Nieuws

vrijdag 13 september 2024

martin

Onze jonge duiven waren donderdag ingekorfd voor Pont Max maar dat werd Soupplets. De gedachten van de lossingsverantwoordelijke hierachter was dat er vanuit Soupplets eerder en beter gelost zou kunnen worden dan vanuit Pont Max.

We hielden ons hart vast gezien de voorspelde Zuidoosten wind. Gelukkig bleek in de praktijk dat onze duiven dit keer het grootste deel met oostenwind te maken kregen en het laatste stukje van hun reis pas met zuidoostenwind.

We hadden ook nog 18 laatjes ingekorfd die werden in Niergnies gelost en die hadden het behoorlijk moeilijk om thuis te komen. Vermoedelijk hebben zij tijdens hun terugreis wat meer met de Zuidoostenwind te maken gehad. Tijdens het thuis komen van deze “laatjes” was mijn dochter Hannah met Joey en kleinzoon Mats op bezoek gekomen en aangezien deze laatjes niet geconstateerd werden waren we niet echt alert.

Toen ons bezoek vertrok realiseerde ik me dat de oudere jonge duiven ondertussen ook best eens zouden kunnen komen. Ik had nog geen 5 minuten de klep van de valplank verwijderd toen er plotseling een duif op viel. Het was de enige grijze (ooievaar) die we dit jaar gekweekt hebben en die tot nu toe nog niets had gepresteerd. We hebben dit jaar dan wel niet verduisterd, maar wel bijgelicht vanaf de langste dag. Daardoor houden enkele oudere jonge duiven wel hun pennen beter vast, deze grijze doffer heeft ook nog een behoorlijke goede vleugel qua pennenstand.

Ik weet uit het verleden dat je met (echte) Zuidoosten wind vaak ziet dat duiven die je het hele jaar nog niet gezien hebt dan ineens knetter vroeg vliegen. Dus ik hield mijn hart al weer vast voor de rest van de duiven.

Ondertussen was Jochem gekomen met zijn kinderen.( Priscilla moest werken) en het is prachtig om te zien hoe mijn jongste kleinzoon (uit zichzelf) naar de duiven toe trekt. Deze bijna 2 jarige Joah weet niet (als hij bij mij achter is) hoe snel hij het duivenhok in moet komen. En vervolgens hoor je hem dan alleen maar een soort kraaien en op zijn manier tegen de duiven praten. De duiven reageren ook echt ongelooflijk op hem en vliegen niet weg en lopen gewoon (helemaal relax) vlak bij hem, net of ze voelen dat hij ze geen kwaad doet.

Gisteren was het behoorlijk heet in het hok en Joah zat op zijn gat naast de voerbak met een rood en bezweet hoofd al kraaiend met de duiven te communiceren. En was het hok niet uit te branden, pas als Jochem vertrekt is hij bereid om het hok te verlaten en met zijn vader mee te gaan.

Na toch nog een behoorlijke tijd wachten ( 12 minuten) viel er gelukkig een tweede duif die wel wekelijks bij de eerste duiven zit en dan komt direct de één na de ander (prima verzorgd en zo strak als een paling ) naar huis gefladderd en hebben we in ruim een uurtje 40 van de 52 thuis, wel te laat maar de vlucht was te snel om met gehandicapte vleugels op tijd te kunnen vliegen.

We zijn zeer tevreden over deze ploeg jonge duiven, we missen er nog 2 maar die zijn verleden week niet mee geweest i.v.m. de rui (5e pen gegooid). Jonge duiven een week thuis houden is meestal niets waard en dat blijkt nu ook weer. Die “verdwaalde” grijze zat nog mooi op tijd en vloog in de kring tegen bijna 1000 duiven nog de 24e prijs en in de club de 11e tegen 299 duiven.

Met de laatjes is het tot nu toe slechter afgelopen en we missen we er nog 6 en dat is knap veel. Hopelijk zijn die nog in staat om weer thuis te komen. We kijken al vanaf de vroege morgen maar er is vandaag niets gekomen, dus zitten ze ver weg. Gelukkig hebben we een soort duiven gefokt die als ze even kunnen recupereren altijd weer naar huis komen. We gaan het zien de aankomende dagen.

