Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 18 juni 2021 | week 24

Voorwoord

Grand Prix St. Vincent
De eerste NPO Grand Prix vlucht is een feit. De lossing van de bijna 12.000 duiven heeft u vorige week op diverse social media kunnen volgen alsook in deze nieuwsbrief. Het is direct een pittige vlucht geworden. Er kan met recht gezegd worden dat het de klasse duiven waren die als eerste over de meet kwamen. Ik wil graag iedereen die een mooi resultaat heeft neergezet maar ook diegenen die zelf tevreden waren over het resultaat van harte feliciteren! Mijn speciale felicitaties gaan uit naar de nationale winnaar Paul van den Boogaard uit Kamerik, wat een geweldige prestatie! Zijn naam prijkt in de toekomst op de lijst met winnaars. Kortom, eeuwige roem! Natuurlijk horen daar de gegevens van de atleet ook bij: 2018 – 1525715.

De drie andere toppers van deze eerste Grand Prix waren Jacco van den Doel uit Heijningen (sector 1), Harold Zwiers uit Den Ham (sector 3) en Hendrikus Koning uit Winschoten (sector 4). Ook deze heren met hun klasbakken van harte gefeliciteerd en geniet van de mooie overwinning.

Grand Prix Midi France en Grand Prix TGV
Inmiddels zijn de duiven voor onze tweede Grand Prix vlucht onderweg naar de Midi France “De Kastelen klassieker”: de eerste voor Dagfond minded Nederland. De duiven van sector 1 gaan naar Montlucon, die van sector 2 en 3 naar Vierzon (Bourges is op dit moment helaas niet meer beschikbaar als losplaats) en de duiven van sector 4 gaan naar Lorris. Allen veel succes en hopelijk kunnen we weer mooie beelden van de lossingen laten zien. 

Het gaat nu in snel tempo. Volgende week staat de Grand Prix TGV ‘’De Snelheid klassieker” voor de Midfond op het programma. Voor het eerst een wedvlucht met uitstraling en veel aandacht voor de grootste groep van onze leden. Grijp uw kans en doe mee door uw duiven te zetten op niveau 9 en poule in kolom 19 voor de luxe prijzen. Wie wil er nou niet als eerste naam op de erelijst van winnaars komen? Ook hier geldt: er kan er maar één de eerste zijn.

Zeeland' 96
Afgelopen week heeft de bijzondere Ledenraad van Afdeling Zeeland' 96 plaatsgevonden. Het is de hoogste tijd dat er weer enige vorm van rust terugkeert en er energie gestopt kan worden in positieve duivensport. De rest van dit seizoen afmaken en daarna met elkaar verder kijken naar de toekomst. Maak er wat van en stap daarvoor over de eigen schaduw heen!

Losplaatsen
Er is een gebrek aan goede losplaatsen in België en Frankrijk. Is het een goede losplaats als er één container met 5000 duiven gelost kunnen worden? Als ter plekke geen obstakels zijn kan dat prima, maar dat is maar voor weinig afdelingen geschikt. Zo kan ik nog wel even verder gaan. Ik kom op dit onderwerp omdat wij vandaag van de KBDB het bericht kregen dat wij geen lossingsvergunning krijgen om te lossen in Lennik/Gaasbeek. Het bestuur van de gemeente Lennik/Gaasbeek vindt het goed maar de Provincie Vlaams Brabant houdt het tegen. Redenen: er zijn in de nabijheid twee losplaatsen aangewezen (te weten Asse Zellik en Wolvertem). Meer is niet nodig, want de Belgische liefhebbers hebben last van de Hollandse lossingen. Dat is het statement!

Beide losplaatsen hebben zo hun beperkingen. Asse Zellik (daar is de juiste losplaats gesloten) is het terrein van de politie. Ze hebben er een slagboom voorgezet. Dan kun je enkele honderden meters verderop lossen bij een oude sporthal maar dat mag niet in het weekend, aldus van de KBDB. Als het al mag kun je er met veel moeite met twee wagens lossen. Dan Wolvertem: daar is het een plek langs de weg waar het gras regelmatig te hoog staat en waar je maximaal met drie wagens kunt lossen. Al met al geen positief verhaal.

