GPS2021 - Vernieuwingsplan   Bekijk de webversie
Logo
 
IFC Zeeland
 
In het kader van GPS2021 is aan mij gevraagd om een stukje te schrijven over IFC Zeeland. Wie zijn wij, waar staan we voor en wat ondervinden wij van GPS2021? Mijn naam is Marco Houtekamer en ik ben voorzitter van de stichting IFC Zeeland.
 
Wie zijn wij?
De stichting IFC Zeeland is opgericht in 2013, omdat het inkorfcentrum voor de ZLU-vluchten in Middelburg stopte. Het bestuur van de stichting bestaat naast mij als voorzitter uit Jaap Bruggeman (secretaris), Henk Melis (penningmeester), Leo Witkam en Jacco Provoost.

Waar staan we voor?
De stichting richt zich op de internationale vluchten en heeft de volgende doelen gesteld in haar statuten:
  • Het faciliteren van het inkorven voor internationale vluchten in de provincie Zeeland en omliggende gebieden;
  • Het organiseren van kampioenschappen op het gebied van de duivensport;
  • Het samenwerken met verenigingen om zodoende de beleving in de duivensport te vergroten;
  • Het fungeren als gesprekspartner van de organiserende instantie (bijv. ZLU)
  • Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband kunnen houden dan wel daartoe bevorderlijk zijn.
Aangezien in Terneuzen ook een ZLU inkorfcentrum aanwezig is, betekent dit in de praktijk dat we dé organisatie zijn boven de Westerschelde en omstreken voor de ZLU-vluchten. Enkele liefhebbers uit Zeeuws-Vlaanderen en Brabant korven hun duiven in bij de IFC Zeeland.

Relatie met duivencentrum Nishoek?
De plaats van inmanden en afslaan, maar ook voor de kampioenen dag is duivencentrum “De Nishoek”. Toen Middelburg stopte met de ZLU-vluchten was dit het enige centrum met concrete belangstelling en ondersteuning om dit fantastische fondgebeuren te faciliteren. De kennis, kunde en inzet van betrokken liefhebbers uit de vereniging Nishoek, maar ook door liefhebbers van andere verenigingen hebben de IFC Zeeland gemaakt tot wat we nu zijn, namelijk “het grootste ZLU-centrum van Nederland”. Natuurlijk is de IFC Zeeland een gewaardeerd partner van De Nishoek, dat lijkt me logisch met een dergelijke status. De grenzen zijn voor iedereen duidelijk: de ZLU vluchten en gerelateerde zaken regelt de IFC Zeeland en de NPO-zaken zijn voor het bestuur van de Nishoek.

Ervaring en beleving
Tijdens  mijn  speech  op  een kampioenendag  herhaal  ik steeds dezelfde woorden: “Wat een
 
beleving!” Als de ZLU vluchten beginnen dan komen de duivenmelkers uit alle windstreken van Zeeland bij elkaar om te gaan inmanden voor hun favoriete vlucht (zie bijgaande foto). En natuurlijk begint dan het praten en dromen: “de wind staat goed” en “mijn duiven hebben vorm!”, “zal het dit keer een 1e nationaal worden?” Als de dames van de bar dan rond gaan met drank en lekkernijen en daarna de verloting komt met prachtige prijzen dan kan de avond voor menigeen niet meer kapot. En dan moet de vlucht nog beginnen…
Ondervinding GPS2021?
Zware fondliefhebbers zijn redelijk traditioneel: een aantal ZLU spelers klokt zelfs nog handmatig. Het bestuur van IFC Zeeland heeft het GPS2021 van de zijlijn gevolgd. We zijn geïnteresseerd wat het ons in de toekomst kan brengen, maar voor het seizoen 2019 hebben we beslist om op dezelfde manier te gaan werken zoals in de voorgaande jaren. Alle elektronische constateersystemen kunnen worden verwerkt: Benzing, Bricon, Mega, Unikon en Tauris. En zoals eerder vermeld ook handmatige klokken! Wat de toekomst ons gaat brengen, durf ik niet te voorspellen. Maar ik hoop, dat de NPO, de ZLU, de elektronische klokken-producenten en -leveranciers en niet te vergeten de LIEFHEBBERS op één lijn komen. Alleen op die manier blijft de duivensport, met voor ons de prachtige ZLU-vluchten, voor iedereen toegankelijk en kan men genieten van onze mooie duivensport!

