vindt plaats op zaterdag 16 oktober 2021. Aanvangstijd: 18.00 uur. Het belooft een gezellige avond te worden met live muziek en een buffet. Locatie: Houtrust, Heideweg 23, 3829 BC Hooglanderveen.
 • ZLU Sterrenshow. Deze activiteit vindt plaats op zondag 16 januari 2022. Locatie: Hanenhof, Herenhof 2, 6162 EB Geleen
 • Forumavond PV Deuteren & PV De Zwaluw. Deze activiteit vindt plaats op vrijdag 26 november 2021. Locatie: Clublokaal PV De Zwaluw Rosmalen, Laaghemaal 32 5245NE Rosmalen. Klik hier voor meer informatie. 
Geplande activiteiten en vergaderingen
 

Data om niet te vergeten


November

 • 13 en 20 november 2021 - huldiging kampioenen 2020 en 2021
 • 27 november 2021 - NPO Ledenraad
 
maandag 11 oktober 2021


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 8 oktober 2021 | week 40

Voorwoord

Wat vindt u van de uitslagen van het afgelopen jaar?
Ik schrijf regelmatig over het containerbegrip ‘eerlijk spel’. Daar zit zo ongeveer alles in wat te maken heeft met de wedstrijdsport met onze duiven. Als NPO Bestuur gebruiken wij de polls als thermometer om te kijken wat er wel of niet leeft onder onze leden. Je kunt er uren over speculeren met elkaar. Uiteindelijk moeten er keuzes worden gemaakt.

De poll van afgelopen week is er een mooi voorbeeld van. De meningen over de stelling wel of geen inkorfbeperking en bij welk aantal lopen sterk uiteen. We zijn blij met de ruim 1000 reacties. Dank hiervoor! Ook hier moeten wij besluiten over nemen, zonder knopen doorhakken kom je immers niet verder. Met zijn allen eens worden hierover zal nooit aan de orde zijn en dat hoeft ook niet als wij na uitwisseling van de argumenten maar een beslissing nemen. Vervolgens is het belangrijk dat we met zijn allen deze beslissing respecteren. Ik neem deze poll nu even als voorbeeld: het totaalpakket ‘eerlijk spel’ bestaat uit vele onderdelen. Laten wij met zijn allen gaan voor een mooi uitgebalanceerd geheel. Wij zullen allemaal op het ene of andere onderwerp concessies moeten doen, allemaal in het belang van onze mooie duivensport.
 
Doel van het NPO Bestuur is om in het voorjaar 2022 een aantal keuzes te maken. In dat kader ben ik nieuwsgierig wat u vindt van de verschillende uitslagen die dit jaar gepresenteerd zijn door Compuclub. Wij hebben daarvoor gekozen omdat door de coronapandemie het niet mogelijk was om brainstormsessies te organiseren en vooraf keuzes te maken. Om iedereen inzicht te geven in wat het gaat betekenen als wij keuzes maken uit de verschillende mogelijkheden/uitslagen. Met andere woorden: waar gaat de voorkeur naar uit? U heeft zich daar inmiddels een beeld bij kunnen vormen.

Hieronder de mogelijkheden op een rij. Dit zijn de mogelijkheden die wekelijks gepresenteerd zijn:
• Beste hokprestatie 1:10
• Beste hokprestatie gemiddeld aantal punten (huidig NPO kampioenschap en Grootmeester)
• Beste hokprestatie aangewezen.
• Traditionele uitslag snelste duif.

Er wordt op dit moment gewerkt aan eindstanden voor enkele afdalingen om ook te laten zien wat dit gaat betekenen voor de kampioenschappen. Puur als voorbeeld, uiteraard zonder consequenties voor dit jaar.   
 
Huldigen Nationale Kampioenen
Op dit moment wordt er gewerkt aan de uitnodigingen voor de huldiging van de kampioenen van 2020 en 2021. De huldigingen vinden plaats op 13 en 20 november bij van der Valk in Vianen.

In deze nieuwsbrief worden de kampioenen van de Jonge duiven van dit jaar gepresenteerd. Voor deze kampioenen een welgemeend proficiat!
 
Goed weekend!

