Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 11 maart 2022 | week 10

Voorwoord

Ledenraad NPO 12 maart
Morgen is het eindelijk weer mogelijk om fysiek te vergaderen met onze afgevaardigden van de Ledenraad. Voor dit bijna geheel nieuwe bestuur is het de eerste keer dat wij elkaar op deze manier ontmoeten. Dit is - na de inmiddels vele digitale vergaderingen - zeker iets om naar uit te zien. Dat wij niet fysiek hebben kunnen vergaderen de afgelopen twee jaar wil niet zeggen dat de tijd stil heeft gestaan en dat er geen belangrijke besluiten zijn genomen.

Wat te denken van het goedgekeurde beleidsplan, het losplaatsenbeleid, het nieuwe bestuursmodel, de dopingcontrole, de gedragscode, het vernieuwde IWB, Hitteprotocol en Wedvlucht begeleiding portal, de Grand Prix vluchten en het vliegprogramma dat voor 3 jaar is vastgesteld. Allemaal onderwerpen die hebben bijgedragen aan een degelijk fundament dat inmiddels is gelegd voor onze duivensport voor de nabije toekomst.

Als ik kijk naar de agenda voor morgen, dan staan daar de nodige agendapunten op die van belang zijn en besproken moeten worden. Eén van die agendapunten past zeker in het rijtje zoals ik hierboven heb weergegeven. Het zal de vaste lezers van deze nieuwsbrief zeker niet verbazen dat dit het agendapunt, Kampioenschappen, eerlijk spel en vlieggebieden betreft. Ik heb de kernpunten uit deze nota de afgelopen weken alle aandacht gegeven in het voorwoord. Dit vanuit de wetenschap dat wij als duivenliefhebbers liever met onze duiven bezig zijn dan aandacht hebben voor het wel en wee van onze organisatie. Maar hoe je het ook wendt of keert, uiteindelijk heeft het plezier in de duivensport hier alles mee te maken. Het zijn ook de onderwerpen waar het tijdens het vliegseizoen vaak over gaat, zonder dat wij ons dan realiseren dat wij samen ook de verantwoordelijkheid dragen voor de manier waarop wij het hebben geregeld/afgesproken.

De voorstellen voor Kampioenschappen, eerlijk spel en vlieggebieden voor deze Ledenraad zetten de duivensport niet in een keer op zijn kop. Het zou ook dom zijn van ons bestuur om dat te proberen, ik denk dat ik de uitslag wel kan voorspellen. Zeker nu niet doen, misschien iets voor de nabije toekomst, dat zou de reactie van de Ledenraad waarschijnlijk zijn. Terecht, want er moet draagvlak zijn voor veranderingen. Zonder dat schiet het niet op. Ook bij deze onderwerpen gaat het bestuur voor evolutie en zeker niet voor revolutie. Al moet ik in dit verband wel opmerken dat ik ook de nodige reacties van leden krijg die vinden dat de maximum aantallen van 150 oude duiven en 250 jonge duiven niet ver genoeg gaan.

Ik kan mij van alles voorstellen bij die reacties, maar wij zijn ons er ook van bewust dat de aantallen waar het nu over gaat kort geleden nog totaal onbespreekbaar waren. Zie het als een eerste stap om excessen te voorkomen. Een stap die voorkomt dat iemand een hok laat plaatsen voor 1000 duiven en daar vervolgens mee aankomt bij zijn vereniging om in te korven. Als er in de nabije toekomst draagvlak is voor lagere aantallen dan horen wij dat graag en kunnen wij het samen vaststellen. Wij gaan er zelf over en niemand anders!

Inmiddels zijn er nationaal en internationaal verschillende competities ingesteld. Sommige van die competities bestaan al langere tijd en anderen zijn de laatste jaren ingesteld. Die laatsten bijna allemaal enkel en alleen voor het commerciële belang. Prima alles in de geest van de tijd en de omstandigheden van deze tijd. Waar wij als NPO Bestuur voor willen waken is dat wij als nationale bond in al dat geweld gaan ondersneeuwen. Wij willen dat de Nederlandse duivensport internationaal sterk op de kaart blijft staan. Samen met België wordt Nederland gezien als de bakermat van de duivensport. Dat sterke “merk” moeten wij zien te behouden. Een sterke nationale competitie met uitstraling tot ver over de grenzen is daarbij één van de belangrijkste voorwaarden. Geen competitie waar taartvluchten en allerlei andere concoursen ook een belangrijke rol spelen. Daar prikt iedere buitenstaander snel doorheen.

