maandag, mei 01, 2017

't wordt 'm nog niet

 

Deze week nog geen lekker voorjaarsweer. Gisteren leek het erop maar daar blijft het ook weer enkele dagen bij. Vandaag grijs en fris en ook de komende dagen nog geen weer waar de forme van oploopt.

Het verduisteren door de ramen te voorzien van een plank remt de boel ongelooflijk dezer dagen. Is strategie natuurlijk maar ook wel wennen hoor. Ik hou het nog even vol om de gewenste condities nog maar even uit te blijven stellen.

Zaterdag weer een keertje Peronne (235 km). Daarna start de midfond. Ik doe ze normaliter allemaal gewoon weer mee. Voor de kilometers en voor de ervaring van de nog altijd beperkte ervaring van de jaarlingen.

dinsdag, mei 02, 2017

Droog vrijgesproken

 

Cees Droog kon gisteren een feestje vieren. Vrijgesproken.
Als je het mij vraagt alleen maar omdat de controleurs prutsers waren.
Voltaren was immers geconstateerd in de mest. Dat kan hij niet ontkennen.


Dus eigenlijk vrijgesproken omdat de procedure niet klopte. NPO viel de controleurs niet af (begrijpelijk maar misschien ook weer niet helemaal... je kon immers toegeven dat niet alles was gegaan zoals het moest). Blijft feit dat er een verboden stof werd gevonden in de mest op het hok van Droog... dat feit is NIET van tafel!!


Sommigen vinden dit gerechtigheid. Ik snap het allemaal hoor maar wat was het toch open kaart geweest als men gewoon uitlegde waarom er Voltaren was gevonden in de mest en toe had gegeven dat de procedures niet waren gevolgd zoals dat had gemoeten.


Winnaars: geen
Verliezers: zovelen.
treurig.

Dit artikel wordt bar veel gelezen.
Waarom?
blijft eigenaardig dat dit sort onderwerpen zoveel aandacht trekt!

woensdag, mei 03, 2017

Mariën en de 3 K's

 

Vanavond naar Dr Mariën: oude duiven mee voor een controle. Ben benieuwd. Ik meen dat ze niet in geode conditie zijn maar ook niks mankeren. Ik rem ze flink - merk ik - met de planken voor de ramen en dat is dus opzet. Mest en uitstrijkjes moeten maar bevestigen of anders bepalen.

Door die planken is het een hok met kenmerken van de 3 K's: Koud, klam en kil.
Piet Laban gebruikte die termen wel eens. Ik vrees dat veel hokken, ook zonder de planken voor de ramen kenmerken hebben van KKK hokken. Mede wanneer melkers dat niet voldoende inzien of erkennen, worden ze nooit kampioen, met de beste duiven nog niet.

zondag, mei 07, 2017

Een ervaring rijker

 

Gisteren weer een ervaring rijker geworden. Een prima vluchtje. De start wat minder fortuinlijk misschien maar okee, dat werd opgelost door er 1 lossing van te maken en niet in groepen. Die ene lossing is misschien nog wat gekruist met de brabanders maar wellicht dat dit meeviel. De duiven maakten uiteindelijk ruim 1200 meter in de afdeling. Hier in de club haalden we dat niet maar laten we zeggen, de duiven waren gewoon op tijd.
De mijne? Verre van. Zo'n 20 minuten na de snelle rakkers beginnen de mijne te vallen. Gelukkig wel goed, zowat elke minuut 1 en een half uur later op 2 na thuis. Dus 26 in een half uurtje! MAAR zo laat na de eerste. Ik was altijd overtuigt dat ik geen voetgangers had en ze gewoon kort na de eerste snelle duiven gewoon moesten doorkomen maar kennelijk is het toch anders.

Klassiek: fondduiven komen na de vitessers maar zo'n verschil op een afstand van 235 km bij NNO? Ik hou het er nog altijd op dat het feit dat ik ze " druk " door ze in het duister te doen zitten met de planken voor de ramen, dat dit ze conditioneel dus achterstelt. DAARBOVENOP dus de tragere interne motor (en vleugelsslag) maakt dat ze dus flink achterop komen.

Oh ja, kleinzoon Oded dan als eerste gevolgd door z'n moeder en tante (beiden uit Oded).

Ik ben content hoor, vooral door positief bericht van Marien en het feit dat ze als ze eenmaal vallen, flink door blijven komen.
Leerrijk.