Ben Geerink
Voorzitter NPO

 
 

Inhoudsopgave
 

 

Resultaat Poll van afgelopen week 


Vorige week luidde de stelling:

Ik kan mij vinden in een inkorfbeperking. Hierbij heb ik de volgende voorkeur:

In totaal reageerden 1.055 liefhebbers: 

Conclusie
De meningen lopen zeer uiteen bij deze stelling. Dit zien we ook terug in de aanvullende opmerkingen die geplaatst zijn. De mening op basis van de % en de feedback uit het opmerkingenveld gaan we komende periode goed bekijken om t zien of en op welke wijze we hier als bond mee verder kunnen.
 

Poll week 40

 

Stelling:

Door verschillende uitslagen van de wedvluchten te maken wordt een beter inzicht gegeven in 'wie het beste presteert'.
 

Om inzicht te krijgen in het effect van het berekenen van uitslagen hebben we afgelopen seizoen meerdere uitslagen laten berekenen en gecommuniceerd. De uitslagen die we wekelijkse gepresenteerd hebben zijn:
• Beste hokprestatie 1:10
• Beste hokprestatie gemiddeld aantal punten (huidig NPO kampioenschap en Grootmeester)
• Beste hokprestatie aangewezen.
• Traditionele uitslag snelste duif.

Geef uw mening
Via onderstaande button 'Geef uw mening' of QR-code kunt u antwoord geven op de stelling van deze week.  

Hoe werkt het?
 • klik op de groene button onder dit artikel of op onderstaande QR-code:

   
 • beantwoord de stelling door het antwoord van uw keuze aan te vinken (u kunt maximaal 1 vakje aankruisen)
 • klik op 'Verzenden'
Het resultaat
Het resultaat van deze poll kunt u in Op (de) Hoogte van 15 oktober aanstaande terugvinden.
 
Geef uw mening
 

NPO BESTUUR

Concept agenda Ledenraad 
 

NPO BESTUUR

Vergaderstukken Ledenraad 


Via onderstaande buttons zijn de stukken beschikbaar voor de Ledenraad van 27 november 2021. 
 
3. Notulen Ledenraad 13 maart 2021
3. Notulen extra Ledenraad 31 maart 2021
5. Vaststellen Nationaal Vliegprogramma 2022
 

WEDSTRIJDEN

Definitieve uitslagen Nationale Kampioenschappen 2021 bekend


De definitieve uitslagen zijn bekend. Deze week zetten we de top 10 winnaars van de Jonge duiven vluchten in het zonnetje. De uitslagen vindt u hieronder. Wilt u graag de volledige uitslag per categorie raadplegen? Klik dan op 'Klik hier voor de volledige uitslag'. Alle winnaars nogmaals van harte gefeliciteerd!   
                                                                                            

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BUREAU

Najaarsbeurs op 23 en 24 oktober in Expo Houten

Door Pieter Kos 

Verleden week was het eindelijk zover! Na anderhalf jaar van beperkende maatregelen en met ups en downs omtrent het coronavirus is de anderhalve meter maatregel eraf en mag er weer veel meer.

De maatregelen zijn door het kabinet dermate versoepelt dat het leven weer makkelijker wordt en we langzaam teruggaan naar “normaal” bij wijze van spreken. Nu het seizoen op zijn eind is, komen de najaars- en winteractiviteiten weer in beeld, daarmee ook het organiseren van duivensportbeurzen. Met de annulering van de Voorjaarsbeurs schreven wij in februari al dat we mogelijk een beurs zouden willen gaan organiseren in het najaar. De NPO is er immers om tal van redenen mee gestopt en zeker nu - na anderhalf jaar van beperkingen - is het fijn om elkaar weer eens te treffen nu de omstandigheden rondom Corona dat in zekere zin toelaten.

Het was moeilijk om een vrije datum in de kalender van Expo Houten te vinden die iedereen schikt. Met het vrijkomen van het derde weekend van oktober in de internationale duivensport agenda hebben we dit weekend meteen vastgelegd. In afwachting van de beloofde versoepelingen kunnen we nu volle bak aan de slag om er een gezellige beurs van te maken waar voor eenieder wat te beleven valt. Er zijn twee hallen ingehuurd wat neer komt op de helft van het complex. In beide hallen zijn er ruime terrassen om met vrienden en bekenden bij te kletsen.