Afgelopen dinsdag in Apeldoorn met Brandy Snoeijink een fijn gesprek gehad en we zijn overeengekomen dat Brandy bij mij, hier in Krimpen aan de Lek binnenkort twee nieuwe hokken gaat plaatsen. We kijken er naar uit !!

woensdag 11 september 2024

3 taartvluchten

woensdag 11 september 2024

habru duiven

woensdag 11 september 2024

In september 2009 begon ik met de-duivencoach.nl. Kort daarop begon ik met het schrijven van columns op mijn website. Mijn bedoeling was om in deze columns mijn bevindingen te combineren met het verstrekken van leerzame informatie. Dit in de hoop en verwachting dat de liefhebbers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, hier wat aan zouden kunnen hebben. Ik doe dit onder andere met het voor het voetlicht halen van liefhebbers die succesvol zijn in de duivensport. Dit door hen te laten vertellen waaraan zij hun succes te danken hebben in de serie columns “Succes in de duivensport”. Tot mijn verbazing behoren de meeste columns uit deze serie echter tot mijn minst gelezen columns. Maar nadat ik een aantal liefhebbers had gevraagd die tot mijn vaste lezerskring behoren, werd mij al snel duidelijk waar de schoen wringt. De meeste liefhebbers willen niet steeds met hun neus op de feiten worden gedrukt, namelijk dat ze minder tijd, geld, of minder ruimte beschikbaar hebben, minder fysieke inspanningen kunnen of willen verrichten en minder offers willen brengen om aan de top te komen. Ze lezen liever verhalen waarin ze zichzelf herkennen. In deze column zullen deze lezers misschien niet veel van zichzelf herkennen, maar hopelijk lezen ze deze column toch wel met plezier en als er dan ook nog iets van is op te steken, is dat nog mooier!

 
ns1

De liefhebber die dit keer centraal staat is de 58 jarige Gert van den Boogaard uit Rijen. Gert heeft de duivensport van huis uit meegekregen. Als kleine jongen van 7 jaar ging hij al met zijn vader mee het hok in. Gert heeft tot 1996 met zijn vader samengespeeld. Hij kan in zijn duivensportcarrière terugkijken op hele mooie successen zoals de 2e beste liefhebber van Nederland en 5e kampioen aangewezen jonge duiven van Nederland in 2022. Daarnaast heeft hij 3 x een afdelings vlucht gewonnen op de dagfond, namelijk Blois in 2008, La Souterraine in 2013 en Chateauroux in 2018. Dit zijn natuurlijk successen die je als duivenliefhebber altijd bij zullen blijven, maar ook zijn eerste jaar als zelfstandig lid leverde mooie momenten op die nooit vergeten zullen worden. Zo speelde Gert op Bourges in 1996 met twee duiven mee in de club de 1e en 2e prijs.

Gert heeft niet voor een specialisatie gekozen, maar speelt in principe elke vlucht mee (behalve marathon) en speelt niet voor een kampioenschap. Als hij aan het eind van het seizoen bij de kampioenen staat is dat voor hem mooi meegenomen. Zijn doel is echter het winnen van een vlucht. Gert heeft 17 meter aan hok, verdeeld over 4 hokken. In de winter heeft hij maximaal 100/110 duiven. Hij speelt totaal weduwschap met 50 duiven. Op zijn website heeft Gert zijn stamopbouw uitvoerig beschreven evenals de afstamming van de duiven die voor de grote successen zorgen. https://www.gertvandenbogaard.nl/ Gert; “Ik bezit een eigen stammetje, waar ik regelmatig iets bijhaal. Voor de opbouw hiervan heb ik gebruik gemaakt van de inzichten uit het boek “De kunst van het kweken” van professor Anker en Steven van Bremen. Ik probeer van mijn beste duiven die nog uit de oude Verhoeven / Koopman lijn komen de lijnen vast te houden. Ik koppel graag enkele goede duiven op elkaar waarvan er 1 uit de oude lijn komt x een goede aangekochte lijn die hier al gepresteerd heeft. Daarna zet ik er van dezelfde lijnen weer een partner tegen. Zo houd ik beide lijnen vast maar wel alleen met duiven die ook hebben voldaan op de vluchten.”

