Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 10 juni 2022 | week 23

Voorwoord


NPO Grand Prix’s
Volgend weekend staat de eerste NPO Grand Prix op de agenda. De Grand Prix St. Vincent oftewel “De Pyreneeën klassieker”. De tweede editie, van dit vorig jaar met succes gestarte initiatief van de Duivensportbond, in samenwerking met Het Spoor der Kampioenen.

Alle verenigingen ontvangen de komende dagen de poster met de Grand Prix’s. Het zou fijn zijn als deze poster een prominente plaats krijgt in elke club. Ook dit jaar staan er voor de Midfond, Dagfond, Marathon en Jonge duiven weer twee vluchten op het programma. Iedere liefhebber van welke discipline dan ook kan zich in de kijker spelen.

Ook deze keer in de week vóór iedere Grand Prix een voorbeschouwing in Het Spoor en in Op (de) Hoogte. Na de Grand Prix, zoals u vorig jaar hebt kunnen zien, mooie foto’s en verslagen over het verloop van de vlucht en de beleving van de winnaars. Van de Nationale winnaar wordt er ook nu weer een film gemaakt. Deze film wordt geplaatst op social media en in deze nieuwsbrief.

Geen NPO Grand Prix’s zonder de acht sponsoren. Ik wil ze alle acht nu al bijzonder hartelijk danken voor de sponsering! Voor St. Vincent in het bijzonder de firma Beyers die ook dit jaar deze openingsklassieker weer sponsort!

Was het vorig jaar de eerste editie en daardoor de nodige onzekerheden, dat ligt dit jaar al weer wat anders na de eerste ervaringen. Voor de eerste drie van elke sector kunnen wij nu al een mooi bronzen duifje als ereprijs garanderen, een kleinood als blijvende herinnering aan de topnotering waar in elke huiskamer een mooi plekje voor te vinden is. Deze ereprijs, het bronzen duifje, is ook beschikbaar voor de landelijke Grootmeester van de Grand Prix. U speelt al mee door het aantal duiven te zetten op niveau 9 en dit is zonder kosten. 

Er zijn vijf hoofdprijzen beschikbaar. Deze gaan af op de 1e, 10e, 50e, 100e en 250e prijs. De uitkering is in cadeaubonnen ter waarde van € 250, € 150, €100, € 75 en € 50. De inleg is €1,- door op niveau 9 het aantal aan te geven in kolom 19 speelt u mee voor de hoofdprijzen. Door de verdeling, waardoor niet alleen de eerste plaatsen in aanmerking komen voor de prijzen, is het voor iedereen mogelijk om een mooie cadeaubon te winnen. Dus doe mee en zet enkele duiven voor de hoofdprijzen. Ook dit jaar zal er na het seizoen weer een boekwerk verschijnen met alle reportages. Wie wil daar niet instaan? Dat zal beschikbaar zijn tijdens de huldiging van de winnaars van de Grand Prix vluchten op zaterdag 19 november 2022. Plaats en tijdstip wordt nog bekend gemaakt. Ik wens iedereen veel succes met de laatste voorbereidingen van de eerste Grand Prix van 2022 vanuit St. Vincent.

Vogelgriep
De vogelgroep houdt de gelederen nog steeds bezig. Het kan ook niet anders want het heeft veel impact als je in het gebied woont waar het vervoersverbod van toepassing is. Uit de reacties die wij binnen krijgen blijkt dat het voor een aantal leden nog steeds niet duidelijk is hoe de vork in de steel zit. Als NPO Bestuur in samenwerking met Leo van der Waart (WOWD) hebben wij er alles aan gedaan wat mogelijk is richting het Ministerie van LNV om het voor elkaar te krijgen dat de postduiven niet onder de regeling vallen. Helaas voor de postduivensport en haar liefhebbers is het voor ons kristal helder geworden dat de duiven, ook al kunnen ze het virus niet verspreiden, wel onder de regelgeving vallen. Ondanks deze informatie die regelmatig in Op (de) Hoogte heeft gestaan horen wij dat er telefonisch contact wordt opgenomen met de NVWA en het Ministerie, waarbij soms zelfs de nodige extra onduidelijkheid ontstaat. Daar is niemand mee geholpen, sterker nog: het kan alleen in het nadeel van de duivensport werken. De indruk kan ontstaan dat vanuit de Nationale Duivensportbond (NPO) niet duidelijk gecommuniceerd wordt, want waarom zou je anders contact opnemen met de NVWA of het Ministerie? Wij zijn als NPO Bestuur bezig via diverse wegen de Europese parlementariërs te benaderen, zowel rechtstreeks maar ook vanuit de FCI wordt actie ondernomen richting het Europese Parlement. Wij doen er alles aan om groen licht te krijgen voor de postduivensport, het is in ons aller belang. Wij krijgen daar ook alle medewerking en ondersteuning voor van het Ministerie van LNV.

Voor de volledigheid in deze nieuwsbrief nogmaals de brief die wij als NPO naar Mevr. Schreijer – Pierik van het Europees parlement hebben gestuurd. Ik vertrouw erop dat het na deze uitleg helder is hoe de situatie is en hoop dat het volgende wat ik erover schrijf het bericht is waar iedereen op zit te wachten.

Ik wens iedereen die meedoet veel succes het komende weekend. Er staan twee vluchten op het programma: de tweede Dagfondvlucht en de vijfde Vitesse vlucht. Het klinkt wat vreemd in de oren, maar de Vitesse loopt alweer richting het einde. Succes!