Terug naar inhoudsopgave

Klik hier voor meer informatie over de Najaarsbeurs
 

NPO BUREAU

Warmte brengt verandering bij mens en dier


Door Manfred Georges 

Wij mensen kunnen ons snel zelf helpen. Bij de dieren moet de mens vaak een handje meehelpen. Zo is het ook nu in dit verslag. Mensen hebben voor de altijd hoger wordende temperaturen apparaten ontwikkeld die ons tegen dit fenomeen kunnen helpen. Dat zijn airconditioners, ventilatoren en veel flessen met drank. Drinken is voor mij belangrijk bij onze duiven in de transport. Veetransporters zijn bij dit klimaat extra aangepast geworden voor het vervoer van dieren. Onze duiventransporters zijn zo gebleven als dat ze jaren geleden waren. Er moeten veranderingen worden doorgevoerd aan onze transporters om het grote uitblijven van de duiven te verminderen.

Terug naar inhoudsopgave

Lees hier meer
 

NPO BESTUUR

Kandidaten voor Tucht- & Geschillencolleges en het Beroepscollege gezocht


Sinds 2017 zijn tucht- en geschillenzaken overgebracht naar het Instituut Sportrechtspraak (ISR) met uitzondering van zaken met betrekking tot het Oneigenlijk Gebruik van Substanties bij Postduiven (doping). Wij hebben momenteel vacatures in het Beroepscollege en het Tuchtcollege dat toekomstige zaken moet gaan behandelen, op aangeven van de Aanklager NPO.
 
Wij zijn daarom op zoek naar kandidaten die bereid zijn om zitting te nemen in een van genoemde colleges. Enige kennis van de duivensport is gewenst. Ook niet-leden zijn van harte welkom en benoembaar. Juristen of kandidaten met meer dan gemiddelde kennis van juridische zaken door opleiding of ervaring, worden nadrukkelijk uitgenodigd om zich aan te melden. Via de NPO krijgt u scholing over het dopingreglement en de procedures rondom de dopingcontroles.
 
U kunt uw belangstelling kenbaar maken door een brief of e-mail te zenden aan Bestuur NPO, waarin u aangeeft naar welk College uw interesse uitgaat, met daarbij een korte motivatie en een kort CV.
 
Uw brief of e-mail kunt u richten aan:
 
Bestuur NPO
t.a.v. de heer J. van Dijk
Postbus 60102
6800 JC  Arnhem
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Voor nadere informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen met Marjan van Berkel, telefoon 085-26 37 210.
       
                                                                                                                                     Terug naar inhoudsopgave

 

WEDSTRIJDEN

Nieuws vanuit de Giant Najaarsklassiekers

Het zestiende jaar alweer dat de GIANT najaarsklassiekers worden georganiseerd. Inkorven kan bij de Blauwband in Balk, De Blauwe Doffer in Damwoude, De Koeriers in Bedum (Onderdendam), De Vredesduif in Noordwolde, De Alphense Vriendenclub in Alphen aan den Rijn, BVZ in Zaandam, De Luchtbode in Hendrik Ido Ambacht en PV Flevoland in Urk. Van deze mogelijkheid werd volop gebruik gemaakt zodat ruim 3.650 duiven werden ingemand en de slechte vooruitzichten beïnvloede de deelname. Op deze vooruitzichten werd enigszins ingespeeld door uit te wijken naar Menen voor de Westlijn en Waalwijk voor de Oostlijn. De praktijk was echter anders, de vluchten konden onder geweldige omstandigheden plaats vinden. Het werden mooie vluchten met een geweldig verloop en zo goed als geen verliezen. Lees het volledige verslag door op onderstaande button te klikken. 
                                                                                                                                     Terug naar inhoudsopgave

Volledig verslag tweede weekend Giant Najaarsklassiekers
Nieuwsbrief Giant Najaarsklassiekers
Informatie over bonnenverkoop voor Ronald McDonald Huis
 

FCI

Oproep van de FCI


Onderstaande vraag ontvingen we van de FCI. Zij hebben deze vraag op verzoek van de bond uit Bosnië uitgezet: 

We would like to buy a pigeon transport truck with a capacity of 2200 to 2600 pigeons year 2015 and younger, so if there is an alliance or they know, send us a contact, thank you. Many thanks. Federation of Bosnia Herzegovina.

