Artikelen

 

Voorwoord bestuur


Het jaar zit er bijna op. Een jaar met vele mooie momenten. Afgelopen week is er op het NPO Bureau hard gewerkt met als resultaat dat alle vaste voetringen voor 2019 naar u onderweg zijn. In deze laatste editie van Op (de) Hoogte van dit jaar onder meer de traditionele kerstboodschap, nieuws en informatie met betrekking tot de Olympiade, de Ladies League, de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen Afdeling Zeeland, de NPO en Stg. Nishoek en de activiteiten die de komende weken in het land georganiseerd worden. 

Op de website en op de Facebook-pagina kunt u mijn kerstboodschap 2018 bekijken

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 
 

Afdeling Zeeland aan de slag met GPS2021

Op 20 december jongstleden tekenden de Afdeling Zeeland, de NPO en Stichting Nishoek tijdens een drukbezochte bijeenkomst een samenwerkingsovereenkomst. Een mooi moment voor de duivensport. Tijdens de bijeenkomst werd naast het ondertekenen van de overeenkomst ook een startdocument voor vernieuwing en modernisering van de postduivensport in Zeeland gepresenteerd. 

Het is nog maar een paar weken geleden dat werd vastgesteld dat fusie geen begaanbare weg was en dat het afdelingsbestuur in deze situatie voortschrijdend inzicht had en de hulp in riep van het NPO Bestuur om met elkaar hier in Zeeland een moderne doorstart te maken. Inmiddels hebben we een samenwerkingsovereenkomst met elkaar en kunnen we nu al de contouren schetsen. Let wel de overeenkomst is geen eindplaatje maar gaat primair over het proces. Hoe gaan we stap voor stap voor stap, met elkaar op zoek naar de beste aanpassingen. 

Graag delen we de presentatie zoals deze op 20 december gegeven is. Klik hier om de presentatie te bekijken. En mocht u vragen hebben, neem dan contact op met een van de bestuursleden van Afdeling Zeeland of het NPO Bestuur.

Ook de pers was aanwezig bij dit unieke moment. En dat leverde vandaag al een publicatie op in de PZC. 

 

22 januari 2019: eindselectie Standaardklasse Olympiade
 

Op dinsdag 22 januari 2019 vindt in het verenigingslokaal van de PV Soest de eindselectie plaats voor de standaardklasse. 

De duiven van de voorselectie in Nieuwegein geklasseerd 1 t/m 6 worden die dag verwacht, aangevuld met  de door keurmeester(s) nieuwe geselecteerde duiven. De loting (pot van deelnemers/keurmeesters) voor het arrangement Poznan (reis/verblijf/tickets en Gala) voor twee personen zal deze avond gebeuren onder toezicht van u allen.

Praktisch
 • Het tijdstip van inbrengen van de duiven is 14.00 uur. Aansluitend vindt de keuring plaats en wordt het aantal teruggebracht tot vier duiven per categorie. De standaardklasse zal in totaal bestaan uit zestien duiven.
 • Om 18:00 dienen de deelnemers/eigenaars de duiven voor de sportklasse aan te leveren. Falco Ebben draagt er zorg voor dat alle Olympiadeduiven op de door hem karakteristieke wijze worden gefotografeerd.
 • Na alle handelingen en controles gaan de duiven dezelfde avond nog op transport naar Poznan (Polen). Zo worden de duiven op de meest geriefelijke wijze vervoerd door het transport zo kort mogelijk te houden.
 • De volgende dag (woensdagavond) zitten de duiven in hun kooi op de Olympiade!
 • Voor de standaardklasse: vergeet niet om per mail voor de standaardklasse opgave te doen van uw lidnummer en het ringnummer van de desbetreffende duif voor 16 januari aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit om vooraf de controle te doen of de duif aan de gestelde criteria voldoet. Wij hebben Compuclub van Balveren gevraagd de controles  op prestaties van de duiven te verrichten.
 

NPO BUREAU
Vaste voetringen 2019 zijn verstuurd

 

Een korte sfeerimpressie van de laatste grote klus van 2018: het versturen van de vaste voetringen. Inmiddels zijn alle bestellingen verstuurd en is de opslag/inpakruimte weer net zo opgeruimd als op de eerste foto.
  
   
   
   
 
 

WEDSTRIJDEN
Enthousiasme voor Ladies League

 

Tijdens de Nationale Dagen vond de aftrap van de Ladie’s League plaats. Door de belangstelling op social media wisten we al dat er wel belangstelling voor zou zijn. Maar dat er zóveel vrouwen in zouden schrijven, ging zelfs onze verwachtingen te boven:
 • 244 vrouwen schreven zich in
 • 3683 Ladies League ringen werden gereserveerd
 • ongeveer de helft was reeds lid van de NPO
 • 14 vrouwen werd lid van de NPO
Enthousiasme
Niet alleen de dames waren enthousiast, al snel bleek dat diverse verenigingen een vrouwencompetitie gaan opzetten, middels dezelfde Ladies’s League ringen. Wat een geweldige initiatieven om meer dames te betrekken in onze geliefde sport en samen naar een toekomst met duiven en saamhorigheid te gaan.

