Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 2 februari 2024 | week 5
 


Voorwoord

Olympiade Maastricht
Anderhalf jaar voorbereiding en dat moet dan allemaal in drie dagen uitgevoerd of vorm worden gegeven, of hoe je het ook maar wilt noemen. Tijdens die voorbereidingen kom je uiteraard van alles tegen. Soms valt het mee, maar soms valt het ook tegen. Het is nu tijd om het weekend in grote lijnen in beeld te brengen.
 
Opening
Het was een mooi podium met onze ambassadeurs Hans Eijerkamp en Dani van Lier, de FCI voorzitter Istvan Bardos en de Gouverneur van de Provincie Limburg, Emile Roemer die de openingshandeling hebben verricht.
 
Sport- en Standaardklasse
Dit is het waar het bij de Olympiade om gaat. De beste duiven van de Olympische spelen moeten naar voren komen. Met andere woorden wie komt er uiteindelijk op het Olympische podium. Wij hebben deze keer één Olympische Kampioen in ons midden, en ja het Volkslied heeft geklonken in het MECC. Het is Hoekstra Mendes da Costa uit Ternaard die door de fantastische prestaties van ‘Olympic Maria’ 2021 – 4225704 bij de categorie Snelheid het hoogste podium mocht beklimmen. Een geweldige prestatie, waar niet alleen de heer Hoekstra trots op mag zijn maar ook alle leden van onze NPO.

Een geweldige prestatie, waar niet alleen de heer Hoekstra trots op mag zijn maar ook alle leden van onze NPO. Op datzelfde podium was er ook een plaats voor G. en H. Calis uit Bussum, deze vader en zoon combinatie eindigde met ‘Olympic Marijke’ als 3e. G. en H Calis zijn overigens ook tijdens dit weekend gehuldigd als de Beste Liefhebbers 2023 van Nederland, een dubbel kampioenschap want ze zijn zowel Hok-  alsook Aangewezen kampioen 2023 van Nederland. Beter kan niet!

Bij het onderdeel Marathon was het C.J.J. van Wijk & Zn. uit Benschop die een prachtige 2e plaats wisten te bereiken met hun ‘Olympic  Marathon Dreamgirl’ 2021 – 1733163. Het podium bij de Olympiade bereiken is het hoogst haalbare, maar je eigen land mogen vertegenwoordigen en een Olympische duif op de hok hebben is bijzonder en fantastisch. Dat is van toepassing op de andere Nederlandse afgevaardigden. Ook deze liefhebbers wil ik graag van harte feliciteren met deze uitstekende prestatie. Ik hoop dat jullie genoten hebben in Maastricht en trots zijn op de prestatie!
 
Dan de Standaardklasse. Door de duiven die daarvoor in aanmerking willen komen moeten prestaties zijn geleverd, maar ze moeten ook voldoen aan een aantal specifieke kenmerken. Qua bouw moeten ze goed in elkaar zitten en tevens een mooie uitstraling hebben. Hiervoor geldt eveneens dat het zeer bijzonder is als je zo’n duif op het hok hebt. Vijf oude doffers en vijf oude duivinnen mochten ons land vertegenwoordigen. Bij de jonge duiven waren dat er voor beide drie. De deelnemers mogen trots zijn omdat ze erbij waren. Opvallend genoeg zaten qua prestaties topduiven bij, mooi en goed kunnen zeker samen gaan!

Bij de beleving in ons land wordt er meer gekeken naar prestaties, in andere omliggende landen ligt dit genuanceerder. Maar meedoen op Olympisch niveau is uiteraard nog steeds het hoogst haalbare, op welk onderdeel dan ook!
 
De beurs
Met veel inzet is er door het team dat verantwoordelijk was voor de beurs gewerkt aan het binnenhalen van de exposanten. Wij kunnen rustig stellen dat dit prima gelukt is. Door de vele exposanten, de mooie kleurrijke stands en de aankleding van de hal zag het er erg mooi uit. Kijken naar het aantal bezoekers, 7.600, en het ontzettende grote aantal landen van herkomst van deze bezoekers is dit ook zeker interessant geweest voor de standhouders. Het was regelmatig topdrukte bij de stands, daardoor ontstond ook veel gezelligheid en verbroedering. De oorspronkelijke gedachte van de Olympische Spelen.
 