Reacties kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 


WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden 


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 


Terug naar inhoudsopgave

Wie lost waar
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

DUIVENSPORT ALGEMEEN

Bonnenverkopen van start 

 

De eerste bonnenverkopen gaan binnenkort van start. In Op (de) Hoogte plaatsen we wekelijks een overzicht van de verkopen die zijn doorgegeven.

Verkopen verlopen via Duivennet:
 • NIC Drachten, verkoop start op 25 september en loopt af op 9 oktober 22.00 uur
 • PV Het Nude Kwartier, Wageningen
  verkoop start op 1 oktober en loopt af op 15 oktober 22.00 uur
 • CC De Graafschap
  verkoop start op 1 oktober en loopt af op 15 oktober 21.30 uur
 • Fondclub Gooi- en Eemland
  verkoop start op 1 oktober en loopt af op 15 oktober 22.30 uur
 • Rayon Oostgrens
  verkoop start op 5 oktober en loopt af op 19 oktober 22.00 uur
 • PV De Luchtbode, Groningen
  verkoop start op 11 oktober en loopt af op 25 oktober 22.00 uur
 • Klaas Talen, Meppel
  verkoop start op 12 oktober en loot af op 26 oktober 22.00 uur
 • PV De Eendracht, Harderwijk
  verkoop start op 16 oktober en loopt af op 30 oktober 22.00 uur
   
Verkopen via GPSAuctions
Verkopen via Toppigeons
Verkopen via Duivenveilingen
 • Bonnenverkoop najaarsklassiekers op Urk voor RonaldMCDonaldhuis; loopt af op 16 oktober. Lees hier meer.
   
Verkopen via verenigingssite(s)
 • Verkoop van twee late jonge duiven bij PV De Voorhouter (Voorhout). Loopt af op 16 oktober om 22.00 uur. Lees hier meer. 

Ook op www.duivensportbond.nl vindt u een overzicht van de bonnenverkopen die bij ons bekend zijn.

Organiseert uw vereniging/afdeling/samenspel een bonnenverkoop?
Stuur informatie over de verkoop naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen we de verkoop mee in het overzicht op de website en in ODH.
Diverse bonnenverkopen Duivennet
Diverse bonnenverkopen GPS Auctions
 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen 

 

Wekelijks komen er vele vragen binnen bij de medewerkers op het NPO Bureau. We delen een aantal veelgestelde vragen via ODH, want wellicht leven deze vragen bij meer van de lezers/liefhebbers. Ook op de website is een speciale pagina met veelgestelde vragen en uiteraard een antwoord op de vraag. Via de button onder dit bericht komt u direct op de webpagina.

Wat wordt verstaan onder een fantasienaam?
Onder een fantasienaam verstaan we alles behalve de eigen achternaam. Normaliter is bij ‘Naam op de uitslag’ de achternaam van het lid weergegeven of bij een combinatie minstens van een van de leden de achternaam voluit. Is dit niet het geval, dan spreken we van een fantasienaam of van een commerciële naam. Dit is enkel mogelijk tegen een vastgestelde vergoeding van € 75 per jaar.


Kunnen de chipringen op alle elektronische constateersystemen worden gebruikt?
Ja, alle soorten chipringen zijn geschikt voor alle elektronische systemen.

 
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 6 oktober 2021

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
 

 

AGENDA

Activiteiten in het land 

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
 • Huldiging kampioenen de Fondclub Gooi en Eemland. De huldiging vindt plaats op zaterdag 16 oktober. Aanvangstijd: 18.00 uur. Het belooft een gezellige avond te worden met live muziek en een buffet. Locatie: Houtrust, Heideweg 23, 3829 BC Hooglanderveen.
woensdag 06 oktober 2021

Op 18 september stonden 1829 duiven klaar voor alweer de laatste vlucht van het seizoen 2021.   Om 10.45 uur begonnen ze hun strijd vanuit Niergnies.  Het zal nog wel een paar jaar duren voordat we aan deze naam gewend zijn.  Vorige week was het nog een lastige vlucht en deze keer met ZO wind gaf ook weinig hoop. Niets bleek minder waar, de duiven kwamen prachtig en fris naar huis alsof het een lapvluchtje was.  Lekker weer, zodat het voor zowel melker als duif een mooie afsluiting was.

