woensdag, juli 19, 2017

 
Als je denkt dat het je niet lukt, krijg je vanzelf gelijk.

06:35 woensdagmorgen de laatste van St Vincent

 
Vanmorgen stond ze op het klokje: mijn beste duivinnetje (Selma).
Ze was binnengegaan op het duivinnenhok, niet eens bij de doffers... moe en versleten kwam ze op me af. Blij dat ze er weer is maar als ze niet al een goede reputatie bij me had, was dit haar laatste kans geweest.

Lastig op de fond, die te laat komers.
Op de programmavluchten kan het een week later anders zijn. Op de fond is een week later meegeven geen optie en gaat er meer tijd overheen alvorens je een reële kans kunt geven.

Ik hou het mes gewoon scherp en paraat hoor. De meeste van die te laat komers zijn gewoon niet de goeie. Dat is niks anders dan op andere disciplines.
Het is simpel: ze moeten zoveel mogelijk kilometers op 1 dag kunnen en willen maken. Zit dat er niet in en kost het ze de andere dag teveel om op krachten te komen etc, dan is het geen duif om het hok mee op te bouwen!

Kijk, geef ze wel een reële kans en meer dan 1. Plus overtuig jezelf ervan dat de duif in opperbeste doen is, anders kan het gewoon niet. Tsja, de spoeling is dan dun maar beter hard met weinig dat onverstandig aanmodderen!
De winnaars zijn op een zeldzame uitzondering na steeds duiven uit TOPmateriaal. Dat laatste zit er hier gewoon te beperkt. Wil je dan beter, dan moet ik wel super streng zijn en betere erbij zien te vinden. Afwachten tot je er zelf 1 kweekt uit het beste dat je hebt zonder dat dat TOP is (hooguit top), dan ben je volgens mij maar zand in je eigen ogen aan het gooien.

De opleer vanuit Oud-Vossemeer met de club was minder geslaagd. 1 van de inlassers kon het dus (nog) niet en is achtergebleven samen met nog 1. Dat die inlasser het niet lukte, dat is wellicht meer mijn fout. Dat die ander er niet is verbaasd me. Toch misschien gecrashed? Dus 2 jongen kwijt en stomgenoeg van een simpel lapvluchtje!

De 2e ronde gaat vanaf morgen gelapt worden. Ik verwacht enkele afvallers omdat die nu en dan wat raar overkomen. 1 beauty zit erbij, die altijd als een snaar zo strak zit. Ik hoop dat wat ik denk te zien er uit kan komen!

De oude duiven gaf ik voor het eerst dit seizoen een geeltabletje. Job en Merijn hielpen en vonden dat een beetje eng maar het lukte. Kleine Felix hielp ook maar die mikte de tabletjes ernaast.
Heeft te maken ook met die nakomers die er gewoon tussen zitten. Ik vertrouwde enkele niet waarvan ik simpelweg de forme wat zag afnemen. Overigens met grote verbazing zie ik Ari aan, die lijkt er bijna baat bij te hebben gehad bij die 1000 km. Alsof hij niet is weggeweest! Wie weet kan hij ook naar Perpignan

donderdag, juli 20, 2017

Aanvliegers

 
Interessant om te lezen bij Theo Pander: veel aanvliegers aldaar.

Zitten ze daar dan, in het Noordoosten van Nederland? Gaan de duifjes dus de zee op met ZO en met ZW raken ze dan achter, helemaal tot in het NO van Nederland? Tuurlijk is terugkeren dan nog een optie voor enkelen. Vanaf zee is dat niet 1-2-3 zo. Maar als de zoekgeraakte jongen vooral in het Noordoosten belanden stel ik toch weer voor om ook bij ZW wind westelijker te lossen...
(Ik weet heus wel dat een berichtje op 1 website nog lang niks zegt, duh).

Blijft een belachlijk plan van onze lossingscommissie, met ZO wind oostenlijker lossen en met ZW deze compensatie niet doen! Nogmaals prima zoiets met ZO maar dan OOK met ZW of Westenwind mannen

Never ending story vrees ik
 

Dierenpartij?

