maandag, september 04, 2017

Mooi + BM?

 
Mooi nazomer weer de laatste dagen.
Fatsoenlijk vluchtje vanuit peronne begreep ik hoewel de verschillen groot worden. Mannen die hun duifjes in orde hebben (nog geen rui) en fris in het kopje, pakken hard en veel. Anderen zijn figurant.

Ik deed al niet meer mee. Ze ruien lekker. Extraatjes en goed voer voornaam nu. Rust en regelmatig een bad. Ik ga er met de zeis door. Teveel die me per saldo toch tegenvallen.
Ik kan met zo'n minikolonie niet op tegen de grote mannen. Geeft niet. Als ik meedoe, wil ik wel voorin pakken. Dan moet ik de twijfelaars verwijderen. Tot en met dit jaar had ik er relatief veel van die soort omdat het spel en het type duiven me nog niet zo bekend waren. dat is nu over. Zelfs van tophokken komen als je er bij haalt vooral mindere goden. Dat ligt niet aan de melker van dat tophok maar dat is hoe het gaat. Hij heeft ook niet veel anders dan veel probeerders die door de mand vallen op termijn.

Bijhalen uit de top, anders raak je achterop!

Woensdag gaat er hier nog 1 mee naar attractievlucht Limoges. De enige die ik goed genoeg acht om in elk geval een prijs mee te kunnen pakken vanuit Limoges middaglossing. Jaarlingetje uit Zusje x zoon 403 Van Olmen. Kan een dag lang vliegen heb ik al ondervonden. Test of ze dat ook kan plus de andere morgen vroeg opstaan?!
Ze staat nog maar op 3 oude pennen maar het dek zit nog vast. Nu op een jong... de vleugel is bijna vol en dat beetje dek dat ze ruide zit weer nagenoeg dicht. Proberen maar.

Erg opvallend is dat er over de BelgianMaster zo weinig wordt gemeld. Mag ik even: ca 700 duiven spoorloos van de 771... waarom? Zelfs deelnemers met duiven in de race en een blog of website zwijgen...??? Doen we dit in een doofpot?
 

vrijdag, september 01, 2017

belgianmasters drama!!

 
Wat een drama daar te Nevele. Gisteren amper 40 duiven terug van de 771.
Het spijt me zeer hoor maar was dit in zijn geheel niet te voorzien?

Nu is het gevolg wel dat de gehele duivensport ontzettend slechte PR meekrijgt.
Zeer opvallend is dat er door schrijvers niet of in bedekte termen over wordt geschreven. Zelfs de eigen site van de organisatie rept dagen nadien amper over wat er zich voor drama voltrok.

Wat een farce deze race maar wat een farce ook hoe er nu mee wordt omgegaan of over wordt bericht! Lui die zelf meedoen, en een blog o.i.d. hebben er ook nog niets over geschreven... Mannen toch!! Steek je kop niet in het zand zeg.

Dit is slecht voor de duivensport!
 

woensdag, augustus 30, 2017

Kamperlandje

 
Zaterdag werd er een duifje opgegeven. Ze zat in Kamperland, Zeeland. Een uiterst fijn bericht (hoewel zulke makkelijke binnenlopers?) en het duifje kon de erge dorst lessen plus een beetje eten.
Zondag werd ze ook nog op weg geholpen maar ze kwam niet!!
Pas gisteravond kwam ze. Slikpoten en mager. Ze krijgt de naam "het Kamperlandje".
Leuk contact en wordt vervolgd.

De Limogeskandidaten vallen nog niet tegen en mijn idee is om ze gewoon mee te geven en te spelen. ff aankijken nog.

The Belgian Masters werd een waar duivendrama. Ik heb geen medeleven met de organisatie zozeer maar met de duiven. Hitte en weersystemen zorgden voor een te moeilijke opgaven. 2 duifjes slechts bereiken het hok, na meer dan 12 !! uren vliegen.
Het spijt me zeer maar dit vind ik geen manier van doen. Was dit zo onverwacht? Vorig jaar ook al een te lastig verhaal. Kom aan hey, dit moet toch anders zeker? "De groenen" worden bevestigd in het beeld (en daarmee ook de publieke opinie) dat dit een dieronvriendelijke sport is. Amai.
Ik hoop van harte dat er nog velen nakomen maar wat wacht hen dan?!

