zaterdag, maart 03, 2018

Drukke duivenweek

 
Dinsdagavond vergaderd. We hebben 5 leden minder maar redden het. Schouders extra eronder en gaan.
 
Gisteren alles laten vaccineren. Had ze gelijk weer even in de hand. Kvoelde dat het goed zit. Favoriete jaarling is uit Ari x Zusje. Ik hoop dat ik er niet mee vooringenomen ben. We zulllen het wel zien.
 
Vandaag naar de voorjaarsbeurs.
2 beauties van jongen van Bart gekregen. Hij was er met zijn vrouw. Gelijk weer even bijgepraat. 
 
Het was druk. Engelsen waren laat vanwege het weer. Veel van hetzelfde en weinig nieuw. Enkele mooie nieuwe voermengelingen gezien. Gele druppels gekocht, verder niks. Er is zoveel aan pillen, poeders en elixers.... bizar. 
Diverse andere bekenden even gezien of gesproken. Twas weer goed om er te zijn. 
 

woensdag, februari 28, 2018

Vrieskou... deert ze niet

 
Duiven kunnen erg goed tegen kou. Ze verbruiken meer energie dus dat gaat er meer in (met voeren dus). In het hok of erbuiten, kou deert ze niet. Het is oppassen geblazen met jongen (niet te lang 'bloot' laten liggen - bijvoorbeeld als duiven los zijn en dus van het nest aflopen. Overigens duiven voelen het als het ware aan dat ze er niet te lang af moeten gaan.
En met een eerste ei. Dat willen ze nog wel eens een dag lang aan het lot overlaten. Tsja, dat is dan wellicht bevroren. Duiven die erboven blijven hangen, die zorgen wel voor opwarming.

Water haal ik uit het hok 's avonds.
's morgens weer terug.
Omdat de zon nu schijnt warmt het hok overdag op boven het vriespunt dus de drinkpannen zijn 's avonds niet bevroren. Kortom ze hebben gewoon de gehele dag drinken ter beschikking. Noodzaak als je het mij vraagt. Bij de voedende duiven nu een voerpan met zo'n toeter. Gaat prima.

Als ze uit zijn scharrelen ze graag in de tuin. Vraag me niet wat ze zoeken of vinden... maar het kan niet veel kwaad lijkt me.

Ik blijf groot fan van Matador kweekmengeling, zowel de gewone als de dure. Duiven eten het graag en goed op. Ik heb een ander merk gekocht laatst. Mooi voer om te zien maar helaas blijft precies dat weer liggen! Leerzaam.

Een pietsie RopaB door het water, en volop grit en mineralen beschikbaar naast afdoende voer. Na het weekend de eerste duivinnen eraf. Als de jongen eraf zijn 2 weken "schoonmaken" en ondertussen starten de vluchten!

Gisteravond vergadering gehad in de club. Minder leden maar we rooien het!
 

dinsdag, februari 27, 2018

Voorjaarsbeurs

 
De voorjaarsbeurs is weer, aanstaand weekend! Bijna altijd vaste prik voor mij en vele anderen. Ik ga normaliter in de middag dan is de piek geweest. Jonge duifjes schaf ik er toch niet aan en later op de dag kun je er tenminste fatsoenlijk lopen.

RopaB zal worden aangeschaft (halve liter verbruik ik per jaar). Verder niet veel eigenlijk. Al wat ik gebruik is al in huis of hoef ik niet persé op voorraad te hebben. Makkelijk eigenlijk want je kan er heus je portemonnee leeg schudden is mijn ervaring.

 

maandag, februari 26, 2018

Volop jongen!

 
Alles is uit. Schade: 2 klare (onbezette) eitjes en 1 jonkie kwam na aanpikken toch niet uit z'n dop. Dat laatste heb ik nog niet vaak meegemaakt. De vader is een bijgehaalde. Tgeeft te denken.
1 jaarling duivin legde niet en stak ik een eitje toe wat werd aangenomen. Nu een cyclus doen en kijken of er iets op gang komt wat eerst niet het geval was?!

Ze eten flink zo met de kou. HEERLIJK droog trouwens. De duiven vliegen dat het een lust is. Hier (vooralsnog) geen roofvogelproblemen. Zelfs buiten een bad geven kan hier. Overigens met deze blauwe heldere luchten worden rovers sneller waargenomen heb ik het idee.
Het zijn de kauwtjes en de eksters (een nest vlakbij) die tijdig alarm slaan, wat de kromsnavel op afstand houdt!