                                                                                                                      Marco Houtekamer
Voorzitter IFC Zeeland
 
De werkgroepen in de Zeeuwse GPS-pilot
Beleving
In het Basisdocument van de Zeeuwse pilot zijn een enkele werkgroepen en commissies benoemd die het proces van de uitrol van de GPS-pilot in Zeeland moeten begeleiden. Een aantal liefhebbers zijn hierin aan de slag gegaan, allemaal met hun eigen verwachtingen van dit proces. Inmiddels zijn er enkele bijeenkomsten geweest en er is zowel een gevoel van uitdaging als teleurstelling bij de diverse deelnemers. Enkele praktische zaken zijn reeds aangedragen richting de project- en stuurgroep, sommige direct uitvoerbaar, andere vragen wat meer tijd om te regelen.
 
Plaats in het proces
Vanuit de project- en werkgroep is het inmiddels wel duidelijk dat de werkgroepen meer geprikkeld moeten worden, proberen bestaande structuren te doorbreken en zo groot mogelijk te denken zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Op deze wijze vormen de werkgroepen een belangrijke inbreng in het vernieuwingsproces en kunnen daarmee de voorbode vormen voor een landelijke invoering van een aantal zaken.
 
Activiteiten dit jaar
Eén van de ontwikkelpunten is het abonnementsmodel dat vanuit het NPO voorgesteld gaat worden. De werkgroep Innovatie is verzocht hiermee aan de slag te gaan en te komen tot enkele varianten die besproken kunnen worden. Uitgangspunten worden aangegeven vanuit het NPO, de werkgroep mag dit uitwerken tot enkele realistische modellen.
De werkgroep Sport en Spel heeft al enkele zaken actief gekregen, ruimere mogelijkheden voor trainingsduiven in de pilot en ook meewerken aan de pilot van de werkgroep Eerlijk Spel d.m.v. alternatieve uitslagen van het samenspel Midden zijn hiervan een resultaat.
Momenteel is door de drukte van het seizoen de activiteit wat minder, maar komend najaar worden er meer voorstellen verwacht vanuit deze werkgroepen.
  
Verslag Bricon pilot inclusief vervolgstappen

In het kader van de GPS2021 pilot in Zeeland in zijn algemeenheid en de daarbij horende uitrol Bricon in de Nishoek in het bijzonder, hier een korte update van de status en de vervolgstappen.
Nadat we bij aanvang seizoen volledig overgingen van Unikon naar Bricon hebben we inmiddels een aantal stappen gemaakt en gaan we, nu we weer wat uit geschommeld zijn, verder met de vervolgstappen.
Bij de liefhebbers op de hokken is en blijft de situatie stabiel en komen er geen ingrijpende wijzigingen, m.u.v. de hierna te noemen PAS box ( PAS = Pigeon Arrival System ).
Naast het feit dat we nu allemaal een Bricon module hebben met op het hok de daarbij horende antennes, zijn we in de club inmiddels overgeschakeld van de standaard antenne naar de hybride “slimme” antenne, de antenne dus zoals we die de laatste weken gebruikten, zowel in ESA als in Master mode.
 
Op 20-05 zaten we met het ICT team (Claudia, Martin, Simon, Corné, Rick en Marijn) samen met een drietal mensen van Bricon en bespraken we de bevindingen tot nu toe en de te nemen vervolgstappen.
Tevens hebben we op deze avond een volledige test doorlopen in het kader van “alles in de cloud”, door te werken met de volgende generatie “slimme” antenne die gekoppeld zat aan Internet zodat we Live, dus alles via Internet konden verzorgen en bekijken.
Inkorven, poulebrief, duivenbestand, constateringen etc. etc., alles via Internet.
Daar waar de geleerden op facebook nog schrijven dat de zogenaamde slimme antenne er niet komt, hebben we er in de Nishoek inmiddels foutloos mee ingekorfd. Sneller dan bij de standaard inkorving was de inkorfstaat al op Internet te volgen.
Na deze testen op 20-05 zijn we dus toe aan de volgende stappen, zie hieronder de stappen 1 t/m 6
 