Bij het doornemen van de website van Gert wordt al snel duidelijk dat hij in de loop der jaren in zijn doorlopende zoektocht naar betere duiven diverse investeringen heeft gedaan bij enkele grotere commerciële hokken. Dit is lang niet voor iedereen weg gelegd. Maar mijn inziens is dit gelukkig ook niet nodig om een goed hok presterende duiven op te bouwen. Ik vroeg Gert hoe hij daar tegenaan kijkt. Gert; ”Sowieso koop ik altijd maar enkele duiven bij zo’n topper. Ik geniet ervan een duif van zo’n hok op mijn kweekhok te hebben zitten, maar ze worden veel te duur. Hoe duurder een duif is des te meer kansen zo’n duif krijgt. En vaak is dat niet terecht. Ik hanteer de stelregel dat uit een nieuwe aankoop binnen drie jaar iets bruikbaars moet zijn gekweekt. Zo niet, dan gaat de duif weg en wordt ook niet doorverkocht. Om de kwaliteit van mijn duiven te verbeteren werk ik samen met een aantal bevriende liefhebbers. We ruilen duiven en doen aan samenkweek met elkaars beste duiven. Zo kun je zonder financiële inspanning aan betere duiven komen. Daarnaast vind ik het ook leuk om dit soort dingen samen te doen met duivenvrienden en we worden er beiden beter van en dat hoort ook bij de duivensport beleving.”

 
ns2

Met goede duiven op je hok kom je al een heel eind. Sommigen verkondigen dat dit het enige is dat echt belangrijk is om succes te hebben. Nu ben ik zelf op honderden duivenhokken geweest waar hele goede duiven zitten, maar ondanks het bezit van deze goede duiven kunnen deze liefhebbers niet opboksen tegen de gevestigde grote namen. Er is dus wel wat meer nodig dan alleen goede duiven. Ik vroeg Gert hoe hij hier tegenaan kijkt. Gert; “Ik beschouw mezelf als gewone liefhebber. Ik heb het druk met mijn werk en duiven is een uit de hand gelopen hobby waar ik enorm veel plezier van heb. En ik heb een goed hok duiven. Maar zoals een aantal profs nu bezig zijn is het voor de gewone man heel lastig om die te verslaan. Als je heel gedreven bent probeer je ertussen te staan. Dat is het streven, maar voor de meeste “gewone” liefhebbers is dat bijna niet meer mogelijk. De vraag is of je je er maar bij moet neerleggen dat deze profs nu eenmaal meer mogelijkheden hebben en veel meer middelen hebben dan de gewone liefhebber. Ik denk wel dat het een probleem is dat vanuit de bond moet worden opgelost.”

Met het bovenstaande doelt Gert op de kloof tussen profs/semi profs en de hobbyspelers. Deze kloof is in sommige regio’s zeer groot en heeft tot gevolg dat er liefhebbers afhaken en dat is erg jammer. Gert; “Het oprollen van hele concoursen is een gevolg van de dominantie van een aantal professionele tophokken die vooral in deze periode dagelijks veel tijd en energie in hun duiven stoppen. Voor mij en alle werkende liefhebbers is dat niet op te brengen. Toch blijf ik mijn uiterste best doen om elke week één of meerdere kopduiven te klokken. Het belangrijkste is dat je van de duivensport kunt blijven genieten. En dat lukt me tot nu toe goed. Maar zeker tijdens het vliegseizoen komt het nogal eens voor dat ik tijd tekort kom om de verzorging tot in de puntjes goed te doen. Om goed te presteren is observatie van je duiven zeer belangrijk. Je moet het direct zien als er iets niet goed gaat. En dan moet je niet wachten maar gelijk het probleem aanpakken, maar door een tekort aan tijd vanwege mijn werk, kijk ik het soms nog even aan, maar dan gaat het vaak mis.”

Tot slot een paar vragen op basis van reacties die op de vorige columns over succes in de duivensport binnenkwamen.

Is succes in de duivensport geheel de verdienste van de liefhebber?
Ik denk van wel want de liefhebber moet zorgen voor een hok wat functioneert met duiven die presteren en die goed verzorgd moeten worden. Wat je erin stopt komt er ook weer uit. De liefhebber is dus mijn inziens de belangrijkste schakel.