Wij gaan morgen horen of onze Ledenraad de voorstellen gaat omarmen. U kunt dat rechtstreeks volgen via de livestream. De link naar de livestream vindt u hier

Voorjaarsbeurs
Velen van ons hebben vorige week de mogelijkheid aangegrepen om de Voorjaarsbeurs te bezoeken. Als ik het zelf mag typeren zeg ik: "het was gezellig druk." Met name de zaterdag is volgens mij goed bezocht. Het was ook fijn dat wij de nodige contacten hebben kunnen leggen met onze duivensporters. Medebestuurder Annette Espeldoorn heeft 100 dames verrast met een mooie Ladies League roos. Een gebaar dat door de dames bijzonder op prijs werd gesteld.

Het eerste jaarboek van de NPO Grand Prix vluchten is aan veel bezoekers overhandigd. Het is een mooi naslagwerk geworden. Op naar de 2e jaargang!

Zoals dat inmiddels traditie is, zijn er ook de nodige duiven aanwezig op deze beurs. Waar onvoldoende bij is stil gestaan, is dat er in ons land op dit moment nog 10 gebieden zijn waar de vogelgriep heerst. Dat wil zeggen dat er in die gebieden geen duiven vervoerd mogen worden, zelfs niet één en ook niet naar een beurs of ander evenement. Voor de duidelijkheid: dat geldt dus ook voor de verkopingen van duiven op de verschillende plaatsen. We moeten ons houden aan de regels die door de overheid zijn afgekondigd. Anders brengen we mogelijk de start van het vliegseizoen in gevaar en dat wil toch niemand! Kortom, check onze site en Op (de) Hoogte om te kijken hoe op dat moment de situatie is rondom de vogelgriep.

Zoals het er nu naar uitziet, een zonnig weekend toegewenst!
 
Ben Geerink
Voorzitter NPO

 

Inhoudsopgave
 

 

Ledenraad 12 maart: fysiek én online


Op 12 maart is er voor het eerst sinds twee jaar weer een NPO Ledenraad waarbij NPO bestuur, afgevaardigden en genodigden fysiek aanwezig kunnen zijn. De versoepelingen die per 25 februari in zijn gegaan maken dit mogelijk.

Het NPO Bestuur is van mening dat we tijdens de NPO Ledenraad, het advies van de overheid, moeten volgen om de basismaatregelen in acht te nemen. Dit betekent dat mensen met klachten thuis blijven en dat we aanwezigheid bij de Ledenraad beperken tot de afgevaardigden, NPO Bestuur en genodigden. Indien afgevaardigden vanwege klachten zich moeten afmelden, dan kan de reserve afgevaardigde deelnemen. Overige belangstellende worden in staat gesteld de NPO Ledenraad te volgen via de livestream. 
 

Bereikbaarheid zaal Verploegen Wijchen


Op zaterdag 12 maart is de A50 afgesloten tussen knooppunt Beekbergen en knooppunt Waterberg. Degenen die dit traject in hun route hebben worden vriendelijk verzocht hiermee rekening te houden.
 

Livestream Ledenraad 12 maart 2022


De NPO Ledenraad van zaterdag 12 maart is vanaf 10.00 uur te volgen via: https://youtu.be/Hk9Yo7aZRxA .

Bent u niet in de gelegenheid om de vergadering live te volgen? Het is mogelijk om via dezelfde link de vergadering later terug te kijken. 
 

NPO BESTUUR

Ledenraad 12 maart 2022


Morgen (12 maart) is het tijd voor de Voorjaars Ledenraad. De volledige agenda inclusief toelichting en informatie m.b.t. punten waarover gestemd wordt, is via onderstaande buttons te bekijken. Alle stukken zijn ook op onze website terug te vinden.
 