 
Zie site A.S.

hoe hij aan de link komt weet ik niet maar dat die partij voor de dieren een stel linkse activisten is, blijkt wel uit de manier waarop ze vragen formuleren!

https://www.partijvoordedieren.nl/vragen/vragen-over-lange-afstandswedstrijden-in-de-duivensport-waarbij-meer-dan-de-helft-van-de-dieren-uitvalt

Dat ze maar half geinformeerd zijn is duidelijk!
Dat wij opperen dat "alles" wel terugkomt is ook wel een beetje oevrdreven.
Niet alles komt terug, zeker niet van deze verre vluchten. ECHTER, veel duiven komen wel degelijk terug, maar doen er langer over. Ze zoeken en vinden eten en drinken en komen alsnog retour. EN ze worden dan enorm goed verzorgd!! om er weer snel bovenop te komen.

PvdD, ga het gesprek eens aan met prominenten in onze sport, niet met de eerste de beste duivenmelker om de hoek. BETER NOG: vraag het eens aan VVD-er HALBE ZEILSTRA. Hij was (en is?) Duivenmelker. Een ervaringsdeskundige... doe dat eens voordat je over "helletochten" etc spreekt. Stemmingmakerij is een vak!
 

Opleren

 
Voorlopig toch maar 1 weg. Die ene die eerder al laat kwam is gewoon retour. Stond niet op de klok maar de ring doet het wel. Ze mag de navluchten gaan doen.
Dat andere jong ben ik kwijt van het opleren met de club. Was verdraaid nog aan toe al 2x m'n eerste (voor wat het waard is) en nu dus exit.

De 2e ronde zit sinds gisteravond in de mand voor een lapje na de buien van vanmorgen. 1 die ik vorige week zag hinkelen heeft een buts opgelopen: schaafwond en blauwe plekken. Ik voelde de nieuwe stoppeltjes al en dat is dus voorlopig goed afgelopen.

Over 2 weken zijn deze latere aan de beurt om 5 vluchtjes nalijn te doen. vandaag dus lapje nr 1. Ze zaten al meermaals in de mand en alle entingen zijn gedaan: 2x PMV, Pokken en Paratyphus.

Ik heb gisteren eens geteld en als ik er grof doorbezem, dan heb ik 7-8 nieuwe doffers en 10 duivinnen nodig. Dat wordt nog krap, vooral aan de duivinnenkant. Bij de doffers zie ik het wel gebeuren mits geen verliezen meer. De 3 late doffers die er zitten mogen in principe al blijven. Die zijn van bouw allemaal een 8 en hoger en van de beste komaf. Nu nog vluchtjes doen voor de ervaring. Heel misschien moeten ze wel naar La Souteraine. Liever doe ik ze naar wat voorheen Dourdan was in Nishoek maar om voor maar 3 duiven 70 km heen en 70 terug te rijden?
Wordt vervolgd.

zaterdag, juli 22, 2017

Hoezo een vluchtprogramma??

 
We hebben toch een stel clowns als lossingscommissie zeg. Gaan ze niet naar Peronne maar vanmorgen bljjken ze gister al besloten te hebben dat het Quievrain werd. Slechte weersvoorspelljngen voor zondag maakte dat ze in combi met de rijtijdenwet op voorhand maar korter kwamen, Quievrain.

Nou ja, wat een kul. Alle anderen lossen gewoon waar was afgesproken.

Elke week wat. Natuurlijk met de beste bedoelingen, snap ik ook wel maar tsjonge  mannen wat een onrust voor niks. Waarom we uberhaupt mog een vluchtprogramma hebben? Elke week ergens anders kan zo maar...

Ze kwamen goed. Hier niet vroeg maar eenmaal dat ze uit het noorden terug gjngen komen liep het goed. 14: 22 nog 1 jong en 1 late.

Chateauroux kwam als de brandweer begreep ik.

Marseille niet eenvoudig. Vooral niet deze morgen (dag 2
 

zondag, juli 23, 2017

Hoge snelheid teveel voor die fondters

 
Mijn fondters kunnen de hoge snelheden niet aan... althans gisteren niet. De rui en de basissnelheid nekken ze zeker? Op 1 na terug, dus nu ook een 2e weg. Het was geen favoriet. Die waren bij mijn eersten... de jongen uit Ari waren alle 4 bij mijn eerste 5!