Ben Geerink
Voorzitter NPO

 

Inhoudsopgave
 

 


WEDSTRIJDEN

Grand Prix - Vooruitblik St. Vincent 
 

In het Spoor uitgebreid aandacht voor de Nationale Concoursen. Deze week aandacht voor de Grand Prix St. Vincent op 17 juni. Via onderstaande buttons delen we graag de voorbeschouwing. 
 
                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave
Lees hier de voorbeschouwing
 

WEDSTRIJDEN

Kalender NPO Grand Prix 
 


 
                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave
 

NPO BESTUUR

Brief inzake vogelgriep naar Europees Parlement 


Zoals aangegeven in het voorwoord heeft de NPO een brief gestuurd naar mevrouw Schreijer-Pierik van het Europese Parlement inzake de vogelgriep. In de brief geven wij onder andere aan dat wij begrijpen dat het lang duurt om EU-regelgeving te wijzigen. Echter, dat het wel nuttig kan zijn voor onze overheid om van de Europese Commissie een bericht te krijgen dat het mogelijk is om vrijstelling te geven voor postduiven omdat postduiven geen vogelgriep kunnen verspreiden. 
  
                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave
Klik hier om de brief te lezen
 

NPO BUREAU

ZLU - Het seizoen 2022 


Nog even en het vliegseizoen 2022 kan beginnen. Op maandag 20 juni start de ZLU met de wedvlucht Pau, in 2021 op veler verzoek weer opgenomen in het ZLU programma. Met 4.255 duiven werd er gestart in 2020, afgelopen jaar 4.584, een stijging van ca. 7 %. Een vlucht die dus ook positief aanslaat bij de liefhebber. Vele jaren waren de ZLU spelers ook de internationale winnaar, afwachten geblazen voor 2022.
                                                                                                     
 Land 2021  Aantal dvn.  In % van het concours
 Nederland  4.584  32.2
 België  3.514  24.7
 Duitsland  1.148  8.0
 Frankrijk  5.000  35.1
 Totaal :  14.246  100
                                                                                                   
Het vluchtprogramma 2022: Op veler verzoek is het totale internationale vliegprogramma van de KBDB overgenomen, dit inclusief St. Vincent. Hierdoor kunnen de ZLU spelers weer aan alle Pipa-rankings deelnemen, ere wie ere toekomt.    
                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave
Lees hier meer
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.                                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave
Wie lost waar
 


Foto: Olympiade.ro

OLYMPIADE

Nieuws vanuit de Olympiade 2022 


Beste vrienden van de duivensport,

Wij zijn verheugd u te kunnen mededelen dat er een nieuw artikel op onze website staat over Oradea - een bruisende stad, de gaststad van de Racing Pigeon Olympiade 2022.

Als u nieuwsgierig bent, kunt u meer informatie vinden op onze website:

https://www.olympiad.ro/oradea-a-vibrant-city/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dear friends of pigeon sport,We are pleased to inform you that there is a new article on our website about Oradea - a vibrant city, the host-city of the Racing Pigeon Olympiad 2022.

If you are curious, you can find more informations on our website:

https://www.olympiad.ro/oradea-a-vibrant-city/

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Terug naar inhoudsopgave
 
 

LADIES LEAGUE 

De Toppershoedje Ladies League Grand Prix 


                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave

Tussenstand RCN Topperhoedje Grand Prix oude duiven 2022
Tussenstand RCN Topperhoedje Grand Prix oude duiven 2022
 
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen Wekelijks komen er vele vragen binnen bij de medewerkers op het NPO Bureau. We delen een aantal veelgestelde vragen via ODH, want wellicht leven deze vragen bij meer van de lezers/liefhebbers.
 
 

Vragen van de week 

Waarom staan niet alle lossingen op tijd op de site?
De lossingen worden door ons tijdig op de site geplaatst. Druk voor de zekerheid op de F5-toets, dan wordt de pagina ververst. Op die manier bent u er zeker van dat u de nieuwste informatie heeft.

                                                                                                                                      Terug naar inhoudsopgave
Antwoord op veelgestelde vragen
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 8 juni 2022


Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

AGENDA

Activiteiten in het land

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 

Data om niet te vergeten


2022

  • 26 november 2022 - NPO Ledenraad
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

28 juni 22
Nieuwsbrief Juni 2022    TerreinAl in de 19de eeuw vond een fel dispuut plaats in de bacteriologie. Aan de ene kant stond Louis Pasteur, die van mening was dat iedere ziekteverwekker uitgeroeid diende te...

Columnist in Spotlight

RC1
09 juni 22
Inderdaad , zoals de titel laat vermoeden wordt...
rc16 1
18 mei 22
Hier ziet u CASIUS  , een mijner topduiven....
RC6 5
07 mei 22
Moest ik dit duivendagboek een titel willen...
rc14 1
16 maart 22
Ge moogt zeggen dat ik een vuile stoefer ben...
RC31 1
03 februari 22
Ongeveer twee jaar geleden werd kunstenares...
RC9 1 1
09 januari 22
DERDE KEER , GOEDE KEER ? Ik heb in mijn leven...
RC5 1 1
05 januari 22
Mijn naam is Roger Casier .Altijd duivenmelker...
RC16 12
18 december 21
Het is echt gebeurd . De Kerstnacht in 1914 aan...
RC16 11
21 november 21
DE MAN MET DE MONDHARMONICA . Dit verhaal...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new Promo185x75new NPO185x75new GebrDekker185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new ZLU185x75new BannervanAdrichem185x75

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40