Voorwoord bestuur


Morgen is het zover....om 09.00 uur openen de deuren van de Nationale Dagen. Twee dagen helemaal in het teken van onze sport. Wij kijken er erg naar uit. We hopen elkaar te ontmoeten, het programma is zeer gevarieerd, dus voor ieder wat wils. En breng ook gerust de (klein)kinderen en vriend(in) of partner mee. In deze editie vooral aandacht voor de verschillende onderdelen van de Nationale Dagen. Vanaf volgende week ook weer aandacht voor reguliere sportzaken. En hopelijk kijken we dan ook terug op een geslaagd evenement. U komt toch ook?!

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 

Wat is er te doen tijdens de Nationale Dagen?
 

Zaterdag 1 december

Om 9.00 uur opent de burgemeester van Nieuwegein officieel de Nationale Dagen 2018. Na opening bent u van harte welkom bij de standhouders en kunt u diverse tentoonstellingen bezoeken.

Om 10.00 uur is het tijd voor de eerste lezing van het weekend. Onder leiding van de WOWD gaan we in gesprek over de vraag ‘Duivensport, onder alle omstandigheden?’ Vele factoren hebben invloed op onze sport, de prestaties en het welzijn van de dieren. Er is steeds meer mogelijk, omstandigheden worden extrem, medische ontwikkelingen gaan snel, maar soms niet snel genoeg en de lobby vanuit dierenwelzijns-organisaties wordt sterker. Als bond, sporters en dierenliefhebbers moeten we ons afvragen hoe wij willen dat onze sport zich ontwikkelt. Moeten we alles wat mogelijk is, ook daadwerkelijk willen? Helpen medische ontwikkelingen de sport verder of staan deze juist een gezonde ontwikkeling in de weg? Vele vragen waar we met u én een aantal experts over in gesprek gaan.

Om 11.00 uur klinkt het startschot voor de Jeugddag. Speciaal voor alle jonge duivenliefhebbers. Dit jaar hebben we weer een leuk programma. ’s Morgens testen we als eerste de kennis van de duif door een spelletje juice-pong te spelen en door een hele gave speurtocht. Ook de creatievelingen kunnen hun hart ophalen bij het pimpen van een broedschool of vogelhuisje. Verder staat er een heuse peptalk op het programma en zijn er natuurlijk ook hele leuke prijzen te winnen.

Ook start om 11.00 uur de keuring voor de Standaardklasse voor de Olympiade en vanaf 11.30 kan er geluncht worden.

Om 13.30 uur gaat het NPO Ledencongres van start. We blikken terug op wat gerealiseerd is én kijken vooruit. Het meerjarenbeleid is het uitgangspunt, waarbij we ook met elkaar in gesprek gaan over inspanningen en benodigde middelen.Om een goed beleid te ontwikkelen is het belangrijk dat verenigingen hun stem laten horen! Tijdens het congres zijn er meerdere sprekers en is er ruimte voor discussie en interactie. Ook wanneer u geen afgevaardigde bent namens uw vereniging, kunt u het congres toch bijwonen. 

Holland Duiven Huis
Om 17.15 is het dan tijd voor de huldiging van onze kampioenen. De huldiging vindt plaats in de sfeer van het Holland Duiven Huis, de plek voor Nederlandse en internationale duivenliefhebbers en hun fans om te genieten van sport en samen de successen te vieren. Het Holland Duiven Huis is geïnspireerd op het Holland Heineken House van de Olympische Spelen. Het wordt komende jaren dé plaats om successen te vieren. Aansluiten aan de huldiging vindt de feestavond plaats. Tijdens deze feestavond worden ook nog drie prijzen uitgereikt:

  • de ereprijzen van de Keizer van de Show
  • de verenigingsbokaal
  • de NPO Innovatieprijs
Zondag 2 december

Om 09.00 uur gaan de deuren van De Beursfabriek weer open en kunt u terecht voor een bezoek aan een van de vele stands en het bezoeken van de verschillende tentoonstellingen. 

Vanaf 10.00 uur neemt Patrick Vroomen u mee in de zoektocht naar een antwoord op de vraag of vernieuwen zinnig, onzinnig of noodzakelijk is. Om 11.00 uur start wederom de keuring voor de Standaardklasse voor de Olympiade en vanaf 11.30 kan er geluncht worden.

Vanaf 12.00 uur starten we met de Nationale Verkoop en naar verwachting duurt de veiling tot circa 14.00 uur.

Rond 14.15 uur vindt de trekking van de loterij plaats en om 15.00 uur sluiten de deuren. 
Kijk voor alle informatie op www.nationaleduivensportdagen.nl
 
 

WEDSTRIJDEN
Ladies league

 

Het  is een weekje geleden dat de NPO het nieuws lanceerde dat met ingang van  2019 deelgenomen kan worden aan de Ladies League. En wat hebben we veel positieve reacties mogen ontvangen, gevarieerd in korte berichten op Facebook tot aan  emails met diverse verhalen. En dat vinden we geweldig!