Piet Kok haalt uit met een topjaarling. Pater maar fanatiek op diens territorium. JP kort erachter met 3 en beiden pakken 11/12 in het samenspel. Knap!
Meer van die goede uitslagen: verschil maak je met deze omstandigheden!!

woensdag, mei 10, 2017

Keuzes

 

De forme is er niet maar kennelijk doe ik niks onder voor andere marathonspelers. Ik speel ze a.s. zaterdag toch maar een MF vlucht, daarna weer bezien. dat kan doordeweeks Roye zijn en daarna een week rust alvorens Blois te doen. We bekijken het week na week.

Leuke video via de site van AS:
wat zijn die super getraind zeg!
https://www.instagram.com/p/BTzeDaqg-sP/

De laten hebben nu 2x Zuid Beijerland gehad en komen inmiddels in 1 streep.
Nog een enkele keer, ook 1 voor 1 en dan zijn ze klaar voor verder. Doel is hen minimaal een MF te geven dit seizoen, liefst zelfs La Souterainne (bijna 700 km). Puur voor de test.

De 2017 jongen doen het goed. Binnenkort een prik tegen paramix. In mei af te ronden en het lappen moet starten... veel te doen, we hollen naar de drukke tijden van het postduivenseizoen!

donderdag, mei 11, 2017

HULP !

 
Hoe anderen het doen weet ik niet maar ik kan niet zonder hulp bij het invullen van mijn hobby. Schoonpa doet vnml de jongen en springt bij op andere momenten. Vandaag pakt JP de oude duiven en z'n broertje korft ze in... Helpen bij vaccineren (tegen pokken bijvoorbeeld) doe ik ook samen met JP en als er al eens genaaid moet worden is Dion vaak redder in nood.
Als je dan bedenkt dat ik al helemaal geen poetser ben... is de tijd die ik besteeds aan de hobby om eerlijk te zijn veel te weinig. Het is wat het is en ik doe wat ik kan. Ik put er evenzo energie uit... het geeft me rust en voldoening als ik met die vogels doende ben. Net als zovelen is het ook leven op hoop en veronderstellingen en een beetje zoals bij de Feyenoordfans:
Duivenmelker ben je niet (altijd) voor je lol !!

Mannen, dank voor jullie hulp en support!

Zaterdag verwacht ik buiig weer maar wel zo dat ze los kunnen.
Hoge snelheden en een buiig verloop. De mannen in de NW hoek van de afdeling(en) kunnen de vangnetten al gaan spannen. Ik vrees dat de Oostenlijke winden weer een tijdje weg zullen blijven nu, zoals elk jaar. De temperaturen gaan oplopen zo begrijp ik van de weerprofeten... eindelijk!

Morgen als het weer het toelaat de laten nog een keer Zuid Beijerland en dan kunnen die vanaf volgende week eens naar Dinteloord, Steenbergen en verder zuidelijk. Dan een keer of wat Tholen en vlotjes eens mee op Duffel met Brabant 2000 enz. Hup met die gasten. Vuur aan de schenen, laat ze maar waarmaken wat ze beloven te kunnen!

zaterdag, mei 13, 2017

Pontoise is los

 

UPDATE

Heel rare vlucht geworden. Verkerk zit ongeveer even vroeg als de eerste in onze club. Rotterdam, op 20 km verder zomaar 10-15 minute eerder. Getekenden warden er amper gepakt èn nog diverse duiven achter. Zaterdag was het met even snel tellen op de vingers zo dat er alleen al in onze club een dike 20 duiven nog achter waren. Ikzelf nog 2, en dat is zo gebleven. 2 doffers. Niet de grootste beloftes maar het geeft te denken. Ook Bert nog 2 en dat bleef zo. Naar ik begreep wordt er op Facebook door melkers al gerept over duiven terug met kogeltjes/ hagel in het lijf.

Ik hoop maar dat het eenmalig was.

De rest was er goed bij. Goed genoeg voor een fatsoenlijke uitslag in de club dan.
Zondag zaten ze er weer goed bij... geen vlees af, en trainen al weer makkelijk!

maandag, mei 15, 2017

Soleil

 

Veel zon, gisteren, vandaag en ook de rest van de week zit dat kennelijk goed.
Ik weet nog niet wat ik doe, qua spelen. Dat heft vooral te maken met mijn eigen mogelijkheden en tijd.