Het is zaak dat wij zelf goed in beeld krijgen hoe het er ter plekke uitziet op de losplaats. Als dit in beeld is kunnen wij het terugkoppelen aan de KBDB en hebben wij de feiten op een rijtje, dat is belangrijk. Ik verzoek alle convoyeurs om alles wat er voor de losplaats die bezocht wordt relevant is vast te leggen (ook foto’s) en te sturen naar //Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./" target="_blank" rel="noopener" style="text-size-adjust: 100%; color: rgb(0, 124, 137); font-weight: normal; text-decoration: underline;">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Alles wat binnenkomt wordt direct verwerkt op onze website.

Eigen verantwoordelijkheid bij individuele lossingen
In deze editie staat een bericht van de KBDB. Zij spreken ons aan op het lossen van duiven door een van onze leden langs een startbaan bij het vliegveld in Luik. Hoe kun je het bedenken om de duiven te lossen langs de startbaan bij een luchthaven? Dat is echt totaal onverantwoord. Dus let op wat je doet en neem je verantwoordelijkheid. Door dit soort acties breng je de duivensport in gevaar!

Poll
De afgelopen maanden hebben we wekelijks een nieuwe poll gepubliceerd in Op (de) Hoogte. Voor nu lassen we even een pauze in. Er zijn veel onderwerpen aan de orde geweest en wij hebben veel input van u gekregen. Hartelijk dank hiervoor. Over sommige van deze onderwerpen zullen wij na nadere verdieping vervolgvragen stellen. Als er onderwerpen zijn die volgens u aandacht behoeven maar nog niet aan de orde zijn geweest in de poll, stuur ze dan door naar //Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./" target="_blank" rel="noopener" style="text-size-adjust: 100%; color: rgb(0, 124, 137); font-weight: normal; text-decoration: underline;">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . 

Weersverwachting weekend
Soms zit het mee en soms zit het tegen. Het woord 'soms' mogen wij wat het weer betreft wel vervangen door 'regelmatig'. Er zijn maar weinig weekenden geweest waarbij het eenvoudig was om de duiven te lossen. Voor het komende weekend ziet het er ook niet goed uit. We houden vast aan de uitgangspunten: de informatie die beschikbaar komt via het IWB en de ervaring van de lossingscommissies. En als het niet kan is er altijd weer een weg terug naar huis. Het belang van onze duiven staat altijd voorop. 

Wij gaan zien wat het gaat worden. Ik wens iedereen een fijn weekend!


Ben Geerink
Voorzitter NPO
 
 

Inhoudsopgave
 

 

Poll week 23

Inzicht in roofproblematiek


Om een nog beter beeld te krijgen van de roofvogelproblematiek en de verschillen en overeenkomsten in het land hebben we vorige week gevraagd om aan te geven waar u de sport beoefent, of u te maken heeft met verliezen door roofvogels en om welke aantallen het gaat. 

Onderstaande grafiek geeft de omvang aan van de verliezen aan. De verstrekte informatie met betrekking tot de locatie van de verliezen wordt nader bekeken. 


 
 

Poll op pauze

Komende periode even geen wekelijkse poll, we richten ons op het vliegseizoen én gaan de informatie die we hebben opgehaald met de polls doornemen om te zien hoe we dit kunnen benutten voor de (door)ontwikkeling van onze sport en beleid.
 
 


WEDSTRIJDEN

Het weer voor 18 en 19 juni 2021

 

Vrijdag 18 juni: De losgebieden van de marathonvluchten vanuit Bordeaux en Perigueux kennen een moeizame ochtendstart met veel bewolking en de nabijheid van (onweers)buien ten N-en van de locaties. In de loop van de dag zullen de grootste buien uit het losgebied wegtrekken, echter blijven deze invloed houden op de vlieglijnen. Een geschikt lossingsmoment kiezen zal een zeer grote opgave worden met deze condities, ook door de situatie van zaterdag op het tweede deel van de vlucht. De stroming is in de ochtend zwak en variabel maar zal in de loop van de dag toenemen naar matig uit ZZW. 