 
ns3

De vorige hoofdpersonen in de columns over dit onderwerp gaven allemaal aan dat alleen met een zeer strenge selectie de top kan worden bereikt. Ben jij het hiermee eens?
Ja. Hoe strenger je selecteert hoe minder duiven je te verzorgen hebt en dat komt ten goede aan alles. Bij mij gaan de jonge duiven mee op alle jonge duivenvluchten en ik zie graag dat ze eens laten zien dat ze het kunnen. Als de jonge duiven vluchten zijn afgelopen, worden die er nog zijn geselecteerd op prestaties, gezondheid, bouw en afstamming. Ik zie graag een goed gebouwde duif. Daar kom je zeker verder mee. Maar het karakter is bepalend voor de wedstrijdduif en op vluchten met één nacht mand kunnen vele duiven je verassen. Mijn beste duiven zijn ook vaak goed gebouwde fijne duiven die presteren op +350 km vluchten. Na de vluchten worden ze geselecteerd. Niet tijdens het seizoen. De ouden direct na hun laatste vlucht.  De duiven krijgen hier misschien te veel kansen, maar vaak ben ik verrast dat als de afstanden groter worden andere duiven gaan presteren en dit dan ook vol blijven houden. Ze moeten zeker iets hebben laten zien als jaarling.

Kampioenen in wat voor sport dan ook hebben een combinatie van talent en volharding, veel inzet, de juiste mentaliteit en een slimme aanpak. Vooral de extra inzet zien veel kampioenen als de reden van hun slagen ten opzichte van degenen die niet succesvol zijn. Herken je iets van jezelf hierin?
Er zijn twee types liefhebbers. Het ene type ziet de duivensport echt als sport en doet er alles aan om daarin uit te blinken. Het andere type ziet de duivensport meer als hobby, een plezierig tijdverdrijf met veel sociale contacten. Beiden genieten op hun manier van de duiven en alles daaromheen. Ik behoor tot het eerste type en doe altijd mee om te winnen. En daar doe ik alles voor wat binnen mijn vermogen ligt. Als ik thuis ben, dan ben ik bij mijn duiven bezig met het verzorgen en observeren. Ik heb vaak een duif in de hand om te bekijken hoe ze ervoor staan, en geniet van de omgang met mijn duiven.

Hoe zie jij de toekomst van de duivensport?
De toekomst van de duivensport zal met veel minder liefhebbers zijn. Het valt niet mee mensen enthousiast te maken. Terwijl we een prachtige hobby hebben die iedereen op z’n eigen erf tot op hoge leeftijd kan blijven beoefenen. Maar om succesvol in de duivensport te zijn, moet je wel veel doen en daar gaat het vaak mis. Mensen willen teveel en leggen de lat niet op realistische hoogte. Niet iedereen kan kampioen worden. Maar iedereen moet naar z’n eigen mogelijkheden kijken en zorgen dat je plezier hebt in de duivensport. Dat zijn niet alleen de prestaties, maar vooral het totaalplaatje realistisch bekijken en dan genoegen nemen met wat minder. Maar wel genieten van onze mooie hobby, de omgang met de duiven en andere duivenliefhebbers. Het is mij zelf ook niet gelukt om één van mijn kinderen enthousiast voor de duivensport te maken. Ik ben al blij dat mijn vriendin met wie ik inmiddels 31 jaar samen ben, geen probleem heeft met de duivensport en mij m’n hobby gunt. De éénhoksraces kunnen (mits goed georganiseerd) voor sommige duivenliefhebbers met minder tijd en mogelijkheden bij huis wel een mogelijkheid zijn om toch duiven te houden. Voor mij persoonlijk is dat niets, maar de duivensport blijft bestaan, al zal het met minder leden worden.

dinsdag 10 september 2024

We zijn weer een week verder en het lijkt wel of de rare losgeest het iedere week op het duivenkonvooi voorzien heeft, of het aan de omstandigheden ligt of aan de LC van afd5 weet in niet, maar ook deze week gingen weer diverse afdelingen eerder los, zachtjes aan begin ik het in te vullen als ,,ach het zal wel, ze bekijken het maar,,.

Zelf volg ik altijd alles een beetje op compulive en weet dan ook al snel welke ,,liefhebbers,, zich gaan profileren op social media , je moet immers reclame maken voor je toko om de verkoop van hun jonge duiven een boost te geven. Zelf blijf ik de duivensport zien als hobby als het goed gaat, maar ook als het tegen zit. En de echt grote melkers lees je niet op social media die bereiken hun doel toch wel. Ik steek er de draak mee, maar hou wel de duivensport gescheiden van het andere sociaal leven contact. In het ene kan je perfect zijn en in het andere in mijn optie gewoon minder, zo zitten mensen nu eenmaal in elkaar, kan het ook niet veranderen en ben dat ook niet van plan.