Zo kregen we ook bericht van een dame die met ingang van 2019 haar eigen afdeling mag gaan bestieren met haar Ladies League duiven naast de marathon duiven welke haar man speelt. Een rondje langs bevriende duivenmelkers om met wat “snellere” duiven te kunnen spelen werd gemaakt en met hulp van eigen erf speelt zij straks met haar eigen afdeling jonge LL-duiven. En wat is dat fantastisch om te horen! Een enthousiaste vrouw die gestimuleerd wordt door haar man om ook het plezier en de passie van de duivensport te mogen ervaren!

Veelgestelde vragen
Natuurlijk waren er ook vragen en de meeste voorkomende beantwoorden we hier. Mocht uw vraag er niet bij staan, wij beantwoorden ze graag komend weekend tijdens de Nationale Dagen waar u van harte welkom bent in de Ladies League stand (bij de NPO stand).
 
“Zijn de ringen op tijd op mijn adres?”
De voetringen, welke Ladies League roze zijn, zullen separaat van de “normale” ringen, per post, worden verzonden naar de inschrijfster. Dit zal ook, net als de normale ringen, einde december zijn. De roze chipringen worden later verzonden, wederom rechtstreeks per post  naar de inschrijfster. Wij verwachten dat dit eind februari of begin maart zal zijn.
 
“Als ik onder het nummer van mijn partner vlieg, wordt hij dan wel geklasseerd?”
Wanneer u de Ladies League-ringnummers wilt koppelen aan uw partner dient u het nummer op te geven waaronder gevlogen wordt. Dit kan dus ook een combinatienummer zijn. De duiven worden in de reguliere uitslagen (club, kring, afdeling etc) geklasseerd onder deze naam.  Maar doordat de Ladies League duiven een afwijkende serie hebben ( 7000) zullen wij de duiven  uitfilteren om een klassement op te maken voor deze prachtige vrouwencompetitie.
Tijdens de Nationale Dagen 2019 zullen wij de Duifkampioen(e), Onaangewezen, Aangewezen en Superkampioene huldigen.
Natuurlijk ziet een dame zich zelf graag terug in de uitslagen op diverse niveaus, dit kan alleen wanneer zij zich heeft ingeschreven als lid bij het NPO en een vereniging en dit juichen wij uiteraard toe, want hoe meer vrouwen in de sport, hoe beter!
 
“Hoe schrijf ik me precies in?”
Tijdens de Nationale Dagen kan er worden ingeschreven bij de Ladies League stand ( te vinden bij de NPO).  U kunt alvast HET INSCHRIJFORMULIER hier downloaden en thuis invullen. Het formulier en het aantal gewenste ringen kunt u afgeven bij de stand. Na de Nationale Dagen is er via de website  https://www.nationaleduivensportdagen.nl/ladiesleague/  tot 1 maart 2019 de mogelijkheid om op te geven en ringen te bestellen. Let wel, er zijn geen onbeperkt aantal ringen dus op=op.
 
“Wat kost het?”
Dames welke reeds lid zijn bij de NPO en spelen onder eigen naam kunnen maximaal 30 ringen bestellen. Dit geldt ook voor dames die besluiten om lid te worden van de NPO en een vereniging. Voor nieuwe aan te melden NPO-leden welke deel gaan nemen aan de Ladies League geldt overigens dat het lidmaatschap 2019 NPO gratis is.

Dames die zich laten koppelen aan een reeds spelend (combi)nummer kunnen maximaal 25 ringen bestellen.

De kosten voor 1 setje (1 roze voetring en 1 roze chipring) zijn € 2,50 en betaling kan tijdens de Nationale Dagen via automatische incasso (handtekening vereist op het inschrijfformulier) en per pinautomaat. Na de Nationale Dagen zal bij inschrijving via de website per IDeal betaald worden.
 
“Is er een minimum leeftijd aan verbonden?”
De competitie voor alle vrouwen van alle leeftijden welke kunnen genieten van duiven- en duivensport.
 
Staat uw vraag er niet bij?
Mocht u nog andere vragen hebben, bezoek dan onze stand tijdens de Nationale Dagen. Er ligt voor de eerste 150 inschrijfsters een goodie-bag klaar en vergeet niet dat onder de inschrijfsters tijdens de Nationale Dagen 4 Zalando bonnen ter waarde van € 25 worden verloot en twee prachtige duiven: De Ladykiller, een kleinzoon van Nieuwe Olympiade en gekweekt door Hans en Evert Jan Eijerkamp en een prachtige witte doffer uit goede prestatielijnen. De duiven zullen tentoon staan in de Ladies League stand.
 