Zaterdag 19 juni: Een frontale zone waar het grootste venijn uit is ligt NO - ZW georiënteerd over Nederland richting NW Frankrijk. Ondanks dat er slechts op enkele plaatsen nog neerslag valt, met name over de noordelijke helft van NL, kenmerkt het systeem zich wel door zwaar bewolkt weer. Net voor het front uit zullen ook lokaal slechte zichten optreden. De storing trekt langzaam naar het O-en weg, maar zal wel effect hebben op de vlieglijnen. De wind is boven N-Frankrijk meest zwak en variabel met een W-elijke voorkeur, tot matig uit WZW en uiteindelijk ZW in het N-en van NL. De kracht neemt eveneens richting het N-en toenaar meest matig, boven het N-en van Nederland zelfs vrij krachtig tot krachting langs de N-kust.  

 

Terug naar inhoudsopgave

 


WEDSTRIJDEN

Grand Prix TGV

In het Spoor uitgebreid aandacht voor de Nationale Concoursen. Recent aandacht voor de Grand Prix TGV, maar ook een terugblik op de Grand Prix St. Vincent. Via onderstaande buttons delen we graag de complete artikelen.

Terugblik Grand Prix St. Vincent 11 juni
Voorbeschouwing Grand Prix TGV 26 juni
 

NPO BESTUUR

Winnaars Grand Prix St. Vincent 


Vrijdag 11 juni heeft de Grand Prix St. Vincent plaatsgevonden. We kijken terug op een prachtige vlucht met een aantal terechte winnaars. Het NPO Bestuur is de afgelopen week langs geweest bij alle winnaars om hen te feliciteren en een bloemetje te overhandigen. In het artikel 'Grand Prix TGV' vindt u de terugblik op de Grand Prix St. Vincent waarbij de winnaars vertellen over de vlucht en hun overwinning. Nogmaals gefeliciteerd met deze mooie prestatie namens het NPO Bestuur!

 
Nationaal winnaar Paul vd Boogaard          Sector 1 winnaar Jacco van den Doel 

  
Sector 3 winnaar Harold Zwiers                   Sector 4 winnaar Henderikus Koning


                                                                                                                                        Terug naar inhoudsopgave

Uitslagen Grand Prix St. Vincent
Naturaprijzen Sector 1 t/m 4
 


WEDSTRIJDEN

Grand Prix St. Vincent: een vlucht met een gouden randje 


Door Jacco van den Doel 

Naar aanleiding van de vlucht van afgelopen zaterdag 12 juni 2021 St. Vincent wil ik het volgende graag zeggen: op de dag dat mijn vader Gerard van den Doel uit het ziekenhuis werd ontslagen, was het eerste wat hij deed toen hij thuis kwam de kweekkoppels op papier zetten. Tot ons grote verdriet kwam mijn vader een paar dagen later te overlijden. Ik heb er geen moment aan getwijfeld om verder te gaan met de duiven en af te maken waar mijn vader aan begonnen was. Wetend in mijn achterhoofd dat ik niet zo goed zou presteren als mijn vader. Afgelopen zaterdag ben ik 3e Nationaal geworden en 1e Regionaal. Deze vlucht draag ik op aan mijn vader. Ik wil heel graag Jan Kroesveld en Koos Nieuwkerk bedanken voor alles wat zij voor mij hebben gedaan. Zonder hun was het waarschijnlijk niet gelukt. Ik wil jullie ook heel erg bedanken voor de bloemen.


Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR

Individuele lossing bij vliegveld Luik


Deze week hebben wij bericht gehad van de KBDB. Zij spreken ons aan op het lossen van duiven door een van onze leden langs een startbaan bij het vliegveld in Luik. Dit is absoluut onverantwoord! Neem uw verantwoordelijkheden en breng de duivensport niet in gevaar. Hieronder het bericht dat we ontvangen hebben:
 

Geachte,

De hierna opgenomen e-mail werd ontvangen vanwege de luchthaven van Luik.

Het probleem stelt zich in het feit dat Nederlandse duivenliefhebbers hun duiven uitlaten aan de rand van de luchthaven van Luik.

