Artikelen

NPO BESTUUR
Werken aan de privacy
Afbeeldingsresultaat voor AVGVanaf 25 mei 2018 is de nieuwe AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU).
 

Ook de NPO, de afdelingen en verenigingen moeten aan de slag in verband met de nieuwe AVG. Op onze website leggen we uit wat we als NPO gedaan hebben/faciliteren én wat u als vereniging zelf moet regelen. 


Het is belangrijk dat iedere vereniging voor zichzelf nagaat in hoeverre zij gegevens beheert, verwerkt en deelt. Dat kan vaak niet zonder uitdrukkelijke toestemming van de leden. Om de verenigingen te helpen is er een stappenplan ontwikkeld door de stichting AVG en dit is door NOC*NSF overgenomen.

Als NPO hebben we voor onze verenigingen licenties besteld, waarmee u kunt deelnemen aan het stappenplan en aan het einde een AVG-verklaring kunt ontvangen. Hiermee kunt u bij een eventuele controle bij door de Autoriteit Persoonsgegevens laten zien dat u voldoet aan de richtlijnen uit de AVG.
 

Deze licenties sturen wij - zo spoedig mogelijk na ontvangst van NOC*NSF - naar alle verenigingen en afdelingen, samen met een link waar het stappenplan te vinden is. We realiseren ons dat het al bijna 25 mei is. Het kan zijn dat u op die datum het stappenplan nog niet geheel doorlopen hebt. De wet berust vooral op een inspanningsverplichting, als u kunt aantonen dat u actie hebt ondernomen en een planning hebt voor nog niet afgewerkte punten. Onderneem zodra u de code hebt ontvangen wel zo snel mogelijk actie, zodat u in ieder geval een start gemaakt heeft.
 

Lees verder
placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Aankomende vluchten op een rij
Op de website van de NPO publiceren we alle data en vluchttijden van de geplande wedvluchten. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.
 

Wie lost waar actueel
placeholder_600x120.png
SECTIES/PLATFORMEN
Verslag vergadering Sectie Jonge Duiven
Op 18 april jl. vond de eerste bestuur bijeenkomst plaats van het sectiebestuur jonge duiven. In een gemoedelijke sfeer en ogen gericht op de toekomst werd er te Papendal gediscussieerd over het spel wat dat door de meeste liefhebbers gespeeld wordt. Waar de één het gebruikt als opleiding en eigenlijke noodzaak is het voor de ander een spel waar het hele jaar naar wordt uitgekeken.
 

Het sectiebestuur wil graag over de volgende onderwerpen in gesprek om te zien waar het meest belang aangehecht wordt:
 

  • vliegprogramma
  • aantal vluchten
  • nationale kampioenschappen
  • afstanden
  • transport
  • inkorfbeperking
  • spelverbanden
  • sector vluchten
  • nationale vlucht

Het sectie bestuur stimuleert discussie op bovenstaande onderwerpen ontstaan en ontvangt graag voorstellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voorstellen kunnen ingediend worden tot eind juni. 

Klik hier voor het volledige verslag van 18 april 2018
placeholder_600x120.png
SECTIES/PLATFORMEN
Verslag vergadering Sectie Marathon
Ook de sectie Marathon heeft op 18 april jongstleden vergadert. Tijdens deze vergadering is teruggekeken naar het proces van afgelopen maanden. Het sectiebestuur ziet de sectie als positieve ontwikkeling, met als doel er zijn voor onze leden om samen de toekomst van onze marathon sport te bepalen en in te vullen.

De ingediende voorstellen van de leden, zijn genoteerd en worden meegenomen naar de volgende vergadering die plaats vindt na het vliegseizoen. Veel van de voorstellen hebben betrekking op de vluchten en daar kunnen we als sectie nu toch 1,2,3 geen invulling meer aangeven, daar het seizoen al begonnen is.
 

Om het sectiebestuur compleet te maken, zijn er vier mensen toegevoegd aan het bestuur waarmee het bestuur vanaf nu bestaat uit zeven personen. Met deze invulling hebben we een groot gedeelte van de werkgebieden van Nederland te pakken, echter missen we op dit moment nog een persoon uit de noordelijk gelegen afdelingen.(afd 11); daar waar nodig zal dhr Simon Kuipers van afdeling 11 aansluiten bij de “kerngroep”.
 

Klik hier voor het volledige verslag van 18 april 2018
placeholder_600x120.png
SECTIES/PLATFORMEN
Verslag vergadering Sectie Dagfond
Eind april 2018 kwam ons sectiebestuur voor het eerst bijeen om te bespreken wat wij voor de dagfond liefhebbers in Nederland kunnen en willen betekenen.