Het zegt niet veel maar toch, ik vind het typerend. De uitvallers zijn er velen maar slechts weinigen kunnen de zware arbeid aan. Ik zet in op de Ari's en de duiven uit 't Zusje.... gemixed met wat anderen wordt dat voorlopig de bloedlijn.

Wel wennen hoor, niet bij de eerste pakken... pfff wat eigenaardig dat die duiven niet ook eens een keer voorin meedoen!

Gelezen? Wout maakte er een leuk stukje van in het Spoor. Thanks, Wout!
 

maandag, juli 24, 2017

Jakkes, wormen en Heere kampioen

 
Jakkes, ik vond een wormpje of een stukje ervan in de mest.
Ik denk opgelopen in de mand naar Agen want het heeft er de schijn van weg dat de 15 het heeft. Was mijn 3e van Agen en was de week nadien prima in orde. Echter viel hij terug in conditie en vooral de mest werd slecht. Hij wil er ook niet graag uit.

Nooit eerder gehad (zover ik weet) en dat moet snel over zijn.
Krijgt vanavond een pil en mogelijk de rest ook. Dan bezien of de terugval in conditie inkorven voor Perpignan nog rechtvaardigt. Verdraaid, het is ook altijd wat!

Ik kreeg een appje van Kenneth: de laatste standen wijzen hen aan als NATIONAAL KAMPIOEN VITESSE O.A. Zijn ze natuurlijk erg trots op en ik met hen! Kenneth gaf netjes aan: mede dankzij duiven van jou! Proficiat kerels!
 

dinsdag, juli 25, 2017

Laatste jong toch terug

 
"Hij liep bij de kippen, want hij kon er niet in" was wat schoonpa zei gisteren. De 006, kan dat?... ik keek er van op maar inderdaad was gisteren de laatste ook retour. Dus opnieuw alles terug. Blijft die ene die met een lapvluchtje verloren ging terwijl die al Quievrain vloog toch een beetje door mijn hoofd zingen. Tot heden geen verliezen op die ene na. Hoe anders is dat bij anderen!

Ik denk dat mijn strategie dus werkt: Volop vaccineren, niet te schoon en niet teveel duiven. Met mandgewenning en volgevoerde dieren aan de start! opleren ook 1 voor 1.
Kijk ik win geen prijzen. Ligt dat aan de volgevoerde duiven (vast ook wel) aan het niet-verduisteren (vast ook wel) en of aan de taaiheid (en traagheid) van de soort duiven die ik heb (vast ook wel).
Frappant is het toch wel hè?! Zo weinig verliezen.

Kennen jullie meer voorbeelden van mensen die er geen of zeer weinig verspelen? Zijn er parallellen te trekken? Misschien kunnen we er gezamenlijk van leren!?

woensdag, juli 26, 2017

2e ronde + Limoges najaar

 
De 2e ronde jongen (11) gisteravond in de club ingezet. De kar brengt ze deze morgen in Zuid-Beijerland en met de andere duiven rijden ze zuidelijker, naar Tholen / Oud-Vossemeer. Volgende week kunnen die latere ook mee met de kar naar zuidelijker. Nu dus lekker leren van nog relatief dichtbij. Maar wel leerzaam, zo'n nachtje en lapje met andere duiven erbij.

Het worm-verhaal lijkt me mee te vallen. Ik heb ze een pil van De Weerd opgestoken maar zag deze morgen geen verschil. Vooral de 15 verdenk ik omdat hij de minst goede mest heeft. De anderen hebben erg goede mest en trek in eten zoals je dat graag ziet. Ik hoop dat de conditie niet te ver wegzakt want als ik Perpignan niet korven kan, is het wel wat mager qua aantal vluchten.