By the way: een dag later halverwege de middag amper beter nieuws te vinden op internet!
11:43 was het 6e duifje er...
Miljaaar
 

dinsdag, augustus 29, 2017

Slecht voer

 
Gisteren een mooie ervaring!

We voeren bij ons in de tuin een koppeltje Turkse tortels. Ze hebben een koppel jongen in een boom, vlakbij, vandaar. We hadden een hoopje duivenvoer en een hoopje kippenvoer. Eerst lag er dat hoopje kippenvoer... ze haalden hun neus ervoor op!!!! '
Pas laat op de avond en de 2 maar af en aan vliegen zonder het kippenvoer aan te raken, legden we er een handje duivenvoer naast. Ze aten direct als dijkers dat duivenvoer op.

Optisch niks mis mee. Ruikt ook niet raar. Toch hebben ze door dat dit kippenvoer niet zo goed is denk ik. Het was in elk geval erg opvallend dat dit zo ging.
Kippenvoer was niet merkgebonden, zeg maar een "witte zak". Het is toch wel typisch en volgens mij een manier van wegzetten van inferieure kwaliteit granen.


Zaterdag was toch een kraker begreep ik. Her en der nog wat verlies. Je hebt nu en dan dit soort scheidsrechters nodig om te selecteren.

Binnenkort hier een ophaalservice: iemand haalt de uitgeselecteerde duiven in de club op. Ideaal dan kun je er gelijk een bups brengen zonder dat je die beesten zelf geweld aan hoeft te doen.
 

maandag, augustus 28, 2017

Uitruien en opnieuw beginnen

 
Mooie periode is het ook weer wel, de rui.
Waar ze bij anderen misschien nog zo strak zitten als een snaar, spatten hier de veren om je oren. Niks mis mee en altijd weer goed om ze dan een optimale mix van voer en supplementen te geven. Dat is wat mij betreft de lijnzaadolie nu en dan over 't voer. Roze poeder van Marien 1 tot 2x per week en 1 a 2x per week het conditiepoeder van Marien over het voer - opnieuw met lijnzaadolie. Ik zie maar wat graag dat ze weer zo'n mooie diepe kleur krijgen! Soms zou ik het eraan willen kijken!

Op naar komend seizoen maar weer.
Ander spelletje die verre vluchten. Wel imponerend wat de toppers hierop laten zien, zowel duiven als melkers. Rendement over een heel seizoen is ook andere koek. Hoort bij de keuze maar vaak voor piet snot meedoen went niet snel.

maandag, augustus 28, 2017

Bejaagde ouders!

 
Wat ging dat matig, afgelopen zaterdag!
Zelf was ik vrijdagavond gevallen met de fiets en was de hulp van JP een uitkomst om ze toch in de mand te steken. Een behoorlijke schaafwond en blessure aan de bovenarm was het resultaat. RESPECT voor onze duiven die met veel grotere maleur thuis weten te geraken!
's anderendaags is de zin en pijn er niet minder om en dan weer presteren... erg knap.

Het bleken lastige vluchtjes door "dikke lucht": luchtvochtigheid hoog en wat minder goed zicht. Mijn onervaren laatjes doen het matig. Het zijn er op enkele na van een ander hok en het valt gewoon op dat ik vooral duifjes kwijt raak van andere hokken!

Vandaag van een collega duivenvriend die hier in het verleden goed materiaal haalde (midfondters) nog een appje over het zo weinig kwijtraken van jongen uit die van mij!
Hij houdt het vooral op kweken uit vliegers!! Ik ook.... belangrijk is dat de ouders bevlogen ouders zijn. Ik schreef het vaker:

Bij jachthonden koop je pups uit "bejaagde ouders" Waarom? daar zit het nog in! Wat is dat dan? Instinct ofzo? Wie zal het zeggen? Ik denk dat het bij duiven vergelijkbaar is! Ouders moeten bevlogen zijn en niet jongen uit jongen van bewezen kwekers...