Gisteren de laatste jongen bijgezet. Dit terwijl de oudsten lekker vliegen nu. Hok zit vol. mooie dieren bij, beloftes zelfs enkele. Nu geen tegenslag en dan op naar de eerste vluchtjes met ze. De laten nog eens naar Zuid Beijerland. 2x deze week wat mij betreft. 1x "en groupe" en 1x 1 voor 1. Moet kunnen!

De oudste jongen vanaf afgelopen vrijdag elke vrijdagavond in de mand. Kwestie van wennen aan de stress en daarna er dus niet meer om stressen!

Druktes

 

Soms wil ik meer dan haalbaar is als het gaat om de verzorging van de duiven. Ik schiet dan gelukkig al vlot naar "als het niet kan zoals het moet (ik wil), dan moet het maar zoals het kan".

'k wilde ze graag vanavond inkorven voor Roye maar dat red ik gewoon niet door andere verplichtingen en zaken. Ik heb ook wel een beetje twijfel of het morgen zo'n goede vluchtdag wordt gezien de weersvooruitzichten. Kortom maar even niet deze keer.
Of donderdag wordt ingekorfd voor Pontoise hou ik ook nog even in beraad. Het seizoen is nog voldoende lang en de dames en heren krijgen nog genoeg te verstouwen.

De trainingsduur schroef ik vanaf heden op, zeker bij de duivinnen.
De jongen zullen nog wel iets dippen nu de laatsten erbij zijn gespeend. Wekelijks wat selecteren is het devies en de oudsten proberen mee te gaan laten doen met de vroege ronde jonge duivenvluchten. Dit met name voor het opdoen van zoveel mogelijk ervaring.

dinsdag, mei 16, 2017

Voorspelling

 

Wat ik doe is een gekkigheidje: Als ik een mooie vastheb, bij de jongen, noteer ik dat nummer. Ook JP doet dat en we noteren dat nummer dan vaak op de deur of de wand van het hok. Ik doe dat met een natte vinger op de witbeslagen wand. Deze week schreef ik nr 33 op en terwijl ik dat deed zag ik dat ik eerder eens de 615 noteerde. Die is in 15 de nalijn meegeweest en was er steeds bij. Ook nu nog niet buiten de prijzen.
Vorig jaar zei ik al dat m'n favoriete Koppel het Koppel was waar uiteindelijk de 05 en 06 uit kwamen. Uit Ari x superduivinnetje van Jos van Olmen. Beiden waren er zaterdag op tijd (in onze club dan).


Waarschijnlijk doe ik vaker voorspellingen en zit ik er vaker naast. Evenzo, toch wel leuk om eens wat terug te zien van eigen ideeen uit het verleden die dan raak bleken te zijn.


Ten opzichte van èchte kampioenen kan ik er nog niet heel veel mee maar het maakt met een kleine glimp, de hobby ook wel weer wat leuker!

woensdag, mei 17, 2017

Raar weer

 

Gisteren 25 graden en ook vandaag. Gisteren nog eens zonder zon, of amper zon. vandaag ook zo'n start maar dat zou goed gaan komen zeggen de voorspellers.
Roye gaat laat los, ik heb er geen mee.

Een mens kan maar zo veel als hij kan.

Of ik aankomende zaterdag wel meedoe, weet ik nog niet. Ik voel wel wat voor overslaan en dan alles in 1x mee naar Blois.

Maandag was er nog 1 terug van afgelopen zaterdag. Z'n zakken vol hoor. Het was de nestdoffer die tussen de duivinnen zit. Ik laat 'm maar. Ik zie in hem nog niet de grootste beloftes waar worden.

donderdag, mei 18, 2017

Weersomslag

 

Wat een eigenaardig weer! Van 2 warme dagen, gisteren zelfs een hele warme, naar flink koeler. Overigens gewoon normal voor de tijd van het jaar (mooie uitspraak overigens...).

Ik sla een keertje over dit weekend. Wil vanalles maar de dag heeft nu eenmaal maar 24 uur. Ik heb ze nog matig gevoerd en ik bouw dat op naar komende  week, inkorven voor Blois. Alles mee en dan gaan we beoordelen wie meegaan op de verdere verre wedstrijden.

Van 't weekend ent ik de jongen (oudsten) tegen paratyphus. Volgende week paramixo. Dat zal een dip gaan geven en eenmaal die te boven reken ik op weerstand genoeg om door te pakken. Nu is geen tijd meer te verliezen eigenlijk.

Nu en dan in de mand en km's maken, daar hebben we ze immers voor.

vrijdag, mei 19, 2017

GPS 2021 mijn idee?