Het FCI Congres
Bij elke Olympiade wordt er een FCI Congres georganiseerd. Maar om de vier jaar zijn er ook verkiezingen van het FCI bestuur en de voorzitters van de verschillende commissies. Ik ga op dit moment niet in op wat er allemaal speelde, daar wil ik u niet mee vermoeien. Gevolg was wel dat er veel belangstelling was vanuit de verschillende landen om dit Congres te bezoeken. Hierdoor waren er meer dan 60 landen vertegenwoordigd. Dat heeft veel tijd gekost van onze organisatie. Als je het positief bekijkt kun je rustig zeggen dat duivenport leeft!
 
Groot aantal huldigingen
Als het gelukt was om het afgelopen jaar bij de Nationale Kampioenen te horen was je uitgenodigd om gehuldigd te worden tijdens de Olympiade. Ze waren er bijna allemaal onze Nationale Kampioenen, natuurlijk zo hoort het ook. De huldigingen werden zoals normaal bij deze huldigingen weer vooraf gegaan door de prachtige compilaties van de Kampioenen per categorie. Dus filmpjes van de Hok -  Aangewezen en Duifkampioen. De registraties van Falco Ebben waren weer prachtig. Naast de Nationale Kampioenen zijn ook de Grand Prix winnaars, Jeugd kampioenen, Sector winnaars en Ladies League in het zonnetje gezet. Een mooi gezelschap van toppers bij elkaar. Hopelijk hebben jullie allemaal genoten van de huldigingen. Waar tijdens deze Olympiade geen tijd voor was, is om onze Olympische afvaardiging in het zonnetje te zetten. Dat wil niet zeggen dat er geen aandacht aan wordt geschonken. Dat zullen wij net als bij andere Olympiades na de Olympiade doen. Dat zal gebeuren op zaterdag 23 maart, uitnodigingen volgen zeer binnenkort, maar de datum kunt u alvast in de agenda zetten.
 
Feestavond
Met ruim 600 deelnemers kan ik rustig stellen dat het zeer geslaagd was. Wij kunnen het met recht een feestavond noemen. Wij hadden er bewust voor gekozen om er geen Olympische winnaars te huldigen. Die hebben immers hun moment op het podium al gehad. En wat nog belangrijker is niemand zit op een feestavond te wachten met louter huldigingen. Het lukte de Hermes House Band om de feestgangers al snel op de vloer te krijgen. Het was een zeer gezellig feest!
 
Vrijwilligers
Geen Olympiade zonder vrijwilligers, dat was zeker van toepassing deze keer. Het was een team dat er alles aan gedaan heeft om alles op en top te regelen. Of het nu bij de controle van de kaarten was, de tentoonstelling of bij de vele prijsuitreikingen, de Jeugdactiviteiten, het NPO Paviljoen etc etc. ze waren overal aanwezig. Het was fantastisch om te zien dat de vrijwilligers geweldig samenwerkten en energie kregen van elkaar. Alleen met inzet van vrijwilligers en bestuur kun je zo’n groot evenement natuurlijk niet tot een goed einde brengen. Wij mogen ons gelukkig prijzen met de professionele ondersteuning van Gazeuse Communicatie en Evenementen. Ze verdienen een dik compliment, van het begin tot het einde hebben ze het in goede banen weten te leiden. Klasse!
 
Geslaagde Olympiade
Waarom durf ik dat zo duidelijk aan te geven. Daar kan ik heel kort in zijn. Van de opening tot de sluiting is alles in grote lijnen goed verlopen. Natuurlijk kan ik ook voldoende punten benoemen waar nog verbeteringen mogelijk waren. Wij moeten en mogen ook kritisch blijven. Maar voor een eventuele volgende Olympiade in Nederland is dit niet interessant. Komt het ooit weer zover, dan zal inmiddels alles weer veel anders zijn. Zoals ik in de door Frans Strikker gemaakte compilatie aangeef, het grootste cadeau wat wij als organisatie hebben ontvangen is de vele bezoekers die er waren. Op zaterdag zelfs zoveel dat er bijna overwogen moest worden om een stop in te voeren in verband met de veiligheid.