In het afgelopen weekeinde had ik slechts 7 mee op de jonge duivenvlucht en 10 op de nalijnvlucht, door de rui ? Nee, zeker niet . Gewoon armoede. Van de ruim veertig oude duiven waarmee ik startte zitten er nog 26 op het hok en van de 43 jongen waarmee ik de strijd begon nog 11. Kijk zo ben ik, win er geen doekjes om als het niet goed gaat en zeg gewoon hoe het zit en hoe het ervoor staat.

Ondanks dat ik er weinig mee had pakte ik gewoon mijn punten duifje dus klagen doe ik niet maar zal in het hok het nodige moeten gaan aanpassen om volgend seizoen redelijk mee te kunnen spelen, een jaar als dit zorgt ervoor dat je enkele jaren achter de feiten aan loopt.

We hebben nog één vluchtje tegaan  en dan hoop ik weer wat rust in het hok en hoofd te krijgen. de laatste tijd ergerde ik mij teveel aan randverschijnselen in de duivensport, ik ben nu eenmaal een reglementen mannetje altijd geweest en ook iemand van afspraken zijn afspraken. Hoe het verder gaat aflopen bewaar ik tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

maandag 09 september 2024

Forum Airborne

maandag 09 september 2024

vrijdag 6 september | week 36

Winnaars Grand Prix Nieuwe Oogst

SPONSOR GRAND-PRIX DER JUNIOREN

EIJERKAMP

 
vrijdag 06 september 2024

martin

Onze jonge duiven vlogen vandaag een prachtige pittige Melun (390 km). Een vlucht zoals ik ze graag zie, Noordoosten wind en zonnig. Een vlucht waar jonge duiven ervaring op kunnen doen. En waar je zelf wijsheid op kunt doen betreffende het gekweekte materiaal.

Met dit weer moeten de duiven natuurlijk supergezond zijn en goed in vorm om vroeg te vliegen. Er stond een flink windje recht op de kop en er moest gewerkt worden vandaag. Dat konden we al goed zien toen de duiven van de nalijn arriveerden. Als een vluchtje van 200 km een uur openstaat dan zegt dat wel iets.

We hadden 53 jonge duiven ingekorfd waarvan de meesten al veel te ver in de rui zijn. Enkele houden nog aardig de veren vast maar er zit niet de drift op zoals we die graag zouden zien. Ze trainen makkelijk een uur, maar ze scheuren niet door de lucht zoals bij mij normaal is als ze verduisterd zijn geweest en gescheiden.

Maar dat wisten we van te voren, dus onze jonge duiven belevenis is een beetje anders dan normaal.

Nico was vandaag weer van de partij! Pascal had net een nachtdienst achter de rug dus die was absent en Jochem was er ook bij. Het wachten op de eerste duif duurde erg lang deze keer. Dan zien we uit het oosten een duif aankomen, die op het dak van het hok landde en daar stokstijf bleef zitten

Het duurde best wel even voordat ze werd geconstateerd. Het bleek een duivinnetje van de 2e ronde te zijn, behoorlijk in de rui, dus niet strak in de veren en je kon zien dat ze er hard aangetrokken had. Het bleek een zusje te zijn van onze ”302”, die verleden jaar de 1e in de kring speelde op dezelfde vlucht als vandaag.

Het duurde abnormaal lang (15 minuten) voordat nummer 2 zich meldde en dan komen de duiven met enige regelmaat naar huis. Wat ons opviel was dat onze eerst aankomende duiven er zichtbaar hard aan hadden getrokken en direct de waterpot opazochten en niet naar het eten omkeken. Des te later ze thuis kwamen des te beter de duiven er uit zagen en des te meer honger ze hadden. Deze duiven hebben onderweg allemaal gedronken.

We moesten om 7 uur afslaan en toen waren bijna alle duiven (op 2 na) thuis. We speelden in de club 53/32 en begonnen met de 17e prijs van 476 duiven. Daar zijn we gewoon hartstikke tevreden mee. Nog 2 vluchten te gaan en we hopen deze nog mee te kunnen doen. Mochten ze te ver in de rui vallen dan mogen ze op de nalijn mee!

maandag 02 september 2024
zaterdag 31 augustus 2024

sbd

Beste supporters en donateurs,

                                                                          29 – 08 -2024

Vorige maand heb ik jullie geïnformeerd over de stand van zaken m.b.t. de Stichting Behoud Duivensport. Hierbij een update.