Nu en dan wordt ik wel eens gevraagd over de NPO plannen, en wat ik ervan vind... Nou het zijn de NPO plannen en dat zegt al heel veel. Zijn het uw plannen, de mijne? hmmm

Kijk, dat er wat moet veranderen in de duivensport is duidelijk.

 

Dat het er nu op lijkt dat de leden voor zijn en de afdelingen (diverse althans) tegen is niet zo zwart wit hoor.

 

Goede plannen daargelaten is het NPO bestuur behoooooorlijk eigenhandig bezig terwijl de afdelingen worden gevraagd het er mee eens of oneens te zijn, en nog last minute ook.

 

Intensief gekend in de plannen zijn ze niet (dat is niks anders dan strategie van het NPO bestuur als je het mij vraagt) en de consequenties zijn fors!

 

Wagenpark van een afdeling? Invliegduiven en de financiële consequenties voor een afdeling? Razen we overheen.Mooie vind ik het NPO gebouw in Veenendaal.

 

Zou verkocht moeten worden want het is te groot…

 

Vast wel, en het NPO zal ook wel “het nieuwe werken” willen omarmen.

 

Echter kun je ook bedenken dat iets terugkopen of zoals het plan is: huren, op de middellange termijn ons allemaal VEEL meer gaat kosten?

 

Die gelaagdheid en het aanstellen van diverse functionarissen die zogezegd los zouden staan van afdelingen en of het NPO bestuur?

 

Haaa, het NPO bestuur wil ze kiezen en benoemen, is dat dan wèl zoals het hoort?Ik krab mezelf behoorlijk achter het oor bij het links en rechts horen van de verhalen.

 

“Daadkrachtig NPO bestuur gaat weinig tactvol te werk”

 

Wat mij betreft zou dat een krantenkop kunnen zijn.Wat ze wel goed doen is de leden bespelen… die zijn ontevreden en nu heeft men het voor elkaar dat de afdelingsfunctionarissen de zwarte piet krijgen.

 

Die doen het niet goed en de kiesmannen houden het tegen… lijkt de opinie.

 

Nou, die kiesmannen willen ook ècht wel verandering en zitten heus niet zo op hun positie hoor.

 

Maar door de leden goed te bespelen, zelfs geholpen door enkele schrijvers, speelt men het spel van beïnvloeding. Iets dat de grijsaards van afdelingsfunctionarissen niet modern genoeg spelen.

 

De NPO voorzitter is zelfs zelfstandig gaan praten met diverse schrijvers, columnisten… om de opiniemakers maar te bespelen. Slim, sterk maar ook wel erg vilein!

 

Ik begreep dat gelukkig enkelen, waaronder ook minimaal 1 van de grootste zich er niet voor leenden. Dat hoort toch ook zo, of niet?

 

Wat een enkeling toch allemaal voor gal lijkt te spuwen is niet van de lucht en zwartie pieten worden maar al te makkelijk uitgedeeld…De Ingeslagen weg lijkt mij niet verkeerd. Er is volgens mij een verkeerde inschatting gemaakt van hoe de afdelingen zouden reageren, temeer omdat men ze niet voldoende heeft meegenomen in de plannen en consequenties. Tuurlijk moeten we anders, maar met respect voor wie en wat we tot nu toe zijn toch zeker? De voorgestelde vernieuwingen hebben mij ècht nog niet overtuigd en dat zie ik nog niet gebeuren ook. Ik ben ook als de massa: een gelaten houding en afwachtend. Mannen, veel wijsheid gewenst en houd je voor dat je er toch echt SAMEN uit moet komen… je zin doordrijven maakt meer kapot dan je lief is!!

zondag, mei 21, 2017

Chimay

 

Vandaag de club in Chimay gehad. Gisteren met hulp ingekorfd in Dinteloord. Vanmorgen werden ze dan niet in Quievrain gelost... dat is een dingetje van onze eigen NPO voorzitter die dat met de KBDB heeft afgekaart omdat Brabant 2000 duiven meeneemt uit Kerkdriel... andere afdeling... nou ja!!!

Anyway, 198 km, voordewind. Gingen rap. 2 duivinnen voorop en dan 3 doffers, Ari en zoons. Daarna de een na de ander hoewel ze dikker hadden mogen komen.

Jongen vliegen super. Gisteren 1,5 uur, vandaag ook bijna... vrijdag geprikt tegen paratyphus en in de mand gezet een nachtje. Nog geen zorgen hier.