Voor seizoen 2017 zet ik er een punt achter. Heel misschien nog de Limoges duiven maar that's it.
Ik breng liever orde op zaken met een scherp mes. Her en der nog een nestje om ze een soort van weer te normaliseren... eenmaal dat we oktober aantikken is dat ook gedaan en gaat de ploeg gewoon in tweeën en is het uiruien en opnieuw beginnen...
 

vrijdag, augustus 25, 2017

Morgen 3e nalijnvluchtje vanuit Arras

 
Arras staat op het menu. ca 200 km en de rui is in volle gang. Inmiddels is al een screen aangeschaft om volgend jaar de duiven te verduisteren. Dit is wat mij betreft de laatste keer dat ik moet afhaken door zo'n enorme vlotte rui. Mijn hok staat warm en licht en dat is nu nog niet zo handig.

7 latere jongen, 1 laat duivin, 1 late doffer en 3 Limoges gangers. Hoewel ik zwaar ga twijfelen, hoe handig dat nu wel is. Ze ruien flink en ik vrees ervoor dat ze er over 2 weken eigenlijk gewoon niet goed genoeg voor staan om 700 km te doen incl. een overnachting. Luie melker is de belangrijkste oorzaak.

Diverse melkers strijden nog volop op met name de navluchten. In afdeling 5 vliegen we al de laatste jonge duivenvlucht. Ik denk een prooi voor "de grote mannen".
Volgende week zetten ze die duiven dan gewoon op de nalijn en rammelen dan weer aan het venster. Over 2 weken de laatste reguliere vlucht alweer: blik op seizoen 2018 is al volop aan de orde.
 

woensdag, augustus 23, 2017

Rui en vooruitblik

 
Wat ruien de jongen zeg! Enorm veel veren, met name van de vroege jongen. Ze zitten voor de 2e week stil en het lijkt wel weer erger dan ooit. Gezond zijn ze dus wel maar het vliegen is met een half uurtje gedaan. Degenen die het minst graag vliegen trekken de anderen dan naar beneden...

Ik geef ze van alles volop: keertje extra conditiepoeder van Marien enz.

Zaterdag gaan de jongere jongen naar Arras. Ook niet best voor die pluizebollen dat ze ook al ver zijn met de rui maar helaas voor hen geen excuus. (ook geen prijs maar ach)...

Volgend jaar wil ik de jongen verduisteren. Ik ga in het naseizoen een rolluik aanschaffen met tijdschakelaar. Ik wil nml de hele groep goed kunnen spelen, dat wil zeggen zo lang mogelijk voor zoveel mogelijk ervaring... dat komt nu gewoon in het gedrang.
Een rolluil op een tijdklok omdat ik dan wel vaste tijden kan hanteren en anders te vaak niet.

Ik wil ook de ouden dmv een rolluik of screen donker zetten. Daar zijn er nu bij die voor een fondduif al te ver in de (pennen)rui zitten. Mijn hok is denk ik beter voor vroege forme dan late forme.

Ik zoek nog een fijne kweekdoffer voor op 't zusje en de Limoges... zo'n ouderwetse!
Wie heeft of weet er 1??
 

dinsdag, augustus 22, 2017

Terug van vakantie

 
Vakantie gehad en ook vakantie van het blog...

Perpignan was een tegenvaller. Op z'n gat nog 1 duif erin in de afdeling maar daar is alles mee gezegd. Ik vrees dat de melker te opportuun was en wellicht toch niet had moeten korven na constateren en pilletjes tegen wormen. De vlucht was niet eenvoudig getuige de duur van het concours (tot zaterdag 2e helft van de middag). Precies dat nekt natuurlijk de duiven waar de forme er niet is en hooguit sprake is van een fatsoenlijke conditie.
Ik leer volop bij... hoewel ik mezelf ook verwijten kan dat ik beter had moeten weten!
Jaarlingetje uit Oded x Rode Maria was de eerste op mijn hok. Ze kwam aan of ze de eerste vloog en binnen het half uur was ook Ari present die ook met een enorme drang aan kwam. Beiden amper aan te zien dat ze 1030 km hadden gemaakt. Wellicht ook door een tussenstop dus.