 

woensdag, februari 21, 2018

Oei weer laat met ringen

 
Ik was weer eens aan de late kant met ringen. Eigen schuld maar de duifjes zijn de dupe. Ik geef niet eens Beute-spullen en moet ze kennelijk toch al een dag eerder ringen!!

Whaaa flauwekul natuurlijk. Duifjes groeien door een enorme powerfood de eerste dagen harder dan je denken kan. In elk geval hoef ik me geen zorgen te maken eenmaal dat er een ring omheen zit dat die nog af zal gaan. WD40 bewees weer wat diensten en de duifjes hebben er als het goed is verder geen weet meer van.

1 Rode bij een (rode) zoon van Ari. Uit Ari zelf (met Rode Maria) een donkere en uit het zusje kan ik dat nog niet zien. Ook 1 witpennetje waargenomen waar ik die niet verwachte. Zover zo goed.
 

dinsdag, februari 20, 2018

Ringen maar

 
Het ringen is begonnen. Voorspoedige boel tot hiertoe. Kzal ook weer blij zijn als de boel eraf kan om te scheiden. Kweken doe ik graag maar de massakweek zoals nu, is zodra de jongen flink gaan poepen toch echt minder!

De plannen vormen zich gestaag in de geest. De messen slijpen we nog niet maar het plan is in wording! Doel dit jaar is meermaals top 100 op de ZLU of ochtendlossingen. Ikzelf ben zeker van de kwaliteit maar in de championsleague van de duivensport ben je er zo maar niet.

 

maandag, februari 19, 2018

Dunne bleek

 
Dunne bleek, ik schreef het al eens, is heet goed te gebruiken als een middeltje dat de duiven zuivert. Het kan zelfs in het drinkwater maar Andre vd Wiel adviseerde het bijvoorbeeld toe te voegen aan het badwater: een klein scheutje.
Hier doe ik dat al jaren. Ik vergeet het gemakshalve wel eens maar het is spotgoedkoop en goed. mochten de een keer drinken van het badwater, geen probleem.

Hoewel ik erg kan genieten van deze eenvoudige tips moet het ook weet niet doorslaan. Zo weet ik van vroeger dat er echt nog lui zijn of waren die een roestige spijker in de drinkpot hebben liggen! Nou ja... dat geeft in elk geval geen opneembaar ijzer in het water hoor.

Dunne bleek zit alleen in het badwater hier. Niet in het drinkwater. Daar zit nu en dan RopaB in, wat ik fijn spul vind voor een goede darmbalans. Eenmaal dat ik las dat de vleesindustrie een hogere opbrengst realiseerde door gebruik RopaB, was het voor mij duidelijk dat dit iets positiefs doet, vandaar.
 

Pracht avondje met Vd Wiel

 
Wat kan die vent kletsen zeg! Gezellige avond gehad en diverse dingen geleerd. Het was weer goed. Nu is het echt zo'n beetje gedaan met de avondjes in de winter. Het gaat kriebelen om de duiven alweer toe te werken naar de seizoensstart
 

woensdag, februari 14, 2018

Kuikens!

 
De eerste duivenkuikens zijn er weer. Prachtig hoe goed dat klopt allemaal en hoe makkelijk planbaar het ook allemaal is. Ik merkte nog 1 ander onbezet eitje op. Goede score in elk geval...

Nog even en het voer moet er met bakken in. Nu nog even duivenmelk, een superfood!

Verder weinig vermeldenswaardigs... het gaat alweer opschieten.
 

maandag, februari 12, 2018

Andre vd Wiel komt!

 
Komende vrijdagavond is Andre vd Wiel in onze club!
Paar uurtjes onderhoudend duivenmelken met deze praatgrage Brabander.
Vanaf 20:00 uur sowieso... gezelligheid, leuke avond in het verschiet. Kom je ook??!!
Van harte welkom vanaf 19:30. Parkeren is gratis in Oud-Beijerland

Op eigen hok weinig nieuws.
De allereerste jongen liggen er.
Veel bevrucht. Nauwelijks lege eitjes. Of er "vuile" tussen zitten kan ik nog niet zien maar ik vermoed van niet of weinig. Het oogt behoorlijk in orde.

dinsdag, februari 06, 2018

Martijn

 
Wat een shock was het om te horen dat Martijn Oomen is gestorven. Martijn deed enkele jaren nog een presentatie in onze club. Ik sprak hem op de beurs en mailde eens een enkele keer met hem waarna er soms iets in zijn rubriek werd geplaatst. Een duivenman pur sang is van ons heen gegaan. Veel sterkte toegewenst aan vrouw en familie!!