Terug naar inhoudsopgave

 
Agenda Ledenraad 12 maart 2022
2. Kiesregister NPO per 1 februari 2022
3a. Concept notulen Ledenraad 27 november 2021
3b. Stemuitslag Ledenraad 27 november 2021
3c. Actie lijst NPO Ledenraad maart 2022
5a. Jaarverslag NPO 2021
5b. Toelichting exploitatie 2021
5b2. Financieel rapport 2021
5c. Controleverslag 2021 FBCC
5e. Vermogensmutatie
5e2. Balans NPO per 31 december na vermogensmutatie
6a. Rooster van aftreden NPO Bestuur 2022
6b. CV Gerard van de Aast
6c. Afscheid NPO
6d. CV John Geurts
7. Nationaal Vliegprogramma definitief
7c. Voorstel vliegprogramma marathon 2022
7d. Sectorvlucht Vierzon
8. Notitie en voorstellen Eerlijk spel en Kampioenschappen
8a.1 Amendement Afdelingen 10 en 11
8a.2 Reactie NPO Bestuur op amendement afd. 10 en 11
10. Aanpak verruwing duivensport
12. Huishoudelijk reglement (versie maart 2022)
12a1. Leeswijzer wijzingen Huishoudelijk reglement
13a. Voorstel Afdeling 3: lossingsmogelijkheden in België
13b. Voorstel Afdeling 9: automatisch zetten duiven
13c. Voorstel OostBrabant 2
 



NPO BESTUUR

Update van de NPO Cloud  

Inleiding
De NPO werkt al enige tijd aan de NPO Cloud. Wat is nu precies de NPO Cloud?
De NPO Cloud is een database welke bestaat uit 3 hoofdelementen te weten;

  1. Een gemoderniseerde ringenadministratie gekoppeld aan de NPO ledenadministratie.
  2. Een database van wedvlucht gegevens; de UDP-D en UDP-W bestanden van alle wedvluchten.
  3. Tools om gegevens uit de database te kunnen halen en relevante vragen voor onszelf en overheden te kunnen beantwoorden.
Modernisering ringenadministratie
De NPO ringenadministratie dateert al van 1994. In de loop van de jaren zijn er wel zaken bij- en aangebouwd zoals overschrijven via het internet of vereniging maar de basis technologie stamt uit de jaren 90. Dat is op een gegeven moment niet meer houdbaar en er dienen zich dan ook allerlei praktische problemen aan bij het in de lucht houden van een dergelijk systeem. Verder aanpassen of uitbreiden is ook geen optie met dergelijke oude technologie. Dus moest er gemoderniseerd worden zodat de ringenadministratie weer helemaal bij de tijd is, weer jaren mee kan en mogelijkheden biedt voor uitbreiding met o.a. wedvlucht gegevens.
 
Registreren van wedvlucht gegevens
Kort samengevat bestaat de NPO Cloud, naast de ringenadministratie, uit een centrale transport administratie. Het doel van de centrale transport administratie is het kunnen aantonen welke duiven van welke liefhebbers er in een transport zitten en wat de status van de liefhebbers en duiven is.
Als voorbeeld;
  • Woont de liefhebber niet in een geldend quarantaine gebied?
  • Hebben de duiven een geldige enting tegen PMV?
  • Staan de ingekorfde duiven op naam van de liefhebber?
 
De NPO Cloud koppelt de wedvlucht bestanden met de ringen- en ledenadministratie en kan op deze wijze antwoord geven op bovenstaande of andere vragen. Ook kan de NPO Cloud ingezet worden voor analyse van wedvlucht gegevens en zo een rol spelen bij onderzoek projecten ten dienste van de duivensport. Richting overheden is het een krachtig signaal dat we onze zaken op orde hebben en beschikken over een centrale transport administratie.
 
