Zondag 25 februari - 1500 meter hoestje -

Gisteren naar Ninove, presentatiemiddag Matador en prijsuitreiking aan drie nationale winnaars bij de zuiderburen met de gele zakken. Had al eerder geschreven over dit lokaal, heb er wel een nare kriebelhoest van over gehouden, er mag daar gerookt worden, vinden mijn longen toch niet zo prettig blijkt. Kachels aan en praten maar, in het hart van de Belgische duivensport. Gisteren was Ninove ook het hart van Omloop het Volk, halve stad afgezet en een politiecordon om ons te verwelkomen. Vond het al overdreven al dat blauw op straat voor een presentatiemiddag, zo populair zijn we ook weer niet toch? Was wel een gezellige middag, had wat meer volk mogen zijn, toch wel eens lastig, zeker als je niet een Zuiderbuur bent in eigen land, soort van drempel voor de lokalen, feit.

Afgelopen vrijdag nog de tweede race van de Corabia Winter edition doorstaan, zit nog maar met één in de strijd helaas. Andere kant, die doet het wel goed, was vrijdag 10e, kleinkind van Caligero en Storm, nog even duimen draaien dat ze de halve finale doorstaat, anders zo luchtklappen bij de finale, niet mijn hobby..

Had iemand de buitenkachel hier uitgezet? Mooi weer prima, vrouw heeft mij zelfs verrast met nieuwe Noren, wie weet stap ik er weer eens op als het ijs dik genoeg is. Is al jaren geleden dat ik slagen gemaakt heb, koude tenen doen pijn, zal wel een eitje zijn. In tienerjaren wel paar keer meegedaan aan Friese schoolkampioenschappen op Thialf, onder het mom, er moet toch iemand laatst zijn. Ging ons vooral op de vrije vrijdag, werden na paar slagen al door fanatiekelingen in gladde pakken voorbij gevlogen. Eén keer op twee na laatst geëindigd, waren er twee ploegen gediskwalificeerd, was onze pr... Gek op schaatsen hoor die tijd, paar dagen, dan begon de pijn het over te nemen, vast ergens bevroren gehad, naalden door je tenen, kan het niet aanbevelen. Dus als je binnenkort iemand in korte broek bij Paulusma 'oant moarn' hoor voorbijbrullen, zal ik wel zijn dan.

Mag van mij lauw water regenen..  


Woensdag 21 februari - Binnenblijven Utd -

Schiet nog niet echt op met de winter, zou toch bijna gebeurt moeten zijn, de kalender roept toch echt om maart. Zie weinig vleugels in de lucht op het moment, behalve bij een -niet lid- die wel duiven houdt, die leken er niet echt gerust op. Denk dat zijn buren in Klein Belgie het prima vinden dat hij ze wel buiten heeft, de natuur heeft honger. Als je op het moment op Facebook kijkt zijn de aanvallen schering en inslag, er is ook weinig anders te eten voor de kromsnavels, dan komen onze gevleugelde vrienden bovenaan de menulijst. Kwestie van aanpassen en mooi binnen laten zitten, de temperatuur werkt toch niet mee. Scheidrechter is voor mij de nachttemperatuur, onder nul is binnenblijven, volgens de deskundigen duurt dat nog wel even, voor iedereen gelijk. Behalve voor de buurman bij het AZC die ze gewoon buiten heeft, ja die veel te relaxte duiven, hebben goed zicht op wat er aankomt zeker.

Hier boven kun je alvast wat lezen over een van de twee nieuwe mengelingen van Matador. Athletic is de vervanger van de voorheen vliegmengeling, een update en geen uitbreiding van het assortiment, laat dat maar aan anderen over, je raakt zo de weg naar Rome kwijt, zelfs met navigatie.

De 'semi' dry januari is nog steeds in volle gang, en moet zeggen tot volle tevredenheid. Met de beurzen in de weekenden is drooghouden geen optie, ben geen drooglegger, dat volk was toch al niet succesvol, dus maar wat met de stroom mee op die dagen. Blijkt ook nog eens goed te werken, diëten zonder vetten blijken wetenschappelijk niet te werken, al wordt het woord wetenschappelijk met graagte misbruikt, dus waarde en werkelijkheid? Mogelijk door in het weekend wel wat vlees te eten, wordt de vetverbranding weer aangezet, waarbij de doordeweekse dagen groenvoer zijn, de weegschaal de daling inzet, veel sneller dan vorige jaren. Moet toch maar eens overwegen een boek over mijn eigen experimenten te schrijven, wat foto's en tekeningen erbij en je mag mij op zaterdagochtend op een vaag tell sell programma verwachten... 