Ik heb er nog niets over geschreven, maar het MECC was natuurlijk wel een fantastische accommodatie om dit evenement te organiseren. Een compliment aan iedereen van het MECC die heeft meegeholpen deze Olympiade tot een succes te maken!!
 
Groet van een tevreden voorzitter,
Ben Geerink

 
 

Inhoudsopgave
 

 

LEDENRAAD

Voorjaarsledenraad 9 maart 2024 
Agenda Ledenraad 9 maart 2024
Bijlage 2. Kiesregister NPO per 01-02-2024
Bijlage 3a. Notulen Ledenraad 25-11-2023
Bijlage 6a. Jaarverslag NPO 2023
Bijlage 7. CV NPO kandidaat bestuursleden
Bijlage 7c. Rooster van aftreden NPO Bestuur
Bijlage 8c. Rooster van aftreden FBCC
Bijlage 9a. Hitteprotocol
Bijlage 9b.1 Protocol Lossingen
Bijlage 9b.2 Risicotabel Lossingen
Bijlage 10a. Voorstellen Afdeling 5
Bijlage 11. Beleidsagenda 2024
 

OLYMPIADE 2024

Vrijwilligers bedankt! 


Dit keer geen oproep om vrijwilligers te werven, maar een enorme DANK U voor alle inzet en hulp die de NPO heeft gekregen van verschillende kanten.

Liefhebbers die ons bij hebben gestaan bij de opbouw van de Olympiade, bij de kaartcontrole en het omdoen van duizenden polsbandjes, bij de prijsuitreiking voor het klaarzetten van de prijzen en ontvangen van de gasten, bij de service desk om allerlei vragen te beantwoorden in meerdere talen en bedankt voor alle lieve dames die de kinderen hebben vermaakt en samen o.a. broedschalen hebben beschilderd. En laten we vooral ook onze mascotte niet vergeten.

Heel hartelijk dank aan allen! Zonder deze hulp had er geen Olympiade geweest. Wij zijn u allen zeer dankbaar.
 

UIT HET LAND

Huldiging ZLU WEOM 2023 winnaars in het MECC in Maastricht


Afgelopen zaterdag vond de huldiging plaats van de WEOM winnaars 2023. In het kader van de 38e Olympiade had de ZLU in overleg met de NPO de mogelijkheid aangegrepen om de winnaars van deze zware competitie te laten plaatsvinden in het MECC. Helaas werkte de GPS niet tot aan de plaats van huldiging waardoor vele liefhebbers en supporters niet op tijd of zelfs helemaal niet de locatie konden vinden.

Tijdens het opzetten van de ereprijzen was ook NPO secr. Gerard van der Aalst aanwezig, bestuur NPO was zeer onder de indruk van de door de ZLU uit te reiken ere-prijzen, echt ZLU WEOM Olympiade waardig. Ja, we weten intussen dat de “ZLU vaasjes “materieel cultureel erfgoed zijn. 

Lees hier het gehele verslag inclusief alle foto's.

Bestuur ZLU bedankt nogmaals het NPO bestuur en de vele helpers die het mogelijk hebben gemaakt om deze Olympiade voor de 3e keer in Nederland te mogen organiseren. Na Amsterdam 1979, Utrecht 1994 en nu in 2024 in het MECC te Maastricht. Ik heb het geluk gehad om deze alle 3 te mogen bezoeken.

Een topweekend voor niet alleen de Nederlandse duivensport maar ook voor iedere duivenliefhebber, weer iets om trots op te zijn. Namens bestuur Zuid Limburgse Unie, Hub Wetzelaer, Pr. ZLU vluchten.