Om 12.53.39 uur was het bij Richard waar het tot z’n grote vreugde wederom zijn duivin met nummer 19-1636443 was die er met de hoofdprijs vandoor ging.

B 4 10

De winnares ondertussen “Turbo 43” genoemd is daarmee voor de 2e keer  de snelste van de lossing binnen 3 weken, daarnaast won ze ondertussen al een unieke lijst hele vroege prijzen:

Niergnies            1/ 4.682  = snelste tegen 13.185 duiven

Lennik                 1/ 2.459  = snelste tegen 8.708 duiven

Pontoise             1/   296  =  8/ 1567 d.

Pt. St. Max         1/   262  =  2/ 1100 d.

Pontoise             6/   885 d.

Lennik                 8/ 1.006 d.

Quievrain            13/ 1.238 d.

Lennik                 22/ 2.506 d.

Blois NPO            27/ 2.296 d.

Wederom een “superduif” op het hok te Stad aan’t Haringvliet.  De duif is verkregen van de Familie Bestman en is zowel van vader als moederzijde van de combinatie Stoop van Huizen.

B 4 10 2

De verwachte snelheid was rond de 90km/h. Die tijd was net verstreken toen de Turbo 43 met een bloedgang uit de strakblauwe hemel naar beneden kwam gestoven.  Volgens Richard zit deze duif altijd vroeg als ze voorop komt. 

Omdat Compulive niet werkte vanwege een andere vluchtcode in de klokken bleef het toch nog best spannend wat het zou gaan worden.

Toen na 2 minuten een ware duivenregen begon was het genieten van het ene na het andere stipje wat naar beneden kwam gestormd. Het prachtige weer leek de duiven goed te doen na zoveel moeizame vluchten dit jaar.

Richard had een mooie ploeg klaar gestoomd voor deze laatste vlucht.  Alleen de overnachtjongen en wat duiven die te ver in de rui waren werden thuis gelaten. 

De neststanden bij de oude waren, overbroeden, kale jongen en zoals de winnares op een jong van ongeveer 10 dagen oud. 

De duiven zijn dinsdag en donderdag gelapt vanaf de Belgische grens op ca 40 km. Wat op dinsdag verre van vlekkeloos verliep. Vermoedelijk een roofvogel ertussen, waardoor het de hele ochtend duurde voor alles thuis was, met daarbij een behoorlijk gewonde doffer. De Turbo 43 was ook niet bij de eerste, daarentegen op donderdag stond ze wel als één van de eerste op de klok. 

Eind van de middag trainden de duiven iedere dag nog een uur.

De duiven zijn augustus bijgelicht van 5.00 tot 23.00 uur en september van 4.30 tot 23.30 uur.

De duiven kregen begin van de week Gerry plus en vanaf woensdag Champion plus met wat Tovo, hennep en pinda’s extra. 

Om de kopjes nog een keer extra schoon te maken hebben ze 2,5 dag Ornispecial met Tollyamin forte gehad. 

Proficiat Richard, een mooie afsluiting van het seizoen.

BK 

Subcategorieën

Nieuwsbrief Peter Boskamp

13 oktober 21
Zie je geen afbeeldingen? Klik hier Nieuwsbrief Oktober 2021    Beste, Wist U dat…..?De ruiperiode is bij uitstek de periode om de duiven extra goed te verzorgen. De meeste melkers weten dat de...

Columnist in Spotlight

RC16 11
21 november 21
DE MAN MET DE MONDHARMONICA . Dit verhaal...
RC8 11 1
12 november 21
Ik beschouw mezelf als een ambassadeur voor de...
RC3 11
03 november 21
Hoe een dubbeltje rollen kan .Het geluk dat mij...
24 oktober 21
Ik ben niet echt tevreden over mijn vorig...
RC11 10 1
15 oktober 21
Hierboven Tiest van Turnhout en ernaast Ikke met...
RC29 9
01 oktober 21
Ik ga een eigenaardig verhaal vertellen . Beetje terug...
rc12 1
12 september 21
  Om de waarheid te zeggen ben ik eigenlijk , in...
18 augustus 21
Wat zou de wereld zijn zonder wiskunde ?De...
RC28 7
30 juli 21
Ik ga mijn verhaal verder zetten . Het vervolg...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40