Het leven is zo fragiel, dat zien we maar weer. Grijp het vast, leef! Ken je maker, trek met Hem op en leef!

Verder hier weinig duivennieuws... althans de Limoges is voor 1 seizoen getransfereerd naar Wim. Gaat daar met "ouderwetse" hangers samenkweek doen. Wie goed doet, goed ontmoet!

Alles op eitjes en Maria waarschijnlijk snel haar 2e legseltje... komt allemaal erg goed als ik het zo mag zeggen. Ik schouwde wat en dat zit wel snor. 1 klaar eitje, dat wel en natuurlijk net weer van dat ene koppel. Ik treur er niet om, ik neem het en ga door.

 

donderdag, februari 01, 2018

Broeden maar

 
Er wordt lekker gebroed en in 't weekend zal ik eens beoordelen of ze goed hebben weten te bevruchten. Naar mijn idee zit er nog al eens een misser in doordat anderen het koppel beletten te treden. Ruimte in broedhok of hok/buiten is een must. Daarnaast zullen enkele oude doffers wel eens het vuur missen om de dame nog eens een flinke mep te geven. Beter is het dat er nog wat concurrentie zit, dat zal ze alleen maar energieker houden dan apart in bijvoorbeeld een kweekbox.

Een duif is geen eenling. Duiven willen met anderen zijn!
 

dinsdag, januari 30, 2018

Te klein hok

 
In deze tijd is mijn hok gewoon te klein. Er zijn absoluut te weinig zitplaatsen overdag en snachts als er gebroed wordt en de ander een plekje moet hebben. Ik heb geleerd dat het de duiven toleranter maakt als ze vaker een ander moeten dulden in hun broedbak, simpelweg omdat er anders geen plek is. Dat tolerante is niet gewenst als het gaat om territoriumdrift. Anyway, ik kan welhaast niks anders. Vorig seizoen liet ik ze toe op een ander deel maar moest dan ook weer het halletje afschermen. Gedoe.

Mijn drive om dat allemaal te organiseren is te klein... is dat een verschil tussen kampioen en een prutser zoals ik? Ik denk wel dat dit soort issues door een kampioen beter getackled wordt.

Tip: regel voldoende zitplaatsjes als je duiven zitten te broeden en nog op kleine jongen zitten!

ZLU is toch met inkorven op maandag gebleven. Barcelona traditioneel op zondag. Dat laatste vind ik ook raar want de reis kan heus ook vanaf maandag, zelfs incluis de controles en grensovergang etc. Maar ja, Barcelona is voor mijn team toch nog geen optie. Ari kan het maar waag ik er niet aan. De anderen zijn niet capabel.

Een favo koppel dit jaar is ook wel Jozef x 't Zusje.
Jozef komt uit Oded x een duivin van Jos Joosen uit diens provinciale winnaar jong van een zogenaamde national. Gueret meen ik. Toen zat Jos Joosen 1e provinciaal met een prachtduivin en Thoolse Johan bekwam daar een jong van. Dat jong heeft in 2014 1 koppel eitjes gemaakt samen met Oded, en daar is Jozef uit gekomen. Meermaals de mooiste op een tentoonstelling maar hij kwam ooit eens terug en kon toen z’n broedvak niet meer in. Als je goed voelt moet hij een breuk oid hebben opgelopen van zijn vleugel. Hoewel hij nu wel vliegt is de kracht eraf. Komt te laat maar is wel altijd fris. Een mooie die niks weegt. Lijkt optisch niet op Oded maar heeft de Joosen genen vooral geerft qua uiterlijk. Nu op Joosen duivin ‘ t Zusje... hoop doet leven.

Het zusje laat ik overigens niet direct opnieuw een legsel produceren. Ik ben zuinig op haar. Ik heb er al zoveel leuke uit getrokken dat ik haar graag nog even behoud. Niet maar leegtrekken omdat ik nu eenmaal zo nodig veel jongen wil van haar. Dat heb ik al meermaals wel gedaan maar nu dus niet.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

31 mei 20
  Nog even over vaccins Als ik zie hoeveel vragen ik binnen krijg over vaccins, dan lijkt het me nuttig hier opnieuw even aandacht aan dit onderwerp te besteden. Er is veel te doen in vaccinland. Niet in...

Columnist in Spotlight

21 juni 20
    Het is een tijdje geleden dat ik mijn rondje...
24 april 20
  10 Minuten geleden sprak onze Minister Premier...
27 maart 20
  Nederland stoeit met de verschrikkelijke gevolgen van...
16 maart 20
Het Coronavirus slaat wereldwijd fors om zich...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40