Artikelen

placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Winnaars Sectorale Midfondvluchten
Zoals in vorige editie van Op (de) Hoogte beloofd: deze week achtergronden en foto's van de winnaars van de Sectorale midfondvluchten.  
 

Winnaar Sectorale Midfondvlucht sector 1 Gien: L. van Erp
In het Brabantse Berghem woont de winnaar van de eerste Sectorale Midfondvlucht vanuit Gien. Berghem, een begrip in de Oost Brabantse duivensport. Wat wordt hier verschrikkelijk hard gespeeld met de duiven. Het verbaast me dan ook niet dat uitgerekend in dit plaatsje de 1e Sectorale duif valt. Liefhebbers als Comb. Ulijn & Zn, G. van Schaijk, M. Lourenssen, L. van Erp en nog een paar zeer sterke liefhebber, zijn toch schitterende namen die wekelijks in het snuitje van de uitslag te vinden zijn. Het is dan ook de laatst genoemde, L. van Erp, die de Sectorale Midfondvlucht vanuit Gien wint met 23171 duiven in concours.

Ik belde Lambert van Erp op om een afspraak te maken om een telefonisch interview af te nemen en feliciteerde hem uiteraard met deze schitterende overwinning. Uit zijn reactie bleek nog steeds het ongeloof.

Lees hier het complete interview.


 

Winnaar Sectorale Midfondvlucht sector 3 Nanteuil: Familie van den Berg 

IJsselmuiden een prachtige plaats in het mooie Overijssel en behorend tot de gemeenten Kampen. Ruim 12.000 inwoners groot en er wordt snoei hard gespeeld met de duiven. In deze plaats speelt o.a. de familie, want zo mag ik het wel zeggen denk ik, Van den Berg. Vader en 2 zonen die geweldig presteren met de duiven. Voor de winnaar van de Sectorale Midfondvlucht vanuit Nanteuil had ik een afspraak met de nestor van de familie; Gerard van den Berg.
 

Klik hier voor het interview
 

   
 

Winnaar Sectorale Midfondvlucht sector 4 Morlincourt: Jac SchraWinnaar Sectorale Midfondvlucht sector 2 Sezanne: S. Westerink

Onder de rook van Amsterdam ligt Ouderkerk aan de Amstel. Het is het enige plaatsje in Nederland dat een eigen postcode heeft. Hier wordt de laatste jaren hard met de duiven gespeeld. Het was dan ook niet toevallig dat juist hier de snelste duif werd geconstateerd van de Sectorale Midfondvlucht vanuit Sezanne. De eer ging deze keer naar de 78 jarige Siem Westerink. Als ik hem hier mee confronteert zegt hij nuchter: “het was echt een verrassing voor mij”. Had het niet verwacht. Op mijn vraag: “wat is de reden dat je er weinig vertrouwen in had” antwoorde Siem “de vlucht voor Sezanne was niet goed genoeg”. Deze was zwaar met zeer onregelmatige aankomsten. Vandaar dat mijn vertrouwen in een zeer goede afloop niet hoog was.

Lees hier het complete interview.
  

placeholder_600x120.png
NPO BUREAU
Helaas hebben we de eigenaar van duif 2018-5105380 nog niet weten te achtehalen. Wie mist deze duif? Graag contact opnemen met Bureau NPO zodat we kunnen zorgen dat duif en eigenaar weer snel verenigd worden.
 
NPO BUREAU
Oproep​
Nu het vliegseizoen in volle gang is en ook de zomerse temperaturen van invloed zijn op de vliegprestaties: raken sommige duiven letterlijk en figuurlijk de weg kwijt.

Er worden veel duiven opgevangen in de centrale opvanghokken en ook op het bureau van de NPO komen dagelijks meldingen van opgevangen duiven binnen.

Helaas kunnen we op dit moment niet alle duiven met hun eigenaren herenigen. Veelvuldig komt het voor dat melders bot vangen bij hun pogingen (telefonisch) contact op te nemen met de eigenaren van de duif.

Daarom ons vriendelijke verzoek is via “mijn NPO” te checken of uw gegevens nog up to date zijn. Ook indien u beschikt over een e-mailadres maar dit nog niet bij uw gegevens hebt aangevuld, verzoeken wij dit alsnog te doen.

Namens de duiven én de medewerkers hartelijk dank!
Lees verder
placeholder_600x120.png
NPO BESTUUR
Jonge duiven programma
Het is zomer in Nederland en dat merken wij op vele fronten. Afgelopen dagen zijn door de hogere temperaturen africhtingen en vluchten van diverse afdelingen afgelast of opgeschort. De omstandigheden lijken zich te verbeteren en het IWB draagt momenteel een positief advies uit, mits omstandigheden in acht worden genomen en waakzaamheid geboden blijft.

De aankomende periode, waarin de trainingsvluchten voor jonge duiven op het programma staan of worden ingelast als gevolg van het niet doorgaan van een eerdere trainingsvlucht is het mogelijk om zowel op DINSDAG en WOENSDAG binnen Nederland africhtingsvluchten te organiseren.