Waarom is het belangrijk te beschikken over een centrale transport administratie?
Er zijn samenvattend 4 hoofdredenen te weten;
  1. De nieuwe Europese transport en quarantaine regels voor grensoverschrijdend verkeer zijn onverkort ingegaan in oktober 2021. Voor de duivensport is op dit moment een uitzondering van kracht. Het verliezen van die uitzondering positie zal het einde betekenen van de duivensport. We hebben er dus alle belang bij dat we de boel op orde hebben bij grensoverschrijdend verkeer middels een centrale transport administratie. Het ontbreken van een centrale transport administratie zou ons kwetsbaar maken.
  2. Dieren epidemieën komen steeds vaker voor zoals we momenteel ervaren met de vogelgriep. Het gevolg van een vogelgriep uitbraak zijn quarantaine gebieden waarvoor vervoersverboden gelden. Deze quarantaine gebieden zullen afdelingen doorsnijden. Een deel mag nog wel inkorven, een ander deel niet. Bij een controle is het essentieel dat we via een centrale transport administratie kunnen aantonen dat we voldoen aan de regelgeving en dat er geen duiven uit quarantaine gebieden in de konvooien zitten.
  3. Voor duiven transporten bij hoge temperaturen doen we momenteel een beroep op zelfregulering op basis van de hobbydieren uitzondering en aanvullende maatregelen zoals het Hitteprotocol. Het commerciële veetransport is haar zelfregulering verloren in juli 2020. Het verliezen van zelfregulering bij het transport van duiven zal een grote impact hebben op de duivensport, met name wat betreft vluchten in de zomermaanden vanuit Frankrijk. Voor het behoud van de zelfregulering bij het transport van duiven is certificering van het transport en transport middelen cruciaal. Het NPO Bestuur pakt dit onderwerp op in 2022 en gaarne verwijzen we naar een eerdere publicatie hierover in Op de Hoogte van 18 februari.  Op (de) Hoogte 18 februari 2022 (mailchi.mp) Een goede centrale transport administratie is belangrijk en ondersteunt zelfregulering bij het transport.
  4. Bij uitzondering posities en zelfregulering zal de overheid een actief registratie, controle en handhaving beleid verwachten. M.a.w. hebben we onze zaakjes op orde en controleren we of iedereen zich aan de afspraken houd. De NPO Cloud registreert welke duiven onderweg zijn en maakt controle en handhaving mogelijk op een efficiënte en geautomatiseerde wijze.
 
Waar staan we?
De modernisering van ringenadministratie is afgerond. Het was een flinke klus waarbij het uitgeven en overschrijven van ringen uiteraard gewoon doorging tijdens de verbouwing. We hebben nu de gesprekken met de rekenaars gestart om de wedvlucht bestanden automatisch naar de NPO Cloud te sturen. De eerste gesprekken verliepen constructief. Dan kunnen we gaan proef draaien bij aanvang van het nieuwe vliegseizoen. Een belangrijk deel van de kosten is betaald door de bijdrage in 2020 van 2 cent per ingekorfde duif aan het NPO Automatiseringsfonds. De rest van de kosten is ten laste gebracht van de exploitatie in 2021. Het NPO bestuur wil de Automatiseringscommissie alvast danken voor hun werk tot dusver.
 
Samenvattend
De maatschappelijke opvattingen over sport met dieren is aan verandering onderhevig en we kunnen onze ogen niet sluiten voor die realiteit. Het NPO bestuur voert actief beleid om op een verantwoorde manier de duivensport te kunnen blijven beoefenen. Het welzijn van de duif staat daarbij voorop en uiteraard voldoen we aan wet- en regelgeving en we streven naar behoud van zelfregulering. Daar staat dan van ons wel een tegenprestatie tegenover. De belangrijkste bouwstenen van het NPO beleid in deze zijn;
  • Wedvlucht begeleiding met IWB, Hitteprotocol, Risico Tabel Lossingen, professionele meteorologische ondersteuning en moderne tools als de Wedvluchtbegeleiding portal.
  • Certificering van transport en transportmiddelen wat voor 2022 op de agenda staat.
  • Een centrale transport administratie met controle mogelijkheden; de NPO Cloud.
  • Het doping controle programma.

Deze bouwstenen grijpen in elkaar en vormen een samenhangend geheel om op verantwoorde wijze met duiven te blijven spelen.

Terug naar inhoudsopgave

 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

 

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING

Koninklijke onderscheiding voor John Crombach uit Kerkrade 
 

John Crombach uit Kerkrade heeft zaterdagmiddag een Koninklijke onderscheiding gekregen vanwege zijn verdiensten als bestuurslid binnen de duivensport in Limburg. Hij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Het lintje werd uitgereikt op de jaarvergadering van de Postduivenbond Afdeling Limburg in Thorn. Tijdens deze vergadering nam Crombach tevens afscheid als voorzitter. Hij is sinds 1973 actief als bestuurslid binnen diverse geledingen van de duivensport in Limburg. In 1965 werd Crombach lid van Postduivenvereniging (PDV) De Duif Kerkrade-West.