 

NPO BESTUUR

Mijmeringen: De Olympiade in Maastricht 

 
Deze keer een wat andere Mijmeringen. Geen beschouwing of mijmering over een relevant onderwerp maar een kort verslag van de Olympiade. Door werk verplichtingen kon ik pas donderdagavond afreizen naar Maastricht. Collega bestuurders en vrijwilligers waren al sinds dinsdag aanwezig en in de weer met de voorbereidingen. Kooien opbouwen, exposanten begeleiden, aanname van de Olympiade duiven op woensdag, de keuring op donderdag en andere voorkomende werkzaamheden vergden aandacht en tijd. Zonder de inzet van  vrijwilligers is het simpelweg niet mogelijk een dergelijk evenement te organiseren. Veel dank daarvoor!
 
Vrijdag
De opening werd mede verricht door de Commissaris van de Koning de heer Roemer, Hans Eijerkamp en Dani van Lier onze Olympiade ambassadeurs. Gouverneur Roemer nam uitgebreid de tijd om de beurs en de duiven te bezoeken en heel wat bezoekers en exposanten zijn met hem op de foto gegaan.
 
In de ochtend ging het veterinair congres van start. Een goede opkomst van wetenschappers, dierenartsen en beleidmakers. Ook een dierenbeschermer was present. Het is duidelijk dat wij met onze WOWD voorop lopen. Er werd zelfs gesuggereerd om de WOWD uit te bereiden met internationale wetenschappers en zo andere landen ook te laten profiteren van het werk van de WOWD. Een mooier compliment kun je niet krijgen lijkt me. Tijdens het congres ging het vooral over dierenwelzijn en vogelgriep. Nuttig met name richting beleidmakers en zo was het ook bedoeld.
 
Het FCI congres wat na de lunch van start ging was van veel minder kaliber. Bij tijd en wijle was de gang van zaken ontluisterend. Het enige goede nieuws wat er viel op te tekenen is dat ik verwacht dat we met de nieuw gekozen FCI voorzitter wel voortgang kunnen maken. Dr. David Madeira is een oogarts uit Portugal en hij kreeg onverwacht de steun van veel landen. Een goede beslissing en de NPO zal de nieuwe FCI voorzitter steunen om de FCI weer op het goede spoor te krijgen.
 
Terwijl de FCI gedelegeerden uit meer dan 50 landen aan het vergaderen waren is aan hun partners een tour door Maastricht en de mergelgrotten aangeboden en de tour is afgesloten met een diner op de Hotelschool Maastricht. De partners van NPO bestuursleden hebben e.e.a. begeleid en zo de NPO neergezet als een waardig gastheer voor de internationale delegaties.
 
De beurs en de tentoonstelling werden vrijdag al goed bezocht. De exposanten konden alvast warmdraaien voor een topdag op zaterdag. De tentoonstelling was zeer ruim opgezet. Het MECC beschikt over ruime, hoge hallen waar het voor de duiven prima toeven was en de duiven werden goed verzorgd door vrijwilligers van Afdeling Limburg.
 
De vrijdag werd afgesloten met een mooie avond georganiseerd door de Ladies League. Live muziek en een prima sfeer en Andre van der Wiel die als vanouds de dames in het zonnetje zette. De FCI gedelegeerden waren ook uitgenodigd en konden zo kennis maken met het fenomeen Ladies League. Hopelijk inspireert het ze om in hun land ook een Ladies League te beginnen.
 
Zaterdag
Ruim voor de opening van de beurs en de tentoonstelling waren al veel bezoekers aanwezig. De opkomst was enorm. Niet alleen in aantallen maar ook wat betreft het internationaal gehalte. Maastricht bleek een ideale locatie om bezoekers uit heel veel landen te trekken. Op het toppunt was het bijna te druk! De exposanten moesten alle zeilen bijzetten om het bij te benen en de bezoekers te woord te staan en de catering zat zelfs tijdelijk even zonder bier. En het ging de hele dag door tot ver in de namiddag. In een woord; geweldig!
 