Roze ringen, roze chipringen, mooie duiven en prachtige enthousiaste dames die alle support en hulp ontvangen van de mannen in de duivensport! Wat een geweldige ontwikkeling!
 
De “Kick-off” Ladies League is een feit op de Nationale Dagen! En nú al leeft het! Wij wensen daarom nú al, al deze dames ( en hun heren supporters )  heel veel voorpret, plezier en passie toe!

Meer weten over de Ladies League?
 
U komt toch ook onze nationale kandidaten voor de Nederlandse afvaardiging voor de Olympiade bewonderen?
U komt toch ook onze nationale kandidaten voor de Nederlandse afvaardiging voor de Olympiade bewonderen?

 

IN HET NIEUWS
Mijlpaal: 100 jaar Concour Commissie Eindhoven


bron: Eindhovens Dagblad-29 november 2018
 
 

Komend weekend is een deel van de activiteiten ook te volgen via livestream.

 

Zaterdag:

Zondag:

 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden.

Voor het weekend van 8 en 9 december staan onder meer op het programma: 
  • 8 december: Bonnenverkoop PV De Combinatie (Middelburg)
  • 8 december: Fuid festival (Afdeling Friesland '96)
  • 8 en 9 december: tentoonstelling Door Vriendschap Sterk (Marken)
  • 8 en 9 december: tentoonstelling PV De Pool (Baarn)
  • tot en met 10 december: Bonnenverkoop PV Nieuwediep (Den Helder)
Activiteiten in het land
 

Doe mee en maak kans op prachtige prijzen bij de Nationale Dagen Loterij!

Tijdens de Nationale Dagen worden er loten verkocht waarmee prachtige prijzen te winnen zijn. De loten worden verkocht per 10 stuks voor € 5. In de prijzenpot onder meer:


* Habru waardebonnen (t.w.v. € 750 en € 250) 

* ECS met 8-velds antenne van Benzing

* Weekend arrangement Vlieland, 2 personen, 2 overnachtingen

* Diner in Restaurant De Branding (Yrseke) 
        en overnachting in B&B St. Anna, voor 2 personen

* Duivenfoto's

* Compuclub waardebonnen (t.w.v. € 25)

* 1 minuut gratis boodschappen


 

Dreampigeons draagt de jeugd een warm hart toe,
daarom ondersteunen wij de NPO Jeugddag 2018. 

Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

peter2010
16 mei 19
Jonge Duivenziekte is een ziekte met vele oorzaken. Hoewel de symptomen in alle gevallen dezelfde kunnen zijn, kan de oorzaak heel verschillend zijn. Alles valt en staat bij goed onderzoek op de...

Columnist in Spotlight

11 juni 19
26 april 19
  Het werd deze week wel weer eens tijd om over de...
19 april 19
  Weer zo'n titel waarvan je denkt: wat bedoelt-ie...
07 april 19
Mooi was het zaterdagmiddag. Ik was bij de...
29 maart 19
Op bezoek bij één van de beste overnachters van...
27 maart 19
  Zo af en toe heb je zo'n weekend. Zo'n weekend...
18 maart 19
14 maart 19
Ik heb er niet vaak veel tijd voor, maar als er...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

16 juni 19
Péronne 1-6-2019:Herman Testerink 1e prijs en een hele mooie uitslag   Met stralend...
12 juni 19
De gisteren uitgestelde vlucht vanuit het Belgische Lessines werd vandaag al vroeg...
10 juni 19
Afgelopen weekend 25 mei is het dan eindelijk begonnen: het dagfondseizoen. Vanaf nu om...
03 juni 19
      Wat gaat het worden.................?Kijk ik ben Dagfond gericht maar vindt dat...
29 mei 19
Na vier vitesse vluchten en twee midfond vluchten hadden we deze week de eerste...
17 mei 19
Alblasserdam 12 mei 2019"Duiven gedesoriënteerd...?" Ja dat is denk ik wel het goede...
10 mei 19
We hebben het weer aan ons rekker Roye overwinning wederom naar de Gebr Dekker Mooiste nieuws van...
02 mei 19
30 april 19
Wat een schitterend duivenweer was het afgelopen zaterdag. Alle ingrediënten voor een...
29 april 19
Oswald Haers acteert op hoog nivo op Quievrain. Ik had twijfels, wel de Biebelaer of...
29 april 19
Voor de 1e vlucht waren in het samenspel 2349 duiven ingemand. De waarschuwingen voor de...
28 april 19
Vandaag was de vlucht vanuit het Belgische Duffel met een afstand van 150 km tot Putten. De...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40