Op 11 juni 2021 werd een duivenliefhebber gesignaleerd in een wagen (Suzuki Ignis) ten westen van de luchthaven en heeft zijn duiven gelost aan de startbaan van de luchthaven. Dit getuigt van roekeloosheid. DIT KAN NIET!

Wij verzoeken u dan ook uw leden bewust te maken van het feit dat dergelijke handelwijze NIET kan worden getolereerd en hen te wijzen op het gevaar, hetgeen een dergelijke actie met zich meebrengt.

Kunnen wij op de hoogte worden gehouden van de afhandeling van dit dossier? Wij dienen ons te verantwoorden ten overstaan van de Federale Overheidsdienst.

Met vriendelijke groeten.

De voorzitter van het NSC,
Denis Sapin.

Terug naar inhoudsopgave

 

RUBRIEK

Nieuws vanuit The Dutch Golden Classic 2021


Door Wim Vos 

Gelukkig hebben we in de duivensport weinig last van allerlei beperkingen. Daarom kunnen we in 2021 toch nog voor een kleine verrassing zorgen voor duiven die in 2020 verkocht zijn en nu als jaarling op elke midfondvlucht van het vliegprogramma nog een aardigheidje kunnen verdienen voor hun baas.
 
We herhalen: omdat er geen volledige 250 jongen verkocht zijn in 2020 moesten we in alle eerlijkheid ook deze geldprijs van normaliter € 100 aanpassen naar € 75. We hebben alle deelnemers laten weten dat we dit jaar die prijs op elke midfondvlucht, en er zijn er intussen 3 gespeeld, zullen uitbetalen.
 
Afgelopen week werd het een zondagvlucht vanuit Pontoise. Het werd een prachtige vlucht zoals we die eigenlijk elke week wel zouden willen hebben. Licht noorden windje, prachtige blauwe lucht, licht bewolkt en heerlijke temperatuur. Echt een vlucht om je duiven te kunnen beoordelen, geen enkele excuus voor welke duif dan ook. De echte duiven melden zich aan de top van de uitslagen!

De snelste Golden Classicduif werd ditmaal geklokt door Leo Baardmans uit Hardinxveld-Giessendam. Zijn duif vloog 1.335 meter per minuut wat altijd nog 80 km per uur is. Het is een duifje gekweekt door G. van ’t Hof uit Oldebroek en ook die investering is er vrijwel uit. Zo hopen we dat Leo ook weer een vrolijke avond kan beleven want wie houdt er niet van een meevaller, hoe klein dan ook. We kijken weer uit naar de volgende vlucht want op 26 juni staat Nanteuil nog op het programma en wie weet bent u de volgende winnaar. Verwen je duiven een beetje en wie weet wat het resultaat wordt. U gaat het lezen in deze rubriek.        

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen


Wekelijks komen er vele vragen binnen bij de medewerkers op het NPO Bureau. We delen een aantal veelgestelde vragen via ODH, want wellicht leven deze vragen bij meer van de lezers/liefhebbers. Ook op de website is een speciale pagina met veelgestelde vragen en uiteraard een antwoord op de vraag. Via de button onder dit bericht komt u direct op de webpagina.

Ik woon in het gebied van het vervoersverbod (vogelgriep). Hoe weet ik wanneer de verboden zijn opgeheven?
Zodra dit bekend is, wordt dit zo snel mogelijk gecommuniceerd via onze website. Ook komt het in Op (de) Hoogte te staan. Voor de nu nog geldende gehele regeling, zie de website van het ministerie van LNV . Deze website kunt u ook in de gaten houden.
 
Ik word gebeld door iemand met de vraag of ik een duif wil komen ophalen. Hoe komt die persoon aan mijn telefoonnummer?
Wij ontvangen veel telefoontjes en mails van mensen die een duif in de tuin of op het balkon hebben zitten. Dat zijn over het algemeen mensen die geen duiven hebben en die niet weten wat ze moeten doen. Wij voorzien deze mensen van advies, maar we geven ook regelmatig de contactgegevens door van de postduivenvereniging of een lid uit hun omgeving. Dit zodat men niet met de duif blijft zitten en de duif bij een postduivenliefhebber terecht komt die de verzorging/melding kan overnemen.