Bron: Dagblad De Limburger, foto: Peter Trompetter

Terug naar inhoudsopgave

Speech koninklijke onderscheiding John Crombach
 

WEDSTRIJDEN

ZLU Sterrenshow: 26 en 27 maart 2022

 
Door Hub Wetzelaer, namens bestuur Zuid Limburgse Unie

It giet oan! Zo wordt het doorgaan van de Elfstedentocht aangekondigd. Ook bij de ZLU gaat na twee seizoenen de Sterrenshow 2020 en 2021 door. Eindelijk! Zoals ik velen al hoor roepen.

Het laatste weekend van maart - 26 en 27 maart -  moet het gebeuren. In de Hanenhof te Geleen aan de Herenhof 1 is dan alles op orde gemaakt voor de 62e  ZLU Sterrenshow die dit jaar de huldigingen van 2020 en 2021 omvat. Een unicum voor de ZLU, en hopelijk ook voor de vele winnaars die er op beide dagen gehuldigd worden. Hopende dat dit geen traditie wordt!

Een unicum voor de ZLU en hopelijk ook voor de vele winnaars die er op beide dagen gehuldigd worden. Hopende dat dit geen traditie wordt!

Programma
Zaterdag 26 maart om 19.00 uur zijn de laureaten van 2021 aan de beurt en op zondagmorgen 27 maart om 11.00 uur de laureaten van 2020.

Uitreiking 2021 op zaterdag 26 maart 2022
18.00 uur      zaal open
18.00 uur      muziek DJ
19.00 uur      Opening door voorzitter
                     Voorstellen bestuur en dankwoord aan
                     centrumleiders, meldposten, convoyeurs, loods medewerkers
19.15 uur      Prijsuitreiking Pau
19.30 uur      Prijsuitreiking Agen ouden
19.45 uur      Prijsuitreiking Agen jaarlingen
20.00 uur      Prijsuitreiking Marseille
20.15 uur      Muziek DJ
20.30 uur      Prijsuitreiking Narbonne
20.45 uur      Prijsuitreiking Perpignan
21.00 uur      Prijsuitreiking Barcelona
21.15 uur      Prijsuitreiking Euregio
21.30 uur      Prijsuitreiking Asduiven
21.45 uur      Muziek DJ
22.00 uur      Prijsuitreiking ZLU kampioenen
22.15 uur      Prijsuitreiking ZLU marathon
22.30 uur      Prijsuitreiking WESM
22.45 uur      Receptie voor het podium voor ZLU keizer/ZLU  en WESM
23.00 uur      Muziek DJ
24.00 uur      Zaal sluiting

Uitreiking 2020 op zondag 27 maart 2022
10.30 uur      Zaal open
10.30 uur      Muziek DJ
11.00 uur      Opening door voorzitter
11.05 uur      Asduiven
11.15 uur      Prijsuitreiking Pau
11.30 uur      Prijsuitreiking Agen ouden
11.45 uur      Prijsuitreiking Agen jaarlingen
12.15 uur      Prijsuitreiking Perpignan
12.30 uur      Prijsuitreiking Narbonne
13.45 uur      Prijsuitreiking Barcelona  incl. Asduif
13.00 uur      Muziek DJ
14.00 uur      Zaal sluiting

Er is door bestuur ZLU nog veel werk aan de winkel om deze mooie locatie “Sterrenshow proof“ op orde te krijgen. Gelukkig zijn we hopelijk “verlost“ van CORONAPROOF!

Alle te huldigen winnaars van de wedvluchten, winnaars van de diverse ZLU kampioenschappen zullen medio maart 2022 de uitnodiging thuis ontvangen. Natuurlijk zijn ook de centra leiders en hun meldposten van harte welkom, eveneens onze vele vrijwilligers incl. convoyeurs en chauffeurs,  in  de WCS omring centra in Rucphen en Geleen die tijdens de vluchten dag en nacht klaar staan voor hun verantwoordelijke taak. Eenieder ontvangt zoals gebruikelijk zijn uitnodiging tijdig. Wordt vervolgd!
 