Gedurende de hele zaterdag waren er FCI, Olympiade en NPO huldigingen. Het auditorium van het MECC was hiervoor een prachtige ruimte. Om de traditionele films gemaakt door Falco Ebben van de nationale kampioenen te zien op de mega schermen in het auditorium is ronduit indrukwekkend. Een aantal kampioenen en winnaars brachten familie, vrienden en supporters mee naar de huldigingen en zo werd het een bijzondere belevenis. En volksliederen werden niet zelden uit volle borst meegezongen. Al met al geslaagd. De uitslagen van de Olympische Sport en Standaard klassen waren samengevat in een boekje wat voor elke bezoeker beschikbaar was bij de ingang van de beurs.
 
De zaterdag werd afgesloten met de traditionele Olympiade feestavond. Ruim 600 gasten waren er aanwezig. De sfeer op de Olympiade was positief met als gevolg dat er vele verzoeken waren voor extra toegangsbewijzen. Helaas hebben we een aantal mensen moeten teleurstellen. Het was uitverkocht. De avond zelf was een mooi feest. Het diner was prima, de bediening goed en het entertainment geweldig. Met name de Hermes Houseband wist de zaal aan het swingen te krijgen. Al met al een mooie avond.
 
Zondag
Op zondag vonden de laatste FCI huldigingen plaats. Ook die kampioenen kregen de aandacht die ze verdienen. Een redelijk aantal bezoekers aan de beurs en tentoonstelling maakten van de gelegenheid gebruik om nog eens rustig rond te kijken. Om 14:00 sloot de Olympiade en begon de afbouw en de uitgifte van de duiven. Met name dat laatste moet goed georganiseerd worden zodat alle duiven weer op hun plaats komen en dat ze op reis gaan met de juiste formulieren en gezondheidsverklaringen. Ook dat onderdeel moet in orde zijn en dank aan Stephan Gobel die daarmee geholpen heeft.  De uitgifte van de duiven is verder goed verlopen.
 
Terugkijkend
We kunnen als Nederlandse duivensport terugkijken op een geslaagd evenement. Het was veel werk om het te organiseren maar al met al is het goed gelukt. Uiteraard zijn er bij een dergelijk groot evenement over drie dagen wel verbeterpunten aan te wijzen. Maar daar stoppen we verder geen energie in aangezien het een eenmalig evenement is.
 
De doelstelling van de Olympiade was genieten van mooie duivensport en het promoten van de duivensport. Veel bezoekers hebben genoten van de diverse onderdelen en gingen tevreden huiswaarts. De promotie van de duivensport is ook goed opgepakt maar we zijn er nog lang niet. We kunnen de Olympiade ook in de komende maanden blijven gebruiken voor promotie doeleinden. Er is heel veel foto en film materiaal van de Olympiade wat we kunnen inzetten hiervoor.
 
Tot slot wil ik alle vrijwilligers enorm bedanken voor hun inzet welke de Olympiade mogelijk heeft gemaakt. Zonder hen was dit niet gelukt. Het NPO Bestuur gaat de Olympiade afsluiten met een feestelijke bijeenkomst voor de liefhebbers die Nederland op de Olympiade hebben vertegenwoordigd.
 
Gerard van de Aast
 
Hou Op (de) hoogte in de gaten

Vanaf volgende week zetten we elke week in Op (de) hoogte een groep winnaars en hun duiven centraal.
 

UIT HET LAND

Charlotte, Niek & Jorrit tonen hun passie voor de duivensport


Duivenmelkers zijn niet altijd bejaard: dat bewijzen Charlotte (8), Niek (14) en Jorrit (17) van Duivensportcentrum Borne. Lees het hele artikel hier

 

VRAAG EN ANTWOORD
Overboeken leden naar een andere vereniging, die reeds een combinatie vormen


Wanneer een combinatie overgaat naar een andere vereniging, kan het combinatienummer worden overgeboekt door de vereniging waar men lid wordt. De ringnummers, die op naam van de combinatie staan, gaan dan automatisch mee over naar het nieuwe combinatienummer.

Het is niet nodig eerst de leden individueel over te boeken.
 