Ik heb een duplicaat aangevraagd van mijn eigen duif. Kan dat direct worden opgestuurd?
Een duplicaat wordt na 30 dagen verstrekt en kan dus niet direct worden toegestuurd. Het maakt hierbij niet uit of een duif van u zelf is of dat de duif van een andere eigenaar was.
 
Ik heb een duif gemeld, maar de eigenaar reageert niet. Wat nu?
Als eigenaar bent u verplicht te reageren op een melding van uw duif. U dient te laten weten of u de duif ophaalt, laat ophalen of het eigendomsbewijs opstuurt. Kom in ieder geval met een oplossing waar beide partijen tevreden over zijn.

Terug naar inhoudsopgave

Antwoord op veelgestelde vragen
 

WEDSTRIJDEN

Kalender NPO Grand Prix 

 

COVID-19 WERKGROEP

Protocol inkorven, vervoer, lossen en afslaan tijdens coronacrisis


De COVID-19 werkgroep heeft zich de afgelopen tijd weer volop ingezet om het protocol voor inkorven, vervoer, lossen en afslaan tijdens de coronacrisis op te stellen. Het protocol kunt u raadplegen via onderstaande button. 

Ontwikkelingen COVID-19 en de duivensport 
Bent u op zoek naar de laatste ontwikkelingen en informatie omtrent COVID-19 en de duivensport? Of naar antwoorden op veelgestelde vragen (bijvoorbeeld 'Wat als er een boa komt?')? Ga dan voor meer informatie naar www.duivensportbond.nl/corona 

FAQ voor toezicht 
Wat te doen als er een toezichthouden van de overheid komt voor een controle? Het antwoord op deze vraag vindt u hier
Actueel protocol (versie 3.1 van 1 juni 2021)
FAQ voor toezicht (versie mei 2021)
 


WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 

Terug naar inhoudsopgave

Wie lost waar
 



Voorbeschouwing wedvlucht Pau ZLU


De wedvlucht Pau staat voor vrijdag 25 juni op het programma. De ZLU heeft een uitgebreide voorbeschouwing opgesteld. Via onderstaande button kunt u het uitgebreide document van de voorbeschouwing lezen. 
   
                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave

Voorbeschouwing ZLU
 

Zo mooi is onze duivensport!


Door Gert en Janni Visser 

Als er in onze sport iets misgaat doet dat snel de ronde. Daarom naar aanleiding van de vraag in Op (de) Hoogte over de centrale opvanghokken eens iets anders.

We werden afgelopen zaterdag gebeld door een inwoner van Doesburg die een jonge duif van ons had opgevangen. Omdat we zaten te wachten op duiven uit St. Vincent en Tienen en Châlons naar zondag was uitgesteld, vroegen we of we later mochten terugbellen. Dat was geen enkel probleem. De duif zat hem niet in de weg en we moesten maar zien wanneer we de jonge duif konden ophalen. Maandagavond belden we, maar toen bleek dat hij per ongeluk de duif met nog een aantal had meegegeven aan de eigenaar van het centrale opvanghok in Amerongen. Dat betekende een rit van 100 kilometer voor ons. Maar verdwaalde duiven halen wij altijd op en dus reden we dinsdag naar Amerongen.

Daar aangekomen werden we uiterst hartelijk ontvangen. Er werd koffie door de heer en mevrouw van Mourik aangeboden en de vastgestelde vergoeding van 5 euro mochten we, ook na aandringen, niet betalen omdat we door het misverstand zo'n eind moesten rijden. Mooi toch, zo kan het dus blijkbaar ook in duivenland.


                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
 

Overzicht aangevraagde duplicaten
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 16 juni 2021

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
 

AGENDA

Activiteiten in het land 

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website publiceren we normaal gesproken activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op dit moment zijn er geen activiteiten gepland vanwege corona.
 

Data om niet te vergeten


September

11 september 2021 - einde vliegseizoen
 

November

27 november 2021 - NPO Ledenraad
Geplande activiteiten en vergaderingen

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40