Online aanmelden
Vorige week informeerden we u in Op (de) Hoogte al over de ontwikkelingen rondom de Ladies League. Sinds gister (20 december 2018) is het mogelijk om online aan te melden voor de Ladies League en de bijbehorende roze ringen te bestellen.

Veelgestelde vragen
En natuurlijk zijn er bij de start van een nieuwe activiteit ook veel vragen. Op de website vindt u onder Ladies League een overzicht van de veelgestelde vragen met de bijbehorende antwoorden. heeft u een vraag? Check even of uw vraag er al bij staat, zodat u snel het antwoord kent. En heeft u een vraag die er niet bij staat? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij proberen uw vraag dan zo snel mogelijk te beantwoorden.

 
 
Aanmelden Ladies League
Vragen en antwoorden Ladies League
 

NPO BESTUUR
Verbetering communicatie door nieuwe versie van leden- en ringenadministratie

De nieuwe versie van Polis die onlangs geïntroduceerd is, helpt ons allen doordat we zaken digitaal kunnen organiseren. Het geeft inzicht in de voorkeuren van liefhebbers en daardoor kunnen we onze informatievoorziening verbeteren. Een duidelijke wens die we al vele malen gehoord hebben vanuit het land, vanuit afdelingen en verenigingen én waar de medewerkers van het NPO Bureau en wij als NPO Bestuur behoefte aan hebben.

Een complete en actuele database is een gezamenlijke verantwoordelijkheid en daarom roepen we iedereen op om zijn/haar gegevens te controleren en aan te vullen. 

En om in 2019 maximaal te profiteren van een goede bereikbaarheid vragen we iedereen dit te doen vóór 7 januari 2019.
Informatie m.b.t. actualiseren gegevens mijn.duivensportbond.nl
 
 

NPO BESTUUR
Bronzen NPO-speld voor Johannes Minnaard
 

De duivensport kent vele trouwe liefhebbers, liefhebbers die al vele jaren de sport beoefenen en zich vaak ook lange tijd inzetten voor de sport in het algemeen. Dit maakt onze sport uniek en elke keer zijn we als NPO weer verrast over de mooie verhalen die hier achter schuil gaan. 

Afgelopen week had Maurice van der Kruk, als voorzitter van de NPO,de eer om Johannes Minnaard te decoreren. Johannes is bijna 98 jaar en was vorig jaar 80 jaar lid van een duivenvereniging. Tot vorig jaar speelde hij nog zelfstandig, 80 jaar actief melker, dat is zelfs binnen onze sport uniek.

De sport werd Johannes met de paplepel ingegoten en op het moment dat zijn vader stopte, kwam Johannes in actie en haalde eigenhandig de duiven op de fiets terug.Mooie en moeilijke (oorlogs) jaren wisselden elkaar af. Maar de sport was altijd een belangrijk onderdeel in het leven van Johannes.

Binnen de duivenvereniging heeft men Johannes leren kennen als een enthousiaste liefhebber die voor de bestuurders altijd een ondersteunend en motiverend woord heeft.
 

DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot en met 20 december 2018
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. Klik hier voor het overzicht van de aangevraagde duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

NPO BESTUUR
Gaat u met uw duiven naar de Olympiade?
 

Wij vinden het erg belangrijk dat we vanuit Nederland de beste duiven inzenden naar de Olympiade. Tijdens de Nationale Dagen is er al een flinke groep duiven gekeurd door keurmeesters Theo Vervoort en Hans Korewijk.

Resultaat eerste voorselectie
Vanuit de keuringen op 1 en 2 december zijn de volgende duiven geselecteerd voor de eindselectie die in de loop van januari plaatsvindt. Klik hier voor de kandidaten die tot nu toe bekend door zijn naar de eindselectie voor de Standaardklasse tijdens de Olympiade.

Laat uw duiven keuren!
Komende weken zijn er nog vele tentoonstellingen in het land en daar kunt u uw duiven ook laten keuren. De beste duiven doen mee aan de eindselectie op 22 januari 2019. Heeft u interesse uw duiven te laten keuren? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan welke duiven u wilt laten keuren en waar u dit wilt laten doen.