Vanaf vandaag nemen we stap 1 en kunnen alle liefhebbers die dat willen een kijkje nemen in de PAS ( Pigeon Arrival System ) Live omgeving door in te loggen op de website van PAS Live met gebruikersnaam en wachtwoord.
Je gebruikersnaam is verenigingsnummer + lidnummer en een bijbehorend wachtwoord.
Onderin zie je wat schermpjes waar ik zelf heb getest met in mijn geval dus de gebruikersnaam 18501132
 

Voor diegenen die willen oefenen, meld je via de app, mail, telefoon of in het lokaal zodat we het wachtwoord uit kunnen wisselen.

 
Let wel, is nu nog testen, dus er kan niets fout gaan, deel je wachtwoord echter nooit met anderen, in de toekomst wil je immers niet dat iemand anders je gegevens wijzigt!
Vanaf 4 Juni starten we met stap 2

Los van alles: Voor diegenen die wat minder makkelijk om kunnen gaan met deze veranderingen, het wachtwoord “helpen” blijft van kracht. In het lokaal kunnen we nu en in de toekomst alles faciliteren en hebben we een computer / laptop paraat waarop we alle liefhebbers met vragen kunnen helpen.
 
Hieronder volgen zonder verder commentaar de toekomstige stappen en daaronder nog wat voorbeeldschermpjes van de testen op mijn eigen lidnummer.
 
Suc6 en plezier met PAS Live
 
Groeten ook namens het Nishoek ICT team Claudia, Corné, Marijn, Martin, Rick, Simon
 
Andries van Iwaarden Kapelle, 30-05-2019

Toekomstige stappen:
 
  • 1: (Vanaf 30-05-2019) PAS Live omgeving open stellen voor liefhebbers en functionarissen en wachtwoorden communiceren met liefhebbers.
  • 2a: (Vanaf 04-06-2019) Gebruik “slimme” antenne fully cloud based voor test functionarissen i.c.m. Bricon X-treme
  • 2b: Bovenstaande uitrol voor de overige liefhebbers
  • 3a: Toevoegen PAS box voor functionarissen, X-treme gezamenlijk met PAS box
  • 3b: Bovenstaande uitrol voor overige liefhebbers
  • 4: Evaluatie van bovenstaande stappen
  • 5: Volledige overschakeling op de PAS box. X-treme feitelijk niet meer benodigd (eventueel de keus aan de liefhebbers)
  • 6: Eindevaluatie en 100% cloud. (afscheid van de X-treme)

Test afbeeldingen Andries (18501132):

Inlogscherm:
Aanwijzen getekende op poulebrief. Kan met “swipen” op de smartphone:
Algemene informatie over de PAS box:
Algemene vluchtgegevens, o.a. poulebrief, inkorflijst, aankomstlijst:
Duivenbestand:
 
Website Grafic 2 Innovate
Hier uw banner? Dat kan!
Om te adverteren in deze 2/3-wekelijkse uitgave, informeer naar de mogelijkheden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

petermaand
21 september 24
Als ik dit schrijf is het vluchtseizoen nagenoeg voorbij en kunnen we de duiven volledig gaan ondersteunen voor de rui. Zelf geef ik mijn duiven in deze periode de drie basisproducten die de duiven...

Columnist in Spotlight

peter hok
02 november 24
Het blad valt van de bomen en dan gaan we snel...
peter hok
26 oktober 24
Gisteravond was ik bij de vergadering van onze...
peter hok
19 oktober 24
De kweekduiven zijn ver klaar met de rui en de...
peter hok
12 oktober 24
Richting de winter beginnen alle veilingen weer....
peter hok
05 oktober 24
De zon scheen, dus heb ik de hogedrukreiniger...
peter hok
28 september 24
In Op (de) Hoogte las ik het stukje over de...
peter hok
14 september 24
Het laatste vluchtweekend staat voor de deur....
peter hok
07 september 24
Wij hadden met de jonge duiven een tussenvlucht...
peter hok
31 augustus 24
Zoals zo vaak treffen we aan het einde van het...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new Promo185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Promo185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Promo185x75new GJBeute185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Windy.com

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40