Om die reden kijk ik ook al met een schuin oog naar Limoges de najaarklassieker / attractievlucht.
Ik heb het even opgezocht (was nog niet makkelijk te vinden):

Attractievlucht Limoges 8 September 2017
Afd. Brabant 2000 maakt het mogelijk deel te nemen aan een overnachtvlucht voor oude duiven vanuit:
 
LIMOGES op vrijdag 8 SEPTEMBER 2017 Middaglossing.
Inkorven op woensdag 6 september.
 
Indien er op de dag van lossing een harde zuidwestenwind is die ook voor de dagen daarna wordt voorspeld,zal de eerst volgende dag met goed weer worden overgegaan tot een ochtendlossing
In de Brabant 2000 uitslag wordt ook een landelijke uitslag gepubliceerd van alle deelnemende
inkorflokalen in het land.Om een goed inzicht over het verloop van het concours te hebben moeten alle geconstateerde duiven bij het inkorfcentrum worden gemeld binnen 30 minuten na aankomst. (NPO wedvluchtreglement). De overwinnaar van deze wedvlucht wordt tijdens de manifestatie gehuldigd.


Zelf was ik tot eigen verrassing in 2012 nationaal winnaar. Er was toen nog geen nationale uitslag. Afhankelijk van de standen en vooral de pennenstand zal ik duiven proberen klaar te maken. Mede dus met het oog op het beperkt aantal kansen dat ze meepakten dit seizoen. Leerzaam voor me hoe dit is gelopen en ik probeer op deze manier toch nog wat kansen te pakken en ervaringen te laten opdoen. De ploeg is nog nagenoeg compleet en dus mogen ze nog wel wat laten zien!
Nu eerst toewerken naar Perpignan, La Souteraine, en dan wellicht dus nog een aantal op Limoges. Inkorven in Middelharnis is ook altijd erg leuk.
Laatste keer dat ik meedeed won een zoon van Zusje nog de 4e in afdeling 5. We gaan voor beter, deze keer!!
 

woensdag, juli 26, 2017

Doffertje uit Oded, voor wie?

Er ligt nog een mooi doffertje uit Oded van nu ca 2 1/2 - 3 weken. De moeder is een vale met Cor de Heide achtergrond en vader dus mijn eigen 59 oftewel Oded. Het manneke is ook vaal, dus zeker een doffertje. Wie mag ik er blij mee maken?

 

donderdag, juli 27, 2017

Limoges inkorven Middelharnis!

                                      

  1.   De Combinatie Middelharnis

 

Grote Prijs Café Overbeeke, Limoges 2017!! 

Mosselavond na het inkorven!!

Ook dit jaar organiseert Pv de Combinatie in samenwerking met Afdeling Brabant 2000 weer een spetterende attractie vlucht vanuit Limoges.

Een unieke gelegenheid om bijvoorbeeld de weduwduivinnen of andere duiven nog een kans te geven op deze meestal pittige maar o zo mooie najaars overnachtvlucht.

Bovendien zal de prijzenpot weer tot de rand toe gevuld zijn met tal van schitterende geschonken prijzen. Balen voer, vleesschotels, duivenpakketten, tegoedbonnen, enz. 

De hoofdprijs is €100,- cash en is geschonken door Café Overbeeke uit Den Bommel.  

Daarnaast vervliegen we ook weer een Super LCD TV voor de inleg van € 1,00 per duif. (Kolom 18, onbeperkt zetten)

Er kan o.a. gepould worden voor:

Vleesschotel       kolom 19   inleg € 0,25 (max 6 duiven)

HWH                 kolom 20   inleg € 0,05

1 op 10             kolom 21   inleg € 0,50

Taart                kolom 22   inleg € 0,25 (max 6 duiven)

Zaterdagpot       kolom 23   inleg € 0,50 (eerst getekende)

Jackpot             kolom 24   inleg € 1,00 (valt op prijs 13)

Serie 2              kolom 25   inleg € 1,00

Inkorven op woensdag 6 september van 18.00 uur tot 19.45 uur.

De duiven zullen op vrijdagmiddag 8 september gelost worden. 

De vroegste duiven worden vermeld op www.samenspelgo.nl

Er zal in samenwerking met Brabant2000 een landelijke uitslag gemaakt worden. In de klok vluchtnummer 1 gebruiken.