Deze week goed weer en warm. Komend weekend zou wel eens tropisch kunnen worden!

maandag, mei 29, 2017

Aanfluiting bij tropische hitte

 

Wat een aanfluiting was het en her en der een slagveld. Blois, 25 mee en maandagmorgen -2. Zaterdag was een te zware opgave voor velen. Warm, zeg maar heet, bij ZO wind en dat leverde 3 magere prijsjes op. De 3e kwam al zonder dorst terug (was dus al gaan drinken). Ari bijvoorbeeld, onder een groene drap. Toch de meesten eigenlijk wel fris en zondag en maandagmorgen gewoon wel weer uit. Iets minder gretig, sommigen maar dat mag. 1 van de zoons van Ari kwam thuis met een gehavend dek en z'n broekpennen weg aan 1 kant.

2 duivinnen verbaasden me door zaterdagavond in het schemerdonker aan te komen: 22:28 en 22:35!

Deze week maar rustig aan weer recupereren en opmaken voor de verre drachten.

Zelf was ik een week bij huis voor een verbouw aan het huis. Van bloggen kwam niet veel. Zaterdag aanstaand is het Pontoise weer maar die liet ik toch al schieten. Ik denk aan een lapvluchtje. Of Quievrain of zelf een lapje op x kilometer.

Overigens her en der 10+% nog achter. In Friesland veel meer. Verkerk zou er zo'n 60 nog missen van de 161 wordt gezegd. Duiven zouden in Engeland zitten.
Raar weer met ZO wind. Kennelijk heeft oostenlijker lossen ook geen nut... het slagveld is er net zo onder!! Ik zou dat dus ook gewoon weer afschaffen: gewoon lossen op de afgesproken plaats!

dinsdag, mei 30, 2017

Warmte even weg... en wind of inversie?

 
Gelukkig - als ik het mag zeggen - even verlost van de ergste hitte. Ik zit op -2 van Blois. 1 nog opgegeven te Oudekerk. Die ene die vorig jaar na een enorme reis niet meer in z'n vak kon, is teruggekomen op maandag met hetzelfde euvel. De mooiste die ik heb maar onbruikbaar dus.
Ze staan er nog altijd erg goed voor vind ik. Aankomend weekend zelf lappen en toewerken naar de eerste marathons.

De jongen trainen lekker, ondanks de hitte. Zaterdag ook maar eens lappen.
De laten deze week nog eens 1 voor 1 van Zuid Beijerland en dan start het afdelingstraject voor ze.

AS schreef dat WdB hem fijntjes wees op de ZO wind en slecht verloop van Chimay. Nou dat is behoorlijk gekleurd hoor. WdB kreeg ze matig maar ze waren ook al oostenlijker gelost dan de planning was. Willen we ze voortaan in Duitsland lossen als het ZO wind is? Met ZW hoor je ze niet klagen. Dat er dan massa's duiven tot Friesland vliegen of verder, vergeten we even?
ZO-wind het probleem? Komaan zeg... Zeeland en N-Holland losten een uur later en het concours was taai maar beter dan het onze.

Ooh ja, heb je niet juist met deze weersomstandigheden zo vroeg in de morgen (wij losten al 6:15) scherpe inversie? Toegeven is moeilijk... maar het was zaterdagmorgen bij thuiskomst uit Chimay om 09:00 uur toch echt geen 15 graden mannen! Temperatuur speelt wel een rol: vraagt veel meer energie en vraagt dan om water. Maar dat de windrichting het issue zou zijn?

Duiven kunnen heus wel omgaan met wind hoor.

Maar Inversie met wind in de poeper (ZO) doet de duiven enorm afwijken naar het westen... dat is het probleem, de combinatie van die 2 !! (of wellicht zelfs de 3 (4)  factoren als we de warmte en droogte erbij noemen).

De duiven gaan heel hoog over en oriënteren zich anders bij wind in de rug. Gevolg is dat de kopgroep (de snelsten) als een malle onjuist gaan koersen... oversteekje bij Duinkerke is dan maar een peuleschilletje.
Die fondmannen die sukkelen er trager achter aan, achter die kopgroep en behoeden zich eerder van zo'n fout met als gevolg dat die toch nog op de uitslag komen! Ze steken namelijk niet over en gaan langs de kustlijn en komen dan met een boog alsnog thuis...

Dit is wat ik er van denk in elk geval.