Ik heb de huidige stand van zaken puntsgewijs hieronder samengevat:

1.       Inmiddels heeft de stichting een bankrekening geopend bij de ABN-AMRO bank. Zoals eerder beschreven heeft dat veel voeten in de aarde gehad. De bankperikelen zijn hiermee nog niet ten einde, want het bestuur heeft nog geen toegang tot de rekening. Hopelijk lost de bank dit snel op.

2.       We moeten dus nog even geduld hebben voordat we van start kunnen met bijvoorbeeld het aanschaffen van petten als promotiemateriaal c.q. relatiegeschenken zoals aangekondigd. Ook kunnen we alle schenkers van een financiële donatie niet bedanken, omdat we niet weten wie er tot nu toe een bijdrage heeft overgemaakt, tenzij de donateur ons hierover heeft bericht. Dus hierbij bedanken we iedereen die al een donatie heeft overgemaakt!

3.       De huisstijl waarmee de stichting naar buiten toe zal worden gepresenteerd is inmiddels wel gereed en de eerste brieven aan een aantal dierenzaken/duivensportwinkels zijn verstuurd. Tot nu toe is hierop door 1 dierensportzaak positief op gereageerd. Hopelijk volgen er meer.

4.       De komende periode zullen nog meer potentiële donateurs worden benaderd onder de bedrijven die inkomsten genereren met de duivensport.

5.       Inmiddels hebben we nu ruim 350 supporters die op enigerlei wijze steun aan de stichting verlenen. Hieronder zijn 136 donateurs die een bon hebben geschonken voor de veiling, die begin december zal worden gehouden, op de veilingsite Pigeoncom van de gebroeders Hendriks. Daarnaast hebben 9 donateurs een financiële bijdrage toegezegd en/of overgemaakt.

6.       Marten van Urk heeft toegezegd voor de webhosting te gaan zorgen. Binnenkort zal de stichting dan ook een eigen mailadres hebben.

7.       Martin Kwakernaat en ik zullen binnenkort met elkaar om de tafel gaan zitten om de ruwe plannen voor de website verder uit te werken.

8.       Met Marten van Urk zijn de ideeën uitgewisseld over het opzetten van een Kennisbank. Hij zal daar op korte termijn een ruwe opzet voor maken.

9.       Het is uit de reacties op de vorige nieuwsbrief wel duidelijk geworden dat met het opzetten van een vraagbaak in een grote behoefte zal worden voorzien. De meeste vragen die ik de afgelopen weken kreeg waren over deze vraagbaak/helpdesk. Voor het bemensen van deze vraagbaak hebben Peter Crans en Cees Nagel zich opgegeven en zelf zal ik als achtervang fungeren als bepaalde vragen naar specialisten moeten worden doorgeleid. Daarnaast hebben zich al meer supporters aangeboden die wel een rol willen spelen op de achtergrond.

10.   De voorbereidingen voor het opzetten van een landelijke mentorenpool met het aanstellen van 2 mentoren voor elk van de 56 rayons zijn gestart. Er hebben van de supporters zich  tot nu toe ongeveer 60 vrijwilligers gemeld om als mentor een beginnend liefhebber te ondersteunen. De komende periode zal ik inventariseren in welke rayons voldoende en in welke rayons nog geen kandidaten zijn. Vooral in afdeling 9 zijn nog wat lege vlekken op de kaart. Dus welke supporter uit afdeling 9 wil een beginnende liefhebber of herstarter wegwijs in de duivensport maken? Ik hoor het graag.

Onderstaand de eerste 145 bonnen schenkers en donateurs. Mocht u iemand missen waarvan u zeker weet dat deze ook een bon wil schenken of eventueel een financiële bijdrage wil leveren, laat het mij dan even weten dan neem ik contact met hem of haar op.

Stand van zaken bonnenschenkers en donateurs – Marathon - 28 augustus 2024 – 63 x