Bert Saarloos vind ik eigenlijk de morele winnaar Perpignan. De meldingen in zuid limburg waren nog beperkt en The Blue Dusk van Bert was opeens de eerste vroege duif aan de westkant. Wat een krachtpatser!

La Souteraine was ook leerzaam en enkelen vielen door de mand en enkelen bevestigden gewoon netjes. Jammer dat deze vlucht op zondag viel.

Voor de rest zitten ze inmiddels op eitjes. Misschien nog enkelen naar Limoges maar de rui zet al flink door. De laatjes zijn nu 2x met de afdeling mee geweest op de navluchten. 1 kwijt waarvan ook het nestmaatje al eerder verloren ging. Ik vrees dat dit alleen maar positief is in dit specifieke geval. De vroegere jongen gestopt, en de ruien lekker door. De latere (nu nog 7, 1 andere heb ik er zelf nog uitgetsjoept) gaan nog zoveel mogelijk mee. Eigenlijk onverantwoord met her en der nog maar 4 oude pennen en het dek al volop los. Het is noodzaak anders gaat het volgend jaar ook niet.

Ooh ja, zeker meer dan vermeldenswaard was de 1e sectoraal Cahors door Kees en Marie Wijntje! Wat een prachtige verrassing en wat een geweldig mooi moment voor hen om die eerste te pakken. Super gedaan, erg op z'n plaats!


 

woensdag, augustus 02, 2017

2e ronde vandaag weer in de mand

 
De 2e ronde duifjes waren er gisteren niet allemaal. Allen 1 voor 1 vanaf 20 km. Ik miste er 1. Overigens wel degene die er kennelijk eerder al moeite mee had. Mijn fout om hem toch mee te geven? Als ze iets mankeren is 5 km nog te ver... Ik denk dat het onkunde is van een ander soort. Hoe het ook is met zulke ga je de strijd toch nooit winnen! 1 andere kwam pas na 18 uur... kijk, die heeft kilometers gemaakt, gezocht en uiteindelijk gevonden. De volgende keer mag ze laten zien dat ze geleerd heeft.

Ik verwijder zulke, (dus die meermaals veeel te laat zijn, niet degene die om 18 uur nog kwam maar degene dus die er daags niet wat) ook al komen ze nog. Ook van de 1e ronde was er 1 mee die eens later kwam (die ene die bij de kippen liep) maar ook die kon 20 km op z'n eentje niet aan. Tsja, exit zulke, nietwaar?

Ze drukken de boel: zijn degenen die zich niet voegen... niet luisteren naar je, niet passen bij je... weg! We houden ze al veel te veel het hand boven het hoofd.

Ga je vaker lappen zoals grotere melkers, dan zijn zulke ook gewoon de verliezen die ze maken. Ook hier dus. Die vallen uit, vallen af, blijven achter. Niks aan de hand, gewoon exit.

Vanavond duiven voor la Souteraine, wat testers en wat duiven die het selectiebijltje wat nader aan de kop hebben hangen. Vooral fit die 650 verstouwen is wat ik wil zien. Morgenavond de jonge garde op een enkeling na naar Pont Max en dan mogen ze i.p. uitruien. De 2e ronde is overigens met de club naar Tholen/ Oud-Vossemeer. Zo'n 200 jongen werden weer ingezet. Ik heb het idee dat het goed is en de duiven als het ware de lijn doet leren. Ook snel starten en korte tijd vol gas vliegen is wat ze beter maakt voor zaterdag!

 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

31 mei 20
  Nog even over vaccins Als ik zie hoeveel vragen ik binnen krijg over vaccins, dan lijkt het me nuttig hier opnieuw even aandacht aan dit onderwerp te besteden. Er is veel te doen in vaccinland. Niet in...

Columnist in Spotlight

21 juni 20
    Het is een tijdje geleden dat ik mijn rondje...
24 april 20
  10 Minuten geleden sprak onze Minister Premier...
27 maart 20
  Nederland stoeit met de verschrikkelijke gevolgen van...
16 maart 20
Het Coronavirus slaat wereldwijd fors om zich...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40