Voor africhtingen naar België blijft de WOENSDAG gehandhaafd voor komende periode.

Wij hopen hiermee meer mogelijkheden te bieden om een (verkort) trainingsprogramma te organiseren en alle liefhebbers en afdelingen de mogelijkheid te bieden om het geplande jonge duiven programma verder te laten plaatsvinden.
 

Bestuur NPO

placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Klik voor de laatste stand van het Nationaal Kampioenschap.
NPO BESTUUR
Extra ledenraad - 13 augustus 2018
Maandag 13 augustus organiseert de NPO een extra ledenraad. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.
 
Klik hier voor de conceptagenda.

De ledenraad begint om 20.00 uur en vindt plaats in Hotel Papendal, Papendallaan 3 in Arnhem.
Duivenveiling voor het goede doel
Duivensport helpt kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Noord Oost India.
 
Door een bonnenverkoop te organiseren en de veiling via internet te houden, willen wij als duivensport, geld inzamelen voor de bouw van een school voor kinderen van Noord Oost India.

Deze duivenveiling zal in het najaar via Toppigeons plaats vinden.Klik hier voor achtergrondinformatie over het project en de duivenveiling. Deze verkoop wordt georganiseerd door een 3 tal leden van PV de Zwaluw uit Oudewater.
 
Paul Satink, Wim Groen en Kees Cluistra.
WEDSTRIJDEN
Actueel overzicht  van vluchtdata en -tijden

Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.
Klik hier voor actuele vluchtdata en - tijden
placeholder_600x120.png
DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot 5 juli 2018
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Klik hier voor het actuele overzicht van de aangevraagde duplicaten
placeholder_600x120.png
NPO BESTUUR

Aantal duiven per mand aanpassen 

In verband met de hoge temperaturen van deze week adviseren wij het aantal duiven in de mand met minimaal 10% te verminderen. Onderstaande richtlijnen gelden voor inkorvingen 5, 6 en 7 juli 2018. Bij de inkorvingen van de jonge duiven een maximum van 25 jonge duiven aan te houden.
 

Tevens dient bij de belading van de container minimaal de bovenste rij vrij gehouden te worden. Bij voorkeur ook de onderste rij vrijhouden.Dit betreft de donderdag, vrijdag en zaterdag inkorvingen van deze week. 
 

Bestuur NPO

Serie 2 vlucht bij kring Oss voor het goede doel 
 
Afbeeldingsresultaat voor kikaOp zondag 12 aug organiseert Kring Oss e.o. als vanouds de jaarlijkse "gehandicaptenvlucht". Deze keer met een nieuw concept, nl. een aktie voor Kika.

Het betreft een serie 2 vlucht, waarvoor iedereen uitgenodigd wordt om mee te doen. Zowel duivenliefhebbers als niet-duivenliefhebbers. Er worden mooie natura prijzen vervlogen, en tevens gratis prijzen voor nr 100, 200 etc.. Natuurlijk ligt het zwaartepunt bij de totaalopbrengst van deze happening, die we op de feestmiddag van kring Oss zullen overhandigen aan Kika. De inschrijving bedraagt 2,50 Euro per serie.

Waarom dit bericht in OP DE HOOGTE? Het is een oproep aan alle kringverbanden om in de toekomst iets dergelijks op touw te zetten! Met als hoofddoel Kika een grandioze gift te doen toekomen. Tevens brengen we onze sport op zeer positieve manier onder de aandacht. Graag ontvang ik van U een reactie op deze aanzet tot nationale duivendag voor Kika!
 

U kunt Uw reakties, suggesties etc kwijt via mijn mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
KIKA is verwittigd en zal via posters en vlaggen en ander propaganda-materiaal deze aktie stimuleren om er een groot succes van te maken!

In hoopvolle afwachting Jo Vos

placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Gele kaart? Liever niet!
Zoals u bekend zijn er dit jaar meerdere sectorvluchten georganiseerd. De eerste vier zijn inmiddels vervlogen. Hierbij heeft u van het NPO Bureau instructies en richtlijnen voor ontvangen. Helaas moet er geconstateerd worden dat deze instructies niet nauwkeurig worden nageleefd. Instructies en richtlijnen ontvangt u niet voor niets. Dat is om te zorgen dat de vluchten gestroomlijnd verlopen.

Samen werken aan veilige wedstrijden
Een sectorvlucht ‘betekent’ ook dat dit voor heel Nederland hetzelfde is m.u.v. de lossingsplaatsen. Daar zijn geen uitzonderingen op mogelijk. Wij werken als bestuur toe naar eenheid. Dat kunnen we niet alleen, daar is iedereen bij nodig.