Eddy Bloemen

Johan Jansen

Harry Tubee

Erik Bos

Benno Kastelein

Arnold Kok

Jan Broersma

Ben de Keijzer

Gerard Kok

Kees Droog

Koop Kiekebelt

Simon IJnsen

Willem van Klompenburg

Gerrit Veerman

Harold Zwiers

Coen Brugman

Gerrit Knol

Team Vollebregt

Eric Dek

Kees Cluistra

Jan van Keulen

Simon Kuipers

Eric Haal

Gero Dijk

Gebroeders Limburg

Klaas de Vreeze

Richard de Vegt

Roelof van Looy

Jaco van Nieuwamerongen

Ronald Geerdink

Karel de Bruin

Hans Radstaak

Comb. De Hoogh - Klijs

Amanuel Öz

Uitze Riemersma

Ben Snijder

Johan Groenbroek

Gerard Schalkwijk

Team Fraiquin Steenstra

Jan Grootoonk

Jan en Twan Nobels

A  Zoetbrood & Zn

Pieter Guelen

Comb. van Breugel

Johan Meulendijks

Johan Hamstra

Johanna de Groot

Gebr. Holleman

Comb. Niks

Jaap Douwes

Marcel vd Helm

Piet de Vogel

Han Voerman

Jan Polder

R. Niks & dochter

Duijvestein-Hattem

Frederik Leliaert

Ineke van der Rhee

Sander Dijkema

Willem Tiellemans

Jos Joosen (B)

Bernard Hanno

Chris Paauwe

     
     

Stand van zaken bonnenschenkers en donateurs – Programma - 28 augustus 2024 – 73 x

Harm Berghorst

Jan F. Hoekstra

Rainer Schwarte

Harry Blaak

Jan de Jonge

Comb. Paap & Paap

Bert Bloemert

Hessel de Kleine

Klaas Talen

Piet Broersma

Bram Klok

Combinatie Snijder-Mulder

Willie Bronkhorst

Gert Cirkel

Team Rubystar

Herman Kroon

Peter Crans

Djoerd v/d Veen

Gebr. Kruisweg

Caspar Lurvink

Cor Walda

Gerard Dekker

Herman Messink

Frans Weggers

Comb.  v. Doorn – v Wanrooij

Cees Nagel

Henk Moot

Arie Dijkstra

Jos Nijman

Towerflyers Loft

Gerrit Liezenga

Hans Eijerkamp

Ewoud Valk  

Jelle Posthumus

Kees van Oosten

Bruce Verbeek

Pop Heersema

Comb. Peeman-Schaap

Willem Wagteveld

Winfried Helmerichs

Sjaak Gerbens

Gerard Wolters

Arco Hendriks

Cees van Panhuis

Gert den Houdijker

Andre Hengstenboer

Gert Rotman

Appie Dunnink

Richard Hilbrands

Jouke Rottiné

Martin van Zon

Comb. Bartels-Kuiper

Lowlands Loft

Tjeerd Bakker

K. Post & Zn

Comb. van Zuiden

Mike v.d. Wetering

Karen den Haan

Comb. de Bruin - Hiemstra

Jan Gosen

Dirk Huizinga

Paul Groeneveld

Maarten Hakvoort

Wiebren Visser

Comb. Vredeveld-Leemhuis

Douwe Ferwerda

Dutch Day Racers

Nick van Adrichem

Gerjan Heerkes

André v.d. Wiel

Bennie van Dijk

Gert van den Bogaard

Albert Timmerman

   
     

Donaties – 28 augustus 2024 – 9 x

Henk Simonsz

Patrick Mastemaker

 

John Logemann

Anton van Oort

 

Gebr. Leideman

Jacob Post

 

Peter Soer

Jannes Mulder

 

Theo Boelens

   

Subcategorieën

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
06 juli 24
De Herpesvirus - infectie is een veelvoorkomende aandoening bij duiven. Desondanks worden er over het algemeen maar weinig woorden aan vuil gemaakt. Hoog tijd dus voor een nadere beschouwing. Het...

Columnist in Spotlight

peter hok
07 september 24
Wij hadden met de jonge duiven een tussenvlucht...
peter hok
31 augustus 24
Zoals zo vaak treffen we aan het einde van het...
peter hok
24 augustus 24
Ik heb respect voor ons nieuwe afdelingsbestuur. Zij zouden niet...
peter hok
17 augustus 24
Zaterdagavond miste ik er nog twee. Eén daarvan...
peter hok
10 augustus 24
Vanavond 7-7 inkorven voor Issoudun, op een...
peter hok
03 augustus 24
Er gaan 103 jonge duiven mee naar...
peter hok
27 juli 24
Veel mensen willen weten hoeveel ik er nog mis....
peter hok
20 juli 24
Zoals gezegd vielen de verliezen hier gelukkig...
peter hok
12 juli 24
Code geel qua wind zit erop. Zoals verwacht...

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new Promo185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Promo185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Promo185x75new GJBeute185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Windy.com

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40