Het was een nuttige bijeenkomst waarin vooral is gebrainstormd over wat ons persoonlijk drijft en wat onze gezamenlijke inzet wordt om (bij voorkeur al ) vanaf 2019 een aantrekkelijk, aansprekend én toekomstbestendig dagfond programma te organiseren, dit passend binnen de bredere uitdaging van GPS 2021.
 

Er zijn op dit moment door ons nog geen concrete voorstellen geformuleerd, wel zijn wat eerste ideeën uitgewisseld en besproken. Het ging bv over visie en missie, landelijk gelijk dagfondprogramma, hoeveel vluchten, vliegrichting, hoe betrekken we de leden van onze sectie etc. 

Afgesproken is dat we eind mei opnieuw samenkomen en een eerste opzet/plan van aanpak formuleren, inclusief doelstellingen.Dat willen we dan vervolgens in juni ook als praatstuk/basis aan de leden van de sectie dagfond voorleggen voor aanvullingen, commentaar en suggesties. Geen in beton gegoten stuk dus, maar voor de leden van de sectie wel iets dat voldoende houvast biedt om op te reageren en/of aan te vullen. Zo hopen we in samenspraak met jullie als leden een goede start te kunnen maken om vervolgens tijdens de eerste sectieraad (in september 2018) gericht eerste besluiten te kunnen nemen rond voorstellen/stukken die we willen gaan voorleggen aan de NPO ledenraad.

Ook zullen we tijdens het proces aandacht en oog moeten hebben voor een tijdige en goede afstemming met de andere secties. We gaan oprecht proberen om transparant met input om te gaan en zo navolgbare keuzes te maken, zodat leden van de sectie zich ook herkennen in de gemaakte of te maken keuzes, althans deze tenminste te kunnen begrijpen.

We zijn natuurlijk benieuwd wat de dagfond liefhebbers verwachten en vinden van onze inspanningen. Daarom is het van belang dat dagfond liefhebbers die zich nog niet hebben opgegeven voor de sectie dagfond, dat alsnog doen. Dan kunnen we u  bereiken als we zaken over uw favoriete vluchten te melden hebben. 
 

Klik hier om u alsnog aan te melden. Onze sectie heeft inmiddels een eigen e-mail adres. Heeft u vragen of opmerkingen stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Klik hier voor het volledige verslag van 18 april 2018
SECTIES/PLATFORMEN
Hoewel er zich enige nieuwe bestuursleden hebben aangemeld, is het ons nog niet gelukt om het bestuur en alle commissies/secties/platforms volledig ingevuld te krijgen.

Wij roepen daarom uw hulp in:
Kent u leden of u overweegt u zelf om uw betrokkenheid tot de NPO concreet gestalte te geven, dan horen wij graag van u.
 

Voor de sectie vitesse/midfond zoeken wij per direct een aantal enthousiaste bestuursleden. Klik hier voor de 
profielschets.
 

Opgave via mailadres;
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor verdere informatie kunt u telefonisch contact opnemen met bestuur NPO, Maurice van der Kruk 06-53276934 en/of Harrie Meijners 06-22746840.

Lees verder
Afbeeldingsresultaat voor mira 2018
WEDSTRIJDEN
Deelnemers EK Mira
Een overzicht van de deelnemers aan het EK in Mira: 
Bas v. Beveren 2x Bert Ploeg 2x
Corvo 2x Ed Mol 2x
Visser Meijboom 2x Hok M. Reijnen 2x
Henk de Weerd 2x H Eijerkamp & zn 2x
B&B Giltay Henk v Zomeren
Mevr. Vos Smeets-Penris
J v Bentum Jr Comb. vd Vooren
Klein Haneveld & zn Gerard Jochemsen
A. Jochemsen & zn Nico vd Hurk
MJ Lourenssen H Ulijn & zn
S. Schoonen & zn MW Aalbers
Lees verder
placeholder_600x120.png

www.beyersbelgium.be

Gratis duivenhok voor Haci Öner
 
Vorige week is er bij Hachi Öner uit Druten-Zuid een promohokje van de Nederlandse duivensportbond geplaatst. Hachi is een 13-jarige leerling van Openbare Basisschool De Appelhof in Druten en al een paar jaar helemaal gek van postduiven. Nu heeft hij eindelijk zijn eigen hokje en zal dit jaar op de deel gaan nemen aan de vluchten met zijn jonge duiven.

Hachi is zoals zijn naam al doet vermoeden van Turkse afkomst. Zijn vader emigreerde op 12-jarige leeftijd naar Nederland en had als kind sierduiven in Turkije, duiven houden zat dus al een beetje in Hachi's bloed. Hachi's buurman is duivenliefhebber en heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat hij een eenvoudig hokje met wat duiven kreeg. 