 

 

WEDSTRIJDEN

Eenhoksrace Duitsland


Wilt u een keertje meedoen met een mooie eenhoksrcace in Duitsland meldt u dan aan bij de
OWDERBY in Espelkamp met een officiële FCI status. In 2023 in Duitland de enige FCI race die meetelt voor het totale kampioenschap van alle FCI races wereldwijd.

Het is inmiddels de 4e editie van deze OLR met een gigantisch hoog prijzengeld. Bij maximaal 1.000 duiven is er een prijzenpot van € 160.000 welke nergens anders te vinden is in Duitsland. Er is een viertal hotspots waarin al prijzen te verdienen zijn. Hoofdprijs is € 40.000. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, de
duiven kunnen worden aangeleverd in Nederland en zullen hoogstwaarschijnlijk de 1e of 2e week april getransporteerd worden naar de hokken in Espelkamp.

Mocht u belangstelling hebben, geef u dan nu op via OWDerby.com of neem contact op met de Nederlandse agent van deze race: J. Abbing, Emmen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-11 56 92 64.


 
 

UIT HET LAND

Uw mooiste duivenfoto's


Hartelijk dank voor het insturen van uw mooiste duivenfoto's. We proberen elke week een foto's te plaatsen in de rubriek 'Uit het land'. Daarnaast willen we wekelijks met een andere foto Op (de) Hoogte openen. Voor deze headerfoto zijn we op zoek naar:
  • liggende foto's (landscape), bijvoorbeeld
  • van goede kwaliteit (pas anders de bestand-grootte op uw mobiel aan)
  • afmeting minimaal 800 pixels breed en ca 300 pixels hoog
  • foto's die net even iets anders laten zien dan kampioensduiven of liefhebbers die hun welverdiende prijs in ontvangst nemen. Denk daarbij aan een vergezicht over de velden met duiven in aantocht, of een foto in uw hok met duiven in hun schalen. 
Blijf vooral wekelijks uw foto's insturen. Doe dat naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet wordt deze volgende week al geplaatst in Op (de) Hoogte.


Foto's van deze week

Deze twee blije gezichten, uiteraard ons een mooie duif tonend, zijn ons toegestuurd door Gert Jan Beute. We houden van jonge mensen die met zoveel blijschap betrokken zijn bij de duivensport. 

Bedankt voor het reageren op onze oproep en we houden ons aanbevolen voor nieuw foto materiaal. 
  
  
 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen

Wekelijks publiceren we in Op (de) Hoogte een overzicht van de bonnenverkopen die bij ons bekend zijn. Ook op de website vindt u een actueel overzicht van bonnenverkopen (van verenigingen/afdelingen/NIC's).
 

Duiven.net 

Verkoper Start datum Eind datum Bon./Duiven
N.I.C. Fondvrienden Parkstad, Heerlen 27-01-2024 / 21:00 10-02-2024 / 21:30 34
P.V. de Toekomst, Elst 01-02-2024 / 16:31 15-02-2024 / 22:00 38
P.V. de Vriendschap, Leidschendam 01-02-2024 / 16:32 15-02-2024 / 22:30 31
P.V. De Reisduif, Heino 01-02-2024 / 16:33 17-02-2024 / 22:00 20
P.V. De Bilt 01-02-2024 / 16:35 18-02-2024 / 22:00 33
P.V. de Lingebode, Zetten 05-02-2024 / 20:00 19-02-2024 / 22:00  
P.V. de Luchtbode, Arnhem 13-02-2024 / 20:00 27-02-2024 / 22:00  
Ladies League afdeling 9 14-02-2024 / 20:00 28-02-2024 / 22:00  
P.V. de Witpen, Hengevelde 11-03-2024 / 20:00 22-03-2024 / 22:00
 


Top Pigeons 

Pigeoncom.com

GPS Auctions

Terug naar inhoudsopgave

Actueel overzicht bonnenverkopen
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten

 

10 februari | P.V. Heemskerk | Heemskerk

Zaterdag 10 Februari komt Patrick Noorman naar Heemskerk. Het is een van de jonge liefhebbers die zich heeft ontwikkeld tot een landelijke topper. Hij zal van 14.15 uur tot aan de pauze (ongeveer 15.00 uur) zijn verhaal vertellen over hoe hij de duivensport beoefend. Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De zaal is open om 14.00 uur en de toegang is gratis. Het adres is Lijnbaan 93, 1969 ND Heemskerk. 