Keurmeesters actief op zoek
Natuurlijk kunt u zelf uw duiven aanmelden. Onze keurmeesters zijn komende weken echter ook extra alert. Dit betekent dat wanneer zij bij tentoonstellingen in het land potentiële kandidaten tegen komen, ze deze voordragen voor selectie.

Win een verzorgd arrangement
En niet alleen uw duiven gaan naar de Olympiade. Als eigenaar én als keurmeester maakt u ook kans op een verzorgd bezoek aan de Olympiade in Poznan. Want wanneer u uw duiven aanmeldt - maakt u kans op een arrangement om de Olympiade in Polen te bezoeken en toppers van de hele wereld met eigen ogen te bekijken.

De keurmeesters kunnen een bezoek aan de Olympiade winnen door eigenaren van topduiven te enthousiasmeren mee te doen én op het inschrijfformulier duidelijk aan te (laten) geven dat het een inschrijving is op aanbeveling van een officiële keurmeester.   
 
Dit is de laatste editie van Op (de) Hoogte in 2018. Op 11 januari verschijnt de eerste editie van 2019. Kopij is altijd welkom. Heeft u interessante, relevante informatie die een plaats verdient in Op (de) Hoogte of www.duivensportbond.nl, stuur de informatie dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deadline voor het aanleveren van kopij is donderdagmiddag 16.00 uur voor publicatie in Op (de) Hoogte van vrijdag.
 
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden. Komende tijd staan onder meer op het programma: 

21 en 22 december 2018
 • Tentoonstelling PV Nooit gedacht in Ochten
 • Tentoonstelling + bonnenverkoop PV De Vredesduif  in St. Philipsland
22 december 2018
 • Tentoonstelling + bonnenverkoop PV De Reisduif in Bergen op Zoom
 • Hokkenshow PV Samen Sterk in Wateringen
22 + 23 december 2018
 • Tentoonstelling PV Ons Vermaak in Eerbeek
28 december 2018
 • Duivenmiddag bij PV De Streekvliegers in Staphorst
 • Puttense Kampioenendag, PV de Woudvliegers in Putten
29 december 2018:
 • 29 december 2018: Postduiven-tentoonstelling en Kampioenendag, PV Vliegensvlug in Knegsel
3 januari 2019
 • Prijsuitreiking Jeugd Peetvadercompetitie 2018, CC Eindhoven in Valkenswaard
Activiteiten in het land
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

06 oktober 18
Bony Farma Pigeon Products: De filosofie achter de producten. Het uitgangspunt hierbij is het bevorderen van de gezondheid van de duiven door middel van de verstrekking van voedingssupplementen. Dit zijn...

Columnist in Spotlight

10 januari 19
Ik weet niet of U het ook heeft gezien. Ik doel...
04 januari 19
1 januari 2019. We zijn weer begonnen aan een...
17 december 18
  "Dirk stopt er mee", mijn moeder kwam met het...
23 november 18
Er speelt momenteel van alles in duivenland, de...
12 november 18
Volgens mij heeft iedereen weleens zo'n moment....
31 oktober 18
De duivensport moet geweldig zijn voor mensen...
05 oktober 18
Inderdaad alweer een tijdje niets geschreven....
20 augustus 18
Wie zong dat ook alweer? Dat liedje over die...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

15 januari 19
Beste leden van de sectie Marathon, Vanaf deze plek wil ik jullie om te beginnen een...
03 januari 19
Ik waan mij in de beginjaren veertig deel 3 Jarnac 15/07/ 2018 Andermaal weer veel...
31 december 18
Beste liefhebbers, Zoals gebruikelijk heeft het bestuur tijdens de jaarlijkse evaluatie...
29 december 18
“De winnaars van de tentoontelling”   Door Chris den Braber Zaterdag 8 december 2018 hield PV De...
IMG 7208
27 december 18
De Belgische duivensport is weer een nieuwe liefhebber rijker, in 2018 begon Patrick aan een...
26 december 18
De Woudvliegers-Putten - Puttense kampioenendag 2018 Vrijdag a.s is de Puttense...
26 december 18
De 98-jarige Johannes Minnaard ontvangt een speldje van NPO-voorzitter Maurice van der...
21 december 18
Maurice van der Kruk © Marcel Buijsse LEWEDORP - Tribunes waarop toeschouwers het lossen van...
20 december 18
Op 4 november jl. werden de kampioenen gehuldigd van onze Postduivenhouders Vereniging...
15 december 18
Hoeselt Hoe bezorg je mensen met dementie opnieuw wat levensvreugde? Laura Nijssen (22)...
13 december 18
Op Vrijdag 28 December 2018 is het zover de Puttense Kampioenendag… Vanaf 13 December...
08 december 18
Hartelijk dank! Wij kijken terug op een prachtig weekend. Twee drukbezochte beursdagen, veel...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40