Tijdens het inkorven is er voor iedere inkorver gratis een portie gekookte mosselen te verkrijgen.

Op zaterdag 7 oktober zullen de prijzen worden uitgereikt op de jaarlijkse feestmiddag in het Melkhuusje te Middelharnis. Deze middag is er weer volop versgebakken vis voor iedereen!

Pv. de Combinatie                      Centrumleider   Jaap Jongejan

Edison 14                                  Tel.   0187-484899

3241LS Middelharnis                   Meldpost   Marlien van den Bos

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                   Tel.   0187-486220

Auteur Maurice Laban

Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op Pinterest

IDEE en weer een opleerervaring rijker

De 2e ronde was er gisteren op 1 na dacht ik. Ik meende eerst van 2 maar er was er 1 van de eerste ronde nog weg. Die kwam vanmorgen pas. Een andere gisteravond laat. Dus wie weet waren die meegetrokken geweest?

Vanavond gaat de eerste ronde en 3 late naar Morlincourt maar de weersvooruitzichten zijn erg matig. Ook voor zondag niet beter eigenlijk. Dus een nachtje extra mand wat al gepland was wordt het zeker, misschien wel 2. Wie weet wordt het wel een weekendje rijden ipv vliegen…

Narbonne wordt wel gelost en komt vrijdag thuis of een heel end en die komen zaterdag wel door denk ik. Allen die er daar op mee hebben, succes!

IDEE

OP KINDERDAGVERBLIJVEN WORDT ER MELDING GEMAAKT AAN ALLE OUDERS, DMV MAIL OF BERICHT OP BIJVOORBEELD EEN WHITEBOARD IN HET GEBOUW, DAT ER BIJVOORBEELD EEN BESMETTELIJKE ZIEKTE HEERST (DENK AAN: KRENTEBAARD of DE MAZZELEN OP GROEP X OF Y GECONSTATEERD).

DE OUDERS KUNNEN DAN MAATREGELEN NEMEN, AL DAN NIET VOORGESCHREVEN DOOR DE INSTELLING, GGD OF WIE OOK. OF ZE KIEZEN ER BIJVOORBEELD VOOR HUN KIND NIET NAAR HET KINDERDAGVERBLIJF TE BRENGEN MAAR THUIS TE HOUDEN…

ZOIETS IS TOCH OOK MOGELIJK IN EEN CLUB?

MIJN ERVARING IS DAT WE NIET TRANSPARANT ZIJN OVER EEN BESMETTING VAN HET EEN OF ANDER DAT WE OP HET HOK MEEMAKEN. DENK AAN COLI, DIKKE OOGRANDEN, POKKEN OF WAT OOK. IK VIND DAT WE HIER PRIMA MEE ZOUDEN KUNNEN STARTEN. IK VIND HET NAMELIJK ZELF GEEN ENKEL PROBLEEM OM (TOE??) AAN TE GEVEN DAT ER ZOIETS ONDER MIJN DUIVEN SPEELT. ALS WE DAAR OPEN IN ZIJN, IS DAT DENK IK HET BEST VOOR ALLEN!!

NU KOM JE ER WEL ACHTER MAAR VAAK LAAT OF VIA VIA

DUS EEN MEMOBORD OF STANDAARD RONDMAIL BERICHTJE IN JE CLUB ALS ER IETS IS / SPEELT VAN EEN BESMETTELIJK IETS TUSSEN JE DUIVEN...

GRAAG REACTIES!

 

 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

31 mei 20
  Nog even over vaccins Als ik zie hoeveel vragen ik binnen krijg over vaccins, dan lijkt het me nuttig hier opnieuw even aandacht aan dit onderwerp te besteden. Er is veel te doen in vaccinland. Niet in...

Columnist in Spotlight

21 juni 20
    Het is een tijdje geleden dat ik mijn rondje...
24 april 20
  10 Minuten geleden sprak onze Minister Premier...
27 maart 20
  Nederland stoeit met de verschrikkelijke gevolgen van...
16 maart 20
Het Coronavirus slaat wereldwijd fors om zich...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40