Instructies niet gevolgd
Afgelopen twee weken werd er o.a. geconstateerd dat er met het melden van de duiven niet zo nauwkeurig word omgegaan. Een sectorvlucht word georganiseerd door de NPO. Wanneer er geen meldplicht in de afdeling geldt, betekent dit niet dat er ook geen duiven op de sectorvluchten gemeld moeten worden. Er waren clubs die helemaal geen duiven doormelden. Er waren meldposten die een uur of twee na aankomst nog duiven doormelden.

Het doel van duiven melden is om:
  • de winnaar van het concours zo snel als mogelijk op de hoogte te stellen
  • het vluchtverloop goed te kunnen zien
  • evt. afwijkende meldingen te constateren
Het is iets wat hoort bij concoursveiligheid. Iets wat iedere duivenliefhebber hoog in het vaandel heeft staan of zou moeten hebben staan. Het melden is vereenvoudigd, het gaat slechts om het invullen van 6 cijfers.

Meld volgens instructies
Wij verwachten dat op de volgende nationale en sectorale vluchten ALLE verenigingen duiven melden conform de instructies. In de instructies staat ook vermeld wat de consequentie is van niet of te laat melden! Weet u niet precies hoe het zit? Lees de instructies die u ontvangen heeft nog eens rustig door. Mochten er na het doornemen van de instructies nog vragen zijn, neemt u dan contact op met het NPO Bureau.
IN MEMORIAM
Gouden spelddrager Frans Peeters overleden​
Afbeeldingsresultaat voor in memoriamAfgelopen maandag bereikte ons het droevige bericht dat gouden spelddrager Frans Peeters zondag 1 juli 2018 op 84-jarige leeftijd is overleden.

Wij wensen zijn vrouw Trees, kinderen, kleinkinderen en familie en vrienden veel sterkte in deze tijd.
Annonce Frans Peeters
WEDSTRIJDEN
Nationaal Dax van start met 10.072 duiven
Heet, heter, heetst. Dat is wat er de laatste weken gaande is. Na een weekje rust, er was geen overnacht NPO vlucht, zijn er afgelopen dinsdag voor de tweede echte nationale vlucht 10.072 duiven naar Dax gestuurd. Voor de kortste afstanden al ruim 900km en de verste afstanden moeten daar nog eens 200 km bijtellen. Het zal dan ook weer geen makkelijk klus worden voor onze gevleugelde vrienden om thuis te komen. Ze zijn om 13.30u aan hun reis begonnen. Wie word de opvolger van Ad Pegels die vorig jaar onder zware omstandigheden zijn  toen 5-jarige ‘Early Bird’ klokte om 6.00u en de eerste nationaal tegen 10.430 duiven won? Dat laatste betekend dat er maar een zeer kleine daling is en gezien de omstandigheden ook niet geheel verwonderlijk! Bestuur NPO wenst alle deelnemers en duiven veel succes!
Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook

Nieuwsbrief Peter Boskamp

23 juni 19
Rotavirus en zo meer. Ik weet niet of U het weet, maar artsen en dierenartsen mogen sinds 2006 geen meldingen meer maken omtrent de heilzame werking van vitamines en kruiden. Naar verluid zijn de...

Columnist in Spotlight

25 juni 19
De Oranje Leeuwinnen winnen hun groep en gaan...
11 juni 19
26 april 19
  Het werd deze week wel weer eens tijd om over de...
19 april 19
  Weer zo'n titel waarvan je denkt: wat bedoelt-ie...
07 april 19
Mooi was het zaterdagmiddag. Ik was bij de...
29 maart 19
Op bezoek bij één van de beste overnachters van...
27 maart 19
  Zo af en toe heb je zo'n weekend. Zo'n weekend...
18 maart 19

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

17 juli 19
  Stekeligheden 4 Ledenraad 4 juni Ooggetuige verslag van 1 van de 8 belangstellende !!!! op de...
10 juli 19
De wedvlucht Barcelona is jaarlijks het summum qua afstand in de duivensport. En dat...
08 juli 19
03 juli 19
Ook op de tweede internationale wedvlucht van het ZLU-programma, n.l. Agen voor oude en...
01 juli 19
Naast het overzicht van alle deelnemers met de kwekers, kopers en spelers is  het...
29 juni 19
“Zege La Souterraine voor Peter Theunis” Foto Henk van Boheemen Afgelopen weekend was de...
28 juni 19
Ontketende Ridderhof speelt vereniging aan flarden op Quievrain oude duiven. Groot...
26 juni 19
“Frans en Jordi Damen winnen op Quievrain” Foto: Henk van Boheemen Zaterdag 22 juni was...
25 juni 19
  FOND IN HET GROENE HART NIC DE SNELVLUCHT BODEGRAVEN ( 1714 ) THEO WIJFJES UIT NIEUWVEEN...
25 juni 19
Dit weekend staat weer geheel in het teken van de duiven bij PV de Woudvliegers. Er zijn 4...
18 juni 19
De gisteren uitgestelde vlucht vanuit het Belgische Lessines werd vandaag al vroeg...
16 juni 19
Péronne 1-6-2019:Herman Testerink 1e prijs en een hele mooie uitslag   Met stralend...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40