17 februari - Forum P.V. de Witpen | Nieuwveen

P.V. de Witpen uit Nieuwveen organiseert op 17 februari een forum met Marco van Doorn, Jan van 't Oever en AP Overwater. Tijdens het forum is het mogelijk om vragen te stellen aan de forumleden. In de pauze worden er bonnen verkocht van de volgende 6 topliefhebbers. De voorverkoop is op Toppigeons.com en de eindverkoop tijdens het forum. Wij hopen u allen te zien op deze gezellige duivenmiddag in ons clubgebouw. Het adres is W.P. Speelmanweg 22c Nieuwveen. Download meer informatie hier.

17 februari | Postduivenvereniging 'Steeds Verder' | Wieringerwaard

Afgelopen jaar is de broer van Penningmeester Cor Wenink overleden. In overleg met de nabestaanden worden ten behoeve van de club, het NIC en de fond 17 oude en jonge duiven te koop aangeboden. De bezichtigingen starten om 10.00 uur en de start van de verkoop is om 11.15 uur. Adres: Stinzenlaan 85, 7392 AD  Twello. Download hier de brochure.

26 februari | PV De Luchtbode | Reusel

Het is weer zover op maandag 26 februari a.s. organiseren we een leuke informatieve avond waarin dierenarts en postduiven specialist dr. Stijn Rans zal vertellen over de voorbereidingen van de postduiven voor het komende kweek – en vliegseizoen. En verder zal Corné Kokx (Dopingcontroleur NPO) een presentatie geven over doping in de postduivensport en de uitvoering van controles ect.. Wat komt hier allemaal bij kijken. Dit wordt georganiseerd door de PV De Luchtbode te Reusel. Bij aankomst het eerste gebouw op het sportpark te Reusel aan de Turnhoutseweg. Aanvang zal zijn vanaf 20.00 uur en iedereen is welkom vanaf 19.00 uur.

21 april | Stg. Marathon Noord | Soest

Stichting Marathon Noord. 50 jarig jubileum verkoop. Zaalverkoop 30 tot 40 speenklare jongen van Nederlandse top op de Marathon en enkel Dagfond. Locatie: PV Soest - Zaal open en bezichtigen vanaf 12.00 uur. Start verkoop: 13.30 uur. Voorbieden op www.pigeoncom.com

Terug naar inhoudsopgave

Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 31 januari 2024
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

 

2024

  • 9 maart 2024 - NPO Ledenraad
  • 23 maart 2024 - Ontvangst Olympische afvaardiging
  • 23 november 2024 - NPO Ledenraad
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
06 juli 24
De Herpesvirus - infectie is een veelvoorkomende aandoening bij duiven. Desondanks worden er over het algemeen maar weinig woorden aan vuil gemaakt. Hoog tijd dus voor een nadere beschouwing. Het...

Columnist in Spotlight

peter hok
20 juli 24
Zoals gezegd vielen de verliezen hier gelukkig...
peter hok
12 juli 24
Code geel qua wind zit erop. Zoals verwacht...
peter hok
06 juli 24
Vorig jaar werden wij gedupeerd bij de start van het...
peter hok
29 juni 24
Ik ben blij dat ze afgelopen zondag een...
peter hok
22 juni 24
Hier is het lang niet zoals vorig jaar. Toen was het...
peter hok
15 juni 24
In de duivensport blijven er weinig echte...
peter hok
08 juni 24
Het weer zit niet mee dit jaar en dat is voor de...
peter hok
01 juni 24
Ik krijg regelmatig de vraag of ik tot nu toe...
peter hok
25 mei 24
Gelukkig korven we vrijdag pas in. Die dag extra rust...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new Promo185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Promo185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Promo185x75new GJBeute185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Windy.com

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40