OPROEP + update

 
Ik krijg best wat bijval over mijn vorige blog post.

Wie wil mijn vorige blogberichtje aub in de postduivenmedia verspreiden? Dus mijn niet wetenschappelijke gedachtegang over hoe de duiven zijn gekoerst afgelopen zaterdag?!
Facebook, of de papieren media en of andere nog?

Tijd voor die GPS ringen om eens te weten wat er nu eigenlijk gebeurt!!
NPO, lees je mee??

Verdere toevoeging:
Mijn laatste 2 zijn gemeld.
1 in Oudekerk, 1 in Genemuiden.
Van anderen vernam ik ook al opvangers aan de oostkant van NL.

Mijn idee is dat de duiven dus enorm westelijk zijn gekoerst, tot zelfs op zee of Engeland en Schotland. De terugkeer (als ze al niet in zee zijn beland), gaat dan met een grote boog. Zo groot dat ze dus niet netjes bij Den Helder weer Nederlandse bodem meepakken maar dus via het Noordoosten pas...

Mijn idee...  of het waar is, valt te achterhalen als we meer duiven uit gaan rusten met GPS ringen!

UPDATE
Artikel van Michel Beekman:
http://www.duivenvaria.nl/columnisten/michel-beekman/6478-michel-beekman-onderschatting-en-inschattingsfouten
bevestigend voor mijn idee dat de snelle duiven "al snel" de oversteek hebben gemaakt naar Engeland en dat juist die de grootste moeite hebben ondervonden terug te keren. De marathonduiven hebben meer koers weten te houden omdat die achter aan het peloton niet meer in opgejutte groepen zitten maar meer individueel keuzes maken voor de juiste koers op een lager tempo.

Jongeduivenziekte, Zeoliet van nut?

 
Tot op heden kan ik het nog altijd zeggen: ik heb nog geen enkel geval van jonge duivenziekte. Gelukkig maar want de rapen zijn gaar als je het treft. Vorig jaar ook geen dol, op een enkele verdenking na.

Mijn hok is droog en dat dank ik mede aan een bodem bedekt met Zeoliet. Top spul waardoor de boel erg droog blijft. Ik maak niet of amper schoon. Geef ruim voer en blijf fan van nu en dan RopaB door het water. vaccineer ze graag meermaals en voor de ziektes waarvoor dat goed kan (Paramix, Paratyf en pokken)... allemaal voor extra weerstand.

Dit jaar zijn zelfs jongen bijgespeend terwijl de oudsten al volop uit vlogen. Ook geen ideale factor als het daarom gaat... toch nog geen coli of soortgelijk. Ik ben benieuwd of het goed blijft gaan, zeker nu het opleren begint.

Die bodembedekking met Zeoliet is wel een aanrader. Ik vermoed dat de droogte die het mede helpt creëren en het gerommel erin van de duiven als ze eens wat graantjes pikken die erin belanden terwijl het natuurlijk echt niet meer schoon is en ze dus zichzelf steeds licht besmetten met oude poepresten en stof van het zeoliet. Ik heb het idee dat het ze sterker maakt, meer weerstand van hun duivenlijfjes.

p.s. heb altijd een medicijn bij de hand mocht het toch mis gaan... het was over de datum. Toch nieuwe aangeschaft. Kwestie van voorzorg!

http://www.zeolite-products.com/pages/zeoliet/wat-is-zeoliet.php
en nee, ik heb geen aandelen... ben fan door gebruikservaringen!
Je hoeft het ook niet vaak te verversen... 1 of 2x per jaar doe ik dat, beetje afhankelijk van de besmettingsgraad natuurlijk. Voordeel is ook dat je het kan bevochtigen en dat het dan langzaam het vocht afgeeft... maakt het hok niet te droog in deze tijden!

Nieuwsbrief Peter Boskamp

31 mei 20
  Nog even over vaccins Als ik zie hoeveel vragen ik binnen krijg over vaccins, dan lijkt het me nuttig hier opnieuw even aandacht aan dit onderwerp te besteden. Er is veel te doen in vaccinland. Niet in...

Columnist in Spotlight

21 juni 20
    Het is een tijdje geleden dat ik mijn rondje...
24 april 20
  10 Minuten geleden sprak onze Minister Premier...
27 maart 20
  Nederland stoeit met de verschrikkelijke gevolgen van...
16 maart 20
Het Coronavirus slaat wereldwijd fors om zich...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40