Aangezien de duivensport in een rap tempo vergrijst is deze jongen uiteraard enthousiast ontvangen op de duivenclub in Druten. Het promohokje van de NPO mag Hachi gratis voor twee jaar lenen. Zijn clubgenoten hebben inmiddels al gezorgd voor een duivenklok, duiven en overige benodigdheden. 
 
Lees er meer over op de site van CC Rivierenland
Iets over hebben voor een ander
Ingezonden door J.M.V. Wakeren (Doorn)
 

Dit jaar zet ik mij voor de zesde keer in voor het goede doel. Dit jaar zet ik mij in voor het Epilepsiefonds. Zij bestaan dit jaar 125 jaar en zij zetten zich onder meer in voor onderzoek naar Epilepsie en behandmogelijkheden. 
 

De duivenverkoop gaat via Duiven.net. Ik doe dit met ongeveer 15 tot 20 bonnen van zeer bekende liefhebbers. Het bedrag wordt in Houten op de voorjaarsbeurs overhandigd. Naast de opbrengst van de bonnen, heb ik ook al een aantal donaties ontvangen.
 

Mocht u meer willen weten of mijn actie willen steunen, neemt u dan even contact met mij op via telefoonnummer 0343 522262.

AGENDA
Boekpresentatie 'The New York Pigeon; behind the feathers'

Zaterdag 26 mei 14:30 uur
Boekhandel Van Rossum
Beethovenstraat 30-32
1077 JH Amsterdam
 

De Amerikaanse fotograaf Andrew Garn presenteert en signeert zijn in april uitgekomen boek "The New York Pigeon: Behind The Feathers". 

De Europese primeur wordt muzikaal omlijst door drie leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest!

Marleen Asberg: zang
Caroline Strumphler: viool
Tatjana Vassiljeva: cello

Toegang: gratis

 
Afgelopen maand verscheen het resultaat van 10 jaar fotografisch werk door Andrew Garn: The New York Pigeon: Behind The Feathers (NY,Powerhouse Books).
 
Andrew Garn's benadering verandert onze kijk op de "rat onder de vogels" door zijn Vogue-waardige foto’s die de waarlijk schitterende individualiteit van de stadsduif laten zien.
 
Garn's fotoboek kreeg veel publiciteit in Amerikaanse en Europese media. Bij de New Yorkse presentatie bij Barnes & Noble in Manhattan was het boek in no time uitverkocht.
 
Wij zijn trots dat wij Andrew Garn naar Nederland wisten te halen als fans van zijn bijzondere werk.
DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot en met 17 mei 2018
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. Op de website publiceren we alle duplicaataanvragen.
Actueel overzicht aangevraagde duplicaten
placeholder_600x120.png
Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook

Nieuwsbrief Peter Boskamp

peter2010
16 mei 19
Jonge Duivenziekte is een ziekte met vele oorzaken. Hoewel de symptomen in alle gevallen dezelfde kunnen zijn, kan de oorzaak heel verschillend zijn. Alles valt en staat bij goed onderzoek op de...

Columnist in Spotlight

11 juni 19
26 april 19
  Het werd deze week wel weer eens tijd om over de...
19 april 19
  Weer zo'n titel waarvan je denkt: wat bedoelt-ie...
07 april 19
Mooi was het zaterdagmiddag. Ik was bij de...
29 maart 19
Op bezoek bij één van de beste overnachters van...
27 maart 19
  Zo af en toe heb je zo'n weekend. Zo'n weekend...
18 maart 19
14 maart 19
Ik heb er niet vaak veel tijd voor, maar als er...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

16 juni 19
Péronne 1-6-2019:Herman Testerink 1e prijs en een hele mooie uitslag   Met stralend...
12 juni 19
De gisteren uitgestelde vlucht vanuit het Belgische Lessines werd vandaag al vroeg...
10 juni 19
Afgelopen weekend 25 mei is het dan eindelijk begonnen: het dagfondseizoen. Vanaf nu om...
03 juni 19
      Wat gaat het worden.................?Kijk ik ben Dagfond gericht maar vindt dat...
29 mei 19
Na vier vitesse vluchten en twee midfond vluchten hadden we deze week de eerste...
17 mei 19
Alblasserdam 12 mei 2019"Duiven gedesoriënteerd...?" Ja dat is denk ik wel het goede...
10 mei 19
We hebben het weer aan ons rekker Roye overwinning wederom naar de Gebr Dekker Mooiste nieuws van...
02 mei 19
30 april 19
Wat een schitterend duivenweer was het afgelopen zaterdag. Alle ingrediënten voor een...
29 april 19
Oswald Haers acteert op hoog nivo op Quievrain. Ik had twijfels, wel de Biebelaer of...
29 april 19
Voor de 1e vlucht waren in het samenspel 2349 duiven ingemand. De waarschuwingen voor de...
28 april 19
Vandaag was de vlucht vanuit het Belgische Duffel met een afstand van 150 km tot Putten. De...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40