Clicheetjetoch  


Zondag 18 februari - Take me out, tonight -

Vanochtend op bezoek bij voor mij een van de absolute grootmeesters van de sport, ben niet van het slijmen, maar doe het maar eens na, in Eefde. Steeds weer terugkomen op niveau, in een sterke omgeving, geen twee vingers in de neus. Ik ben geen Vitesse spelert, maar wat een macht spul in de kweekstal en verheven in de vliegerij, toch zoveel anders dan lelijke Friese doorlopers voor de zware fond, je hebt weer wat vast. Ik zou er niet tegen willen vliegen, zonder het juiste materiaal. Fanatisme spat nog uit de ogen, de concurrentie zal het weer gaan voelen, mijn eerste werkgevers en omgeving zeg maar. Ben geen voorspeller, toch verwacht ik zijn naam bovenaan de lijsten op 500km in wat eens de grootste afdeling van NL was. Had ik al eens vermeld dat we tegelijk kampioen waren van die afdeling, dat was toch een prijsuitreiking van likmevesje, bizar slecht. Het bestuur met hun bloemetjesjurken als eerste bij de spijstafel, en toen wij, de bekerwinnaars er aan toe waren, alle schalen leeg. En ook nog dom kijken waarom wij zo vroeg weg gingen, nou we hadden honger, dat vooral. Als herten in de koplampen, wat een stel klantonvriendelijke amateurs. Om nog maar eens de 'Op hoop van zegen' moment op te heiligen, het is toch een mooi monument geworden. Volgens mij hebben ze daar nog steeds geen nieuw bestuur.

Op eigen hokken dan maar, volgens mij ziet het er prima uit. Al een leuk ploegje jongen van de kwekers die op de stalen roosters lopen, denk ze deze week apart te zetten van hun ouders, niks geen haast bij. Na deze eerste ronde toch al een paar doffers van nieuwe duivinnen voorzien, twee in ieder geval als het lukt zoals ik wil. Voor de rest? gewoon hobbeldebobbel doorgaan, zien of de ouden klaar zijn voor een herluchtdddoop

Premium Athletic

Premium Athletic

Veel liefhebbers spelen de vitesse, midfond en vaak ook de dagfond vluchten. Dan is dit vliegvoer voor jou de beste keuze. Bij de vluchten dien je niet de kilometers als uitgangspunt te nemen, maar de vlieguren. Bij dit vliegprogramma is daarom de benodigde energie in vlieguren berekend. Dat betekent, dat dit voerprogramma en dus deze voersoorten samen ruim voldoende energie leveren. Jij hoeft daar aan niets meer toe te voegen.

De nieuwe Premium Athletic bevat het hoogwaardige perillazaad en mariadistelzaad. Perillazaad is een natuurlijke ontstekingsremmer vooral voor de darmen, een natuurlijke antioxidant, weerstand verhogend en is rijk aan omega 3 vetzuur. Mariadistelzaad staat bekend om haar lever beschermende eigenschappen, zorgt voor optimalisatie van de vetstofwisseling, en bevat waardevolle omega 6 vetzuren.   

De eerste twee dagen na de vlucht voert je Premium Start. Daarna 1 dag ½ Start en ½ Premium Athletic. Vervolgens 2 dagen Premium Athletic en de laatste 2 dagen Turbo Energie.

http://www.matador-diervoeders.com/postduiven/assortiment/assortiment-duivenvoeders

Nieuwsbrief Peter Boskamp

28 december 19
Handige Tips Nu er de laatste tijd zo veel te doen is over de diverse virussen die onze duiven belagen, zouden we haast de ‘eenvoudige ziekten’ van de duiven vergeten. Toch moeten we ook aandacht...

Columnist in Spotlight

19 februari 20
Jongen 2020 in eigen hok Storm Wat het weer...
12 februari 20
Deel van de Kampioenen Fondclub Utrecht Fondclub De...
05 februari 20
     Oudste jongen van 14 januari 2020 Corona /...
29 januari 20
                                  Christian v d Wetering kreeg de felicitaties...
22 januari 20
                                      Gezellig op net uitgekomen jongen Op naam zetten Door...
15 januari 20
Jonge duivenhok weer schoon Brief De vorige week...
08 januari 20
Kweekdoffer op de eieren   Branden Na weer veel...
01 januari 20
U allen een gezond en sportief 2020 toegewenst Het jaar...
25 december 19
  U allen Prettige Kerstdagen 2019 Kerst Deze week...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

07 februari 20
Topforum in Oud Beijerland bij P.V. de Reisduif. Met o.a Maarten Huijsmans, Luuk Blaauw...
22 januari 20
  Wij, Erica Saarloos en Monique Gielen vinden dat de dames in ons samenspel niet achter...
19 januari 20
Trijntje van Ham is in Rotterdam bekend geworden als 'het duivenvrouwtje'. Jarenlang...
18 januari 20
De duiven van St. Vincent werden toch vrijdagmiddag gelost rond 14.30 in St. Vincent....
16 januari 20
De  Sterrenshow 2020  is op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2021. U alvast een voorspoedig en...
13 januari 20
  Afgelopen weekend huldigde de ZLU haar vluchtwinnaars en kampioenen van het zware...
03 januari 20
Elk jaar is het een verassing wie nu uiteindelijk de kampioen wordt van de oude duiven...
01 januari 20
Bij deze de 2e serie van 36 prijswinnaars van de vierde vlucht van de 2019 editie.   De...
29 december 19
In deze Riviera hal van de Rotterdamse diergaarde Blijdorp werd jaren aan één de...
23 december 19
Breaking News. Vooraankondiging Totale verkoop Jan Schreurs Nieuw Vennep Één van de...
Kenny De Tobel en Roger van Doorslaer, respectievelijk het jongste en oudste lid van Union Opdorp. “De duivensport is de schoonste die er bestaat”, menen ze.
20 december 19
“Het koeren van een duif, dat is het mooiste geluid op aarde” Geert De Rycke Kenny De...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40