 

DUIVENSPORT ALGEMEEN

Overzicht Bonnenverkopen


Op de website en in Op (de) Hoogte plaatsen we wekelijks een overzicht van lopende en aanstaande verkopen. 
 

Duivennet

Verkoper Start datum Eind datum Bon./Duiven
Fondclub Parkstad, Heerlen 26-02-2022 / 20:00       13-03-2022 / 22:00       15
Samenspel NOF, Friesland 04-03-2022 / 20:00 18-03-2022 / 22:00 22
P.V. de Witpen, Hengevelde 14-03-2022 / 20:00 25-03-2022 / 22:00  
P.V. De Getrouwe Doffer, Utrecht     24-03-2022 / 20:00 07-04-2022 / 22:00


Toppigeons

 

GPS Auctions


Doevepeet

 

Overig


Ook op www.duivensportbond.nl vindt u een overzicht van de bonnenverkopen van verenigingen of afdelingen en verkopen voor het goede doel die bij ons bekend zijn.

Organiseert uw vereniging/afdeling/samenspel een bonnenverkoop?
Stuur informatie over de verkoop naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen we de verkoop mee in het overzicht op de website en in ODH. Vergeet niet om de juiste link naar de veiling en/of contactinformatie mee te sturen. Particuliere verkopen of veilingen kunnen worden opgenomen tegen een speciaal advertentietarief. Neem contact op met het NPO Bureau via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.
 
Overzicht actuele bonnenverkopen
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen

 
Wekelijks komen er vele vragen binnen bij de medewerkers op het NPO Bureau. We delen een aantal veelgestelde vragen via ODH, want wellicht leven deze vragen bij meer van de lezers/liefhebbers.


Vraag van de week

Ik heb een nieuw telefoonnummer en/of mailadres. Kan dit worden gewijzigd?

Indien u een account heeft, kunt u inloggen. Wanneer u bent ingelogd, kunt u dit zelf aanpassen.

Heeft u nog geen account, klik dan op deze link: https://www.duivensportbond.nl/inloggen/inloggen-op-mijn-duivensportbond.nl . Hier wordt uitgelegd hoe u een account kunt aanmaken.

Ook op de website is een speciale pagina met veelgestelde vragen en uiteraard een antwoord op de vraag. Via de button onder dit bericht komt u direct op de juiste webpagina. 
Antwoord op veelgestelde vragen
 

WEDSTRIJDEN

Nieuws vanuit the Dutch Golden Classic ringenrace 


Door Wim Vos 

Het ziet ernaar uit dat de Dutch Golden Classic ringenrace 2022 door kan gaan. Meer informatie leest u hier
 
 

NPO BUREAU

Verzoek van fotograaf


Onderstaand bericht kwam bij ons binnen. Mocht u interesse hebben om hieraan mee te werken, dan kunt u dit kenbaar maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 

Hello,

I am contacting you because I am a French photographer who live in Amsterdam and I would have liked to make a project of photo reportage about your activities. How is it possible ?

Here is the link to my website on which you can find my personal projects, my work for the press and companies, my publications in the French and international press as well as my CV with the awards I have received and the exhibitions I have held: martinbertrand.fr

Sincerely.   

 
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 9 maart 2022

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
 

 

AGENDA

Activiteiten in het land

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
  • Prijsuitreiking Fondclub NH, zaterdag 13 maart 2022
  • Prijsuitreiking en Kampioenenhuldiging Fondunie 2000 op 19 maart 2022 te Nijkerk
  • Duivenmarkt P.V. Zutphen, zaterdag 19 maart 2022 van 11.00 - 14.00 uur
  • ZLU Sterrenshow, zaterdag 26 en zondag 27 maart 2022
  • Postduivenmarkt P.V. Heemskerk, zondag 27 maart 2022 van 09.30 - 13.00 uur
  • Open huis PV De Zwaluw (Oudewater) vrijdag 6 mei 2022 vanaf 20.00 uur
    Voor alle (oud)leden, sponsors en bestuurders en andere betrokkenen. Tijdens dit open huis vieren wij ons 101 jarig bestaan. Locatie: clubgebouw van P.V. De Zwaluw, Touwslag 1 te Oudewater 
     
 
 

Data om niet te vergeten


2022

  • 12 maart 2022 - NPO Ledenraad
  • 26 november 2022 - NPO Ledenraad
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40